Un produs Blogger.

marți, noiembrie 06, 2018

Consiliul Economic și Social a avizat nefavorabil OUG 59/2017 pentru mai multe considerente de discriminare

28 comments


28 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea, va intreb cu inma la gura: Calvarul inghetarii pensiilor recalculate pe minus, adica si ca nu vom primi multi ani de acum incolo nici o marire, s-a suspendat si vom primi si noi, cei recalculati pe minus, de actualizari la zi?

Leo spunea...

Eu am comentat de mai multe ori , ca nu are cum sa ramana asa cu OUG 59 deoarece ste IRATIONAL , deoarece la pensiile civile , acestea se majoreaza cu punctul de pensie dar se si indexeaza , in timp ce pensiile militare dupa OUG 59 doar se indexeaza. Sunt mai multe aspecte de neconstitutionalitate , au fost descrise pe larg pe site-ul SCMD in trecutul recent.
Pana la urma eu stiu ca in aceasta etapa , OUG-ul nu poate fi contestat la CCR decat numai de Avocatul Poporului. Acesta nu a facut-o si nu o va face , fiind tot o sluga psd-ista. Apoi va putea fi contestata de Presdinte (daca vrea) , când ii va veni la promulgare Legea de adoptare a OUG 57. Mai poate cineva ataca la CCR ? Cred ca noi , FIECARE, in procesele pe care le vom deschide. Cred ca avizul "Consiliului Ec si Social" da aviz consultativ.... Daca si la Cam. Dep. sunt sunt dentisti sau ziaristi cei care elaboreaza rapoarte , atunci e greu....
Totusi , fiti siguri ca NU VA RAMANE ASA .

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

TOTUSI ESTE UN PAS ,

Elisav spunea...

Cu toate acestea in comisii nu s-a tinut cont. Eu cred ca trebuie sa luptam cu acesti nemernici, ministri si parlamentari si urma alege.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, dar se vorbeste aici de eliminarea inechitatilor si discriminarilor, deci se avizeaza nefavorabil, nu accepta inechitatile! Pai, nu la asta se refera, la recalculari pe minus si inghetari, sau am luat-o eu pe araturi?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica, n-am eu norocul asta!

Leo spunea...

* Cornelius ,
mitica de la liga , ti-a spus ca citez : "Indexarea în forma neconstitutionala prevazuta de OG 59 se aplica la cuantumul avantajos in plata si nu la cuantumul recalculat pe minus pe L 223." Eu ti-am spus ca actualizarea conf. L 152/2017 se aplica cuantumului RECALCULAT ( deci cel mai mic in cazul tau), adica exact invers am afirmat eu. Am inteles de la mitica de la liga, ca este jurist iar pt. el dreptul "nu este o stiinta.... "
Spre avantajul tau , iti doresc sa fie asa cum a zis mitica de la liga , nu cum am spus eu , care nu sunt jurist.

luminita spunea...

VORBE VORBE ,degeaba ca nu ne baga nimeni in seama . acum cu aceasta crestre la o pensie recalculata cu mut in jos nu vad care mai are rost , ca sa ajunga sa o depaseasca pe cea mdeocamdata in plata , murim si ni op sa o vedem ,poate daca brusc nu o vor egaliza .AIUREA

luminita spunea...

I_AM CAM ZIS-O fatuca de la canalD , lui OLGUTA , acesta este nu foarte curajoasa ci foarte obraznica si plina de ea , asa de sus e cocotata ca o sa o doara rau cand va cadea ,va cadea si o sa o doara rau de tot , dupa ce va vedea mutimea legea noua a pensiilor . Inechitate este si la pensiile militare ,acum la recalculare se vede clar , pensia celor inainte de 1990 si cea la care este azi Sa compare o pensie de colonel pesionat in1987 si acum pe 223 la recalculare a facu-o praf , cu cea de a unui colonel care fuge acum la pensie , ca da , fuge ,Asta cum este nu este cam aiurea? au inghetat si pensiile urmasilor , eu stiu o vaduva cu o pensie de urmasi din armata de 800 r deoarece sotul doamnei avea 1660 iar acum dupa recalculare are 389 r mdar a ramas in plata 800 ,,asta cum este ,nu le e rusine?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Draga Leonard, la cat sunt de lovit mereu, mare minune sa mi se intample ceva pozitiv! Doar cuponul este martorul cel mai credibil si credincios noua, doar el reflecta o realitate, ca din interpretarile bajbaite ale cretinoizilor care fac legi pe genunchi si cu tenta dezavantajoasa, chiar daca scrie negru pe alb: ,,Ti se mareste, boule, pensia!,'' tot nu cred, prietene, asa am ajuns de indoielnic si neacrezator! Dupa onor, Huhu Rezea, care-i as in actul juridic, si eu il cred in orice situatie, se aplica la cuantumul recalculat pe minus, asa cum crezi si tu ca e legal. Mitica de la Liga are si el dreptate pe probabilitatea ca in noua Lege a Pensiilor este posibil sa se aduca un act reparatoriu, sau poate ca domnia sa cunoaste o chichitza legislativa care sa ma avantajeze, deci cu bune intentii mi-a dat sperante! Multumesc pentru incurajarile linistitoare, si acum pot sa-mi servesc calm le petit dejeuner, de n-oi inghiti cu noduri, dupa permanentele vesti numai in detrimentul fericirii mele!

Unknown spunea...

Este un aviz CONSULTATIV.
Nu vor da niciun ban ruginit pe el.

Sebi spunea...

@ Leonard
Este foarte corect ce spuneti. Actualizarea se face la pensia recalculată:
http://ancmrr.ro/comunicat-nr-22-din-7-septembrie-2017/

Unknown spunea...

Asa zisa "actualizare" deocamdata NU SE FACE!
Sursa sigura de la 2 Case de Pensii.
Asa incat...tutun si muuuulta rabdare!

Mihai spunea...

@ huhurez
Cândva intrebam dece emit noi decizii de pensii si in ce baza?
Se pare ca emit aceste decizii noi pentru a uniformiza toate pensiile la noua formula a soldei de functie care include in varianta actuala si alte elemente salariale pe lânga CF*VRS.
Evident ca nu le-a convenit sa actualizeze toate elementele salariale din baza de calcul la noua solda de functie si atunci au imbârligat-o sa se aplice fara cresteri prea mari ale cuantumurilor.
Chestia cu emiterea de noi decizii pentru a putea actiona in judecata este o aiureala.
Poate le emit tocmai ca sa nu poata fi admisa actiunea in justitie !!!!!!!pe motivul de lipsa a motivarii incalcarii legii.
Se putea contesta si doar în urma simplei actualizari fara emiterea unei noi decizii.
Oricum au de lucru cu justitia in acest caz si ei stiu treaba asta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica, sa vezi de acum incolo procese pe capetele lor, de nu vor avea juristi sa-i reprezinte in Tribunale! Cu uniformizarea coeficientilor la decizii, asa este. E o brambureala, ca unii le au pe toate, altii pe jumatate, altii sporadic, si cred ca se vor pune in ordine toate in noile decizii, daca real se vrea asta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Carmen, este posibil ca noua Lege a Pensiilor sa aduca oaresce schimbari, asa ca nu se emit nici noile decizii de pensii, dar nici plati la actualizari pana ce nu apare legea si Normele de aplicare in integrum.

Mihai spunea...

Alo , Vâlcea la telefon ?
Aici lipsesc niste comentarii care în schimb au fost publicate la comentarii recente.
Se poate ?

Mihai spunea...

No , păi dacă asa stau treburile pe tarlaua asta nu am decât să-mi iau talpasita.

mega2005 spunea...

Voi nu observati un lucru....si acest aviz negativ cu rol consultativ, da tot in militari. Cica e discriminatoriu fata de cei pensionati pe L263....adica "vrem si noi pensii militare daca va scandalizati asa"!!!

Leo spunea...

Mi-a trebuit ceva cam mult timp sa ma dumiresc :
1. mitica de la liga = T3 = avyanic = jurist
2. tractorul cu elice = elicopterul MI8
3. H-ul e din Valcea .
4. Sediul central al gazetei e in Bucuresti , prin Salajan.
5. etc.....

Leo spunea...

* Draga T3 , nu inteleg ce te-a suparat daca comentariile tale au fost publicate la "comentarii recente" . Inseamna ca li s-a acordat valoare fiind publicate la "recente".
* Draga mitica de la liga, NU-TI ACCEPT sa-ti "iei talpasita" ( demisia) acum când am nevoie de suport juridic legat de ultimile noutati din peisaj( un individ poreclit "sef" la Casa de pensii ne povesteste cum "genunchele" lui il invata sa nu rspecte actualizarea conf. Art. 60 din L223 si L152/2017.
* Draga avianyc este mare criza de juristi si economisti pe blog. Exclus "talpasita" ,din lipsa de cadre simpatice si instruite in drept. Dovedeste ca nu numai Valcea da juristi redutabili ci si sectorul 5. ( Peninsula California conf. monitorizarilor topo)

luminita spunea...

va bateti joc de acest spatiu pe care trebuie sa discutam lucruri serioase cu privire la soarta pensiilor tuturor , ori dvs va luati la misto , atunci sa nu va asteptati sa fiti luati altfel de guvernanti .

Leon spunea...

Dupa 14 luni de la publicarea acestei Teme, s-au mai clarificat urmatoarele aspecte:
1.S-a finalizat procesul de Recalculare, si la MApN 68 % s-au micsorat.
2.Cred ca s-au Actualizat peste 70% pensii militare la MApN si 99% sunt mai mici decat cuantumul aflat in plata.
3.Actualizarea este facuta la Cuantumul calculat/recalculat nu la cel aflat in plata.
4.La MApN nu este adaugata suma ce reprezinta majorarea/indexarea de 5% din anul 2016.
5. La MAI aceasta suma se regaseste in Deciziile de Actualizare.
6.La CCR sunt inregistrate cred ca zeci de Dosare de neconstitutionalitate a OuG.59, toate solicitate de instante in urma proceslor deschise de pensionarii militari din SNAPOP. Decizia CCR nu vine prea curand..a se vedea OuG 57/2015..dupa 3 ani au fost luate in discutie la Curte.
Mai completati si dvstra, dragi colegi !

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Si pentru că nimeni nu a atacat în contencios administrativ această Ordonanță, Puterea își permite s-o țină în permanentă așteptare, pasând-o din Plen la Comisii.
Astăzi, CCR a picat Codul Administrativ pe excepția extrinsecă că nu a fost supus avizului Consiliului Economic și Social.

luminita spunea...

SPERANTE

Iulian Mareș spunea...

Centrala nu mai este în Sălăjan; acum, este sediu mobil, pe SUV Audi, generația 6!