Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 13, 2017

Comisia de munca din Senat s-a făcut că muncește în Raportul pentru OUG nr. 59/2017

41 comments

Pentru senatori a contat doar obsesiile doamnei LOV, prezentă la sedința Comisiei de muncă, despre pensiile militare.
Degeaba Consiliul Economic și Social avizează negativ ordonanța, pe motiv de discriminare fată de majoritatea pensionarilor, ale căror pensii sunt calculate din salariul brut, și între beneficiarii acelorași legi speciale, viitorii pensionari urmând să aibă pensii calculate mult mai mari, datorită creșterilor salariale  prevăzute în Legea 153/2017.


Dacă tot le-a suflat doamna Lov că pensiile civile nu sunt majorate în funcție de creșterile salariale, senatorii comisiei nu puteau să citească art. 102 din Legea 263/2010 în care se spune că „Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.”?
De ce pensiile militare urmează să se majoreze numai cu inflația anuală?

Din păcate, conform procedurilor parlamentare, proiectul de lege va fi adoptat in plen în forma propusă în Raportul Comisiei de Muncă.







41 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Niște hahalere....pot da nume de parlamentari care nu înțeleg ce citesc și scriu cu greșeli groaznice ...
Despre obiele se spune că doar put!
Acum, ăștia, prin cretinismul lor, împut tot ce ating!
Așa li s-a ordonat de la partid să scrie și așa fac, plantele astea!

Leon spunea...

In luna August am trimis la cativa senatori din Comisia pentru Aparare
Comisia de buget si Comisia pentru munca urmatoarea propunere de modificare a Oug.59/2017,la Art.VII
Art.59. Cuantumul pensiilor militare de stat se indexeaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga o Suma fixa reprezentand un procent de maxim 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, cunoscute la data de 1 ianuarie a fiecarui an si comunicate de INS.
Dupa cum se observa majoritatea parlamentara a aprobat varianta LOV cu doua amendmente superficiale( necesare dealtfel).
O sa reiau acest Amendament in perioada urmatoare dupa ce Ordonanta ajunge in Camera Deputatilor, deoarece consider ca este mai corecta o indexare/majorare a pensiilor cu o suma fixa la toate pensiile aflate in plata si nu cu Procente. Sumele fixe mentin decalajul intre pensii fata de Procente care maresc acest decalaj..! Parerea mea.

iceparu spunea...

Leon@Pierzi timp.Astia voteaza precum semneaza primarul.Numai cu buzduganul inteleg.
Parangheleanu@Daca esti p..st stai in patratica ta.Sitemul national de aparare era format din:trupe ale MApN,trupe ale MI precum si Garzile patriotice.GP erau constituite din salariatii care nu erau cuprinsi in planurile de mobilizare organizati pe companii si batalioane.Sa fii tu sanatos cat armament si munitie exista in intreprinderi.Dupa 1990 GP au fost transformate in trupe teritoriale si ulterior au disparut.O mare tampenie.Americanii au Garda Nationala.Si Elvetia cultiva un sistem asemanator.

luminita spunea...

AUZITI tampenie , zice DRAGNEA ca legea pensiilor intra in vigoare , auziti , in vigoare , de la 1 oct a. c. . asa ceva nu am mai auzit , ce lege sa intre in vigoare , o lege despre care nu se stie nimic? , o aproba prin asumare? mai mult zice ca se va aplica etapizat , astia au ceva la cap , cum sa spui asta batranilor care au acun 70 80 de ani? PSD sr va duce de rapa tocmai din cauza asta ,asa cum am presupus , sale fie de bine

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Ce ai cu Palagheanu?
.... este mai tanar, dar si dumneata gresesti: fostul SNAp mai cumprindea si trupele de securitate si formatiuni speciake, care iau fiinta pitrivit legii....trimiterea era catre fornatiunile de rezistenta din teritoriul vremelnic ocupat!
Dupa experienta din fosta Iugoslavie tot armamentul si munitia TTr a intrat in custidia MApN, in depozite comune, sub paza militarizata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Presedintele natiunii i-a convocat la CSAT pe ministrii Apararii, Economiei, prim minstru si Dragan Penal. Pe langa problemele obisnuite, se discuta situatia cu salariile si pensile. Credeti ca va rezulta o situatie mai buna? Intentile sunt minunate cand ai bani. Asa cum s-au adunat, tot asa se vor risipi dupa sedinta fara sa fi hotarat nimic clar in lipsa banilor. Cei 2% trebuiesc investiti in achizitii de armamente expirate si neeficiente, balastul NATO, iar noi ghena lor de gunoi!

CEZAR spunea...

CorneliunSSon ..asteptam ceva ..omagial ..cu ocazia trimiterii in judecata a lui Valerian Vreme ...!!

luminita spunea...

DE ude ai auzit ca la CSAT se discuta si despre pensii ? acolo au alte treburi ,sa le inchida gura la activi si sa organizeze sa trimita trupe in afara tarii , asa ca nu ai spera dreaga CORNELE , II DOARE IN FUND DE REZERVIsti

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Sa nu zici că datorită ... merge și din cauza deselor tale epistole trimise președinției are loc partea secretă a CASAT!

PS-nu cataloga că vekituri, gunoaie ceea ce noi cumpărăm la capitolul tehnică de luptă! Ceea ce nu poți înțelege, las-o așa, căci dacă dădeai și tu cu un leu impozit mai mult, precis luam și un portavion și 24 buc de F-35…!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, si-a tras, prin cumparare cu banii gheata jos, mousiu Val Timpul improbabil, un Restaurant cat o Catedrala a neamului romanesc, la iesirea din Onesti spre Brasov chiar la baza si capatul unui deal, pe stanga soselei, cu sali mari si spatioase, braserie, berarie, bar, sala receptii, biliard, jocuri de glezne si bucifallo si tot tacamul unui adevarat Complex turistic si nu numai. Il doare la basca de proces si se apara zicand ca are calitatea de...martor!!! Clientii? Soferi de Tir-uri, calatori pribegi, gura casca prin trecere, protipendada politica locala de manga (dreapta), dar si de ceanga (stanga), ceva slugi de pe timpuri si poate pomanagii...
Candva, acum cativa ani in urma, am intrat pe acolo din curiozitate si chiar am baut o halba de bere, fiind vara, si m-am adapostit de vantul furtunos ce se formase din cauza localului aproape gol pusca! L-a preluat, deci, de la un falimentar, probabil gandindu-se, ca fost politician, sa-l aglomereze cu ,,succesurile'' din trecutul glorios al basanismului, acum ingropat si cu toate parastasele la zi! N-as amusina pe acolo, sa nu calc pe tinichelele de pe coada vre-unui gretzos, inca portocaliu sub stuful cozii, dar si pentru ca nu mai am la inima pe absolut nici un politician...
Din toti politicienii nu mai raman decat raia ratului ridicat la inaltimea gambei de broscoi, si averile, in rest tot o pleava se numesc, indiferent de statutul care l-au avut cand detineau painea si cutitul statului! Nici unul n-a facut nimic pentru romani, decat pentru grosul pungilor lor! Baftales, Timpule improbabil din interioarele Penitenciarului Bacau, ce-si asteapta locatarii viitori cu bratele deschise! Si nu uita: In Romanistan, de 27 de ani nu poti sa pacalesti pe nimeni ca ai calitatea de martor, cand 100% dintre cei citati intra pe usile din fata ale tribunalelor ca inculpati si ies pe usa din dos condamnati incatusati!

iceparu spunea...

Mares@in 1989 si primele luni ale anului 1990 nu se vorbea de trupe teritoriale.Paraghelianu m-a suparat cand a zis ca MApN a dat armament civililor.Spre stiinta lui.Acesti civili la acel moment erau mai instruiti decat militarii in termen ciclul unul,care dupa una luna instructie fusesera trimisi la munci agricole.

CEZAR spunea...

Gotiu ..la aparare ..daca opozitia castiga alegerile !
Votati opozitia ..sa avem si noi un om dupa chipul si asemanarea ..lu T-2MaKiss..CorneliunSSon...etc ..etc....!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Va supun atentiei urmatorul comentariu:
legea 153/2017
Art. 38: Aplicarea legii
(1) Prevederile prezentei legi se aplica etapizat, incepand cu data de 1 iulie 2017.
(2) Incepand cu data de 1 iulie 2017:
a) se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, pana la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie si indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizatia bruta de incadrare, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;

Aici este foarte mult de discutat; despre care functie este vorba? despre cea din legea 153 sau despre cea veche. Eu cred ca este voeba despre cea veche, problema este ca sporurile, indemnizatiile si compensatiile corespund lunii anterioare. Cu alte cuvinte chiar daca s-a marit functia in iunie, sporurile, etc , raman batute in cuie pana in decembrie, si ele corespund lunii mai. adica la activi s-a marit numai functia. Nu este valabil si la pensionari, pentru ca nu s-a prevazut nimic legal , in acest sens. cand s-a dat marirea de 15 % la functie , trebuia specificat si pentru pensionari ceva similar ca la activi. Asadar la pensionari trebuie sa se mareasca si celelalte elemente salariale ce deriva din functie.

Asa ca nu comparati marirea la activi cu cea de la pensionari. De data asta la ei stagneaza sporurile si la noi nu.

luminita spunea...

Deci asta a fost la senat , sa vedem ce se va intampla in CD la comisie, poate aflam cand incep lucrarile.

Iulian Mareș spunea...

Luminița
Cu tristețe-n scris îți aduc la cunoștință că și la CD va fi la fel!
Legea este dură, dar este lege!
De ce ești nemulțumită?
Cineva spunea... Este bine așa, dar este bine și așa!
Ori cu stânga, ori cu dreapta,.... Ce diferență observi?

Ela Pop spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, las-o moale cu pesedismele: Tariceanu, dreapta, mi-a dat la timpul lui 30%, PDL aproape 50%, pe cand PSD de doua ori m-a suntat, prin Ponta recalculat la trecerea in limita la 666 lei, si acum prin Dragnea cu 50%! Retine ca pentru mine s-a terminat si cu unii si cu altii! Dar dreapata mi-a dat, nu mi-a luat! Trage singur concluziile!

iceparu spunea...

Popica tu nu stii sa citesti?Mai citeste odata.

iceparu spunea...

Marite Caesar,dece nu Palada ca asta s-a dovedit rasboinic?

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Aoleooo! Ia mai cugetă şi vezi de unde îţi vine actualul cuantum în plată? Oprea nu era de la PDL, pensia recalculată de 600 lei o ai de la Ciolos.
Băsismul portocaliu îți joacă feste.

Gigi spunea...

@Cornel,așa suntem noi românii,ai uitat când portocalii ti-au tăiat salariul cu 25%?
Când,marele guru a ieșit pe post că se taie pensiile cu 15%?
-Toți sunt fete mari când freacă băncile parlamentului din postura de opozanți.
Să dăm filmul înapoi,sa vezi ce cuminți erau Psd-iștii când erau în opoziție,luară puterea,mearsără la înalta poartă,iar acum sunt zmei!
Știi,este acel proverb:
Când a ajuns......împărarat întâi pe tacsu'la tăiat!
În locul punctelor poți să pui orice dorești,rimează!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
..... Un biet si umil megies, care spre finalul drumului si instabil emotional, nici el nu stie pe care parte a carosabilului a circulat, pe stanga sau dreapta! Toti, mai mult sau mai putin, l-au mintit si furat!
Culmea imposturii este ca ei considera ca ne-au dat, adica printr-un act de bunavointa maximala, izvorata din dreptul puterii, iar noi am cerut doar ceea ce este legal si ne apartine!

tigri2 spunea...

http://ancmrr.ro/comunicat-nr-22-din-7-septembrie-2017/

luminita spunea...

DL MARES eu dupa cum observ .nu exista nici staga si nici dreapta ,astia nu au nici doctrina , nu fac decat sa mimieze , sa se imbogateasca ,sa isi dea su stangul in dreptul si ciu amandoua in popor .Vreti sa va pun ca am ajuns cu toti la mana unor imbuibati.De altfel nici nu vreau sa mai aud de niciunul fiindca imi provoaca greata , scarba si etc . Au inceput primariile sa vada aiureala cu salariile ,sa vedeti ce vafi cu pensiile civililor ,astia asteapta ca pe painea calda legea aia lui olguta , sa vedeti acolo brambureala dracului fiindca se va aplica dupa moartea lor .Pentru militari este Alta poveste.

Leo spunea...

Draga alpacin, prietenul meu foarte meticulos si riguros in ale dreptului:
Parerea mea referitoare la comentariul tau din 14 sept.
- Este vorba de mentinerea in plata pana la 31.12.2017 a cuantumului brut al ultimei solde de functie avute de militar la momentul intrarii in vigoare a L153/2017.
- Sporurile indicate de tine sunt corect interpretate a fi inghetate pana in 31.12.2017
- Nu uita ca L153/2017 este o lege a SALARIZARII si cum spunea si Dogaru si Coarna , NU trebuie sa prevada formulari care sa vizeze PENSIILE reglementate de alta lege ( care vine in curând).
Pt. pensionarii militari , consecintele L153/2017 sunt transmise catre pensiile militare , prin reglementarea L223/2015 ramasa fara OA ( castrata) de OUG 57 si UG 59. In concluzie nu se amesteca reglementari specifice tehnice de pensii in legea Salarizarii si invers.
Il rog si pe prietenul nostru Leon , la fel de meticulos si riguros sa ne spuna cum este. De asemenea pe consilierul prezidential in drept , avianyk.

Leon spunea...

Leonard,eu rog in continuare un coleg activ sa ne scrie aici cum a beneficiat in luna august si septembrie de majorarea cu 15% a soldei de functie (fluturasii LOV).
Deasemenea am speranta ca la Camera Deputatilor, oug.59 sa fie amendata in sensul introducerii pe langa inflatie si a max.50% din salariul mediu pe economie, poate in suma fixa..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, PDL nu au avut ce sa-mi taie, eram in invaliditate, dar aproape mi-au dublat pensia. Au facut si destule rele, manca-iar gaia, nu mai are rostul sa ma otravesc amintindu-mi! Dar parca PSD acum au turbat la creiere!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
La activi s-au aplicat majorarea cu 15% a SF și atât, fără majorarea celorlalte elemente, care se calculează procentual din noua SF!

Corneliunsson,
Sa nu mai scrii de PDL..., nici nu vreau să scriu câți bani mi-au furat mie, lunar, din total venituri! Niște limbrici....

Leon spunea...

Basescu-Boc, si mie mi-au luat din pensie apr.15% iar timp de 3 ani inca apr.15% neacordarea Indexarilor anuale..!
PSD-ALDE, au mai reparat cate ceva din magariile facute de PD !

Anonim spunea...

leonard,
Imi pare rau sa te trimit iar la citit, dar articolul 109 si 110 din legea 223/2015, actualizeaza pensiile recalculate exact dupa legea salarizarii, asa ca are mare legatura legea pensiilor cu legea salarizarii. Daca citim bine art 60, tot din legea 223/2015, cand in legea salarizarii apare marire de functie sau grad se actualiza automat si la pensionari, asta pana la 15 sep.2017.
In comentariul de mai sus ,am vrut sa scot in evidenta ca in legea salarizarii este o limitare la sporuri, pana in dec 2017, limitare care nu poate sa fie aplicata si pensionarilor ,asa cum vrea directorul casei de pensii a MApN. Daca nu suntem atenti o s-o luam , asa cum am luat-o cu recalcularea, unde foarte putini au ajuns in istanta.

Leon spunea...

In sedinta de luni 18 septembrie, Plenul Senatului va discuta si OUG.nr.59/2017(pct.11) si probabil va fi votata in unanimitate...asa cum dealtfel a votat si CSAT sa ne trimita colegii activi sa ne apere Tara in...Afganistan..! Inca 3 militari romani au fost raniti astazi in aceasta tara cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul militarilor romani !

Anonim spunea...

leonard,
Cand a fost sa actualizeze baza de calcul pentru noi la fel cu a activilor, nu s-a putut din cauza sporurilor, si am ramas cu sporurile pe care le-am avut fiecare, acum ,cand se limiteaza sporurile la activi, hop si la pensionari, atunci il intreb pe musiu Luca, cand a avut dreptate, atunci,sau acum, pentru ca se cam bat cap in cap

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Majorarea soldelor de funcție prevăzută în Legea 152/2017 nu este cu nimic influențată de art. 38 din Legea salarizării în care, pentru perioadă iulie-decembrie 2017, se spune că solda de funcție și celelalte elemente de salarizare din solda lunară rămân la valoarea existentă în iunie 2017. Această valoare a elementelor componente ale soldei lunare brute includ și creșterea generată de Legea 152.
Abia din 2018 se spune în art. 38 al LSU că toate elementele soldei lunare brute cresc cu 25%.
Domnul Luca de la CSP nu ar trebui să amestece LSU în aplicarea L 152.

Gigi spunea...

@Cornel
Eu nu știu când ți-a mărit pdl pensia!?
În 2010,când au dat Legea263,nemernicul de boc nu a mai aplicat indexările anuale prevăzute de lege.Pe lângă aceste indexări în Lege mai era prevăzut și aplicarea unui coeficient așa zis de corecție care tot boc nu la aplicat celor care și-au deschis dreptul la pensie începând cu ianuarie 2011.
De abia în 2013 s-a revenit la normal când CCR a fost sesizată de niște civili.Fară ca pensionarii în cauză sa mai primească drepturile retroactiv.
Așa că,nu-mi spune mie de Boc si PDL!
Ne-au tăiat o sumă de bani,salarii,pensii prin neaplicarea în totalitate a legii,etc.
Iată că acum istoria se repetă,prin lov și DraCnea!

luminita spunea...

SEnatul a mai votat si art 40 din oug 57 si era oarecum favorail , votat aproape cu unanimitate,dar CD a intepenit ca se revenise la aproape ce era in legea 223 , asa ca sa vedem cu cate maini voteaza astia acum si ce se va aege in CD , sa stim si noi cat de tare sa ii injuram .

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Cum draku favorabil? Ai uitat?
Total nefavorabil!

Leon spunea...

Dna Luminita, Oug 57/2016 asteapta pe sora mai mica Oug 59/2017 si modificari favorabile pensionarilor militari nu vor fi..posibil chiar mai proaste..procentele raman la fel 65%..si maxim 100% dar din Solda neta a activului care sa cuprinda si OMM..!

luminita spunea...

dl LEON , da . asa este ,deja pensia mea recalculata este asa .dar ma gandesc ca aceasta aiureala nu o sa tina , poate apucam sa zica CCR ceva

GABRIEL-LIVIU spunea...

O intrebare pentru cunoscatori. Cand legea de aprobare a OUG 59 va trece si de Camera deputatilor si de presedinte si va fi publicata in Monitorul Oficial va mai putea avea ca termen de aplicare 15 septembrie asa cum este prevazut in OUG 59? (ma gandesc la principiul neretroactivitatii legii). Va multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Toate OUG intră în vigoare şi se aplică de la data publicării în MO. În cazul OUG 59 doar pct 3 al art.VII, referitot la modificarea ar 60 din L 223 a intrat în vigoare mai târziu de data publicării, .
Dacă legea de aprobare a ordonanței aduce modificări sau abrogări în textuL ordonanței. ..numai acestea intră în vigoare la trei zile după publicarea în MO.
Vedeți bine că Ordonanță 57/2015 produce efecte depline în calcularea/recalcularea penzimelor, deși nu a fost aprobată prin lege.