Un produs Blogger.

joi, octombrie 12, 2017

Si rezerviștii au contribuit la prăbușirea guvernului Terente în sondaje.

16 comments
Azi, la Craiova, Iohannis și Tudose, în vizită la o uzină americană
In 29 iunie a.c, când a fost învestit Guvernul Tudose, pensionarii militari întrezăreau un viitor fericit pentru ei. Intra în vigoare  Legea salarizării unitare,  cea care, prin majorările substanțiale ale soldei de funcție, prevăzute a fi  introduse eșalonat, până în anul 2022, aproape că înlătura efectele unui articol  din altă ordonanță de urgență, OUG nr. 57/2015, dată de alt guvern neghiob ...tot în prima lună de guvernare.

Articolul 60 din Legea 223/2015, cel care asigura corelarea pensiilor militare cu creșterile soldelor de grad și funcție, scăpase în ultimul moment de suspendarea pe timp de 5 ani, până se definitiva aplicarea creșterilor salariale prevăzute, datorită intervenției liderului PSD, Liviu Dragnea, în Comisia de muncă din Senat cât și profesionalismului celor din Comisia de munca din Camera Deputaților, care au sesizat neconstituționalitatea   suspendării actualizării pensiilor militare.



Sistemul nu s-a lăsat. A declanșat imediat o campanie de presă împotriva pensiilor speciale, introducând de-a valma în malaxorul dezinformărilor și pensiile militare. Au fost găsite câteva pensii nesimțite plătite de casele sectoriale și le-au aruncat populist în văzul unei populații sărăcite. De aici n-a mai fost decât un pas până la emiterea pe 04 august 2017 a OUG nr. 59/2017 prin care actualizarea pensiilor militare a fost mai mult decât suspendată... ci direct și definitiv desființată. Rolul de killer și l-a asumat olteanca Lia Vasilescu de la ministerul Muncii.

Deși, în momentul în care suspendarea actualizării  fusese înlăturată din Proiectul LSU, Dragnea anunțase o analiză mai aprofundată cu ocazia modificărilor care se preconizau în toamnă asupra sistemului de pensii, partidul aflat la guvernare nu a avut nicio reacție la măsură și mai neconstituțională decât suspendarea actualizării pensiilor militare a Guvernului Tudose.

Măsura desființării actualizării pensiilor speciale, mai puțin a pensiilor magistraților, a fost luată înaintea elaborării unui nou proiect al legii pensiilor unitare.

S-a dorit oare o nouă intervenție a partidului în ultima fază a procedurii parlamentare de adoptare a Legii de aprobare a OUG nr. 59/2017, dar nu înainte ca Guvernul lui Tudose să se compromită și în fața rezerviștilor? Vom vedea!

Oricum, sistemul #REZIST i-a creat, în mod involuntar,  lui Tudose peste 180 000 de contrapropagandiști militari.

De circa două luni, guvernarea lui Terente a primit ceea ce se cuvenea și pe acest blog.
Mircea Badea a devoalat la A3 gândirea  lui Tudose inspirată din sloganurile #REZIST.

16 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Adică suntem cu serviciile?

Vully spunea...

Adică nu pretioasa gagica Vasileasco a lui flausatu de Dragnea ne.a belit? Acu dăm vina pe Terente ..? Rușinika bre huhurez
.!!

Mihai spunea...

PRIMA LECTIE DESCHISĂ PENTRU TIGRI 2

Plecata-m nouă din Ardeal,
Cu-al nostru KIS eram cam zece,
Și nu-i era greu nimănui,
Povețe să -l învețe.

Povețe bune ardelenești
Primite de acasă,
De la bunici ca din povesti,
Cu inimă curată și minte așezată,
De domnul binecuvântata.

Ei pensii speciale n-au avut,
Deși pe front de schije s-au umplut,
Și ne -au crescut cum au putut,
Copii cu școala ne-au făcut.

Muncind din zori și până seară,
Ne -au pus în ghiozdan la școală,
De multe ori și-a lor papara,
Doar, doar ca să ne vadă,
Copii școliți și de ispravă.

Avi

MORALA PENTRU TIGRI 2

E-adevărat că -i greu să -nuduri,
Povara a două ordonanțe,
Ce ne -au adus venin destul,
De cei de la finanțe.

Există însă acolo sus,
Un înger ce veghează,
Credința dacă ai îndeajuns,
El drumul îți neteaza.

Părinții noștri au plecat,
Pe veci din vatra strămoșească,
Și doar în vis se mai arată,
Să ne mai dea la greu câte -o povata .

Tigri 2,Măria Ta,
De câte ori ne -oi înjura,
Noi de urechi te vom lua,
Și drept în "cușcă " te -om lansa.

Avi

Gigi spunea...

Am mai spus și o repet din nou.
Acești guv.au plecat cu gândul de prima dată să atragă de partea lor pe cei mulți,într-adevăr,sărăciți de guvernele anterioare,trecând la o adevărată ofensivă la adresa pensiilor militare.
Dacă au vrut vânt,acum culeg furtună!
Da,așa este,au posibilitatea să dreagă ce-au greșit,în CD.Încă mai au posibilitatea să dreagă ce-au greșit și să termine cu umilirea elitei rezervei armatei.Tot ce au întreprins până acuma,culminând cu acea OuG 59,a fost,parcă,ceva intenționat făcut(mai știi) să se autodistrugă.
Nu mai puneți botul la cei cu cotiere albe,cum i-au numit colegii de blog,că altfel hienele vă așteaptă la cotitură.Ciolanul,are o atracție și un miros aparte.
Da,așa este,și noi am contribuit la scăderea în sondaje.
Cum? Independent de vointa noastră.Singuri,sau legat la cap,cu toate că nu-i durea.

Leo spunea...

Care prabusire cu 27 % ?
Fata de cate mizerii si minciuni au facut , au un procent urias . De aceea ii si doare-n cot. Fiecare politruc de la FUR si MINT care da interviuri sau comenteaza , asta repeta ca o placa stricata. "Ne-au votat oamenii , care au incredere in noi etc... "
Când vor fi la max. 10% atunci e prabusire. La 27% este o "modulatie temperata".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, bun articolul Dumneavoastra! Felicitari pentru pertinenta analiza, care dezvaluie un adevar indubitabil asupra cauzisticii situatiei noastre actuale, drept pentru care subscriu acestor idei. Cate sperante aveam in vara, si cat de repede s-au naruit ele, datorita unor factori si personaje care au jucat miseleste la dublaj pana s-a ajuns sa fim supusi acestor derapaje de la normalitate si constitutionalitate! Au promis, pentru a se obtine avantajele puterii, apoi, cand s-au vazut cu painea si cutitul in maini, si-au taiat felia groasa pentru ei isisi si slugi, restul si firimiturile neajungand au procedat la inghetarea a ceea ce dadusera altii mai inainte cu zgarcenie! Ne vom mai permite, vreodata, sa mai acordam prosteste voturile pe izmenele (promisiunile) de pe gard? M-am lecuit acum, pentru ca, de acum, voi sti sigur ca cel care promite cel mai tare este si cel mai mincinos, dar si cel mai furacios: MINT, FUR si INSEL nu este o utopie! Uite ca s-au aratatara pe fata ce le poate chielea aia de draci rosii!

Leo spunea...

Flavius , Flavius
Amabil , amabil , dar pana la urma ai bagat degetul in rana....
Si de aceea te pretuiesc eu pe tine...pa langa talentul literar.
Totusi , cred ca ar suna mai bine daca ai fi mai putin generos cu laudele "la superlativul absolut", care imi amintesc de asa zisul "supt de ureichi" din vremuri de mult apuse.. Nu mai suntem la BOB...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, articolul-analiza m-a incantat! In consecinta, l-am apreciat cum se cuvine! Sta cat sta adminul, o perioada luuuunga, apoi ne ofera o placinta politica, calda, cu miere si stafide, printre care stralucesc, precum briliantele, cristalele de arsenic!
Iubitorii de cuvinte se hranesc, cu generozitate, din aromele dulci acrisoare ale acestor postari, din care aflam starea si realitatea din cotidianul acesta neverosimil, cel din care zilnic ne hranim spiritele infometate de a afla adevarul dintre maldarele de minciuni ale mediei, aservite ticalosit politicului!

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

si cum a ramas cu oug 59 . parca a fost pe ordinea de zi la CD +?

Huhu Rezea spunea...

Este bine!
Terente a reuşit să-şi ostilizeze întreg activul PSD şi ALDE.
Va simţi ostilitatea şi în respingerea iniţiativelor sale legislative.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Terente a devenit confidentul Presedintelui, inclusiv al sistemului ticalosit! Dragnea va tzopai la incantatiile lui melodice, asa ca s-a deschis un nou front de lupte politice care se va rasfrange, cu precadere, doar asupra romanilor satui de atatea razboaie ce par a nu se mai termina!...
Dar si cand va pica de pe piedestal, definitiv va ramane cu greabanul politic rupt si va intra, ca orice reziduu, in cosul de gunoi al uitarii si pierzaniei, ramanand a se ocupa, tot restul zilelor, de pescuit pe malurile nisipoase dunarene de la Filipoiu sau lacustru, Blasova, ale Baltii Brailei...
Unde esti, tu, Tepes, Doamne?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Cu ieșirile sale de #Rezist, Terente și-a compromis complet cariera politică în PSD.
Ieri a avut norocul că a urmat după Grindeanu și PSD nu a mai avut chef de un nou scandal cu Iohannis.
Ostilitatea conducerii PSD a văzut-o la votul împotriva remanierilor propuse.

Vully spunea...

Corina Crețu se spune că i-ar fi cerut lui Terente demiterea celor 2 penale.Corina Crețu a fost făcută comisar european de dl
Ponta.. Ponta va revenii și.mi pare bine ,că el ne.a dat , nu ne.a luat că Dragnea și LOV

Leon spunea...

Vully,
Pentru o informare corecta, in acest an, Pensiile militare NETE au crescut cu aprox.14%, datorita majorarii cu 5,25% din Ianuarie plus din Februarie ELIMINAREA CASS si a Impozitarii pensiilor sub 2000 lei.

Iulian Mareș spunea...

Billy
Corina este copilul de suflet al lui Moș Iliescu!
Ponta a nominalizat-o pt a lua caimacul lui Băse....și a avut succes p că este femeie și a fost pusa problema de gen!