Un produs Blogger.

vineri, septembrie 08, 2017

Avertizarea cu 100 de secunde înainte de cutremurul de 8,1 Richter a funcționat în Mexic

10 comments
Crainicul televiziunii din Ciudad de Mexico avertizează telespectatorii că urmează un cutremur mare.

10 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La ei si la alti civilizati, da! La noi, NU.

Leo spunea...

SUPER. De mult nu a mai aparut ca tema "Gazeta H altfel" ( parafrazând "scoala altfel"). In Romania am inteles ca semnalul ajunge cu aprox. 30-40 sec. inaintea undei principale (orizontale) , cu conditia ca focarul sa fie la peste 100 km adancime. Cu cat focarul este mai la suprafata , cu atat efectele negative sunt mai mari la cutremure de peste 7 Rihter. Eu stiam ca dupa Japonia , urmatorul stat pus la punct din pvd seismic este Cile. Noi , la fel ca si cu autostrazile stam bine la harti , sisteme de avertizare , studii , etc dar dpv activ sau preventiv dupa cutremur si pt. cutremur e jale. Bdul Magheru sa nu va prinda pe acolo problema fara casti.... Cel mai sigur este in blocurile gri din Salajan :)...

Iulian Mareș spunea...

Tu despre cine scrii că exemplu de civilizație? Mexicul, Juarez....droguri, Bg.I. cu Tc în lupta împotriva cartelurilor....ești naiv și repezit! Corupție mai emblematică decât în Mexic unde mai găsești?....Ecuador... Jamaica și încă 2-3 prin Africa!

Mihai spunea...

În 77 eram anul II pe la Piata Cosbuc. Zguduiti dar neafectate cladirile decât la nivel de fisuri în pereti.
Doamne fereste !
Ziua cursuri ,după care pe schimburi în lantul de paza la darâmaturi în diferite zone care trebuiau acoperite.
Eforturi si sacrificii deosebite cu multe forte dislocate . Organizarea si comanda subunitatilor pe masura eforturilor si resurselor alocate.
Nu stiu daca azi se mai poate la jumatate cel putin asa mobilizare si coordonare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliaan, iti dau dreptate cu cea mai mare infractionalitate, ca si in Mexic, dar nu-s in Evul mediu ca noi! Influenta SUA in zona a mers, noi i-am avut pe germani secole de-a randul din Dobrogea, Banat nordul Moldovei, Banat, Ardeal si tot ca babele alea incapatanate am fost sa nu ne civilizam dupa ei! Avem noi o gena sa fim ultimii sau sa ne fie cel mai rau!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Suntem mai civilizați decât nemții ce 1000X! Și nu numai că istorie de popor, dar ei nu noi am planificat și dedfasurat 2 WW, în epoca moderna și zeci de lagăre de exterminare a raselor umane!
Ce tupeu au bărbarii Europei?!

iceparu spunea...

Mares@ cu toate ca te apreciez ca fiind peste medie,citeste" Procesul marii tradari".Pai cand tara este in razboi si capitala suporta bombardamente la ce te aduc in stare cei ce vandalizeaza si talharesc?
In alta ordine de idei.Astept indrumari de la cei ce POSEDA pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.Am unii in zona care in moment ce consuma peste limita normala devin periculosi.Varsta si starea de sanatate nu-mi permit sa apelez la mijloace proprii fizice.Ma repet.De la cei ce sunt posesori si nu pareri culese de pe internet.

CEZAR spunea...

O simpla intamplare ....!!!

Mihai spunea...

@ Iceparu
Te fac eu cu un pistol pentru care nu ai nevoie de autorizatie.
Este dotat cu amortizor si teavă inversă.
Scapi în mod sigur de cei care te deranjeaza si nici nu comiti vreo infractiune.

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Cel mai sigur este spray cu piper sau pistolul cu electroșocuri!
Eu știu cum trebuie actionat'
-decretata starea de urgență
-publicate in MO decretul și ROE (Regulile de angajare), inclusiv restrângerea temporara de drepturi și libertăți, mediatizarea lor
-numirea Comandantului militar zonal/regional, altul decât cel de la CMZ!

PS-sunt și bastoane cu electroșocuri....