Un produs Blogger.

duminică, octombrie 08, 2017

Proiectul legii de abrogare a pensiilor speciale depus de USR la Senat

53 comments
Vezi  B466/2017
La Legea 223/2015 se propune modificarea unui singur articol:  doar art. 30.
Proiectul nu aparține coaliției guvernamentale. Va trebui să treacă de avizul Guvernului și de votul majorității parlamentare.

Eliminarea pensiilor speciale este atât de populistă, cu mare impact electoral,  încât va fi greu de ignorat de actuala Putere.

Nu știu cum vor reacționa Guvernul și majoritatea parlamentară, dar va cântări foarte mult socoteala că actualizarea a 175 000 pensii militare  de serviciu scoate mai mulți bani din bugetul statului decât eliminarea a cca 8-9 000 de pensii speciale pentru civili.




Propunerea useriștilor nu ține seama de modificarea articolelor 59 și 60 din L 223/2017  prin OUG nr. 59/2017.  Prin aceeași lege ar trebui puse în acord cu noul text și cele două articole.




53 de comentarii:

luminita spunea...

Adica o lege care modifica doar un articol din 223_? asta ar insemna ca toata legea ,respectiv toate articolele din lege sa ramana ,inclusiv acel procent de 8o , abrogand in felul acesta oug 57 art 40 ? vad ca se poate veni cu propuneri deoarece apare pe saitul senatului. Or fi primit cumva ordin de la IOHANIS , mentorul lor , sa vina cu legea asta:? nimic nu e posibil O fi si asta alta fumigena?

gheo spunea...

Este usor sa ”dai” insa extrem de greu sa ”iei inapoi !!!”, toti vor intinde mana sa ”primeasca, NIMENI insa nu va accepta sa restituie !”.

Leon spunea...

ART.40,pct.6 din Oug.57/2015:
Pensia stabilita, recalculata si actualizata in conditiile prezentei legi nu poate fi mai mare decat 85% din baza de calcul prevazuta la art.28..!
Modificarea propusa duce acest procent la 100% din Solda Bruta din ultima luna de activitate..si poate ar trebui modificat si art.28.din Lege.6

luminita spunea...

MAI CATALIN .care guvernanti ,ca sa vezi ca nu ei ci tocmai de la cinenute asteptai . culmea , de la frumosi liberi , bravo lor ca au prins momentul , dupa cate am aflat este pe acolo si un deputat pe la partidul lor , asteptam sa vedem ,puteti sa puneti la senat si dvs propuneri la aceasta lege . Dar imi este teama ca este o stratageme de tergiversare si incurcare ,,,,,,alooooooooooo DRAGNEA ,ce faci?

Leon spunea...

Acest proiect pare o contrapondere la Oug.59/2017 si nu este deloc tarziu pentru modificarea acesteia in Camera Deputatilor..! Ce ziceti dle Presedinte,Liviu Dragnea ?

gogu spunea...

Eu zic asa:,,ajunge de cind lacrimile noastre nu s-au mai uscat pe obrajii"crapati ,uscati si jupuiti din Liceele Militare,Scolile Militare,Academiile Militare!
Sa punem mina pe furci,topoare,iatagane,bite ca la 1907si sa ne aparam aceasta propunere de lege!
Cu tinuta noastra de campanie,cu medaliile noastre in cutie si sa aruncam medaliile in curtile lor,sa mearga ei la razboaie ,sa apere ei tara,caci noi am aparat-o destul!
Camarazii si-au dat viata in teatrele de operatii pentru asta!
Este un proiect bine gindit ,bineinteles de militari,oricum multumim din suflet tinerilor care au avut curajul si bunavointa sa trimita Senatului ,prima Camera zesizata acest proiect!
P.s.,,sa punem mina pe furci ,topoare ,etc.,normal este la figurat ,doar noi sintem inarmati cu cel mai pretios lucru din lume:dragostea fata de tara,oameni si Drapel,unde am jurat!
Scrisa de mine ,Stanica Marian,mr(rez)de la arma jandarmi!!!
Pensie inca nerecalculata 2249ron.(35 ani vechime,24armata)O.M.M20 de ani!
Cu drag!

Liviutatarush spunea...

Toti initiatorii sunt de la USR, nu PSD, nu guvern! https://s1.postimg.org/7nrpqvt6vz/22228411_2092219601012599_2313247176516748422_n.jpg

luminita spunea...

Ati vazut ce pornita este aceasta muere CRETULEASCA , tot il apostrofa pe DOGARU ca nu olguta a facut acel oug 59 ,tot timpul l-a tinut in acreala , scarba . In schimb am aflat de la PARCALABU ca inflatia va fi socotita de 5 % ,nu stiu dupa e calcul , ea zice ca se ia din 2016 .ASA o fi? ce dracu face FIFOR ca asta a facut pe cand era la CD niste promisiuni . DECE TACE? ii este frica ca pierde ciolanul

Comosiu Iancu spunea...

Eu nu spun de unde fur aceste informatii ...

In proiectul de lege despre care vorbesc la status-urile anterioare , la pensiile militare de stat situatia-i si mai "cotoioasa" ...
Se prevede modificarea art.30/l.223/2015 .
In prezent art.30/l.223/2015 (asa cum a fost modificat cu oug 57/2015) prevede ca "Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28." .
Modificarea (articolului 30) propusa in proiectul de lege zice ca "pensia stabilita , recalculata si actualizate nu poate fi mai mare decit solda bruta lunara din ultima luna de activitate inainte de data pensionarii , actualizata la zi cu rata inflatiei si majorarile soldei de grad si functie a militarilor activi " ...
Numai ca ... prin oug 59/2017 (pe deplin aplicata in modificarea l.223/2015) :
- art.60/l.223/2015 (intrat in vigoare/aplicat de la 15.09.17) spune ca "La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei."
- art.3/l.223/2015 vorbeste despre "m) pensia netă - pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare."
- art.59/l.223/2015 vorbeste despre "actualizarea pensiilor militare de stat (numai) cu rata inflatiei"
Prin proiectul de lege se instituie cite doua reglementari total diferite pentru unele niste aceleasi situatii :
- stabilirea pensiei si prin compararea "bruturilor" , dar si prin compararea "neturilor"
- actualizarea pensiilor si cu_corelarea cu soldele celor in activitate , dar si numai cu rata inflatiei
Ca sa nu mai spunem ca si aici se reia tema idioata a actualizarii pensiilor militare de stat cu rata inflatiei ... Sistem de "actualizare" care conduce la denaturarea pensiilor stabilite prin raportare la nivelul soldelor in evolutia lor in timp ...

tigri2 spunea...

Singurele probleme pe care le va putea rezolva CCR, pentru pensionarii militari,sunt urmatoarele:
-actualizarea, in permanenta, a pensiilor cu salariile
-reglarea/egalarea cuantumurilor(elementelor ) la situatii juridice echivalente indiferent de anul iesirii la pensie
-introducerea tuturor elementelor salariale supuse impozitarii ,in baza de calcul a pensiei
-procentele din baza de calcul sa fie asemanatoare cu cele din sistemul public de pensii

Huhu Rezea spunea...

@iancu
Crezi că eu am spus altceva în cuprinsul articolului... sau nici nu l-ai citit?
In plus, furi de pe fața lui @ mos curbă de nivel.

Gigi spunea...

Mai ușor cu criticile aduse col.Dogaru!
Nimeni,dar nimeni,după acel miting,să nu avem tupeul să-l criticăm.
Felicitări participanților!
Îmi e rușine că nu am putut ajunge să fiu alături de camarazii mei! Nu vreau să aduc niciun fel de scuze.Pur și simplu m-am supărat pe unii cunoscuți de-ai mei care îi doare în cot de tot.
Știam încă cu o săptămână înainte că interesul este aproape de zero,din atitudinea acestor amici(nu camarazi).
Pe scurt,ne cam merităm soarta!

Dan B. spunea...


@Leon:

Se pare ca trebuie sa repet mereu ca baza de calcul 100% nu include toate elementele soldei/salariului brut/net a/al militarului, deci este intotdeauna mai mica in cuantum.
Iar daca s-a instituit si limita de 85 % din baza de calcul ca limita a pensiei militare, este evident ca, in fapt, acel procentaj minim de 65 % al bazei de calcul se duce undeva pe la 45-50 % din solda/salariul activului.
Am tot intrebat in acest grup daca stie cineva, concret, vreun caz cand pensia aflata in plata a depasit solda militarului activ, similar la conditii de vechime, functie, grad, etc, insa nu am primit vreo „luminare” in acest sens. Nu de alta, dar Dragnea, Tariceanu, Iohannis, Tutuianu si Fifor au mâncat rahatul LOV exact cum le-a fost inoculat, fara vreo exemplificare si fara vreo reactie a caselor sectoriale de pensii.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Păi Casele Sectoriale i-au dezinformat pe politicienii nominalizați și care s-au făcut de tot rahatul în percepția rezerviștilor. Or fi găsit ele câțiva pensionari care, cine știe cum, au depășit cu câțiva lei cuantumul net al ultimei solde lunare.
Cum spui, este imposibil să generalizezi că 65-85% din baza de calcul poate să fie mai mare decât solda lunară brută sau netă.
Să facă bine ca din calcul să scoată sporul pentru OMM, așa cum scad indemnizațiile pentru creatori și revoluționari.

tigri2 spunea...

@Dane nu te mai chinui sa afli un raspuns pertinent deoarece cei ce judeca si emit teoria cu pensia mai mare decat solda sunt corifeii principiului: "la grade ,functii si vechimi egale sa aiba pensii egale" dar ,in realitate nu este chiar asa . Cu totii stim ca acelasi grad si functie la anumite esaloane are o solda diferita, apoi mai difera si de arma din care face parte, din grupa de munca , sporuri si elemente specifice ,etc.
DEa , corect ar fi sa se exprime asa:"un cadru militar care iese la pensie sa nu aiba cuantumul pensiei mai mare decat salariul brut avut in activitate"(aici fiind vorba de aceiasi persoana. Nu un colonel de geniu de la Cluj sa aiba pensia egala cu un comandor de la Constanta, asta nu se poate , sunt elemente diferite care intra in calcul si va rezulta ca pensia comandorului va fi mai mare decat solda colonelului.

tigri2 spunea...

@Huhu, nu-i vezi pe guvernanhoti ca neavand argumente se leaga doar de pensia celui cu 400 de milioane , generalizand pentru a induce amploarea fenomenului(gen "amplificarea:care vine, vine, vine , calca totul in picioare").asa si cu pensia mai mare decat solda. Sa limiteze dracului sa-i ia ,iar adaugirile PS OMM sa fie considerate PREMII sau DECORATII postactivitate!

tigri2 spunea...

Degeaba ne invartim precum Grivei in jurul cozii. Oponenta provine de la MApN care-si vad periclitate salariile prin marirea de pensii deoarece ne chivernisim din acelasi sac si daca ne da noua mai mult nu le ramane lor. Iar ei isi maresc veniturile pe zi ce trece prin tot felul de sporuri nastrusnice. rezolvarea va veni cand se vor stabili principii si legi ale repartitiei si "luarea cutitului " din mana finantistilor si juristilor din minister. Despartirea apelor PENSII vis a vis de SOLDE.

Leo spunea...

Ca de obicei AMABIL .
amabilul nostru ne spune ca , "Casele sectoriale i-au dezinformat" pe politruci.
Pai amabile , casa sectoriala are gura , are ratiune , are limba , are creier sau este un obiect ? Te stiam riguros , pretentios si pretios cu limba romana.
Deci , nu casele sectoriale care sunt ziduri au DEZINFORMAT ci SAVANTII cu gulere albe de DECIZIE care conduc institutiile respective . Nu "casele" au dezinformat ci un savant gen dr.luK , care are limba , ratiune , creier si nu casele care au beton armat , caramida termopane.
Acei indivizi SAVANTI cu gulere albe si de decizie , sunt slugile obediente ale politrucilor din FUR si MINT si DEZINFORMATORII lor

Iulian Mareș spunea...

Buzescu,
Doar in cazul lui Cezar este valabil...el era pus la dispoziție, la GAZ, platit că zilier necalificat, apoi și-a ales 6 luni de dinaintea punerii la dispoziție și retrogradării în grad și funcție!
A zis că a stat 10 sau 15 ani cpt!😂... A prins drag de grad! :)) Bravo lui! Consecvent!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mult injuratii de la USR au dat dovada de echilibru si luciditate mintala, fata de bolsevismele ejaculate, pardon, emanate de catre coalitia PSD-ALDE...prostovani! Uite ca somnul din Shparlament ale unora le-au odihnit macar creierul si au putut elabora un proiect aproximativ de bun! Bravo lor si rusine opozitiei lancede, care dorm cu ochii deschisi, dar mai ales sunt de acord cu puterea prin tacerea complice!

Leo spunea...

Iulian,
Pe vremea mea , GAZ era BATALIONUL NATO , deci un fel de elita a strucrurilor , pt. care erau conditii de an la an exact cum sunt acum genunchistii juristi din MFA , care au tot an la an ca , conditii. Aceste 2 structuri de elita din MFA au facut cariera dar si istorie ....

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu ți-aș dori să înduri o guvernare USR-istă!
Pentru strângerea de capital politic și îmbrobodirea unor naivi, USR-iștilor le convine să fie mărinimoși când sunt în opoziție.
Eu cred că inițiativa va lâncezi prin Parlament, ca și Legea de adoptare a OUG 57/2015, până prin viitorul an electoral. Niciun partid nu se va sinucide electoral votând împotriva unei asemenea legi.

tigri2 spunea...

@Cornelus mama, nu mai pune botul la toate "gulgutele" aruncate de cate un ametit. Se agata si ei de un fir de iarba pentru a nu se ineca.Oricum nu-i baga nimeni in seama , sunt echivalenti cu DDD..etc.

tigri2 spunea...

Urmariti comunicatul de azi 09.X.2017 de pe site ul SCMD

Leon spunea...

Buzescu, acelasi lucru il sustin si eu de aproape doi ani. Prin cele 15 puncte care elimina veniturile din Baza de calcul cf.Art.28 din Lg.223/2015 modificat de ART.40 al Oug.57/2015, pensiile calculate sau recalculate,NUCIODATA nu pot depasi veniturile omologului activ..!

Dan B. spunea...

@Huhu:
Avand in vedere diferenta in valori absolute dintre solda activului si 102 % (cu OMM) din baza de calcul, este evident ca nici asa nu se ajunge la brutul realizat de militarul in functie, adica al aceluia de la care s-au preluat datele privind elementele salariale din ian 2016, pentru baza de calcul.

@tigri2:
Din pacate, se tot aminteste ba de un egalitarism intre militarii si civilii pensionati, ba chiar intre pensiile militarilor cu aceleasi grade si vechime sub cascheta, uitându-se ca nu au activat in aceleasi conditii de munca si de esalon (tactic, operativ, strategic). Incl. faptul ca un coleg a finalizat scoala militara un an mai tarziu, deci a trecut in rezerva tot cu un an mai tarziu, am prestat, cot la cot, pe aceeasi categorie de aviatie, tot nu rezulta respectivul egalitarism, caci modificarile financiare din ultimul an de activitate pentru mezin au darul inlaturarii egalitatii intre pensii.
Asadar, chiar si in casta aviatorilor pot exista diferente majore intre pensiile celor proveniti din multiplele categorii de aviatie, caci si conditiile lor de munca au fost diferite, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare aviator.

Ioana spunea...

La MAI bu respecta legea bugetului art 67 si nu se dau restantele de la recalcularile pensiilor

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea & Tigrisor: Bine ati mai zis ca n-ar indrazni nimeni sa se potcoveasca singur votand impotriva acestei initiative! Daca ar insista s-o dezbata in plen ar fi o uriasa pomana venita din cer, dar cum nici oug 57 nu-i tapetata nici acum, nici asta n-are sanse! Macar am aflat starea de spirit a politicienilor...

Leo spunea...

Nu este nici o nouatate ca raul vine din interiorul sistemului ticalosit si pervertit din MFA. Cine s-a gandit ca formularea din OUG 59/2017 a fost facuta de MMJS a fost un naiv , deoarece dusmanul este in rândul savantilor din 2505,2580 si DFC care a spus clar Tuguianu ca au format "un grup de lucru" in acea perioada.
Dar savantii nu ar face nimic daca ar fi controlati de un ministru competent si aplecat catre Armata , cum a fost Gabita.

luminita spunea...

DLE H aveti perfecta dreptate , dar acest guvern .., acest PSD , cu dorinta de a face bine se pare ca face rau unora, Eu merg prin parc si am stat de vorba cu muti pensionari , cu
pensii mai bune sau rele , erau acum un an cu totul pentru PSD ,acum nu doresc sa ii auziti ce zic . Asta se intampla din cauza balbaielilor si a tergiversarilor.Atunci sa nu va mire aparitia unui partid extremist , asa apar din nemultumirile oamenilor si scarbei fata de cei care habar nu au ce fac cu tara asta .In concluzie sa vedem ce se va intampla in CD cu aceste ordonante. Eu cred ca nu se va introduce militarii in legea civila ,ci toti ceilalti, ca aviatorii , diplomatii .MAI este posibil ca legea asta apensiilor sa nu se mai faca anul acesta , VOM bvedea .

Dan B. spunea...

@Leon:

Iar le incurci! Eu am afirmat ca pensia militara nu va depasi solda, cu atat mai putin venitul activului omolog. Legea prevede sa nu se depaseasca solda activului, nu se face referire la venit, caci, dupa cum a dezvaluit Iulian, daca pilotul unui C-130 sau Spartan a facut naveta saptamânala Otopeni - Kandahar, strange bani cu toptanul (zbor in regim civil, adica platit la distanta parcursa, nu la ora de zbor, cu survolul zonelor cu conflict militar, marine sau oceanice).

Asadar, nu se pune problema ca un pensionar militar, ajuns la un procentaj maxim de 85 % din baza de calcul,la care se adauga OMM (meritul propriu), deci 102 %, tot nu atinge solda functiei de baza a omologului activ! Cu atat mai putin venitul realizat de activul in cauza!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
radu spunea...

La MAI din 2014 nu au mai dat vreun buletin de informare. Sa iasa cu un comunicat de presa si sa spuna cand aplica si ei art.67 din Legea bugetului de stat pe 2017. Rectificarea s-a facut.Atunci ce mai asteapta .Cei de la armata au primit din 06.10.2017

Huhu Rezea spunea...

Dacă tot ai sintetizat cele mai needificatoarea motive de neconstituționalitate, cele de pe site SCMD, fă și d-ta spit text, în mai multe comentarii, cum vrea Tudose split TVA, și blogger acceptă publicarea.

luminita spunea...

DLE RADU , vad ca aveti pensie MAI. va intreb daca ati primit in iulie o decizie cu pensia recalculata , daca este asa aveti undeva pe decizie cu litere mai groase ce pensie a ramas in plata ? ca eu nu stiu ce dracu este ca nu cioncide nici ci netul nici cu brutul din fluturas , adca este o suma mai mare ca netul cu ceva , ce este asta ,cumva o majorare in urma recalcularii?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leo
Dacă iei motivele de pe pagina Departamentului Juridic... ai încredere în ele.
Numai un „tehnocrat”, nu un student la Drept, putea recomada cereri de actualizare a pensiilor.

ionel bardas spunea...

PT.LUMINITA Acel net sau brut de pe flutiras este mai mare intrucit insumeaza si majorarea cu 5,25% din ianuarie 2017 in timp ce pe decizia de recalculare apare cuantumul brut al pensiei incepind ci 01.01.2016.

Leon spunea...

Buzescu, asa este,dar poate ne explica cineva cum a aparut in Ordinul M 25/2016, la Art.11 pct.g): "sumele reprezentand Alte Elemente salariale decat cele de la lit.a)-f),realizate in cele 6 luni consecutive"..?
Art.28, modificat de Oug.57/2015 spune destul de clar ca NU se includ in baza de calcul a pensiei:
p) ALTE VENITURI care potrivit legislatiei in vigoare la data platii, nu reprezinta drepturi de natura salariala sau asimilate salariilor, iar la lit.e) Primele si premiile, cu exceptia PRIMELOR DE CLASIFICARE, DE SPECIALIZARE SI DE AMBARCARE pe timpul cat navele se afla in baza permanenta..!

instalatoru spunea...

" Huhu Rezea spunea...
@Flavius
Nu ți-aș dori să înduri o guvernare USR-istă!" . Chiar aşa Domnule H, povestiţi oamenilor cum aţi suferit d-Voastră pe timpul guvernării lor! Nemernicii.... Să ne ferească Domnul de aşa nenorocire şi să ne rugăm să rămână la guvernare tot oameni cinstiţi şi competenţi ca şi cei din partidele alianţei PSD+ALDE! Manipulaţi şi dezinformaţi! Jalnic....

Huhu Rezea spunea...

@Zorin
Cititorii acestui blog știu că orientarea lui politică este de stânga, fără grețuri politicianiste.
Mergi d-ta pe site-uri de dreapta sau „etilice” ca să afli informații despre pensii militare.

@Mares
Nu le mai lua apărarea unor miniștri ridiculizați de LOV și de Serviciile lor Financiare.
Au ieșit în mass media cu pseudo argumente despre pensiile militare, cu care s-au făcut de râsul curcilor.
Nu e evident că au girat public OUG 59?
Au dus minciuna la partide, la Guvern și în Parlament.
Doar pe Toader nu l-am auzit vorbind despre necesitatea înghețării pensiilor de la „arma penitenciare”, dar a fost lucrat din eșalonul 2.

tigri2 spunea...

https://www.curentul.info/actualitate/toti-angajatii-parlamentului-primesc-spor-de-conditii-vatamatoare-secretarul-general-salariu-de-17-900-lei-pentru-medici-si-asistenti-nu-mai-sunt-bani/

Asa mai banditilor, mie ,ca pilot mi-ati ..utut sporurile specifice meseriei si le-ati luat voi 'mnezeii maii ei de dreptate si de tara condusa de mafioti ordinari.

luminita spunea...

IONL draga pai brutul este si acum in talonul de pensie , eu ma refer ca spune ca in plata este .....dar acest in plata de pe decizie este mai mare decat cel de pe talon esact cu indexarea din 2017 , atuci cum este , asta daca stiti

tigri2 spunea...

@Huhule, iar te-ai incalcit in gramatica. Cum adica "EI" ...sunt cei ce se opun... din moment ce conducerea este unica >>draCnea si atat!Asa ca foloseste "EL"
El capo di tuti capi.
Ceilalti sunt niste simpli valeti, pioni pe tabla de sah a lui Hagi Tudose.

luminita spunea...

dl ionel nu a inteles , nu de talon sau cum ii mau zice flturasi este vorba , ci ce scrie ca ramane in plata in decizia cu recalcularea ,s-a operat in recalcuare doar indexareape 2016 , si asta e ,oi vedea ,

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te referi la postarea mea din alt titlu...în care am afirmat că miniștri MApN și MAI au fost obligați, de partid, să gireze partea militară a OUG59?
Da, cam așa...: Semnezi sau pleci!
Sunt și alții care vor să-și treacă demnitatea publică în CV!
Sunt niște fufe...25-30 ani, care de-abia așteaptă să călărească armata și poliția, kiar la propriu!

Huhu Rezea spunea...

@mares
Nu i-a obligat nimeni pe miniștri să vină pe televiziuni să dezinformeze că pensiile militare sunt mai mari decât soldele lunare, știut fiind că pensia militară este doar 85% dintr-o bază de calcul care este mult mai mică decât solda lunară. Si asta dacă ne referim numai la pensiile calculate după 01 01 2016.
Nu-i absolvă nimeni de răspundere pe motiv că n-au semnat ordonanța... dacă au făcut propagandă în favoarea ei. Ei și finanțiștii din subordine l-au dezinformat și pe Dragnea. Că doar nu-ți închipui că s-a dus mustăciosul să ceară situații de la Casele Sectoriale.

Huhu Rezea spunea...

@luminita
Nu știu care este spilul pentru care cei de la MAI omit din calculul pensiei indexarea cu 5,25%, pe anul 2017, a cuantumului rămas în plată.
Uite aici o pensie calculată, la fel cum zici tu, de MAI.

https://www.huhurez.com/2017/08/indemnizatia-de-dispozitiv-nu-intra-in.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Exact, nu i-a obligat nimeni, doar conducerea partidului, intr-un plan diabolic si bolsevic de a lovi cu masuri si invective intr-o casta inainte de ai da posibilitatea sa se apere!
Categoric, puteau sa refuze, daaaar cu oartidul sunt de o viata, pa cand in fruntea ministerului de cateva luni!
Ce, Stalin si Beria nu au executat o promotie de academie de razboi, pe motiv ca au invatat gresit si nu corespund realitatii lor?
Astia au evoluat, nu se complica cu un leat, asasineaza pe toti! ... prin kirurgie demna de evul mediu!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Lumi, ce bine ai explicat!
Parca transmiteau pe UUS și ai fost sub bruiaj de banda larga!
Ieșirea din impas....în Malta, cu mine, căci îmi lipsește o persoană cu care să vorbesc românește!

luminita spunea...

DA vad si eu ,cam prost m-am exprimat , asa e , ce sa fac ,sant cam neatenta ,asta e , voi sterge comentariu .draga domn MARES