Un produs Blogger.

vineri, octombrie 27, 2017

Dacă va fi condamnat, eu îl voi grația pentru a putea guverna țara.

115 comments
Nu ursul nostru, ales președinte de liota băsistă a DNA, SRI și DGIA, a zis fraza de mai sus.
Președintele Cehiei, Milos Zeman, a luat piuitul propagandei care dorește să folosească și la ei justiția pentru răsturnarea rezultatului alegerilor de săptămâna trecută, prin impunerea altui candidat la funcția de premier decât liderul ANO, Andrej Babis, cu următorul discurs:

"Îl voi numi premier pentru că este ales de popor, chiar dacă are probleme cu justiția. Rog instanțele să urgenteze judecata. Indiferent dacă va fi condamnat, eu îl voi grația 
pentru a putea guverna țara. El a fost ales să conducă, nu să piardă timpul la judecată"

De observat diferența fața de infecta propagandă sorosistă de la noi care, printre altele, a îngropat o serie de instituții statale  și întreg sistemul judiciar din România  sub ghearele politice de dreapta..
 

Urme proaspete de urs în Subcarpații vâlceni


Viitorul premier face obiectul unei anchete în care e suspectat de fraudă. Retorică lui anti-Bruxelles a provocat îngrijorare că miliardarul ar putea îndrepta ţară spre o relaţie de confruntare cu Uniunea Europeană, după exemplul guvernelor de dreapta de la Varşovia şi Budapesta.
Babis este fondatorul unui vast imperiu de firme, cu interese în agricultură, industria chimică, alimentară și media. 
Reamintim că Mișcarea populistă ANO, condusă de miliardarul Andrej Babis a câștigat alegerile legislative desfășurate vineri și sâmbătă în Cehia, fiind urmată de partidul de extremă dreapta SPD. 
Recent, el a primit un refuz din partea tuturor partenerilor potențiali în vederea formării unei coaliții.
Babis va fi însărcinat oficial de președintele Milos Zeman marțea viitoare să formeze guvernul și va fi apoi numit premier.

115 comentarii:

reddog spunea...

Poza care ilustreaza articolul are si un mesaj subliminal?
O fi pus laba marele urs de la Rasarit prin Valcea sau in curand DNA o sa puna laba pe pescarul mustacios? :)

Leo spunea...

Eu am inteles din proiectul de OUG prezentat de LOV si Misa , ca toate veniturile se impoziteaza mai putin pensiile sub 2000 lei . S-au sucit intr-o zi ?
Sunt cateva tari din UE care si-au cam pierdut busola. Cred ca mesajul urmei de laba de urs cu ghearele aplicate , vrea sa sugereze : "Jos laba de pe justitie" sau Jos gheara de pe justitie,

Viss spunea...

Ar trebui să ne mire că și în alte părți de lume poți scăpa de pușcărie dacă ai suficienți alegători de partea ta?

Stelian P. spunea...

Asteptam cu mare emotie acest articol si dorinta mi s-a indeplinit. As vrea sa vin cu unele completari.
Ungaria si Polonia au beneficiat din plin de bunavointa occidentului atit inainte cit si dupa 1989 multumita faptului ca au dat istoriei anul 1956, primul papa neitalian sau primul sindicat care s-a confruntat direct cu sistemul comunist si exemplele ar putea continua. Cit timp au curs banii din occident totul a fost minunat. Din momentul cind occidentul le-a cerut sa dea si ei ceva in plus (pe linga contributia financiara) s-au trezit patriotii nationalisti care pregatesc intoarcerea armelor (deocamdata sub forma unui santaj). Imediat dupa 1989 Romania a beneficiat si ea de un val urias de simpatie dar la citeva luni mai tirziu urmasii de drept ai PCR au folosit minerii impotriva celor care nu gindeau la fel. Azi au si un deputat care invoca lupta politica cu mitraliera urmind exemplul lui Vadim (un mare nationalist roman cu nume rusesc).
Urmarea logica a acestui gen de politica binevoitoare cu cei care ne dau bani dar ostila la sfaturi este separatismul, o ideologie pur nationalista. Dupa brexit am vazut si Catalunia, referendum in nordul Italiei si cine stie ce mai urmeaza. Daca initiatorii unor asemenea frustrari nationaliste ne zimbesc frumos cu dosarele penale sub brat si nu ne rinjesc asa cum fac tradatorii de tara, atunci suntem fericiti. Va reamintesc in final ca si in Romania exista asemenea fenomene separatiste si nu ma refer la unguri ci la locuitorii unor judete din vestul Romaniei.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Și ce propui mai domnule internaționalist, Stelică? Sa nu se mai organizeze alegeri sau sa voteze doar globaliştii...ca naționaliștii sunt prosti?
N-ai să vezi locuitor al acestei țări... care se simte român ...să ceară ruperea țării.
Catalanii nu se simt spanioli cum nici conlocuitorii noștri nu se simt români.
Nenorocirea României este că globaliștii antinaționali și-au subordonat și o parte din instituțiile statului...in frunte cu sistemul judiciar.

Mihai spunea...

Traducerea manipularii gen ”ochi albastri”.

URSUL = GHINION PENTRU INFRACTORI
Nu mare mi-ar fi mirarea daca cât de curând vor pune de o lege prin care tara sa poata fi condusă si de un guvern din pușcărie . Trebuie doar să-l bage pe Giordaș în priză.
Vă mai aduceti aminte când Dragnea ”nu voia” pensii speciale pentru parlamentari ,primari ,sefi de CJ insă băgat în priză Giordaș a rezolvat problema. Putin ghinion cu CCR la primari ,dar au reparat prin salarizarea autonomă.
Cehii ar fi mult in ofsaid in cazul asta.
Si grecii au adoptat cândva metoda si rezultatele s-au vazut.
Ma mir că au ridicat ”ajutorul social ” doar la 640 celor mai serioși votanti, cu ceva peste juma din media pensiilor civile cu 35-40 de ani vechime (cotizatie ) în spate.

Dau legatura pentru 5 minute lui REDDOG la Constanta după care lui Huhurez la Vâlcea.

Iulian Mareș spunea...

Red,
Ai spus doar 1/2 din adevăr!
În România, în vârful lanțul trofic există 2 specii de urși: ursul pescar sau latifundiar și ursul hoitar zis și imobiliar!
Știi tu bine, la ce anume mă refer... 🐻
Corect, nu? Că să respectăm și adevărul și fauna națională!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca ati inteles o singura clipa ca eu as propune asemenea prostii va inselati amarnic.
Nu eu folosesc expresii de genul "Nu ursul nostru, ales președinte de liota băsistă a DNA, SRI și DGIA, a zis fraza de mai sus" sau "De observat diferența fața de infecta propagandă sorosistă de la noi care, printre altele, a îngropat o serie de instituții statale și întreg sistemul judiciar din România sub ghearele politice de dreapta".
Inlocuiti "liota basista" cu "liota pesedista" si spuneti-mi cu mina pe manualele de drept daca nu va vine sa deveniti nationalist local (nu statal).
Va inselati amrnic daca credeti ca niciun locuitor al Romaniei (care se simte roman !, ce conditie trista puneti. Oare conditia asta nu miroase a separatism ?) Eu am purtat 32 de ani stema tarii pe uniforma si acuma un jurist ma acuza ca nu as fi roman !!
Va invit sa locuiti (citeva zile macar) in orice oras din vestul tarii si sa le explicati locuitorilor ca nu sunt romani. Stiti ca marea majoritate din ei au in singe picaturi de singe unguresc, german, sirbesc, bulgar, ceh...
Vreti ca doar "romanii adevarati, cei care se simt mindrii si au si citeva dosare penale" sa fie votati si sa conduca tara ?
Asta e nationalismul pe care il clamati, democratia invatata la facultatea de DREPT ? Parca Hitler dorea o rasa pura sau ma insel.
Sunt sigur ca nu sunteti de acord cu mine si cind vad ca nu ne putem intelege ce imi ramine de facut ? "Banatenii sunt fruncea ?" vi se pare nationalist, va place ?
Expresia de mai sus circula cu mult inainte de afirmarea lui Soros si parca atunci cind vad cum sunt tratat de nationalistii de stinga imi vine s-o imbratisez si eu.

Huhu Rezea spunea...

Cehii sunt cu mai bine de un deceniu în urma noastră.
La noi, un ditamai penaloi ca Băse a fost votat ca președinte. Si încă de două ori.
Penalul și-a tras un sistem judiciar prin care și-a mânjit penal principalii săi adversari politici.
Urmează destructurarea sistemului judiciar care face justiție selectivă.

Daniel Craciun spunea...

cine mai garanteaza in ziua de azi, faptul ca dosarele penale instrumentate de catre procurori sunt corecte / facaturi ordinare ?! personal, consider ca institutiile statului sunt acaparate de diverse grupari, care se razboiesc intre ele pentru acapararea puterii. Democratia a disparut, viitorul se anunta a fi sumbru. cu stima !

Iulian Mareș spunea...

Sing. T 7-4
Tu nu vezi că cei mai slabi și dalmați procurori sunt la DNA?
Iar cei mai pătați/Cf. SIPA dintre judecatori sunt în simbioză cu binomul, alcătuind "Statul de drept"?
Vezi că cel pe care-l adulezi avea dosar penal când a candidat! Singurul primar care a fost salvat!
Nu-ți pute a rahat de urs?

Huhu Rezea spunea...

Expresia "Banatu-i fruncea" nu are nicio conotație antinațională domnule internaționalist.E o mândrie locală care nu contestă românismul.
Eu zic să-ți verifici originea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pacat, mare pacat ca Gestapo-ul fascisto-politic, de reglare de conturi, poreclit DNA in Romanistan, se intinde ca raia si in partea occidentala a Europei carcotase, lashe si interventioniste! Cand s-a inventat prima forma comunist-legionara a acestui monstru, PNA, aveam oaresce incredere ca va bulani si va cotrobai prin sutienele infractionalitatii de inalt nivel, si cat de cat cu ceva prin chilotii coruptiei endemice, dar cand a luat o forma gestapovist-fascista, creata de insasi marele bahic si conflictual-chior sa-si decimeze adversarii, m-am oripilat si am inteles ca din aceasta tragedie i se va trage Apocalipsa intregii societati! Ironia sortii e ca se indreapta impotriva creatorilor imbecili a acestui monstru, dar si ca a inceput sa se raspandeasca prin europa, ca scabia si paduchii!
Presedintele galactic se complace in a intretine aceasta atmosfera fascistoida, gastile mafiote de acolo, capul de cucuvoi mort din fruntea acestui ,,cartel'' infractional, sub masca combaterii coruptiei, insa este atat de infantil incat nu realizeaza ca va veni vremea sa simta si pe pielea domniei sale ce simte acum matelotul, dupa ce monstrul gestapovist i-a distrus aproape tot neamul si fameleonul! In institutie actioneaza niste fatalai-portocale, total incapabili si afoni, insa puterea le-o da capul de mort, sustinut de Licurici si acriturile europene, morcoviste, ale Monicacai Morcovei, Licheleanu & perciunatii sorosisti, putrezi de spaguieli pe shushtache! Ma bucur ca spectatorii razatori d epana acum ai europei, vor vedea si vor simti pe propria chiele ce simt romanistanii de ani si ani de zile, intr-o neputinta de a putea sa se indrepte ceva in viitorul apropiat!
Poate ca acesta este doar inceputul, si nu-i exclus ca la final sa avem lagare de concentrare cu cuptoarele incinse zi si noapte!
Europa, trezeste-te!

reddog spunea...

Romania-Cehia
Fiecare tara are particularitatile sale.
Se pare ca acest ceh a avut niste probleme cand a fost ministru de finante, mai exact cu acordarea unor bani propriilor firme.
E deplasata comparatia cu Dragnea, au istorii diferite.
Totusi nimeni de pe acolo nu vrea sa faca guvern cu acest personaj, exceptand un partid de extrema dreapta anti-imigranti - partid al carui lider este unul Okamura. :)
Asadar, acest Andrej Babis vrea sa faca un guvern minoritar format din tehnocrati.
Sa vedem cat va rezista.

https://www1.agerpres.ro/externe/2017/10/27/miliardarul-andrej-babis-anunta-ca-va-forma-in-cehia-un-guvern-minoritar-17-11-34

E veselie mare si in lumea politica de acolo, interesant este ca au un partid comunist care a intrat in Parlament.

http://mobile.hotnews.ro/stire/22066947

Unknown spunea...

Ai luat-o razna huhurezule. Ai preluat propaganda de la rtv sau antene. Cine vrea sa rastoarne rezultatul alrgerilor ? D.N.A.-ul in conceptia ta. Esti vizat cu ceva ? Eu nu. In tara asta s-a furat si se fura in draci. Viseaza cu mintea ta de huhurez ce s-ar fi intamplat daca nici D.N.A. nu exista ? Astia de acum isi pun oamenii peste tot si la toate robinetele cu bani pentru 100 de ani si ,, DNA-ul basist,, vrea sa rastoarne rezultatul alegerilor. Te-am citit de mult dar bunul simt m-a facut sa tac peste un an. Repet, esti ub blogger documentat foarte bine juridic dar bagi stangi de manipulare ordinara.

Mihai spunea...

În corespondenta telefonică pe care o purtam în preajma turului al doilea de la prezidențiale cu niște colegi din zona BZ, VN,,aceștia îmi spuneau că babale după ieșirea de la biserică vorbeau că merg să -l voteze pe "urs ".
Să fi facut și ele, babele, parte din liota DNA, SRI, DGIA?
Dacă chiar mai continuai cu atacul "sorosistilor " ma pufnea și râsul.
Nu crezi cumva ca dacă pe unul din s"orosisti "l-au redus la tăcere cu funcții la ancoom mai au de luptat cu încă cel puțin doi "sorosisti "înrăiți gen ponta , d.const. & co.

iceparu spunea...

Fiti linistiti.In timpul vietii voastre Romania nu se va divide decat in urma unui eventual razboi intre marile puteri ceeace este exclus.Observ ca sunteti impartiti in doua curente.Pesedisti si antipesedisti.Mare prostie faceti.Chiar nu simtiti ca cei din fruntea asa ziselor partide mari au numai interese proprii?La ei primeaza puterea aducatoare de bani iar grija fata de amarasteni se manifesta cat timp le sunt de folos.

Iulian Mareș spunea...

Red
Așa este...nu este nicio legătură între ceh și Dragnea! Dar, ar putea fi, o legătură!...în anumite condiții 2 oameni poarta aceeași pereke de brățări! Mișcările revolute, mereu își devorează fii!
Dar nu murim noi că rămâne Cehia neguvernată, cum nu am murit nici când s-au divizat sau ei au intrat în Grupul de la Visegrad...și noi doar priveam, că proștii.
Referitor la politica externă, nu mai dau indicii privind numele: "Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist. La fel și când ești prost...”.
Dar, cu greu,începem să refacem vekile cărări spre Orientul apropiat/mijlociu și kiar Israel.
E nevoie de mâncare multă și putem scoate bani frumoși!
Personal mi-e ciuda căci îmi place carnea de oaie, "dimineață, prânz și cină!"

Stelian P. spunea...

Imi place cind citesc asa ceva:
"La noi, un ditamai penaloi ca Băse a fost votat ca președinte. Si încă de două ori."
Sa inteleg ca putem folosi acelasi atribut si la adresa lui Dragnea sau trebuie sa stabilim care e mai penaloi decit altul ? Si cine are dreptul sa faca topul ? Azi imi permit sa glumesc.
"Expresia "Banatu-i fruncea" nu are nicio conotație antinațională domnule internaționalist."
Pot sa fiu de acord. Va invit totusi in zona.
"Eu zic să-ți verifici originea."
Mi-e rusine dar sunt nascut in Arad. In mod sigur nu am singe pur romanesc. Daca aveati din gradinita si pina in liceu fete unguroaice, evreice sau sirboaice imi dadeati dreptate.(Ati vazut-o pe Lepa Brena ?) Multe greseli au la activ securistii si militienii care mi-au verificat originea. Sper ca nationalistii sa faca in sfirsit ordine. Prima masura ar fi sa taie toate pensiile celor care nu au origine sanatoasa iar angajarile sa se faca la fel. O alta masura ar fi blocarea posturilor media straine (fac rau la nationalisti) si eliminarea internetului cu toate siteurile daunatoare. Din cauza lor mindrul Ponta a pierdut alegerile si acum e tradator pesedist.
Nu luati totul in serios, azi e simbata.

Mihai spunea...

Of ,of !!!!
Să-l fi prins ”branconierii” pe tigri 2.
Se vorbeste printre pirande că s-ar fi aliat cu Cezar si fac unt pentru a alimenta criza din Franța.
Exportul se va face sub fustele pirandelor.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Pe tine te-a deranjat rău de tot expresia " liota băsistă din DGIA".
Se intreabă cineva ce ar fi fost făra DNA de tip Băse Macovei.
Eu zic că abia acum Base ieșea de la pâraie din dosarul pe rol la ICCJ și nu se mai constituia Binomul care să-l spele pe matroz.
Asa a pierdut România un deceniu și jumătate.

ioan spunea...

Sa inteleg ca poti fi cel mai mare hot din tara ta,daca boborul te doreste premier,nu ai ce face,trebuie sa accepti si aceasta grea corvoada.Si unde mai pui ca daca ajungi la butoane,ai acces direct la A3.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu nu fac istorie pe baza de "ce ar fi fost". E totusi posibil sa aveti dreptate.
In legatura cu inapoierea Cehiei, am gasit ceva pe net:

http://www.zf.ro/eveniment/romania-la-un-pas-sa-bata-grecia-si-cehia-la-pib-de-ce-nu-ne-auzim-mai-mult-in-europa-16011464

http://www.zf.ro/eveniment/romania-poate-depasi-in-acest-an-pib-ul-cehiei-si-pe-cel-al-greciei-16228674

https://www.dcnews.ro/pib-ce-loc-ocupa-romania-in-ue_525658.html

Expresia citata nu m-a deranjat prea mult. Ma deranjeaza insa faptul ca ea poate fi folosita aici (in baza dreptului la libera exprimare) doar in sensul acceptat de pesedisti.

iceparu spunea...

Sa fim seriosi.Dragnea o fi facut alte potlogarii,furtisaguri,excrocherii etc.pentru care ar putea fi priponit dar condamnarea lui pentru referendum e trasa de par.A afirma ca e penal pentru asta e o tampenie.
Mai terminati cu binomul.De cand va stiti procurorul este avocatul acuzarii si pe cale de consecinta face tot ce e posibil ca acuzatul sa fie condamnat.Faptul ca in treaba asta s-a bagat si SRI tine de siguranta nationala.DNA trebuie sa existe dar fara sa aiba implicatii politice.Din cate imi amintesc a trimis la zdup si de la dreapta si de la stanga.Nu afirm ca procurorii sunt niste sfinti.Ca in fiecare grup au si ei uscaturile lor.
Sunt tari care se pretind a fi fanion al democratiei.Procurorii sunt alesi prin vot popular si dau socoteala in fata celor ce ii aleg.Aduceti-va aminte de situatia unui fost presedinte al SUA ca era sa-si piarda scaunul ca a mintit privind o relatie extraconjugala.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Stelian P
Si eu m-am nascut in Banat, din parinti romani din centrul Transilvaniei. N-am sanje de ungur, ceh sau sarb. Asta nici n-are vre-o importanta. Important este cum ne raportam la civilizatie. Civilizatia nu inseamna iohanis, civilizatia nu inseamna sa spui ca armata-i o pierdere de timp, civilizatia nu inseamna sa candidezi pt functia de presedinte si tu ai probleme cu instantele de judecata, civilizatia nu inseamna ca tu presedinte sa vrei guvernul tau, cand CONSTITUTIA ROMANIEI nu-ti da acest drept...

Huhu Rezea spunea...

@Ioan
Ce te miri?
A fost votat de 2 ori președinte omul care a scufundat flota și a rusificat Alro. Ce-i drept, omul nu a avut acces la A 3.
Dosarul Alro a fost bagat sub fund...vorba procuroarei care s-a speriat când a auzit de interceptarea convorbirilor clanului basescu.
Până la dezvăluirea de la A3, procuratura și justiția călărită de "penalul" prezident a închis zeci de dosare penale în care era implicat clanul Bercea.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Eu nu mai pun demult semnul egalității între PSD și social democrație. Dacă nu te repauzai ...un timp, crezând că s-a rezolvat problema pensiilor pentru militari, aflai că la recentele alegeri parlamentare nu am recomandat rezerviștilor alegerea PSD. Articolul apel îl poți citi și acum.

Nici d-ta nu gândești prea diferit de un social-democrat, numai că te-a sufocat un soi de cosmopolitism globalist.

tehnocrat spunea...

Si la noi daca era ales presedinte, regele Cioaba din Sibiu, se intampla la fel ca la cehi, cum a fost ales iohanis din Sibiu, cu probleme in instanta, nu se putea intampla ca la cehi.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Îți bați cuie-n tălpi fara a reliza că de fapt comentatorii de pe blog nu sunt nici basisti ,nici iohanisti ,nici in solda SRI ,DGIA sau pe cine ai mai inclus în liota anti psd.
Oamenii se simt pur si simplu batjocoriti de o liota care a dat o lege si când a pus-o in aplicare a modificat-o prin proceduri si efecte neconstitutionale și atunci isi exprima fiecare in felul lui nemultumirea.
Ca să-l scoti pe Livache si gasca bun de pus în frunte comparându-l cu cehul miliardar este putin prea mult.
Cehul si-a facut averea ca si investitor privat cu firma și afaceri in spate pe când Livache a facut un imperiu de avere din salariu de bugetar fara după cum el insusi spune nicio firma in care sa fie implicat ca actionar,investitor ,etc. Pai chiar este greu sa-ti dai seama ca asta sfideaza inteligenta românilor mintindu-i in fata.
Romanii vor alege mereu pe cei care stiu sa minta si sa promita mai frumos santionând partidele care le-au facut necazuri. (vezi sanctionarea pdl în 2016),etc.
Neavând pe cine alege din sfera opozitiei poate la viitoarele oamenii functie de promisiuni vor alege tot psd.
Că va fi un pas inainte sau un regres crezi ca mai conteaza in viata românului când oricum după alegeri oricine ar fi la guvernare îi însurubeaza patru ani după propriile interese.

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Ce nu ai înțeles tu și alții este că binomul a fost și este împotriva celor din stânga și dreapta care nu răspund comenzilor lui și nu acceptă plata taxei de protecție!
Vine timpul când 2 mâini nu va vor ajunge că să va cruciți când veți afla ce averi au exfiltrat!
Multinaționalele nu sunt atacate și pt că sunt sub sfera de interes a omologilor din țara unde se află compania mamă!
Toate paradisurile fiscale sunt sub un anume protectorat și dau cota de lână!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Dar nu ți se zdruncină neuronii când doi Profi de liceu, fie ei și eminenke, strâng averi după averi? Din bani cinstiți...salarii de profi și meditații nonstop!
Aici frizezi tu prin susținere oarbă și KWI prin ipocrizie!

Leo spunea...

Nu mai este de mult binom. Este trinom :
- Clasa politica + Servicii + Lumea interlopa.

Huhu Rezea spunea...

Prezumția de nevinovăție este o garanție procesuală pe care organele de cercetare și de judecată sunt obligate să o acorde persoanelor cercetate sau judecate penal.
Prezumția poate fi răsturnată prin probarea vinovătiei.
Este greșită afirmația....merg în instanța și-mi demonstrez nevinovația.
In instanță mergi pentru a respinge acuzatiile sau pentru a demonstra ca acuzațiile formulate de procurori nu sunt întemeiate.
Ca politician, ziarist, persoană fizică etc. este riscant să te adresezi celor cercetați sau judecați cu alte apelative decât cele de făptuitor, învinuit sau inculpat
In gând poți să crezi ce vrei.
Dacă îi zici penalule, infractorule te poate da în judecată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt binevenite schimburile de opinii, adevarul este ca ne-am pierdut increderea in toti! Dar in absolut toti! Increderea mea in Presedinte, pe latura sociala, ca cea politica s-a rupt de la inceput, atarna in firul de par al oug 59. Daca n-o trimite la Av. Poporului pentru CCR si aproba crima, s-a rupt si acest fir!
S-a mai descoperit ceva la pensiile civile, de data aceasta, drept urmare s-a discutat asta pe Rtv dupa amiaza, cat si de alte manareli, cum ar fi cresterea extrem de redusa a salariilor foarte mici, pe cand cele mari vor fi umflate discretionar, apoi se incearca anularea actualizarilor si indexarilor anuale cu rata inflatiei! Mai sunt si alte magarii. Ei, atunci in cine dracul sa te mai increzi, cand cei mai vocali autoproclamati social-democrati ai Romaniei, PSD, tradeaza un popor intreg prim minciuna, furt si inselaciuni?!
I-as vrea pe toti acum la bulau, dar cu o conditie: Dosar complect cu martori reali, cu probe materiale si inscrisuri-indubitabile toate, nu din razbunari, nu la comanda politica, nu cu falsuri, martori falsi si alte probe falsificate a la metoda Portocala!
DNA nu indeplineste, la ora actuala, aceste calitati ale dreptatii si conform actului de justitie constitutional! Presedintele nu este un garant real, nici al justitiei, dar nici al dreptatii si echitatii sociale, dar chiar a absolut nimic, si o zic fara sa am ceva cu domnia sa, ca nu-i mananc din castron! Insa, in Romanistan Soros dicteaza, Soros comanda, Soros conduce, Soros ia deciziile cruciale prin asa zisa Societate civila, de fapt niste vanduti pe bani sa puna umarul la distrugerea si faramitarea Romaniei, conform perciunatilor illuminati!
Deja se duc tratative secrete, in dosul paravanelor si draperiilor groase, intre Presedintie si Societatea illuminati ( ,,Societatea civila'') ca politicul si partidele sa nu mai conduca Tara, ci numai ,,Societatea civila'' sub stindardul presedintiei, stiati asta? Ei, aici se autodistruge, inca o data, DNA ca se implica in aceasta conspiratie cu noi dosare sa darame actuala guvernare, apoi sa fie insurubata ,,Societatea civila-illuminati'' la puterea statului!
Degeaba aici noi facem spume, ca tot ce ordona Soros se va face, fratilor, mai ales ca Sistemul de Aparare, garantul independentei si securitatii statale, a fost distrus cam peste 80%! Gurile noastre de aici si de aiurea nu au nici o putere sa mai apere sau sa mai indreptateasca ceva, si vom muri pe ciocul si pe ciocofoanele noastre, ca mierloiul cu gheara in garleaja!

reddog spunea...

Ce nedreapta este viata uneori... !
Daca Ponta ajungea presedinte sigur il gratia pe mustaciosul de Teleorman persecutat pe nedrept de "binoamele, meletienii si gagiii de la serei, dara-ar boalele-n ei de oameni fara suflet", asa ar spune probabil Floricica Dansatoarea, patrioata romanca si vedeta la protestele contra lui Iohannis. :)
Din pacate (pentru el) Ponta a ramas fara ciolan si a stricat prietenia cu pescarul.
Va dati seama ce-am ratat, puteam fi peste cehi, la gratieri desigur. :)

tigri2 spunea...

Tara noastra a revenit la perioada fanariota , numai ca acuma stabimea si ciubucurile aferente sunt preluate de Teleorman nu de Fanar si sunt mafioti nu fanarioti !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Reddog: Fratioare, stiai ca mousiu Ponta & Comp. PSD au gandit, elaborat si promovat OUG57 cu acele articole fasciste de matrasiri, in speta Art.40, dar cazand in freza guvernarea pesedista au preluat-o tehnoretardatii? Ei, acum e acum: Dragan Superpenal & Lola Lov Fiola au lasat-o asa dementa si criminla aceasta ordonata, sfidandu-ne ca pe niste gunoaie, ba mai mult, au inhipt pumnalul in inimile noastre cu OUG 59. Nu ei au eleborat-o politic, ci au ordonat Armatei s-o faca, sa se creada ca sunt spalati pe labele alea murdare de orice implicare, insa ideea le apartine! Latram, urlam, ne agitam insa ei ne aud foarte bine, dar sunt indiferenti si nu vor sa faca nimic sa se indrepte ceva, stiind foarte bine ca tot ce au emis ei sunt actiuni de strangere a curelei la ultima gaura, cauza fiind doar una: Nu sunt bani! Au mintit porceste in campanie sa ia voturi, stiind si ca nu sunt aceste parale, acum preluand puterea s-au pus pe castrat pe toate liniile sa nu ajunga tara in faliment, si vom vedea amanari peste amanari, scaderi din cuantumuri si neonorari de promisiuni pana la alegeri. Si iar in ajunul electoral da la toti o pomana, subtire ca majunul pe felia de maliga prajita, stiind ca romanul si cu un zaharel se inmoaie si iarta, apoi iar ii abureste cu alte promisiuni mincinoase, si iar se umfla gogoasa electorala la peste 50%, si iar vin la putere! Apai, cum dracul sa nu actioneze si Societatea civil-sorosista si Presedintia sa darame guvernarea PSD, cand vad ca singuri isi taie craca de sub plantare?! Eu cred ca vor avea si sustinere publica de la nemultumitii sociali sa darame guvernarea pesedista, care acum sunt cu milioanele! Printre ei ma numar eu & Comp. oracaitorilor brotaci!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

N-ar fi rau sa-mi vizitati pagina fb sa vedeti la ce ma poate duce, uneori, capul! ,,...izdificarea barbatului'' este ultima traznaie versificata, iar mai in jos pe pagina mea sunt si alte minuni! Lectura placuta!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Acum îți faci reclama aici? Caută o editură, eventual una susținută de BOR și să te văd la lansare! Un poet în plus, un postav în minus....
Cât despre implicarea lui KWI în experimentul social de import, guvernare prin ONG-uri, pasul este și periculos și curat anticonstituțional! Sa vedem dacă forțele plătite să garanteze și păzească democrația și Constituția vor fi martori, arbitri sau jucători finali!

Stelian P. spunea...

Buna dimineata tuturor !
@Iceparu
La virsta mea ma cred om serios. Pentru un jurist Dragnea are o condamnare penala si un alt dosar PENAL pe rol. Trebuie sa-l tratam la fel cu un om care nu are nicio condamnare, nu vi se pare o micuta discriminare ? Cind ati intrat dvs. in armata nu vi se cerea un cazier curat, acuma e altfel ? Daca un simplu soldat cu cazier ajungea la canal cum ati ajuns dvs. colonel cu functii inalte cu asemenea judecati de valoare ? In firma dvs. ati angaja un om cu cazier si cu sansa (teoretica) de a ajunge detinut ? Sper sa-mi raspundeti punctual.
@tehnocrat
Va invidiez ca aveti singe pur. Da, nu e normal ca un presedinte ales (sau numit, in dauna lui NAUM Ponta, un alt roman pur) sa aiba guvernul lui. E mult mai bine pentru tara sa aiba un parlament si un guvern ostile cu care sa se contreze zi de zi. Imi pare rau ca cei care au cistigat alegerile nu gasesc intre cei 400.000 de membri un om fara cazier care sa-i reprezinte. Cu alegerea regelui Cioaba....sper ca glumiti.
@Huhu
Am vazut ca nu mai puneti semnul egalitatii intre PSD si social democratie (cu care nu am nimic de impartit) altfel nu incercam sa postez aici. Globalismul mi se pare mai bun decit autarhia. Putem dialoga cu placere pe acest subiect dar va rog sa nu mai imi cereti sa-mi verific originea.
„Prezumția poate fi răsturnată prin probarea vinovătiei. „ Corect. Va rog totusi sa-mi explicati cum se poate proba vinovatia daca parlamentul decide ca suspectul nu trebuie sa se prezinte in fata instantei ?
„In instanță mergi pentru a respinge acuzatiile sau pentru a demonstra ca acuzațiile formulate de procurori nu sunt întemeiate.” Si asta e corect. Dar cum sa mergi daca parlamentul decide ca nu e nevoie sa mergi ? Ati vazut vreun parlamentar care a renuntat la imunitate si s-a dus in fata instantei ? Ma cam lasa memoria in cazul asta. Sunt sigur ca nici Dragnea si nici Tariceanu nu o sa ma dea in judecata.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Stelică
E greu pentru un băsist sa înteleagă normele democratice ale unui stat de drept şi faptul că o comunitate politică este condusă de cine vrea ea nu de cine ar vrea adversarii politici.
Când va dispărea imunitatea magistraților pentru abuzurile în administrarea actului de justiție nu va mai fi nevoie nici de protejarea miniștrilor parlamentari.
Legea nu oprește procurorii să continue investigatiile asupra miniştrilor şi să revină cu o noua cerere în Parlament sau să reînceapă urmărirea penală după ce făptuitorul ministru şi-a încheiat mandatul de parlamentar.

Huhu Rezea spunea...

Cursuri de Economie politică şi Socialism Stiințific am prins în liceu.
La Facultatea de Drept UB era cursul de Doctrine politice. Nu l-am prins pe acel profesor.

luminita spunea...

ATI REZOLVAT CU PROBLEMELE PRIVIND pensiile si acum va duelati in doctrine politice ,poate aflati ce se mai intamola cu oug -urile alea de ne-a faut praf pensiile , vad ca DOGARU tot scrie peste tot , o fi avut un raspuns ? Dragnea asta e dus cu pluta si asculta toate ineptiile olgutei , asta tot nu tace . CE fac astia dela casa sectoriala cu aplicarea aia de actualizare , cel putin celor care nu au treaba cu recalcularea,puteau deja sa fi
termina cu emiterea noilor decizii . cemai pun la cale ? cum aflam ?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Evrika! Asa-i onorabile Huhu Rezea: Legea nu-i poate opri pe procurori sa-i ancheteze, dupa incetarea mandatului de parlamentari! Asa ca, oriunde s-ar ascunde ALDE Tariceanu, Plumb, Vasilescu, Dragnea, Ponta si altii, mana lunga a legii va cotrobai prin toate cotloanele chilotilor ca sa-i gaseasca, si tot vor raspunde la bara pentru acuzatiile aduse, daca vor fi dovedite! Dar pana atunci, prezumtia de nevinovatie sa primeze si sa fie respectata, inclusiv de catre Domnul Presedinte, care permanent abuzeaza si incalca legea, chiar si cea morala, si se foloseste de anumite ,,metafore,'' gen ,,penalul Ixulescu,'' ,,puscariabilul Cutarescu,'' etc, insa o face din pozitia celui dovedit in instanta si prin hotarari judecatoresti ca fiind savarsitor de infractiuni penale! Pai, e korekt asa, coane Pristanda, coane Leonida si coane Trahanache?
@Leonard, frate: Ai stofa de detectiv Sherlock Holmes, bag seama! Prin simple intrebari cu siretlic, step bye step, adicatalea din treapta in treapta, puse onorabilului, ajungi serpuitor la tinta, si deja iti conturezi o mica idee cam ce Scoala Militara a absolvit, si astfel sa fii complect convins ca Dreptul Militar e cauza marelui nostru ajutor de pe aici! Gresesc, prietene?! Eu deja am convingerea...

CEZAR spunea...

duminică, octombrie 29, 2017
Stelian P. spunea...

Buna dimineata tuturor !
@Iceparu
La virsta mea ma cred om serios. Pentru un jurist Dragnea are o condamnare penala si un alt dosar PENAL pe rol. Trebuie sa-l tratam la fel cu un om care nu are nicio condamnare, nu vi se pare o micuta discriminare,,,,,,
--------------------------
Nuuuuu..nu sunteti un om ..serios..sau nu aveti capacitatea de a intelege !Este la fel de grav...
ESTE CLAR CA SUNTETI inca UN BASIST ..CONVIINS...

Mihai spunea...

@ Huhurez
Ca parere personala, Stelică mi se pare mai mult pragmatic decât ”băsist”.
Reddog o fi tot basist-iohanist după autorizata d-voastra părere? Eu il văd un pragmatic cu viziuni adaptate realitatii sau firescului.
Daca eu am fost clasificat Iohanist ,oare cum pot fi clasificati cei care pupau dosul si fata gaștii psd-iste( nu dau nume să nu se supere tehnocrat -sânge pur-fost membru pdl Cluj când Boc sub îndemnul Basescului ne măcelarea sau Mareș cel care încă nu deosebeste Miorita Nationala de Ciobanescul Mioritic , Cornelius care-i injura si lauda la comanda functie de agrementul indrumarile juridice ale lui Huhurez , Luminita legata de coada cu tigri 2,etc) ,ridicându-le ode de preaslavire pentru L223 si alte bunaciuni ,etc iar acuma îi înjură ca la usa cortului folosind expresii de genul (hoti ,mincinosi,merita bagati la pârnaie, ne-au furat, ne-au înselat , fanarioti,etc).
Și parca si domnia ta când îi lauzi când îi injuri printre rânduri pe candidatii astia pe locuri eligibile pe la Jilava ,etc.
K-Cum se reflecta toate astea în oglindă prin arhiva blogului, mon cher Huhurez. Chiar nu reti sa mai scapam de balcanismul asta dunărean fara porturi de acostare a navelor de agrement.
V-ati intrebat vreodata dece smecherii binefacatori ai natiunii nu se orienteaza nicio clipa spre copierea regulilor din fiscul nemtesc ? Studiati-l si dati-vă singur raspunsul.
Poate asa va schimbati optica fata de cei care au trait sau traiesc alaturi de sașii transilvaneni si svabii banateni -motoare ale dezvotarii zonale si nationale.

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Eu sunt procuror și întocmesc dosare penale întregului Parlament, căci sunt independent, dar iau banii de la stat!
Ei, cum este?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Azi îți dau dreptate!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, am o groaza de pochi prieteni, chiar foarte bogati, am avut sef redactor si la ziar, dar la ei totul e bine si frumos pana la a te...ajuta cu bani, sau cu altceva! In loc cu lumina, carne de femela si cu verdeata voi fi trimis de cohorte de slujitori in sutana, probabil! Nu m-am gandit niciodata sa public creatiile versificate, drept dovada ca aproape toate poeziile mele s-au pierdut in neant, pe bloguri, pe la damele ce le-am iubit in viata si cucerindu-le cu cateva strofe de amor inflacarat ce le-au aprins calcaiele, cazandu-mi galese la asternuturi, si deloc putine, caci am ameliorat rasa prin zonele folclorice slab demgrafice, cat si aiurea... De ce oi fi asa de pasiv si parsiv cu propriile-mi talentos des Bufteas, muchachas?! Mare pezeveghi delasator si ignorant mai sant!...

Mihai spunea...

Huhurez , iar esti selectiv in comentarii ? dreptul la opinie este liber chiar daca aduce atingere unor convingeri .

Ein Stein spunea...

Vad cativa colegi de blog capitalisti pana in maduva oaselor, pacat ca au uitat cand completau de zor caietele de IPI cu plenarele si congresele tovarasului. Nu vad ce e rau in a studia socialismul stiintific. Poate nu va doriti un socialism ca in Finlanda, Suedia, Norvegia, etc. e mult mai bine cu "capitalismul" romanesc. Nu am fost membru de partid PCR, nu am dorit sa fiu insa dupa ce am gustat din plin din "capitalism", socialismul nu mi se mai pare tocmai diabolic.
In Romania nu a fost niciodata nici socialism nici comunism, nici nu avea cum. Doctrina socialista a fost inventata si gandita de oameni cu carte, foarte multa carte, genii ale vremurilor lor, era imposibil sa aplici acea doctrina cu un cismar si o analfabeta care vindea seminte in gara la Gaesti.
Analfabetismul stiintific si incompetenta propagate in zilele nostre sunt zestrea pe care ne-a lasat-o femeia de stiinta de renume mondial, doctor in polimeri si poliperi. Nu cred ca e cineva care poate sa conteste acest lucru urmarind "oamenii de stiinta" si "savantii" care s-au cocotat in varful gramezii de unde ne conduc. In Romania de la revolutie nu s-a aplicat nicio doctrina singurul lucru pe care i-a unit si caracterizat pe "politicieni" a fost doar goana dupa innavutire prin furt si minciuna. Chiar in acest moment "socialistii" de la PSD aplica cele mai liberale masuri din istoria Europei, dupa cum observati, toate, dar toate masurile in materie de taxe si impozite sunt mutate din sarcina patronatelor in carca oamneilor de rand. Explicatiile lor sunt de-a dreptul hilare, nu le da nimeni peste bot cerandu-le socoteala pentru rezultatele acestor masuri nu motivarea lor. Unde e doctrina?
Societatea romaneasca e macinata si distrusa de incompetenta si analfabetism a conducatorilor din ziua de azi si a unui aparat birocratic la fel de incompetent si analfabet. Nu coruptia e principalul element care ne-a adus in starea asta ci incompetenta, coruptia fiind un element rezultat din incompetenta si aservire nu un element de sine statator. Poti sa vrei sa corupi pe cineva dar daca nu ai pe cine, degeaba.
Asta e un simplu exemplu care de fapt e un template dupa care se desfasoara intreaga activitate in Romania:
https://www.bugetul.ro/exclusiv-scandal-monstru-sanatate-salarii-uriase-medici-umiliti-si-pacienti-lasati-la-voia-intamplarii/
Singura solutie de a indrepta situatia din Romania si a intra in randul tarilor civilizate este ca toate posturile sa se ocupe prin concurs promovand oameni competenti care sa se ocupe de dezastrul care se petrece in tara, interzicerea angajarailor pe criterii de cumetrie, rubedenii, doctorate si orice alt mecanism.
E singura solutie!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Legea nu oprește procurorii să continue investigatiile asupra miniştrilor şi să revină cu o noua cerere în Parlament sau să reînceapă urmărirea penală după ce făptuitorul ministru şi-a încheiat mandatul de parlamentar."
Din nou trebuie sa va dau dreptate. Ca fost basist va rog sa ma lamuriti daca de la respingerea de catre parlament a inceperii urmariri penale si pina la revenirea procurorilor functioneaza termenele de prescriptie. Ii tot aud pe parlamentari care spun in apararea lor ca nu a aparut niciun element nou in dosarul lor....dar eu nu inteleg chestiile astea.
@Iulian Mares
Chiar ma intreb dece procurorii nu fac dosare intregului parlament. Cine ii opreste ?
Precizez ca intrebarea mea e o gluma !

Ein Stein spunea...

Cum a ajuns Portcala procuror la DNA dar Kovesi ca tot vorbim de procurori? Cum a ajuns Olguta ministru la MM. Ultima duma a savantului de la MM e ca ar vrea sa mareasca varsta de pensionare pentru medici la 67 de ani, motiveaza ea saraca, ca nu mai sunt medici mai bine-i leaga de glie decat sa abdice la ideea stupida cu cumulul pensiei cu salariul. Na medici Olguto. Alalalt geniu, Tariceanu, spune ca se sisteaza angajarile la "stat", pai cum ramane dom'le cu dezastrul la personal in MApN si MAI. Da afara toate panaramele angajate pe pile si relatii si o sa ai bani arhisuficienti sa angajezi in liniste ce trebuie, dar prin examen ca almintrelea ajungem ca la inceput. Dar medici? Dar specialisti si ingineri la transporturi si drumuri? Dar, dar, dar?
Asta e problema nostra nu socialismul, capitalismul, doctrina si alte vrajeli.
Eu as dori sa traiesc in socialismul suedez sau norvegian.
Nu inteleg de ce nu-si pune nimeni problema de ce o tara ca Romania cu resurse foarte mari, o tara fosrte bogata cu o populatie si un teritoriu foarte bine echilibrata ajunce sa fie saracia si exemplul negativ al Europei. Coruptia? Nuuuuuuu! Altceva!
Cumetria, statul mafiot, incompetenta, analfabetismul.

Mihai spunea...

@ Leonard
Asta deosebea ATM-ul de alte scoli. Mereu veneau in acea aula invitati oameni bine informati de la Agerpres,MAE,etc care dadeau drumul la informatii nevehiculate in spatiul public si rapunsuri pe sleau la intrebarile din sala. Am participat la acea conferinta si stiu despre ce este vorba.
Huhurez si acolitii lui nu are în registru evidenta evolutia societatii prin prisma sistemelor economice de tip inchis,artizanal,capitalist,corporatist,cooperatist.
Trecera de la Keys la Marx inseamna pentru Huhurez doar doctrina marxista care opereaza cu conceptul de mod de productie care a cunoscut mai multe forme evolutive ,primitiv,sclavagist ,tribal,feudal,capitalist si socialist.
Capitalismul liberal sau capitalismul liberei concurente nu s-a studiat pe la acea facultate nici chiar la ”doctrine politice” ?????? care sunt interconectate cu evolutia sistemelor economice.
Sunt convins că cei de la putere care-si zic de doctrina socialist-democrata sunt fals preocupati de studiul modului cum liberalismul economic rezolva problema inegalitatii sociale ca urmare a antagonismelor sociale in timp ce în privinta lui Huhurez nu am dubii.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Nu este nicio rusine să fii social democrat sau de stânga
Ipocriți sunt cei care nu recunosc, deși din modul cum analizează problematica socială și economică sunt de stânga până în măduva oaselor.

Leo spunea...

Nu de azi ci de demult , chiar de la începuturi , ce este acum nu este "social democratie" ci este o IMPOSTURA a acestei doctrine. Social democratia este pervertita de trogloditi , fripturisti , sinecuristi , hoti , mincinosi , ...etc. pt. care singura "social democratie" este slujirea interesului personal , sufocând evolutia Romaniei.

Huhu Rezea spunea...

@Avianyk și Leonard
La UB nu se studia tehnică militară.:):)
La Doctrine se studiau toate doctrinele politice și economice în antiteză cu socialismul stiințific. Dar se studiau....

Leo spunea...

Draga T3 , multumesc pt. "comunitatea de idei" . Pana acum am descoperit , ca m-am intersectat fara sa stim unii de altii , prin deceniul saptezecistilor si urmatorul , cu tine in aula , cu CEZAR ( in marea aplicatie a Armatei lui Rosu ) , cu Flavius pe santierele patriei , cu Iulian pe la 632 , cu Gabita pe la 2574 , cu T2 pe la 2286 ( depozitul de CL) , etc... Blogul aduna amintiri si pe autorii lor din tinerete...

Mihai spunea...

@ mares
Tare aș vrea să te văd daca ai chef de al doilea dosar dupa ce în primul tău dosar ai alergat sa dovedesti vinovătia unor șmecheri ai sistemului unsi cu toate alifiile,doldora de bani, ,ascunsi in matrapazlâcuri sub semnaturile si faptele subordonatilor ,asistati de avocati refulati din sistemul de justitie care cunosc bine portitele legii si care-i invata toate chichitele scăparii de catuse.
Si tare-as vrea sa te vad ce fata faci când dupa munca de ani de zile de dovedive a vinovatiei faptuitorul se alege cu doi ani cu suspendare desi tu pentru infractiuni cu pagube de milioane de euro ceri de la 4-8 ani cu executare.
De abia atunci o să intelegi mai bine justitia. Atunci vei intelege ca unul ca Livache nu poate agătat decât pe chestiuni minore fiindcă pe cele majore nu a lasat urme lucrând prin interpuși.
Si tare-aș mai vrea sa te văd ce faci cu reclamatiile si denunturile care ti se inregistreaza la biroul de procuror . Le dosesti sau le dai curs ,nu cumva inspectia comandata de ministru sa te gaseasca cu ele in sertar.
Atunci vei intelege ca procurorii cerceteaza fapte penale si nicidecum gresit interpretat chiar de CCR activitatea de legiferare a guvernantilor.
Si vorba lui Stelica ,vinovatia sau nevinovatia parlamentarului sau a oricarui demnitar ,etc se dovedeste in fata judecatorului nu prin votul colegului de banca parlamentar atâta timp cât asupra acestuia pe masa procurorului sta o plângere sau un denunt.
Altfel demnitarii statului roman incepând cu parlamentarii nu se vor feri niciodata de la savârsirea de fapte penale. La noi daor frica pazeste mustaria.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigri 3: Hopa! In problema infractiunilor prin interpusi te sustin, frate! Alte exemple? Madam, Aladin Mustafa Shaideh Fara Chef, madam, Ruina Diagrama Cositor Carbon, & pleiada de alti politicieni de carton asfaltat! Acestea sunt cele mai pure activitati infractionale in stil mafiot! Greu de dovedit, greu de condamnat, greu de convins un judecator! Cata perversitate, siretenie si tact in aceste actiuni infractionale! Cand produci infractiuni prin interpusi, se mai numeste si actiuni ,,cu labele curate,'' dar cu buzunarele doldora! La PDL a functionat snur metoda asta! Rezultatul? Achitati ca au marturisit infractiunea, dar dand in gat (turnat) pe altii, au ramas cu banii la chimir si in conturile grase, au fost absolviti total de invinuiri, sau li s-au dat ani grei cu suspendare, iar acum traiesc in huzur pe taramuri calde si insorite, aratandu-ne de acolo, in ciuda, ciu-ciu cu mijlociul vertical catre stele! Pentru o paine, sau o varza furata, iei patru ani la urgenta, ca popa! Dar chiar patru ani, plus si o zi, ca sa faci stagiul pe muchie si complect, nene, pentru ca reprezinti un pericol pentru societate ca ai furat acea paine de foame! Intreb si eu, la misto: Mai exista Dumnezeu? Mai exista dreptate?

Leo spunea...

Da , Stefan Gh. era o "adevarata" cetate a stiintelor. Ea a dat multi "barbati" de stat , printre care unul padurar este aciuit pe sinecura si azi la MFA.
Toata viata am regretat ca nu am avut marea sansa si onoare a vietii ,sa urmez macar "modulul" St. Gh. de 6 luni.... Poate acum eram si eu pe sinecura , pe undeva pe la stat , daca nu cumva la MFA...

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Eu îți propun că în contextul statului de drept, varianta actuală "La Kilia-n port" că 2-3 procurori să întocmească dosare penale întregului Parlament și Guvern! Inclusiv la judecătorii ce încă nu răspund la butoane!
Apoi...guvernează cei desemnați de eu!
Asta este democrația pe care o dorești și propagi tu?

Iulian Mareș spunea...

T3,
Tu ești dus?
Eu, cetățeanul nu trebuie să îmi demonstrez nevinovăția, ci tu procuror trebuie să dovedești vinovăția!
Kiar est de ras...Ex.: - parlamentarii își dau demisia și în instanță câștigă toți! Ești distrus la cap?
Asta dorești sau urmărești? Ia de aici...oIo!

ionel bardas spunea...

Ein Stein tare mult a-si vrea sa-ti dau dreptate cu marirea virstei de pensionare la medici la 67 ani ca fiind opera craiolgutei dar nu ai dreptate intrucit asta este cerinta medicilor care nu se dau dusi la pensie nici la 80 de ani nu la 65.ce le strica sau dauneaza lor ca si asa au cabinete particulare din care ies numai cu picioarele inainte .de ce nu ar ramine si la stat de unde isi fac rost de clienti.un reputat medic afirma ca cea mai mare mafie exista in industria farmaceutica iar atunci cind scotindu-se atitea categorii de medicamente pe piata si cineva a intrebat de unde atitia consumatorii de medicamente raspunsul a fost mai mult decit transant :II PRODUCEM .pe intelesul tuturor orice medicament de ultima generatie creaza dependenta sau distruge organe pentru care e nevoie de alt medicament s.a.m.d. deci nu craiolguta vrea pensionarea medicilor la 67 ani ci ei vor cu tot dinadinsul sa parasesca sistemul numai cu picioarele inainte.

Iulian Mareș spunea...

Mă apucă rău căldurile când văd prostovani și blegărai de dreapta care au muncit numai la stat!
Nu pot sta dracului pe vine și să-și mănânce produsul, pe dreapta?
Cat de ipocriți pot fi acești super lingăi, precum comuniștii de circumstanță ai anilor 60-70!
?!!?
Visez cam 3-4 proști ai satului.... Și nu vreau să-i nominalizez, dar le spun simplu... Hai sictir, retardaților!

CEZAR spunea...

M-ALE
de data asta mi-ai placut...
INDIVIZII ..NU AU PIC DE CULTURA POLITICA ...OBIECTIVA ..INDEPENDENTA ..
EI APROBA TOOOOT CE AU FURAT SI DISTRUS BASISMUL..INCLUSIV STATUL MAFIOT ..PE CARE MATROZUL CHIOR A RECUNOSCUT CA L-A CREAT !
este de plans ...

luminita spunea...

DLE LEONARD . vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sant acri , lasa=te de asemenea aprecieri ca oricum nu era pentru tine acolo , tu esti bun sa mergi la scoala agricola

Iulian Mareș spunea...

T3,
Dar tu kiar ești oier sadea!
Activezi dosare după 10 ani, jumătate din adulții țării sunt interceptați complex pe mandate de siguranță națională! Eu cred că mănânci doar brânză și efectul este pe sinapse! Cei mai anonimi și agnostici procurori ajung la vârf, cea mai hulită și perversă/ ipocrită judecătoare ajunge înainte de pensie la CCR, cu dosar deskis!
Și tu ești dreptaci și orb!?
Daca șmenuiești case și coborî în stradă, incitând la dezordine publică, cum te numești? Simplu...nici baci, nici cioban ci oier!
Din sumele lui KWI: "Dacă ajung președinte eu voi renunța în secunda 1 la imunitate!"....aud, latrăilor? Câți ani au trecut și nimic!
Hai mai, cântați-vă maneaua la altă masă!

iceparu spunea...

Stelian P@tin sa-ti spun ca nu am motive sa sustin PSD ci mai curand din motive personale ar trebui sa merg catre PNL.Asta nu ma impiedica sa privesc lucrurile obiectiv.Cum naiba sa condamni pe cineva ca indeamna oamenii sa mearga la vot?Dece nu-l condamni si pe cel care indeamna oamenii sa nu mearga la vot?Imi spui ca pentru un jurist Dragnea are condamnare penala.Pentru asta eu trebuie sa am ochelari de cal?
Bardas@e criza de medici domnule,inclusiv in MApN.Medicul e pasare rara.
Stein@cand ai acceptat pluripartitismul implicit ai fost de acord cu clientelismul politic.
Mares@fii mai explicit.Nu inteleg ce vrei sa spui cu "prostovani si blegarai de dreapta care au muncit numai la stat".Sa inteleg ca un individ care a muncit la stat nu are justificare sa fie de dreapta?

Huhu Rezea spunea...

Dragneaa fost condamnat de judecătoarea Stanciu pentru incălcarea dispozițiilor legale privind prelucrarea datelor personale, nu pentru fraudarea referendumului anti-matroz.Atât de lașă a fost că nici nu a semnat hotărârea.Sunt șanse să câștige la CEDO.
Campania electorală de demitere a lui Băase a fost condusă din partea USL de Dragnea și liberalul Ed. Hellvig. El a fost recompensat de sistem cu funcția de șef SRI.
Ei, da ce mai justiție de lumea a treia avem!
Doar ursul mai hibernează liniștit!

Iulian Mareș spunea...

Iceparu,
Da, tataie....așa este!
Ai fost bugetar o viață și acum o arzi de dreapta, cu idei liberale, inițiative economice, antreprenoriat, patronat...economie deskis...etc!
Nu-ți pute a demagogie? Dacă ai fost adeptul liberalismului mergi in economia de piață și arde-o la dodosca!

Mihai spunea...

”Eu, cetățeanul nu trebuie să îmi demonstrez nevinovăția, ci tu procuror trebuie să dovedești vinovăția!” zice cetatenul pensionat de la stat cu inceput de cariera din LM.

Cred că studentii de la drept râd cu gura pâna la urechi la un asemenea raspuns la seminar săptamâni intregi. Profesorul sigur isi da demisia. De Stan si Bran.
Până si caprele lui cezar s-au oprit din rumegat și cer supliment.
De huhurez &co ce sa mai zici . El incita /sustine mereu la inlocuirea unui sistem mafiot cu un alt sistem mafiot iar chibitii il sustin.
Tot asa spre victoria finala si o justitie unicat după chipul si asemanarea mafiotilor. Noroc că dl Tudorel stie ceva drept si n-a percutat la secundă la comenzile mafiei din partid precum Ciordache (a carui CV întortocheat huhurez nu a binevoit sa-l publice).
Vai de capul nostru când vor fi la rampa urmasii mafiotilor promovati prin parlament care nici macar nu pot raspunde la intrebari de genul ce inseamna partid de stânga sau partid de dreapta.
Pacat ca din rândul militarilor nu se ridica cineva cunoscator al legilor si sitemului in amanuntime care să ne reorganizeze si să ne reprezinte cu verticalitate ,aplicat pe realitate ,cu credibilitate în societate si capacitate de impunere pe argumente .
HUhurez,pa , râmâne ca-n gară;
Ursul = ghinionul penalilor si ..........Simona ....locul 1 ....prin conjunctura rezultatelor. Ca la noi ......sărbatoare mare si vuiete pe televiziuni.

Leo spunea...

Citez cu cop-ypaste
"Secţia Penală în dosarul nr.4862/1/2013. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: 1. Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Dragnea Liviu Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.13 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 1 an închisoare la pedeapsa de 2 ani închisoare. Menţine modalitatea de executare a pedepsei şi majorează termenul de încercare de la 3 ani la 4 ani.
Art. 13 L78/2000
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. "
Nu prea se "loveste" caci "ACTELE VORBESTE !"

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Asta am propus si eu dar cu toate ca am precizat clar ca e o gluma unii care nu au simtul umorului ci doar simtul mistoului fata de altii nu au inteles. Ma rog, umorul e atributul oamenilor inteligenti nu al celor care isi combat adversarii cu idei forte : „Tu ești dus?, Kiar est de ras (asa lupta romanii puri cu gramatica romana !), Ești distrus la cap?, Ia de aici...oIo!, Mă apucă rău căldurile când văd prostovani și blegărai de dreapta..., Cat de ipocriți pot fi acești super lingăi..., Dar tu kiar ești oier sadea!....” Ma opresc aici ca nu-mi place argoul. Daca nu v-as cunoaste mai de mult as crede ca faceti parte dintre cei eliberati in ultimele zile.

Gigi spunea...

Am văzut de la un timp de vreme că cei care ne conduc din punct de vedere politic,pe la diverse întâlniri,conferințe de presă,cei din dreapta echișerului politic arată cu
degetul penalii din stânga și viceversa.
Nu mai au decât să facă un clasament,să vadă și boborului în timp real, săptămânal,dacă se poate,cine conduce în acest clasament.La finele anului să se lase cu premii,printre care și decernarea
premiilor:"mincinoșii anului"și "îmbogățiți anului".
Premiile să fie decernate de DNA.

Dan B. spunea...

Am mai lecturat comentarii cu opinii contrare, insotite de argumente, insa un comentariu cretin, ca cel al lui Stelian P (mai ca-mi vine a crede ca P vine de la „prost”), rareori mai gasesti!
De multe ori am fost in contradictie cu crezul lui Huhu, insa, de data asta, il creditez cu incredere, mai ales ca amicul pare a fi activ pe blog doar dupa ce a „tras pe nas”. Pe de alta parte, ma ingrijoreaza paternitatea sa („..., In mod sigur nu am singe pur romanesc.....”) din moment ce tot zice ca nu ar avea sânge pur romanesc, ci iun amalgam sârbesc, unguresc, svabesc, etc, ceea ce induce ca ADN-ul sau are gena mamei-turiste.
Sunt de acord si cu patriotismele regionale, atata timp cat astea nu afecteaza pe cel national sau prevederile constitutionale!
Discutand pe seama imunitatii parlamentare, neghiobul nostru, lipsit de elementara informare, nu vrea si pace sa priceapa ca procurorii, in absenta avizului parlamentar, poate intocmi rechizitoriul si poate inainta dosarul penal instantei judiciare; daca parlamentarul refuza sa-si apere reputatia la instanta, o eventuala condamnare poate conduce la ridicarea lui din plenul camerei din care face parte, imunitatea fiindu-i suspendata de hotararea judecatoreasca.
Sa nu stie domn Stelica (sau face pe prostul?) ca imunitatea parlamentara suspenda curgerea prescriptiei, dar nu-l exonereaza de penitenta prevazuta in Codul Penal?

PS: Dvs nu va pare ca Stelian pare a fi recentul manipulator pe acest blog sau intruchiparea prostiei, regasita in majoritatea comentariilor sale? Sau gresesc eu, fiindca nu suport si nu-l voi suporta, vreodata, pe Basescu si pe camarila lui, care a facut atatia prozeliti din prostimea natiei?

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Te mai ia și valul...scuze. M-am eliberat de ceva timp...
Mă enervează un anume "din jurist" care o tine langa cu Iordake, parcă el ar fi scris OUG 13, act normativ perfect legal și constituțional, fapt recunoscut de cei mai tari juriști, dar nu și de T3, care a practicat dreptul în curtea școlii generale!
Că binomul a mișcat și a scos în stradă mulțimea celor frustrați și speriați...asta este o alta tema!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Ești prea dur cu @Stelian P.
Poți să nu fii de acord cu opiniile sale politice și juridice, dar trebuie să remarci eleganța și modul civilizat de a-și expune aceste opinii.

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Va accept scuzele si consider problema inchisa.
In legatura cu OUG 13 va dau un singur articol care m-a pus in opozitie cu cei mai tari juristi:

„Abuzul in serviciu Art. 297
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.”

Deci, un functionar public care indeplineste CU STIINTA un act prin INCALCAREA.....si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala MAI MARE DE 200.000 lei.....se pedepseste cu...sau cu AMENDA.
Nu trebuie sa aveti studii juridice ca sa intelegeti ca CU STIINTA inseamna in mod voit, prin INCALCAREA e usor de inteles ce inseamna, iar o paguba mai mare de 200.000 lei pedepsita (sau) cu amenda mie mi se pare o invitatie la incalcarea legii.
PS In mod absolut intimplator paguba in dosarul unui domn pe care nu il nominalizez este sub 200.000 lei.

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2017_modificare_lege_286_2009_codul_penal_lege_135_2010_codul_procedura_penala.php

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Consilierii lui Băsescu nu erau eleganți?
Uite...dau un exemplu f.clar...nu, nu Udrea, Gl.Degeratu!
Elegant, consilia pe alcoolic sau nu riposta și pe timpul lui Armata României avea buget în jur de 1% din PIB! Acum, f. elegant ne explică că trebuie să avem mai multe avioane, Tc și TAB moderne, instalații AA cu bătaie medie și lungă, precum și fregate! Întrebat "până când?" a muscat-o și a spus că până ieri!
Adică când consilia mnealui alcoolicul neamului! Sau pe teroristul NR 1, să tacă și să predea banii? Nu, nu așa mai neicușorilor, căci nu ține...ori ești dreptaci și ții revista cu stânga, ori taci pe veci!

Leo spunea...

FELICITARI H-ule , pt. interventie.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Abuzul în serviciu se poate comite prin alta infracțiune cum ar fi falsul sau uzul de fals sau prin fapte contravenționale.
Și când prejudiciul este mai mic de 200 000 lei acele infracțiuni rămân în sarcina funcționarului. Rămâne și obligația de a acoperi prejudiciul.
Infracțiunea de abuz în serviciu i s-ar reține, în concurs cu celelalte infracțiuni, numai peste 200 000 lei

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Nu conținutul este în discuție ci constituționalitatea ei, a OUG13...
Vei vedea la un moment dat și măsurile luate împotriva procurorilor "plini de carte"!
Luluța nu este exclusă din acea categorie....

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Nu ma deranjeaza nicio masura care sanctioneaza incalcarea legii indiferent cine este vinovat. De exemplu nu am comentat niciunde cazurile Blaga, Mircea Basescu, Udrea etc.
Ma gindesc acum ce modificari se vor face in legile justitiei inclusiv la procurori. Personal il consideram pe Toader un magistrat excelent si asta pina la inceputul lunii trecute.

"Ministrul justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni, (04.09) făcând referire la îngrijorările exprimate de ambasadorul american Hans Klemm cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției, că ar putea lua în calcul să propună ca procurorul general al României să fie propus de către Senat, ca în Statele Unite."

Vagi amintiri din dreptul constitutional m-au facut sa verific afirmatia si iata ce tiluri gasesc in presa:
1 Donald Trump l-a demis pe Procurorul General al SUA, pentru ca s-a impotrivit legii anti-imigranti
2 Trump vrea sa numeasca un procuror general considerat rasist chiar de Senatul SUA. Si lista continua
3 Cabinetul Trump: Cine ar putea fi procurorul general al SUA si seful CIA

http://www.ziare.com/articole/procuror+general+sua

Daca un fost judecator al CCR, fost rector al Universitatii A.I. Cuza, membru al Comisiei de la Venetia face asemenea afirmatii in media nu mai putem vorbi despre o greseala ci este vorba despre minciuni. Ce rol au ele puteti afla de la orice student la drept.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Desigur ca abuzul in serviciu poate imbraca multe forme. Pragul acela de 200.000 lei adica aprox 44.000 Euro ma irita (un amarit de Volvo). Ma irita ca procurarea unui Volvo in acele conditii poate insemna si pedeapsa cu amenda.
CCR spune in acest caz ca Parlamentul sau Guvernul au obligaţia de a stabili un prag valoric MINIM al infracţiunii de abuz în serviciu.
Uniunea Europeană a adoptat recent Directiva 1371 care vorbeste despre un prag de 10.000 de euro sub care fapta sa nu fie penala (e adevarat ca e vorba despre deturnari de fonduri UE).
Tare ma tem ca domnul Toader o sa faca vorbire din nou despre "specificul romanesc" iar parlamentul o sa aplaude discursul mai ales ca prejudiciul estimat in dosarul despre care se vorbeste este de aprox. 25.000 de euro. Mai nou vad ca se discuta despre proiecte de lege pentru interzicerea unor cuvinte (penal, puscariabil etc.)
Daca asta e preocuparea guvernantilor atunci nu trebuie sa credem ca occidentalii sunt orbi la "cerintele poporului" si ca ne critica de invidiosi ce sunt pe noi.

tigri2 spunea...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1989984201245183&set=gm.305879946564361&type=3&theater

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Sistemul juridic este bun, magistrații ok, procurorii sunt de pus la rană, numai oamenii sunt răi și nu creditează justiția cu încredere...
Popor rău, nu ne meritați!
Ia mai citește...ce rol are Senatul US în numirea Procurorului General al US! Plus că Președintele US este și șef al executivului, parcă!

tigri2 spunea...

@Sustin col.Gligor:
"Să luptăm împreună pentru ca " LA GRADE, FUNCŢII, VECHIME ŞI ALTE CONDIŢII DE MUNCĂ EGALE SĂ AVEM PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL IEŞIRII LA PENSIE" !

tigri2 spunea...

ANCMRR a fost infiintat de catre serviciile Armatei ca o masura de prevedere si control asupra pensionarilor militari, ei "canta" precum vrea conducerea Armatei, n-au miscat "un deget" in apararea drepturilor pensionarilor militari,iar membri ei asculta"orbeste" ordinele si dispozitiile centenarilor de la conducerea ANCMRR.
Facand o paralela intre versurile lui Eminescu referitoare la "RELIGIE" si ANCMRR se observa multe similitudini :

"Religia -- o frază de dînsii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci ar lipsi din inimi speranta de răsplată,
Dupa ce-amar muncirăti mizeri viata toată,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug? "

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Si eu sunt convins ca penitenciarele din Romania gem de oameni nevinovati,condamnati pe baza unor dosare politice de niste magistrati care in felul asta isi justifica salariile si pensiile uriase. Lasind gluma la o parte am studiat mai intii Constitutia SUA (nu scrie nimic despre subiectul cautat). Am aflat totusi ca aveti dreptate in afirmatia ca presedintele este seful executivului (GUVERNULUI).
Trecind la presa iata ce titluri gasesc in media:
„Jeff Sessions, DESEMNAT de președintele ales al SUA, Donad Trump, pentru funcția de procuror general, va fi primul dintre cei desemnați pentru viitorul cabinet care va fi audiat marți în Senat, relatează Agerpres.”
„Republicanul Jeff Sessions a fost CONFIRMAT miercuri de Senatul american în funcția de procuror general al Statelor Unite în administrația Donald Trump.”
„Senatul Statelor Unite L-A CONFIRMAT miercuri pe republicanul Jeff Sessions în postul de procuror general (ministru al Justiției) în guvernul lui Donald Trump, transmit agențiile internaționale de presă.”
"Statele Unite ale Americii au o singură curte supremă numită "Supreme Court of the United States of America", membrii ei fiind desemnați de Președintele SUA, cu acordul Senatului." (Wiki)
Cred ca este o diferenta mare intre cine DESEMNEAZA (adica numeste) si cine CONFIRMA.

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Daca procurorul general sau alt procuror e analfabet si basist poate sa-l NUMEASCA/DESEMNEZE/CONFIRME si Sfantul Duh tot dezastru e. Daca e numit de Parlament, nu e bine ca e numit politic, daca e numit de ministru iar nu e bine ca e tot politic, daca-l numeste presedintele, la fel tot politic, daca-l numeste Liftiera de la Parlament, observa cum am scris liftiera, tot politic e ca nu a ajuns aia acolo de capul ei.
Am mai scris, ca sa nu existe nicio urma de indoiala ca procurorul ar fi aservit politic sau serveste interesele vreunui grup de interese, EXAMEN, atat, EXAMEN si nimic mai mult, cine iese pe primul loc direct Poccuror General sau alt tip de procuror. Nefiind NUMIT/DESEMNAT/CONFIRMAT de vreun binefacator nici nu va avea vreo apasare sa raspunda la vreun ordin de orice natura.

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Poate Dragnea o fi un hot si corupt, un furacios de Beline sau ce dracu se mai spune. Are dosare in instanta, sa o lasam sa-si spuna cuvantul. Apropos Dragnea imi este unul dintre cei mai antipatici oameni asta nu insemana ca trebuie sa mearga la zdup.
Spui ca nu discuti despe cazurile Blaga, Mircea Basescu, Udrea etc.
Pai de ce nu? Discuta. Aici e spilul, hotii basisti nu sunt cu nimic mai prejos decat hotii psd-isti, de ce sa nu le dam importanta, se pot supara, au si ei inima ca orice caruta.
Am mai scris cele mai mari hotii din istoria Romaniei le-au facut "liberalii" sau mai pe larg cei de "dreapta". Incepand din zorii eternei tinere democratii romanesti, cu flota disparuta ca prin farmec pana in zilele noastre cu hotiile de la ANRP si Microsoft. Aici e vorba de zeci de miliarde de euro nu de o parlita de sacosa cu carnati sau o Belina.
Flota, ALRO, EADS, Microsoft, baietii desptepti din energie, ANRP, exploatatiile de gaze din Marea Neagra, Schweikopfer si muuuulte altele, zeci de miliarde de euro.
Pai cu asa celebritati nu e pacat sa nu discuti despre basisti. In aceasi retorica, ciudata, a ajuns PNL/PDL sa se bata cu USR-ul pe ultimul loc. Repet hotii de dreapta nu sunt cu nimic mai prejos ca hotii de stanga, ba dimpotriva sunt cu muuult mai abili si iuti de mana. Sa stii ca nu ne suparam daca discuti despre banditii de "dreapta", daca asta a fost motivul pana acum de nu te-ai dezlantuit. Nu fii sfios, treci la atac.
Apropos i-ai vazut pe tinerii "liberali" cum spuneau cu o hotarare de soldat sovietic ca PNL-ul e de stanga si PSD-ul de dreapta , toti flacai si fecioare pieptanate, spalate in urechi, rujate si tunate. Spunea un reporter despre adunatura respectiva, forme fara fond, eu as duce lucrurile mai departe, biomasa.
Dar stai linistit si tinerii psd-isti sunt pe acelasi calapod.
Parerea mea e ca plangi la mormant strain, nu inteleg ce anume te face sa fii partizanul basismului.

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
Eu am ridicat problema ministrului justitiei care MINTE si am incercat sa dovedesc acest lucru. Daca spunea ca a gresit il credeam dar a lansat prostia si acuma tace in speranta ca cei care se pricep n-au niciun cuvint in fata celor care cred si nu cerceteaza. Nu am absolut nimic impotriva numirilor pe baza de examen sau a raspunderii materiale pt. magistrati. Ca un procuror poate fi analfabet eu zic sa nu exageram.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Daa este vorba de col. Gligor (din Sibiu) , il salut si eu deoarece l-am cunoscut...

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Mai sunt multe alte diferențe între US și Europa și noi, începând cu sistemul electoral!
Președintele desemnează procurorul, dar Congresul nu-l confirmă...și el este pa!
Similar...Președintele desemnează Premierul și Parlamentul ii spune pa!
Trump poate demite Procurorul General, KWI nu poate demite Premierul, cu toate că Președintele face și el parte din executiv...
Știi când unii procurori și-au luat-o în cap? Când au fost asimilați magistraților!
Mare prostie....etc.

Stelian P. spunea...

@Leonard
Va rog sa-mi indicati unde am spus eu ceva despre "iar cimitirele de oameni indispensabili" mai ales ca ati folosit ghilimele. Daca ati inventat astept scuze.
@Ein Stein
Am spus "nu am comentat niciunde cazurile Blaga, Mircea Basescu, Udrea etc." pentru ca nu am vrut sa-mi spuna cineva ca ii apar pe basisti si ca justitia se ocupa doar de pesedisti. Convingerea mea este ca oricine a incalcat legea trebuie sa raspunda. Cei carora le-am dat numele nu mai sunt la putere asa ca justitia poate sa-si faca treaba. Cei pe care ii critic sunt la putere, parlamentul nu ii lasa sa se prezinte in fata justitiei si depun eforturi disperate ca sa "reformeze justitia". Pariez cu oricine ca dupa ce PSD-ul o sa cistige si presedintia o sa descopere ca asa cum e acuma e foarte bine asa ca o sa avem o noua reforma.
In legatura cu apartenenta mea la basism am explicat de multe ori ca m-am vindecat de cind Basescu a schimbat placa si a devenit dusmanul justitiei. Nu pot sa-l scot din istorie deoarece a facut si lucruri bune in mandatul lui. De exemplu el a batut toba pina au inteles si cei din NATO ca marea Neagra devine un lac rusesc.
Cineva aici ma scuipa si ma injura de mama afirmind ca nu-i opreste nimeni pe procurori sa-si faca treaba chiar daca parlamentul nu ridica imunitatea. Poate imi explicati dvs. sau oricine ce fel de cercetare penala se poate face daca suspectul nu se prezinta la parchet, nu da declaratii etc. Eu am facut dosare de cercetare penala si nu inteleg cum puteam cerceta pe cineva in asemenea conditii. Ce rechizitoriu se poate intocmi in aceasta situatie si ce rost mai are sa ceri ridicarea imunitatii daca suspectul spune "nu a intervenit nimic nou iar parlamentul s-a pronuntat deja in acest caz ? In ce priveste jignirile in legatura cu termenele de prescriptie ii las pe altii sa le judece.
De acord ca "hotii de dreapta nu sunt cu nimic mai prejos ca hotii de stanga".

Stelian P. spunea...

Ca sa nu fiu iarasi interpretat cu cuvinte care nu imi apartin vreau sa precizez foarte clar urmatoarele:
- sunt pentru reforma justitiei dar nu cred ca oameni cu dosare penale si care nu au pregatire juridica trebuie sa dea indicatii in aceasta speta;
- cred ca nici cei putini cu pregatire juridica dar care au marea realizare de a scoate sute de mii de oameni in strada mai sunt indicati pentru asa ceva.

Dan B. spunea...


@Stelian P:

Iar bati câmpii cu gratie, ca sa nu spun ca debitezi tampenii!
Unde scrie ca cercetarea penala, fara declaratia invinuitului n-ar avea rost?
S-au facut dosare penale in absenta celor care au fugit din tara si au fost inaintate instantei judiciare, care le-a solutionat prin condamnare sau achitare, in lipsa inculpatului.
Ai fost judiciarist? Vai de „tintele” tale, caci esti mai putin dotat decât oaia.
Iar daca n-ai aflat ca imunitatea stopeaza curgerea termenului de prescriptie, .....
Fă-ti un bine si dispari cu opiniile dtale tâmpe din pagina asta, caci, militian fiind, toxic ai ramas!

Leo spunea...

Stelica ,
te rog iarta- daca ti-am gresit cu ceva..
Eu am mai spus asta si inainte , este o vorba din popor pe care eu am mai repetat-o inca o data cu ocazia comentariului tau ...
Vorba din popor este ;
" PUSCARIILE SUNT PLINE DE NEVINOVATI IAR CIMITIRELE DE OAMENI INDISPENSABILI "
apropos
dar vorba asta din popor o stiai ?
"DA-I TURCINE CA TE FAC MINISTRU "..

Stelian P. spunea...

As ride in hohote daca as afla ca dna. Plumb (sau dl. Vosganian etc., etc.) ar fi cercetati fara declaratiile proprii, fara invocarea de martori, fara eventuale perchezitii si multe altele (pe care le-am invatat la scoala de militie din Sibiu sub comanda gen.lt. Stanescu Spirea) IN LIPSA, li s-ar intocmi rechizitoriul si ar fi judecati TOT IN LIPSA fiind in sfirsit condamnati definitiv (cu recurs si alte cai de atac) apoi....ridicati din parlament si dusi la racoare sau achitati. :) :) :). Ah, am uitat,dupa judecata la CEDO. Multumesc ca am motive de ris si sper sa ma ierte bobocii de la drept. Dar cine stie, poate ca dreptul roman a fost schimbat de imparatii de la Roma in timp ce eu huzuresc cu o pensie astronomica si nu cunosc ultimele principii de cazarma (cu vocabularul aferent). DA, s-au dat in Romania si condamnari la moarte in absenta dar intre timp s-au mai schimbat vremurile.
@Leonard
OK. Nu stiam despre vorba respectiva iar despre Turcin am aflat aici. Raminem prieteni.

Iulian Mareș spunea...

Stelian P,
Îmi pare nespus de bine că Blaga, pe care nu-l simpatizez, a fost ajutat, întrucât fapta nu există!
Buldogul și-a dat demisia din Parlament și din funcția avută în partid! Acum și le ia înapoi? Sau nu ai priceput că el a fost mazilit astfel pt a fi înlăturat din poziția de posibil viitor Președinte al PNL, fiind mult mai lakeu, lingăul de Orban? Asta-i clar, "La Kilia-n port" varianta "Statului de drept"!
Acum mai este o problemă...: magistrații își fac ei legi sau menirea lor este aplicarea legii? Eu zic că li s-a dat enorm și încă mai vor, iar skeleții zornăie și efectele se vad de pe Marte!

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Blaga poate sa-si reia functiile doar pe calea legala adica prin alegeri.
Misiunea principala a magistratilor este aplicarea legii. Cred insa ca atunci cind li se schimba legile cu care lucreaza zi de zi e normal sa fie consultati si ei. Politica dicteaza directia acestor modificari dar mi se pare de risul curcilor ca politicienii de virf care dau directia respectiva sa fie cu dosare penale pe rol. Ma umfla risul cind imi amintesc ca Jiji Becali a ajuns in comisia care o controla pe ministrul justitiei, doamna Pivniceru, o jurista de exeptie. E ca si cum cei din puscarie ar lucra le legea sistemului penitenciar. Democratia nu inseamna o libertate totala (asa cum cred unii care au "murit" la revolutie" ci o adevarata dictatura a legii.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Să-i întrebi pe magistrați dacă e cazul să răspundă material pentru erorile judiciare ...este ca și când i-ai întreba pe infractori dacă e cazul să fie o lege a răspunderii penale.
Răspunderea magistraților se legiferează și....punct.

Iulian Mareș spunea...

Stelian
Cred că trăiești într-o lume politizată rău!
Huhu ți-a răspuns, dar mai adaug eu..
- procurorul care a făcut că Blaga să-și de-a demisia trebuie dat afara din sistem, împreună cu cel care a semnat și înaintat actele de trimitere în judecată!
Blaga a fost votat, democratic, procurorul...? nici măcar examen pe postul de la DNA!
Documentează-te de ce a făcut Jiji pârnaie aiurea....îți dau un singur indiciu și final, căci ești obositor deja:
-aprobarea skimbului de teren s-a făcut prin CSAT, ulterior HG!
Cunoști cum se iau hotărârile in CSAT?
Daca a fost o greșeală, cine mai trebuia să fie lângă Jiji?
Omul de afaceri este vinovat?
...mita cu valiza la Un Cluj este de râsul curcilor!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Bine,in problema asta stiu ce o sa raspunda dar la celelalte intrebari au dreptul sa spuna ceva sau si aici...PUNCT ?
Chiar la toate au raspunsuri guvernantii nostri si raspunsul e PUNCT la orice ?
Alta intrebare ?
Azi am fost la medicul de familie si el m-a intrebat:
- spuneti-mi domnu Stelian, daca v-au dublat guvernantii pensia cu cit v-a scazut ?
PUNCT.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Modificările la coduri nu sunt altceva decât puneri în acord cu deciziile CCR. Ce să mai adauge magistrații?
Politica penală este atribut guvernamental în orice democrație.

reddog spunea...

@Huhu Rezea
Sunt in acord doar cu interesele lor.
Forza DNA!

Stelian P. spunea...

@Huhu
De acord sa traiti ! De altfel si eu am spus despre cine face politica penala. Asa ca magistratii sa faca ciocul mic, ei nu au voie sa -si dea cu parerea, Jiji poate ca el a fost ales.
Am inteles sa traiti ! Inainte de a deveni prea obositor va rog sa-mi spuneti daca pensionarii au voie sa faca propuneri sau si regimul pensiilor este atribut guvernamental deci ciocu mic si aici ?
Am onoarea !

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Luni de zile a stat proiectul în dezbatere la magistrați, dar au avut trufia să dea aviz negativ la tot...inclusiv modificărilor impuse de CCR.
Acum degeaba mai "schelălăie" pe la porți deja închise.