Un produs Blogger.

luni, octombrie 09, 2017

Ineficiența structurilor asociative ale SNAOPSN

55 comments

 Asociațiile obediente ministerelor de forță își justifică inactivitatea și lipsa de reacție la plafonarea sau înghețarea pensiilor militare printr-o asiduă activitate birocratică ineficientă.

Ba... încă,  se si desolidarizează de Marșul Tăcerii și Mitingul de protest din zilele de  6 și 7 octombrie, etichetate drept pâre la NATO.

De la ultima lor întâlnire, pe 8 iunie, asociațiile de rezerviști se tot moșmondesc să trimită propuneri sau să acrediteze  participarea unor reprezentanți juriști la Comisiile parlamentare care discută OUG 59/2017.

De atunci, Senatul a și aprobat proiectul de lege și... mai sunt doar câteva zile până expiră și termenul de depunere a amendamentelor în Camera Deputaților.





55 de comentarii:

Ein Stein spunea...

Aici nu cred ca e vorba de ineficienta ci de foarte multa eficienta in a duce in derizoriu bruma de energii care s-ar putea coagula in ceva coerent. Impotriva vicleniei trebuie sa lupti cu multa inteligenta. Ca simplu exemplu, nu stiu cati dintre cititorii blogului au lecturat pana la capat scrisoarea pe care au inaintat-o presedintelui Parlamentului NATO, eu unul m-am plictisit repede. Sper ca nu e cineva atat de naiv sa creada ca Paolo Alli a citit polologhia aia sau daca a citit-o ii pasa sau s-a repezit sa citeasca legile, articolele invocate si aiureli plangacioase. Deci pierdere de timp si oportunitate. Petitia nu trebuia sa aibe mai mult de o pagina poate si mai putin cu cereri coerente si principiile care sunt incalcate nici vorba de acea scrisorica dezlanata.
Primul lucru pe care trebuie sa-l invatam e comunicarea dar e greu cu apv-istii care cred ca le stiu pe toate.
Nu sariti, analizati mai intai ce am scris.
Atentie ceasul ticaie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi s-a parut ca am citit un comunicat critic, al unui BOB PCR de Divizion sau Batalion, asupra megiesilor care au venit cu bube dulci pe cap si ,,alpinisti'' in sprancene de la Canal, precum ca au imbunatatit situatia demografica a zonei folclorice a Dobrogei mai mult prin viol, decat cu vorba si fapta buna! Tot inainte, tavarasi! Cu...(ordinele) ALDE-PSD-ul domniilor voastre ajungem catre cele mai inalte culmi ale comunismului glorios! Militati pentru o lupta subterana, nu la vedere, bag sama, sa nu bata la ochi si sa-i supere pe jupanii puterii carora le faceti jocurile de glezne!
Mai lipsea, gios in dreapta, semnatura cu amprenta digitala a lui Dragan Superpenal! V-ati incadrat perfect in lupta politica de clasa (d)in ilegalitate, bravi tavarasci! Moscova stie ca ne-ati dat comunicatul?

tigri2 spunea...

De multe ori am sustinut ideea ca adresarea catre autoritati sa se faca pe un text bine conturat:scurt, clar si concis(maxim 3/4 de pagina) asta i-am spus si lui Dogaru zilele trecute,dar majoritatea fiind de constructie intelectuala "umanista" au tendinta de a scrie :mult si prost si fara rost.
Are dreptate ein stein asta pana in punctul in care da o palma la un ..cat :'"Primul lucru pe care trebuie sa-l invatam e comunicarea dar e greu cu apv-istii care cred ca le stiu pe toate."
Intrebarea mea , cum iti permiti, mai rahat cu ochi,sa ne jignesti la noi in casa, dar du-te draga in p. ma-ti si injura-ti surorile sau rudele dragi tie, javra dracului!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Consideri ca Paollo sau Stoltenberg nu stiau deja, nu fusesera brifuiti?
Si, mai am o intrebare....neobiligatorie:
- Tu ce sistem de referinta ai, din exterior sau din interiorul grupului?....pe romaneste, cui apartii? ... critica o faci ca fost militar, actual rezervist sau ex sistem militar?
Sper ca nu am intrecut limita curiozitatii masculine! :))

tigri2 spunea...

@Alde stein,mai tauras juganit, tu crezi ca cineva iti citeste hectarele de porcarii care le scrii pe aici. De critiCACI este bun ,dar tu?
APVista-i ma-ta , stii chestia cu comandantul de RG si regimentul comandantului...

Mihai spunea...

Motoo
”Dacă nu bei ,nu fumezi si spui adevarul risti să faci depresie sau să fii facut ”vesel”.”
@ Huhurez
poti să bagi javra asta tigri2 în coteț să nu mai vomite pe blogul de stânga extremă.

tigri2 spunea...

@cezar ciobanas blajin, vad ca-i tii parte lui holstein(rasa de vaci), sunteti in aceiasi breasla, dar faptul ca einstein,alta dobitoaca ,alaturi de yine di holstein, ne face apevisti, nu te deranjeaza? Cred ca nici n-ai observat, esti prea prost.

Iulian Mareș spunea...

T duo,
Mai la S-E, spre Sibiu, pt hol stein-pura, canalizează efortul principal și focul PRND!
Aruncă toată muniția din grinzi că altfel nu ți se aprobă aterizarea!
Individul are datorii la 1/2 din piloții sibieni și-l distruge ROBOR!...sau EURIBOR....

Leo spunea...

"Structurile astea asociative " , sunt sindicate , sunt bande , sunt secte , sunt grupari , sunt clanuri , sau ce sunt ?

dorin19 spunea...

@ tigri 2
Este corect cînd spui că o adresare trebuie făcută SCURT ȘI CLAR. Am vrut să trec la RDS. A fost suficient să-i pun să-mi scoată pe imprimantă contractul lor de peste 30 de pagini, ca să renunț la ei. Informația redundantă e un element de manipulare psihologică pt. că pe de o parte te rupe de esențial, iar pe de alta introduce o serie de elemente rele: înșelătorii etc. A ne adresa SCURT ȘI CLAR este esențial, fie că ne adresăm cu o cerere, fie că transmitem informații la TV. Doar în acest fel, cel căruia ne adresăm poate recepționa bine mesajul.

Leo spunea...

Mai la S-E spre Sibiu ( pe Valea Oltului) este spialul de boli pshice "Boita" unde securitatea interna pe cei incomozi .

Mihai spunea...

Mda ,foarte corect !
o cerere trebuie făcută după cum spune tigri 2 ”scurt si clear”.
Adica sa cuprinda toate doleantele lui chiar cu riscul ca tot bugetul apararii sa fie alocat doar pentru pensii.
Asta inseamna pentru tigri 2 ”SCURT SI CLAR”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, aceste structuri sunt slugi pesediste care actioneaza la ordin! Li s-au dat sedii, facilitati, bilete in plus pentru tratamente in statiuni, invitatii la anumite festine pesediste, delegatii in schimb de experienta cu pensionari NATO, mai un grad, doua in rezerva si alte alea bunaciuni la schimb sa contracareze miscarile si actiunile noastre sindicale, nu ti-e clar, prietene? Sa avem noi beneficiile lor de pe urma acestor actiuni de taraganare si contracarare!
-Domnilor aserviti politicului de la putere, cum e cu belfareala din tradarea noastra grosiera? Va prieste, va prieste binisor la garleje, burdihane si la porthart-uri? E dulce acrisoara tradarea, sau amare vi-s zilele cand stiti ca altii mor de lipsuri si foame din rezultanta ,,muncii'' dumneavoastra? Ce greu va va fi cand, curand, va vor cadea stapanii in freze!

tehnocrat spunea...

Ancmrr conducerea centrala si conducerile judetene au marsat pe grade militare obtinute ilegal si imoral, in rezerva sau retragere. Au auzit ei ca daca te avanseaza dupa ce-ai parasit sistemul, putrezesti ecologic in mormant si sufletul iti ajunge-n RAI. Total gresit, gradul militar nu conteaza cand ajungi la JUDECATA, evident ca daca ai obtinut ceva nemeritat, sansele-s de 100% sa fii trimis in IAD.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Dacă n-ai fi orbit de resentimente ai fi constatat că aceste asociații au fost permanent obediente puterii, indiferent de culoarea ei politică.
Nu te-am auzit criticându-le cât timp au fost obediente unor miniștri și șefi de instituții militare băsist-portocalii.

CEZAR spunea...

Pentru cereri scurte si la obiect apelati cu incredere la ..CORNELIUNSSON !!
Si clare ...!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Da,da, că vine zici!
Sa îți explic eu cine era Lt col Vreme, nepotul penalului parlamentar PDL Vreme?
Găsești pe net...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

AOLEUUUUUUUUUU dle CORNELo cam dai in bara ,ia uite ce balmajesti , amesteci perioadele istorice , dnta in care ai trait, hai las-o jos ca macane

Leo spunea...

"Calda" de la scmd
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Reza: Ba i-am spart pe toti la bornauri, onorabile! Niste codoslacuri batrancioage, satule pana la supra ghiftuire, adastati pe langa orice putere doar sa linga firimiturile si resturie de pe ciolanele cazute de pe mesele lor! Cicatelea noi deranjam guvernarea daca cerem sa ni se faca dreptate!
-Hello, domnilor incovoiati politique din shalele alea reumatic-artrozice, pana ce nu mai vedeti si viata noastra de saracani cu lateralele ocarinelor, cam de ce penzii beneficiati domniile voastre de va e asa scarba de ale noastre? Nu-i mai benefic un sejur pe banii statului si guvernului, cu o amata intr-o statiune de namoale si masaje... eroice, decat pe strambaciuni cotite pentru manifestatiile noastre legitime?
Nimic incurajator si optimist din mesajul-comunicat pro guvernamental, ce l-ati eleborat doar sa ne infuriati si sa ne zgaraiati orgoliile prin afirmatia ca noi doar ,,ciripoim'' la autoritati pentru a va ofensa cu obraznicie stapanii efemeri, dar de fapt mereu si mereu reannoiti cu noi si noi guvernari de la putere doar intelegeri anti rezervistii dramaluiti si shuntati la drepturi!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

@Iulian, pai de ce crezi ca i-am servit-o pe aia cu "doi militari": CdtRG. si RG comandantului, doar stii ce-a facut "asin stein" asta, pe acolo.
Umbla cu cioara vopsita spunand ca-i avianyc de vreo doi ani.

Ela Pop spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

T 2,
Ai grija ca una-doua iti cere bani imprumut si tie....
Si-i mai vezi cand s-o rezolva cu OUG 57!
C-asa-i cu agentii astia de asigurari...a la Carpatica, din Sibiu!

sergiu spunea...

Scuze pt.off.Stie cineva daca la MAI se dau diferentele pt.recalculare,ca azi am primit doar pensia?

Huhu Rezea spunea...

@Sergiu
Ești un fericit dacă te numeri printre cei 28% dintre recalculații ale căror pensii au crescut față de pensiile în plată în 2015.
Așteaptă!

sergiu spunea...

@Huhu
Multumesc!Sincer,nu ma asteptam la o crestere!Stiti ceva mai concret cu restituirea la MAI?

ionel bardas spunea...

a confirmat cineva de la armata ca au fost virate in cont diferentele o data cu pensia sau se vor vira separat multumesc

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Tigri 2, ar fi cazul să -ți mai modernizezi vaca_bulgaru.Da o fugă până pe aici și mai stai de vorbă și cu pirandele noastre mult mai evoluate (occidentale) decât ale voastre cu care pierzi timpul toată ziua pe centrul Hurzicaniului.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Felicita-l și pe Cezar, marele susținător al contributivității!

luminita spunea...

SERGIU AI O DATA DE PENSIE CAM CIUDATA , MAI NU VIREAZAPENSIILE LA DATA ASTA PRIN NICI O BANCA

karadeniz spunea...

@Huhu Reaza
La MAI procentul de pensii crescute după recalculare este mai mult decât dublu celui de la MApN.

@ Tigri 2
Iți cam lipsește stăpânirea de sine. E o mârlănie ce-ai spus la adresa lui Ein Stein și nu e singura.

Iulian Mareș spunea...

Ionel,
Din cât am citit au fost virați acei bani pe 4-5 ale lunii in curs!
Pe comunicări casa de pensii MApN sunt detalii oficiale!
Urmează actualizările...

Anonim spunea...

@bardas

Mie mi s-au virat banii(dif.recalculare) in cont inca de vineri(de valoare nu discut ca a fost maruntis),iar maine(11.oct) trebuie sa intre pensia in cont ca de obicei.deci la mine a fost separat

Mihai spunea...

@Karadeniz
Motanul nu-și putea lăsa excrementele pe "blogul de stânga în derută "decât scărpinat pe burtă de patron.
Ein stein avea dreptate în ce spunea și nu merita injuriile javrei care nu și a luat tratamentul la timp.

mosmartin16 spunea...

Ce bine e !!! Cu ghilimele ! Cum naiba sa astepti de la guvernanti, solutii pentru pensiile militare daca propunerile unora ( n.n. - cu lipsa de modestie, chiar eu ! ) sunt persiflate sau ignorate sau neintelese !!! Are cineva o propunere concreta, cu argumente si calcule, cum am facut-o eu ?!!! La vorbe toti ne pricepem, la ironii, critici si bascalii balcanice asijderea, dar atat putem ?!!! Suntem... "impotenti " ?!!! O seara buna cu minte...acolo unde e !!! Hai, propuneri CONCRETE !! Restul e ...poezie !!!!!

sergiu spunea...

@luminita
Din todeauna pensia a intrat, pe card, pe data de 10,la BCR.

Ela Pop spunea...

@ Luminita te inseli.MAI vireaza fix in data de 10 pensiile in conturile bancare indiferent la ce banca are omul cont deschis.

tigri2 spunea...

@kara nu toata lumea face parte din lumea lorzilor,ia vezi-ti de ale tale. cum ai vrea sa raspund unuia care ne dispretuieste si ne jigneste, doar nu l-am trimis in p.ma-sii.

Ela Pop spunea...

@ sergiu In decizia de recalculare scrie clar ca diferentele se vor trimite in trim.4 a.c.Probabil luna viitoare, ca si astea trebuie calculate,impozitate etc.

karadeniz spunea...

@ Tigri 2
E vorba de o chestie de educație elementară, mai ales că te dai în stambă în ograda altuia. Prin astfel de comentarii faci multă reclamă negativă militarilor și nu ești singurul. Termenul de apevist nu prea are conotații jignitoare, in orice caz nu pe măsura ripostei, iar contextul in care fost folosit era cu anume referire. Ia mai citește o dată comentariul și vezi că exact acolo l-ai trimis, sau ai probleme cu neamțul ala mititel, botezat după oberarzt Alois Alzheimer.

@moșmartin16
E plin internetul de propuneri privind pensiile militare de peste 7 ani. Odată ce s-a pornit sarabanda modificărilor legislative pe acest segment orice propunere, chiar si susținută de structurile asociative și de conducerea MApN, nu reprezintă nimic stabil in timp. Legislativul sau executivul le vor modifica de câte ori consideră necesar funcție de interese electorale sau financiare de moment.
Trebuie pornit de la fundație. Stabilirea clară a ceea ce înseamnă ”militar” în nomenclatorul ocupațiilor, scoși de acolo cei care nu au decât artificial acest atribut ocupațional, apoi acestor militari, printr-o lege constituțională, să li se facă statutul unitar și complet, ținând seama de specificul și unicitatea acestei profesii și abia apoi se vine cu salarizarea acestora, activi și in rezervă, și cu pensiile celor care ajung în retragere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu n-am luat de la BCR niciodata pensia mai devreme de data de 12, aici in Onesti. E posibil ca in Bucuresti sau orasele mari sa fie alta regula.

sergiu spunea...

@Ela
Corect!Dar,tot pe aici,cei din MApN spuneau ca au inceput sa primeasca din data de 05,si ma gandeam ca si la MAI ar fi la fel.In noiembrie tb.sa primim si diferentele pe l241.

luminita spunea...

INSEAMNA ca ci de cekbank sant aiurea

Ela Pop spunea...

Bancile au un serviciu gen SMS Alert sau info sms ,prin care posesorii de card sunt anuntati prin mesaj telefonic imediat ce intra pensia in cont.tariful e 2-5 lei /luna.Bancile la cerere activeaza acest serviciu.

tigri2 spunea...

@Bashir al karadeniz, of,luminatia voastra sunt incantat sa primesc lectii de educatie de la un fost ofiter cu propaganda din Comitetul de Partid (Mangalia)."Colacul de salvare" aruncat de inmanusata dvs mana m-a coplesit nimerindu-ma drept in cap astfel incat am scapat de Alshaimerul proferat de tine ...istetule!
Cui crezi ca faci, tu, educatie, manzule? Nu am nevoie de sfatul tau dojenitor, vezi-ti de serbetul cu apa de mare si da sfaturi cui ti le cere. Sper sa nu ne mai intersectam ca apoi iti spun si eu ca te comporti ca o cocota masculina pigulind pe unul si pe altul cu...vorbe goale pline de emfaza aristocratica, de doi lei, niste bieti icosari gasiti pe holurile cazinoului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Impotenta si incapacitatea, nu insuficienta sindicatelor militare, onorabile!

Leon spunea...

Domnilor, astazi deja doua comisii din C.D. au programate aprobarea Oug.59/2017-PL x nr.310/2017: Comisia pentru buget si Comisia pentru drepturile omului..!
Haideti sa trimitem Emailuri deputatilor prin care sa cerem Eliminarea Art.VII din aceasta Ordonanta ! Eu am trimis de saptamana trecuta.

gheo spunea...

ANCMRR !!!, aflandu-ma in Cluj-Napoca in urma cu vreo 3 ani de zile, ma intalnesc cu un fost coleg, de la una la alta ajungem si la ”eficienta ancmrr-ului”, el, a renuntat la aceasta ”asociere”, fusese secretar la o ”subfiliala municipala”, intro zi se intalneste cu ”un coleg de asociatie” si afla ca ... ”a fost inlocuit - fara nici un fel de adunare ... NIMIC”, asa pe ”neveu !!!” cu altcineva pentru ca ”acesta sa obtina un grad pe care nu fusese in stare sa-l obtina in ”activitate”, adica ”fusese inlocuit din functia de secretar al SUBFILIALEI votat de adunarea generala a membrilor ca o ”erece de ciorapi”, printro miscare dubioasa ”in miez de noapte”, un fel de, asociere la ”noaptea cutitelor lungi” printro miscare de ”condei si prin niste ”documente FALSIFICATE”. Asa si-a dat seama ca ... ”smecherii de la centru ”papa banii pusi la dispozitie de guvern, festinuri, mese festive, plimbari in tara si peste hotare pe banii membrilor si restul ... vorbe de doi lei !”, din accea zi a renuntat la ”plata cotizatiei pentru smecheri si la o asociatie inutila.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Au fost trimise mii și în definitiv, crezi că ei nu cunosc realul, adică ceea ce este legal? Și mai cu sârg încalcă tot....

Iulian Mareș spunea...

Gheorghe,
Ai făcut f bine! Toți sunt niste oportuniști notorii! Și niște frustrați ce vor să prelungească momentul când vor conștientiza că sunt doar nulități încă vii!

karadeniz spunea...

@Tigri 2
Suntem de aceeași vârstă dom’ Viorel așa că pică chestia cu mânzul. Dacă tu ai dus prin cumul funcția de secretar de partid eu nu am avut asemenea talente. De ce crezi că dacă tu iți pui AZP-urile în cap in curtea altuia nu trebuie nimeni să-ți atragă atenția. Te dai mare luptător pe frontul pensiilor dar lupta ta are un singur scop, păstrarea pensiei de 1500 euro obținută pe legea 119 și OuG 1, doar că în viața asta puțin probabil să se întâmple așa ceva și va trebui să te mulțumești cu cuantumul mai avantajos, cât s-o mai menține și ăla. România încă nu a ajuns la asemenea performanțe financiare încât să poată plăti asemenea pensie unui lt. cdor ieșit din activitate la 40 de ani.

luminita spunea...

DOMNILOR ,daca va tot sfaditi , o sa pierdeti toti , va tot balacariti intre dvs , cum vreti atunci sa nu va balacareasca si altii, rusine