Un produs Blogger.

luni, august 28, 2017

Comunicat SRI despre actualizarea pensiilor militare

15 comments

Informaţii despre pensiile militare de stat
22 August 2017

În aplicarea prevederilor art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, și ale art. II alin.(3) din Legea nr. 152 din 27 iunie 2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informații urmează să procedeze la actualizarea pensiilor militare aflate în evidența acesteia la data de 30 iunie 2017.
Conform Anexei 2 din Ordinul nr. 8.148 din 12 februarie 2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat,  procedura de actualizare a pensiilor militare de stat, prevede că:
,,Actualizarea pensiilor militare de stat prevăzută la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează de către casele de pensii sectoriale, de regulă din oficiu, pe baza informaţiilor din bazele de date proprii, fără a fi emise decizii în acest sens, conform prevederilor din anexa nr. 1 la ordin şi prevederilor legale în vigoare la data prevăzută de lege la data actualizării pensiilor.”   
Astfel actualizarea pensiilor militare se va  realiza din oficiu după finalizarea procesului de recalculare a acestora, conform art. 109 și 110 din Legea nr. 223/2015, și nu este necesară completarea unei cereri în acest sens de către beneficiarii de pensie militară. 

15 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Este clar...RH negativ, okii albaștri...mai multe nu mai adaug!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ascultati-l pe batranul Huhu Rezea: Iar a avut dreptate, iar eu l-am crezut si n-am trimis hartii aiurea!

Unknown spunea...

Stimatul domn Huhu a repetat de n ori acest lucru.
Dar cum in fiecare dintre noi zace cate-un Toma Necredinciosu' aveam nevoie de confirmarile caselor de pensii.
Acum mai avem nevoie doar de rabdare.
Si noroc sa nu intram cu tara intr-un colaps financiar ce pare sa fie din ce in ce mai previzibil.

Iulian Mareș spunea...

Carmen,
Concluzionez: ai trimis, recunoaște! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carmen, avem nevoie nu de rabdare, ci de lumanari si tamaie, de acum!

Daniel Craciun spunea...

sa vedem partea buna...cererile depuse i-au fortat sa dea acest comunicat. in caz contrar, at fi tacut milc. parerea mea...

tigri2 spunea...

Pe la televiziunile de cimitir, unii ciocli, printre care si CHIREAC, blameaza pensiile militare ca ar fi fost calculate cu stagiul de cotizare de 20 de ani.
Spre aducere aminte sa-i spunem acestei "marmote" urmatoarele:

"Decizia ICCJ nr. 11 din 25 mai 2015 - Stabilirea stagiului complet de cotizare pentru persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in intervalul iulie 1977-31 martie 2001
în Legislatie, 20 Iulie 2015
AvocatNet.ro Premium

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 11 din 25 mai 2015 (Completul competent sa judece recursul in interesul legii), prin care s-a stabilit ca stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual pentru persoanele ale caror drepturi de pensie s-au deschis in intervalul 1 iulie 1977-31 martie 2001 este: - 20 de ani in cazul celor care au lucrat efectiv in grupa I de munca; - 25 de ani in cazul celor care au lucrat efectiv in grupa a II-a de munca, conform art. 14 din Legea nr. 3/1977, cu modificarile si completarile ulterioare; - 30 de ani (in cazul barbatilor) si 25 de ani (in cazul femeilor), pentru cei care au lucrat efectiv in grupa a III-a de munca, potrivit art. 8 alin. (1) din Legea nr. 3/1977, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 522 din 14 iulie 2015."

In conul de umbra al informatiilor circula patru variante de lege a pensiilor, in unele suntem si noi implicati, iar masurile impotriva noastra sunt urate!

Unknown spunea...

@Iulian Mares:
Parol, pe cuvant de...sufrageta ca nu am scris nicio petitie/memoriu/cerere...
De lene :)))
Si neincredere ca foloseste la ceva sau cuiva birocratia asta.

Sorin spunea...

@tigri 2, din ultimele sau cele mai recente declaratii in media rezulta ca sunt 3 variante pentru legea unica a pensiilor (Dragnea) toate pe principiul contributivitatii (Tudose, Vasilescu), dupa aplicare nicio pensie nu va scadea (Dragnea) iar pentru militari ar putea prevala si participarea la razboi sau misiuni externe (Tudose). Revenirea la contributivitate ar anula discutiile in media privind marimea pensiilor militare si i ar putea aduce si pe magistrati in lege. Ca sa revin la ultimul pasaj al comentariului dvs nu vad ce lucruri rele ar contine, decat ca revenim la punctajul calculat pe L119. Aplicarea procentului OMM e prevazuta in alta parte deci neinfluentabila de legea pensiilor. Cum parlamentarii vor tine cu dintii de sumele primite pt perioadele lucrate in parlament, daca nu vor redenumi rente viagere, atunci vor fi numite altfel si vor fi aplicate tuturor celor cu legi speciale, cuantumul fiind diferit si depinzand de anumiti factori. Una peste alta, nu este exclus ca pe contributivitate sa avem o pensie mult mai avantajoasa in 2022, avand in vedere prognozata sau planificata crestere a valorii punctului de pensie in tandem cu venitul mediu brut pe economie, precum si procentul mic de crestere anuala a pensiei pe L223. Ce e cert e faptul ca princupiul contributivitatii va fi univ.

Iulian Mareș spunea...

Sorine,
Kiar vrei să cumperi blana ursului neimpuscat încă?
Cumpăr-o!

Dan B. spunea...


Vad ca unii au „pus botul” la cresterea pct de pensie etapizat, pâna in 2022, la 1750 lei, ceea ce, in fapt, va insemna o „inghetare” a pensiilor bazate pe contributivitate. De ce? Pentru ca salariul mediu brut pe economie, luat in calcul pentru 2017, este cel stabilit in 2016 si comunicat in debutul acestui an de catre INS, cu valoarea 3.131 lei.
Probabil, cum rata de crestere anuala a fost de 400 lei, ...., in prezent, salariul mediu brut ar fi cca 3.500 lei, adica deja dublul pct de pensie prognozat pt 2022.
Si mai credeti ca pct de pensie va reprezenta, valoric, in 2022, 45 % din salariul mediu brut pe economie? Poate doar naivii vor crede in previziunile năpârcii craiovene!

Pe de alta parte, trecându-se pe contributivitate la recalcularea pensiilor noastre, ce ne facem cu cei care, volens-nolens, au parasit Armata la vârste fragede, cu drept de pensie, ca asa a vrut Uncle Sam? Vai steaua lor, caci vechimea in munca nu le aduce mai mult de 1,00-1,30 puncte, asta insemnând, in anul 2022, o pensie bruta lunara de 1750-2300 lei! Adica exact valoarea pensiei de acum a unei femei de serviciu care a sters praful, a spalat scarile si holurile Parlamentului (80 % din ultimul venit lunar).

Unknown spunea...

sa fie clar, pensiile militare nu sunt speciale. Acestea sunt de stat de la Cuza incoace.Pensiile magistratilor sunt speciale, enorme, de 5-6 ori mai mari decat ale noastre. S CULMEA Olguta 'tramvai' le ingheata tot pe ale noastre.DE astia le e frica sa se ia.RUSINE . Col{r}R C

reddog spunea...

@Ruxandra Ioana Rotaru
Domnisoara din poza de profil pare a fi fiica dumneavoastra.
https://m.facebook.com/ruxandraioana.rotaru
Probabil ea este si nu arata ca un colonel in rezerva. :)
Nici chiar de la SRI! :)
Oricum, o asteptam si pe ea sa posteze pe aici, eventual de pe un cont cu poza dvs. :)

tigri2 spunea...

@Dan Buzescu, joi,19 X 2017 ,ministru de finante a anuntat SMB DE ACUMA =3255;PIB=837mld lei(182mld euro).

Dan B. spunea...


@tigri2:

Oricum, previzionatul punct de pensie din 2022 (1775 lei) reprezinta azi 54 % din salariul mediu brut pe economie de 3255 lei, insa aplicarea noii legi a salarizarii unice va impulsiona cresterea retributiei medii, dincolo de 2020, la peste 4500 lei.
Asadar cei 1775 lei nu se vor duce, ca procentaj din SMBE, peste 40 %.
Personal, apreciez ca nefondate calculele lui LOV (nu le are cu lb. româna, dar nici cu „artimetica”).