Un produs Blogger.

sâmbătă, august 05, 2017

Forma finală a Ordonanței LOV are o singură adăugare

59 comments
Incompetenții din structurile de apărare nu au fost în stare să le spună celor din "lov et comp"
ca baza de calcul din Art. 28 al Legii nr. 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, nu este egală, ci, din contră, este mai mică decât solda lunară brută.
Acesta ar fi textul adoptat de Guvernul  "găinii cocoșești", guvern și coaliție de guvernare care vor  fi  stigmatizate de militari, cât timp se va menține diferența de tratament, nepermisă de Decizia 872/2010 a CCR, dintre pensiile în plată și cele care vor fi stabilite după aplicarea creșterilor de soldă de funcție din Legea salarizării unitare. Așa să le ajute....

ART. VII- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare se modifică după cum urmează:
  1. La articolul 3 se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
“l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
m) pensia militară de stat netă – pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”

2.Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”

3.Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 60 – La data stabilirii, cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.”

Art. VIII - DISPOZIȚII TRANZITORII
Cererile de pensionare înregistrate şi nesoluționate până la data de 15 septembrie 2017 se soluționează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii şi asigurări sociale.
Art. IX - DISPOZIȚII FINALE
1. Cuantumul net al pensiilor  de serviciu stabilite în baza  prevederilor  Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, Legii nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic și consular al României, Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, precum și indemnizația pentru limită de vârstă, prevăzută de Legea  nr. 96/2006 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată, nu poate fi mai mare decât media venitului net corespunzător venitului brut care a constituit baza de calcul a pensiei de serviciu, respectiv a indemnizației pentru limită de vârstă.
2. Prevederile art. VII pct. 3  și ale art. IX pct. 1 din prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data de 15 septembrie 2017.

59 de comentarii:

Ela spunea...

In înţelesul legii, data deschiderii dreptului de pensie nu este data la care s-a depus cererea de pensionare, ci DATA LA CARE DOSARUL A FOST APROBAT ŞI STABILIT CUANTUMUL PENSIEI, DECI DUPĂ CELE 45 DE ZILE, ADICĂ SUB EFECTUL ORDONANŢEI. Deci stimaţi colegi, aveţi toate şansele să ieşiţi la pensie sub efectul ordonanţei, chiar dacă aţi făcut raport până la apariţia ordonanţei.

ifrim spunea...

Care e data deschiderii drepturilor de pensie de la dispozitii tranzitorii ca daca tin dosarele in nelucrare ca sunt multi, ca termina recalcularea nu-i belesc pe boboci?

luminita spunea...

adica tin cont de CCR numai pentru magistrati ,dar ce spune pentru noi NU? ar trebui huiduita si intrebata ce o califica pe ea sa emita apreciri in domeniul militar.Sa ii fie rusine ,dar nu eate suficient , trebuie .de cineva curajos ,sa o dea in judecata pentru minciuna ,defaimare si instigare .Sa o ia DNA ,hai luluto , umflo cat mai esti la DNA

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Cumva de la 1 Octombrie, pensionarii cu recalculari pe minus sa ia pensia pe minus, in cazul meu de la 1060 lei sa primesc doar 605 lei, ca asa intelg eu de aici!?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
gheorghe spunea...

suntem un grup la cluj care am facut demersurile pt dare in judecata in vederea acordarii ajutoarelor compensatorii,o sa adaugam si nedreptatile privind pensiile militare dar trebuie ca toti cei care au iesit la pensie si care inca mai ies pana in 15 septembrie sa se constituie in grupuri pe judete si sa deschida proces impotriva tuturor nedreptatilor si nerespectarii legilor in vigoare privind drepturile la pensie si statutul politistului.

luminita spunea...

S-ar putea sa spuna careva ca ma amestec si eu in treburile astea , dar dupa 50 de casnicie cu un adevarat om care zi si noapte a servit tara ,pana la sacrificiu ,lasand familia singura si el trebuia ca la un sigur telefon zi sau noapte sa se prezinte la datorie , NU PERMIT SA I SE INTINEZE MEMORIA , fiindca si eu am trait intrun fel viata de militar .De aceea pentru mine astia de la PSD in frunte cu Dragnea care ii pastoreste NU MAI EXISTA si le doresc sa se duca acolo unde ii cheama LULUTA : la beciul domnesc incolonati , ca s-au ingrasat prea tare

ifrim spunea...

Asa Luminito zi,le mama lor de ciocoi.Daca mitingurile din minivacante nu au efect propun miting de sustinere in fata DNA sa se miste mai cu talent(celeritate,repede,urgent) sa-i ia si duuuuca.Iar daca vulvuta minte cu nerusinare privind cuantumurile militarilor militari, procente de 130% reversul medaliei este ca daca eu sunt prost, nu stiu, dar procurorii stiu mai bine eu am increde in ei scriu si eu dupa dictarea Lulutei!Este imoral? Nu este exact acelasi lucru!

Leo spunea...

Draga radu catalin
Prietene , daca intentionezi sa mergi singur in tribunal (adica neasistat de avocat), atunci te rog fa un test si anume :
Fara sa consulti nici o documentare, sa explici ce reprezinta urmatoarele "exceptii pe procedura "
1. Lipsa calitatii procesuale pasive.
2. Exceptia inadmisibilitatii
3. Exceptia lipsei procedurii prealabile
Daca vei sti explicatiile corecte pt. aceste notiuni juridice poti merge singur la tribunal. Daca nu vei sti , atunci nu ai nici o sansa cu juristii caracatitei 02580 si ai caracatitei 02505. Sunt foarte motiviati acesti juristi TOXICI care au grupa "ALTE CONDITII". Sa ne spui daca vei merge singur sau asistat la tribunal.

ifrim spunea...

@Cornelius Flavius.Ca sa nu zici ca nu gusta nimeni pamfletele tale uite eu m-am molipsit de la tine si ca sa-ti ridic moralul plecand de la premiza ca onoarea militara este echivalentul onoarei samurailor iar cardul tau nu poate suporta umilinta ordonantei iti recomand caduros un suav,gingas sepuku.Ce rost are sa te chinui?Ce-i mare inginerie dai de doua ori din picioare si intinzi copita.Doar ai nume de roman ,fi barbat!

Mitica spunea...

Aaaaaaa.........Decizia 872/2010 a CCR,nu i-a impiedicat sa faca ceea ce au facut....in schimb pentru magistrati...s-a tinut cont...ca asa a zis CCR.......Ce jigodii......

Mihai spunea...

@ Huhurez @ tehnocrat @ Iceparu @ mareș
Când va plictisiti de ”uNtold 2017” popositi la întâlnirea anuala a sașilor din toata Europa pe aici pe la Siebenburger.
Se lasa cu mici ,bere si săsoaice pe mustată.
tigri 2 ,îti rezerv un vals si o polcă cu tehnocrat.

Unknown spunea...

L223/2015 modific cu OUG nr.57/2015
Articolul 63 (1) Drepturile de pensie se stabilesc şi se plătesc astfel:
a) de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susţinătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii;
b) din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a).
(2) Pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare ulterior datei ieşirii din rândul militarilor în activitate/încetării raporturilor de serviciu sau ulterior decesului susţinătorului, pensia se stabileşte şi se plăteşte cu începere din prima zi a lunii următoare celei în care s-a depus cererea, împreună cu actele necesare, la casele de pensii sectoriale.
(3) Plata drepturilor de pensie pentru care optează soţul supravieţuitor se efectuează începând cu data suspendării pensiei proprii.
Articolul 64 (1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii la casa de pensii sectorială competentă.
Articolul 61
(1) Pensiile militare de stat se acordă la cererea persoanei îndreptăţite, a tutorelui sau curatorului acesteia, a persoanei căreia i s-a încredinţat ori i s-a dat în plasament copilul minor, după caz, depusă personal sau prin mandatar desemnat prin procură specială.

(3) Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special depun cererea de pensionare împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, astfel: a) la unitatea militară/inspectoratul judeţean/structura sau direcţia judeţeană de informaţii/instituţia sau unitatea, după caz, din care a făcut parte persoana la data trecerii în rezervă ori direct în retragere/încetării raporturilor de serviciu odată cu îndeplinirea condiţiilor de acordare a unei pensii;
b) la centrul militar zonal/judeţean/de sector sau la unitatea militară/inspectoratul judeţean/structura ori direcţia judeţeană de informaţii/instituţia sau unitatea din care a făcut parte, după caz, în situaţia celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare după data trecerii în rezervă ori încetarea raporturilor de serviciu;
c) la centrul militar zonal/judeţean/de sector, unitatea militară/inspectoratul judeţean/structura sau direcţia judeţeană de informaţii/instituţia ori unitatea, după caz, din raza de domiciliu a urmaşilor pensionarilor militari decedaţi. Urmaşii pot depune cererea şi documentele necesare şi la casele de pensii sectoriale în a căror evidenţă s-au aflat susţinătorii.
(4) Pentru persoanele prevăzute la alin. (3), cererea de pensionare, însoţită de actele doveditoare, se transmite de către structurile prevăzute la alin. (3), în termen de 30 zile de la data depunerii, la casa de pensii sectorială, în funcţie de ultimul loc de muncă. Asa cum se observa stabilirea si plata drepturilor de pensie sunt reglementate de prevederile art.63 din Lege

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dacă pensia nu poate depăși solda neta, de ce o mai impozitezi?
Sună că draku... !

iceparu spunea...

Curiozitate prosteasca.Ce pensie o fi avand Oprea dar fost consilier prezidential Mitica Iliescu?
Am un fost coleg care are pe cineva foarte apropiat,judecator pe litigii de munca.Omul este foarte suparat deoarece la recalcularea pe 223 i-a scazut pensia cu aproximativ 2000lei.In limita timpului disponibil prin intermediul lui voi afla in ce masura exista posibilitatea atacarii OUG.

Iulian Mareș spunea...

La zi.....

http://m.ziare.com/pensii-speciale/noi-numiri-in-armata-dupa-valul-de-pensionari-tutuianu-dupa-ce-a-inlocuit-20-de-sefi-vor-mai-fi-si-altii-1476056

Pop Iuliu spunea...

@Ela Ela
Data deschiderii dreptului la pensie militară de stat este chiar prima zi in care militarul nu mai primește solda. Camarazii care au trecut sau trec acum in rezerva trebuie sa știe ca după trecerea in rezerva, unii dintre aceștia, au si perioada de predare interval de timp in care benefiaza in continuare de solda, iar ultima zi de predare a funcției si de înregistrare a cererii de pensie, trebuie sa fie cel mai târziu in data de 14 septembrie ac, altfel vor face obiectul prevederilor actualului proiect de OUG.
Sincer, sper ca niciunul dintre cei in cauza sa nu rateze momentul si sa ne trezim cu ei ca se vor căina pe acest blog.
@ All
Ma așteptam ca cei care tot comentau in registru negativ ca pensiile celor trecuți in rezerva după 01 Ianuarie 2016 sunt exagerat de mari si cereau intervenția legiuitorului, acest fapt s-a întâmplat, ii aștept sa jubileze de bucurie pe câțiva dintre useri, idealul lor a fost atins, dar din păcate si pensiile unora dintre aceștia, nedrept de mici, vor rămâne la fel de mici. Grandoare si virtute militară! Ce sa zic?
Asta este viața!

Florin spunea...

Pot scrie si eu cateva randuri, poate cei ce citesc si sunt sefi de sindicate militare sau alte grupari ce dau impresia ca apara drepturile militarilor vor citi si se vor gandi inca odata cui servesc de fapt domniile lor. In primul rand acesti sefi de sindicate trebuiesc urgent schimbati din functii intrucat nu au rezolvat nimic din ce s-a propus din 2015 si pana azi,ba mai mult i-au ajutat pe cei de la putere sa ne distruga drepturile castigate pana in 2015. Urmeaza binenteles ca si ajutoarele la iesirea la pensie sa fie eliminate cat de curand si sa ajungem sa fim platiti mai prost decat o femeie de serviciu din nu stiu ce primarie. Pentru ce am depus Juramant catre tara daca suntem tratati ca simpli cetateni? Eu am iesit la pensie dupa 24 ani de supunere neconditionata ,si cum mi-au atasat pe livret ordinul de chemare in caz de razboi, ma intreb serios de ce? Pentru ce si penru cine?Daca nu mai beneficiez de actualizarea pensiei,daca nu primesc ajutoarele la iesirea la pensie,daca nu am primit OM pentru ca am fost sergent angajat,doresc sa ofer gratuit ordinul meu de chemare la razboi doamnei Olguta,sau orcarui alt cetatean intrucat vom fi egali in drepturi,ba char mai rau se pare,fiindca noi nu avem punct de pensie sa mai poata creste pensia si ca atare in cativa ani vom fi intrecuti de majoritatea pensiilor civile. Deci,cine doreste ordinul meu de chemare la razboi,acest drept doresc sa mi-l ia doamna Olguta impreuna cu cele pe care mi le-a luat ieri prin ordonanta.Se poate?

Trofin spunea...

Haideti sa fim mai optimisti ( ma refer la cei ale caror drepturi de pensie se vor deschide dupa 15 .09.2017) !. De ce ? Fiindca la art. VII alin. 3) al OUG LOV referitor la Art. 60 din Legea 223/2015 , dispozitia "La data stabilirii ..." nu obliga pe nimeni ca la data primei actualizari in baza alin. 2) al art. VII sa nu se revina din nou la cuantumul brut al pensiei actualizat la care sa se aplice regula normala de calcul a pensiei nete. Daca s-ar fi insistat pe mentinerea cuantumului net al pensiei nu mai mare de cuantumul net al bazei de calcul , identica cu solda neta care o determina , ar fi trebuit sa se spuna la alin. 3) "La data stabilirii si actualizarii ...", dupa modelul art. 30 din Legea 223/2015 modificat cu art. 40 pct.^(6) din OUG 57/2015. Asa ca putintica rabdare nu strica !.Pentru pensiile recalculate in baza art. 109 si 110 din Legea 223/2015 cred ca noua formulare a art. 60 nu are cum sa produca efecte asupra cuantumului net al acestora.

iullian68 spunea...

Data deschiderii dreptului la pensie este ziua urmatoare incetarii raporturilor de munca, adica daca ai depus cererea cu data de 31 iulie si ai fost trecut in rezerva cu aceiasi data, trebuie urgentata si incetarea raporturilor de munca adica sa faci lichidarea pentru a fi scos din plata. Atentie, nu acceptati sa va mai plateasca dupa trecerea in rezerva pt ca intarziati deschiderea drepturilor de pensie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tizule, n-o fac nici de-al dreaku,' pentru a nu se excita de fericire proasta targului, cea care mutileaza penziile brotacarilor, impreuna cu batjocora Tiliormanului, mormanul ala de rahatoi cu olarita de bulibasa pe mestecacatoare! Sa se juganeasca ei, unul pe altul, si sa si le manance coapte-n spuzala, cu ceapa si smantana, la un picnic de pe malul Oltului!

Anonim spunea...

Atentie la: Legea 153/2017, art.59 alin (4)=Cadrele militare trecute in rezerva din initiativa lor(adica la cerere conform L80 art.85 lit g) primesc solda pana la data schimbarii pozitiei de activitate (adica trecerea in rezerva).
Atentie!!! la art 63 alin(1) din Legea 223....NU mai stati nici macar 1 zi dupa trecerea in rezerva...dupa ce v-a venit ordinul de trecere in rezerva la unitate, predati functiile si gestiunea urgent....nu solicitati termen suplimentar pt predarea functiei (poate fi de max 22 zile)....aceste zile sunt platite si va pot impinge spre ordonanta....
Concluzie:Cereti trecerea in rezerva pe litera ,,g"...ca sa nu fiti platiti obligat/fortat pana la sfarsitul lunii septembrie!!!

Ela spunea...

@ pop iuliu
In opinia mea deschiderea dreptului la pensie incepe cu data emiterii deciziei de pensionare. Pana nu se solutioneaza cererea nu putem vorbi de drept de pensie.Eu asa interpretez art 64 din L223/2015. Deci cererile pt care se emit decizii de pensionare pana la 15.09. se calculeaza pe legea veche ,celelalte pe Ordonanta LOV.Evident ca pensia urmeaza sa se trimita retroactiv de la data depunerii cererii .

radu spunea...

http://www.nasul.tv/scandal-dupa-modificarea-pensiilor-speciale-un-general-acuza-a-murit-si-capra-nesimtitilor-dar-nu-era-cea-grasa/

iceparu spunea...

Revin la ce am mai spus.Trebuie sa insistam pe anularea restrictiilor impuse prin legea 80/1995.Oricum noi nu mai avem ce pierde.Ne-au ars si trebuie sa le dam in bot si noi.Cu altceva nu putem.Civilii nu ne pot critica pentru asta .
Atentie ca urmeaza legea gratierii lucru ce va inflama populatia.Este ocazia sa cerem si noi tratament egal.

Leo spunea...

* Iulian
"Dacă pensia nu poate depăși solda neta, de ce o mai impozitezi?"
Ieri( 04.08.2017) Dogaru a spus la "guita TV" la ora fix 16 ca sunt 3 motive de neconstitutionalitate , printre care unul este exact cel la care te-ai referit tu in întrebarea de mai sus. Dogaru l-a numit "dubla impozitare".A mai spus alt motiv acela de "discriminare" , dintre pensiile "militare si civile"si anume faptul ca pensiile civile sunt si majorate cu punctul de pensie dar si indexate , in timp ce pensiile militare sunt doar indexate. A mai spus un motiv dar l-am uitat.
* Iulian Zamfir
este excelent "logo-ul" tau cu pisicuta respectiva. Cred ca esti iubitor de pisici ca si mine. Stiu ca e pisica , deoarece are 3 nuante de culoare si dupa cap.
In tinerete am fost iubitor si de feline cu 2 picioare....

neantzu" spunea...

Domnilor greseala noastra majora este ca , ......, suntem MULTI,...!

Iulian Mareș spunea...

Militarii s-au pensionat, polițiștii și jandarmii au urmat iar pompierii au ieșit și ei la pensie!
Baaaa, cine va mai scoate din zăpadă la iarna?
-PSD cu LOV în față, strigă poporul in cor!

Unknown spunea...

Dragi camarazi, nici nu s-a înfăptuit o "grozăvie" , cea despre care comentați, și o alta este pe cale sa fie pusă in aplicare... urmăriți emisiunea de ieri seara (poate ca ați făcut-o deja) mai precis in jurul minutului 7... http://videonews.antena3.ro/video/social/lia-olguta-vasilescu-interviu-in-exclusivitate-HFDtcVErEb3.html....cum comentați oameni buni aceasta grozăvie?!....nici nu ști ce sa mai crezi....pentru a nu știu câta oară, după Decembrie 1989, se vede foarte clar ca Armata României, in cazul de fata, cei ce au slujit-o cu credință și s-au sacrificat ani de-a rândul, iar acum sunt rezerviști ( in bătaie de joc denumiți pensionari speciali), sunt umiliți urmând sa li se ia dreptul chiar și la o munca cinstita in continuare.... prin interzicerea cumulului pensiei cum cu salariu.... pretextându-se câteva situații, intr-adevăr aberante, din MAI, gata, s-a și trecut la acțiune....nu mai vorbim de faptul ca "puterea judecătorească" rămâne, in continuare, o excepție in chestiunea pensiilor....noua, "celor prosti" cu care statul și-a cam "încheiat socotelile"...oare?! .... sa speram sa nu fie nevoie de noi, din nou....ne sunt, rând pe rând ciuntite toate drepturile... cred ca este foarte clar pentru toată lumea ca salariile compensatorii neacordate timp de 7 ani rămân o simpla poveste... o mare păcăleala a statului roman....nimic nu se mai spune despre acest lucru... despre modul de-a dreptul fraudulos in care au fost calculate și puse in practica pensiile de după Ianuarie 2016... la fel, nu se mai sufla o vorba...cei implicați știu la ce ma refer... și enumerarea ar putea continua... închei cu amărăciune spunând ca este mare păcat ca Armata României, in prezent, nu are o voce care sa fie auzita, înțeleasă și mai ales ascultata.... poate ca militari activi din prezent vor fi capabili sa realizeze acest lucru... spre binele tuturor, spre binele acestei tari care merita un viitor mai bun.

Mihai spunea...

#rezist

iceparu spunea...

Cum poti fi atat de credul?Astia sunt primii care pactizeaza cu inamicul.Nu vezi ca ei s-au scutit de obligatii militare?Pentru ei patriotismul si onoarea trebuie sa fie proprii numai militarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea, bagati, onorabile, una bucata shtanga de poezie rimata despre LOVe si Mustuoacaca Olarita Hando Bulibasa Tiliorman, sa se relaxeze camarazii aprinsi de canicula si discutii! Buton verde starter, va rog!

tigri2 spunea...

Vad ca de la astia(PSD & ALDE) nu mai putem astepta nimic, suntem ajunsi in "infern". Poate , doar daca le-am da oleaca de bataie si-i vim alunga pe acesti mafioti, mincinosi care aplica legile exact ca-n fabulele lui La Fontaine"Dreptatea-i doar pentru Grivei(magistrati si parlamnehoti cu sleahta lor de alesi locali),nu-i pentru catei (militarii blegi si naivi)"
Daca gasiti vreo asemanare in versurile de mai jos , pregatiti-va de lupta.

3-7
Voi ce intraţi, lăsaţi orice speranţă!" ...
3-16 Suntem ajunşi într-a durerii ţară
cu chinuite suflete apuse
ce şi-au pierdut a minţii lor comoară."

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"....
Noi siam venuti al loco ov'i' t'ho detto
che tu vedrai le genti dolorose
c'hanno perduto il ben de l'intelletto".
Infernul (Dante)

Iulian Mareș spunea...

În noua lege unica a pensiilor, (și a salarizării...tot unică), made in Coreea de Nord.... Comunistă prin esență, vor stipula sigur că pensiile de indexează anual doar cu rata inflației și atât!
Să vedeți atunci kitaiala dracului....

Cf ordinelor de ministru un raport de pensionare de înaintează cu cel puțin 45 de zile înainte și specifici cu ce dată să fii pensionat, luand în calcul și termenul legal de predare, termen care de plătește conform soldei, că fracție din ea!
Daca nu ai terminat de predat din motive obiective de solicită prelungirea termenului!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Blogger CV C spunea.......sunt umiliți urmând sa li se ia dreptul chiar și la o munca cinstita in continuare.... prin interzicerea cumulului pensiei cum cu salariu.... pretextându-se câteva situații, intr-adevăr aberante, din MAI, gata, s-a și trecut la acțiune....nu mai vorbim de faptul ca .....
==============================================
Auzi hombre ...nu ai ..jena...?
De ce munca tot LA STAT sa SUGI DE DOUA ORI DE LA BUGET....
Te-a OPRIT cineva sa muncesti pana ,,crapi"..la privat ...??
Un tanar ..nu ar putea sa manance si sl o paine mai alba ..??,...razi Tu tot ...si pensie de la buget si inca un salariu ..daca se poate fix pe functia pe care erai inainte sa te pensionezi ....sictir..!!
PS.
Aviz si ,,Matracuca"..de la Cotroceana ...!!

CEZAR spunea...

VOCEA POPORULUI.....!! ·
Liviu Macovei
2 august la 16:29 ·
OPRITI JAFUL. Cum e posibil sa pensionezi o persoana la 42 ani cu 13000lei, apoi sa-l angajezi pe postul anterior pensionarii?
Îmi place
ComenteazăDistrib

luminita spunea...

CCRnr 20 din 2 febr 2000 plublicat in MOnr 72 din febr 2ooo, vorbind desprea motivele prin care nu se pot atinge de pensiile magistratilor si judecatorilor, trebuie prin asimlare, sa se tina cont si de rigorile pensiilor militare si ca nici la ele nu trebuie umblat si trebuie sa se aminteasca si de faptul ca civilii nu au un statut asa cum militarii au un satatut al militarilor , Ar trebuii ca de acestea sa se ocupe cineva care are ptegatirea juridica si sa le dea in cap cu ele Sper ca dl H sa o faca cu prisosinta si sa aiba de a noi numai si nunai mii de multumiri si urari de bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pana nu-i tardiv, camarade activ, atentie mare: Azi bagi dosarul ferm de pensionare, fratioare, cu termenul de oprire de maine la salarizare si toate actele de predare si lichidare aprobate, stampulate si predate sa fi in legalitate, altfel cu vai si chiu iesi la penzie mai tarziu, penalizat si de drepturi shuntat! Eu sincer vorbesc ca jmecherii asta si urmaresc, cu viclenie, penzia mica sa-ti fie, avand pe noi o jegoasa pica sa ne ramana doar de hartie igienica si un rest de carboave, ca la babele shloabe, pentru un colac si-o lumanare, mama lor de jigodii inumane si ordinare! Ai intzelesara, fratioare, cum sta treaba acum cu urgentele la pensionare sa nu pierzi drepturi legale si constutionale? Hai, carel poteca in coada de peste si te grabeste sa-ti bagi dosarul de civilie unde-i zdapi si domnie, trai pe vatrai, traista plina cu malai, vin pelin si tuiculita si-n iatac o mandrulitza! Ihai!

Sorin spunea...

1.Ce am retinut pe parcursul dezbaterilor din medii diferite:
-nimeni nu a amintit stewardese, personalul non diplomatic din MAE si MEc, ale caror pensii, ca si ale grefierilor si personalului din parlament, au cuantumuri mai mari decat ale unui general
-media prezinta sub sintagma militar, politistii, pers din penitenciare
-se aplica la militari si politisti ca sunt cei mai multi - ptemierul Tudose
-se ajunge si la 128% (peste doua zile a zis 131%) din salariu - Vasilescu
-nimeni nu a amintit de baza calcul si faptul ca e diferita de salariu
-cu exceptia magistratilor ca s au facut doua sesizari la ccr - Vasilescu
-s a prezentat actualizarea ca fiind o masura constanta. Nu s a spus ca e prima data din 2008. Abia Dogaru, dupa aprobarea oug, s a referit la faptul ca civililor li se aplica indexare cat si marirea punctului de pensie.
2.@leonard - al treilea motiv este "legiferarea inexistentului" adica mentinerea in plata a cuantumului favorabil dupa recalculare.
3.Daca ar fi dupa mine:
-as trece in civil pompierii, sts, spp, sri, sie. Pot fi platiti corespunzator si in in aceasta postura. Nu e normal ca sefii sts, sps, sri, sie sa aiba acelasi grad cu seful smg. Pe de alta parte ce specualitati militare si unde ai folosi personalul activ si rezervistii din aceste sisteme in caz de razboi? La aviatie? La marina? Radloc, vm, tancuri, geniu, parasutisti?
4.Eliminarea exceselor ca varf de cuantum se poate realiza prin:
-impozitarea in trepte
-acordarea unor indemnizatiu, cum a fost initial la diplomati. Functie de importanta sociala

Vera spunea...

In data de 02.08.2017 s-a stins din viata tatal meu , ofiter al armatei romane cu gradul de lt col in rezerva , decizia de recalculare i-a micsorat (pe hartie pensia de la 3900 la 2300 )lei dupa 32 de ani lucrati numai in conditii speciale si deosebite , nu i-am comunicat niciodata aceasta , el fiind bolnav mai grav cam din aceea perioada ! Ma bucur ca am facut asta , tot asa cum ma bucur ca nu a vazut niciodata comentariile unora dintre "colegii" lui de suferinta ! Va doresc tuturor sanatate si sa puteti beneficia de ceea ce vi se cuvine legal dupa munca si pregatirea in aceasta nobila meserie.

Gigi spunea...

@sorin dorin
Navea grjă,o să facă și pe asta cu impozitarea progresivă,dacă o să dormim ìn bocanci.
Văd că românul e adaptabil!
Ai văzut pensionarii din București că au ieșit a doua zi la poarta guv.psd,lov,etc?
Ne merităm soarta! Cum spunea la supărare câteodată,un mare patriot român.

Leo spunea...

"Am stat 13 ani in temnita , pt. un popor de idioti"....
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/petre-tutea-am-stat-13-ani-in-temnita-pentru-un-popor-de-idioti

Ela Pop spunea...

Sincere condoleante doamna Carmevera! Dumnezeu sa_l ierte si sa_l odihneasca in pace!

radu spunea...

carmevera,
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

radu spunea...

Care va fii pensia unui Col., Plt.adj. sau SGV, la iesirea la pensie dupa anul 2022, potrivit noilor modificari aduse legii pensiei militare? O simulare de calcul daca se poate, pentru luminare!

Sorin spunea...

@carmenvera, tatal meu, trecut in nefiinta in aug 2007, a iesit la pensie in 1990, cu 40 ani lucrati efectiv si 58 vechime cumulata, grad colonel, pensie pe contributivitate 5200, pensie pe l223 2300. Bine ca nu a apucat sa vada nedreptatea. Si ca ei sunt majoritatea pensionatilor pana prin 2005-6 cred.

DC spunea...

Sunt un cititor al site-ului. Eu nu stiu ce sa mai inteleg din comentariile voastre! Cand spuneti adevarul? Acum?.. sau atunci cand recomandati cititorilor sit-elui cu cine sa voteze. A fi militar inseamna a gandi si a alege tactica victoriei. Pana acum ati ales tactica cea mai proasta. Politica este de gen feminin e.... , stiti voi continuarea.

Huhu Rezea spunea...

@Carmevera
Condoleanțe!
Mulțumim pentru participarea la discuțiile de pe acest blog prin punerea la dispoziție a deciziei de recalculare a regretatului dvs tată.
Succes în afaceri!

Iulian Mareș spunea...

Dna Carmenvera
Ai procedat corect; macar nu a plecat supărat pe lumea asta mica!

DC
Am ales, că mulți alții, să pierdem iar, dar puteam alege alți nemernici!?.... Adică, pe cei care ne-au mai lovit odată?

tigri2 spunea...

Cred ca si pensiile militare vor trece pe CONTRIBUTIVITATE,media ultimilor cinci ani la care se vor adauga grupele de munca si OMMul(daca vor considera)si corect ar fi ca toate pensiile , chiar si cele aflate in plata sa treaca la acest sistem. Abia atunci s-ar face o corectie a sistemului de pensii. Fara sporuri, fara NIMIC>>>MEDIA SALARIILOR, SOLDELOR DIN ULTIMII CINCI ANI, transformate in puncte de pensie!

luminita spunea...

o sa vedeti aiureaLA SI IN LEGEA ASTA A PENSIILOR CIVILE PE CARE VREA SA O DEA OLGUTA , SE REFERA LA PENSIILE DE URMASI ,CARE SE VA DA NUMAI DACA INTRTINATORUL MOARE DIN CAUYA SERVICIULUI , a scapat aseara printre altele

tigri2 spunea...

Permiteti-mi sa vin cu o solutie pentru rezolvarea pensiilor militare
---sa se treaca toate pe principiul contributivitatii din ultimii cinci ani de activitate
---stagiul minim de cotizare sa fie 20 de ani
---impreuna cu OMM sau alte elemente sa nu depaseasca solda bruta pentru situatie juridica echivalenta anului 2017
---sa se adauge grupele de munca corespunzatoare:
--conditii deosebite =+25%
--conditii speciale =+50%
--alte conditii =+100%
Toate pensiile sa fie aduse si recalculate la acest sistem, inclusiv cele in plata , ale tuturor pensionarilor, inclusiv magistrati cu consultarea CCR si anularea hotararilor anterioare>>>doar asa se va face dreptate si ordine.

De ce stagiul minim de cotizare sa fie 20? Conform Ordonantei 7 din 1997 , pentru admiterea tarii noastre in NATO au fost sacrificate foarte multe UM , fiind fortati sa iasa la pensie peste 70.000 de militari.
In urma Legii 263, tocmai de aceea a fost stabilit stagiul minim de cotizare la 20 de ani, ca sa se faca dreptate celor iesiti inainte de termen la pensie , dar de aceasta au profitat cei cu vechimi mari, raportandu-se tot la 20, poate daca raportarea se facea in functie de cati ani avea peste 20 nu s-ar fi ajuns la discrepante asa de mari, profitorii fiind cei cu grade mari si stagii pe masura, cei din functiile stationare , din comandamente nu cei di armele luptatoare ,unde s-au facut desfiintari masive.
Daca veti face dreptate nimeni nu va mai avea de comentat, nu dati legi preferentiale , pentru categorii favorizate si magistratii si militarii si alesii sa fie in acelasi rand cu toate categoriile sociale.Daca este nevoie schimbati Constitutia , ce drept castigat , adica tara / poporul sa suporte toate anomaliile de cuantumuri astronomice?

rio spunea...

Onor ARMATEI ROMANE pe care o întreb: Această cualiție de guvernare sau ,,BINOM,, de guvernare au făcut vre-o referire la pensiile militare în programul de guvernare înainte de alegeri? Nu cred. Acest PSD și acest ALDE (conducatorii BINOMULUI)cu intenție fac referire la puținele pensii așa zis ,,NESIMȚITE,,(fie vorba între ...ei că le primesc tot domnii care i-au slujit pe ,,față,, sau pe ,,dos,,) pentru a lovi și destabiliza pe cei ,,mici,, dar mulți (trupa).

CEZAR spunea...

Cineva ..,,un distins general "..ne zicea .....
Nu poti sa scoti un costum bun..daca pleci de la o croiala proasta ...gresita ...!
Asta se potriveste de minune si in situatia pensiilor militare ..
De foarte ..foarte multe ori ,,CROIALA A FOST SUBLIM DE ..PROASTA..
Da parca ..asa cum a fost cu L-223..nu a fost niciodata !!..
Croiala pentru ..un ghebos ...costum pentru ..un ghebos..!!
Pacat insa ca acest costum HIDOS..rezultat doar din dorinta unora de a se gonfla ..si tot gonfla..fara pic de morala si credinta in Dumnezeu..deci acest costu - hidos TREBUIE sa-l poarte si marea majoritate ..a nevinovatilor..!!
De prea multe ori am ATENTIONAT..am STRIGAT.. ca vom ..pica pe mana moarta a netrebnicilor ..
Chiar m-am plictisit sa ..TOT AM DREPTATE !!!.....

Gigi spunea...

@carmevera
Condoleanțe pentru pierderea suferită!
D-ZEU să-l odihnească în pace!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

..ei da uitati - va la ,,domnul ghebos"..MaKiSS..cum da el sfaturi..acum ..!!
Mai ca-mi vine sa MaKiSS..pe mine de ras....!!

Alex Ionut spunea...

Urmariti http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
DECIZIA NR. 20/02.02.2000 A CCR (in dosarul 5A/2000)