Un produs Blogger.

joi, octombrie 12, 2017

Efectul Dunning-Kruger: Studiu psihologic.

43 comments
București, 05 10 2017. Apus de soare la început de octombrie 

Studiu psihologic.


Circulă pe Internet


Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază şi sunt promovaţi?


Efectul Dunning-Kruger, numit şi efectul de supraîncredere/supraapreciere, denumeşte un mecanism de gândire care generează o eroare de autoevaluare, în virtutea căreia persoanele ignorante, incompetente îşi apreciază nivelul de inteligenţă, de cunoaştere şi de competenţă ca fiind cu mult mai ridicat decât în realitate. Sau, dacă l-am cita pe celebrul scriitor germano-american, Charles Bukowski, “Problema acestei lumi este că oamenii inteligenţi sunt plini de îndoieli, în timp ce cei mai proşti sunt plini de încredere, în toate împrejurările”.


Efectul Dunning-Kruger este demonstraţia ştiinţifică a unui adevăr pe care fiecare dintre noi îl poate constata în viaţa de zi cu zi, în epoca actuală şi mai ostentativ şi generalizat, şi despre care personalităţi remarcabile, oameni de ştiinţă, filosofi, artişti, din epoci diferite, s-au exprimat în ziceri devenite celebre.

În antichitate, Aristotel, observând lumea şi meditând asupra ei, era convins că “Ignorantul afirmă, savantul se îndoieşte, iar înţeleptul reflectează“.

Efectul Dunning-Kruger – primele studii

Împrejurarea care i-a intrigat pe Dunning şi Kruger şi care i-a condus spre cercetări mai aprofundate a fost aceea că, în 1995, au aflat, din întâmplare, cum un infractor a putut să spargă o bancă în plină zi, fără să poarte mască şi fără alte măsuri de precauţie. A fost prins foarte repede, fiind uşor de recunoscut, iar declaraţia lui a fost stupefiantă, în sensul că a mărturisit că îşi dăduse cu suc de lămâie pe faţă şi a fost convins că, în felul acesta, a devenit invizibil pentru camerele de supraveghere.




Înainte de această întâmplare, autorii efectului Dunning-Kruger mai făcuseră şi alte observaţii în legătură cu diverse competenţe sau incompetenţe ale sportivilor, conducătorilor de autovehicule sau în legătură cu capacitatea unor oameni din diverse categorii sociale de înţelegere a unui text, care conduceau, toate, spre aceleaşi ipoteze:

- Persoanele incompetente tind să îşi supraestimeze nivelul de competentă.

- Persoanele incompetente nu pot să recunoască nivelul de competentă al celor cu adevărat competenţi.

- Persoanele incompetente nu îşi dau seama de incompetenţa lor.


Efectul Dunning-Kruger – exemple

Efectul Dunning-Kruger este extrem de vizibil în viaţa politică, de exemplu, context în care multe persoane incompetente îşi supraapreciază competentele, fiind incapabile, în acelaşi timp, să recunoască nivelul de competentă al altora sau, parafrazând maxima unui umorist francez despre cultură, şi politica este “ca gemul, cu cât ai mai puţin, cu atât îl întinzi mai mult”.

În mass-media internaţională, s-au făcut nenumărate sondaje şi analize legate de domeniul politic şi s-a ajuns, indubitabil, la concluzia că politicienii, cei mai mulţi dintre ei, sunt atinşi în cel mai înalt grad de efectul Dunning-Kruger, prin chiar faptul că simt nevoia să controleze tot, declarându-se competenţi în tot şi considerând oamenii de rând ca fiind incompetenţi.


În celebrul cotidian britanic, The Times, într-un articol cu titlul “De ce votăm (încă) incompetenţi?”, răspunsul este chiar unul dintre argumentele pe care la oferă psihologii pentru efectul Dunning-Kruger: “Pentru că incompetenţa poate da încredere, iar încrederea este convingătoare. Cei incompetenţi se suprapareciază, cei competenţi au tendinţa de a se subaprecia. A fi inteligent poate crea impresia de ezitare, ceea ce riscă să nu convingă electorii”.


Efectul Dunning-Kruger şi principiul lui Peter – de ce ajung în funcţii de conducere oameni incompetenţi?

Acest principiu a fost enunţat în felul următor: “În orice ierarhie, fiecare angajat este promovat până la nivelul lui maxim de incompetenţă”. Aserţiunea (un enunţ cu valoare de adevăr) care însoţeşte acest principiu este că: “pe termen lung, multe posturi vor fi ocupate de angajaţi incapabili să îşi asume responsabilităţi”.

Semnele care indică nivelul de incompetenţă al celui care a ajuns într-o funcţie de conducere pentru care nu corespunde, consideră autorul cărţii Principiul lui Peter, constau în faptul ca activitatea respectivului se va reduce tot mai mult la participarea la reuniuni, simpozioane, seminarii etc., fără a putea spune vreodată foarte clar în ce constă activitatea sa atât timp cât stă în birou

Practic, nu există domeniu în care să nu putem sesiza manifestarea efectului Dunning-Kruger, la persoane al căror comportament este alterat de incapacitatea de a se autoevalua corect, fapt care nu numai că perturbă manifestarea firească a relaţiilor interumane, dar poate afecta grav coerenţa sistemului de valori care guvernează o societate.

43 de comentarii:

Leo spunea...

Prea multa "stiinta" si explicatii mult prea pretioase la întrebarea "DE CE VOTAM INCOMPETENTII?"
Raspunsul e simplu si nu este nevoie de Dunning-Kr..
"Ii votam" , pt. ca cei care ii voteaza sunt ca ei si le impartasesc "valorile".

Gigi spunea...

Interesantă teoria acestuia!
Dacă,se făcea un studiu,pe lângă cele constatate mai sus,cum ajung în funcții de conducere incompetenții,dar cu"mâna lungă",poate înțelegeam mai
bine fenomenul!
Probabil că,la el,nu ajung să conducă destinele unei comunități incompetenții cu "mâna lungă".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rutina votului este atat de impamantanita in Romania incat, daca le-ai taia mana ei ar vota cu gura! Se nasc votand repetitiv un partid, si mor votandu-l pe acelasi, chiar daca i-au adus in sapa de lemn! Efectul Pavlov de reflex conditionat al glandelor salivare la ore fixe, cand cainelui i se arata halca macra sa saliveze in eprubeta, este inlocuit si intretinut de capcana promisunilor electorale sociale, minore, in esenta si de fiecare data, astfel fiind inselata de fiecare data CONSTIINTA!
Cand natiunea va avea constiinta, atunci va dispare si reflexul acesta conditionat de uzufruct promis, dar, pentru asta, trebuie sa ajungi la o dezvoltare economica sa-ti permiti sa elimini toate inechitatile, un lucru deocamdata absurd si abstract, chiar si pentru natiunile cele mai dezvoltate ale lumii!

Leo spunea...

Din teoria supportului TEMEI :
"Ignorantul afirmă, savantul se îndoieşte, iar înţeleptul reflectează“.
Aplicata in viata reala nu in teoriile de seminar , eu nu vad deloc ca SAVANTII de la 2505,2580 si DFC se indoiesc de ce trebuie sa faca. Ba fac cu spor si voluptate iar rezultatele se vad in starea de fapt despre care in culmea tupeului ne spun ca "haosul" e nici mai mult nici mai putin decat in mintea celor nemutumiti.
CINSTE LOR , CINSTE LOR SAVANTILOR (RAPTOR)...

Elisav spunea...

Problema este la alcatuirea listelor.Ii votam pe cei de pe buletinul de vot. Nu conteaza ca noi vrem sa alegem competenta daca toate partidele trec ciurucuri. Trebuie sa alegem dintre cei care pot fi alesi si nu pe ce care ar merita.

Mihai spunea...

@Huhurez
Doar ce semeni culegi.
Ca și pe un cunoscut blog de stinga în derivă

Iulian Mareș spunea...

Cum văd unul cu serviciile îl și votez...
Cum văd unul hoț îl și votez ...
Cum văd unul prost și harnic îl și votez...
Poate vă întrebați de ce?
De milă... și pentru că vreau sa fiu și eu complice la ceva in țară asta!
Cum nu este țara?
Dar ce este?... Tot colonie? Și eu care mă bucuram că doar Hungaria a fost pașalâc turcesc!

PS-vreau sa donez un smartphone, diagonala de 5' jigodiei sărace de Bogdan Kireac! Mă poate ajuta cineva? Fi-mi-ar scârbă de el,...etc, numai cu cratime!

{Î:-Ce telefoane folosește Morsa competentă? R:-Numai Motorola!...din prima livrare!}

Ein Stein spunea...

Diferenta dintre noi si celelalte tari civilizate nu e ca alegem incompetenti, ei o fac in egala masura, pe noi ne omoara NUMIRILE IN FUNCTII a unor incompetenti total intr-o cantitate muuuult mai mare decat la ceilalti. Cum a ajuns Olguta ministru la MM si ce competente, pregatire are pentru a ocupa o asemenea functie. Va spun eu, absolut niciuna. Asta e problema noastra, statul e parazitat de tot felul de analfabeti si incompetenti ajunsi acolo prin tot felul de matrapazlacuri. Ca un simplu exemplu la fostul CNADNR doar 3% dintre salariati aveau pregatire specifica ceilalti 97% erau habarnisti ajunsi acolo prin NUMIRI care efectiv parazitau institutia tragand-o inapoi. Nici nu e de mirare la ce infrastructura rutiera avem.
Daca functiile s-ar ocupa doar prin examen s-ar limita accesul a tot felul de cioflingari al caror merit e doar acela de a cunoaste sau a fi ruda cui trebuie.
Daca s-ar rezolva aceasta problema putem sa votam nu doar incompetenti ci si imbecili, impactul ar fi aproape nul. Insa e doar o utopie, de acolo isi trage seva politicul romanesc, cum sa-si taie craca de sub picioare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ LEONARD:
,,Savantii'' de la CSP si MApN, in slugarnicia lor obedienta fata de politic, desi le este interzisa aceasta practica activa, s-au pierdut in lacomia pentru foloasele personale rezultate din raptul din drepturile celorlalti activi cat si al rezervistilor.
Cloaca de acolo este statornica, impenetrabila, protejata politic si va dainui inca mult timp de acum incolo pentru eficienta cu care ne sacrifica pe noi sa le aduca avantaje politicienilor, cat si lor insasi.
N-ar fi atat de periculosi daca n-ar fi chiar ei pricipalii initiatori ai tuturor bazelor legislative care calauzesc ,,drepturile'' militarilor. Politicienii n-au experti in dreptul militar si apeleaza cu incredere la baza lor logistica de a formula legi si ordonante legislative. O fac in mare taina si cu acordul ,,de sus!''
Cand ii injuram pe politicieni pentru nereusite, sau constrangeri, care ne lovesc drepturile si interesele, de fapt acele injuraturi sunt cu destinatie gresita, pentru ca cei de la kaki le merita din plin, dar fiind de o siretenie introvertita, pe langa o lasitate condamnabila, reusesc sa se sustraga de raspunderi prin jocuri murdare de culise, impunerea omertei in interiorul sistemului ermetizat si o lipsa de comunicare pe care si-o scuza si si-o acopera musamalizat ca fiind o chestiune militara ce se impune ca fiind cu caracter secret.
Solutia ar fi ca politicul sa preia definitiv toate instrumentele logistice de aplicatie legislativa, cat si financiara, si Armatei revenindu-i sa detina numai instrumentul de evidenta, contabilitate si plati, iar orice manifestare de aplicare politica in interiorul Ministerului si CSP sa fie pedepsite cu excluderea vinovatilor din sistem!
Cine lucreza astazi in aceste doua institutii, MApN si CSP, sunt de fapt membrii activi, fara carnet, in partidul de guvernamant, ei facand si legea si aplicarea legii in Armata, iar politicul fiind de fapt un spectator naiv la acest imens spectacol, in care sluga cazona in fapt este stapanul politicului! ASTA DE FAPT A DUS LA DISTRUGEREA SISTEMULUI DE PENSII MILITARE!
Cand va fi invers, va garantez ca va fi si DREPTATE!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu umple iar blogul cu romane fluviu...
Observ că afirmi mereu că la CSP a MApN este hoție, prostie, cloacă, mafie....etc!
Rogu-te să răspunzi la 2 întrebări:
1-In afară de numele publice de pe site, conducerea, cunoști pe cineva?
2-Pe ce te bazezi când folosești cuvinte injurioase și asociere mafiotă? Ai date, dovezi de încălcarea legii?
Aud?

iceparu spunea...

Ce va place sa palavragiti.De aia cei ce au maltratat legea pensiilor militare si le-au inghetat pe viata nu pot dormi.

Huhu Rezea spunea...

Incompetenţa poate da încredere, iar încrederea este convingătoare. Cei incompetenţi se suprapareciază, cei competenţi au tendinţa de a se subaprecia. A fi inteligent poate crea impresia de ezitare, ceea ce riscă să nu convingă electorii”

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Intamplator, sau nu, tu esti beneficiarul fericit al acestor manipulari ilegale si grosolane petrecute in sistemul militar, si tocmai de aceea te faci partas cu potlogariile petrecute acolo, sustinandu-i si aparandu-i pe acele personaje!
Un audit, pe care eu l-am cerut in repetate randuri autoritatilor, m-ar indreptati, dar vulpe la vulpe nu-s fura cascavalul de la bot, nici corb la corb nu-si scoate ochii, caci hotul nu poate controla alt hot!
Un om in situatia ta fericita, mai bine ar tacea si si-ar vedea de treaba lui, lasandu-i pe cei neandreptatiti sa-si manifeste revolta si supararea, asa cum isi doresc ei prin libera exprimare! Sunt satul manipulatorii care misuna pe aici sa apere interesele acestor institutii care produc numai ilegalitati si nedreptati in detrimentul rezervistilor militari, fiind de fapt cam aproximativ 80% de rastigniti din total! Tu nu poti de fapt sa reprezinti nimic, decat o clasa privilegiata ce beneficiara de unele drepturi de care majoritatea avem dreptul sa ne indoim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iuliane, vad ca aici si aiurea ai misiunea pandarului de la coltul cladirii, sau din vie, cu parul ridicat! Nimic constructiv, ajutator sau de sprijin! Aprobi, dar dezaprobi mai mult, critici colegii pentru ce gandesc in nume propriu, te erijezi in vataf de mosie si altoiesti selectiv pe cei pe care-i crezi, ori in inferioritae, ori mai inteligenti si culti decat tine! Nasul ti-l gasesti mereu, dar esti precum catarul, la pod sau in panta, care ramane incotzoponit si cu o ploaie de ciomege pe schinare! Spor la incasat, amice! Si mai eleveaza-te multilateral, ca doar diplomele si titlurile nu tin si de prestanta afisata, taman pe invers!

CEZAR spunea...

Daca au fost in stare ca vreo cateva meleone de imbecili (intra si Leon si m-alul si Corneliunsson )sa-l voteze pe jegul de Basanau de vreo doua ori ..rezulta ca studiul ii absolut corekt si relevant ..!!

CEZAR spunea...

Inca nu-mi este calar in ..clasa ..subspecie intra I'Teparu ..!!

CEZAR spunea...

Ave CORNELIUNSSON...
Dar mult ti-a trebuit pana sa VEZI CLAR UN ADEVAR EVIDENT..
Nu-i departe nici IPOCHIMENUL de T-2MaKISS...
doar la cateva mii ..mai jos ...

Leon spunea...

CEZARICA din Banat, ai dreptate ..am votat de doua ori pentru ..SUSPENDAREA lui BASINAscu..!
De unde ai tras concluzia asta..DESTEPTULE..?

Iulian Mareș spunea...

Oferim,
Dacă nu ai dovezi nu arunca confetti! Meciul tău cu CSP este aiurea...
Pe Băse nu l-am votat niciodată!

Iulian Mareș spunea...

Concluzie!
Oare kiar a devenit râsul blogurilor analist suprem?
Oare și Universitatea de Vest este tot pe Str. Caceu?

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Scuză-mă, nu știam că ești și cult și inteligent!
Probabil că asta ți s-a întâmplat când ți-a căzut turbă în cap...
Altora le-au căzut cărți, examene, griji...
Ție numai turbă! Fiecare cu ce merita!
De fapt ești singurul om, în viața, care se autoevaluează că inteligent și cult!
Ok...și și liceu, la bază?
...eu pândesc doar proștii și fraierii, nu pe tine! Tu ești ex domeniu! :))

Vully spunea...

Hmm, pai eu am votat PSD în decembrie pentru guvernul Ponta , și ce să vezi? flausatu de Dragnea și.a arogat victoria ,venind la guvernare cu țatze și habarniști ,acesti având că singura calitate slugărnicia ,de a fi trup și suflet cu Daddy.. Și ne.a nenorocit și pe noi pensionări militari că atât il duce memeaca pe flausat și pe betziva de Dolj.

Iulian Mareș spunea...

Cele două Doamne și un Cuc au fost skimbate din guvern!
Cucul este penal sau nu?
Greii au fost aruncați în luptă, iar ștaiful rezervelor întrebuințate este pe măsură!
Terente, rămânând singur în PSD, a ieșit înfrânt; nimeni nu-l mai bagă în seamă! Cum era Zgonea în ultimile luni....

Leo spunea...

Tot ce conteaza este PARTIDUL. Nu dam socoteala decat in fata PARTIDULUI si a CEx-ului. Partidul are demisiile la dispozitie. Trebuie sa facem totu' ca PARTIDUL sa fie unit si puternic. Tot ce se intampla in PARTID este din vina lui KWI. Daca PARTIDUL ne cere , noi ne dam demisiile.
"Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Si-n cele ce maine vor rade la soare , "
etc...
In realitate se mananca unii pe altii in PARTID precum sobolanii când sunt prea multi , si nu mai au ce manca ( era sa zic ce FURA)
TRAIASCA SI INFLOREASCA PARTIDUL NOSTRU MULT IUBIT
FUR si MINT.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, arza-l focul centigradelor, pe garleraja beutoare si insetata, pe Matelotul Basanau, dar si mie casa, daca i-am votat pe basanai! La referendumul de demitere am facut zeci de mii de postari pe fb sa fie dat jos, de mi-au impaduchit definitiv basanaii acel calculator, hales bules! Pastrez la arhiva indemnurile din articolele din ziar in care am scris sa fie matrasit! Sefulmeu, basanist, mereu imi rupea articolele impotriva-i, iar ce postam o faceam cand era detasat la Bucuresti, sau mi le strecurau colegii dupa ce pleca din redactie, de am avut si saptamani, dupa aceea, cand nu-mi mai publica nimic! Perioada aia m-am chinuit sa public impotriva lor, dar tot nu-s crezut de voi pana ce nu va arat dovada, ca daca as fi dotat cu tehnica si as sti cum se procedeaza vi le-as posta.
Uite ca m-am si jurat, pe bune, sa ard daca nu sunt crezut! Deci: Numai campanie si parale, iar in cabina de vot am pus degetul pe astia care ne-au aranjat acum pensia in veci! Pe Chior l-am injurat doar si numai in numele celor matrasiti, din solidaritate camaradereasca, pentru ca mie mi-a dublat-o atunci! Adica penzia, sa nu se creada ca as fi harmasar de CAP! Ce-ar zice Mall-ul ca-l depasesc in toate, in afara de gradele de pe Alexandrion? ( Intre noi fiind: cate dulcegarii si bunaciuni am castigat cu ,,dansa''-n tineretile mele harmasaroase!) In trigonometrie, MARIMILE fac legea prioritatilor!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Terente și Guvernul său vor cădea la prima moțiune de cenzură pe care o va iniția Opoziția.
Nici Dragnea nu-i va mai putea ține în frâu pe parlamentarii psd...ca să nu voteze împotriva Guvernului

Leo spunea...

Gigi Duru a jucat la 2 capete dar la nici unul cum trebuie si si-a vulnerabilizat pozitia in loc sa si-o intareasca. Opozitia "care este" , nu va initia nici o motiune de cenzura curând , ci va lasa impostura si incompetenta sa-si rupa de tot gatul cu propriile minciuni. PARTIDUL , strans unit in jurul liderului sau, vor pune si ei umarul ca Gigi Duru sa se compromita. Primul pas l-au facut , punând un mare erudit si un profesionist inegalabil in competente la Min. Dezvoltarii.
Tipul vine din Slatina , de acolo de unde Leana Barbulescu spunea :
" Da-i Ciurtine ca te fac ministru "
Traitorii locului din acele vremuri , cati or mai fi , cunosc bine contextul respectiv. Este cineva din Slatina ca sa confirme ?
" Da-i Ciurtine ca te fac ministru "

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tudose a vrut sa-l puna ministru, in secret, pe Grindeanu! Va dat seama ce se intampla daca ala accepta? Asta s-a petrecut in mare taina, Grindeanu a recunoscut, si asta ma duce cu gandul ca Terente este halit de sistem. Cam ce vrea haiducul asta, oare? Pe cine sa mai votezi cand vezi cate tradari se intampla in dosul draperiilor? Verificati afirmatia mea de pe Stiri pe surse.

Gigi spunea...

Terente,se bazează el în ceva/cineva de face tot circul ăsta.
Nu că mi-ar păsa,dar tot noi,prostimea, avem de suferit,nu ei care au burțile pline.
Cred că nu-i apucă Crăciunul,am mai spus.Corbii se învârt în cerc,au simțit miros de....v.
Păcat!






Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Știu eu? Au protocol cu UDMR!

gheo spunea...

Cu ani si ani in urma ”nu inaintea erei noastre desigur”, undeva la sfarsitul anilor 1990, am intrebat o ruda - in varsta - pe cine va vota, raspunsul, pe ”ala ... ”, pai ala ii un bandit, uite ce a facut ... ”, mda, da ... ii de- a nostru ...”, fara cuvinte, am revenit, pai ... mata cata pensie ai ... avea 500 de lei (valoare in lei noi), pai ala ”fura banii astia intro singura zi, in zadar, raspunsul a ramas ”hotarat si sigur, il votez pe ala ca ii ”de-a nostru ... !, ce mai vreti altceva, la asa oameni asa ”votati”. I-am raspuns inciudat, pai daca mata asa vezi lucrurile nu iti trebuie pensie mai mare, sigur ca supararea nu i-a tinut prea mult, doar ca ... asa ajungem noi la ”prapastiile din ”Parlamentul Romaniei”. Ce lucrare filosofica mai trebuie ”citata” cand ”astia sunt oamenii care voteaza ”Parlamentul Romaniei !” si partidele politice care au ajuns sa ”guverneze in ”numele si pentru interesele lor, nu pentru si in interesul romanilor si al Romaniei, ca cica ... au vost VOTATI.

calin spunea...

@Ifrim - spre aducere aminte...(si alti)colegi care sufera si o spun onest:
http://rezervistul.blogspot.ro/
NU SUNTEM NESIMŢIŢI!

Leo spunea...

Flavius,
Eu am inteles ca Gigi Duru i-a propus o functie nu chiar de ministru lui Grindragnea , de ce nu esti onest in afirmatie.
Vezi ca haiducii au fost iubiti de popor iar in legatura cu "cine sa mai votezi" eu cred ca mai bine sa fi consecvent decat sa nu mergi la vot.
"Da-i Ciurtine ca te fac ministru "....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calin: Multumesc, prietene! E bine sa citeasca aceasta postare impresionanta si cei care ma critica pentru atitudinea mea transanta fata de cei care ne schilodesc drepturile! Emotionant, la obiect si fara menajamente, dar numai pe adevar! Ca mine, ca tine si ca altii sunt cu zecile de mii, ca si cel care a scris acest articol, dar cei cu burta si sacii plini le ard de misto-uri! Am mai spus-o eu: Fereasca sfantul sa ajunga si ei la necaz, ca nu le-as dori asta! Rasul prea mult de altii la necaz, necaz aduce, fereasca Dumnezeu, ca eu nu m-as bucura de necazul dusmanului meu si nici nu l-as lua in batjocora sa-i fac pe altii sa rada, facand circaraie din belelele altora!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi: Subscriu! Nu-i apuca pe ei Craciunul!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
Fără să-ți dai seama te înscrii singur în temă!
Eu nu te critic, însă constat cât de mult de supraapreciezi: frumos, inteligent, cult, sexos, orientat, viril, plin de boli și ghinion! Categoric, toate calitățile sunt native!
Ai fi fost bun de politician, categoric, contemporan!
Mira-m-as sa nu ajungi! Baftă!
Și atunci să-ți primești așa-zisele petiții.... într-un fel de versuri, fara cap și coadă!
Dar, să reții un lucru...pe care nu-l prea știi, că la Au nu se studia linia...ceea ce intră într-o reacție trebuie sa și iasă, indiferent de forma materiei!
Bata-te norocul de nerod hazliu!... și suflet candriu...
Orice ai face, rămâi același, nu are rost să-ți negi evidenta! Este și mai ieftin....

CEZAR spunea...

CORNELINSSON....dixt....,,fereasca Dumnezeu, ca eu nu m-as bucura de necazul dusmanului meu si nici nu l-as lua in batjocora sa-i fac pe altii sa rada, ....
***
Daca-i vorba de m-Alul ..eu as face toate astea ..cu mare voiosie...--hi..hi..hi..!!
Cel mai tare m-as bucura sa-i barbiereasca vreo cateva miare si sa mi le puna ..mie ..si tie cativa ..lei acolo ...hi..hi..hi...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E Sfanta Parascheva, cu o zi inainte de ziua nasterii mele, si popii vad ca da impartasania cu o singura lingurita la tot norodul narod! Daca are unul sifilis, hepatita epidemica sau TBC se poate produce o epidemie!
@ Iuliane, viata merge inainte, cu bune si cu rele! Calitatile nu ma ajuta cu nimic, doar isc dispute si atrag dusmani! Am invatat de la Pavel Corutz ca a exagera cu superlativele aduci un surplus sentimentului de implinire! Sanatosi sa fim cu totii!
@ Cezarica, ce sa fac cu bani in plus? Atata m-am invatat cu saracia ca m-ar speria sa am mai multi bani! Poate ca nici n-as sti ce sa fac cu ei, in afara de a plati in avans la chirie si intretinere, tot de frica aruncarii in strada! Cine are in plus, sa fie sanatos si sa-i faca viata fericita!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Padina
Acum, tu maior pensionar vrei sa fim pe același nivel? Imposibil...
Eu, ca tine am fost, dar tu, ca mine niciodată...!
Poți să latri pe bloguri și aiura cat vrei...nu vei avea norocul porcului și nici eu nu prea mă empacientez, atât timp cât ONU îmi asigura o pensie viageră in $, de cazi în depresie, dar ea nu este moca, ci pt serviciu consecutiv, de cel puțin 5 ani!
Dar, mai bine, fii sincer și nu oltean,... Și explica-i lui Ifrim care-i părerea ta reală despre el și nu-l mai minți, mizând că-i slab de cap și înger!
Sunt postări de anul trecut, cu teledonul...

luminita spunea...

II VOTAM DE PROSTI CE SANTEM

Leo spunea...

Apropos de incompetenti,
Marele carturar , erudit si savant de Olt , pus la Dezvoltare a zis la Tv ca , " va invata meserie" de la fosta ministreasa SHH .
Pai cum este domne, te pune ministru "ca sa inveti" , sau te pune ministru pt. ca esti competent , sti ce trebuie facut , ai expertiza etc...
Romania este pentru acesti politruci impostori de la FUR si MINT , o groapa de nisip in care ei se joaca sau "invata" sa se joace si se delecteaza facand EXPERIMENTE.
Nu e vina lor. Au peste 40% in sondaje.