Un produs Blogger.

luni, octombrie 02, 2017

Comunicate din vremea când MApN apăra interesele pensionarilor militari.

51 comments
In anul 2009 începuseră, ca și în prezent,  discuțiile politice care înfierau pensiile militare și celelalte categorii de pensii speciale.
Atunci, MApN a dat un comunicat care a prezentat sintetic numărul pensiilor militare cuprinse pe intervale valorice de 1000 lei, până la la 5000 lei, precizând și cine are pensii militare mai mari de 5000 lei.
A prezentat și un scurt istoric al actelor normative referitoare la pensiile militare.
Situația prezentată nu i-a convins pe politicieni să nu desființeze pensiile militare în anul 2010, dar rămâne consemnat faptul că s-a  încercat demontarea dezinformărilor. 
De ce nu mai prezintă Casele Sectoriale și în prezent asemenea informări despre structura pensiilor militare? 
In luna iunie 2009 Casa de Pensii Sectorială a MApN avea în plată 81 772 pensii militare.


UPDATE
In marea lor majoritate, pensiile în plată în luna mai 2009 cuprindeau şi sporul pentru condiţiile de muncă introdus prin OUG 77/2007, cu începere de la 01 01 2008, pentru cei care au depus cereri de recalculare. 
De asemenea, erau calculate din oficiu la valoarea de referinţă sectorială de 197, 33 lei, majorată din luna oct. 2008, aceeaşi valoare ca şi  cea folosită în prezent pentru recalcularea potrivit Legii nr. 223/ 2015, modificată prin OUG nr. 57/2015. 
Putem spune că noua lege a pensiilor militare, aşa cum a fost ciuntită de guvernul Cioloş, a întors pensiile militare deschise  până în anul 2009 la cuantumurile din acest Comunicat, în unele situaţii la valori chiar mai mici. In anul 2001 pensiile militare fuseseră recalculate pe Legea 164/2001 cu o baza de calcul în care indemnizaţia de dispozitiv era 25%... chiar şi pentru cei care procentul fusese mai mic la data pensionării. Noua lege aplică doar procentul istoric, de la data pensionării, pentru indemnizaţia de dispozitiv.
Cuantumul pensiei militare putea ajunge în 2009 la 120% din baza de calcul, inclusiv cu OMM.  Pe noua lege, cu aceeaşi bază de calcul sau mai mică, cuantumul pensiei nu poate depăşi 102% din baza de calcul.
Iată de ce pentru pensionarii aflaţi în plată în anul 2009 nu mai era nevoie de o îngheţare a pensiilor militare, aşa cum a fost dispusă de actualii guvernanţi prin OUG nr. 59/2017. Ei nu sunt beneficiari ai sporurilor introduse după anul 2010 în solda lunară, în detrimentul soldelor de funcţie şi de grad.
In faţa îngheţării abuzive şi discreţionare, aceste categorii de pensionari militari, sunt apărate, pe termen scurt,  doar de cuantumul mai avantajos, aflat în plată,  calculat pe Legea 263/2010, legea contributivităţii.

51 de comentarii:

Leon spunea...

Comunicatul de mai sus prezenta situatia pensiilor militare dupa ultima Actualizare din Octombrie 2008, cand vrs a fost majorat la 197,3387 lei( valabil si in prezent).
Diferenta majora intre Legea 164/2001(o lege buna, dupa parerea mea)si Legea 223/2015,o reprezinta tocmai Sporurile nepermanente acordate de ultima lege, sporuri care au dublat multe pensii militare..!
Este de dorit ca dupa finalizarea Recalcularii, CPS sa prezinte un Comunicat asemanator..!

luminita spunea...

BAGA-O PE GAT OLGUTEI SI LUI DRAGNEA sau cineva sa o trimita aiuritei alei de clantanitoare ,CRECETULEASCA la presa , degeaba o vedem noi ,ca nu ne ajuta sa scapam de barfele astea zi de zi .Nu ati vazut ca TUTUIANU si asta vorbeste aiurea ca sa se puna bine cu olga si dragnea ca sa mai prinda iar vreun ciolan .asa ca

Leon spunea...

In ultima saptamana, CPS a MApN a reusit sa mai recalculeze inca..190 pensii militare..:))

tigri2 spunea...

Se zvoneste prin targ ca acum cateva seri ,Cretuleasca a avut-o ca invitat pe carmen Dan si pe Min de finante si au intrebat cum se vor restitui platile compensatorii la cei ce au castigat ,iar printre altele ar fi spus ca exista o hotarare CEDO privind acordarea acestor plati tuturor celor iesiti dupa 2010...cine stie ...castiga
Stiti ceva?

Mihai spunea...

Și uite așa, a venit și ......BRUMĂREL !
Vreme de făcut bani pe blana lui T2.
Glonț minim 5.6 la foc cu foc.
@ Iceparu
Ca să faci economie la coceni de băgat pe sobă o să-ți trimit un petec de blăniță de țurcană.
Pe lângă că ține foarte bine de cald dacă o mângîi mereu crește și ......(pensia) si o să se indragostestească toate babele din cartier de ” pensia crescută”.
@ Luminita
Nu ar fi mai bine să te pozitionezi la capătul..........tunelului.
T2 are vederea ageră ..........

Leo spunea...

1. Si daca ar "voi" sa inteleaga detaliile super tehnice de drept si financiare prezentate in UPDATE la TEMA , politrucii de la fur si mint nu ar reusi deoarece incompetenta , dosarul penal , minciuna , hotia , dezinformarea sunt principalele lor "valori". Pe taramul dezinformarii au un aliat priceput si viclean care sunt slugile lor cu gure albe de decizie din 2505,2580,DFC.
2. Sa ma contrazica cineva : OUG 57/2015 este o "binefacere" pt. pensiile militare , in raport cu OUG 59/2017. Numai cu "mângâierea" OUG57/2015 , totusi pana in 2022 s-ar fi facut ordine in pensiile militare. Dar HOTILOR nu le place ordinea , ci HAOSUL , INTUNERICUL , INSTABILITATEA , BULVERSAREA .
Uitati ca in 9 luni de zile au BULVERSAT Romania creand peste tot nemultumire.
3. Decat ce este acum cu L223 emaciata de OUG 57 dar mai ales de OUG 59/2017 ar fi mult mai buna o pensie militara pe contributivitate , deoarece am avea indexari cu inflatia DAR SI UN FEL DE ACTUALIZARI generate de majorarea punctului de pensie.

Mihai spunea...

Să-mi fie cu iertare dar tot ca la ”olteni” se brodește !
De la tanti olga citire;
”Legea pensiilor este gata,scrisa si discutata”în comitetul ”Sucevița”.
Mai trebuie doar să se faca simulările la M. Finantelor ?????????
Pâi bine mai tanti ,în cazul în care simularile de la finante rup sau strâng cureua bugetară ce faceți ? O rescrieți din nou ?
Sau faceti si aici un talmeș-balmeș aranjat in asa fel ca sa treceti mai usor/cu cheltuiala cât mai putină perioada 2018-2022 ?
Nu cumva inainte de a o scrie si discuta era mai bine sa fi făcut simularile?
Adică sa mergeti si voi odata cu ceva la concret așa cum presupune buna rânduiala la oamenii responsabili si buni gospodari . Nu să veniti pe urmă si să turnati pe trompeta tot felul de dezinformări si minciuni.
Si nu cumva inainte de a face simularile era de bun simt sa o discutati si organizatiile de pensionari ? Asta așa ca să nu o modificati/rescrieți din nou dupa ce o puneti in discutie publica (cu alte simulari banuiesc) sau la două luni de la punerea in aplicare după promulgare.
Asta asa ca să nu fi pierdut pâna acum timpul degeaba cu ......scrisul ((((((((((

Leo spunea...

T3 ,
Prietenul Leon ne spune ca intr-o saptamana genunchistii de la CSP au "recalculat" doar 190 de pensii. Ritmul de recalculare f.f. moale e de cam 2 luni.
Zi-mi te rog , de ce CPS-ul nu mai voieste sa recalculeze in ritmul alert cu care au inceput de ziceai ca "rup" recalcularea ?
PS
eu banuiesc ca au lasat-o foarte moale , din ordin deoarece :
- vor sa intarzie cat de mult pot ei actualizarea conf.L152/2017 , ca sa dispara biologic cat mai multi beneficiari a acestei (semi)actualizari .
- nu mai au bani pt. actualizari si asteapta bugetul de anul viitor
- si una si alta
Tu ce crezi ?

Leon spunea...

Leonard prietene, explicatia logica este ca au prioritate acum cei cateva mii de activi care si-au depus dosarele de pensii pana la data de 15.09 si CPS are termen 45 zile pentru calcularea acestor pensii..!

Gigi spunea...

Aș vrea să văd ziua în care deștepții ăștia de la guvernare,indiferent din ce partid,cualiție fac parte,să emită,să dea o lege,fără ca ulterior să o modifice!
În sensul acesta:"Legea nr.../...cu modificările și completările ulterioare și care să aibe o valabilitate mai lungă de timp.
Sunteți în stare de așa ceva,domnilor guvernanți?
tigri3@
Bună observația!

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Fostul art. 60 din L 223 nu condiționa de niciun termen, nici de finalizarea recalculării, aplicarea actualizării.
Singura condiție era o prevedere legislativă de majorare a soldelor de funcție și de grad.
Doar domnul director Luca al CPS a inventat această condiție.
Nu problemele financiare întărzierile. Mai mult de jumătate dintre pensionari nu primesc nici măcar un leu pe recalculare, pe Legea 223, și nici pe actualizare potrivit L 152/2017.

Mihai spunea...

@ Leonard
Eu încă mai aștept pe numitii tehnocrat ,Iceparu , olescu , tigri 2 ,..........mareș, etc să se prezinte la examenul de corigență la disciplina ”Tehnici PSD” pe care am predat-o pe întelesul tuturor începând cu stadiul de draft al legii 223 .
Exemple de tehnici psd;
-abramburica promite într-o campanie anterioara majorarea salariilor pentru profesori cu 50%.
Scopul - aport de voturi pentru partid.
- primul ministru (CPT) spune că nu sunt bani.
La vot însa in ciuda avertismentelor facute de CPT toată lumea este de acord si legea trece cu aproape 100%.
Vine la butoane PSD .
Majorarea de 50 % a salariilor promisa soferilor nu se poate face din ....lipsa banilor.
Legea curge si produce efecte ,etc ,etc ...........................
.....................................................................................pâna o baga Boc în prorograrea anuala a drepturilor.
Rezultatul:
-acum o saptamâna profesorii au iesit la demonstratie pentru plata partii a doua din datoria statului fata de profesori promisa prin actualul program de guvernare ,urmare a hotarârilor judecatoresti,datorie rezultata din perioada cât legea si-a facut efectul..
Ca atare si aici este vorba de bani si ”tehnici PSD ”,tehnici apropiate de tehnicile PDL,PNL ,etc si de tehnicile aplicate actualmente.
Se pare că se împute brânza rau de tot cu toate că se incearcă tinerea ei la congelator.
A se vedea 2018 pentru început.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ leonard
PS
posibil ca intârzierile să fie generate si de (în mod special) cererea de actualizare ”cu realegerea celor 6 luni din baza de calcul” depusă ”la termen” de tehnocrat de la Cluj-Napoca.

Leon spunea...

Biroul Permanent al Camerei deputatilor, in sedinta de astazi a distribuit la 4 comisii pentru Aviz si Comisiei pentru munca,pentru Raport, PL-x,nr.310/2017( T.19 oct.), proiectul de lege privind aprobarea OUG.59/2017, in procedura de urgenta..!

Iulian Mareș spunea...

Un oltean și o piteșteancă ajustează elesticul cancelarului Germaniei!
Ori îl taie ori îl strâng cum vor ei...

https://m.activenews.ro/stiri-politic/Markus-Frohnmaier-olteanul-din-partidul-nationalist-care-a-luat-13-la-alegerile-din-Germania-Politicile-Angelei-Merkel-au-invadat-Europa-cu-milioane-de-imigranti-needucati-si-necultivati

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Satanelor si tradatorilor, acum de ce nu publicati aceste date, esentiale pentru a deschide ochii si celorlalte satane, adicatelea cei care ,,conduc'' Romanistanul? Ce va opreste, sau ce va infricoseaza asa de tare de n-o faceti, naparcilor?

Leo spunea...

Prietene alpacin,
a amanat in noiembrie cu CCR-ul. Au alte prioritati la CCR...

Leo spunea...

Draga FLAVIUS ,
Ii doare-n c.r . Adresantii sunt SECULARIZATI .

Leo spunea...

info:
"NOI SCHIMBARI LA PENSIILE MILITARE"
acesta este un subtitlu pt. emisiunea de la "Guita tV. de azi 03.10.'17 orele 20

iceparu spunea...

T3@Nu mai behai ca nici sefii de la liberali nu sunt mai breji. Conducerile PNL si PSD aceeasi mizerie.Spre stiinta ta.Chiar daca sunt rare,personal apreciez faptele pozitive cand sunt indiferent din ce parte a esicherului politic vin.

VICTOR spunea...

La ora 20.00 la Romania TV despre pensiile militare

VICTOR spunea...

La ora 20.00 la Romania TV despre pensiile militare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

***Atentie: Ora 20.00 Romania TV: NOI SCHIMBARI LA PENSIILE MILITARE-EDITIE SPECIALA!

Iulian Mareș spunea...

T trei,
Ce legătură are L223 cu salarizarea învățământului?
Legea este aproximativ bună, dar a fost amputată cu OUG!
Asta este o alta poveste...
Cunoști un guvern care a fost pe deplin corect?
Revin, ce ai cu L223 minus parte din unele articole din OUG 57 și OUG59?
Cândva va trebui să înceteze și mascarada modificării legilor întâi prin OUG, ulterior transformate în legi!
Puterea unei legi constă în durabilitatea ei! ...parcă ăsta era un criteriu?

Iulian Mareș spunea...

Referitor la anunțuri pe România TV....cred că urmăresc spargerea mitingurilor din 6-8!
Eu nu cred până nu vad actul legislativ...și atunci am început să am îndoieli!

mosmartin16 spunea...

Suntem "dusi" ?!!! Chiar interesul...poarta fesul ?!!! Eu propun un mod de stabilire a pensiilor militare de stat care sa aiba niste principii !!! Iar in urma aplicarii lor, eu o sa am o pensie mai mica decat acum !!! Ce naiba , imi fac sepuku ?!!! Nu, pentru ca dreptatea este superioara prosperitatii !!! Si ce ma irita cel mai mult ??? Faptul ca "indivizi" nici nu vor sa vada varianta mea !!! Suntem , clar ..."dusi" !!! Vreti varianta mea ??? Spune-ti atat : DA ! Si o sa o prezint !

tehnocrat spunea...

Pt DL Leonard
Lunar, incepand cu 01/01/2016 se duc sus in Cer, cca 250-300 de pensionari militari. Acestora li se recalculeaza drepturile de pensie pe legea 223/2015 doar daca exista cerere pt pensie de urmas. Din pacate la unii, nu exista urmas, asa ca nu li se va recalcula niciodata pensia.
Procesul de recalculare merge normal, numai ca nu prea mai este la cine sa se recalculeze. Sunt si anumite greutati privind functia echivalenta, in special la cei care au fost detasati in economie, si functia lor nu mai exista in prezent.

Iulian Mareș spunea...

Martin,
Fă publică varianta aia, de ce să nu o studiem?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*****Iata ce am retinut din emisiunea de la ora 20.00 de pe Romania TV: OUG 59 abia se face cunosuta in lumea civila, habar nimeni nu are cat suntem de loviti, mai ales cu inghetarea permanenta a pensiilor. S-a descoperit totusi, si se recunoaste, ca pensiile militare nu sunt pensii speciale;
*Olguta Vasilescu a lovit cu ea in militari, apoi a facut pasul inapoi si paseaza responsabilitatile catre MApN;
Olguta Vasilescu poarta intreaga vina pentru dezastrul iesirilor la pensii, intempestiv si in numar foarte mare, iar daca un procuror DNA va fi riguros poate sa incaseze niste ani buni pentru distrugerea Sistemului de Aparare!
*Politicul este foarte convis ca este buna aceasta ordonanta si ca face dreptate. Convingerea mea este ca sunt si ei surprinsi, insa dintr-un concept de haita isi apara colega de partid, Vasilescu;
*Nimeni nu a discutat insa despre inghetarea pensiilor, pe o perioada eterna, prin aceasta ordonanta. Chiar nici un cuvintel n-a scos despre asta nici Col. Dogaru! S-a laudat totusi ca a desdchis doua procese care acum sunt pe rol;
*Adevarul din concluzie este ca vocea noastra, ori nu se doreste sa fie auzita si suntem boicotati la greu cu media, ori noi nu stim sa ne aratam muschii!
* Cu cateva vuvuzele nu se face o primavara, domnilor! Un Huhu Rezea, Gelu Olescu, Viorel Kis si cativa inimosi nu se vor auzi daca nu se inmultesc si cu altii intr-un cor de voci. Eu am luptat si am trimis mii de randuri de revolta si petitii pana m-am imbolnavit de depresie...Am cativa martori si pe aici care stiu ca n-am stat cu mainile in san timp de cateva luni...,,Dar in zadaaaaaar!''...Cum zicea Dan Spataru intr-un refren muzical...

Leo spunea...

Eu de la emisiunea ROtV am inteles ca :
- Dogaru a primit un document de la MMJS (de la Randunica), prin care se recunoaste ca pensiile militare sunt pensii militare de stat si nu speciale.
- Ca acel document este de ajutor SCMD in cele 2 procese contra LOV si MMJS
- Dobre a spus ca totul este neschimbat ( OUG 59/2017)
- De la A3 am inteles de la ministrul apararii ca din octombrie acum , se majoreaza soldele TUTUROR militarilor cu 30% ( l-am auzit foarte clar când a spus asta). In plus a mai zis ca se vor revedea incadrarile ( grad , probabil functie) personalului din armata
Intrebari
1. Are cineva documentul primit de Dogaru ? Sa-l publice
2. A mai auzit cineva de la A3 de la Vifor despre majorarea soldelor cu 30% ?

tigri2 spunea...

NOI NU STAM CU MAINILE IN SAN, DUMNEAVOASTRA?

Puteti contribui la lupta pentru cauza noastra pe 06 si 07 octombrie din Parcul Izvor si Piata Eroilor
Pe SCMD a aparut APELUL catre structurile de conducere ale Aliantei Atlanticului de Nord(NATO), varianta in limba engleza, cel in limba romana il gasiti tot pe blogul SCMD.

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Eu am auzit de 30% pt activi și pentru pensionarii ieșiți la pensie între 1960-1968!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, as fi curios sa stiu ce scrie in cele doua cereri de dare in judecata depuse de catre asociatiile de pensionari militari, recte Col. Dogaru, care sunt pretentiile ridicate, ce se doreste de fapt si impotriva cui s-au facut ele? Parca, daca nu ma insel, ca parat ar fi madam Vasilescu, insa nefiind prea atent din cauza unui telefon primit in timpul emisiunii inca nu sunt lamurit. Madam Vasilescu ar trebui tarata in procese civile, individuale, de catre fiecare neandreptatit, cu miile, ca s-o invatam minte, dar mai trebuiesc si bani la procesele astea, asa ca scapa ieftin de data aceasta. Nu-i exclus ca in teritoriu sa existe camarazi nervosi si nerabdatori s-o cheme in instanta pentru abuz in serviciu, discriminare, incalcarea Constitutiei si alte acuze la care nu ma prea pricep...

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Mai zilele trecute aminteam de un banc cu băgatul/scosul cămilei în/din casă!
Azi te întreb direct: Era mai bună comunicarea pe timpul lui Frățilă, actual pensionar "nesimțit", firește, și el la rându-i, că doar așa ne-au catalogat 2 guverne?!

Leon spunea...

Ministrul Apararii, M.Vifor,aseara la Radu Tudor pe A3, mi-a lasat impresia ca nu stapaneste prea bine problema pensiilor militare si nici salarizarea activilor.A zis ceva de un Ordin de ministru in care vor creste veniturile activilor cu 30% (poate in tr.IV sau din 2018)..nu a fost deloc clar in exprimare..!
Posibil ca prin trecerea in rezerva a miilor de militari, fondul de salarii ramas sa fie redistribuit celor in activitate ...!

luminita spunea...

ASA ar tebui sa faca ,sa o dea in judecata pentru defaimare , minciuni si incompetenta , atat pentru denigrarea militarilor dar amestecul in problema legiferarilor . DL FIFOR ,actualul ministru stie f bine problema militarilor . el a promis pe cand era aug 57 la CD , ca va rezolva favorabil aceste cerinte ale militarilor , asa ca acum sa nu o faca pe prostul ,sa isi aduca aminte de promisiunile facute si acum poate sa demonstreze ca nu este un mincinos

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Așa știi tu că un ordonator primar de fonduri jonglează cu sumele din conturi?

Leon spunea...

Iulica,
Nu stiu, am zis.."posibil"..dar daca nu se poate..!?
In afara de majorarea cu 15% a Soldei de Functie cf.Lg.152/2017, eu nu stiu de alte cresteri salariale la MApN..!

Leon spunea...

PL-x nr.310/03.10.2017 care aproba Oug.nr.59/2017, saptamana viitoare intra in dezbatere la 4 comisii:
de Buget, de Aparare, Juridica si Pentru Drepturile omului,apoi la Comisia pentru Munca din Camera deputatilor...!
Sa trimitem la cati mai multi deputati propunerea de ELIMINARE a Art.VII care se refera la inghetarea pensiilor militare.

Leo spunea...

- De la SCMD un APEL din care eu nu am inteles nimic.
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/
- Leon , ar fi bine sa "nu stapaneasca" decat pensiile...
- Iulian , era cam la fel comunicarea. Se MINTEA mult si se MINTE foarte mult.
A aparut pastrama si mustul la Chirigiu ?
- Deci au auzit si altii ca Vifor a declarat la A3 de maspre majorari de 30% in oct. 2017 la activi. Sa nu fie alta MINCIUNA. Sigur Isi freaca mainile el si gurele albe de decizie de OUG 59 daca este asa.
- Are cineva documentul trimis de Randunica lui Dogaru ? Poate T2 sa-l faca rost?

iullian68 spunea...

La IGJR, pentru cei pensionati dupa data de 31 iulie si care au ales pentru baza de calcul ultimele 6 luni inclusiv luna iulie au prins cf.legii 152 marirea de 15%, dosarele au fost trimise inapoi la unitate pe motiv ca nu a fost respectat art.17, lit.f din Ordinul nr.24/30/8147 pentru aprobarea metodologiei de intocmire a dosarului de pensionare.
Eu am ales luna iulie si am vazut pe fisa de pensie cu baza de calcul marirea de 15% la solda de functie cf. legii 152,
precizez marirea era aplicata doar pe luna iulie, nu si la celelalte 5 luni.
Acum ma intreb de ce jigodiile de la CSP refuza sa aplice legea, ok, ca nu vor sa actualizeze si pe celelalte luni, poate ca nu au inceput actualizarea, dar de ce au intors dosarele de pensie, pentru ca eu pe luna iulie am avut o marire de 15% la solda de functie conform unei legi in vigoare si care logic trebuia luata in calcul.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Iulian Zamfir
Dar pt. luna in care t-a fost aplicata majorarea de 15% cf. L152 , in afara de soda de functie , majorarea s-a aplicat si la gradatii care este in legatura cu solda de functie. Deci numai la Solda de functie ti-a majorat sau si la gradatii ?

tigri2 spunea...

@Leonard, prietene, am si textul cerut de tine, dar ce rost are sa-l vezi din moment ce tu intelegi numai aiurea, sau te prefaci ca nu intelegi...totuna.
Exemplu din Apelul catre secretarul general NATO "

"As the former Military Pensions Law was already eliminated by Ordinance 57/2015 imposed upon ex-government Ciolos by some multinational firms, the reservists were totally disconnected from the active structures by the Government’s emergency order no. 59/2017 which is stipulating a manifest discrimination compared with the civilians, and also a double taxation.

In ceea ce-i priveste pe rezervisiti, a caror Lege a pensiilor militare de stat, a fost deja distrusa de Ordonanta 57/2015 a Guvernului Ciolos impus de multinationale, care i-a denaturat intregul sens, acestia au fost complet decuplati de structurile active, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2017, care legifereaza, impotriva lor, discriminarea fata de civili si dubla impozitare."


Ce anume n-ai inteles caci si cezar intelege.
Mai bine stay si cugeta si nu mai pune intrebari perpendiculare pe subiect ca deranjezi si ,practic, "scuipi", in munca altora ,tu , nefacand nimic!

iullian68 spunea...

Leonard
Eu am vazut pe baza de calcul o singura majorare cf.legii 152 , la solda de functie, care era compusa din vrs de 197 virgula ceva (cateva zecimale) inmultit cu coeficientul de grad, in cazul meu meu 2,4 corespunzator gradului de plt.adj.sef si asta numai pe luna iulie, acum nu imi dau seama ce i-a apucat pe astia de la CSP de au intors dosarele , la toti , probabil ca astia sunt renumitii finantisti care calculeaza cu creionul chimic ce il tin dupa ureche, il inmoaie in gura si scriu pe genunchi in baie.

Huhu Rezea spunea...

@Zamfir
Potrivit art. 28 din L 223/2015, modificat de OUG 57/2015
„(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie

Actualizarea soldelor lunare se face le nivelul datei deschiderii dreptului de pensie, indiferent de perioada celor 5 ani din care se aleg cele şase luni.
Elementele salariale din cele 6 luni se actualizează în cazul dvs. la nivelul lunii iulie 2017, chiar dacă ultima lună nu intră în cele 6 luni alese.
Neactualizarea conform art. 28 este temei pentru contestarea deciziei de pensie.

iullian68 spunea...

Huhu Rezea
Asa gandeam si eu, sa vedem ce se va intampla, pentru ca toate dosarele s-au intors, nu numai al meu.
Financiarul din IGJR lucreaza din greu (saracii de ei) pentru intocmirea fiselor de pensii cu baza de calcul conform specificatiilor CSP.

Leo spunea...

Ce "specificatii" CPS ?
Gruparea de acolo trebuie sa lucreze "la vedere" , cu cadrul normativ stiut si transparent , nu cu "specificatiile" lor asa cum vrea savantul sef de acolo care e AS in a piti si a ascunde tot felul de "specificatii" facute de el si grupul de lucru ( era sa zic iarasi gruparea mafiota) de la el si de la CPS cu avizarea savantilor lui 2580 , care stand la birouri beneficiaza de "ALTE CONDITII" dupa cum ne confirma si Coarna prin primavara la TV-uri.
Ce secificatii ? Sti ce SPECIFICATII in afara de cele publice si publicate care alcatuiesc CADRUL NORMATIV in materia pensiilor militare ?
De asta profita savantii ca oamenii "inghit" toate SPECIFICATIILE lor pitite.
Sa le ceri in INSTANTA , SPECIFICATIILE dupa care "lucreaza la greu".

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Draga Iulian Zanfir , esti un scump
MULTUMIM ca ne-ai linistit ca ne-ai spus ca numai la SOLDA DE FUNCTIE ti-a aplicat majorarea de 15% conf. L 152. Stiai ca te-a FURAT ? TREBUIA sa-ti aplice si la gradatii conform L223 , dar SAVANTUL dr. luK &CO nu lucreaza cu LEGEA , el lucreaza cu "SPECIFICATII" numai de el si gruparea lui clocite si pitite .
NU E VINA LUI , ci a SISTEMULUI PERVERTIT SI TICALOSIT care ii tine pe functii ca sa FURE si sa PITEASCA.
Vezi ai grija sa faci CONTESTATIE la Com. de Cont. , apoi la TRIBUNAL cu ei. Nu uita de termene : 30 ; 30 ; 30 zile