Un produs Blogger.

vineri, august 25, 2017

Incompetență sau prostie la ANCMRR din MAI

66 comments
Potrivit Legii 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, art.28 alin. (10) alegerea celor 6 luni din ultimii 5 ani de activitate, în vederea stabilirii bazei de calcul al pensiei militare, se poate face o singură dată. 
Alegerea celor șase luni este și sensul cererilor de recalculare prevăzute în articolele 109 și 110 din L 223/210. Aceste dispoziții fac caducă inadvertența de tehnica legislativa din art. 60 din aceeași lege, rămasă relicvă necorelată din proiectul inițiativei legislative vizând pensiilor militare, proiect susținut de Guvernul Ponta, dar și de scmd, prin care pensiile militare în  plată la data intrarii în vigoare a legii urmau să nu fie recalculate ci doar actualizate... după 2 ani.



Era mai înțelept pentru conducerea ANCMRR să astepte un Comunicat al Casei de Pensii Sectoriale a MAI și să-l preia pe site-ul său.
Ințelept ar fi și să rectifice comunicatul de mai jos, pentru a nu mai încurca CPS cu atâta hârțogărie.
In altă ordine de idei, se actualizează pensiile în plată la data de 30 iunie 2017, nu 01 iulie 2017, pentru că atunci a intrat în vigoare Legea nr. 152/2017 de majorare cu 15% a soldelor de funcție ale personalului militar în activitate.



COMUNICAT
REFERITOR LA ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE


Ca urmare a aplicării prevederilor art. II punctul b) din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 iulie 2017 au fost mărite  cu 15% soldele cadrelor militare în activitate, inclusiv ale jandarmilor, pompierilor şi celor încadraţi în alte structuri militare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere această situaţie, toţi membrii Asociaţiei, proveniţi din Jandarmerie, Pompieri şi alte structuri militare din M.A.I., care au trecut în rezervă până la data de 1 ianuarie 2016,  vor completa şi  trimite  Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I., prin e-mail, fax sau poştă, până cel mai târziu la 14 septembrie 2017, cererea anexată, în vederea actualizării pensiilor, conform prevederilor art. 60 din Legea 223/2015.

Fac excepţie poliţiştii, întrucât soldele celor aflaţi în activitate vor fi majorate cu data de 1 octombrie 2017.

CONSILIUL EXECUTIV AL A.N.C.M.R.R. din M.A.I. 

66 de comentarii:

Liviu PO spunea...

De ce nu ar fi o data pentru recalculare si o data pentru actualizare?Astfel cei care au gresit primele sase luni pot indrepta greseala acum...
Treaba cu alegerea bazei o data ,este neconstitutionala din moment ce nu ne-au trimis datele exacte pentru ultimii cinci ani ca sa alegem in deplina cunostinta de cauza.Nu s-au invatat minte...Exact la fel au procedat si la aplicarea legii 119,iar mai apoi au corectat cu oug 1/2011.

Leo spunea...

Pune in textul de explicitare a temei in loc de "Guvernul Poneta," , Guvernul Puie Monta . Crede-ma ca Art. 28 poate fi pt. mine "o lucrare de doctorat" la una dintre "Marile Academii" de la Caracal sau Corabia , de aceea zic ca este si una si alta ( si incompetenta si....)

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Te-ai numărat printre răspândacii acestei tâmpenii de interpretare a legii.
Cine a stabilit că este neconstituțională opțiunea de alegere a bazei de calcul...o singură dată?

Trofin spunea...

Am vazut diverse metode de calculare a cuantumului brut pentru pensia obtinuta in urma majorarii soldelor de functie , conform Legii 152/2017 . Daca dispuneti de date suplimentare , puteti preciza care elemete din Anexa 1 la deciziile de pensie suporta efectul majorarii soldelor de functie ? De exemplu , am constatat ca unii aplica algoritmul derivat din Legea 284/20100 dar numai la cuntumul compus al soldei de functie si lasa nemodificate celalalte componente cum ar fi solda de comanda , gradatiile si sporurile care se calculeaza in corespondenta cu respectivul cuantum compus al soldei de functie care devine in fond solda de functie in acceptul Legii 284/2010 , valabila la data aplicarii Legii 152/2017.

Unknown spunea...

Buna ziua, pt cei iesiti la pensie cu data de 01 iulie 2017, se aplica aceasta actualizare a pensiilor? Multumesc!

Ion Ion spunea...

Buna ziua,

vad ca se discuta foarte intens de actualizare/recalculare, etc.....problema pe care nu o vede nimeni printre comentariile strecurate la tv de premier, ministrul muncii, etc, este ca militarii vor fi inclusi din nou in legea pensiilor civile. li se vor calcula pensiile pe baza de contributivitate( asa zisa contributivitate, pe care nu au avut o, deoarece au platit o contributie la bugetul de stat si nu la asigurarile sociale).
sunt foarte curios ce se intampla cu pensiile aflate in plata. li se va pastra cuantumul mai favorabil?
ati vazut cum dna. Olguta Vasilescu se leaga de decizia Curtii Constitutionale prin care au fost taiate pensiile militare in anul 2010. Magistratii nu sunt inclusi pt ca aceasi Curte Consitutionala pe aceasi constitutie a interpretat diferit. Daca in anul 2000 pensiile magistratilor nu puteau fi calculate intr un mod diferit de cele ale militarilor datorita rigorilor pe care le impune constitutia celor 2 categorii magistrati si militari, iata ca in 2010, aceasi Curte Constitutionala pe aceasi constitutie a Romaniei din 1991, decide ca pensiile militarilor se pot recalcula/ scadea, in timp ce ale magistratilor nu pot fi atinse datorita rigorilor din constitutie.
Deci cand sa ma credem Curtea Constitutionala care interpreteaza pe aceasi constitutie in mod diferit in anul 2000 si anul 2010?
Practica Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg şi Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de la Luxemburg a statuat că pensia constituie un drept patrimonial, iar diminuarea pensiei ar leza acest drept şi ar echivala cu o expropiere. Oare cum va interpreta Curtea Consitutionala a Romaniei decizia CEDO si CJUE? se aplica doar pt magistrati nu?.......

Leo spunea...

Nu stiu raspunsul la urmatoarea intrebare : Daca pt. MApN va exista actualizarea in urma L 152/2017 , la MAI&Co , va fi creo actualizare ca urmare a majorarii si lor cu 15% (la militarii din MAI & Co). Sau altfel pus întrebarea , OUG 59 (LOV) ii afecteaza ?
PS Te rog, H-ule fi amabil si milos, daca este posibil "porteaza-ma" la vechiul meu "logou" si "nume de serviciu". Eu am incercat ceva in acest sens, dar ma depaseste tehnologia...Mersi
L.....d

avianyc spunea...

@ Liviu Po @ Huhurez
nimeni nu va impiedicat sa cereti arhivei detinatoare a statelor de plata sau unitatii de care apartineti daca nu a fost desfiintata adeverinta de venituri pe anii respectivi si apoi sa alegeti in cunostiinta de cauza.
Aceste adeverinte s-au dat din februarie 2016 chiar dupa un model stabilit de DFC la mapn.
Cine a fost vigilent a ales doar in baza adeverintei si nu s-a inselat în alegere.
Unii insa ,ca la noi. Si acum cer sa se aplice L284 abrogata cu L153. Când or afla si ei nu se stie !!!!
Unii si după ce CSP a dat un comunicat lamuritor si acum inca continua sa depuna si sa indemne la depuneri de cereri de actualizare cu cei 15% )))))))!!!((((((((( Poti să le ceri mai mult ?
Cei de la MAI inca nu s-au trezit. Probabil ca au timp sa proceseze cereri si sa faca nota discordanta in sistem.
Daca legiuitorul nu a corelat art 60 cu procedura prevazuta în M25 /2016 (inclusiv anexa 2 al 1) se mai poate folosi si logica .Din câte stiu procedura M25/2016 cu cele 6 luni s-a incheiat la 31,06 2016. Garantat nu toate babele urmase se vor informa de pe net ca trebuie sa depuna cerere cf art 60 la orice majorare a soldei de grad si functie. Ele vor ramâne cumva neactualizate în cazul in care ANCRMM nu le baga informatia in cutia postala ? Norocul lor ca deocamdata după cum se prezinta lucrurile asta va fi singura actualizare cf fostului art 60.
Nu stiu când vom fi si noi seriosi si cu tiglele aranjate.

De râs dar si de dat de gândit !!!
Poate pe la MAi pot deveni scuzabile după ce au vazut in ultimul timp pe A3.
-doi politisti au oprit in trafic o familie ”onorabila ” pâna la proba contrarie .
Au intrat in conflict cu pasagerul din dreapta ,un medic beat crită si a iesit circ national .
Concluzia mea ; acolo s-au întâlnit trei proști
- tot doi politisti in patrulare cu masina pe la Bran fac semn unui motociclist sa depaseascda pe linie continua dupa care îl urmaresc si reusesc sa-l accidenteze destul de grav in stil de comedianti.
Motociclistul accidentat era insa si el un politist incadrat de câtva timp pe filiera indirecta . Iar circ national.
Concluzia mea; si acolo s-au întâlnit trei prosti
Ce sa mai zic de acest ancmrr ,daca seful CSP mai ( incadrat si el pe filiera indirecta cândva) nu iese cu un comunicat care sa potoleasca spiritele vehemente.
Stii cum sta treaba la unii ,daca scrie undeva ca trebuie sa tragi ,lasi logica si apesi pe tragaci.
Dar totusi mai este inca timp sa iasa si celelalte case cu un comunicat similar mapn (chiar daca-l motiveaza altfel)

Leo spunea...

Daniel
Din comunicatul din 21.08.2017 al CPSal MApN , rezulta ca L152/2017 a intrat in vigoare începând cu 30.06.2017. OUG 59/04.08.2017 a fost publicata in MO nr. 648/07.08.2017. Deci tot ce este in perioada 30.06.2017 - 07.08.2017 "prinde" actualizarea din oficiu a CPS a MApN. Dar eu am terminat dreptul la Corabia si s-ar putea sa ma corecteze cineva care a facut dreptul la Bucuresti....

Leo spunea...

Ion Ion
Daddy ieri la tv , a spus limpede ca "inca nu s-a luat o decizie" ( cu privire la integrarea pensiilor militare in Legea unica de Pensii din toamna asta.). Deci , ieri 25.08.2017 nu stia nici chiar capul cupolei raspunsul la întrebarea ta. Oricum sunt mari sanse sa se integreze ( 75% dupa parerea mea )..

avianyc spunea...

@ Trofin
Doar o opinie.
Dibuim raspunsul doar daca descifram de ce vor sa emita o noua decizie de pensie.
Presupun ca o noua decizie de pensie ar fi necesara doar în cazul calcularii/actualizarii functie de o noua baza de calcul.
Să așteptam derularea evenimentelor. Se apare ca M25 este depasit si au nevoie de alta metodologie pentru aceasta actualizare.

avianyc spunea...

Lasati ca le baga Olescu mintile-n cap.
În ”zburdalnicia” lui de câteva zile/saptamâni îl convinge pe Corneliu & co sa bage cât mai multe modele din ”opera lui” intinsă pe câteva pagini în cutiile postale ale demnitarilor.
Cine incearca si alta alternativa ori este trimis la spam ,ori este categorisit securist sau neadaptat momentului.
Acuma daca nu pot sa zic acolo ,zic pe aci.
Apreciam materialul lui Ole daca nu impunea imperativ demnitarilor de rang înalt sa-i rezolve doleantele în 10 zile guvernul si 20 de zile parlamentul.
În cazul asta, eu, așa ca să fiu domn, tot le dadeam și lor cel putin 45 de zile cum scrie la legea actuala in vigoare . Ce ziceti ?
Ca sa-și motiveze materialul spune el Olescu ”că nu mai vrea bani la pensie ,vrea doar drepturi si libertati cetatenesti ca si orice civil”.
Să dea naiba daca nu i-aș satisface cererea dar doar sub semnatura în fata notarului public.
Și i-aș da drepturi si libertati cetatenesti si ca activ si ca rezervist cât poate duce trenul chiar si în plus de Constitutia Ro.
Să vedem ce face cu ele ))))))))!!!!!!!((((((((((((( și ce mai cere după .

Și când îi spune el lui Dragnea cu tata fost șef de post si frate fost sri-st sau comisar sef despre ”drepturile si libertatile ” la care erau supusi ,în mod sigur acesta ”se lasa” pâgubaș si devine imediat mult mai preocupat de initiativa d-nului Tudorel de introducere a confiscarii extinse a averilor. Probabil ca va fi mult mai preocupat ca legea sa prevada doar extinderea confiscarii de la bunici în sus cu excluderea nevestelor ,copiilor ,verisorilor ,etc sau a celor dovediti ca au profitat in urma infractiunii.
Breji ai lor dar breji si mai nostri !
Filmul continuă .

Huhu Rezea spunea...

Trofin
Date noi nu sunt, în afara Comunicatului CPS din MApN, dar logic, așa cum preciza și art. 60 în forma în vigoare la 30 iunie 2017, se actualizează solda de funcție și celelalte elemente salariale ale bazei de calcul, stabilite procentual din solda de funcție..deci mai puțin solda de grad, care au stat la baza calculării/recalculării pensiei.Cuantumul rezultat se compară cu cuantumul în plată pentru stabilirea cuantumului mai avantajos. Cuantumul actualizat nu include și indexările din anii 2016, 2017.
@Dandell
Pentru cei care iși deschid drepturile de pensie pe 01 iulie 2017 și... după, operează actualizarea soldei de funcție în baza art.28, la valoarea de la data deschiderii dreptului, deci la valoarea deja majorată cu 15%, potrivit L 152/2017. Nu mai operează și actualizarea pensiei cu 15% potrivit art. 60.
@Loredan
Articolul 38 din LSU îngheața salariile și soldele la valoarea din iunie până la 31 12 2017.
In mod normal, orice majorare survenită după intrarea în vigoare a LSU se amână până la 31 12 2017.
De aceea insistam ca L 152/2017 să fie promulgată și publicată cel mai târziu pe 28 iunie 2017.
Oricum, OUG 56/2017, cea cu majorarea salariilor polițiștilor, este anterioară OUG 59/2017, cea care a desființat actualizarea pensiilor militare.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Ce presupunere ai în privinta emiterii unei noi decizii de pensie. Care ar putea fi motivul pentru care sa fie necesara ?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Ordinul M25 spune ca actualizarea se face de regulă din oficiu.
Cred că au decis emiterea unei decizii de actualizare pentru a evidenția pe decizie procedura de calcul... si pentru a evita multiplele contestații care ar urma din cauza neînțelegerii procedurii de actualizare. Vezi bine câte întrebări se pun.
Intrebările sunt legitime și pentru pensionarii militari mai vechi, în condițile în care, din octombrie 2008,nu a mai avut loc nicio actualizare de pensii militare.
Este nevoie și de un document din care să rezulte că pensiile calculate/recalculate nu cuprind și indexările din anii 2016, 2017.
Din decizie va rezulta și cuantumul mai avantajos rămas în plată, incepând cu luna iunie 2017.
In niciun caz, în decizie nu se va modifica baza de calcul, in sensul că se vor păstra elementele salariale din baza de calculare/recalculare.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Intra pe profilul contului tau Google și-l editezi cum vrei. Pui si nume si poză.Nimeni nu poate sa schimbe în locul tău.

Leo spunea...

Multumesc frumos pt. indrumare. Am reusit si acum fac o proba. Am pus ca loggo o floare frumoasa.

Unknown spunea...

Ra De
Domnule Huhu Rezea

Avand in vedere aspectele din comunicatul ANCMRR din MAI care mentioneaza ca numai cadrele militare din MAI care au trecut în rezervă până la data de 1 ianuarie 2016 trebuie sa faca cerere pentru actualizare(probabil in temeiul art. 60 alin (1) lita) din Legea nr.223/2015, modificata cu OUG nr 57/2015), va rog sa precizati daca pentru militarii din MAI care si-au deschis drepturile de pensie dupa data de 01.01.2016 in baza Legii nr.223/2015 este necesara transmterea acestei cereri la CASA de PENSII SECTORIALA A MAI, avand in vedere prevederile de mai jos:

L 223/2015 modificata cu OUG nr. 57/2015
Articolul 60 (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

ORDIN MApN nr. M.25/ORDIN MAI nr. 31 /2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat
Anexa 2
PROCEDURA
Art. 1 Actualizarea pensiilor militare de stat prevăzută la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează de către casele de pensii sectoriale, de regulă din oficiu, pe baza informaţiilor din bazele de date proprii, fără a fi emise decizii în acest sens, conform prevederilor din anexa nr. 1 la ordin şi prevederilor legale în vigoare la data prevăzută de lege la data actualizării pensiilor.

Casa de Pensii Sectoriala a MApN a lamurit acest aspect prin comunicatul sau din 21.08.2017 precizand foarte clar ca actualizarea se va face din oficiu,fără a fi necesară depunerea de
cereri din partea pensionarilor.
Multumesc pentru raspunsul dvs

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma crucesc de ceea ce citesc aici: Pana la urma, fratilor, concret, mai facem cereri de actualizare, sau nu mai facem? Eu stiu si de la admin Huhurez, si din Lege, M 25, ca e din oficiu! Facem sau nu facem iar cereri? Hotarati, va rog!;
@Ion Ion, ceea ce afirmi cu includerea militarilor in pensiile civile am auzit-o cu urechile mele de la Lola Lov Fiola, in clar si silabisit, cam de doua ori in vara asta, insa spuse in viteza rachetei intercontinentale Phershing 1! Da, se gandesc sa se hotarasca, in cap asta au, numai ca-i incurca contributivitatea, militarii avand un sistem diferit;
@Tigri 3, frate, orice petitie este buna daca e si multa! De unde sa stie un autist politic paralel de framantarile noastre legitime? Ole promoveaza intr-un gen original, (cum scriu eu versificat plangeri si proteste) si categoric nemultumirile rezervistilor, nicidecum o reclama la asasinii de penzii!

Leon spunea...

Dle H, in formula dvstra de acum cateva luni din Baza de calcul se scadea si Solda de Grad dar si Solda de Merit. Cred ca este corect sa nu se actualizeze Solda de Grad iar toate celelalte elemente se actualizeaza in functie de majorarea Soldei de Functie cu 15%, asa cum ati precizat astazi..!

corcodel 1 spunea...

Art. 74. -
(1) Incetarea, suspendarea sau reluarea platii pensiei, precum si orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisa de casele de pensii sectoriale, in conditiile respectarii regimului juridic al deciziei de inscriere la pensie
(2) Nu constituie modificare a drepturilor de pensie masurile de indexare si actualizare a pensiilor generate de evolutia estimata a indicelui preturilor de consum corelata cu cresterile medii salariale, acordate prin hotarari ale Guvernului, CU EXCEPTIA PRIMEI ACTUALIZARI reglementate de art. 60 alin. (1).

Stim ca avianyc e dobitoc !...
Acum vedem si ca huhu nu invata nimic din ceea ce-i spun cei care stiu legea !...

Ein Stein spunea...

Nu va mai obositi, s-a hotarat, contributivitate pentru toti. Probabil de la 1 ianuarie intram iar in recalculare pe contributivitate.

luminita spunea...

am fost recalculati pe contribuitate in 2010 , doar nu sant la noi cateva feluri de a stabili asta ,dar nu cred asta , vom vedea ce le mai bubue capul alooooooooooo parca avem un mistru ,nu cumva este unul TUTUIANU? sau acesta se ocupa doar ce cumpararea de aviane si altele de la .......toti

gheo spunea...

Pana la aparitia Legii 19 / 2001, NICI un angajat din Romania, indiferent din ce sistem a facut parte, NU a contribuit la fondul de pensii !!!. Odata cu apartitia acestei legi, au inceput rasfoirile arhivelor pentru completarea tuturor datelor necesare calcularii punctajului.

avianyc spunea...

@ corco/del /duș 1 ( moș Alecu)
Măi capră ,tu ai auzit de procedura de aplicare a ce spui tu acolo prevazuta in anexa nr 2 art 1 din M25/2016

Anexa 2
Art. 1 Actualizarea pensiilor militare de stat prevăzută la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează de către casele de pensii sectoriale, de regulă din oficiu, pe baza informaţiilor din bazele de date proprii, FARA A FI EMISE DECIZII ÎN ACEST SENS, conform prevederilor din anexa nr. 1 la ordin şi prevederilor legale în vigoare la data prevăzută de lege la data actualizării pensiilor.

Cred ca astia când fac legile și corelarea intre lege (art 60) si norma de aplicare M 25/2016 sunt toți beti crită ca ca și ”domnia ta” când te dai corcodel 1 si ne torni pe aci prostiile altora.



uite ce spune acolo ;

avianyc spunea...

Ein stein
Eu am auzit de o varianta de contributivitate care sa nu scada cuantumurile in plata cu ceva pornind de la ;
-cuantum avantajos in plata /punct pensie = nr puncte pensie
Pornirea de la un anumit procent cu adaugarea cps,,OMM
Toata procedura ar include si indexarea cu 1; 1.5 ;2 a fiecarui an in conditiile CD,CS si AC
În final procedura nu ar permite depasirea cu 100% a netului activului similar la cei pensionati pe viitor.
în felul acesta nu se scad pensiile după cum si-au luat angajament dar devin contributive.

Huhu Rezea spunea...

@Corcodel
Esti un neam prost care nu stăpânește regulile unui dialog civilizat.
Aici nu dezbatem dacă trebuie să se emită sau nu decizie de actualizare.
Actualizarea din oficiu nu exclude emiterea unei decizii.
Chiar și când se emite o decizie de actualizare nu este nevoie de cerere de actualizare.
Si o revizuire de pensie se poate face din oficiu de catre Casa Sectorială.
Alegerea celor 6 luni s-a făcut odată pentru totdeauna prin cererile trimise la Casele Sectoriale până la data de 30 06 2016.
Prima si ultima actualizare a pensiilor militare de după octombrie 2008 se face din oficiu, nemaifiind permisă de art. 28 alin.(10) alegerea altor 6 luni decât cele în baza cărora s-au calculat/recalculat pensiile aflate în plată la data de 30 iunie 2017,când a intrat în vigoare L 152/2017.
Nu este necesară trimiterea de cereri pentru actualizare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, Asa onorabile! E clar ca unde e lege nu-i tocmeala! Vrajeala asta cu trimiteri de cereri de actualizare s-a fatat, pardon, nascut pe blogul adminului vecin de catre o minte stralucitoare, oarecare printre zecile de postatori, in intunecimea tunelului cu luminita de la capat!
@ Ein Stein, se pare ca ai dreptate cu contributivitatea...

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Mai degrabă, Corcodel este paracliserul cu cățelul din Fălticeni.

luminita spunea...

interesant ar fi daca cineva stie despre cele 4 proecte de lege a pensilor ,deoarece unul spune ca sant 4 iar altul spune ca sant 3 , daca sant gata dece nu se stie nimic ce contin acestea inainte sa ajunga la guvern , dupa ce s-ar crea o opinie a celor interesati atuci ar stii si ei ce anume sa culeaga din aceste proecte , mincinosii , ei au deja in capu lor aiureala pe care o vor duce in parlament .deci vad ca se tine la mare secret, DECE?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luminita, Legea Pensiilor o stiu doar o mana foarte restransa de oameni si este strasnic pazita sa nu rasufle o boaba. La aceasta lege lucreaza o echipa foarte restransa, formata din juristi, merceologi, sociologi, economisti, finantisti, specialisti in pensii si este foarte bine pazita. Ce s-a scapat din gura Fiolei, evaziv si voit intentionat pentru cei cu urechea bine ciulita, cum e Ion Ion, care si el a sesizat cate ceva, precum includerea pensiilor militare in cea civila, deci ar fi ca o sa fie Unica, in care sa inglobeze pe cele ,,speciale,'' deci si alea militare, cu niste coeficienti diferiti de civili, dat fiind treaba cu contributivitatea, nici o pensie in plata nu va putea depasi soldele activilor cu gradele si functiile egale, vor fi situatii juridice la gradele si functiile egalitare, astfel incat, sa zicem, un Maior pensionar sa nu aiba 2300 lei pensie, si altul 5100, desi au aceeasi situatie juridica la identica. Sunt adevarate batalii intestine in cadrul acestui grup de lucru pe introducerea grupelor de munca, pentru ca in UE nu exista asa ceva, ele fiind reminiscente comuniste, imprumutate de la sovietici, pentru ca nu existau atunci conditii de munca bine protejate si se compensau prin aceste grupe, oricum discretionare la o adica fata de, sa zicem bibliotecari sau economisti, ca exemplu.
Acum este in curs de discutare a impozitului progresiv pe acele pensii cu adevarat nesimtite, iar cele normale, mari, conform gradelor, functiilor, vechimilor, Ordinilor militare, etc, apoi medii si mici primind acele impozitari graduale sau scoase, functie de sumele de impozitare, dezmatul si abuzurile de pana acum vor fi cel putin limitate intr-o anumita masura. Sincer va spun tuturor, desi am un statut de pensionar ingradit, pensiile militare vor ramane in continuare de rasul civililor in ceea ce privesc sumele per ansamblu, mai ales peste cam cinci, sase ani, pentru ca profesorii, medicii, parlamentarii, favoritii poitici, cum ar fi consilierii, primarii, cei din Consiliile locale sau presedintii Consiliilor judetene, politistii aproximativ, dar si alte categorii vor fi superiori in pensii fata de noi, totul izvorandu-se din gandirea razbunator-dictatoriala a Fiolei, care a fost tradusa in amor de un ofiteras si ea nu uita si nu iarta tradarea in iubire, totul rasfrangandu-se in rezultatele finale ale recalcularilor si aplicarii Legii Unice la pensii, printre care si ale noastre! Nu trebuie sa fi sociolog, filozov sau psiholog sa realizezi asa ceva!
Pe muntele lui Venus, ca alpinist, daca nu te duci cu un ciocan-piolet zdravan, risti sa aluneci pe un versant si sa-ti rupi gatul! Nu-i asa, domnule ofiteras, fost coarda alpinistica a Fiolei, care n-ai stiut sa urci muntele pana-n varv cu s(c)ula ta de alpinist neperformanta? Acum tragem noi poloasele pentru esecurile dumitale!

luminita spunea...

Nu stiu de ce afirmati asa ceva dle CORNEL ,prea multe spuneti fara sa aveti o informatie valabila , am fost pe contribuitate odata asa ca nu stiu cum vor face sa nu pice tot asa , om vedea, dar sa nu facem afirmatii gratuite ,sa fim sanatosi , speranta moare ultima-

maiag spunea...

bucuria nebunilor cu actualizar3.avitcepser atad al atalp ni ticed eram iam eisnep o taluclacer a ea peste 80 la suta au scazut,deci se actualizeaza pensiile recalculate,nu cresc pensiile in plata,deci vor cistiga numai cei care li sa recalculat o pensie mai mare decit cea in plata la data respectiva,deci cam cei 20 la suta la care pensia a crescut si la cei iesiti in 2017,pa cei 80 la suta pensia in plata va creste postmortem

Ela spunea...

Poate ca e mai bine sa le treaca la civile si pensiile militare.Decat sa le plafoneze pe veci mai bine sa depinda de punctul de pensie care va creste an de an , cum ne asigura LOV si Dragnea.Sau se gandesc sa le plafoneze chiar daca devin civile???? Inechitatile nu ar avea cum sa dispara daca nu aplica impozitul progresiv.

Vasile G. spunea...

Deocamdată, întrucât nu a fost pusă la dispoziția opiniei publice nici o variantă din cele patru ale Olguței sau trei ale lui Dragnea, din noua lege a pensiilor, se fac doar speculații. Eu mă întreb de ce a fost nevoie să se elaboreze mai multe variante? Asta înseamnă că există deosebiri substanțiale între ele, in primul rând de principiu. Dacă de exemplu nu ești hotărât care să fie vârsta de pensionare, 65 sau 70 de ani nu cred că faci două variante de lege. Scrii 65 și în paranteză 70 iar decidentul politic alege varianta.
Un lucru care l-am auzit și la Dragnea și la Tudose, a fost că se va face o diferențiere între cei cu și fără studii superioare. Asta se încadrează la sacrosanctul principiu al contributivității?

SorinDaniel spunea...

Daca stam și așteptăm ce va scoate FIola după va fi prea târziu,magistrații își vor proteja pensiile iar noi vom plânge în șervețele,ar trebui să lăsăm ura care mocnește între cadrele militare în rezervă și să ne mobilizam altfel vom face concurenta la cei de la CAP,politicienii caută să acapareze voturile să fie siguri de afacerile lor cu statul,vor scoate un pachet de legii ale justiției în care își vor șterge dosarele și gata vor trăi fericiți .Când sa prezentat sistemul de la.DEveselu aduceau mulțumiri generalilor prezenți la aceea întrunire că ne apăra țara ,nu au pus nici o întrebare referitor la modul de funcționare,ei cred că dacă avem niște unități rătăcite ale lor gata avem granițele aparate,să nu uităm că congresul american da acceptul că ei să intervină și nu cred că România are așa multe resurse că ei să riște viața soldaților lor.haideti sa mobilizam și activii savluam exemplul altor state,uitați că la armata turcă care a fost garantul suveranității statului,arestau și confiscau averile ilicit dobândite.sa lăsăm ura și să stabilim o manifestare de amploare inclusiv in fața unităților militare.

CEZAR spunea...

S-a duuus si ..domnul T-2 MaKiSS....!!

Ela Pop spunea...

As pune pariu ca in nicio varianta din cele 3_4 nu vor fi afectate pensiile magistratilor, alea scoase la inaintare pe toate posturile tv.pe motiv ca ,Curtea a decis ca ei nu sunt egali cu restul

Vasile G. spunea...

Am văzut în multe comentarii, pe acest blog, ideea că recalcularea pensiilor militare după Legea 223 a dus la scăderea cuantumului a 80% dintre ele. CSP, in ultimul comunicat, anunța că a calculat 93% dintre pensii. Nu s-a publicat nimic oficial în legătură cu scăderea sau creșterea pensiilor, in urma recalculării. De unde ideea că 80% au scăzut?

tehnocrat spunea...

Acest blog nu permite comentarii anonime !!!
Dar, vad ca marea majoritate-s anonime.

Trofin spunea...

@tigri 3 spunea... sambata 27 August 2017 : referitor la comentariul facut la problema ridicata de mine . Cred ca emiterea deciziei de pensie la actualizarea in baza Legii 152/2017 este in concordanta cu art.74 alin.(2) din Legea 223/2015 care nu a fost modificat cu OUG 57/2015.

Huhu Rezea spunea...

@Tehnocrat
Nu mai induce ideea necesității unei cereri de actualizare.
Ai zăpăcit oamenii pe alte site-uri cu actualizarea în ordinea înregistrării cererilor pentru actualizare.
De aceea nu ti-am publicat comentariul.
Cu sau fără decizie, actualizarea se face din oficiu, fără a fi nevoie de formularea vreunei cereri.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Pâna își mai fixeaza olescu țiglele pe acoperis după furtuna asta imi permit sa mai scriu pe aci.
Multumesc pentru indicii. Cred ca la aparitia pe aici a lui ”gheo” trebuie sa merg pe urma maxim one- croncodel . Voi fi atent. Dar nu sunt sigur ca_curbă de nivel dormea la ora aceea.

@ cezar
Fii pe pace.
Dupa ce T 2 trece pe la Papa de la Roma ............... si apoi pe la Bruxelles se face sigur dreptate.
Pacat că nu la luat cu el si pe tehnocrat.

@ tehnocrat , Mareș @ alti naivi precum Iceparu
Beliti ochii la mani_pula_torii de la A3 pentru reclama grasa de la guvern cum va explica la tablă cu vorbe frumoase anestezice pentru populime d nul drac_nea cum fura ei pe sub masa si fondul de la pilonul II de pensii ca să-l duca în z-.................lor la fondul public ca sa-si acopere minciunile pe care vi le-au turnat pe gât iar voi le-ati inghiti cu pudra cu tot.
parca acum doua luni în urma dadea asigurari ca nimeni nu se atinge de pilonul II si ca totul este în regula cu pilonul II.

Atentie mare .
În episodul urmator la A3 s-ar putea sa dea tot la tabla cu vorbe mestesugite puturoase dar parfumate cum va fenteaza ei de cuantumul avantajos bagând în fata pensiile chestorilor si ale magistratilor desi au dat asigurari ca nu se micsoreaza pensii.
Asa ca puneti la ciorap pâna se mai poate.

tigri2 spunea...

In peregrinarile mele prin Pirinei, cautand steagul pierdut al legiunii a VII, care a incercat sa-l opreasca pe Hanibal "am cules "urmatoarea balada:

BALADA CEZARULUI


Pelinas,pelin amar
Auzit-ati de-un cezar
Petrica din Cimisoara
Ce ne face de ras, tara.

Frunza verde de mohor
Acest frate-a lui Ficior
Din prostesc exces de zel
Facu-n piata macel.

A iesit la drum procletul,
Corigent cu alfabetul
Se crede pe TAB ,calare
Nici macar rusine ,n-are.

Si ca sa luati aminte
Nu am mila de morminte
Fac,in viata , ce vreau eu
Cu surorile ...Caceu !

Geaba muri Ceausescu,
Caci eu si cu Visinescu
Si cu alti tortionari
Mitraliam in pietari.

iullian68 spunea...

Tigri 3. Drepturi si libertati sa le dea activilor, noua rezervistilor, care am avut limitari sau interdictii timp de 25, 30 de ani sau peste, nu crezi ca ar trebui sa ne compenseze material, ba chiar substantial material?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, soro, Dragnea ne vrea pe contributate, draga mea! Sa vezi tu ce handro buleala o sa faca domnul asta bulibasa, cu mustoacaca olarita pe mestecatori, de-o sa se incaiere si paruiasca cu toate clasele sociale! Deocamdata asteptam. A paguba...

luminita spunea...

UN miting in fata antenei 3 ca sa nu se ma bage in treburile altora ,deoarece spun si ei minciuni, dar stati linistiti, ca daca ne baga din nou la un loc cu legea unitara . prin recalculare va dispare acel cuantum .si pe legea 223 si pelegea 263 , astia baga un nou sistem de calcul siatunci vom vedea,dar deocamdata nici ei nu stiu ce dracu sa faca .Nu ar=ti vazut ca se ridica si de catre astia problema diferentelor de pensie obtinute in perioade diferite . ASRTA ESTE

luminita spunea...

DOgaru scrie ,saracu , peste tot , dar nu vad ca a primit un raspuns , a cerut sa il primeasca ministru , nimic.Profesorii spun ca ei formeaza societatea de miine si ca are cele mai -mulute drepruri ,daca este asa sa le dea salarii in functe de notele pe care le iau la o reverificare si numai asa sa le dea salarii marite Cum poate sa ii creasaca de nu stiu cate ori salariile lor cand au vacante peste vacante ......si fel de fel de atentii .chiar si sub forma de flori si astea sant acum scumpe.deci salarii la bugetari numai in raport cu reexaminari asa se facea inainte de 1989 la comert exterior, daca nu aveai minimum nota 7 , adio treapta de salarizare .

CEZAR spunea...

Suus in ..Deal ,
La ..Olguta ,
Canta cu sarg ..cucuveaua !!
Domnul T-2 MaKiss.& m-Al
Si-au gasit beleaua !!
Geaba-i ..gazat Colorado
Geaba neonul te-a prajit
Pe tacalie ,
La NORAD..de.l Bucale..
CONTRIBUTEALA..se intinde
Tot mai tare si mai ..tare ...!!

CEZAR spunea...

TINETI-VA TARE ..OLESCU & T-2MA KISS..trec la arestari ...!!!!!

R-2650028 august 2017, 00:55

Ar fi OK, daca ai adauga si sugestia ofiterului italian. Care a auzit ca in Romania, niste derbedei care nu dau 2 bani pe incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale militarilor romani, tot ei denigreaza armata!

Daca nu ma inseala memoria, sugestia ofiterului italian fiind: " - Dar de ce nu ii arestati pe derbedei!" Sugestie perfect normala. Este asa sau nu?

karadeniz spunea...

@ Vasile G
Cum legea 223 aplică, față de legea 119/OuG 1, principiul cuantumului mai avantajos nici o pensie nu a scăzut în cuantumul în plată după recalculare, situație care se poate schimba la actualizare. Referitor la cuantumul pensiilor recalculate o bună parte dintre acestea au scăzut, procentul vehiculat fiind de circa 60%. A se vedea expunerea de motive la propunerile de modificare a art. 40 din OuG 57/2016 din parlament. Procentul de 80% este probabil o supralicitare a unora în speranța că vehicularea acestuia v-a determina politicul sa modifice legea 223 și să corecteze prevederile care fac ca la persoane aflate aflate în aceeaşi situație juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege, raportul între pensii să depășească 3/1 cei mai defavorizați fiind cei pensionați anterior intrării în vigoare a legii 138/1999 privind salarizarea cadrelor militare. Trebuie să amintesc că în stilul specific românesc, prin care norma de aplicare bate legea, prin ordinul M 25/2016, de aprobare a a procedurilor de recalculare și actualizare a pensiilor militare de stat, finanțiștii și juriștii MapN au adâncit și mai mult discrepanțele cuprinse în textul legii 223. A se vedea art.15-18 privind actualizarea diferitelor elemente ale bazei de calcul. Publicarea legii cu 6 luni înainte de intrarea in vigoare iar a normelor de aplicare la trei luni de la intrarea in vigoare a făcut ca o mare parte dintre pensionari să aleagă greșit cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani din care se stabilește baza de calcul.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhu Rezea
Nivelurile dumneavoastra intelectual si de respect pt cei din conducerea ANCMRR MAI, v-au determinat sa-i faceti incompetenti sau prosti pe acesti distinsi camarazi, care precizeaza in comunicat: " Potrivit informatiilor primite de la conducerea CPS MAI ... provenite din structurile militare din MAI, care au trecut in rezerva pana la data de 01/01/2016 vor completa si trimite la CPS MAI, pana cel mai tarziu la 14 sept 2017, cererea din modelul anexat"
Acum, eu zic sa continuati cu aprecierile dumneavoastra, ori ii faceti si "mincinosi" pe cei din conducerea ANCMRR MAI, ori va retrageti epitetele de "incompetenti si prosti" adresate celor din conducerea ANCMRR MAI, evident cu scuzele de rigoare, numai daca educatia dumneavoastra va permite acest lucru de bun simt si ii faceti "incompetenti si prosti" pe cei din conducerea CPS MAI. Din doua una, nu lasati un lucru neterminat.

luminita spunea...

DLE nu mai bagati atatea strambe . o sa vedem ce se intampla ,pana atunci e bine sa ne lasati cu speranta ca se actualizeaza asa cum este normal .tinand-se cont tocmai de diferentele in care se gasesc diferiti pensionari care au pensii obtinute pana in2000 si cei de acum .Ce o fi i fi vom vedea

radu spunea...

@luminita(luni, august 28, 2017),
Nu cred ca trebuie sa evaluam salariile, munca si timpul profesorilor, cadem in extrema dusmanoasa a unui mediatizat lider sindical din invatamant, prezent mai mereu la discutiile despre pensiile "speciale", pe toate posturile de televiziune...pe bani!
Macar noi sa ramanem verticali si lucizi!

tigri2 spunea...

Am fost invitat la Milano de catre cuscrul meu sa particip la o discutie despre situatia batranilor proveniti din armata vis a vis de cei activi. Toate discutiile se purtau in limba engleza.Am tinut si eu un mic speach si am prezentat pe scurt cum suntem umiliti si ni se ciuntesc drepturi, cum mass media, cu acordul guvernantilor, ne umileste si ne calca demnitatea in picioare.Prima reactie a fost a unui pilot italian, activ, un maior de vreo 35 de ani:"Mama mia,As much as possible, arrest everyone and politicians and journalists. You have been part of the EU for over ten years, do you have other laws? "(Of mama, cum este posibil, arestati-i pe toti si pe politicieni si pe jurnalisti, faceti parte de peste zece ani din UE , voi aveti alte legi?"
Sincer va spun , imi era rusine ca sunt roman, la acea masa a discutiilor era un somalez ,unul din Mali,un austriac( cuscrul meu)fost Lt .col .ing .in armata austriaca si un pilot italian, un amic de-al meu.Ma priveau cu multa compasiune!

luminita spunea...

dle TENO EU AM TRIMIS AZI ACEA CERERE , asa cum am crezut eu de cuviinta , dar nu credeti ca trebuia ca acesta casa sectoriala sa dea un anunt ? ce se intampla cu pensionarele de urmasi care nu au acces la informattii ,raman in prescriptie? asa au procedat si cu alegeraea clor 6 luni ,de unde sa stie vaduva care erau lunile favorabile,sau trebuia sa se duca pana in mormant sa il intrebe pe sustinator? asa ca dl H a facut bine ca i-a plesnit, si sa ii mai plesneasca ca are dece.

Huhu Rezea spunea...

@luminița
Pentru că nu dai doi bani pe informațiile de pe acest blog, trimițând cerere de actualizare, primești cartonașul roșu la comentarii.

CEZAR spunea...

Ce efecte perverse are caldura la Domnul T-2 MaKiss...
O masina de pompieri..sa puna furtunul pe el ar fi tocmai buna ....!!!

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Epitetele respective sunt constatări. Nu sunt jigniri sau discriminări.
Cel mai întelept este să-și retragă prostiile cu care-și dezinformează membrii, dacă nu catadicsesc să reformuleze comunicatul.
Potrivit legii se actualizează si pensiile deschise în perioada 01 01 2016-30 iunie 2017.
Ei de ce n-ar trebui să trimită cereri?

D-ta ce zici, dacă tot te dai purtătorul lor de vorbe?
A greși e omenește. A persista în greșeală este prostie.

Iulian Mareș spunea...

Introducând prin lege principii contributive, acestea vor produce efecte doar în viitor!
Dar, cei care au pierdut la pensie fix 300 lei/luna pe L223, vor pierde fix 1900 lei pe noua LPU!
Mai ales cei care au ceva probleme cu TAB_ul! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@TEHNOCRAT, DAR TARE SENSIBILA ESTI, DOMNISOARA! Vai, tu, dar ce atingeri s-au adus pe sub fustele acelor domnisoare pensionare din organizatia Tzoimii Patliei?! Poate n-ai sesizat, domnisoara, dar daca au fost niste oftaturi orgasmice si le compari cu frustarile de ,,ofensa!?''
Ce bine e sa fii barbat militar cu dozatoare putenice in cofrag, ca sa nu-ti cada bikinii la orice vorbulita mai de duh, ca la Miss Terul Organelor Intestine!

Lupul Alb spunea...

Domnilor colegi, aş vrea sa nu fie adevarat ce doresc sa va aduc la cunostinta.
O persoană care lucrează la una din Casele de Pensii (MAI, MapN, nu conteaza) mi-a comunicat ca de la 01.01.2017 pensiile militare vor reveni în sistemul public de pensii, recalculate pe principiul contributivităţii.
Nu se ştie dacă vor fi încadrate ca pensii speciale sau militare, dar pentru că nu s-a modicat legea 80/1995 şi nici legea 360/2002, este posibil să rămână în LUP ca pensii militare, pentru a beneficia de OMM/OMP.
Apropo de manipulare, dacă vă amintiţi, pe la începutul lunii august a fost o emisiune pe A3 în care s-a vorbit despre pensiile speciale.
Toti interveninetii au "înfierat" pensiile speciale şi au sustinut ca aceste pensii, inclusiv pensiile militare, sa revina în sistemul public de pensii.
Un fost coleg care întâmplător a urmărit emisiunea, a trimis un sms la tel. indicat, în care a argumentat de ce trebuie sa beneficiem de pensii militare, atât cât i-a pemis spatiul. Bineînteles că nu a fost contactat.
Concluzionând, date fiind şi comentariile unora dintre dvs., de ce credeţi că vor fi recalculate toate pensiile, fără excepţie?
Nu pentru că şi pensiile militare urmează să facă parte din sistemul public de pensii?

jordachis spunea...

Fara a aduce niciun fel de injurii celor ce prezinta materiale, idei si propunri se poate aici. Daca citim cu atentie art. 60 din legea 223/2015 vom vedea ca acesta prevede la lit.a) ca actualizarea se face la cerere si prin alegerea a 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate fara a se face precizari cu privire la corespondenta dintre lunile alese la stabilirea pensiei si cele de la actualizarea pensiei.Cum legea se interpreteaza de diferite categorii profesionale in materie si in functie de interese ,dati-mi voie sa va contrazic si sa va rog sa va controlati afirmatiile jignitoare pe care le faceti,eventual sa va cereti si niste scuze. In rest sa auzim numai de bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lupule Alb: Dar si Fiola a zis cu mumu ei faptul ca vor fi pensiile militare incadrate la LUP (LEGEA UNICA A PENSIILOR) si pe contributiva, la cei care au avut urechi de auzit!

Huhu Rezea spunea...

@Iordachi
Persistența în greșeală se cheamă prostie.
Când două instituții îți spun că esti beat, dacă trimiți cerere...te duci la culcare...nu mai faci gâți.
După mințoșii de la ANCMRR din MAI recalcularea se face după o bază de calcul și actualizarea după alta?
Mai bine le-ai sugera să-și rectifice prostia de comunicat.
Sau, dacă le aprobi prostia, spune-le să informeze ca si cei care s-au pensionat după 31 12 2015 trebuie să piardă timpul cu cereri de actualizare...că și pensiile lor se actualizeazã.