Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 23, 2017

AORR: „Un guvern își jignește, înjosește și decredibilizează propria sa armată și pe cei care au luptat pentru țară”

18 comments
Aceasta poate fi considerată deviza sub care s-a desfășurat o dezbaterea destul de interesantă  la AORR(Asociația Ofițerilor în Rezervă), membră componentă a Federației Militarilor din România.
Sunt structuri asociative ale rezerviștilor mai puțin cunoscute, dar care atrag atenția prin componența lor și, mai ales, prin atenția de care se bucură întrunirile lor din partea oficialităților.
Se pare că au ajuns și aceste structuri asociative mai elitiste, care au fărămițat oștirea rezervistă a României, la concluzia că vremea întrunirilor de paradă a trecut și e nevoie de o ripostă  hotărâtă  asaltului pe care autoritățile și o parte din mass-media l-au pornit împotriva  rezerviștilor.
In mesajul AORR, prezentat de gl. lt. Florian Pință, se face un apel către ANCMRR, „singura organizație a cadrelor militare în rezervă și retragere recunoscută și susținută  în mod oficial de M.Ap.N., să-și reconsidere serios poziția în raport cu celelalte structuri asociative ale militarilor în rezervă și retragere, să-și manifeste deschiderea și sprijinul față de inițiativele acestora, astfel încât militarii în rezervă și retragere, prin reprezentanții lor desemnați, să se exprime și să fie percepuți de către instituțiile abilitate ale statului ca parteneri legitimi, viabili și credibili de dialog, apți să comunice în spațiul public și să susțină unitar preocupările și problemele rezerviștilor militari.”
 De asemenea, domnul general adresează un îndemn, cam timid, pentru participarea la mitingurile de stradă în momente de maximă oportunitate și vizibilitate. 



COMUNICAT
referitor la dezbaterea publică „Realități cotidiene ale vieții militarului român”
20 SEPTEMBRIE 2017 

Dezbaterea publică consacrată realității vieții militarului român desfășurată în condițiile vitrege în care, probabil fapt unic în lume, un guvern își jignește, înjosește și decredibilizează propria sa armată și pe cei care au luptat pentru țară, și-a propus ca pornind de la exemple concrete să dea un răspuns la câteva întrebări capitale:
  • Acordă decidenții politici aprecierea și respectul cuvenite Armatei țării și militarilor ei?
  • Reflectă salarizarea propusă prin legea salarizării unitare caracterul specific profesiei militare, munca, riscurile și privațiunile serviciului militar?
  • În ce măsură respectă guvernanții angajamentele asumate prin Tratatul de aderare la NATO referitoare la salarizarea personalului militar?
  • Este pensia militarilor o pensie specială?                                                                   Activitatea a fost organizată de Federația Militarilor din România și a reunit reprezentanți ai celor 13 asociații componente, reprezentanți ai altor 30 de asociații profesionale ale militarilor în rezervă, precum și rezerviști neafiliați, președintele federației, domnul general de brigadă (rtg) Nicolae Gropan fiind și moderatorul dezbaterii.
Și la această dezbatere publică, la fel ca la reuniunea Forumului din 7 septembrie despre care am relatat într-un comunicat anterior, au fost invitate să participe toate structurile executivului și legislativului cu responsabilități în domeniul apărării și securității naționale, de la Președinție, Guvern și Ministere la comisiile parlamentare. Dacă absența reprezentantului Președinției sau al primului ministru nu a mai surprins pe nimeni, dezbaterea s-a bucurat în sfârșit de atenția necesară din partea Ministerului Apărării Naționale, reprezentat de domnul secretar de stat Nicolae Nasta, de șeful Direcției Relații Publice, locțiitorii șefilor Direcției Financiar Contabilă, respectiv Calitatea Vieții, șeful Casei sectoriale de pensii a MApN, reprezentanți din Statul Major General.
Comisiile parlamentare au fost reprezentate de domnii senator Nicu Fălcoi, secretarul comisiei de apărare din Senat, deputat Dumitru Lupescu, deputat Nicolae-Daniel Popescu, secretar, respectiv membru al comisiei de apărare din Camera Deputaților, primii doi fiind și foști ofițeri activi.
 La dezbatere a participat și domnul Mircea Criste, adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armată, justiție, poliție, penitenciare, iar societatea civilă a fost reprezentată de domnul Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.
Din întreaga desfășurare a dezbaterii a răzbătut apelul rezerviștilor militari către liderii politici de a se trezi la realitate, măcar în al 12-lea ceas și de a conștientiza situația gravă cu care se confruntă țara noastră, când forțe externe și interne atacă însăși garantul suveranității, a independentei și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale, Armata României.
Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, asociație fondatoare a FMR, și-a adus și de data aceasta contribuția atât la organizarea în sine a dezbaterii, cât și prin intervențiile reprezentanților ei. Astfel, 
domnul gl. lt. (r) Virgil Bălăceanu a subliniat riscurile la care structurile asociative se expun prin acțiuni necorelate, pericolul dezbinării și chiar învrăjbirii diferitelor asociații sau membrii și răul produs de orgolii și frustrări personale sau de grup. 
Domnul cdor.(r) conf. univ. Pompiliu Golea a prezentat erudit efectele ordonanței 59/2017 asupra pensiilor militare, 
iar domnul col (r.) Constantin Monac a propus acțiuni concrete pentru prezentarea în fața comisiilor decidente din Camera Deputaților a aberațiilor cuprinse în OUG 59?2017, inclusiv din perspectiva constituționalității.
Mesajul AORR adresat participanților la dezbatere a fost redactat și prezentat de domnul gl. lt. Florian Pință, și îl prezentăm integral, AICI, pe de o parte pentru că el sintetizează problemele cu care se confruntă țara, nu numai Armata României sau rezerviștii militari, iar pe de altă parte pentru că a fost adoptat de participanții la dezbatere ca un mesaj al reuniunii, urmând să fie transmis tuturor celor pe care i-am invitat să participe la dezbatere și difuzat în mass-media.



”Arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului prin înșelătorie, fără luptă” („Discreditați tot ceea ce merge bine în țara inamicului; Implicați reprezentanți claselor conducătoare ai țării inamice în afaceri dubioase. Distrugeți-le reputația și, la momentul potrivit, supuneți-i disprețului propriilor concetățeni; Utilizați creaturile cele mai ticăloase și mai abjecte; Răspândiți discordia și conflictele între cetățenii țării ostile. Întărâtați-i pe tineri contra bătrânilor; Ridiculizați tradițiile adversarilor. Discreditați-le luminătorii de conștiință”).
SUN TZU, 544 – 496 BC, general și filozof chinez

18 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O actiune cam tarzie, dar foarte buna si necesara! Felicitari organizatorilor! Dl. Nicu Falcoi este pomenit in material. Nu cred ca era necesar. Stim si de ce. Un deget n-a miscat si s-a coalizat cu opresorii. Dar, ma rog, e voia domniilor lor sa-l mentionezeze, insa eu mi-am luat adio de la seriozitatea domniei sale!

luminita spunea...

TOCMAI CUM VA SPUNEAM ,DLE H , INSFARSIT ,TREBUIE CA OAMENI CA ACESTIA SA DEA O RIPOSTA asa cum se cuvine bramburitilor astia , da .exceptional

Liviu PO spunea...

Legea salarizarii militarilor activi si in rezerva,repet:a militarilor, sa fie inscrisa in Doctrina de aparare a tarii,document supus aprobarii poporului prin referendum,este SOLUTIA de iesire din acest impas...
Acest document sa fie elaborat cu sprijinul tuturor asociatiilor de militari activi si in rezerva intr-o perioada de 2-3 ani si cu o aplicabilitate pe cel putin 25 de ani.Amendamentele la acest document sa fie aprobate doar prin referendum popular si cu asta PUNCT.
Dupa cum observati nu am folosit sintagma legea pensiilor militare de stat ci doar legea salarizarii militarilor activi si in rezerva.
Rezervistii sa fie concentrati cel putin 2 luni pe an in functie de specialitate,in aceasta perioada putand fi trimisi chiar in teatrele de operatii.
Actualizarea soldelor va fi facuta automat in aceasta perioada de doua luni,pentru ca vor primi solda de militar activ nu solda de rezervist.Soldele scutite de impozite si taxe si sa respecte obligatiile privind salarizarea din tratatul de aderare a tarii la OTAN.
Neaparat vor putea fi concentrati numai cei cu stare de sanatate corespunzatoare,acestia primind solda de militar rezervist.Cei cu probleme de sanatate (bolnaii cronici)vor primi renta de indisponibilitate militara,fara a mai avea obligatii de militar rezervist,iar actualizarea acestora va urma un alt parcurs.
Companiile care vor angaja rezervisti sa aiba un tratament fiscal protejat si sa fie ajutate financiar prin diferite programe pentru a putea absorbi rezervistii care vor putea trece in rezerva cu drept de solda de rezervist la orice varsta cu conditia sa
aiba 20 de ani de armata, cu tot cu perioada de scoalarizare militara,batuti pe muchie.Cei care sunt rezervisti fara solda de rezervist sa aiba prioritate la angajare la companiile pe care le-am mentionat.
Aceste prevederi incap pe o pagina de coala A4.De ce e asa de greu?

Leo spunea...

H-ule , te citez partial;
"dar care atrag atenția prin componența lor și,.."
Pt. ca ti-ai cautat "carcota" cu mine , facandu-ma de ras in public ca nu stiu gramatica , acum e rândul meu . Dupa "si" ai pus virgula si nu este corect gramatical. 1 la 1 ...:)

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ai mult de lucru; mai ales la legătura dintre parțile de vorbire și dintre propoziții.
Adverbul de mod „mai ales” și toate adverbele se intercalează între virgule într-o enumerare.

„prin componența lor și, mai ales, prin atenția de care se bucură întrunirile”

Lipseau virgulele dacă scriam:
„prin componența lor și prin atenția de care se bucură întrunirile”
Eu am vrut să subliniez, prin acel adverb intercalat, că atenția de care se bucură AORR este mai importantă decât componența.

Leo spunea...

Din lectura TEMEI si a suportului ei, am constatat ca , rezervistii sunt foarte divizati intr-o multime de "secte". Cel putin 4 am numarat eu. Cred ca nu este bine pt. rezervisti acest lucru sa fie atat de impartiti. Eu nu fac parte din nici o grupare ,dar imi place cum pune problema Dogaru si de asemenea imi place talentul lui oratoric.
Zici ca am mult de lucru ? Las' ca o sa vezi tu "carcota"... Abea astept sa ma risc din nou..

tigri2 spunea...

Recucerim Limba Română
15 Februarie 2014 ·

Virgula înainte şi după "şi":
Există situaţii când se pune virgulă înainte şi după “şi”.
Dacă avem o frază cu mai multe propoziţii principale coordonate copulativ prin “şi”, atunci nu se pune virgulă. Dar dacă între aceste propoziţii se intercalează: - o interjecţie; - o apoziţie sau o propoziţie apozitivă; - un vocativ; - o construcţie incidentă (de tipul celor prin care scriitorul explică acţiunea unui personaj); - o atributivă explicativă, în toate aceste cazuri se pune virgulă înainte şi după “şi”, chiar dacă e tot o conjuncţie cu valoare copulativă. De asemenea, se pune virgulă înainte de “şi” dacă apare cu valoare adversativă.

Exemple:
- interjecţie:
Taci, măi, şi ascultă.
- vocativ: Să creşti mare, Ioane, şi să-ţi dea Dumnezeu noroc.
- apoziţie: A plecat cu Cristina, mama lui Radu, şi nu se întoarce decât mâine.
- construcţie incidentă: Să mergem, spuse regele, şi să căutăm mai atent.
- atributivă explicativă: Am încercat să vorbesc cu profesorul de chimie, care era foarte sever cu toţi elevii, şi să-l întreb de ce era greşit răspunsul meu.

tigri2 spunea...

@Leonard, suntem amici si,(virgula) de aceea, doresc ca amicul meu sa nu se "faca de ras" in fata altora. Uneori, mi se pare ca esti putin naiv si gandesti "perpendicular" pe subiectul in discutie. Cand nu esti sigur pe ceva , mai bine, intreaba-l pe d-l GOOGLE si apoi poti sa-ti lansezi ideea.
Cat priveste numarul asociatiilor, organizatiilor, gruparilor,sindicatului militarilor , au fost identificate peste 28(cele mai mari)...
In LM, proful de mate ( Pavel) ne spunea ceva despre "gimnastica mintii" , atunci nu am inteles.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*V-as ruga sa va axati verbele, interjectiile si adjectivele pe adversarii nostrii, care nu-s decat niste micute si prea amarate diacritice, dar de o rautate feroce!... In consecinta: Acul mic de viespe, ca si cel de albina, de cativa microni in diametru, pot ucide!
Onorabililor, gramatica e slaninoasa, asa ca, fara ceapa rosie, merge greu la ranza!

Lupul Alb spunea...

Îmi exprim speranţa că, de această dată, comentariul este adecvat articolului publicat de dumneavoastră. Vă mulţumesc.

Suntem într-o stare de incertitudine continuă şi de ce să nu recunoaştem, pentru unii dintre pensionari, civili sau militari, chiar periculoasă pentru starea sănătăţii.
Exceptând "bulibăşeala" voită la stabilirea bazei de calcul a pensiilor militare, prin care politicienii penali, hoţi, venali şi analfabeţi (karatişti în pauzele emisiunilor Tv şi golănaşi pe la chiolhane cu ştaif…), i-au recompensat cu pensii pe măsura obtuozităţii, neglijenţei şi a pupincurismului, pe şefii serviciilor şi a celor din MAI, care în mod obedient, mârşav şi josnic i-au protejat pentru a spolia economia şi a pauperiza românii (fără respect faţă de lege pentru a sesiza şi instrumenta fapte penale comise de prea cinstiţii parlamentari şi guvernanţi), această hoţie şi umilire plecată de la Guvern, transmisă şi amplificată de mass-media, s-a repercutat negativ asupra majorităţii pensionarilor militari, care în final, au primit şi decizii de recalculare pe minus.
Pe fondul unei campaniei mediatice discriminatorii şi degradante, fără scrupule, discernământ şi respect pentru cei care au muncit onest în MApN, MAI etc, plecată şi intenţionat dirijată de la Guvernul României şi Parlament şi amplificată de mass-media aservită mafiei din instituţiile statului care au căpuşat, spoliat şi furat 28 de ani statul român, pensionarii militari se simt obidiţi, înjosiţi şi jigniţi chiar de reprezentanţii statului român, care ar trebui să le apere interesele şi să le respecte munca de o viaţă şi nu să le terfelească demnitatea şi munca lor.
Incompetenţa lor crasă, rapacitatea şi înclinaţia maladivă spre furtul banului public şi dispreţul pentru cetăţeni, trataţi ca o populaţie captivă, un “bazin electoral”, “stradă” etc şi nu ca un popor, lipsa de pregătire şi incultura lor pentru demnităţile în care au fost aleşi sau numiţi, asociate cu incapacitatea de a întelege şi soluţiona grava criză economico-socială şi financiară generată tot de decidenţii politici, a condus la formarea şi proliferarea periculoasă a acestor atavisme malefice la nivel politic, îndreptate cu bună ştiinţă în ultimul timp, împotriva unor categorii socio-profesionale şi împotriva pensionarilor militari, cei din urmă având, culmea ipocrizei, după enorma lor nesimţire şi lipsă de respect, pensii nesimţite.
Dar să vedem cât de simţitori sunt aceşti sfertodocţi, ce îndemnizaţii primesc parlamentarii şi ce salarii au membrii guvernului, ce pensii nesimţite, pe necontributivitate, primesc parlamentarii care, culmea tupeului vin la serviciu 2-3 zile pe săptămână şi atunci absentează sau dorm în Parlament, votează la două mâini sau vizionează filme porno, numără voturile în funcţie de interese etc, iar în rest freacă menta plecând “în teritoriu”, unde îşi rezolvă probleme personale, de afaceri sau de furăciuni etc, în dispreţul total al românilor, că deh …. doar sunt aleşii lor.
Incompetenţa lor profesională, intelectuală, chiar şi funcţională, manifestată în analfabetism juridic, comportament babuin şi scremete politice, lipsa crasă de respect pentru românii pauperizaţi care de 28 de ani aşteaptă un stat de drept, democratic şi funcţional pe întreg teritoriul încă naţional, o economie prosperă şi funcţională, locuri de muncă, salarii, pensii şi un nivel de trai decent, au fost îndreptate tendenţios, cu rea credinţă şi prin manipulare, împotriva militarilor şi a poliţiştilor, în activitate sau care s-au pensionat.
Dacă vom rămâne în continuare inerţi, mulţumindu-ne doar cu comentariile vis-a- vis de discriminarea şi dispreţul reprezentanţilor Guvernului şi ai Parlamentului faţă de militarii şi pensionarii din SNA, de instigarea abjectă şi manipularea directă şi prin media aservită, la oprobriul public, la umilirea şi încălcarea grobiană a drepturilor noastre, ne merităm pe deplin soarta.

tigri2 spunea...

@Cornelius tu chiar crezi ca hahalerele alea citesc ceva de pe undeva?
Au un dispret total fata de noi, sunt drogati si asculta ,miros si simt doar pe seful lor de partid!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Liviu,
Plecarea în TOpEx nu înseamnă excursie! Gradul funcțiilor este negociat, trebuie pregătire militară în context NATO, vizită medicală, ... etc!
În altă ordine de idei...concentrarea 2 luni/an înseamnă bani și ei nu prea sunt! Macar o săptămână și tot ar fi ceva... S-au skimbat atât de multe... Ești dispus să tocești noile proceduri, lucru de stat major, noile structuri de forțe?
Mie mi s-a acrit după 36 de ani...

iceparu spunea...

Asta-i buna.Tara e in razboi si baba da in bobi.Gramatica este de vina ca suportam noi bataie de joc din partea mai marilor zilei?Suntem seriosi?E cazul sa ne risipim energiile pentru virgule?
In sfarsit.Parca incep sa se miste si generalii.Mai bine mai tarziu decat niciodata.Pana una alta prefer pe moment un Dogaru mai activ.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor 2, il acopera ei pe sefutzul lor, dar tare imi este ca sefului o sa-i cada cat de curand in cap caramida dosarului penal cu Tel Drum sau cu acel lac buclucas, teleormanean! Pe el si pe Lov, daca-i curata, se usureaza si situatia noastra. Un fost politician PMP, acum retras din partid si ciocofonist politic pe Romanistan TV, fost pedagog de liceu, si caruia i se puneau pe fb in carca amoruri cu acele adolescentine cazate in acele camine de odinioara, a prezis, inca din februarie, arestarea sefului bulibasa olarit la mustoaca, ba chiar si caderea guvernului, ceea ce nu m-ar bucura sa vina iar tehnoretardatii. Asa a zis el ca se va intampla, chiar jurandu-se, asa v-o spun si voua, si mai zicea ca asta se va intampla acum, in septembrie, cu ajutorul Marelui Jupan cotrocenist, via Cucuveaua roz, sau invers...V-om trai si v-om vedea ceea ce se va intampla.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu te mai entuziasma ca Băsescu pe o măsură guvernamentală specifică economiei de piată, în esența sa o măsură liberală.
Trecerea unui mobil din administrarea statului în administrare privată nu poate fi considerată infracțiune decât de cineva care are puternice convingeri stângiste.
Doamnei Kovesi îi place să se considere că este de dreapta. I-o fi ciudă că măsura liberală a fost luată de un guvern de stânga?
Doar CCR, nu DNA, se poate pronunța pe constutuționalitatea acelor hotărâri de guvern.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
HG (2) fiind acte administrative si nu legi, DNA trebuia sa actioneze in contencios administrativ si dupa hotararea definitiva sa actioneze! Asa nu a facut decat sa se pozitioneze anticonstitutional, sa se substituie instantei de drept si CCR le va da peste maini cu nuielusa!
Daca era o lege atunci intra sub incidenta CCR!
De retinut: DNA nu este instanta si a incalcat iar Constitutia, punand inca o caramida-la transfirmarea lui in sectie a Parketului General!
Acesta este pdv de peste Atlantic!