Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 25, 2017

Ruşine Comisiei de apărare din Camera deputaţilor; a avizat favorabil îngheţarea pensiilor militare

92 comments
Comisia omite să facă referire şi la avizul negativ dat de Consiliul Economic şi Social.

92 de comentarii:

luminita spunea...

Ati vazut ca am spus ca au dat aviz , dar de scarba nu am spus cum , asa este sa le fie rusine ,scarbele dracului , astia sant dusmani .poate vedeti ca si 0ug 57 din 2015 este ceva i acolo astiaspun ca nu mai are obiect fiind asimilat in oug 20 din 2016 , ce sa inteleg , nu am gasit nimic cu referire la art 40 m. daca nu mai are obiect?

Viss spunea...

Mulțumim, Partid iubit!

Gigi spunea...

Vă așteptați la altceva?
Chiar cu o zi înainte de ziua armatei!
Asta,că umilința sa fie maximă.

ifrim spunea...

Membri comisiei de aparare din CD sa faca ce,a facut Puiu!

Iulian Mareș spunea...

Pai ce putea să facă ministeriabililor caprar? Că-pră-rii! În cel mai fericit caz râie!
Câtă carne are în gură melteanul ăsta! Dar, nu o întrece pe mă-sa, capră!

maiag spunea...

a fost un cadou de ziua armatei,respectul lor fata de militari

Iulian Mareș spunea...

Căprar, melteanul ministeriabil la apărare a avut tupeul să creadă că nu-i va putrezi mana cu care a semnat avizul favorabil înghețării pensiilor militare, în comisia de apărare a CD!
Nici nu știu care este cu fălcile mai pline de carne...el sau mă-sa!
Liviu, joci tare! Nu-ți voi arunca keftele cu praștia! Și nici țigări nu o să-ți mai aduc cu drona! Să stai la răcoare și să meditezi...
Știi să scrii cărți? Sa combini cu maturatul și să te ceri in camera improprie! Constituie un avantaj major, 6 zile la lună!

Ela Pop spunea...

Sa ingheti TOATE pensiile militare fara nicio exceptie ,stiind ca exista si pensii mici si foarte mici inseamna "crima si pedeapsa" + incompetenta

gheo spunea...

Ramane marea dilema ”cum sa indexezi toate pensiile cu rata inflatiei si diferenta de salariu mediu pe economie iar la ... pensionarii militari DOAR cu rata inflatiei !!!, cat de constitutional va fi si mai ales ”vor fi in stare sau vor merge pana acolo cei care fac si desfac legile in Romania incat sa modifice TOT pentruca, aceasta prevedere ilegala sa ”DEVINA legala ???, vor merge pana acolo !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este o crima! Este fascism bolsevic ceea ce s-a aprobat! RUSINE SI DISPRET, PSD! RUSINE SI DISPRET, LIVIU DRAGNEA SI OLGUTA VASILESCU, CORIFEII ACESTEI ORDONANTE CRIMINAL FASCISTE!
Inconstientilor, nu v-ati gandit ca sunt si pensii de muritori de foame, ca aceste pensii de mizerie, de invaliditate, vor fi ajunse din urma de catre votantii carora le acordati cei 640 de lei, chiar daca au trantorit o viata si n-au miscat macar un pai sa aiba vechime? Cu ce vor trai acesti oropsiti de soarta? Cu ce isi vor lua medicamente? O sa mai aveti obraz sa ne cereti vreodata sa iesim sa va acordam votul?
Rusine, opozitie de carpa si paie, incapabila si complice la actiunile bolsevic-staliniste ale pesedistilor! Dar, oare, orice rezervist al Ostirii romane nu mai are nici un drept constitutional asupra propriei pensii? Rusine celor care ati purtat epoleti si v-ati incardasit in politica, v-ati inhaitat cu calaii pensiilor militare, fara sa faceti front comun pentru drepturile rezervistilor!
Mi-e scarba de tot ce se intampla astazi in Romania si in politica fascista asupra drepturilor noastre...Traiesc cel mai cumplit cosmar al vietii mele...Cum voi mai supravietui eu de acum incolo, daca pana si cei cu bani multi se plang ca le merg foarte greu?...
Sa nu mai aud in viata mea de partide si politicieni, pentru ca toti sunt niste pierde-vara si mafioti incorijibili!
-D.le Falcoi, dar si alti inalti rezervisti din Parlament, care doar mimati sprijinul in lupta noastra sindicala pentru drepturile constitutionala, sunteti mandrii de ceea ce s-a intamplat cu inghetarea pensiilor militare, impotriva camarazilor domniilor voastre? As fi curios cum aveti somnul noaptea...
Sunt oripilat si revoltat de atata indiferenta, lasitate, complicitate la un rau imens si o lipsa totala a responsabiliatatii fata de o categorie socio-profesinala care si-au sacrificat vietile, libertatile si sanatatile in slujba apararii Patriei! Rusine tuturor! Asa sa-i ajute si pe ei Dumnezeu!

iceparu spunea...

Cand am afirmat ca nu trebuie cerut ci trebuie impus ati ras.Ce au inghetat,pensia in plata sau cea recalculata?Atentie cei ce de curand ati devenit pensionari.Pensia mare pe care o ai azi maine va deveni mica.Luati viata in piept si adaptativa mediului civil.Uitati ca unele activitati sunt incopatibila cu onoarea si demnitatea de ofiter.In viata civila onoarea si demnitatea sunt expresii desuete..Valorificati in bani faptul ca inca sunteti potenti.

Pop Iuliu spunea...

Singura speranta pentru contracararea discriminării pensionarilor militari fata de pensionarii magistrați rămâne Curtea Constituționala, dacă va fi sesizată cu aceasta excepție de neconstitutionalitate.

raul spunea...

Sa-i ia naibă pe toti handicapații ăștia de parlamentari!La furci români ca pistoale nu mai avem!

Mihai spunea...

Probabil suntem prea saraci si parca pentru majoritatea totul depinde de o slujba urmare a unui inceput de carieră ca LM-ist. Plus niste ”profesionisti angajati” care depind strict de acea amarâta de solda fiindcă probabil sau nu stiu să faca altceva sau se multumesc cu situatia in care sunt tratati având un orizont social redus.
Până când activii tac mâlc si se multumesc cu ce li se oferă nu se rezolvă absolut nimic în sistem.
Ritmul cazon incă este incă dator datului bordurii cu var ca sa bata bine cazarma in ochii sefilor ierarhici. Si daca ca aspect general totul arata bine , restul nu mai contează.
Fără flăcăi activi cu sânge în instalatii si curajul manifestarii în atare situatii umilitoare nu se rezolva nimic.
Tot ce am scris nu este decât un preambul la o stire care poate da de gândit unora aflati in situatii similare;
”Pilotii militari bulgari au refuzat să mai zboare cu tehnica din dotare si in conditiile puse la dispozitie de statul bulgar”
Vă spune ceva fenomenul acesta?
Cîndva prin anii 90 s-a întâmplat la fel si la noi la Giarmata. .Așa a aparut ”Statutul personalului aeronautic ” mult hulit de terestri care s-au complacut in mocirla societatii si au ajuns unde au ajuns cu drepturile banesti.
Acele generatii nu mai sunt insa activi.
Despre actualii activi pot doar sa spun doar o derivata a lașitatii datorata celor scrise in primele rânduri. Dar ma abtin fiindca îi inteleg prin familiile carora trebuie să le puna un venit pe masă.
Aici s-a ajuns iar policienii cunosc fenomenul si ca atre îsi fac mendrele cum vor in privinta militarilor activi si in rezervă.
Felicitari totuși armyei romane care mai există !

Leon spunea...

Cezarica, atat FALCOI cat si CAPRAR
sunt din BANAT..poate va intalniti..!?

Mihai spunea...

@pop iuliu
Aș fi incântat și totodata surprins dacă ”Avocatul Poporului” se ”va da jos din pat” in scopul sesizării CCR din oficiu cu această mârlănie.
Daca nu se va considera ca armata mai inseamna în imaginatia unor vremelnici sus puși doar intonarea imnului ,depunerea de coroane si defilarea plus ceva miorlăieli prin televiziuni când se mai intâmpla vreun eveniment nedorit prin teatrele de operatii sau poligoanele de instructie atunci la CCR ar trebui sa se ajungă obligatoriu via Cotroceni.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apel la solidaritate camaradereasca:
Dragi camarazi, onorabili ofiteri, maistrii militari si subofiteri,
Daca mai aveti tarie de caracter sa va pastrati mandria, verticalitatea, demnitatea si onoarea militara, as considera ca acum este timpul oportun ca, in semn de protest, sa demisionati din sindicatele militare ale rezervistilor, care n-au miscat un deget pentru drepturile rezervistilor! Probe? Oug 57/2016, Oug 59/2017, Ordine de ministru discriminatorii doar pentru anumite categorii favorite, si nici un fel de rezultat pentru a se indeparta toate aceste crime legislative indreptate impotriva grosului de rezervisti!
Ba inca, onorabilul, Huhu Rezea, a postat aici, mai jos, lista cu cerintele capilor acestor asa zise sindicate catre ministrul Apararii, care, intr-un dispret total si o indiferenta crasa fata de ceilalti rezervisti, rezulta ca au cerut ministrului Apararii anumite facilitati egoiste, de grupuscule, pentru a fi inaintati in grade ante mortem, bilete preferentiale in statiuni de tratament, anumite excursii ,,de lucru'' in statele mebre NATO, alte doleante infantile si egoiste, acestea fiind de fapt prioritatile acestor grupuscule, pe langa o tacere complice cu politicul si nejustificata, ori de cate ori am fost retezati la drepturi, apoi servilismul complicitar cu acceptarea invitatiilor la mesele festive si festine ale calailor nostrii politici, pactizarea cu ideologiile lor anti rezervisti, afisarea in aparenta doar a ,,luptei sindicale''...
Apoi, intr-un dispret total fata de onoarea si demnitatea noastra militara, ne-au criticat sever ca am iesit in strada alaturi de D.l Col. Dogaru, singurul miscator activ din intreaga bulibaseala ,,sindicala'' ce-i ,,reprezinta'' pe rezervisti, sabotat la greu de politic, media si colegii din ,,sindicatele'' militare!
Onorabili camarazi,
Numai ripostand civic, putem sa demonstram ca ne desolidarizam de aceste ,,sindicate,'' de belfareala si huzur pentru capii acestora, cu cerinte egoiste de grupuscule select alese, total inutile, si chiar nocive de-a lungul timpului, pentru ca n-au miscat un deget sa ne apere interesele, si ca prin retragerea din acestea se rupe legatura dintre politicul represiv si aservitii impotriva drepturilor noastre! Sa-mi demonstreze mie un lider de sindicat ce a facut bun sa fie eradicate toate aceste dispozitii legale, cu osardie indreptate impotriva-ne si potrivnice intereselor noastre generale de drepturi constitutionale!
Va multumesc anticipat pentru intelegere si acordarea atentiei!

Iulian Mareș spunea...

Leonardo,
Tu când vrei sa fluieri, fluieri!
Sunt aproape convins că ajunsă la Cotroceni, Legea de aprobare a OUG59 va fi trimisă la CCR!
Dacă nu se obține așa, în 2018 nu cred că se va obține ceva, întrucât nu vor face alocare bugetară pt 2018 și Liviu este pus pe mari investiții!
Ce mari? Uriașe! Megalomane! Faraonice!
Vor fi construite autostrăzi dublate, una peste alta, păienjeniș de autostrăzi...atât de multe încât vă circula o mașina la 10 minute!
Le vom zice sud coreenilor și japonezilor subdezvoltați!
Sa vezi și să nu crezi!

Viss spunea...

Avocatul Poporului este o unealtă. A cui l-a pus acolo. A celor împotriva carora ar trebui să-l sesizăm. Vorba vine! Cât de naiv să fi să îți pui speranța în oamenii aceștia?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Mai citește o data ce ai postat!
Sunt niște afirmații, care le contrazici singur...
Așa ceva?....
Oboseala, este? Odihnește-te și tu omule! Scrisul dăunează grav sănătății! ... Nu Sănătatea Cluj...care a fost umilită de selecționata gimnaziului din Berceni, acum!

Gigi spunea...

Un salariu + indemnizația + alte cheltuieli/ parlamentar = 40-45 pensii sociale(pensie soc.520 lei).
Deci,un parlamentar mănâncă cât 40,45
Pensionari cu o pens.minimă garantată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ai auzit de illuminati si actiunile acestora in toate domeniile? O documentare te-ar dirija sa ma indreptatesti in afirmatiile mele. Infiltrarea acestora, chiar si in prapaditele de pensii militare, poate ar crea ilaritati la nivelul constiintelor in necunostinta de cauza cu actiunile acestora, dar ei nu se da in laturi de la nimic ce ar putea sa lezeze, sa divida si sa inlature, prin actiuni extrem de secrete, ostile si cu directie in institutiile de forta ale statelor, mai ales subdezvoltate ca Romania. Tragedia noastra consta si din infiltrarea acestora in structurile de decizie ale statului si in sindicate: Da-mi un exemplu ca in Romania sindicatele au castigat niste drepturi pentru angajati, sau pensionari, si ma las invins de aceste argumente! Cu regret, pot afirma ca nu vei gasi absolut nimic, decat promisiuni ingogosate si neonorate, intr-un perpetuum mobile uluitor, si pana cand se va termina lumea aceasta, te asigur! Ce se ofera prin Legea salarizarii si Legea pensiilor, sunt ninste infirmitati ajunse din urma de inflatie si proxima criza economica ce urmeaza sa ne bata la usa de la anul. In consecinta, ce se acorda timid acum si la anul, cam in doi ani de zile, vor fi depasite de criza si inflatie, situatia ramanand la nivelul de anului trecut, sau actual! Nimic mai mult decat niste false iluzii... Multumiti-le illuminati infiltrati in toate sistemele statale, si care ca numar nu pot depasi degetele de la o mana, desi decalarati public, sau nu, foarte multi au pretentia ca le apartin! Exemplu:Nici macar sefii de stat ale celor mai puternice state nu au la cunostinta despre energia libera, iar dintre ,, multimea'' de illuminati, cei care au la cunostinta despre acest teribil secret, tinut in seifurile particulare, doar CATIVA stiu acest ,,proiect negru''...Ei sunt membrii Guvernului Mondial, din umbra, iar noi le suntem victimele-cobai, in absolut toate domeniile, inclusiv si pensiile noastre ce trebuiesc neaparat distruse! Drama este ca au executanti printre noi, foarte bine determinati sa ne execute, in acest caz legal si administrativ, conform dictonului latin ,,Divide et impera!'' Ceea ce vedeti la suprafata sunt doar iluzii optice la care latram noi, inclusiv pe bloguri , dar daca ati scormoni in adancime...
Ma opresc aici, pentru ca si asa voi fi inteles numai de catre foarte putini postatori cu o anumita intuitie si viziune cerebrala...

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Cu Iluminatti m-ai dat pe spate!
In acest caz, ar fi mai corect sa semnezi "Calugarul"!
Daca de asta ne merge noua cum ne merge, eu sunt fara replica!

PS-da, ai dreptate, numai cei cu "o anumita intuitie cerebrala" vor empatiza cu tine, pe aceasta tema! :))

luminita spunea...

ma gandesc sa ii scriem o scrisoare lui DRAGNEA pe adresa PSD cu semnatura de primire , sa ne explice cum de se gandeste sa majoreze pensiile mici , civilor , in baza carui criteriu , el stie ca sant pnsii mici si la armata , ca daca au lucrat sa zicem 1o ani -huliti- poate ca toti acestia au fost in conditi speciale pentru care se spune ca le afecteaza sanatatea? pentru care primesc doar jumatate . El sa stie ca vechimea aceea completa facuta la birou nu echivaleaza cu aia 10 ani .Pentru astia dece a inghetat pensiile? nu ii este rusine sa spuna ca sant pensii nesimtite?

Iulian Mareș spunea...

"Dialog imaginar între STĂPÂNUL INTUNECAT Al LUMII și un supus slujbaș.
- MARE STĂPÂN, al omenirii, cel de nimeni văzut, dar de toți ascultat, avem o mare problemă.
- Spune, te ascult !
- La gurile Dunării trăiește un popor afurisit, avem mari probleme cu ei, sunt prea rezistenți. Sunt un popor vechi de când lumea, origini sănătoase, sunt oameni inteligenți,, puternici, trăiți în aer curat și cu apă curată, au o imunitate de fier, cu ei nu merge precum la ceilalți. Am urmat planul întocmai, Îi conduc ai noștrii, le-am distrus țara, industria, i-am făcut sclavi în țara lor, i-am dezbinat, i-am promovat pe cei mai nedemni dintre ei, i-am umilit, i-am făcut să plece în toată lumea, dar cu toate astea rezistă.
I-ați ”reeducat” ?
- Da STĂPÂNE, tot sistemul de educație e praf,, le-am alterat cunoașterea, toate ”învățăturile” sunt aranjate, i-am umplut de proști cu diplome, a funcționat din plin.
- Le-ați otrăvit hrana ?
- Le-am otrăvit STĂPÂNE, de la chimizare agricolă cu cele mai tari otrăvuri, la ”E”-uri alimentare în toată hrana procesată, se supun întocmai la ”Codex Alimentarius”
- Le-ați otrăvit apa, le-ați distrus toate izvoarele de apă naturală, de apă vie?
- Le-am otrăvit STĂPÂNE, le-am disatrus toate izvoarele naturale, doar apă îmbuteliată sub controlul nostru, devitalizată și ”îmbogâțită” cu ce trebuie, clor, fluor, metale grele, tot. Am reușit să băgâm în apa lor freatică cele mai toxice și radioactive substanțe, prin fracturare hidraulică STĂPÂNE, a mers la fix, chipurile prospectam 🙂 ha, ha, ha.
- Le-ați otrăvit aerul, le-ați distrus pădurile ?
- Le-am ras toate pădurile și încă o mai facem, iar chemtrails la greu STĂPÂNE, tot cerul e plin de aburul otrăvitor.
- Să nu mai fie nimic natural nealterat, nepângărit, neotrăvit sau nemodificat genetic.
- Le-am distrus toate semințele naturale, acum toată agricultura lor și tot ce plantează în grădină e de ”la noi”, modificate genetic. Zootehnie nu prea mai au, iar ce mai e, e cu soiuri de ”la noi”, iar restul primesc direct de afară.
- Ce rată aveți ?
- Slab stăpâne, sub 25% reducerea populației, dar perspective sunt, au deja cea mai mare rată a cancerelor.
- Puțin, foarte puțin !
- Știu STĂPÂNE, de asta suntem îngrijorați, ăștia sunt prea rezistenți, mânâncă otravă și nu crapă, nu știu ce organisme au, dar prea puțin din ortăvurile noastre ajung în sângele lor.
- Asta e, băgați-le otrava direct în sânge !
- Direct, dar cum STĂPÂNE ?
- Prin vaccinuri idiotule, dar ai grijă să fie toți vaccinați ! Băgați mai întâi frica-n ei, epidemii, cazuri emoționante intens mediatizate, știți voi.
- Ești un geniu STĂPÂNE, așa vom face, avem pe-ai noștri sau corupți de-ai lor peste tot, o să pregătim o lege a vaccinării obligatorii, o să-i otrăvim pe toți, le alterăm iremediabil ADN-ul, să nu mai fie nici urmă de această rasă. O să reușim STĂPÂNE, în sfârșit o să avem un teritoriu liber la gurile Dunării.
- Da ce facem cu corupții lor, ca să nu vorbească după ?
- Scăpați și de ei, după, da la cât i-am dresat, cred că o să ceară singuri să se vaccineze, ca marea majoritate a populației 🙂 HA, HA, HA ! Dacă nu, știți voi, după ce ne-am folosit de ei ... Și când mă gândesc ce infantili sunt, ăștia chiar se cred făcând parte din elită, chiar cred că au locurile rezervate, ce idioți." Slujbasul disciplinat
Leonard Chesca​

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, da! Chiar ar trebui sa-i scriem lui baron Dragnea, dar pariez ca, pana ajunge la el plicul, satanele de lingai si slugi vor distruge plicul, iar daca va ajunge, prin absurd si intr-un final la Dragnea, foarte senin l-ar arunca la gunoi, fara sa-l deschida, fara a-i da importanta! Si el este o unealta a illuminati! Deci, un reptilian parat...Cei autentici se afla doar in guvernul lor mondial, ultra secret!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

In legatura cu TEMA , in link este o initiativa a lui Dogaru.
E buna si dpv didactic
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu sunt pocnitori....ce urat gândești!
Sunt escorte!... Nu vrei sa te modernizezi deloc?
Ieri am făcut 2 referate ...campania lui Napoleon și Revoluția lui Tudor...1821! Cum cui? Cum unde? Într-o cafenea din Dorobanți, unor escorte noi! 100€ lucrarea!
Te aștept ...am solicitări pt rezistenta materialelor și element finit!
Te bagi?

luminita spunea...

dle LEON ,aruncati cu sperante desarte , actualizarea va fi sau nu va fi , asa ca nu mai arucati cu vorbe sa va imbatati cu apa rece , mai bine faceti ceva concret , asa ca lasati glumele proaste

luminita spunea...

fac pariu ca DRAGNEA va raspunde , dar sa ii cereti sa raspunda la unul din canalele de televiziuni , asa cum a facut mereu . trimite scrosoare recomandata pe numele lui la sediul central PSD

Leon spunea...

Luminita, nu ma confundati cu Leonard..la aceasta Tema nu am comentat Actualizarea..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, de unde ai scos acum 300, de la 200? Vrei sa fac infarct? Vise, vise, vise...
Nu-i iert, frate, te asigur, chiar de mi-ar dubla-o, pentru ca deja am pierdut foarte multe tooot asteptand sa mi se ofere izmenele de pe garduri!
Dragan Superpenal azi a probat o caciula de miel pe capul care nu judeca! La ce i-o trebui lui caciula, daca n-are ce proteja pe acel organ cu urechi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, seniorul liberal, care tocmai ne-a parasit pentru un trai pe cealalta lume, te-ar invidia pentru versificarile pamfletare, iar eu te felicit sincer ca-s foarte reusite!

CEZAR spunea...

Ce mult ma bucur ca ati luat teapaa !
Ce mult ma bucur ca v-a tras-ooo
Kupon kaky avem de-acum ..traiascaa ..!!~

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Era o data, candva, si onorabilul precis stie, in ziarul Romania Libera, rubrica de caricaturi ,,Una pe zi,'' de Matty. Ai putea sa ai o rubrica si tu ,,Una pe zi,'' cu epigrame, chiar aici! Eu nu ma mai incurc: As supra popula pagina cu critici!

Leo spunea...

Flavius,Flavius,
Am spus MINIM 200 , dar când am spus cifra asta 200, am luat in calcul ca "doctorita" de la CPS va merge pe ilegalitatea SAVANTULUI fost de a nu transmite la gradatii majorarea Sf. Apoi am luat in considerare si impozitarea cu 10% "promisa" de MISA , dar care nu se aplica pensiilor sub 2000 lei. (NUMAI PENSIILOR). 300 este majorarea corecta prin aplicarea legilor. Doctorita sper sa nu inclace legea. Ei cum este , ti-a revenit zambetul ?

luminita spunea...

deci impozitul pe pensie de 10% de unde il scade ? cel care este acum brutul din talonul de pensie sau care /?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, E superbelfareala, daca-i asa! Multumesc! Deja mi-au intrat izmenele in tremor vibrant, cu calduri!
-Fai, Ana, ia arunca-ti tu camesa de noapte in gura sobei, ca s-a intarit pustia! (Bancul dzice ca intarirea pustiei e de fapt iesirea soarelui la rasarit o data cu venire verii!)

Leo spunea...

Asa Flavius,
Fi optimist si cu incredere. Daca nu era asa , H-ul ar fi "sanctionat erezia".
PS
Si fiindca veni vorba de ceva "actiune" sa fi sincer si sa ne spui daca "ai intepat" vreo soferita de la "Antepriza Constructii Hidrotehnice Constanta" ( ACH ) cat ai "actinat" la canal ...

Iulian Mareș spunea...

Luminița blogului,
Din brut scazi 2000 și aplici impozit de 10%, nu 16 că până acum!
Credeam că știi...

Dan B. spunea...


Dupa indexarea pensiilor de la inceput de an 2018, inexistenta la militari din cauza inflatiei negative din 2016, oricare dintre colegi poate contesta regimul discriminatoriu al actului guvernamental, care decide majorarea pensiilor cu incl. 50% din cresterea medie a „salariului mediu brut pe economie” (de la 3131 la 32... lei), la instanta tribunalului, facând referire la exceptia de neconstitutionalitate a prev. OUG 59/2017.
O decizie favorabila a CCR impune rapid acoperirea prejudiciului financiar al reclamantului, dar va fi si o decizie definitiva si obligatorie pentru CPS.
Recomand sa nu anticipati contestarea, adica s-o prezentati instantei de tribunal inaintea emiterii hotararii de guvern privind indexarea, caci ar fi respinsa pentru prematuritate.

Rodica spunea...

Buna ziua,
Deci pina la urma diferentele pe l 223 se mai dau? Si cum ramane cu pensiile militare pt care s.a promis ca se vor mari in functie de inflatie, daca nu se mai da indexare, inseamna ca ne.au mintit nu?...ei se jura ca nu....multumesc.

Vully spunea...

O să ajungă un sfert major activ sa ia mai mult cat un colonel în pensie..este un eșec al sindicatelor militare..retragerea liderilor cumpărați de PSD..

Vully spunea...

O să ajungă un sergent major activ sa ia mai mult cat un colonel în pensie..este un eșec al sindicatelor militare..retragerea liderilor cumpărați de PSD..

medicmilitar12 spunea...

D-na Rodica BOZOMALA:...am primit - acum- in octombrie a.c.-de la C.P.S. a M.Ap.N.-ului- decizia de recalculare-pe legea 223/2015,iar dupa cateva zile am primit si diferentele- incepand cu ian. 2016 pana la zi(aug.. 2017); Ieri am primit si un bulletin de calcul pt.diferentele pe legea 241/2016(adica- pensionarii -carora guvernul Boc +Basescu le-a taiat din pensii ILEGAL-pe lg.165/2011= O.U.G.nr.1/2011 -primesc diferenta intre pensia cuvenita/platita in dec. 2010=mai mare, si pensia platita=taiata= mai mica- dintre anii dec. 2010- sep. 2013),urmand sa primesc si respectivele diferente...

Ela Pop spunea...

Pai daca inflatie nu este nu primim nicio indexare.Nici civilii nu o sa beneficieze de indexare in 2018, asa a zis Lov ,ca in valoarea de 1100 lei a punctului de pensie majorat e inclusa si indexarea

Leon spunea...

Dane, eu am inteles ca Indexarea punctului de pensie cu 10% ( de la 1000 lei la 1100 lei) se va aplica din luna IULIE 2018. La aceea data se va cunoaste si Rata inflatiei precum si Cresterea Reala a castigului salarial mediu brut realizat in anul 2017, si probabil acesti indicatorii vor acoperi procentul de 10%. Si atunci am o intrebare pentru Guvernul Romaniei: De ce trebuie data o Ordonanta de URGENTA in luna Noiembrie 2017 cu aplicabilitate din Iulie 2018 ?? Care este URGENTA..? Nu se urmareste oare Neindexarea pensiilor speciale si militare de stat deoarece astazi cunoastem ca Inflatia anului 2016 a fost de MINUS 0,5%..? Iata ce zice OuG.59/2017: Art.59- Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ,din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, INDICATOR DEFINITIV, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea si comunicat de INS. Concluzie: Daca aceasta OuG ar fi data in luna Iunie 2018, atunci si pensiile noastre ar putea creste cu 2-3 % (inflatia probabila pentru anul 2017)..!

medicmilitar12 spunea...

Nu-mi vine sa cred(!...vorba vine...!): am vazut-publicata pe acest site-prin luna august- tabelul cu baza de calcul dintr-o decizie de recalculare a unui maior- cu functie de lt.col.- din M.A.I. si- in care tabel solda de functie-din dec.2009- era calculata CORECT- LEGAL -adica la MAXIMUL COEFICIENTULUI FUNCTIEI INDEPLINITE= 4.60,si -care maior -nu cred ca a activat pe acea functie -la MAXIMUL ei,pt. ca nu avut nici s.de merit ,nici ind.de comanda...dar - legea 164/2001-actualizata, in dec.2009-prevedea actualizarea pensiei- la MAXIMUL FUNCTIEI,indiferent daca ai fost incadrat/sau ai fost detasat/imputernicit,etc.- la- de ex.: MINIMUL FUNCTIEI RESPECTIVE...!...![mie-colonel/retr./- in functie de lt.col.medic(mai "fraier"....!) - C.P.S. /M.Ap.N.- mi-a calculat solda de functie de lt. col.=4,40 probabil 4,3+0.1=4,4=aproape de MINIMUL FUNCTIEI INDEPLINITE...!-ca si cum LEGEA ...(SIC..!)NU AR FI UNA SI ACEEASI PT. TOTI din....OPSN-AJ...! ]..Asta- DA DISCRIMINARE si....!?

Dan B. spunea...


@Leon:

Potrivit legislatiei pensiilor, indiferent de natura lor, statul, prin legea bugetului de stat si al asigurarilor sociale, este obliga ca, la inceput de an, odata cu intrarea in vigoare a acestei legi (nu in iunie, ci ianuarie-februarie), sa asigure indexarea pensiilor aflate in plata cu luna ianuarie a acelui an (adica, retroactiv daca-i cazul) cu elementele prevazute in legile domeniilor diferte (la noi, numai cu inflatia, la CNPAS, cu inflatia si cresterea SMBE). Cum inflatia, cunoscuta la final de an 2017, este cea din 2016, adica cea negativa, pensiile noastre raman in acelasi cuantum. Pentru civili, se aplica doar 50% din cresterea SMBE; aceasta crestere este exclusa, in ian/iun 2017, in cazul in care se majoreaza punctul de pensie, caci se valideaza ori una, ori alta, adica varianta avantajoasa. Daca respectiva majorare a pctului de pensie este aplicata in ian 2018, nu se mai indexeaza pensia; daca este aplicata in iunie 2018, se acorda doar diferenta de la indexare la valoarea majorarii punctului de pensie.
Eventuala OUG pentru indexarea pensiilor este data preventiv, in ideea ca legea bugetului AS s-ar putea taragana la aprobarea parlamentului, iar LOV se implica la plata majorata a pensiilor provenite in baza Legii 263/2010.

Iar cum aceasta masura, „condimentata” cu inghetarea celorlalte categorii de pensii (nu ale magistratilor sau CCR), netezeste imaginea sifonata a lui LOV, guvernul PSD va mai obtine un spor la incredere din partea marii parti a electoratului.

Dan B. spunea...


@Leon:

Potrivit legislatiei pensiilor, indiferent de natura lor, statul, prin legea bugetului de stat si al asigurarilor sociale, este obliga ca, la inceput de an, odata cu intrarea in vigoare a acestei legi (nu in iunie, ci ianuarie-februarie), sa asigure indexarea pensiilor aflate in plata cu luna ianuarie a acelui an (adica, retroactiv daca-i cazul) cu elementele prevazute in legile domeniilor diferte (la noi, numai cu inflatia, la CNPAS, cu inflatia si cresterea SMBE). Cum inflatia, cunoscuta la final de an 2017, este cea din 2016, adica cea negativa, pensiile noastre raman in acelasi cuantum. Pentru civili, se aplica doar 50% din cresterea SMBE; aceasta crestere este exclusa, in ian/iun 2017, in cazul in care se majoreaza punctul de pensie, caci se valideaza ori una, ori alta, adica varianta avantajoasa. Daca respectiva majorare a pctului de pensie este aplicata in ian 2018, nu se mai indexeaza pensia; daca este aplicata in iunie 2018, se acorda doar diferenta de la indexare la valoarea majorarii punctului de pensie.
Eventuala OUG pentru indexarea pensiilor este data preventiv, in ideea ca legea bugetului AS s-ar putea taragana la aprobarea parlamentului, iar LOV se implica la plata majorata a pensiilor provenite in baza Legii 263/2010.

Iar cum aceasta masura, „condimentata” cu inghetarea celorlalte categorii de pensii (nu ale magistratilor sau CCR), netezeste imaginea sifonata a lui LOV, guvernul PSD va mai obtine un spor la incredere din partea marii parti a electoratului.

luminita spunea...

proasta asta si imfumurata de olguta , amesteca indexarea cu majorarea chiar face ce vrea ea in tara asta

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Nu mai pune întrebări despre pensii pe un topic politic. Nici dracul nu le mai citește acolo.
Ca și în prezent, pensionarii militari care mai lucrează vor plăti CAS pentru a-și valorifica vechimea în sistemul public de pensii.
Legea 223/2015 nu mai prevede recalcularea pensiei militare pentru stagii ulterioare pensionării.

Leo spunea...

Pt. studiu didactic , autodidactilor in drept...
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Leo spunea...

Citez pe amabilul "
"Legea 223/2015 nu mai prevede recalcularea pensiei militare pentru stagii ulterioare pensionării."
Si il completez in raspunsul sau astfel , incat sa fie un raspuns EXAHUSTIV pt. Iosif.
*** In realitate , pensionarii militari care lucreaza si cotizeaza in sistemul public , carora li s-au recalculat pensiile cu stagiile realizate pana la data de 01.01.2016 , când vor implini 65 de ani , CPS-ul le va valorifica stagiul de cotizare realizat din sist. public realizat intre 01.01.2016 - pana la data implinirii a varstei de 65 de ani a pensionarului in cauza.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
După ce recitești articolele 109 și 110 din L223, rectifici prostia pe care ai scris-o mai sus despre stagiile realizate după pensionare.

Leo spunea...

H-ule , H-ule , eu am mai spus ca Legile sunt "completate" de acte normative administrative de rang inferior (ordine "ms") , elaborate in laboratoarele SAVANTILOR si aprobate de politruci incompetenti. Totusi , in problema in discutie , este un avantaj adus acestor pensionari. Poate ca va veni vreo confirmare de la un astfel de pensionar militar , care dupa 01.01.2016 a adunat 1 an si 10 luni de stagiu de cotizare in sist. public si a implinit 65 de ani si a cerut CPS-ului sa-i valorifice cei 1 an si 10 luni.( a fost un exemplu pt. o intelegere mai clara a situatiei). E posibil ca multi pensionari sa nu cunoasca acest amanunt ca trebuie sa solicite acest lucreu CPS-ului. Da asa este cum spui in art. 109 si 110 din L223 , dar este singurul "anacronism" ?

Huhu Rezea spunea...

A ramas in suspans, ca diferente de abordare intre casele sectoriale, stagiile efectuate până la 01 01 2016, pentru care s-a cerut recalcularea in anul 2016, înainte de cererea prin care s-a optat pentru cele 6 luni ale recalculârii pe L 223.
CPS a MApN a restituit acele cereri, spunând că sunt tardive, in timp ce CPS din MAI le-a reținut spre rezolvare.

Leo spunea...

Si totusi L 223 este aceeasi si pt. MAI si pt. MFA . Cum inti explici anacronismul ?
Adica MAI-ul a incalcat L 223 ? S-au MFA-ul nu si-a completat-o cu un "ms"...
H-ule , se vede ca esti deprins cu respectul fata de lege de aceea mi-e frica sa nu fi putin cam naiv uneori....
PS
La ROTv la ora 20:00 este o emisiune interesanta despre pensii ( "descoperirile savantei LOV " )

Huhu Rezea spunea...

@Avianyk
Tu nu mai stii românește. Atât de rău te-ai bolânzit printre ciobeni?
Eu nu am numit liota băsistă ca fiind antipesedistă. Liota băsistă l-a adoptat pe ursul mut împotriva oricărui partid, inclusiv al lui Băse, care nu pupă laba ursului.
Unde vezi tu în articol că am particularizat situatia din Cehia cu situația lui Dragnea. Acolo v-a dus mintea pe voi, pupători de labe de urs, dar ursul mormăie despre penali încă din perioada campaniei electorale.
Problema este că iși permite să nesocotească prezumția de nevinovăție de care se bucură oricine, inclusiv politicienii, înainte de a fi condamnați de o instanță.

Leo spunea...

Referitor la "prezumtia de nevinovatie" , eu am inteles de la un avocat celebru fost sef de barou la Buc. , ca prezumtia de nevinovatie este o categorie juridica dedicata judecatorilor , pt. care inculpatul trebuie sa fie considerat nevinovat in sens juridic , pana la pronuntarea completului in baza stricta a dosarului cauzei.
Prin urmare , noi "oamenii din lume" sau jurnalisti si jurnaliste , nu avem nici o problema sa-l consideram cum vrem in constiinta noastra pe "penabil".
deci , "prezumtia de nevinovatie" este o categorie dedicata sist. judiciar si nu pt. lumea larga din care fac parte si eu.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Citind art. 109 alin (5) și (6) din L223 constați că CPS din MApN a încălcat aceste dispoziții.
Alin(5) este o relicvă din proiectul dogarian care nu permitea recalcularea pensiilor decât după prima actualizare.
Rămas în lege, acest alineat obligă recalcularea cu prioritate când se depun astfel de cereri.
Eu nu am auzit ca vreunul din cei carora li s-au restituit cererile de recalculare cu stagiile anterioare datei de 01 01 2016 să fi dat Casa în judecată.
Mulți au renunțat să mai ceară recalcularea pentru că stagiile respective se pierdeau in plafonul de 85% pentru vechime.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...


@Leonard:

Ati baut apa dupa Iohannis?
Atentie, asta a zis „penal”, nu „penabil”!
”Prezumtia de nevinovatie” este o notiune lingvistica cu tenta juridica, din care orice om, mai mult sau mai puti destept trebuie sa inteleaga ca vinovatia unui om este constatata doar de catre o instanta judiciara.
Chestia cu „integritatea”, lansata de plavan, este ceva similar (ne)vinovatiei, insa acest termen nu are conotatie judiciara.

Leo spunea...

Revin deoarece cred ca este important aspectul ca :
Daca exista un pensionar militar cititor al blogului "H" , sa confirme sau sa infirme urmatoarea afirmatie :
STAGIILE DE COTIZARE REALIZATE IN SIST. PUBLIC DE PENSII REALIZATE DUPA 01.01.2016 DE PENSIONARII MILITARI, SE VOR VALORIFICA LA PENSIONARII RESPECTIVI DE CATRE CPS DUPA IMPLINIREA VARSTEI DE 65 DE ANI , IN BAZA UNEI CERERI SI A UNEI ADEVERINTE SPECIFICE EMISE DE CASA DE PENSII JUDETENE UNDE A FOST INREGISTRAT STAGIUL RESPECTIV.
ROG SA FIU CONTRAZIS !

tigri2 spunea...

@All, despre pensiile militare in viitorul imediat din cea mai fierbinte sursa.Paralel cu legea pensiilor,cea de 67 de pagini, varianta PROPUSA de MApN pentru PENSIILE MILITARE DE STAT, are urmatorul text:
"Se va aplica LEGEA 223/2015 CU MODIFICARILE ULTERIOARE"

Leo spunea...

Ar fi interesant de stiut , care sunt "MODIFICARILE ULTERIOARE" , pregatite in laboratoarele savantilor
Eu am observat ca este o sintagma , atunci când se invoca un act normativ " Cu modificarile ulterioare".

Leon spunea...

Leonard, eu iti citesc din comunicatul CPS : Stagiile de cotizare nevalorificate pana la data intrarii in vigoare a legii(01.01.2016), precum si cele realizate ulterior acestei date, SE VOR VALORIFICA IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII. Comunicatul este mai amplu( il gasesti pe siteul CPS..Informatii de interes public..Precizari) si este dat la inceputul anului 2016 in baza art.77 din Legea nr.223/2015 (cred eu).

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Comunicatul acela al CPS încalcă flagrant alin. (5) şi (6) ale art. 109 din L 223.
Îl găsești şi pe blog cu criticilor de rigoare.
De aceea am zis că e de mirare ca nu avem acțiuni în justiție împotriva CPS pentru că a restituit cererile de recalculare.
@Leonard
Modificările și completările ulterioare ale Legii 223 sunt OUG 57/2015, OUG 20/2016,Legea 152/3017 și OUG nr.56 și 59/2017.

tigri2 spunea...

@Leonard, ma uimesti, de fiecare data cand vii ,doar, cu intrebari puerile, intrebari care-si gasesc raspunsul , fie aici-informatii complete, fie pe GOOGLE si mai tine cont de diftongul :"daca taceai filozof ramaneai". Scuza-ma daca am fost prea dur ,dar ar fi cazul sa te mai "maturizezi" suntem pe panta coboratoare a vietii dar, inca, nu am dat in mintea copiilor.sanatate , virtute si madagascaritate!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Dle Huhu, Legea nr.223 a fost publicata in M.O. nr.556/27.07.2015 si a intrat in vigoare la 01.01.2016. In aceste 4 luni, pensionarii militari care au mai lucrat dupa iesirea la pensie, i-am indrumat sa trimita documentele doveditoare( carte de munca, adeverinte,etc) rapid la CPS.pentru ca si aceasta perioada sa fie prinsa in recalcularea pensiei militare de stat. Si chiar asa s-a intamplat..cei 7-8 colegi care au trimis documentele pana la intrarea in vigoare a legii, in Deciziile de recalculare primite au fost cuprinse si aceste stagii de cotizare realizate dupa iesirea la pensie..! Asa ca al.(6) din Art.109, modificat de OuG.57/2015, mie mi se pare foarte corect: (6).Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform prevederilor al.5, precum si cele realizate ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi se valorifica in sistemul public de pensii.

Leon spunea...

DOCTORITA este mai blanda cu asistentele sale, a scazut ritmul de recalculare a pensiilor militare: 144, 132, 109( ultima saptamana)..! Ce atata graba ! In ritmul asta le mai trebuie 6 luni...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Leonard, cand implinesti 65 de ani mergi la Casa Judeteana de Pensii si vei primi informatiile necesare pentru a primi inca o Decizie de pensie numai pentru perioada lucrata in civilie, perioada sa fie de cel putin un an, binenteles daca ai avut Contract de munca si Angajatorul a platit CAS..!

Leo spunea...

lov a spus ca nu va fi nici o "indexare' de pensie de la 01.01.2018.
Sa zicem ca inflatia pt. 2016 a fost negativa . Dar mai este un element si anume cei 45% din evolutia salariului mediu brut pe economoe pt. 2017 si stim ca :
pt. 2016 a fost un SMB = 2681 iar pt. 2017 este stabilit a fi SMB = 3131. Deci SMB in 2017 s-a majorat cu 11,67%. Iar 45% din 11,67% = 5,25%.
Deci 5,25% ar trebui sa fie indexarea începând cu 01.01.2018 , conform L 263 in vigoare. Ce sa mai intelegi ?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Cum nu avem norme de aplicare a L 223?
Ordinele M24 și M25 ce sunt?
@Leon
De ce nu vrei să înțelegi și art. 109 alin(5)?
Acest alineat prelungește depunerea documentelor doveditoare ale stagiilor anterioare intrării în vigoare a L 223 si după data de 01 01 2016...până la emiterea deciziei de recalculare pe noua lege. Teoretic, unul care nu a primit încă decizia de recalculare este îndreptățit să depună documente nevalorificate pănă la sfârșitul anului 2015.
Mai mult, acest alineat obligă casa să emită decizia de recalculare pe L 223 din luna următoare documentelor...nu să aștepte până la 31 12 2017.
Casa este obligată să respecte alin 5 și 6 chiar dacă au ramas în lege de pe vremea în care alin. (1) al art. 109 din proiectul de lege permitea recalcularea numai a pensiilor militare deschise după 31 12 2010.In acele condiții, alin (5) era o excepție și permitea recalcularea cu celeritate, nu după 2 ani, și a unor pensii mai vechi...dar numai dacă depuneau documente privind stagii anterioare anului 2016

Leon spunea...

Leonard, LOV a specificat ca Indexarea este cuprinsa in majorarea punctului de pensie cu 10% de la 1000 lei la 1100 lei..!
Matematic vorbind 5%×12 luni este egal cu 10%×6 luni..o mica smecherie...olteneasca..!

Leo spunea...

Leon
Nu inteleg care este temeiul legal , prin care lov "abroga" o lege in vigoare ( L 263) , lege 263 care prevede indexarea de la 01.01. cu un procent compus din 2 elemente : unu = rata de inflatie ( in cazul nostru din 2016) , la care se adauga elementul 2 = 45% din cresterea SMB pe ec.
Cum amesteca ea indexarea care esto o TEMA cu majorarea punctului de pensie care este cu totul alta TEMA. Si asta o face pe vorbe , când avem o lege in vigoare , L 263. Pai savantii nostri cum sa nu jubileze si sa le urmeze exemplul politrucilor incompetenti. " DAR ATENTIE " ( recunosti al cui este acest tic verbal caragielesc ,? ) - totul in dispretul intelegerii maselor de "gaste" ...( ca sa nu zic carduri ) cu 2 picioare...

Leon spunea...

Leonard, devenim ridicoli..!
Comentam majorarea punctului de pensie cu 10% din iulie 2018 si nu cu 5% din ianuarie...dar uitam ca 3 ani la rand in 2010, 2011 si 2012, regimul Basescu n-a dat 1 leu la pensii..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Aseara la "guitaTV" , tuguianu a afirmat ca pensiile se vor indexa de la 01.01.2018
contrazicând afirmatiile lui lov facute cu o zi in urma.
Ce-mi place cum se fac de ras , aratandu-si chipul ... Eram obisnuit ca tuguianu sa stea in "genunche" in fata lui lov , nu s-o contrazica. Ce-o fi cu el , contrazicând-o pe agenta de imagine de la fur si mint.

Dan B. spunea...

Indexarea pensiilor, potrivit art 102 din Legea 263/2010 si art 59 al Legii 223/2015, se efectueaza anual, dupa ce, prin art 16 al OUG 80/2010, a fost prorogata in aplicare pâna la 01.01.2013 (legati notiunile „anual” si „prorogare pana la 01.01.2013”).
Iar cum indexarea pct de pensie este prevazuta in bugetul asigurarilor de stat, pensia ar trebui majorata la debut de an, ramânând ca la data anuntata pentru majorarea pctului de pensie, ce va „inghite” indexarea, conf legii, sa se plateasca doar diferenta.
Dar cum banii imprastiati la demnitari si alesii neamului, incl locali, nu mai au acoperirea in resurse financiare, LOV mizeaza pe ceva „firfirici” veniti din cer pentru idexare si majorare concomitenta in iulie 2018.
Asadar, legea impune indexarea (chiar si retroactiva) inca din ianuarie 2018, odata cu intrarea in vigoare a bugetului de stat si celui al asigurarilor sociale,urmand ca majorarea sa fie activa dupa 01.07.2018 (oricum, militarii nu au, cel putin in anul viitor, vreo „bucurie”, caci inflatia este negativa).

luminita spunea...

nu este asa , la urma tuguleanu a spus ca ramane cum a zis olguta . dar astaceste la civili , la mlitari se aplica sau nu ,e in oug, a fost inflatie in 2015?

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Indexarea prevăzută de art.102 din L263 se aplică în condițiile stabilite anual prin Legea bugetului de stat sau prin alt act normativ, acte care pot stipula și neaplicarea sau aplicarea cu întârziere a art. 102.
S-a mai întâmplat pe vremea mult iubitului de către unii.. pe nume Băse.De atunci se trage și neacordarea indemnizațiilor cu ocazia pensionării...jaf de care au cam uitat bășiștii portocalii ai vremii. Ei tună și fulgeră acum impotriva lui Drac nea.

Leo spunea...

Deci tuguianu s-a sucit chiar in timpul eceleiasi emisiuni ? Nu am stiut asta , deoarece am "baleiat" la mai multe posturi tv si probabil am pierdut "sucirea" lui.
Deci pana la urma tot in genunche a ramas individul asta.
PS
Ca sa va dati seama ce caracter de individ este , l-am auzit pe Marius Oprea ( istoricul) , spunând intr-o emisiune ca atunci când era el student , a fost dat afara din camin deoarece tuguianu "i-a facut referat" in calitatea lui de politruc sef pcr la asociatia studentilor comunisti , deoarece asculta "free europe" la radio si mai comenta cu colegii despre acele emisiuni.. Asta a fost si este tuguianu...

Dan B. spunea...


@Huhu:

Daca analizezi corelatia mea, in care OUG 80/2010 a prorogat inghetarea pensiilor pana in ian 2013, urmatoarea pensie indexata a fost platita in ian 2013, nu la jumatatea anului.
Asadar daca ciclul indexarii pensiei incepe in ianuarie, urmatoarea indexare nu se acorda dupa 18 luni de zile, caci se efectueaza anual, adica dupa 12 luni.
LOV vrea sa dea indexari la cicluri de 18 luni, nu anual, adica prima sa fie in iulie 2018?

luminita spunea...

INDEXAREA pentru pensiile militare nu tine de LOV. este lege asa cum a fost modificata si tot spune cum se idexeaza , le este frica ca vor creste pensiile? ce fac cu pensiilemici din armata . le lasa asa ? adica civilii au drepturi chiar dacan au muncit niciodata si un militar care are vechime mai mica dar locul de munca a fost in totalitate conditii speciale , nu ii indexeaza pensia o lasa asa? in ce tara traim? are olguta vreun drept sa stabileasca ea cine are sau nu un drept , vad ca guvernul se spala ăpe maini si trimite pe acel ensionar militar la ministerul munci , pai asa ?