Un produs Blogger.

luni, septembrie 11, 2017

Hastag#REZIST, propus militarilor pentru abrogarea ordonanței de înghețare a pensiilor militare

41 comments
Extras dintr-un material publicat pe site-ul SCMD


Pe 6-9 octombrie Sesiunea Adunarii Parlamentare NATO la Bucuresti


„....Diversiunea prin care a fost inlaturat Adrian Tutuianu a fost incropita, in pripa, pentru a nu se rata oportunitatea – ministrul Apararii era descoperit, intreg staff-ul Serviciului de informatii al Armatei fiind plecat in strainatate pentru a pregati istorica vizita a ministrului Apararii.
Un jurnalist a primit, nu se stie de unde, un comunicat prin care se anunta ca Armata nu are bani pentru a plati salariile pe luna septembrie. Vazand pleasca, omul i-a dat drumul la Antena 3. Numai ca s-a constatat ca, de respectivul comunicat, nici ministrul nici altii indreptatiti nu stiau nimic, si nici pe site-urile Ministerului Apararii nu aparea. Nimeni nu l-a vazut, nimeni nu l-a citit, fiind exclusiv opera mafiei penale kaki dar …si-a facut efectul. Degeaba a declarat Adrian Tutuianu ca nu stie de nici un comunicat, ca nu sunt probleme financiare, ca sunt bani pentru achizitii, salarii si pensii, ca mecanismul de manipulare media a intrat in actiune si, cu sula-n coaste bagata de Olguta, Dragnea si Tudose i-au decis demisia de onoare. Concomitent a inceput ofensiva impotriva staff-ului Serviciului de Informatii al Armatei care inca sta cu degetul in gura, siderat de amploarea tradarii, in fata calului de bronz a lui Washington.
Poate si bunul Dumnezeu sa declare ca Armata nu duce lipsa de bani, ca fatucile televiziunilor care “stiu totul” rotunjesc gurita si dau drumul la prostii tintite de genul: Armata este in criza de bani din cauza pensiilor speciale, care s-au inmultit in ultimele doua luni. Asadar, ofensiva se muta, profesionist, impotriva victimelor, adica a rezervistilor din Armata, Interne, Servicii.
Si pentru ca nu se gaseste nici un purtator de cuvant al structurilor militare active sa puna punctul pe “i”, imi asum acest rol ca istoric, transmitand celor care isi bat joc de noi, romanii, de peste 75 de ani, din tata in fiu, ce le-a transmis la scara avionului, Johnny Raducanu jigodiilor comuniste care il acuzau de colaborationism – “Hai sictir”!
Ce este de facut?
 Ce este de facut, in conditiile in care este limpede ca, loviti in mod nemeritat si miseleste de cei ce vor distrugerea Romaniei, loviti tocmai de fostii nostri aliati, via Olguta Vasilescu, noi, rezervistii, vom fi calcati in picioare fara drept de apel? Pentru ca, declansat pentru a doua oara in Romania, experimentul distrugerii structurilor militare ca premisa a distrugerii statului, se preconizeaza a reusi, indiferent de mijloacele folosite. In conditiile in care avem, prin santaj si manipulare impotriva noastra, de data aceasta, intreaga reprezentare politica si intreaga media si sperante nu avem decat intr-o interventie constienta si ferma a partenerului strategic, nu ne ramane decat sa procedam conform Statutului de integrare si sa rezistam pentru a-i oblige pe aliati sa intervina.
S.C.M.D. va transmite, asadar, stimati camarazi, sa adoptati o atitudine de maxima prudenta, sa respingeti toate provocarile la actiuni, aparent spontane, toate indemnurile isterice, pentru ca asta se doreste si sa ne pregatim pentru o rezistenta si legala si profesionista. Comitetul Director al S.C.M.D. se va intruni peste cateva zile, va analiza toate datele stiute si mai putin stiute, spuse si nespuse si va adopta un program de actiune cu sorti de izbanda. Acesta va fi comunicat tuturor aliatilor nostri, militari si civili (care asteapta, saracii, degeaba, mariri de pensii si salarii), pentru ca miza este de data aceasta, nu interesul nostru personal, de grup socio-economic, profesional sau categorie de varsta, ci insasi existanta Romaniei ca Tara!”
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

41 de comentarii:

luminita spunea...

FOARTE CORECT ,dar ar trebui sa ii trimita asta dnei OLGUTA sa stie si ea ce o asteapta , asta face ce face sa satisfaca si sa alimenteze ura amaratilor de la care vrea voturi , dar este o tampita fara de margini ,tocmai astia vor fi marii nemultumiti

tigri2 spunea...

Acuma se fac pliantele cu toate cele enumerate ,pentru a fi inmanate tuturor membrilor participanti la sesiunea NATO(In engleza) , pliantele vor fi stampilate si parafate si vor fi trimise si reprezentantilor romani, in prealabil tuturor guvernantilor nostri, deja au fost trimise avertizari continand aceste probleme si al LOV si la Guru si peste totinclusiv la "omul mare cu caciula brumarie"

luminita spunea...

IA vedeti ca ayi SNPPC a avut o intrunire .....vedeti cu cine si cine a participat , acestia stiu ce fac si cum .

Leo spunea...

Tutuianu si-a dat demisia , fiind incurajat sa o faca. O merita.
Este un neadevar ca nu stia comunicatul . El insusi , a spus iar eu l-am auzit cu ureichile mele in ziua depunerii demisiei, ca "am semnat comunicatul inainte de a fi publicat". A stat 2 luni si 7 zile ministru si nu a facut nimic decat sa stea in genunchi in fata lui LOV (in loc sa fie invers , cum am vazut in anumite filme...+18)
Piticul gol pusca care s-a aruncat in cap intr-o galeata cu apa din turnul chindiei va ramane mai mult si mai simpatic in amintirea mea, decat acest "Tuguianu".
Eu cred ca a fost incurajat sa-si dea demisia , numai ca sa nu existe continuitate si sa nu se cheltuiasca banii de investitii pt. armata , pt. a fi "redistribuiti" la urmatoarea"rectificare bugetara" ca si banii de investitii ai autostrazilor.
Nu-l mai recunosc( dar ma bucur) pe prietenul cu "nume" de pasare , si parca visez ca foloseste #REZIST . SUPER OK !

Iulian Mareș spunea...

Luminița,
Dacă este vorba de satisfactii, atunci numai dl. Manda poate da detalii!
Nas mic, buze groase și ... subțiri, glezna fină, liberă și ambetată ... una del bambina!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, actiunea cu plicurile in engleza are 1000% sanse! Postari pe aici si aiurea doar noi le citim! Felicitari celor cu ideea! Ce scrie Col. Dogaru este maximus, dar sa ajunga si la urechile lor!
@Iulian, explica, te rog,chestia cu...buzele groase, dar si cele subtiri: Amandoua se rujeaza???
@ Leonard, Tutuianu stia despre golirea sacului, ca in chestia aia cu fratele lui Basel cu Basica Mondial Jagardel: ..Stie, ma, stie de bani!''...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
În unele medii informația cu faptul că nu sunt bani și se va da comunicat de presă, se vehicula cu 24-36 ore înaintea scandalului!
Persoane bine informate au transmis cu celeritate informația...kiar nu glumesc!
Am avut toate datele și nu înțeleg care a fost supărarea lui Terente și Dragnea? Voiau ei sa semneze comunicatul de presă sau făceau sponsorizări?
Dar dacă este ordin că rectificarea este pozitivă, asta este!
Eu cred tot, căci nici nu am mai văzut și lucrat proști, fanfaroni și îngâmfați!

Ein Stein spunea...

S-a anuntat la RTV principiile noii legi a pensiilor. Va exista un singur tip de pensie, pe contributivitate, modul de calcul al pensiei e unic pentru toti, "specialii" vor fi inclusi in noua lege. Cei cu vechime mica vor avea de suferit la greu.
De vreo cateva luni tot fac apel la constiinta cititorilor blogului sa ia atitudine in sensul de a aduce si armata romaneasca in aceleasi sabloane cu alealalte din NATO. Din pacate s-au risipit energi si sanse pe tot felul de aiureli incepand cu sesizari pe la tot felul de institutii pe tema "drepturilor" si terminand cu caporalul care da abur de mancare pilotilor de la divizie.
Alea jacta est.

Ein Stein spunea...

Din ciclul "Pune-ti mana pe carte"
Materialul publicat de Dogaru e de o stupiditate si fatarnicie iesita din comun. Cica Tutuianu a fost schimbat pentru ca era staff-ul securistilor de la apv plecati pe teren sa pregateasca nu stiu ce intalnire. Pai daca ar fi adevarat ar fi cea mai grava situatie in care se poate gasi armata, hotarasc serviciile cine e ministru ori ba. Puteau sa nu fie plecati dar sa se faca ca nu vad. Ce se intampla? Acolo a fost doar o situatie ordinara ce se intampla in armata de multi ani, incompetenta la maxim, doar ca de data asta a dat pe afara. Ma intreb eu de unde stie Dogaru unde e staff-ul securistilor, oare nu e o informatie clasificata? Sau poate doar si-a dat arama pe fata.
Se intreaba Dogaru ce e de facut. Ghici?
Si ca sa faca intrebarea retorica da si un raspuns demn de un politruc: "nu ne ramane decat sa procedam conform Statutului de integrare si sa rezistam pentru a-i oblige pe aliati sa intervina."
Adicatelea sa vina cineva sa ne "salveze". Vine dracu.
Am scris in nenumarate randuri care e solutia si cu certitudine Dogaru stia, sunt sigur ca mai trece pe aici. Problema e ca daca s-ar pune lucrurile in ordine, cum e la ailalti, multi vor fi scosi pe tusa inclusiv Dogaru si Pricina. Cu alte cuvinte vrem ca la ailalti dar nu chiar la fel, nitel mai coafat sa intre toti. Ete ca nu merge!
Asa ca cel mai bine, cel putin cu pensiile, la contributivitate.

Huhu Rezea spunea...

”Mares
DFC,... ala care a elaborat si art 40 al OUG 57 și OUG 59 este de vină în demiterea lui Tutuianu.

Ein Stein spunea...

Din acelasi ciclu.
Daca Romania tot e singura tara din lume care oficial nu are militari, nu ar fi pacat ca unicitatea sa se opreasca aici?
Acum suntem si singura tara din lume in care pseudomilitarii primesc pensii pe contributivitate. Oare ce mai urmeaza?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Dar dati-i numele, nu trebuie sa stie toata lumea cine ne e calaul? Macar intr-un termen pamfletar ca-l decodific eu!

Leo spunea...

= Ein Stein ,
Nu am vazut emisiunea , deci te rog spune-mi si mie , concluzia la ce s-a prezentat este ca si pensiile militare se vor calcula conform contributivitatii ? Mersi


ifrim spunea...

Daca-mi face militara contributiva ca si cand am contribuit dar eu nu am contribuit atunci ce reiese din calcule se inmulteste cu trei ca banuiesc ca,contributiva este pt. programul de 8 h,iar iar la disponibilizati ne considera si vechimea potentiala pana azi deoarece nu m-am facut rachetist pt.mama ci pentru tara , statul asta cam vrea sa ma traga pe cosor!

tigri2 spunea...

@ Ein Stein-Aistain ,contributivitate, dar :
--ce facem cu disponibilizatii pentru primirea in NATO, este vina lor cumva sau 20-30 de solde trebuie sa le ajunga toata viata de pensionar ca reconversia promisa a fost dora "din trei aia mai lunga";
-- cum ma plateste contributivitatea daca eu am muncit 24/24, spre exemplu "istetule" pe demonstratelea eu avea cate 175 zile/ pe an de luat diurna si asta in ultimii 8 ani de activitate, an de an
--poate tu ai stat in birou si ai"ros" doasre alaturi de sobolani, o viata intreaga si ai avut norocul sa STAI-efectiv 30 de ani, de aceea iti convine CONTRIBUTIVITATEA
Ce vrei sa-ti mai spun, ca judeci exact ca o closca la cilcu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daniel Weber s-a scos singur din carti in cursa de la Aparare: Pur si simplu nu vrea, motivand ocupatii in cadrul PSD, mult mai importante, cica! Sanki: Nu intra el intr-o cloaca in care infectia ucide politicienii!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
DFC are multe păcate, cum zici.. art. 40/ OUG 57 și, posibil și ceva din 59, alături și de alții care, kipurile se dădeau fete mari și nu semnau!
În afacerea auto Tutuianu, kiar nu! Ei au prezentat realitatea și o soluție...

calin spunea...

Nu ignorati ce a incercat sa transmita LUMINITA...vedeti:
http://www.snppc.ro/stire.php?id=681&ocid=enhfpS1L
Cand vom lucra si noi la acest nivel, sa avem pretentii!

Leo spunea...

- Cred ca generalii din SRI + altii au stiut planul cu pensiile si de aceea s-au pensinat pe capete ca sa apuce pensia si sa nu le calculeze "pe comtributiviate". Altfel nu se explica , deoarece daca ar fi ramas dupa L223/2015 "castrata" de "2 oa", ( prin OUG 57/2015 si OUG59/2017) , in maxim 2 ani ramaneau mult in urma similarilor ce se pensionau peste 2 ani , iar pe "contributivitate" nu prindeau pensia pe care au prins-o acum pe L223
- H-ule, de ce ti atat de mult la Tuguianu ? El si-a dat demisia , nu a fost demis. Nu i-a pus nimeni pixul in mana sa si-o scrie. In plus cum am spus altceva decat sa stea in "genunche" in fata LOv , in loc sa fie invers. Vrei sa ne manipulezi ca a fost bun ? A fost o MARE DECEPTIE .

Ela Pop spunea...

Nu s_ a stabilit nimic inca! Una din variante e cea a contributivitatii zis_a o fatuca reporter la tvr.De celelalte nu s_a vorbit, asteptam....

iceparu spunea...

Uite ca eu am peste 30 ani vechime efectiva si tot nu-mi surade contributivitatea .Voi va dati seama ca daca ni se aplica modul de calcul al pensiei ca la civili multi dintre noi vom ajunge sa cersim la cap de pod?Ne vom gandi la Oprea ca la un salvator.
Adevarul ca suntem prosti si pe fondul prostiei astia fac ce vor.Si Iohannis si ceilati politicieni ne considera aparent importanti dar real nu dau doi bani pe noi.

Ein Stein spunea...

t2 te-ai suparat pe mine ca tiganu pe scanteie, eu doar am scris despre o stire aparuta la Romania TV in jurul orei 17.00-17.30. Tu ce parere-ti faci, ca pe mine ma bucura? Stirea era ca formula de calcul a pensiei va fi una pentru toti, pe principiul contributivitatii. Doar calculul. Nu va conta ca ai contribuit sau nu, formula de calcul e aceasi.
Nu ma intreba pe mine ce facem cu disponibilizatii, salarizarea contributiva si alte alea. Ar trebui sa va intrebati pe voi insiva astia care toata aceasta perioada ati batut campii cu tot felul de idiotenii, "aplicatii",calcule, insulte, etc. de nu va mai satura Dumnezeu.
Sunt convins ca tu nu faci parte dintre cei care agreaza o pensie pe model NATO, cu punct si virgula unde calculul se face strict doar pe VECHIME si GRAD/FUNCTIE nimic altceva.
Toti tipati in gura mare "Vrem ca-n NATO dar nu chiar identic ci ceva mai romaneste, fiecare cum se descurca." Ete ca nu merge dupa cum am mai spus.
Ar trebui sa sari in sus de bucurie daca vei avea norocul sa ti se recalculeze pe contributivitate pentru ca dupa cum se discuta se punea problema celor care nu indeplinesc conditiile de pensie si se afla deja in plata.
Nu invatati nimic din ce se intampla asa ca dati-i inainte cu insulte, aiureli, calcule, "cum ar fi normal sa !??!", etc.

Huhu Rezea spunea...

Pentru corecta informare a celor care vor să compare articolul scris de domnul Dogaru cu Comunicatul Secției de presă a MApN, iată și ce a transmis DFC către Secția de presă:
Precizări M.Ap.N.

Precizări M.Ap.N.
În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a dispus către toți ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale, următoarele:

- efectuarea, în data de 15 septembrie, a plății sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit;

- efectuarea, la aceeași dată, a plății diurnelor în valută cuvenite personalului aflat în misiuni externe;

- efectuarea, între 21 și 25 septembrie, a plății sumelor reprezentând contribuțiile angajatorului cât și ale angajatului și a impozitului pe venit;

- efectuarea, în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară, a plății sumelor reprezentând celelalte drepturi aferente cheltuielilor de personal (chirii, normă de hrană etc).


Secţia Presă

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei care spun că sunt mai eficiente memoriile lor neargumentate juridic, deseori politizate şi jignitoare, decât ce se scrie aici, îi informez că, din monitorizarea Google Analitics, din cei peste 40 000 de utilizatori unici care accesează lunar acest blog, peste 25 000 caută informaţiile de pe acest blog, restul de 15 000 au ajuns întâmplător pe blog şi nu interacţionează cu paginile sale.
Credeţi că este comod pentru instituţiile militare şi pentru politicieni că peste 25 de mii de militari rezervişti şi ...nu numai... au acces şi la altfel de informaţii despre pensii decât ar dori ele/ei să transmită?

calin spunea...

@Huhu - nu-i comod, dar constientizeaza si, se pare, reactioneaza in consecinta, deocamdata destul de anemic, asta in privinta CPS, mai rar ministere. Este, in schimb de evidentiat nesimtirea celor care stau in jilturi si fac legi...Cuiul lui Pepelea e presa, pe care n-am stiut s-o "lamurim", placa turnanta pentru politruci!

Leo spunea...

O spun din experienta proprie ca genunchistii de la 2505 si 2580 au mari probleme deoarece atat pensionarii simpli militari , dar si in alte cazuri avocatii lor "fura" informatii juridice foarte utile din gazeta.
Asa cum sunt avocati "penalisti" sau "civilisti" eu cred ca ar fi bine sa fie si avocati dedicati pentru Asigurari sociale si Conflicte de munca precum completele de judecata , deoarece materia este complexa si complicata de calitatea proasta a legilor.
*** T3 ( avianyk ; mitica de la liga ; colonelul in drept , suparaciosu' ) este rugat sa apara la serviciu , ca or sa fie multe aspecte "de furat" in lupta cu sistemul ticalosit si pervertit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, legislatia in domeniul pensilor militare este atat de stufoasa, incat rar se incumeta si avocatii sa se incumete in acest hatis in care se incaera ca intre maracini. Se lucreaza pe mai multe legi, se fac trimiteri de colo colo si se zapacesc in acest paienjenis. Spunea aici, candva cu ani in urma, daca nu ma insel, Avyanic, acum sub un alt nume, ca se duceau la gramada la procese cu armata de aparatoti dupa ei, si acolo ii invatau ei pe avocati ce sa vorbeasca in procese! Ar fi foarte simplu o noua lege a pensiilor si abrogat tot balastul din urma, dar s-ar castiga astfel procesele pe banda rulanta, asa ca ei lasa acest stuf complicat cu o intentie complice cu cei din Casa si Minister, pe sistemul comunist complicat, si pe mentalitatea degradanta si innapoiata ca numai statul trebuie sa castige. Un NATO, daca ne-ar vrea binele, in fratie cu UE, ar ordona asanarea hatisului legislativ, trecerea pe simplificare si asezarea pe un sistem unic, comun si spre intelesul tuturor.
Reziduurile comuniste perpetua aceste complicatii cu rea vointa, pentru ca in Casa si Minister nimeni n-a avut curajul sa intre hotarat si sa curete sistemul de la zero de toate aceste rapandule sinistre, care au bulversat sistemul de pensii militare! Mentalitatile putrede greu le poti schimba, dar mai ales greu poti sa-i elimini pe cei care-i sustin pe acesti pastratori ai gunoaielor si reminiscentelor comunistoide, care se intind ca elasticele pana la faza de fascism!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ein Stein, te indreptatesc si confirm cele relatate. Da, se pune problema contributivitatii, vechimii de minim de 20 ani, sau mai degraba 15 ani efectivi, si maxime de 35 ani la acordare de drepturi, si sunt mari dispute... Cei, sa zicem de sub 15-20 de ani vechime, sa nu fie considerati in pensii militare, adica este foarte complicat sa se explice aici ce doresc astia, insa mie mi s-a facut parul maciuca pe cap cand am auzit si in alte ocazii, scapate fugitiv chiar de catre Fiola! Se perpetua articolul in care perioadele asimilate se acorda la cei care au fost in invaliditati, dar obligatoriu sa aiba cel putin 15 ani munciti. Ce-or face cu cei care la 2,3 ani vechime au ramas fara picioare sau maini in Afganistan? Dau un exemplu...Sa nu uitam ca asta urmareste un scop anume, si nu-i o joaca de copil cand afirm ca ea traind cu un ofiteras care i-a tras clapa, are acum ocazia ea sa-i traga teapa atata timp cat se afla la timona!
Prin asta producad suferinte celor care nu au nici o vina si contributie la drama ei in amor! Cu o muiere la menopauza si apriga la manie nu-i de gluma, cand are ocazia sa ti-o traga meserias din razbunare! E legata de Tel Drum, si e posibil sa calce pragul DNA si sa nu mai iasa de acolo decat in fiare ferecate! Asta ar mai salva cu ceva situatia! Asadar: D.na Pasarica Rozbobon, VA ROG SA GRABITI CERCETARILE LA ACEST DOASAR SI LUATI-I PE AMANDOI, SA-I DUCETI ACOLO UNDE SI-A DUS MUTU' IAPA!...

iceparu spunea...

Dogaru o mai ia mult pe aratura?O da la intors ca la Ploiesti.Cum dracul vine asta?PSD ne loveste si chipurile o face ca e manipulat.E de noaptea mintii.

CEZAR spunea...

@/Ein Stein ,
Felicitari pentru ca ,,l-ai bine dispus "..pe ,,domnul "T-2MaKiss !
Coltosule ..tot ,,inteligent "..ai ramas..
Pai daca Tu ..ai muncit cu ,,tractorul cu sfarleaza"..24/24..esti un specimen ..fericit ..
Insemneaza ca ai fost platit si ca ai contribuit baban..pe cale de consecinta vei primi o pensie de nu o vei putea transporta cu tractorul cu sfarleaza ...sic!!!
&/ Aveti DECENTA si nu mai perpetuatu in virtual ..idiotenia ca MILITARII ..nu au contribuit ...
Pana in 2000 si ceva ..NICI CIVILII nu au contribuit ! Sau altfel spus..Militarii au contribuit IDENTIC precum civilii ..adica statul retinea CENTRALIZAT..
Daca-i nevoie va explica HUHU..mai detaliat ..
Chiar sunteti masochisti ..vreti sa fiti injurati peste tot ca primiti pensii babane fara a avea contributie la BAZA..???

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Adică tu ai contribuit cât timp?
Aproape un an?

PS- Fifor ministru la apărare!!?
Ce tari suntem...în dulap și în skeleți? 🤗🤔😂

Iulian Mareș spunea...

În afară faptului că au devenit partinici și de tot râsul, prin redactorii recuperați prin OZU pe unitate, aici au cam nimerit-o:

http://mobile.hotnews.ro/stire/21997184

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Din câte dezvăluie col. SRI Dragomir, DNA nu este altceva decât Direcția Cercetări penale a DSS și mai mult decât atât!
Te îngrozești...zeci de mii de oameni interceptați pe mandate de siguranță națională, pt infracțiuni conexe de terorism!
Doamne....ar trebui un rug național pentru toți acești bolnavi psihic, total antidemocratici, tarați de cultul puterii, în frunte cu bețivanul scârbos, vase, acest smeagol rahitic fizic și intelectual!
Vremea inculților și impostorilor, lingăilor de clanțe și kk-at, ambalat că înghețată!

Leo spunea...

Iulian ,
Ca sa fim rigurosi
adica fosta Directia a VI-a ( UM 0638 ).

Miki, YO7CW spunea...

Asa este, cum zice Leonard. Miza este sa puna mana pe cei 2 la suta. Toata povestea cu tutuianu si demisia este o inscenare. Ce vreti mai mult de la acest guvern care se joaca cu demisiile? Asta stiu asta fac. Dar da bine la acoliti si votantii traditionali.

luminita spunea...

DRAGNEA spune ca pensiile care vor fi in noua lege se vor da ......la anu si la multi ani . sa vedeti balamucul dracului

luminita spunea...

leonard nu este la cercetari penale .e alta

Leo spunea...

TEMA , despre "abrogarea ordonanței de înghețare a pensiilor militare" ma rem sa nu fie o "lucrare" didactica sau o tema de seminar de vara (fierbinte) , deoarece Daddy , a spus in urma cu 15' la ROTv ca "din cele 3 variante propuse este cea mai agreeata varianta contibutivitatii" , adica mai pe scurt eu inteleg ca "fara speciale". Prin urmare , "inghetarea" pensiilor militare ar putea fi o binecuvantare in raport cu ce s-ar pregati prin noua lege a pensiilor.
Flavius, prietene , ne spuneai in urma cam cu 40 de zile , ca astepti sa fi vizitat de niste comisii care sa-ti evalueze situatia. Ne poti spune daca au venit si ce ti-au zis . Asta ca retur de experienta ( cum zice Onorabilul "da si la altul din ce sti")

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Dacă revenirea la contributivitate nu înseamnă modificarea Anexei 6- pentru militari- din actuala Lege 263/2010, nu ar fi chiar atât de rău pentru cei care pe OUG 57/2015 au pensiile recalculate mai mici, chiar dacă sunt numite pensii militare.
Să nu uitam că de aproape 10 ani militarii plătesc și ei contributii individuale în același procent ca pentru CAS-ul civililor.

tigri2 spunea...

@huhurezule, excluzand vreo idiotenie spusa de "visinescu" blogurilor noastre, stii ca ai mare dreptate?
OUG-57/art.40 & M 25 ne-au adus numai rau, mult rau celor ce am fost sacrificati pe altarul primirii in NATO si tin sa-i rusinez putin pe cei ce au "profitat" de epurarea noastra pentru ca ei sa ramana in Armata pana au fost scosi "pe targa" sau catafalc, profitand de cate trei decenii (si mai mult) de activitate iar acuma se comporta exact ca niste gotzoi, satui si cu scobitoarea in coltul gurii, racadindu-se la noi cei carora -dupa ce ca am avut pensiile jumatate din cat au ei- dupa recalcularea pulii, tot noua ne-au scazut si lor le-au crescut.
Da, ai dreptate huhule, daca se va reveni la contributivitate, in conditiile neschimbarii Anexei 6 din L263, pentru noi va fi OK, acuma , daca eram pe contributivitate imi crestea si mie pensia cu 9%, asa , sa le .ut mama si norocul lor, mi-a scazut cu 26%-incorect, discriminatoriu si nedrept.
Sa nu asteptati ca cei cu pensii peste 1500 de euro sa ne sprijine sau sa iasa in strada, sunt automultumiti si cahiar speriati ca se va reveni la normalitate si atunci multora o sa le scada-nu mizati pe 'dreptul castigat" caci acesta este "o fraza ca cu a ei putere sa va aplece in jug". In scurt timp se va proceda la scaderea pensiile iesite din grila, o sa vedeti, altfel se prabuseste toata sandramaua!

Leo spunea...

H-ule , eu am auzit ca "se ventileaza" ideea ca , daca o sa fie contributivitate atunci nu mai conteaza decat salariile (soldele) lunare nete/brute si veniturile "asimilate" ( nu stiu ce inseamna ele) salariilor. Nu ar mai conta daca s-a contribuit sau nu cu contributii individuale , important este sa fi realizat venituri in urma unui contract de munca care se pot dovedi prin documente. Faptul ca de 10 ani s-a contribuit si individual de catre militari , ete cu atat mai "acoperitor" pt. noi. Eu cred ca as fi avantajat "pe contributivitate" , deoarece am avut o medie de aprox. 3 salarii medii pe economie ca militar , iar când mi-au "recalculat-o" au facut-o de parca as fi avut 0,6 salarii medii pe economie , cu vrs-ul acela de 197,33 cu care te-am exasperat in urma cu ceva timp.
Daddy a spus ca e posibil ca saptamana viitoare sa "apara" proiectul de lege de pensii. Ma uimeste totusi, cat de bine "sunt pazite" variantele , de nu "transpira" nimic concret pe la jurnalisti sau prin alte parti...