Un produs Blogger.

vineri, august 18, 2017

Din toamnă se regândeşte sistemul pensiilor... spune Florin Iordache la Europa FM

24 comments
Din toamnă – femeile de serviciu, șoferii sau electricienii angajați la Parlament nu vor mai beneficia de pensii speciale.
O spune la Europa FM chiar inițiatorul formei actuale a legii, deputatul PSD , Florin Iordache, fostul ministru al Justiției.
Acesta spune că nu atunci când a propus modificarea legii s-a gândit că merită pensii speciale funcționarii publici parlamentari și că s-a referit la consilieri, la funcționarii și specialiștii din comisiile parlamentare, fără de care Parlamentul nu poate funcționa.
Florin Iordache susține că nu s-a gândit la femeile de serviciu sau la șoferii din Parlament când a propus prevederea privind pensiile speciale, dar că discrepanțele apărute vor fi modificate în noua sesiune parlamentară, printr-o nouă lege a pensiilor.

01:26
Player audio

01:26
Folosește tastele săgeată sus/jos pentru a mări sau micșora volumul.

Legea pensiilor speciale, modificată în acest an, prevede, de fapt, că toți angajații Parlamentului care desfășoară activități administrative, de gospodărire, investiții sau de întreținere-reparații vor primi astfel de pensii.

24 de comentarii:

Gigi spunea...

V-A ieși tot o mare porcărie!
Vă dați seama dacă la noi au durat recalculările 2 ani că suntem 150.000,dar la 5 mil.de civili?
În loc să se ocupe să aducă bani la buget din stoparea măcar cu 50% a evaziunii fiscale,îi .ute grijă de pensii!
Apropo,matrozul se lăuda deunăzi că pe timpul lui fondul la pensii
era pe plus.Atunci cum s-a ajuns la un asemenea deficit?
De ce nu se verifică cine a devalizat acest fond?
Întrebare adresată lui Tudose,LOV,Carmen Dan&comp.
E mai simplu așa:Tăiem si înghetăm pensii.
Hoții,să fie sănătoși!
Curtea de conturi ce are de zis?
Dar DNA?

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviu PO spunea...

Prin urmare OUG 59 a fost data doar pentru o perioada tranzitorie de cateva luni,sau LPU va intra in vigoare de la 1 octombrie a.c.? Ceva nu se-nvarte rotund...Chiar daca intra in vigoare de la 31 decembrie a.c. ,fiind cuprinsi si militarii in aceasta,tot nu ar fi fost actualizate pensiile pe baza LSU care intra in vigoare cu cresteri pentru militari de la 1 ianuarie 2018,deci nu ar fi avut motiv s-o promoveze.Daca LPU intra in vigoare de la 1 octombrie e tardiva, militarii,legal si de drept, ar trebui sa prinda unica actualizare.Sau vor incerca prin fortarea legii sa nu mai actualizeze nici o pensie {de vazut lentoarea recalcularii pensiilor de catre CSP},determinand ca acest lucru sa poata fi facut doar prin instanta? Daca e asa,cererile pentru actualizare trebuie facute OBLIGATORIU (nu cum se spune ca ar fi pierdere de vreme),in caz contrar eventualul petent nu are ce invoca...Probabil acesta este planul.Cam perfid ,dar ce e corect in politica? Oamenii au cam declansat razboiul cu toti pensionarii,fiind croiti sa faca egalizare prin uniformizare...,iar pensiile militarilor vor fi reduse drastic,chiar si cele sub 2000 de lei.Prin aceasta "topaiala "legislativa, se pregateste BOC-aniada nr.2 .Vai de cei care au credite pe la banci.Cand urmeaza cantinele la parterul blocurilor?

luminita spunea...

CREDETI CA MAI APUCA? eu nu vad cum o sa faca o lege aplicabila in cateva luni . sau poate au
clocita si noi nu stim? sant curioasa cat va sta in CD ,ca art 49 din oug 57 nici pana acum nu stim ce s-a hotarat . PUN ramasag ca nu puca sa vada ceva aplicabil, vor crea multe suparai ,dar sa vedem de ce tampenii mai sant capabili

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, mai, nea' Iordash, las-o mai moale pe sanki balamaua! Am mai fumat eu de la voi, pezedistii, promisiuni cacalau, si n-ati facut nimc! Ba inca, vitza versa!...

Iulian Mareș spunea...

Altă întrebare, altă abordare, alt demers, același om!
Când sunt oamenii ăștia și normali?
Numai când vor sta 44 de ani in opoziție și-și vor suge laba, ca ursul la hibernare!
Le urez suge laba ca ursul la hibernare, căci mă-sa și ta-su îl vor mai vota pe Fluturaș!

Ela Pop spunea...

Dar pana acum nu tot ei au gandit legile astea ? Au gandit cu alt cap???

Pop Iuliu spunea...

In câteva cuvinte, domnul Contraamiral de flotila Fratila reușește sa redea pe deplin situația pensiilor militare si cauzele valului de treceri in rezerva! Excelenta Sa, domnul contraamiral Fratila, exprima foarte bine sentimentele tuturor celor nevoiți sa treacă in rezerva înainte de termen. Mulțumim!
Va Invit sa citiți, uitând link-ul: http://www.mediafax.ro/politic/contraamiralul-de-flotila-tiberiu-fratila-trecut-in-rezerva-pensia-mea-echivaleaza-cu-salariul-secretarului-primariei-alexandria-16698197

Iulian Mareș spunea...

D-lui cam Tibi Frățilă,
Eliberat de ordinele, mai mult politice, te așteptăm cu expertiză, pt că războiului nu e pierdut, ... aparent, doar o bătălie și aceea indecisa!

http://m.mediafax.ro/politic/contraamiralul-de-flotila-tiberiu-fratila-trecut-in-rezerva-pensia-mea-echivaleaza-cu-salariul-secretarului-primariei-alexandria-16698197

iceparu spunea...

In opinia mea acest tiriplici ce poarta numele de Bontas promoveaza pe blogul tau idei fasciste.In opinia lui nivelul pensiilor militare trebuie sa fie invers proportional cu varsta.Cu alte cuvinte el doreste ca pensia sa-ti scada pe masura ce inaintezi in varsta.

Ein Stein spunea...

Daca nici Fratila nu s-a conformat indemnului lui Tutuianu sa nu pleca,ca dupa intrarea in vigoare a ordonantei va fi mult mai bine inseamna ca e groasa rau de tot.
Pentru cei insetati de leaderi, incepe sa se umple rezervorul, nu mai asteptati rugati-l pe Fratila sa va conduca in lupta. Vad ca pe pop iuliu deja l-a fascinat "Excelenta Sa, domnul contraamiral Fratila" cat de bine le zice el si cat de bine exprima sentimentele tuturor celor nevoiti... de parca pana acum Fratila ar fi fost plecat pe planeta Marte.
Da Doamne romanului mintea de pe urma.

Mares ma surprinzi, tu de care parte a baricadei crezi ca a fost pana acum d-nul cam Tibi Fratila?

avianyc spunea...

@ pop iuliu
Cu tot respectul ,mi-ar fi rusine sa aduc elogii unui” material” a lui Fratila care pe vremurile 2010-2011 ne-a terfilit mai rau decât Boc.
Daca atunci duetul Fratila _Lupu nu aveau simpatii pentru pensia militara acum in stil ”nesimtit ” dom Fratila afirma că are doar o pensie militara cât secretarul din Alexandria,adica cam 10 000 adica mai putin de juma din pensia unui magistrat.
Desi am avut o crestere bunicică a pensiei pe L263 nu-mi pot reveni nici acum din rusinea pe care am indurat-o fiind obligat sa umblu cu capul in pământ în fata semenilor după iesirile isterice ale acestui .........in fiecare seara pe televiziuni in scopul de a apara planurile basiste de batjocorire a militarilor.
Asti-a sunt generalii nostri care ”ne-au apărat” de ne-au rupt încercercând acum sa profite de o lege a pensiilor militare pe care prin 2010 o dezavuau si jucau in hora lui Boc.
Alias gen Dănila ,alt nemultumit de ce se întâmpla acum si care aduce si el elogii ”materialului de spovedanie ” a lui fratila precum si activitatii ”de exceptie a acestuia.
Iertam dar nu uitam!!!!
Armata romana este bataia de joc a ”neamului prost” datorita acestor hahalere de asa zisi ”generali” care cât sunt activi merg cu lozinca ”la placinte inainte-totul pentru noi” apoi la trecerea in rezerva incearca sa profite de rezultatele luptei cu sistemul a celor multi si neajutorati care cotizeaza pe la sindicat sau lupta individual cu un sistem mafiot pentru a avea o pensie corespunzatoare cu riscurile asumate si o viata de pensionar nebatjocorita.
Asta-i tot ministerul -rupti de realitate ,rupti de rezervisti si de ce-i asteapta la pensie. Multi când trec in rezerva din acea zona sunt precum puiul iesit din găoace in privinta legilor cares domeniul pensii si lupta cu corbii care dau târcoale încercând zi de zi sa ne fure din felie.
Daca nu ar fi asa lucrurile ar sta altfel.
Va cer scuze ,din câte stiu sânteti jandarm si nu-mi vine sa cred ca ati fost coleg cu un anume ”Corcodel” ajuns la rang de mare sef in jandarmerie cu start de pe loc din ”sergent angajat pe baza de contract” apoi serg maj,----etc.
Chiar se poate asa ceva ? Unde-s ofiterii de cariera scoliti in academii ???????
Si atunci sa ne mai miram de naivitatea unora care cer sa fim ”aparati” sau sustinuti de astfel de specimene cu ”înalte functii” la împărătie.
Si când vad câti îi aduc elogii si felicitari acestui fratila pe facebook pentru spovedania de dinainte de iesirea la pensie imi vine sa emigrez.
Cu naivi si creduli în orice luminită nu ne facem bine niciodata.
Astept sa vina adevaratii generali cu coloana vertebrala si vocali la orice jignire a subordonatilor de catre niste napârci bine si nemeritat hranite din indobitocirea/imbecilizarea acestui popor.

avianyc spunea...

@Huhurez
Ia de acolo poza asta iritanta a acestui ”juvete”- prim argat a lu ”sefu mare”, ”juvete-prim-argat” pe care nu-l duce capul la nimic altceva decăt sa execute ordinele obscure ale ”sefului”. Vezi;
-Og 13 pe sub masa (opera lui 100%)
-pensii speciale pentru parlamentari (opera lui 100%)
-pensii speciale pentru functionarii parlamentari de la Vladica pâna la opinca (opera lui 100%)
-pensii speciale pentru primari si sefii de CJ ( oprita dupa vot de CCR pentru discriminare intre primari si consiliul local)(opera lui 100%)
-erau pe banda si profesorii cu o astfel de lege prin parlament.
Si toate date doar atunci când ”sefu” era plecat peste hotarele patrei !!!!!!
Scopuri meschine = destine meschine.
Ulciorul merge la apa doar pâna când dă de piatra.
Se pare ca zi de zi prostia si fatarnicia lor in a pacali oamenii pentru voturi si ”libertate” îi va costa.
LSU- o fatarnicie utopica care a facut ”viata de basm ” in salariile din primarii si CJ le va aduce lovitura de gratie în prima faza .
A mai duduit economia pe la unul dupa care a ramas” motocicleta” fara benzină !!!!!!
Alta întrebare ?
Poti sa ma completezi daca am uitat ceva .
Mare ghinion pe ei că acest domn ”Tudorel” de la justitie stie drept si nu se lasa atras in jocurile lor murdare rău .

luminita spunea...

Poate aude cineva ca pe 21 august OLGUTA face o sedinta de lucru cu MERIDIAN si vin si de la politie dar si de la aparare? deci se discuta cam toate problemele care ne intereseaza,asa ca poate aude sicineva gata sa se lupte si pentru noi,

Gigi spunea...

Altă-n trebare!
Domnule Jordas,cãt timp vor dura recalculările pe noua LUP?
5,10,15 ani?
Altă-n trebare!
Vă mai apucă anul nou?
Altă-n trebare!
,....,.........................?

Huhu Rezea spunea...

@liviu pop
Ori nu ai citit articolul anterior, ori nu ai înțeles nimic.Acțiunea în contencios administrativ o poți intenta în cazul ordonanțelor fără să mai parcurgi procedura prealabilă.

Cerere de actualizare o trimiți pentru a alege alte 6 luni decât cele de le recalculare sau pentru ce?
Ai uitat că OUG 57/2015 a introdus alin (10) în art. 28 cu următorul conținut?

(10) Alegerea perioadei care se ia în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singură dată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi: La alte intrebari acelasi raspuns: Nu apuca Revelionul PSD-cameleonul!

Iulian Mareș spunea...

Albert...
Pe mine nu prea mă interesează viață și opera cam. Frățilă, pe care îl cunosc personal, spre deosebire de mulți alții care îl critică, el neputând i-ar apăra!
Dar, că sa îți răspund:
- a fost numai pt el și atât!
Personal.... știu câțiva de pe aici, care, în numele Dreptății absolute ar fi refuzat, la secundă o funcție și gradul de Gl sau Cam.!....atunci, despre ce vorbim?
Gata, ... tac, că nu-mi place să fiu nici avocatul și nici procurorul proaspătului pensionar și nici al altuia!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pe zi ce trece mă uimești!
Înțeleg să iubești sectorul zootehnic, cu tot cu căprari cezarieni pistolari, dar și pe acest discipol avortat al lui Liiceanu și "Cartărăscu", skizofrenicul juvenil, ce tot caută scandal singur, ca prostul satului, cerșind atenție, precum frivolele, cu blugii rupți adânc, până la kiloți?
Constat, doar...!

Liviu PO spunea...

@huhu
Alineatul 10 al art.28 il consider profund neconstitutional.E croit exact dupa chipul si asemanarea lor,adica a juristilor care i-au instigat cu nerusinare pe cei de la CPS sa recalculeze pensiile pe legea 119 celor care nu si-au cerut situatiA salariala ,la nivelul salariului mediu pe economie.A venit oug 1/2011 care a corectat aceasta situatie.Va veni si in acest caz o alta ordonanta care va corecta efectele asupra celor care si-au ales perioada din amintiri...De asemenea acest alineat poate fi interpretat ca baza de calcul se alege o singura data pentru recalculare si o singura data pentru actualizare.Nu avem dreptul se interpretam legea proasta cum e ea prin adaugiri la lege...

CEZAR spunea...

Gigi spunea...

V-A ieși tot o mare porcărie!
???????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ein Stein spunea...

avianyc pur si simplu ma simt jefuit, ai scris exact ce vroiam sa scriu si eu, fiind intr-o comuniune de idei cred ca ar fi bine sa faci anumite rectificari/precizari pentru amandoi.
De unde sa vina alti generali verticali care sa ia atitudine? Cred ca nu am fost foarte bine inteles in aluzia cu dragonii din Games of Thrones. Ca exemplu, a plecat Lupu a venit Luca, ce s-a intamplat bun? Pleaca Luca ghici cine vine, cum va ocupa postul? Cumva prin numire?
Armata are o problema structurala, cum dracu poti sa ajungi general de contabilitate, ce anume actiuni militare desfasori care sa-ti dea dreptul sa porti acest grad, in ce teatre de operatii, razboaie, lupte,etc. ai participat ca apoi sa fi inaintat la acest grad, conform regulilor?
L-am vazut recent pe Nastase tenismanul, in tribuna la un meci de tenis, imbracat in general, avea baretele puse in partea ailalta a organismului la fel ca agentul Godina cu gradele puse pe dos.
Te intreb eu oare daca Simona Halep ajunge no.1 in ATP ce grad de general va primi? De ce crezi tu ca se refuza cu incapatanare recunoasterea ocupatiei de militar, un pachet de legi similar cu al tarilor sanatoase la cap si respectarea angajamentelor la aderarea la NATO?
Asta e misterul care trebuie rezolvat almintrelea orice nea caisa poate oricand sa modifice orice dupa cum ii bese mintea sau dupa interese.
Crezi tu ca daca Corcodel avea academie nu apareau problemele astea? Unde sunt acum adjunctul lui si cel de la DIPI care trebuia sa asigure protectia informativa? Cred ca astia aveau academie si nu i-a ajutat. Teoretic Corcodel are o pregatire superioara celor cu academii el urmand cursurile unei universitati insa nu cred ca acolo a fost educat sa faca camatarie.
Altele sunt problemele, mult mai profunde. De ce crezi ca in ruptul capului nu se doreste ca ocuparea functiilor importante sa se faca numai si numai prin examen?

luminita spunea...

DLE H ,eu nu inteleg cum poate ca ord 57 cu art 40 care a trecut de camera din senat modificata cu revenirea la 80 maxim 100 nu este luat in considerare fiind votata cu o larga majoritate . A ajuns in camera dep urmand sa fie aprobata toata ordonanta si trimisa la promulgare sub l 665 .Daca ea a ramas nedefinita si nu s+a dat nici respingere nici aprobare ramanid in coada de peste , dece ea produce efecte.Ordonanta aceasta a modificat aproape de tot legea organica 223 DECI aceasta ordonanta ajunsa in parlament dupa ce a treut de senat nu mai trebuia sa se aplice daca CD nu a dat nici o solutie , insemnand ca a fost de acord cu ce a dat senatul . In aceasta situatie dece mai ajung aceste HG la parlament:-/?

Huhu Rezea spunea...

Se apropie data scadentă anunţată pentru inchiderea blogului.
Mai poate fi citit pe huhurez. blogspot.ro