Un produs Blogger.

miercuri, iulie 12, 2017

Sindicatul polițiștilor a dezinformat-o pe d-na ministru al MAI, Carmen Dan?

10 comments

COMUNICAT din 10.07.2017 - Demersuri ale FSNPPC privind salarizarea, deficitul de personal şi încadrarea promoţiei 2017

„Vă informăm că astăzi, 10 iulie 2017, o delegaţie extinsă a FSNPPC/SNPPC a avut o întrevedere cu conducerea MAI (vezi foto), în frunte cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe tema unor grave probleme de ordin economico-social şi profesional cu care se confruntă membrii noştri de sindicat.”........

„Ministrul Afacerilor Interne a promis că va întreprinde toate demersurile, în regim de urgenţă, pentru remedierea discriminării salariale produse începând cu 1 iulie 2017, când au fost majorate cu 15%, prin OUG, salariile unor structuri din cadrul Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, mai puţin cele ale angajaţilor din MAI. De această măsură reparatorie ar urma să beneficieze poliţiştii/poliţiştii de frontieră, personalul contractual şi militari din Ministerul Afacerilor Interne” .........

Biroul Executiv Central


Nota Blogului

Nu doamnă ministru!
De majorarea soldelor de funcție ar trebui să beneficieze, întregul personal militar din toate instituțiile militare. 
Este o dezinformare că Legea de adoptare a OUG nr. 99/2018, Legea nr. 152/27 06 2017, deci nu OUG 99/2016, ar fi marit salariile unor structuri din cadrul Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, mai puțin cele ale angajaților MAI.
Stiam că domnul Coarnă ține mult la acuratețea Comunicatelor ....când nu vrea să dezinformeze.
In realitate, legea menționată majorează cu 15%, de la 30 iunie 2017, soldele de funcție/salariile de bază ale personalului militar și civil din MApN, excluzând, într-adevăr, întregul personal din Ordinea Publică și Securitatea Națională.
In motivare, ministrul muncii spunea că vrea să atenueze decalajul salarial dintre polițiști și militari, dar a lovit în intregul personal militar si civil din MAI si Servicii.

De ce nu reacționează și Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI, SRI. SIE și câte or mai fi?


10 comentarii:

Leo spunea...

Asta este jobul lui Coarna , sa lupte prin orice mijloace . De aceea , politistilor ( nu si militarilor din MAI) li se calculeaza pensiile si salariile cu VRS-ul de 600 lei deoarece a avut cine sa se lupte pt. ei. Importante sunt rezultatele actiunii , nu actiunea insasi. Si-ar dori un colonel MApN (sic H-ule)sa aibă solda lunara in cuantumul unui sef de post de la (de ex.) Ciupercenii Deal. A avut dreptate Olguta ca este inechitate intre MAI si MApN, cei din MAI si daca stau pe loc cu salariile 3 ani de zile si tot nu vor fi prinsi din urma de similarii lor din MApN. Nici nu vreau sa ma gândesc ce diferente sunt pe la servicii , fata de MApN. CAUZA ? Este ca ARMATA NU A AVUT MINISTRII din 2012 încoace sau lideri sindicali gen Coarna.
SA SPERAM CA ARMATA ARE MINISTRU INCEPAND DIN IULIE 2017 ! DOAMNE AJUTA !

luminita spunea...

NU CRED CA SE COMPARA FAPTUL CA NU 24din 24 , sa va vad cand ies tinerii frumosi in piata daca stati acolo sa va dea aceia cu bolovani si sticle in cap ,asa ca nici nu vred ca trebuie sa fie salarii uniforme ,fiecare dupa gradul i RSPUNDEREA PE CARE O AU .

Huhu Rezea spunea...

Comentariu mutat.

nimeni altu` spunea...
Scuzati de un partial off-topic, dar fac un anunt legat de marirea de 15% a soldelor de functie (si astept in special parerea dl @Huhu referitor la subiect): pe o pagina de facebook (nu stiu daca am voie sa o mentionez) cineva din MAI a postat o parte din ordinul doamnei Carmen Dan, prin care dumneaei transmite catre "financiar" aplicarea maririi de 15% pentru personalul militar si pc (la fel ca la Mapn). -ex. pompieri
Daca ar fi asa, probabil se va aplica si celorlalte structuri militare si prin urmare politisti sunt singurii de OPSN care nu ar beneficia. Cu alte cuvinte legea 152/2017 nu ar mai fi asa discriminatorie.

Huhu Rezea spunea...

"nimeni
Ei, nu mai spuneti!
Si cu personalul civil din MAI ce a făcut?
Doamna Carmen nu poate să transmită niciun ordin de marire solde/salarii la MAi. Eventual poate să propună modificarea L 152/2017.
Oamenii au luat de bune dezinformarile Sindicatului polițiștilor, evidențiate pe acest topic.

Andrei spunea...

Huhu, hai sa nu mai traducem legea. Spune clar: toate cadrele militare si personalul civil din MApN. Explicatia - doar in MApN angajatii civili nu primesc niciun fel de compensatie. Toate sistemele militarizate au primit deja adrese ce expliciteaza modul de aplicare a majorarii de 15%.

Huhu Rezea spunea...

@Andrei
Să admitem interpretarea extinsă a legii de majorare cu 15% a soldelor de funcție la intreg personalul militar.
Atunci, esti de acord că majorarea nu ar fi aplicabilă, în acest caz, personalului civil din alte instituții militare?
Dacă e clar, de ce se plânge sindicatul polițiștilor că nici militarii din MAI nu primesc majorarea?
Intenția inițiatorilor legii a fost explicată constant: majorarea se aplică numai la Armată.
Acum, trag toți ca hienele din textul aprobat, doar, doar iese de o majorare și la alte structuri.
Să modifice legea și să scoată MApN de la sfârșitul enumerării.

Andrei spunea...

Huhu, intr-adevar, doar civilii din MApN vor beneficia de majorare. In MAI exista si cadre militare, care vor primi majorarea (jandarmii si pompierii). Ceilati nu. S-a dorit o limitare a cresterilor doar la MApN, dar ar fi fost neconstitutionala, discriminatorie, solda de functie nu are nicio treaba cu diversele sporuri acordate in mod legal, functia militara e functie militara, indiferent de minister, asa ca oricine ar fi dorit si-ar fi obtinut cresterea in justitie. Dupa cum spuneam, deja s-au primit adrese ce expliciteaza modul de punere in aplicare a legii.

Huhu Rezea spunea...

@Andrei
Neconstituțională ar fi și discriminarea personalului civil din alte instituții militare.
Oficial, în afară de Comunicatul CPS a MApN și jelania Sindicatului politiștilor, nu se vede nimic până în prezent.
Confuzia creată de Sindicat are scopul de a forța includerea polițiștilor în majorare.

Andrei spunea...

@Huhu, nu este neconstitutionala, sunt ministere diferite, salarizari diferite, functiile militare insa transced ministerul, au cif-uri unice. Nu mi-ai citit tot comentariul: "s-au primit adrese ce expliciteaza modul de punere in aplicare a legii". Nu este vorba doar de MAI, ci de toate ministerele militarizate. Nu e nicio confuzie, hai sa nu mai negam realitatea.

Unknown spunea...


Ra De
Buna Ziua
Se confirma ceea ce a spus Domnul Andrei, privind adresele de explicitare a modului de aplicare a legiii.

https://sindicateuropol.ro/militarilor-din-mai-le-cresc-salariile-cu-15/

Pe site-ul unuia dintre sindicatele poliţiştilor, a fost publicat un document semnat de ministrul MAI, Carmen Dan, prin care se menţionează clar ce angajaţi ai ministerului din subordinea sa urmează să beneficieze de mărirea de 15%. “În acest context, având în vedere faptul că Legea nr. 152/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, ParteaI, nr. 487 din 27 iunie 2017, cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii profesionişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de la data de 30 iunie 2017 de majorarea cu 15% a cuantumului brut al soldelor de funcţie, ţinând cont de excepţiile prevăzute de lege”, se arată în actul publicat pe site-ul sindicateuropol.ro.
Nimi precizat insa despre actualizarea pensiilor pt pensionarii militari din MAI, cf art.60 din L 223/2015.

Cu stima