Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 22, 2017

O iniţiativă de valorificare de către militari a stagiilor ulterioare pensionarii a primit numai avize negative

103 comments
Proiectul de lege de completare a art. 110 din L 223/2015 a trecut tacit de Senat.


Este în procedură de adoptare la Camera Deputaţilor sub nr. PL-x39-2017
Guvernul Grindeanu prin Ministerul Muncii nu a susţinut acest proiect de lege.

 Decizie de recalculare pensie pentru stagiile ulterioare din care se vede că sporul pentru OMM nu se aplică şi drepturiulor cuvenite pentru stagiile ulterioare.
A se citi articolele despre recalcularea pentru stagiile ulterioare

103 comentarii:

Leon spunea...

Asa este, vechiul guvern a dat aviz negativ acestui proiect de lege..!
Dar in situatia nou creeata, la solicitarea celor doua comisii raportoare, de Munca si de Aparare din Cam.Deputatilor, Guvernul actual poate da un aviz favorabil!
Acest proiect ar fi benefic pentru pensionarii militari care au lucrat si in viata civila si a caror vechime cumulata depaseste 36 de ani, vechime care conform Oug.57 le "mananca" partial sau total din Pensia suplimentara plus cativa ani din vechime.
Asa ca acest proiect ar trebui sustinut de MApN deoarece s-ar face si economii la bugetele pensiilor militare din SNAp..!

luminita spunea...

dar dece nu si cei care au venit in armata din viata civila ,sant cayuri ca inainte de 1989 au venit in armata cu carte de munca din civil si se spunea ininteresul serviciului , acum cand iesi la pensie dece sa ti se dea alt drept

tehnocrat spunea...

Si eu am realizat si realizez stagii de cotizare in viata civila, duoa pensionare, doat in domeniul privat. O parte le-am valorificat, o parte nu.
N-am outut sa-mi valorific vechimea in serviciu, nici macar cea fara noile grupe de munca.
A obligat legea pe cineva sa le valorifice, categoric nu, a fost o obtiune personala.
Cine le-a valorificat, a obtinut prin stagiul complet de cotizare de 20 de ani, un punctaj cu 75% in plus fata de civilii care au lucrat pe acelasi post si in aceleadi conditii. Este normal ?. Categoric este o discriminare.
Tot o discriminare si foarte mare o reprezinta faptul, ca la multi ,aceste stagii s-au valorificat, inaintea implinirii stagiului complet de cotizare, ca civil.
Mai mult decat atat, la multi pensionari militari, in special cei disponibilizati, aceste stagii realizate ca civili, in civilie , o parte a acestora sau in totalitate, sunt luate in cinsiderare la vechimea cumulata, pt pensia pe legea 223/2015.
Concluzie:
Sunt de acord cu valorificarea stagiilor din viata civila, realizate dupa pensionare, in urmatiarele conditii:
- sa se valorifice toate stagiile de cotizare, ca civil, dar sa se faca un calcul si sa se retina din urma, drepturile de pensie pe stagiile valorificate datorita punctajului de 20 ani si/sau neindeplinirii varstei standard de pensionare ca civil
- sa se permita valorificarea si a stagiilor realizate ca vechime in serviciu in perioada 01/01/2911-31/12/2015 care nu pit fi valorificate pe legea 223/2015, pt ca in aceasta perioada si angajatul a cintribuit cu 10,5% ca orice civil.
In alte conditii, salut pizitia autoritatilor de stat.

Mihai spunea...

@ tigri 2
Uite că s-a descoperit și asta.
A fost identificat tabul scufundat la Bordoușani ca fiind tabul pierdut de Cezar la rivolutie în Timișoara.
”Inaltul comisariat NATO” al aplicatiei a stabilit ca si cauză principala a scufundării faptul că rivolutionarii au furat garniturile de etansare pentru ca Cezar sa nu se poata ascunde în Bega.

Pentru rezolvarea scoaterii tabului trei armate NATO participante la aplicatie au apelat la o firma civilă pentru rezolvarea cazului,lucru în premieră la o astfel de aplicatie.
Pâna acum de regula armata ajuta partea civilă. După cum se vede rolurile se inverseaza si in domeniul asta ”strategic” cu 1,2,3 zerori in fata nr de inregistrare pe documente.
Spre victoria finala ,TOT ÎNAINTE !!

Să știti ca 65%-85% așa era si pe vremea cdtului Iceparu ,numai ca atunci îndulceau fenomenul prin gargară de partid până la 100%.

Anonim spunea...

Atentie!
Este vorba numai pentru art.110, nu si pentru 109, adica numai pentru cei care au iesit la pensie pe Legea 263/2010 ( dupa 01.01.2011)

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Alpacin
Nu este așa.
Este o formulare neglijentă care vine în coliziune cu alin.(3)
Chiar dacă textul se dorește a fi introdus la art 110, intenția este de a se adresa tuturor militarilor pensionari care si-au recalculat pensia în baza Legii 263/2010 art. 107, introducând în calcul și stagiile ulterioare pensionării.
@Leonard
Se vede că nu ai fost pensionat pe L 164/2001. Stagiile anterioare încadrării în armată au fost introduse in calculul pensiei conform acelei legi.

Leo spunea...

Horica , am analizat doar textul formulat al temei. Trebuie formulat RIGUROS , CLAR , COMPLET etc.. ca sa-l descopere din enunt chiar si un PADURAR....

Leo spunea...

PS Pai nu se vede din poza logou-lui ca sunt mai tinerel ?... Sau e vizibil numai paharelul din el...

tehnocrat spunea...

Din categoria "Opere complete: escrocheria legislativa la romani" face parte si acest proiect de lege.
Ce a insemnat valorificarea stagiilor civile la recalculatii pe legea 119/2010+OuG 1/2011, in comparatie cu un civil, care a avut aceleasi salarii si evident si contributii:
Ex: un pensionar recalculat si un civil au avut 7 pcte anuale
Stagiul complet de cotizare: 20 ani pensionarul militar, 35 ani civilul
Cresterea punctajului mediu anual la pensionarul militar
Nota: omm s-a aplicat la pensionarul militar si la stagiile realizate ca civil in viata civila, evident ca civilul n-are omm
Pt pensionarii militari, cele 7 puncte anuale, le-a adus un plus la punctajul anual, in fctie de omm:
Cl 1: 1,2*7/20=0,4
Cl 2: 1,15*7/20=0,4025
Cl 3: 1,1*7/20=0,385
La civil 7/35=0,2
Concluzie: la acelasi punctaj obtinut in viata civila, in aceleasi conditii de munca, pensionarul militar a obtinut drepturi de pensie , mai mult ca civilul la care punem 100%:
Pensionar militar omm
Cl 1: 0,42/0,2=210%
Cl 2: o,4025/0,2=201,25%
Cl 3: 0,385/0,2=192,5%
Ce inseamna acest proiect de lege:
Transferarea punctajului realizat de pensionarii recalculati de boc,oprea si basescu, ca civili in viata civila, punctaj stabilit in recalcularea pe legea 119/2010+oug 1/2011, nu sa li se calculeze punctajul ca la civili.
Rezulta ca, daca s-ar legifera proiectul, pt cele 7 puncte anuale si aceleasi conditii de munca, pensionarul militar, (daca civilul are 100%) ar realiza:
0,35/0,2=175%
Pun si eu trei intrebari:
Acesta este sistemul de pensii contributiv ?
Se poate accepta dpv moral aceasta discriminare ?
Nu este normal sa se recupereze de la pensionarii militari diferentele, obtinute in plus fata de civili:
Omm cl 1=210-100=110%
Omm cl 2=201,25-100=101,25%
Omm cl 3=192,5-100=92,5% ?

Mihai spunea...

@ Terhnocrat
Ne spui si noua totuși in ce film sains fiction joci ca să știm de unde te luam.
Că Huhu doarme si-ti publică zdrănganeala de mai sus îl înteleg. În mod sigur vrea sa te dea la scâlmănat pe mâna lui moș Alecu feisbukistu. Pe aici oricum in afara de câtiva care se pricep nu are cine sa te traga de urechi. In mod sigur multi la cât pot te vor aplauda si sustine .Noroc că nu a terminat Corneliu studiul ca te completa cu succes.
Să fiu scurt stiind ca sunt un coșmar pentru domnia ta.
1. Eu pe voi astia cam vreo mai putin de 15% per total SNApOP nemultumiti cu ce v-a iesit pe L 119 v-aș recalcula dându-l afara pe Oprea din guvernul Boc si as lasa pdl-istii a caror membru de partid a-i fost sa vă recalculeze d-voastră pensia exact ca la civili pe L 263 , împărtit la 30/35 si nu la 20.
Si după cum erau vîrstele de pensionare la acea vreme(2010) i-aș pune pe pdl-isti ca tie sa-ti calculeze pentru anii de contributie pâna la 55 de ani iar la civili pentru anii de contributie pâna la 62 de ani. Adica cu contributie pentru 7 ani în plus la civili (62 - 55 + 7).
Asta doar ca pensie militara fara adaugare de stagii civile ulterioare.
Și sa-ti taie si OMM fiindcă după ce ai scris mai sus nu dovediti ati avut functie de încadrare mai sus de SSPC sau parcul auto.
Iar după ce veți avea în mâna talonul cu pensia calculata exact ca la un civil pe L263 v-aș ruga sa mai scrieti pentru publicul militar incă odata ce ati scris mai sus.
Vă spun eu că în mod sigur nu l-ati mai fi înjurat pe Oprea veci ci ati fi pupat turul toțipentru imparteala la 20 si OMM pe deasupra.
Mă opresc aici cu asta poate vă taiati singur de la invoire si vă consemnati pentro o lună ca sa vă obisnuiti cu venitul de pe talonul cu impărteala la 30 .
@.
Ne spune-ti si noua cam prin ce domenii a vazut domnia voastră pensionari civili sau chiar militari care sa faca 7 puncte anuale. pe la tancuri ,infanterie si artilerie sigur nu. Poate spre sfîrsitul carierei ca militari prin aviatie ,etc. Pe la civili doar vise in afara de granguri si sinecuri. Stiu că in toata salarizarea am avut după cum spunea si Kis 10 puncte in cîteva luni de vara foarte bune dar /an media pe 12 luni a fost cam pe la 6.
La civili puctajele sunt un dezastru. Câti civili sunt platiti lunar la nivelul unui salariu mediu pe economie ca să facă /an macar un punct de pensie? Stii cît sunt salariile pe cartile de munca in privat si la o parte din bugetari ? sub salariul mediu brut pe economie ca atare sub 1 punct de pensie.
Stiti ca in civil un angajat chiar si cu studii superioare dupa 35-40 de ani iese cu o pensie intre 1000 -1400 lei. Asta vrei si dumneata ?
Iar domnia voastra trosniti in exemple cu 7 puncte anuale de parca toti ar fi directori pe sinecură la ROMGAZ sau TRANSGAZ.
Eu zic ca inainte de a vă mai expune în roluri principale să luati întâi volan dreapta și sa mai dati un lustru la sabia lui Mateas Rex.
Cizmele poteti să le evitati fiindcă le lustruieste anual d-nul V. Kis cînd trece in vizită pe la GHEJ spre Bistrita.

Leo spunea...

Deoarece nu stiu , intreb :
De ce nu este discriminare daca stagiile de cotizare dupa trecerea in rezerva fara drept de pensie nu se valorifica , iar cele pana la trecerea in rezerva se valorifica ? Deci daca cineva a lucrat 5 ani inainte de a deveni ofiter pe filiera indirecta i se valorifica acesti ani , iar stagiile de cotizare dupa trecerea in rezerva fara drept de pensie nu se valorifica la deschiderea dreptului de pensie pt. limita de varsta ?
Am formulat o intrebare cam lunga si "ma vaneaza" Horica de aceea reformulez aceeasi intrebare mai simplu : Ce are in plus ( cu ce e mai bun) stagiul de cotizare de dinainte de a fi ofiter activ, fata de stagiul de cotizare dupa ce esti ofiter in rezerva ?
Multumesc pt. raspuns.

Leon spunea...

Leo, proiectul initial poate fi modificat in cele doua comisii raportoare, ca de exemplu sa fie eliminata din vechime, toata perioada lucrata in civilie si aceasta sa fie valorificata la casele judetene de pensii si calculul sa se faca la varsta de 65 ani si punctajul mediu anual sa fie obtinut prin impartirea la 35 nu 20 de ani.. ! Pot fi alese mai multe variante.

Iosif spunea...


Domnule Huhurez,

Va rog sa-l lamuriti pe technocrat privind urmatoarele aspecte:

- stagiul de cotizare de 20 de ani are justificare morala, sociala si juridica datorita faptului ca militarii au fost la dispozitia Statului Roman 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana si 365 de zile din an si au fost platiti pentru 8 ore/zi;
- uzura fizica a militarului este f.mare si conditiile de munca ii dau dreptul sa fie declarat pensionar pt.limita de varsta mai devreme. O data declarat pensionat pt. limita de varsta aceluiasi militar nu I se mai poate stabili o alta limita el fiind una si aceeasi persoana, indifferent de sistemul de pensii la care se adreseaza.
- daca legea 263 permite pensionarea la 45 de ani pt. balerini pentru ce nu ar accepta reducerea varstei de pensionare pt. militari? I se pare o meserie mai putin solicitanta?
- in conditiile in care unui numar mare de rezervisti le-a scazut pensia in urma procesului de recalculare pe L223 crede technocrat ca s-ar cuveni sa le scada si pensia ramqasa in plata, calculatA pe L263 cu stagiu de 20 de ani? Care ar fi consecintele?
- daca mergem pe principiile legilor de pensionare din statele NATO de ce se amesteca stagiile civile cu cele militare, indifferent cand ar fi avut loc, inainte sau dupa trecerea in rezerva? De ce nu 2 pensii diferite?
- daca pentru contributiile platite in perioada 2010-2015, incepand cu ianuarie 2016 nu am mai primit nici un leu, nici in cadrul pensiei militare recalculate pe L223 si nici ca pensie civila este correct?
- dar este correct sa fiu discriminat prin faptul ca unii isi pot valorifica in bani si stagiul civil de dinainte de cariera militara cand a fost poate tractorist la nivelul gradului de colonel, la pensionare iar eu sa nu-mi pot valorifica contributia mea la nivelul real al acesteia?
- Cat de correct si legal este sa furi o pensie contributiva legal dobandita si sa minti ca ai valorificat-o (a se citi ai furat-o) in baza L223?
- cum este incurajata participarea ofiterilor in rezerva la viata sociala, furandu-li-se rodul efortului lor suplimentar?
- este correct ca doi military in rezerva cu dosare militare identice sa aiba aceeasi pensie in conditiile in care unul isi plimba nepotul in parc iar celalalt munceste inca si plateste contributii?
- Conditiile de munca nu se recunosc in cele doua sisteme de pensii? Ele nu scad limita de varsta?

Domnule Huhurez
Va multumesc anticipat pentru pozitia pe ca care o veti exprima pe site-ul d-voastra in legatura cu aceste intrebari sper, legitime.

Al d-voastra sincer,

tehnocrat spunea...

Pt Dl Tigri 2
A.Aveti mari lacune in a stapani prevederile legislative privindlegislatia din domeniul pensiilor. Unele aspecte legale nu le cititi altele nu le pricepeti.
Din prima categorie, ex concludent este salarizarea optionala, a medicilor si profesirilor militari ca si cei din viata civila, in legea 153 /2017. Atitras concluzia ca voe avea pensii militare exorbitante. Daca citeati si fraza urmatoare, stiati ca drepturile de pensie se calculeaza dupa solda de incadrare, u dupa sakariul civil.
De priceput, nu pricepeti multe, inclusiv ce inseamna 7 punctaje anuale.
Cf legii, punctajul anual= nr de puncte realizat de asigurat pe parcursul unui an calendaristic, obtinut prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare.
7 punctaje anuale , nu inseamna ca intr-un an calendaristic, o persoana a realizat un punctaj anual=7, inseamna ca persoana a lucrat mai multi ani=n si intr-un an, i, a obtinut, un punctaj anual x(i) si ca x(1)+x(2)+...+x(n)=7
B.gestul ministrului apararii, care arata cu destu in sus, si se uita in jos, noi il interpretam ca o atentionare a aviatorilor, sa se abtina la pretentii nejustificate privind baza de calcul la pensie, pt ca atunci cand se pensioneaza si devin cadre in rezerva, singurele misiuni care le mai pot indeplini la mobilizare sunt doar cele de la sol, asa ca trebuie sa aiva aceeasi pesie ca si terestrii.
Ca sa citez un clasic in viata, nici "ciucalata" nu mai merita.

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Mai ușor cu sfaturile aici...în probleme care sunt confuze și în mintea d-tale!
Așteaptă ca Potecarul să revină din deplasare...pentru a te desfășura „a la Cluj”
Nu poti face 7 punctaje anuale într-un an calendaristic...
Poate ești ocupat cu formularea cererii pentru actualizarea pensiei militare!

@catalin
Ma intrebi despre impozitele din 2018 de parcă aș fi finanțistul lui Tudose!
@Iosif
Clujeanul te citește direct...nu mai trebuie să intervin eu. Lasă-l pe tennocrat și pregătește cum trebuie excepția de la CCR pe art. 30

tigri2 spunea...

@Huhu, poate ii spui lui tehnocrat sa-si tina discursurile pentru Boc, eu nu am nevoie de sfaturile sau constatarile lui...idioate.

Leo spunea...

*Iosif Vasile - te citez pt. o intrebare formulata de tine :
"daca pentru contributiile platite in perioada 2010-2015, incepand cu ianuarie 2016 nu am mai primit nici un leu, nici in cadrul pensiei militare recalculate pe L223 si nici ca pensie civila este correct?"
Pot sa te linistesc , spunandu-ti ca exista o norma secreta , prin care stagiile de cotizare realizate realizate de pensionarii militari dupa 01.01.2016 , se vor valorifica la împlinirea varstei de 65 de ani , depunând cerere si acte doveditoare la Casa de pensii MApN ( cum am mai spus in alt comentariu mai sus).Ideea pe care vreau s-o evidentiez este MODUL du LUCRU ASCUNS , CLASIFICAT abuziv , NETRANSPARENTA a clanului lui dr.luK , care ca sa intelegeti mai bine , este singurul individ (red ca din MApN) care cu nevasta-sa ISI ASCUND VENITURILE DIN DECLARATIILE DE AVERE . Asta face si cu politica de pensii : NEDREAPTATESTE FURA NORME PITINDU-LE si ASCUNDE TOT CE VREA EL ! NU E VINA LUI ci a CELOR CARE-L tin pe acest "poreclit" auditor particular..

CEZAR spunea...

@ Tehno....
Imi place la nebunie asta :
"Ca sa citez un clasic in viata, nici "ciucalata" nu mai merita !! "
Si deasemenea imi place ca l-ai facut ...
Prost ..!
Acum T-2MaKiSS..ii in Tobaco...face loby ..la rege , pentru pensiile pilotilor ..si piloteselor ..!!
===
Poate le da si cateva avioane ...
Facem garda civila ...!

CEZAR spunea...

T-3 / legat de L-223
.
Tocmai DE AIA NU SE APLICA ! Ca-i facuta DE PILOTI PENTRU PILOTI SI CA A DEPASIT ORICE URMA A BUNULUI SIMT...!
AM SPUSo ACUM 2 ANI CAND A APARUT ..ACUM DOAR REPET !!

Mihai spunea...

Neața Cezare
Ce spui am recunoscut si avertizat de ce art 40 din senin.
Nu vrei să-ți vând niște ” țurcane” deparazitate ?

@ red dog
Aștept cu nerăbdare o actualizare prin ”ochii specialistului” a profilului lui lui ”EL Leader Maximo” psd.
Și Huhurez s-ar bucura de o actualizare !!!!!!!si ar publica-o pe verso ((((((((!)))))))
Ce pacat că prin omul lui de casă Jordaș nu a reusit sa-i faca pe lângă parlamentari si pe primari cu pensii speciale. O mare greseală psd-istă !!!!!(((((((((((

Trofin spunea...

@ tehnocrat spunea... 22.07.2017 : cu privire la analiza comparativa - pensionari militari versus pensionari civili - : va atrag atentia ca in deciziile de pensii ale militarilor care au contribuit ulterior datei de iesire la pensie la sistemul public de pensii , pentru partea contributiva ca civili nu se aplica sporul OMM . Asadar este cazul sa refaceti calculele si sa modificati concluziile.Nedreptatea pe care o vezi dumneata in raport cu pensionarii din sistemul public consta in raportarea numarului total de puncte obtinute din contributivitate , ulterior datei iesirii la pensie , tot la 20 de ani , contrar prevederilor art. 95 alin .(2) din legea 263/2010 ( cu rezerva , daca nu exista undeva o alta prevedere !) , respectiv : "(3) În cazul persoanelor care realizează stagii de cotizare în mai multe situaţii, pentru care legea prevede stagii complete de cotizare diferite, punctajul mediu anual se determină prin însumarea punctajelor
medii anuale calculate corespunzător stagiilor complete de cotizare
prevăzute de prezenta lege, pentru fiecare dintre situaţiile respective."

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Pentru a-ți alunga frustrările, am adăugat în topic o notă de recalculare pentru stagiile ulterioare, ca să te convingi că OMM nu se aplica drepturilor adăgate prin recalculare.
@Trofin
Art. 95 din L 263/2010, cu însumarea punctajelor realizate pentru stagii complete diferite, se aplică în cazul deschiderii drepturilor de pensie.
Recalcularea pensiei potrivit art. 107 din L 263/2010 nu este o deschidere a unui nou drept de pensie.

tigri2 spunea...

Fiolei i s-a explicat de nenumarate ori ca pensiile militare nu sunt pensii speciale si ca ea nu mai are jurisdictie asupra lor deoarece incepand cu 01.01.2016 noi ,militarii, ne-am decuplat de la sistemul national de pensii, si ea cu buna stiinta si in conflict de interese a dat cu 'barda " in militari( a trait mult timp alaturi de un capitan al aviatiei,din Craiova-tr. sau rl.-, care acuma este colonel...), de aceea nu incapea de pensia unui colonel.Ea a continuat sub euforia drogului puterii date de capo di tuti capi, acuma i s-a infundat.Tudose ii pregateste debarcarea ,fara frica de a fi, el insusi, schimbat deoarece DraCnea nu ar mai avea curajul sa mai faca inca o gafa impardonabila.
Eu am mai spus, de pensiile militare nu se atinge nimeni -ni le rezolvam in cadrul ministerelor noastre.
@Al balacarelile "studentilor in Biblie" ,practicanti de ziua a saptea , penticostalii disidenti cezar si tehnocrat ,ma lasa rece. mai bine si-ar vedea de intrunirea anuala , schimbarea de sange cum ii spun ei , unde tata cu fiica, mama cu fiu, bunica cu nepot isi satisfac poftele carnale ,in miez de noapte cu intuneric bezna si echipati cu totii in costumul lui Adam. Da nu exagerez , acesti doi sectanti sunt practicanti ai acestor obiceiuri/dogme de-ale lor.

Mihai spunea...

@ tehnocrat
Din păcate nu te poti debara de ură fată de capra vecinului.
Asta-i o meteahnă mapn-istă cazonă.
Dacă mai-știi prin liderii de sindicat sunt gata sa isi bage în baza de calcul tot ce se poate , plus ca prin comandanti si-au tras functii mai mari ca la mapn începând de la sefii de birou si cdt de subunitati ,map-istii sunt în stare doar să-și taie si ce au în plată (meteahnă verificată). Și de asta nu aș mai relua de la inceputul carierei în mapn dacă as fi în situatie.
Cam asta faci si dumneata.
Eu aș zice că după ce mai dai cu mătura pe la statuia lui Mateas Rex de lînga catedrală metropolitana Cluj să revii la sentimente mai pasnice legat de stagiile de cotizare pe L 119 sau L263 cu tinta pe stagiile ulterioare care au reprezentat un mic beneficiu si o gura de oxigen pentru multi chiar daca punctajul mediu anual realizat la multi nu s-a ridicat la mai mult de pretul pâinii pentru câteva zile sau 2-3 saptămâni.
Este cunoscut ca la fel ca feisbukistul Alecu umbli cu L 164 de gît. Foarte bine .Este crezul domniei tale.
Ca atare cât timp L 223 cu art 40 in subsol iti da posibilitatea sa beneficiezi de cuantumul mai avantajos probabil după L164 și indexat ar fi bine sa lași gargara si sa intelegi că oricum o dai la învârtit mai mult nu iese.
Daca altii au sansa de a beneficia de un cuantum avantajos în plata momentan pe L 119 , l263 sau L223 mai bun ca pe L 164 pentru ca au desfasurat activitati supuse riscului platite suplimentar si nu au stat să le bârnâie mustele-n gură dormind pe birou ,asta-i și nu mi se pare nedrept precum domniei voastre.
Hai gata cu vorba si la treaba ca trimit o comisie formata din terestri predominant artileristi să verifice curătenia de la statuie si daca te-ai incadrat in normele de consum si spor de lucrari de exceptie. Că la verifcat stersul prafului si tăiat sporuri erati AȘI. Acuma va căinați ca nu va iese si va razbunati pe piloti ,marinari ,scafandri etc.
Tare as vrea sa te aud căinându-i pe cei pensionati anterior anului 2000 ,etc ,etc actualizati doar la tot ce au vrut ”comisiile astea” din care-ti tragi seva.

CEZAR spunea...

Si ca sa vedeti cat ii MARSAVIA de mare ..!!
Chiar pilotii intre ei si-au planificate sa si-o traga reciproc ..asa ca la ,,tremurici" ...
L-223 in stare pura ...avea CLAR si INDUBITABIL..aplicabilitate doar din 2011 incoa ..
Ceilalti Chiloti si chilotese...p....la..pu....a...P---laaaaaaaaa..vorba frumoasei cantarete portugheze ..Sabrina Brunoooo..!
Nb..
Boul de serviciu ..care face temenele pe unde apuca ...NU A INTELES NICI ACUM..!!

Mihai spunea...

@ tigri 2
Așa cum nu scapă caprele lui Cezar de râie așa nici politica nu scapă de parașute până se uzează segmenții .

Iulian Mareș spunea...

Citiți și dați-va cu părerea:

http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/militari-care-si-au-luat-concediu-paternal-pusi-sa-restituie-banii-explicatiile-mapn-765438

PS: părerea lui Cezar și a lui Pomohaci nu interesează, pt că ei își revând lumânări de nași, groase și lungi, precum și prescuri!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

T3 unde ai disparut pentru o perioada de timp?Ti=ai facut curat la locul de munca?Ce vocal ai devenit.Se simtea faptul ca l-ai lasat pe Iohan fara trompet.Ti-a dat liber Turcana Moldoveanca la libarnita?

iceparu spunea...

T3 ti-ai dat drunul la fermoarul de la gura?Se simtea absenta ta.Iohan nu mai avea trompeta pe aici.
Fiindca te-ai oferit sa-i asiguri lui Cezarica turcane fii bun si cu mine.Vreau si eu o Turcana,dar una netunata si ne moldoveneasca.

Trofin spunea...

@
Huhu Rezea spunea... La raspunsul dat postarii pe care am facut-o in aceasta zi , mai sus , cu privire la art. 95 alin.(2) din Legea 263/2010 nu v-am inteles trimiterea facuta la art. 107 din aceeasi lege. As fi fost bucuros daca imi aminteati in ce act normativ s-a permis calcularea punctajului mediu anual pentru stagiile de contributivitate la sistemul public de pensii dupa data iesirii la pensie din sistemul militar prin raportarea sumei punctelor anuale tot la 20 de ani. Sincer, stiu ca exista o asemenea prevedere dar nu-mi amintesc care este actul normativ.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Ocean,
A avut concediu parental! 😎😁

tehnocrat spunea...

Cu privire la restituirea unor bani, de fericitii parinti care isi slujesc tara sub arme, ca activi, cand marea majoritate a romanilor, nu mai doresc acest lucru.
Pe de-o parte li se recunoaste faptul ca au contribuit ca orice roman si pot beneficia de pensie pe legea 263/2010, pt ca indeplinesc toate principiile din lege, inclusiv principiul contributivitatii, pe de alta parte, nu li se recunosc anumite drepturi datorita contributivitatii, inclusiv concediul de 10 zile la nasterea unui copil.
De vina este iohannis si dragnea, unui in calitate de comandant suprem , celalalt in calitate de varf de lance in batjocorirea militarilor.
Asa sa le ajute Dumnezeu la cei care umilesc bratul armat al ROMANIEI.

Trofin spunea...

@Huhu Rezea spunea...: revin la intrebarea pusa anterior, cred ca documentul care clarifica intrebarea este HG 257/2011 de aprobare a Normelor de aplicare a Legii 2363/2010 , la art. 134 alin.(3) .

Mihai spunea...

@ Iceparu
Să vă pară bine că d-nul KW Iohanis a promulgat legea asta 223 că dacă o retrimitea în parlament încâ si acum o mai drămăluiau bietii parlamentari struniti de Olguța . Precis că o faceau ferfeliță și incă nu apucau să fie multi in pensie după 2016. Și precis se supăra rău Coarnă si Dogaru.
În rest fii liniștit, Turcana Sibiană a spus clar si răspicat la ”Sârba oilor” la Rasinari că o să faca ea o lege a pensiilor mult mai bună decât a lu Olguța.
La armata fiecare armă va avea legea ei de pensionare.
A mai spus că la infanterie si tancuri scoate din programul de pregatire fortarea de râuri si fluvii cu amfibii blindate .
Da apropo, ce-ti mai face elevul Berdilă ? L-a eliberat pe lt col arestat în birou sau l-a eliberat la cerere politia ?

corcodel 1 spunea...

Sa-i spuna cineva lui avianyc ca acea statie din Cluj este a lui Mathias Rex... nu este a lui Mateas Rex ...
Si sa-i mai spuna ca la Cluj este o catedrala mItropolitana nu o catedrala mEtropolitana ... "MItropolitana" insemnind ca este o catedrala de mitropolie - structura organizatorica a bisericii ortodoxe . "MEtropolitana" ar insemna ca este o catedrala de metropola - mare oras , de obicei capitala de stat ... ceea ce nu este cazul !
Aveti grija cum ii spuneti , ca sa nu se supere ! El spunind numai prostii si cind nu este suparat , darmite cind ar fi suparat !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

A apărut pe radar corcodel 1 sau feisbukistul moș Alecu.
Aveți mare grijă la buzunare. Adica la ce va scrie în viitor pe talonul de pensie după interventiile lui ”sclipitoare” în gașca lui fb, cu L164 incriptinat pe cașchetă !!!!((((((((
@ corcoduș! Știam ca la Cluj Mathias Rex are statuie si nu ”statie” de autobuz (((((((

Iulian Mareș spunea...

Costică,
Moșul are text predictiv pe mobil, pt mesaje și ori nu știe să-l folosească sau să-l scoată!

PS-referitor la incidentul de pe timpul forțării îți propun realizarea unui studiu cu întrebuințarea hidroavioanelor și hidroglisoarele in locul de TAB sau Tc! Ar fi mai fain și niciodată nu-i târziu să de înscrie la doctorat!
Succes nemțesc! 😎😁😃

Leon spunea...

H.G.257/2011, Norme de aplicare a Legii 263/2010:
Art.134.al (2), Pensia pentru limita de varsta poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie.
(3) La recalcularea pensiilor pentru limita de varsta, stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii, se utilizeaza stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei.
Si in Legea 19/2000, stagiul complet pentru barbatii nascuti dupa ian.1950 era tot de 35 ani..!!

Iulian Mareș spunea...

Costică,
De ce nu ne scrii despre noutățile din urbea ta?
Iată:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/07/22/suprafata-sibiului-creste-cu-250-de-ha-inspre-poplaca-ministerul-apararii-avizat-schimbul-de-terenuri-cu-orasul/

Mihai spunea...

@ Leonard
Păna sa te lamureasca Huhurez cum stau lucrurile imi permit din revoltă să spun că cel care a furnizat raspunsul era probabil de la ”relatii externe” s-au vreo pușlama angajata la ordin prin minister.
Legea cadru a salarizarii unice nr.284 este in proportie de peste 90% copie fidela a legii 138/1999 care calculeaza soldele functie de coeficientii de incadrare raportati la VRS-ul momentului.
Legea 284 nu s-a aplicat niciodata ca atare VRS-ul de 600 lei nu s-a aplicat niciodata în calculul soldelor (aplicare la c grad si c functie).
Coeficientii de grad si functie prevazuti de L 284 sunt identici cu coeficientii de grad si functie prevazuti de L 138/1999 (după ultima modificare facută parca in 2006).
La aplicarea L 223 s-a procedat la o smecherie prin M25 anexa 1b,unde pentru a feri de ochii presei si a publicului faptul ca militarii isi baga in baza de calcul toate veniturile prevazute de L138 (adica s.grad,s.functie,gradatii, I.Cda, SM , I Disp) din care era costituita solda lunara plus g -urile = solda lunara bruta au raportat aceste venituri la solda lunara prevazuta de L284 care cuprinde doar sgr+Sf+gradatii +IC (unde este cazul) prin anexa 1b prin acele cuantumuri actualizate.
În fond si la urma urmei cuantumul pensiei se poate calcula inginereste foarte simplu pe varianta scurta făra a mai trece calculele prin anexa 1b (raportare la soda de baza prevazuta de L 284) si se ajunge în final la acelasi rezultat identic cu calculele trecute prin anexa 1b.
Ca atare pâna la aplicarea si aparitia normelor de aplicare a noii LSU soldele sunt calculate la coeficientii prevazuti de L138/99 identici cu cf prevazuti de L284 si vrs 197,...
Daca prin noua LSU vor interveni ceva modificari cu ceva probabile raportari la salariul minim pe economie ramâne de vazut la aparitia normelor de aplicare a legii.
În concret si mai pe scurt sper sa-si spuna parerea si alti specialisti de încredere.
Eu am comentat doar din memorie fara date si trimiteri exacte la legi si definitii de solde după L138 si L 284.

Leo spunea...

T3 - multumesc frumos pt. sinteza foarte utile pt. mine si sunt sigur ca este si completa , mai ales ca anumite informatii le stiam din lectura blogului.
PS. cat despre VRS-ul = 600 , a fost elementul meu de "tortura" involuntara pt. mine insumi dar si pt. (mult rabdatorul) "H" o buna bucata de timp . deoarece daca-mi calculam baza de calcul cu el , atunci aceasta baza de calcul era la fel ca atunci când as fi calculat-o la salariile medii din anii bazei de calcul si nr. de salarii medii din data deschiderii dreptului de pensie. Am reusit sa ies din aceasta marota , dar sunt ca un fost fumator inrait care dupa ce s-a lasat de fumat o saptamana , cineva ii aprinde o tigara in nas la o cafea. Vreau sa spun ca nu sunt vindecat complet de nedereptatea stabilirii Bazei de Calcul cu aacest mic cosmar poreclit vrs....

reddog spunea...

@tigri3
E vacanta, inclusiv parlamentara, si trebuie sa fim mai relaxati. :)
Dragnea o fi la pescuit sau la vreo saramura, sta-i-ar in gat stiucile alea... :)
Huhu Rezea e cam sensibil cand sunt comentarii anti-Dragnea, publica unele dintre ele dar cu strangere de inima banuiesc. :)
Oricum, parerea mea despre Dragnea ramane aceeasi, si nu sunt nici sorosist, nici naiv si nici manipulat.

Huhu Rezea spunea...

@câine roșu
Si acum mai urlați după golul lui Golofca...:)
Dacă ești educator de laberali, ce-ți mai trebuie să fii soros-ist, naiv sau manipulat?

luminita spunea...

dle R ,taci dracului , stiuca aia sa itiintre tie in fund ce ao cu DRAGNEA ? ao ceva de impartit cu al? intri ca musca in lapte , du-te si te plimba , aci sant discutii serioase.

CEZAR spunea...

Tovarase functionar public ..Paznic de Puscarie..Caine Rosu...
Concediu placut ...!!

tigri2 spunea...

@Luminita, da-i cu cratita-n cap si cu facaletul peste bot, altfel acest caine rosu ne umple de jigodie +raia capreasca a ciobanului cezar, ne iau astia de la dezinsectie cu HEXIPFARMA lor.
Acuma avem nevoie de consimtamantul lui Dragnea , nu trebuie sa ni-l facem adversar.
Urmeaza hotaraile definitive : art.40 din OUG-57 si modificari in L223(prin Norme de aplicare).Aceste trei saptamani sunt hotaratoare pentru noi!

Iulian Mareș spunea...

T2,
Tocmai aici estr buba, caci "C" stie ca lui nu are de unde si din ce!
Crezi ca îi va da ceva pentru certificate verzi, intrucat facea biogaz din gunoi de grajd?
El vorbeste de TAB si Tc, dar eu stiu ca avea in dotare tractor, combina, furci, lopata, bidoane de Al, tifon, sadila, ciubar si un microscop pt identificarea rujetului, trikinelozei, pestei.....de veterinar, nu de catre el! Are multe fotografii pe FB cu capatana de porc in brate, asemanandu-se cu Hamlet!
N-auzi ca lui i-au mancat functia doamnele ofiter de la catedra militara a facultatilor?.... bine ca nu l-au terminat si femeile de serviciu!
Inteleg sa fie adeptii contributivei pilotii, scafandri, parasutistii, marinarii de pe nave, dar nu Cdt.Cp.I.!
Daca ridica putin vekimea minina de pensionare el iese din tabel! ....mai ca trece la indemnizatia sociala! Si asta in conditiile "grele-rau" in care la Timisoara, in 1996 RMc s-a transformat in Bg, iar DMC in CA, marindu-se considerabil nr de functii!

luminita spunea...

AS ESTE ,trebuie sa fim atenti sa nu alimentam pe astia cu informatii care sa ne faca noua rau , bafta T2,daca veti fi din nou in sesiunea din toamna pe baricade in CD .

luminita spunea...

Se pare ca OLGUTA o a fie iar in atentia legii , parca are ceva si ea cu EL DRUM ,a facut ceva pe la Craiova si au gasit-o si pe ea implicata , asa ca se pare ca o sa ii mi ia elanul cu zbieretela pensiile de servciu ,nu credca mai apuca sa faca si legea pensiilor ca o sa aiba treaba ,o sa ii mai scada din aroganta.

Iulian Mareș spunea...

Ar trebui să luăm exemplu de la chinezi și nord-coreeni; să se pensioneze coloneii la 75 de ani, generalii la 80, ceilalți la 70-72!
Urmărind sistematic acest sistem nici nu ar mai fi nevoie de o lege a pensiilor militare, de stat!
Este o rezolvare foarte simplă și eficientă, iar banii CSP neutilizați pot fi folosiți cu succes pentru indemnizații sociale tuturor putorilor din ROU și mai ales țiganilor, că să fie clară masa de manevră la alegeri!

Iulian Mareș spunea...

AB,
Eu nu am auzit nimic, dar am constatat că ție îți plac conflictele dese! Nu lipsa analizezi este cauza ci fondul comentariilor tale. Știi bine cum este... cauză//efect, vânt/uragan! Așa că fă ce știi tu mai bine și rămâi același: o pată de culoare! Sănătate multă!

PS-zic unii băieți răi că ești pe index și la CSP!.... Mai știi, poate au greșit ceva la calcul! 😁😃😎 🖕

luminita spunea...

NU va mai certati , mai bine asteptati sa vina septembrie ca e mare blamuc pe scena poitica ,asa ca mai bine sa vada DNA OLGUTA ce face , ca atacand intruna pe magistrati cu pensiile si pe altii ca ei , nu o vad bine , nu apuca sa faca ea vraiste in sistemul de pensii .oricare ar fi el

CEZAR spunea...

Din ciclul...
De ce ofta ..m-alul..ia priviti:
T3, (23 iulie 19.44)
Asa este, soldele mai mici si € si $ aveau alte cotatii, cu implicatii directe asupra puterii de cumparare!
In 2010 am avut un coleg care a plecat printre ultimii cu OG-7 si a luat tot! Nu a vrut pe card ci in geanta!....alte vremuri, alti oameni! Apoi nu s-au mai akitat drepturile la iesirea la pensie, cu toate ca pt bugetul national nu este o suma mare luând in calcul perioada 2011-2017 si structurile ce fac obiectul!....aproximativ 35-37 mil €!...cu tot cu dobanzi!
Magaria a inceput tot de la unul de-al tau, mai de la Nord!
Vom vedea noi!

mikidutza spunea...

Astept niste raspunsuri documentate la situatia de care m-am lovit.Cam cu o luna in urma am solicitat CMJ (in scris) o situatie cu elementele salariale ale soldei pentru cele 6 luni prevazute de lege pentru baza de calcul in vederea recalcularii pensiei militare. CMJ m-a raspuns ca nu poate sa-mi trimita acesta situatie, precum ca nu li se permite acest lucru.
Am cativa colegi care au obtinut situatia respectiva de la unitatea militara de unde au iesit la pensie, fara nici o problema. Vreau sa stiu daca este corecta atitudinea CMJ de a nu da curs solicitatii, prevalandu-se de motivarea ca informatia ar putea fi clasificata. Pot actiona in judecata CMJ(sau persoana care a semnat raspunsul respectiv) pentru a-l obliga la trimitere informatiei respective?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
M.Radu

Leon spunea...

M.Radu, CMZ din judetul meu mi-a raspuns la fel..dar mi-a indicat Unitatea Militara care detine arhiva, unde pot solicita datele respective...!
La MApN sunt recalculate 89% pensii militare..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Cu tot respectul, v-am trimis Comunicarea de adresa cu Intampinarea la Apel de catre Casa Sectoriala, trimitandu-va o copie usor sintetizata prin adresa Dv. de Mail. Ce ma socheaza astia pe mine este ca nu se pomeneste nimic de revizuirea in sine, de acest drept trecut in Lege, si undede unde este trecut in mod expres acest termen de ,,perioada asimilata'' in decizia de pensionare. Este un termen fantoma, un termen tabu, am sau nu am dreptul la perioadele asimilate? Faptul ca am cuantumul cel mai avantajos, la decizia trecerii in limita de varsta in 2014, imi anuleaza dreptul la perioadele asimilate? Ce articol imi anuleaza mie dreptul la perioadele asomilate? Ca eu n-am vazut nicaieri ca daca am cuantul avantajos mi se anuleaza dreptul la perioadele asimilate! Ii trag ei cu vinovatia ca n-am contestat la timp decizia, m-au barait cu citatele instantei din hotarari internationale referitoare la contestatii, desi eu nu cer instantei sa-mi satisfaca o contestatie, ci revizuire a deciziei pe perioadele asimilate, dar atunci de ce mai exista Institutia revizuirii prin adresare la Seful Casei? Ca daca contestam ceva, ma adresam unei Institutii a Contestatiei, implicit Sefului Comisiei de Contestatii! Astia vor sa ma prosteasca cu Legea in mana, vad! Ce ma sfatuiti, v-as ruga? Sa sustin ca ceea ce am cerut in Casarea sentintei ramane neclintit, dar cum naiba s-a ajuns in Apel daca nu s-a judecat fondul in sedinta de instanta ordinala? Cum Dumnezeu vine asta, daca eu am cerut Casarea? Inseamna ca s-a admis Apelul din oficiu, ca sa nu se ajunga la Casare sa strice reputatia magistratului, deci mi s-a dat dreptate oricum prin dirijarea la Apel? Nu inteleg...

Iulian Mareș spunea...

Aditza guriță!
Daca nu înțelegi eu nu pot face nimic!
Problema este că tu comentezi și dai sfaturi aici, tu fiind PCc.... și prin comentarii ai iritat!
Doar tu și câțiva nu ați înțeles trimiterile la indemnizațiile sociale ale țiganilor, care de mai și plâng de discriminare!
Hai, pa!

Huhu Rezea spunea...

@mikiduța
Din câte rețin, M25 nu obligă CMZ -urile și unitățile să informeze și beneficiarul cu elementele salariale din cele 6 luni alese.
Le găsești in Nota de calcul a deciziei de recalculare, la punctul 1. Au greșit nota de calcul, contești decizia pe acest motiv. . și Casa poate fi obligată să depună la dosar, în instanță, documentul primit de la CMJ.

Mihai spunea...

@ Mikiduța
@ Leon
Vreau doar sa va aduc la cunostiinta niste detalii in plus fata de ce v-a informat Huhurez.

În general pentru a va adresa unei institutii în baza unei adeverinte de salarizare aceasta pentru a fi luata in considerare trebuie sa fie emisa de catre UNITATEA DE ARHIVĂ a unitatii (societatii) la care v-ati desfasurat activitate sau de catre unitatile de ahiva intermediare sau centrala la care unitatea din care ati facut parte a predat arhiva unitatii.
În acest sens va puteti adresa dupa cum urmeaza;
-pentru uM apartinatoare de fortele terestre UM 02405 Pitesti
-pentru UM apartinatoare de SMFA UM 01924 V Ploiești (depozit intermediar)

CMJ nu va poate elibera legal o astfel de adeverinta atâta timp cât este unitate de arhiva doar pentru personalul CMJ.
DFC din mapn a emis catre detinatorii de arhiva in februarie 2016 un ordin prin care s-a stabilit formularul adeverintei ,formular care corespunde la rubrici cu prevederile M25 si cu ce aveti d-voastra in prima parte a celei de-a doua file la decizie .
Acesta foloseste doar la aplicarea L223 prin M25.
În acest scop cmj au cerut unitatilor de arhiva aceste adeverinte pentru fiecare in parte insa doar in scopul întocmirii anexei 1b la M25 ,anexa care se trimite de catre CMJ la CSP a mapn in vederea emiterii deciziei de pensie.
CMJ nu ca nu ar putea sa va elibere o ”copie conformă” insa are nicio obligatie sa va eliberere o astfel de adeverinta cât timp nu este unitate de arhiva pentru d-voastra.
Adresati-va unitatilor de care apartineti daca mai exista sau unitatilor detinatoare de arhiva mai sus mentionate functie de ce arma apartineti.
În termenul legal veti primi adeverinta solicitata pe care o puteti folosi legal în orice scop doriti în legatura cu institutiile statului.

Leo spunea...

Draga Flavius,
- Nu stiu ca perioadele asimilate , se iau in calcul numai la pensionarea pt. limita de varsta si din acest plan te incadrezi "filtrului". Mai stiu ca aceste perioade sunt "eligibile" pt. pensia din sistemul public. Nu stiu daca exista "institutia" perioadelor asimilate in L223/2015
- Referitor la cerererea de APEL , eu stiu ca trebuie neaparat sa "CRITICI" aspectele nelegale si neantemeiate ale SENTINTEI ( Hotararii Fondului). Daca vrei sa mai scrii si altceva nu trebuie sa fie contradictoriu cu formularile tale facute un Cererea se Apel care vizeaza punctual criticile la adresa aspectelor din Sentinta de la fond ( obs. "Sentinta" se numeste numai Hotararile pronuntate la FONDul cauzei). De aceea , tu in primul rand trebuia sa "critici" si sa ataci motivele pt. care judecatoarea de la fond ti-a respins pe motiv de INADMISIBILITATE , actiune fondului.
Lucrarea este o treaba calificata , pt. ca in principal cu "EXCEPTII" lucreaza cel mai mult caracatita 2505.
- Ma bucur ca ai revenit . Eu unul ti-am simtit lipsa.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Miki
Inteleg ca dumneavoastra doriti un extras din statele de plata cu toate elementele salariale din cele 6 luni alese, pt baza de calcul, asa cum au fost ele in momentul acordarii salariilor in cele 6 luni consecutive alese pt BC.
Trebuie sa stiti ca cmj are doar cele care intra in BC la recalcularea pe legea 223/2015, pe care le actualizeaza la data de 01/01/2016 si nu poate si nu are obligatia sa va inainteze situatia solicitata.
Asa ca situatia pe care o doriti o puteti obtine doar de la UM detinatoare de arhiva cu statele de plata.
In nici o situatir nu se poate invoca protectia informatiilor clasificate, pt ca in 2010 cu ocazia recalcularii pensiilor pe legea 119/2010, prin HG s-au declasificat statele de plata la nivel NESECRET pt scanarea lor.
Exista si posibilitatea ca anumite drepturi salariale pt cele 6 luni alese pt BC, sa vi se fi acordat in lunile ulteriorioare, care nu fac parte din BC. Acest lucru este frecvent cand au fost imputerniciri si numiri in functie in ultimele luni alese pt BC pt ca drepturile salariale s-au acordat dupa sosirea in UM a ordinelor de numire/imputernicire. Mai sunt situatii cand anumite sporuri, ex cel de radiatii ,s-au platit mai tarziu , datorita deschiderilor bugetare.
Trebuie sa stiti ca in BC se iau in considerare drepturile cuvenite in cele 6 luni alese pt BC, care pot fi egale sau mai mari ca cele platite in cele 6 luni.
In locul dumneavoastra eu as cere la UM detinatoare de arhiva, toate elementele salariale din statele de plata , pe 9 luni: 6 luni alese pt BC+3 luni urmatoare.

tehnocrat spunea...

Revenind la tema, se doreste extractia unei vechimi realizate ca civil din vechimea cumulata folosita la calculul pensiei pe legea 223/2015 si folosirea ei pe legea 263/2010.
Eu propun ca pt pcc care au 25 de ani de munca in SNAp sa existe posibilitate extractiei vechimii ca civil si folosirea acesteia ca vechime cumulata pe legea 223/2015.
Asa ar deveni si Dl Bontas, pensionar militar si s-ar rezolva doua lucruri:
- toata lumea l-ar stima, nu ca acum cand toti il vorbesc de rau
- Dl Bontas din calitate de pensionar militar n-ar mai vorbi de rau militarii.

Gigi spunea...

Din gândirea mai marilor zilei:

Chiriac-Polițiștii merită un salariu mai mare deoarece, ei sunt tot timpul în luptă,în schimb militarii odată la 50 ani!?

Parlamentar PSD-pensiile,peste 2700 lei,se pot recalcula!?

Iată un motiv de ce nu sunt bani la pensii:
Un mega dosar,în care prejudiciul era de 5 mld.a fost clasat de cei care au salarii și pensii de 20,30,40 mil.lei(vechi).
Vai mama ei de țară!

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Dar, larg la inima esti!
De acord, cu o conditie.....urmatoarele 2000 de wek sa le faca la cazarma, la paza, curatat cartofi si ceapa, sa sape la cazma un punct de sprijin de companie, cu tot cu amplasamentele intaririlor: 3Tc, 3AG-9, inclusiv adaposturi de grupa sub parapet si de final sa amenajeze un punct adunare-triere raniti!
Categoric, dormind 3-4 ore pe zi sub foaia de cort!
La ceremonialul de recunoastere a meritului vin personal in costum de ceremonie cu frac!
Îi urez un succes deplin si un viitor glorios!

Anonim spunea...

tehnocrat,
Ce bine este sa te uiti in gradina altuia, si daca se poate sa ii iei roadele. Dupa logica ta, daca tot vrei sa fim egali, la pensie , sa renuntam si la grade, ele sa fie onorifice. In calculul pensiei, toti sa fim soldati, oricum nu mai avem cui sa dam ordine.

luminita spunea...

Oare dlasta CHIRIAC din ce bani traeste? toata ziua sta pe la televiziuni si nu face altceva decat sa faca observatii precum vedeti si la adresa militarilor , nu puteti sa ii puneti ceva in gura sa mai taca dracului? asta ce invarte de isi permitae sa dea doar din gura pe la televiiuni mface pe marele destept si nu face dacat sa invrajbeasca ,asa cum face si OLGUTA. Aceasta tot o da inainte cu pensiile din armata ,tot nu se potoleste .dar o sa o vad eu cand va veni cu legea aia pe care inca nu a facut-o , sau are una deja facuta i arunca pe piata fel de fel de prostii .EU NU O VAD BINE DACA UMBLA PE LA MAGISTRATI ;PROCURORI

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atrag atentia tuturor ca ceea ce am dorit eu sa fac in instanta nu se va putea reusi dintr-un singur motiv, pe care admin-ul pe buna dreptate l-a sesizat la timp: Vechimea efectiva sub 15 ani nu te poate indreptati in acest sens! Leonard, dar vine Olguta cu modificari la toamna si poate sansa mea se va regasi acolo! Toate cele bune cu sanatate tuturor, pentru ca eu reintru in chilia mea pentru o penitenta nelimitata! Dumnezeu sa va ajute pe toti! Va multumesc pentru toate, D.le admin!

CEZAR spunea...

Parlamentar PSD-pensiile,peste 2700 lei,se pot recalcula!?
CATEGORIC DA ..DAR IN CRESTERE..!!
CE TRECE PESTE 3500...ras frezat ..barbierit ....
hi..hi..hi...

Mihai spunea...

Tună si-i adună!
Pentru linistirea politiștilor in privinta depunerii dosarelor de iesire la pensie doamna ministru de interne le dă asigurări ” clare si ferme ” ca legea 223 nu se va modifica prin urmatoarea fraza pur carageliană;

”Politistii pot să stea linistiti fiindca legea pensiilor militare nu se va modifica *deocamdată* ”

I-a lamurit de i-a făcut praf. După fraza asta nici unul nu se va mai inghesui să-si depună dosarul de pensie !!!!!!!((((((((.Doamne fereste !
Cu așa rasponsabili de ce dau pe trompetă vai di noi.

Mai adaugati si faptul că primul ministru a primit pentru a sustine revendicarile politistilor pe d-nul Surugiu recent descătușat sub control judiciar din arest.
Asta da rânduială stil OG 13.

Pe cănd si pentru politisti si militari un art in L223 precum art 6 din legea de pensionare a magistratilor care sa sune cam asa;

De prevederile L 223 pot beneficia doar politistii si militarii elibarati din functii / trecuti in rezerva pe motive neimputabile.
Vezi inclusiv condamnati penali ,etc
În felul asta poate multi ”amatori” de orice giubușlucuri ar deveni mult mai responsabili.

Mihai spunea...

@ Iceparu
M-am straduit si ti-am gasit o mioară ”turcană sibiană” marcata cu iepurașul pe buci.
Conditia de livrare ; să-ti cumperi un stup !!!((((
Se prezintă în felul următor;
”știu să mulg!
Le mai încurc cu berbecii .....
Aici la stână toate dau lapte,
și măgarul si ciobanii .... ”

Mare ratare pentru Cezar !!

CEZAR spunea...

Capritele mele au ..decenta si MANDRIA LOR..!
PAROL..

Gigi spunea...

MAI,vor să facă angajări din surse externe?
Eu zic că mai bine ar căuta prin birourile IPJ-urilor,găsesc acolo flăcăi care taie fruănză la câini destui să patruleze pe plaiurile patriei.
Nu d'aia dar,se pot face economii serioase la buget,fără alte cheltuieli inutile!
Se aude tov.Coarnă,Surugiu & comp.

Huhu Rezea spunea...

Art. 64 din HG 257/2011


(1) Pensia de invaliditate se transforma din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se acorda cuantumul si punctajul cel mai avantajos incepand cu data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.
(2) Conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta se considera indeplinite la varsta standard de pensionare sau la varsta standard redusa, in conditiile art. 55�60 din lege, precum si la varsta standard redusa in conditiile prevazute de alte acte normative.
(3) In situatia persoanelor care nu indeplinesc conditia de stagiu minim de cotizare, trecerea in categoria pensionarilor pentru limita de varsta se face din oficiu, la varsta standard de pensionare, pastrându-se cuantumul aferent pensiei de invaliditate.

@Corneliu nu avea stagiul minim de cotizare în specialitate, 15 ani pentru vârsta sa, pentru a beneficia de calcularea pensiei pentru limită de vârstă potrivit Legii 263/2010, caz în care a rămas cu cuantumul pensiei de invaliditate, potrivit art. 64 alin (3) din HG 257/2011.
Stagiul aferent pensiei de invaliditate nu intră în calculul stagiului minim de cotizare în specialitate și nici vechimea suplimentară pentru condițiile de muncă.
Dacă ar fi avut și stagiul minim de cotizare în specialitate ar fi îndeplinit și cea de-a doua condiție cumulativă pentru calculul, în anul 2014, a unei pensii pentru limită de vârstă.

Unknown spunea...

Domnul tehnocrat , omul doreste elementele avute in vedere la recalculare. Daca cineva ii ingradeste accesul la aceste documente incalca un principiu fundamental al democratiei, acela al transparentei si al liberului acces la informatiile care il intereseaza. Nu sunt secrete, nu? Atunci CMJ e obligat sa-i arate omului cum i-a calculat drepturile. Sau in Armata, mai nou, se merge pe principiul "crede si nu cerceta".

Leo spunea...

Foarte clare si pertinente explicatiile lui Horica pt. Flavius. Le-am inteles si eu.
Nu inteleg de Flavius spune ca se retrage in "gaura" de penitenta , când a fost gratiat si amnistiat de redactorul sef. Astfel de jurnalisti cu un spirit voluntar si autocritic sa tot ai in redactie....
As dori sa-mi explice si mie H-ul , la fel de clar si pertinent , comentariul meu referitor la salariile subinspectorilor de azi de MINIM 2500 lei NET , comparate cu soldele functiilor de colonel (14c) indeplinite de maiori in anii 80 - 2000 asa zis "ACTUALIZATE" ,care reprezinta aprox. 1/2 din aceste salarii de subinspectori dar care reprezinta BAZA DE CALCUL al pensiilor acestor pensionari. Adica ,altfel spus , daca cineva azi translatat din 1990 si ar fi maior care indeplineste functie de colonel ar avea o solda lunara de 1700 lei care este si BAZA DE CALCUL al pensiei , in timp ce un subinspector , tot azi are MINIM 2500 lei.
AICI E HOTIA , si inteleg ca nici chiar Horica nu o poate explica LOGIC si CORECT.

Iulian Mareș spunea...

Aditza,
Daca vrei trebuie sa dovedești!
Eu am făcut de toate la timpul cuvenit!
Făcând referire la maimuțe te uitai și în oglindă?
Tu dacă te pricepeai mai mult de ce nu ai degajat în privat? Categoric, noi știm răspunsul!
Cât despre acel octombrie. de sprijin, află că el este kiar temelia! Așa că...la treabă element clasic al UJB!
Copilăros? Nu cred, dar sigur nu îmi dă seara și dimineața doamna in halat alb, pastilele!
Am matrice de țăran de România și os de os! Port in nări mirosul cernoziomului din Câmpia Română!
Sper că tu sa nu ajungi să porți un CPU! Sper doar....

luminita spunea...

MAI ADRIAN ,crezi ca ne pasa ce tot balmajesti, eu cred ca esti bolnav baiatule .du-te mataluta la un spital sa te tratezi de rautate ,de invidie si de frustrare, aci avem alte treburi si daca esti multumit de pensia ta civila ,ce dracu vrei ? ia mai lasa-ne si ocupa-te de altceva .daca nu ai ce iti spun eu .sa te duci unde a intarcat dracu iapa

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Felicitări! El este logodnicului lui Pomohaci! Să-l trimitem la IML! 😎😀... sau în Parcul Operei, seara?

Gigi spunea...

@luminița
Ce ai d-ta cu frustările omului?
Scrie și el,nu dă cu parul!
Politicienii,ne-au adus într-un așa hal încât nu ne mai putem suporta între noi,civil cu militar,militar cu polițist etc.
Mai bine ne uităm la ce ne pregătește stăpânirea în strânsă legătură cu prea nevinovata opoziție!
Șerban Nicolae,a început ieri să cam dea din casă.
Poate că, acesta ne spune,cum poate achita la bancă un împrumut de sute de mii de €,până să recalculeze pensiile militare ce depășesc 2700 lei.
Aș vrea,ca acești politicieni,să facă de serviciu cu mine măcar 1/2 ani. Să vedem ar mai vorbi de recalculări?
Am mai zis zilele trecute,că noi cei din,snaop,vom fi din nou proștii lor de serviciu!
Adevărate le pensii speciale,vor rămâne neatinse!
Niște m...ri!

iceparu spunea...

Se pare ca cei de la putere sunt la colt si cauta posibilitati de iesire din impas.Cum noi nu prea contam in opinia lor nici ca voturi nici in economie vor sa ne transforme in cenusereasa.Daca nu ne mentinem pe pozitie iar o luam in bot.Si mai rau este ca sunt si secaturi unii anonimi alti pe fata cum este acest Adrian care ne ataca la lumina zilei. T3@am sesizat ca in trecut ridicai osanale Turcanei.Cum subsemnatul nu gasea nimic deosebit la ea mi-a facut placere sa te atac.In ultimul timp se pare ca ti-a mai scazut din avant ceeace ma determina sa-mi revizuesc atitudinea.Sa fii sanatos.
Adrian@observ ca tu nu poti trai din cauza celor in retragere.Numai un idiot gandeste precum tu.De fapt tu ai o conceptie fascista cam in genul ca cei batrani fiindca nu mai sunt productivi sa fie dusi la crematoriu.Ma intreb ce parere ai daca tie pe la varsta de 63 ani ti-ar reduce pensia pe acelasi motiv.
Luminita@Unii asa zis analisti au mai primit cand erau militari in termen cate o cizma in partea dorsala.Neconstientizand ca o cizma in fund inseamna un pas inainte pastreaza angoasa .Numai asa inteleg atitudinea lui Chireac.Observi ca exista aici unul Adrian care se baga in treburile noastre precum musca in escremente?
Mai zilele trecute tot Chireac neintrebat de nimeni facea comparatie intre un politist si un militar si mai lasa sa se inteleaga ca in opinia lui militarii nici nu sunt necesari.Problema este ca individul poate vorbi fara ca noi sa putem replica.

tigri2 spunea...

Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania
1 oră ·

C O M U N I C A T
25 iulie 2017

Vineri., 21 iulie a.c., la inițiativa A.O.R.R. și A.C.M.R.R. din S.I.E., a avut loc o ședință de lucru a reprezentanților asociațiilor profesionale ale militarilor în rezervă, reunite în cadrul Forumului de colaborare, sub președinția Federației Militarilor din Romania, care a avut ca scop cristalizarea unei poziții comune față de amendamentele necesar a fi aplicate la Legea privind pensiile militare de stat (Legea 223/2015).
Cu acest prilej s-au purtat discuții și au fost formulate amendamente la:
 art.28, pentru mărirea bazei de calcul și valorificarea integrală a vechimii militare cumulate;
 art.60, pentru extinderea elementelor care fac obiectul actualizării pensiei;
 art. 108, pentru revenirea la conceptul legal de pensie suplimentară, în afara pensiei militare de stat;
 art. 109, pentru recalcularea pensiei pe o bază de calcul actualizată la nivelul funcțiilor egale/similare la data recalculării/actualizării;
 art.110, în sensul clarificării raporturilor dintre casele de pensii teritoriale și casele de pensii sectoriale referitor la recunoașterea reciprocă a stagiilor de cotizare în specialitate, respectiv a stagiilor de cotizare adăugate, indiferent de data înscrierii la pensie;
 art.112, în sensul acordării dreptului de opțiune între aplicarea L263/2010 sau a L223/2015, indiferent de data deschiderii dreptului la pensie.
 De asemenea, participanții la discuții au mai propus abrogarea art.30, care conform majorității opiniilor exprimate, introduce plafonări arbitrare și discriminatorii.
Aceste propuneri vor fi susținute de membrii Forumului în cadrul Grupului de lucru inițiat de A.N.C.M.R.R. “Alexandru Ioan Cuza" ce își va desfășura lucrările în cursul acestei săptămâni.
Vă vom ține la curent atât cu evoluția discuțiilor, cât și cu acțiunile pe care A.O.R.R. le va desfășura, împreună cu partenerii din Forum, pentru promovarea punctelor de vedere discutate în fața Legislativului și a Guvernului României.

A.O.R.R. – Consiliul Director

luminita spunea...

Ati auyit ,dl MARES , zice dl asta ADRIAN sa nu ma bag , nu ,se baga el ,fara sa spuna nimic .DL ICEPARU are dreptate,tot ce spune este drept . Dupa cate vedeti se vorbeste pe la televiziuni cu multa rautate si fara sa aiba vreun drept ,de aceea trebuie sa avem grija ce scriem aci sa nu le dam material de discutii fara rost

Iosif spunea...

Atentie la modificarile propuse la art.110

Cu stima,

Iosif spunea...

Pentru Technocrat, 24 iulie,

Ca sa fim foarte exacti in exprimare:

1. Este incorect spus: "...se doreste extractia unei vechimi realizate ca civil din vechimea cumulate FOLOSITA la calculul pensiei pe L223 si folosirea ei pe L263....."

2. Formularea corecta este: " se doreste extractia vechimii realizate ca civil, dupa incetarea raporturilor de munca cu Ministerul Apararii Nationale (MAI, SRI, SIE, etc.) care NU A FOST VALORIFICATA LA CALCULUL PENSIEI PE L223 SI PENTRU CARE S-AU PLATIT CONTRIBUTII LA BUGETUL ASIGURARILOR SOCIALE. "

3. Limita de varsta sa fie cea de la data recalcularii pensiei de catre CSP pentru stagiul ADAUGAT, sau, in cel mai rau caz, limita de varsta civila standard, 65 de ani, cu amendarea sa prin recunoasterea grupelor de munca militare, in conditii echivalente cu prevederile existente pentru civili.

4. Platile pensiilor pentru stagiul adaugat sa se reia de la data suspendarii lor, respectiv 01.01.2016.

Procedura sa fie optionala in sensul ca cei care nu au vechime militara suficienta sa o poata folosi in completare pe cea civila, asa cum prevede L223 acum, dar si posibilitatea pentru cei care au vechime militara suficienta sau chiar in exces, deci nevalorificata integral, sa poata opta ca stagiul civil adaugat sa fie valorificat separat de pensia militara de stat, conform contributiilor platite si in conditiile de limita de varsta de mai sus.

Adaugati la cele spuse si deciziile CCR privind pensiile care au la origine contributiile platite la bugetul asigurarilor sociale.

Sper, domnule Tehnocrat, sa acceptati ca nu este correct sa ti se retina obligatariu contributii de care sa nu beneficiezi in nici un fel.

Daca nu, o solutie ar fi ca bugetul asigurarilor sociale sa returneze contributiile platite de angajat si angajator, pe viitor sa scuteasca pe pensionarii militari de palata contributiilor cota din salarii si nu ar mai fi nici o discutie.

Dar daca au luat banii, ca la civili, sa recalculeze pensiile ca si pentru acestia.

Cu stima,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Doar o vorba sa va mai spun: Nu ati putea incropi o postare cu o intrebare simpla, adresata Dl. Director al Casei Sectoriale la modul: ,,Cand aveti de gand sa publicati si rezultatele recalcularilor pensiilor, in procente, si cati sunt pe minus si cati sunt pe pe plus?'' Miram-as sa aiba acest nobil curaj ! De fapt e doar un exercitiu de sinceritate si transparenta, cum e firesc si democratic, nu?. Dar cred ca-i un dezastru! Crah! Probabil ca nici lor nu le vine sa creada ce monstru au putut sa plamadeasca in laboratoarele acelea, subterane, ale Directiei Financiar Conatabile! Multumesc!

ifrim spunea...

@Ice.Nu merge sa aflam unde locuieste si sa organizam miting autorizat in fata casei morsei?Eu contribui cu hamsii, guvizi si anusi!

Unknown spunea...

Am ieșit la pensie în 2016 pe Legea 223/2015 cu o pensie „nesimțită” de 750 lei pentru activitatea în serviciu militar ca ofițer de artilerie până în anul 1990,când am trecut în rezervă la cerere.Vă rog un răspuns documentat cum pot valorifica anii ulteriori de muncă în viața civilă până în prezent și cum trebuie să procedez dpdv legal pentru a obține acest drept. Sunt născut în ian. 1957.
Cu recunoștință, vă mulțumesc !

Huhu Rezea spunea...

@Ilarion
La data prevăzută în Anexa 5 a L 263/2010 pentru cei nascuți 1957.

Leo spunea...

Adica când omul va implini 65 de ani . atunci va face alt dosar de pensionare in sistemul public. Conditia este sa aiba minim 15 ani cotizati.

Huhu Rezea spunea...

Pentru deschiderea dreptului de pensie pe L223 contează și vechimea ca militar. Cuantumul pensiei civile, însă, se calculează doar pentru vechimea cumulată după trecerea în rezervă.

Leo spunea...

Ilarion [ cu cei 750 lei de pensie nesimtita ], mai mult ca sigur ca si-a deschis dreptul de pensie militara prin Art. 19. al L 223 , deci la el a contat numai vechimea ca militar ( putin probabil sa fi muncit in civilie inainte de a deveni ofiter , pt. a-i fi fost valorificata si vechimea in munca.). Ilarion are acum 60 de ani , deci dupa socoteala mea are cca. 18 ani vechime cumulata in serviciu si cam 25 - 27 de ani vechime in munca. Ramane ca Ilarion sa confirme daca am dreptate.
Peste 5 ani ( in 2022 când pct. de pensie va fi = cca 2000 lei- de 45% din SMB), isi face dosar la Casa de pensii unde are domiciliul si va lua o pensie destul de buna pt. cei aprox. 25-27 de ani lucrati. Iar pensia militara a lui nesimtita de 750 lei , va fi cam tot asa dupa 5 ani de indexare cu inflatia.
L.[T.M.G]

Leo spunea...

La A3 in urma cu 2-3 seri ,la întrebarea lui Radu Tudor "ce se va intampla cu pensiile speciale ?" , LOV araspuns cu un tupeu tipic lichelelor : " Sa stiti ca nu este treaba mea , este problema celor de la MApN si MAI sa-si gestioneze aceste aspecte"... S-a vazut din acest raspuns , nu numai lipsa de viziune profesionista pt. aceasta materie , dar si cardasia deciziei politice a psd-ului sa se intample asa. Si pt. ca , cunosc bine Turnul Chindiei din Targoviste , TUTUIANU daca ar fi fost demn aparator al armatei , in ultima instanta ar fi trebuit sa i-a locul piticului din reclama filmata la Turnul Chindiei si sa se arunce in cap in gol din turn.
Pensii militare ca cea a lui Ilarion sunt mai bine de jumatate pt. armata si au fost inghetate de adunatura vremelnica de la putere de azi. NU VA RAMANE ASA , deoarece este IRATIONALA situatia.

luminita spunea...

DL ministru a facut o apreciere ca un general care acum are 90 de ani are pensia 10% din pensia unuia pensionat la 45 de ani , dar de unde stie el la ce varsta s-o fi pensionat generalul? mai bine sa spunna ce pensie va avea un general pensionat acum daca pensia ramane inghetata odata cu intrarea legii salarizarii , iar acestuia nu i se actualizeaza pensia pana in 2020 si de loc . Se vede ca si acesta habar nu are de nimic si ca nu intelege mecanismul pensiilor militare .

Huhu Rezea spunea...

@Bontaș
Dacă nu poți să răspunzi la întrebarea lui @Ilarion, cel puțin ai bunul simț să nu mai pui aceeași placă. Devii foarte plictisitor.

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Spune-i tu ministrului "impotriva apărării" să-l întrebe pe generalul de 90 de ani ce grad a avut când a trecut în rezervă. Asta crede că bietul veteran are pensie de general.

Vasilescu Vasile spunea...

Sigur ... tovar'su' prim n-are timp sa-i treaca prin cap sa ceara detalii privind ceea ce va scoate pe gura ! Cineva i-a bagat sub nas acele aiureli , iar el le-a scos pe gura fara sa stie despre ce-i vorba ...
Acel general de 94 de ani ... are 96 de ani ( http://www.digi24.ro/.../cat-incaseaza-la-batranete-un... ) si a iesit din armata cu gradul de colonel , la virsta de 30 de ani (adica la o vechime in armata de vreo 8 - 10 ani) .... Si are pensie de 4.500 lei ; care drac de colonel are pensie de 45.000 lei de se mira tovar'su prim ?

Vasilescu Vasile spunea...

are 96 de ani ( http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cat-incaseaza-la-batranete-un-general-care-a-doborat-18-avioane-in-al-doilea-razboi-mondial-773153)

Leo spunea...

SCMD-ul ii pune azi lui LOV niste intrebari (plangere administrativa o numeste). Ar fi trebuit pformulata si la MApN deoarece ei ar fi trebuit sa se opuna ca sa nu se ajunga intr-o situatie atat de iratinoala. Sunt toti intr-o cardasie iresponsabila deoarece numai posturile lor conteaza si nu principiile si adevarul. Niste LICHELE.
Link-ul este mai jos
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Leo spunea...

Astazi la RTV , intrebat despre pensiile speciale daddy a dat de inteles clar , ca in acest moment nu este luata o decizie in ideea de a fi integrate in noua lege a pensiilor din toamna asta. Parerea mea , ca ceva se va intampla deoarece daca pensiile magistratilor pot fi incremenite 5 ani de acum incolo , fara sa-i afecteze , in cazul pensiilor ca cea a lui Ilarion de 750 lei , sau a lui Cornelius de 1000 lei nu are cum sa ramana asa. Este ilogic sa ramana in formula in care este dupa OUG 59/2017 (LOV).