Un produs Blogger.

sâmbătă, octombrie 07, 2017

Trimiteți imagini de la mitingul rezerviştilor din Piața Eroilor

83 comments
Fiți fotoreporteri la eveniment!
Imaginile foto sau video(scurte) le puteți trimite în atașament la adresa
huhurez2013@gmail.com
Vor fi publicate în timp real.
**********************************
La ora 11,15 Mircea Dogaru cuvântează.





Trimisa de Alkan
La ora 12:00 erau prezenți circa 200 participanți. 
O delegație formată din 5 membri va depune la Palatul Cotroceni documentele cu revendicările rezervistilor.” 
Trimisă de Denim
Trimisa de Craciun Daniel

83 de comentarii:

tigri2 spunea...

Ce sa mai zicem, cateva zeci de batranei zgribuliti. Nimanui nu-i pasa, pensionarii militari sunt multumiti. Am sa ma retrag si eu din aceasta lupta. La razboi nu pleaca doar comandatii de grupe ci intreaga grupa.Dormiti linistiti ca ...ula o sa beliti!

luminita spunea...

este adevarat ca au fost putini , dar este normal sa ajunga militari in strada_ ? nu le este
rusine sa ii vada zbribuliti ,in ploaie ? poate aceia erau cei cu pensii mici sub 2000 . trebuia si lor sa le inghete pensiile? cei mai multi rezervisti sant bolnavi , batrani si nu pot sa isi riste si bruma de viata pe care o mai au , chiar daca au multa nevoie sa moara cu dorinta de a se face dreptate .Le doresc si astora de mananca .....pe la televiziuni asa a ajunga ,,cu mana intinsa .

Huhu Rezea spunea...

Acesta este spiritul civic al rezervistului din România?
Oricine, inclusiv guvernanții,urmărește participarea extrem de restrânsă la miting trage concluzia ca pensionarii militari nu sunt nemulțumiți de înghețarea pensiilor militare la cuantumul prezent. De ce s-ar deranja autoritățile să îndrepte lucrurile daca oștirea rezervistă stă ascunsă de frică să nu fie acuzată că face politică.
Drept urmare ... şi actuanul blog îşi va schimba politica editorială spre pensiile civile.
Dormiți liniștiți rezerviști! LOV Vă lucrează!

Leo spunea...

Intr-o interventie la ROTv , singura care a dat informatii despre miting pana la orele 13 , Dogaru a spus ca nu i-a permis Pahontu SPP , sa ajunga la KWI pt. a-i inmana un document. Eu cred ca nu depindea de Pahontu ci de KWI ca sa fie primit.
Apoi Codrin Stefanescu , in dialog impaciuitor cu Dogaru , a spus ca , chiar de luni 09.10.2017 se vor initia medieri pt. solutionarea nemultumirilor prezentate de Dogaru. Asa ca actiunea va avea un efect si o speranta . Vom vedea saptamana viitoare daca a mintit Codrin Stefanescu.
H-ul a caracterizat bine intr-un comenteriu pe "rezervistul roman" Intr-unul din "caltatile" rezervistului aratate de H-ul , m-am regasit si eu. COMODITATEA , deoarece nimic nu ma impiedica , sanatos fiind multumesc DOMNULUI , sa vin de la 200Km in Bucuresti si sa ma alatur mitingului.

mosmartin16 spunea...

Poate nu este locul si momentul prezentarii variantei de stabilire a unor pensii militare corecte, rezonabile si nediscriminatorii, dar totusi o fac !! Asadar, haideti sa stabilim - pentru anul 2018 - pensia neta minima si maxima pentru functiile corespunzatoare gradului de colonel ! Intre aceste doua limite s-ar situa toate pensiile pentru aceasta functie ! Precizez ca abordarea este din perspectiva Legii nr.153/2017 ! Stabilim intai baza de calcul pentru "col.Popescu"- functie de executie ! 1) solda de functie = 2,32 ( coeficientul minim de functie; anexa VI, cap.1 ) x 1550 lei ( salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2018, rezultat din programul de guvernare ) = 3596 lei ( art.12 alin.2, dar cu aplicare din 2018, din perspectiva emiterii unui act normativ care sa vizeze pensiile militare ) ; 2) admitem gradatia 7 = 7 x 3% x 3596 = 755 lei ( anexa nr.VI,art.11 alin.4,lit.f ) ; 3) noua solda de functie = 3596 + 755 = 4351 lei ( anexa VI,art.11 alin.4 ) ; 4) solda de functie finala = 4351 x 7,5% + 4351 = 4677 lei ( anexa VI,art.19 ) ; 5) solda de grad este de 360 de lei ( anexa VI, cap.II, sectiunea a 2-a, art.7 (2), raportata la un salariu minim brut de 1450 de lei ( pentru anul 2017 ). Rezulta - pentru un salariu minim brut de 1550 ( pentru 2018 ) solda de grad a col.Popescu in cuantum de 385 de lei ( anexa VI, art.7 alin.3 ) ; 6) baza de calcul rezultata este de 5062 lei ( 4677 + 385 ). Stabilim pensia neta a col.Popescu, utilizand reglementarile existente ! Asadar : a) 85% ( plafonul impus de catre OUG 57/2015 ) X 5062 = 4303 lei ; b) OMM = 20% ( admitem ) x 4303 = 861 lei ; c) pensia bruta = 5164 lei ( 4303 + 861 ) ; d) pensia neta a col.Popescu ( functie minima ) - in anul 2018 - este de 4848 lei ! ( prin aplicarea impozitului de 10% pentru cuantumul ce depaseste 2000 lei ).Prin parcurgerea acelorasi pasi, dar utilizand coeficientul de functie de 2,74 ( maxim ) si adaugand la baza de calcul solda de comanda de 25% ( maxim - anexa VI,art.8 alin.1 )din solda de functie finala rezultata, se determina pensia "col.Ionescu". Aceasta are un cuantum net de 6892 lei ! Rezulta astfel faptul ca - in anul 2018 - pensiile NETE( admitand gradatia 7 si OMM de 20% ) pentru functiile corespunzatoare gradului de colonel au valori cuprinse intre 4848 lei si 6892 lei !!! Iar de aici se poate ajunge si la principiul 4, adica cei cu pensii mai mari decat ar rezulta din acest algoritm, raman cu pensiile existente in plata pana cand salariul minim brut utilizat in calcul implica un cuantum mai mare al pensiei decat cel avut in anul 2018 ! E un punct de vedere ! In acest mod ar rezulta pensii corecte si rezonabile ! O zi buna tuturor !!!

mosmartin16 spunea...

Bineinteles ca pentru aceasta trebuie cateva reglementari, care nu sunt deloc complicate ! Ele pot fi precizate si aici ! Toate cele bune !

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Eu am zis atunci... puturoșenia civică a rezervistului român.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
F16 spunea...

Leonard,CODRIN nu este decat o paiata trista si mehleana ă bulibasei dragnea

CEZAR spunea...

Cine poate preciza ??
Domnu"T-2MKiss..s-a retras PE SCUT sau SUB SCUT..??
Sa nici nu a fost pe campul de ..bataie decat cu spiritul animalic ...??

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Stelian P. spunea...

@Huhu
" De ce s-ar deranja autoritățile să îndrepte lucrurile daca oștirea rezervistă stă ascunsă de frică să nu fie acuzată că face politică."

Eu cred ca ostirea rezervista a stat ascunsa tocmai deoarece FACE politica. In 2009 - 2010 ostirea era reprezentata de mii de nemultumiti deoarece cei care au transformat pensiile SPECIALE in contributive erau "CRIMINALI DE DREAPTA"(nu va imbatati cu apa rece, actualele pensii militare sunt speciale. Cine vrea sa ma contrazica poate sa-mi spuna cit la suta din ele reprezinta partea contributiva, garantata de CCR si cit la suta depinde de mila guvernantilor ?) Azi cind cei care ne jefuiesc pensiile mult mai dur decit portocalii sunt pesedistii, putini sunt cei care ii critica mai ales pe blogurile unde se face doar propaganda pesedisto-aldista.
Acum citeva zile citeam aici despre o propunere legislativa facuta de un parlamentar de dreapta. Cu foarte mici exceptii a fost luat la misto iar cineva a spus ca ar trebui mutat la alt partid.
Asta inseamna ca rezervistii fac politica sau politizeaza totul in favoarea partidului iubit. Ploaia, bolile, virsta, toate sunt minciuni. Codrin Stefanescu promite asa ca rezervistii au un motiv in plus sa stea ascunsi.

Leon spunea...

Leonard, eu nu cred ca Lg.223/2015 o poate abroga cineva la 2 ani de la intrarea in vigoare..!
Cred insa ca Oug.57/2015 aflata in Camera deputatilor din Aprilie 2016
PL-x nr.82/2016, poate fi imbunatatita in sensul ca LA GRADE,
FUNCTII, VECHIMI, SPECIALITATI SI RASPUNDERI EGALE si pensiile sa fie apropiate ca valoare, INDIFERENT DE ANUL IESIRII LA PENSIE..!
Acest principiu ar multumi majoritatea pensionarilor militari.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Sporul de 3%,6% sau 9% din pensia militară este partea contributivă corespunzătoare pensiei suplimentare.
Cât de contributivă este pensia unui civil ieșit la pensie înainte de aprilie 2001? In aceeași măsură ca la militari. Nici civilii nu au plătit contribuție individuală pentru pensie.
Abia după anul 2035 vor fi pensionari integral contributivi. Până atunci, contributivitatea este mai mult sau mai puțin o ficțiune, o modalitate unitară de calcul al pensiei.
Taxând pensionarii militari că fac politică de stânga, înseamna că și tu faci politică de dreapta?

Anonim spunea...

Leonard,
nu am nici o legatura cu alpacin, si nu sunt in proces cu nimeni. Eu am avut norocul sa ies mai tarziu la pensie.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Astept parerea ta, Mares !

Stelian P. spunea...

@Huhu
Sporul ala care este garantat nu-mi ajunge nici de tigari. Ar trebui sa fiu multumit ?
Ce e asa de greu de inteles ca in perioada portocalie rezervistii erau foarte vioi deoarece cei care i-au trecut pe contributivitate le-au garantat ca proprietate intangibila toata pensia plus unele sporuri incluse in rezultatul final.In plus nu s-au atins de actualizare. Daca Dogaru&Co cred ca dvs. aveti licenta pentru a citi legi in romaneste nu trebuie sa fiti dezamagit. Cei care au vrut musai pensii speciale trebuiau sa lupte mai intii pentru conservarea partii contributive si dupa aceea sa puna placa cu jertfa de singe vis a vis de partea necontributiva dar in loc sa se bazeze pe cei care au facut scoala din greu s-au bazat pe politruci.Pe Dogaru, un catel pesedist, sustinut bine cu banii naivilor il preocupa cumulul pensiei cu salariul sau debarcarea marinarului nu garantarea unor drepturi de lunga durata iar azi arunca vina pe ploaie sau pe KWI care nu l-a primit.
E asa de greu sa vedem ca Bruxelles, FMI, BM si alte institutii la care chiar in zilele astea mergem cu caciula in mina nu agreaza pensiile speciale ?
Mai credeti in promisiuni fanteziste care nu mai pot fi onorate decit cu un nou imprumut care ne duce pe drumul Greciei ?
Si in fine, da, fac politica de dreapta.

Ein Stein spunea...

@Stelian
Am auzit la TV o gramada de politruci semianalabeti, noua clasa conducatoare, care afirmau cu atata convingere, de ziceai ca e adevarat, ca principiul contributivitatii e cel mai corect. Trecand peste faptul ca "corect" nu are grad de comparatie, "cel mai corect" devenind o sintagma la fel de celebra cu "crestere negativa", care e argumentul forte pentru a considera contributivitatea cea mai corecta forma de calcul? Faptul ca un politruc analfabet a fost ales in campanie electorala si numit pe o functie importanta in stat consideri ca e un argument suficient ca acesta sa aiba dreptul de a emite teorii?
Daca citesti mai atent explicatiile lui Huhurez ai sa ajungi la concluzia ca de fapt contributivitatea e "cea mai incorecta". Na, ca am inventat si eu ceva, sunt bun de parlamentar.
Uite iti propun ue un mod de calcul al pensiei, muuult mai corect decat contributivitatea.
Dupa greutate pensionarului in momentul deschiderii dreptului la pensie.
Daca esti gras, pensie mica pentru ca nu ai depus efort suficient pentru a propasi patria, doar nu vii la munca sa te ingrasi.
Daca esti slab, pensie mare, se vede ca ai depus un efort sustinut la munca si nu te-ai lasat pe tanjeala.
Se poate crea o grila incepand de la greutatea de 200 kg pentru cel mai gras pensionar care va avea pensia minima stabilita prin lege, apoi prin scaderi succesive de cate 5 kg din greutatea celui mai gras se acorda procente la pensie stabilite prin calcule riguroase, astfel pensia cea mai mare va fi a pensionarulu cu o greutate de 0 kg.
Eu zic ca cest mod de calcul e mult "mai corect" ca contributivitatea.
Pot aparea si alte exemple.

Huhu Rezea spunea...

@StelIan
Ei...Nu spune!
Unde vezi d-ta reglementată actualizarea pensiei în legea unitar portocalie a pensiilor?

Ein Stein spunea...

mosmartine lasa-te de calcule, ai mermelit-o cu niste principii aplicate armatelor NATO, exclus Romania, la care ai adaugat niste romanisme de te doare capu. Principiile nu pot fi nuantate, ori e alba ori e neagra, vrem ca la ailalti din NATO, masuri identice. Nimic altceva! Sunt multi cei care se opun unor masuri specifice armatelor NATO chiar aici pe blog, ii puteti identifica din comentarii, astia sunt cei care au facut sluj si au primit recompense iar acum chiar nu vor sa se lipseasca de ce au castigat si e cam in firea umnana nu trebuiec condamnati.
Pentru a scoate armata romana din impasul la nivel de personal, activ, rezerva trebuie o vointa politica iesita din comun, exclus in zilele noastre, saaaaau cei care doresc acest lucru sa lupte extrem de inteligent.
Am mai scris in nenumarate randuri, faceti petitii la PE impotriva guvernului pentru refuzul de a recunoaste ocupatia de militar. Asta e unul din pasi, primul.

mosmartin16 spunea...

Dialogul surzilor ?!!!

Ein Stein spunea...

Hai sa catalogam "speciala" orice pensie alta decat cea bazata pe asa zisa "cea mai corecta e contributivitatea", de altfel o minciuna gogonata, dupa ce ne uitam la celelate tari UE si NATO. Daca americanii, nemtii, francezii, etc. isi calculeaza pensiile pe contributivitate inclusiv militarilor, atunci putem sa spunem ca pensiile militare sunt speciale si militarii sunt nesimtiti, daca nu, atunci nu si noi.
FMI, BM si alte institutii financiare nu agreaza pensiile de nciun fel nu doar pe cele speciale, ei sunt doar cu ochii dupa furat, nu-i intereseaza vietile oamenilor, la ei totul se rezuma la calcule contabile, procente, profit, cifre, etc. Atat.

Unknown spunea...

Am fost la ambele actiuni, fara a fi afiliat la o asociatie, forum, sindicat sau mai stiu eu ce. Am fost si la celelalte 2 organizate de SCMD in Piata Victoriei, in toamna/iarna si primavara trecute. Fiind iesit la pensie in 2011, nu am facut-o pentru marirea pensiei, ci pentru ca ma simt lezat in demnitatea mea de militar in urma linsajului mediatic dus impotriva militarilor, impotriva discriminarii militarilor in ce priveste drepturi castigate (de exemplu pensia suplimentara, care la cei cu vechime normala este anulata pe motiv de depasire prag 85%, desi fondul de pensie suplimentara a fost instituit in urma cotizatiei benevole a cadrelor militare, bani adunati la Ministerul de Finante, iar acum practic statul a nationalizat acei bani), impotriva minciunii rostogolite cum ca pensia depaseste solda (atata timp cat in lege scrie clar ca pensia nu poate depasi 85% din media aleasa pe 6 luni din ultimii 5 ani, fara toate sporurile, iar adausul de max. 20% pentru OMM nu trebuie considerat ca fiind pensie, el este ca urmare a prevederilor Statutului cadrelor militare, ca un supliment la pensia deja calculata), impotriva expunerii pensiilor militarilor ca fiind astronomice, dar cuantumurile vehiculate erau ale unor pensii de magistrati militari sau civili. In acest timp magistratii primesc, in continuare, 7 salarii compensatorii la iesirea la pensie, iar nivelul pensiei este legat de salariul magistratului in functie, cu TOATE sporurile incluse, iar la deputati indemnizatia pentru numarul de mandate ca parlamentari este si ea legata de nivelul indemnizatiei parlamentarului aflat pe timpul mandatului. Pensionarii militari au devenit un fel de paria in societate, cu toate ca au pensii de 3 ori mai mici decat magistratii si cei din aeronautica si de 2 ori mai mici decat cei de la curtea de conturi si CCR. Militarii activi nu se manifesta in nici-un fel, sefii lor inghit nemerniciile politicienilor de frica pierderii scaunelor, ministrii apararii sunt niste politruci credinciosi partidului, iar moralul in armata se duce de rapa. Au reusit sa epureze sistemul de cadre scolite inainte de '89. Sunt mai fericiti, mai pregatiri, mai competenti cei ramasi? Sper ca da, desi ma indoiesc. In concluzie, cei care va dati rotunzi de la tastatura, mai ales cei din Bucuresti, ar fi bine sa va uitati in oglinda - combativitatea din spatele tastaturii dauneaza grav credibilitatii. Cum spunea azi cineva, cand au anuntat mitingul la o televiziune au fost intrebati cati participanti vor fi - daca sunt sub 2000 nu se deplaseaza. Pana si ciobanii au fost mai organizati decat militarii, prin protestul de la gardul Parlamentului din decembrie anul trecut au obtinut ce au dorit. La mitingurile din Piata Victoriei au venit 2.000-2.500 oameni, ieri au fost cam 150, azi vreo 200... Ce credibilitate sa aiba sindicatele, asociatiile sau forumurile militarilor rezervisti cand ele nu aduna decat o mana de bosorogi? Fata de ieri, cand au fost 2 televiziuni, dar care nu am vazut sa fi dat ceva, azi au fost mai multi participanti, si asta pentru ca s-au mobilizat si au venit din provincie. Am vazut azi colegi din Constanta, Sibiu, Dambovita, Dolj, Ialomita, am inteles ca ar fi fost si de la Mures si Pitesti. Ieri, vineri, a fost superOK ca vreme, azi am plecat cu pantofii uzi si genunchii inghetati. Imi aduc aminte ca acum aproape 40 de ani am stat vreo 9 ore pe platoul dinauntrul AISM in cizme la ceremonia de absolvire, plus cateva zile de antrenamente, si nu aveam nimic fizic, chiar daca eram lac de transpiratie. Venea ministrul Coman (sper sa fi retinut bine, sa nu fi fost Olteanu, oricum nu are importanta) si trebuia sa stam in dispozitiv acolo + defilare la sfarsit. Asta este, au trecut anii...

tehnocrat spunea...

Nu este vorba de puturosenia excesiva a rezervistului roman.
Astazi s-a incheiat o perioada de trista amintire numita dogaru si sindicat. Acest ceausescu decapotabil , a reusit sa prosteasca pe multi pensionari militari, cu ideile lui si numai ale lui, duplicitare si bazate pe interes personal. Dar pensionarii militari l-au parasit. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
La ultimul miting, inainte celui de astazi, a obtinut pensii pt creatori, mai precis o sifonare a bugetului apararii cu zeci de milioane de euro anual. Asta fara a exista nici un motiv, nici moral, nici, european nici NATO.
Daca dogaru dorea sa vina in asteptarea pensionarilor militari, trebuia sa actioneze pt suspendarea si anularea in instanta a M25/2016 vadit ilegal. N-a facut-o.
Cine mai crede in dogaru si sindicat, este bine sa stie ca nu vor obtine nimic.
Daca vreti sa va razbunati pe ciuma rosie psd+alde, loviti-i acolo unde-i doare: faceti campanie electorala impotriva lor.
O sa vedeti cum dragnea si olguta, candideaza pe doua locuri eligibile, si obtin un loc, in Parlament. O sa-si scoata ochii intre ei. Numai asa vom scapa de ei. Aceasta activitate facuta individual, numai poate fi controlata si manipulata prin diversr structuri asociative ale pensionarilor militari.

Leo spunea...

Actualizarea , o vede datorita majorarii punctului de pensie .Este o analogie pertinenta onarabile. Indexarea indexare , majorarea punctului de pensie majorare( grafic , cum erau TABELELE tale de acum 4 luni), coana joitica , coana joitica , etc..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Puscariabilii penali, FUR si MINT, au facut pomeni grase si fara muraturi cu slugile, salariile politicienior, diplomatilor, primariilor si consiliilor locale, terminand zdreanta aia de sac, si acum ataca acolo unde stiu ei ca pot taia, fara sa aiba prea mult de pierdut eletoral, si nici sa li se puna strada in cap si, cum pe noi ne stiu niste mamaligi pripite, ne-au calarit lejer si cu veselie. Poate sa ne ia si de tot pensiile ca tot in case vor sta vajnicii rezervisti, in afara de cativa adevarati inimosi, ca cei de astzi si carora le aduc mii de mutumiri pentru spiritul de solidaritate si combativitate! Multi, dar foarte multi nu stiu si habar nu au ca au pensiile blocate de la actualizari in urma recalcularilor pe minus, va asigur de asta, atat de dezinteresati sunt. Un rezervist politist mi-a zis ca habar n-are ce se intampla cu pensiile la ora actuala, dar nici eu nu m-am obosit sa-l scot din nesimtirea in care traieste, ca un habarnist, pe lumea asta! Abia atunci cand vor afla se vor trezi din somn, dar le va fi prea tarziu...
Codrin Stefanescu si-a facut datoria sa promita pentru camerele mediei. Promisiunea e o minciuna diplomatica, mai elevata, care nu da dureri gurii...

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Esti un nerecunoscător față de Dogaru.
Fără acțiunile SCMD de la Iasi și Constanța din 2011 aveai și acum pensia calculată contributiv cu salariul mediu pe economie.
@Leonard
Cum vă găsiți vorbele... voi portocaliii!
Indexarea punctului de pensie nu era o actualizare care cupla pensiile militarilor la soldele activilor.
Doar LOV mai face confuzia asta în OUG 59.

iceparu spunea...

Dreapta ieri m-a dezamagit.Azi m-a dezamagit stanga.Impotriva cui sa fac campanie electorala Tehnocrat?Dau cu banul?
Militarii vor fi cersetori atata timp cat nu vom intelege ca armata nu cere ci impune.Nu intelegeti ca multi habar nu au ce se intampla cu ei?Cu cat e mai in varsta cu atat este mai rupt de realitate.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhu Rezea
Cand vreti sa manipulat, alegeti-va alta tinta. Cu mine nu tine vrajala. Cred ca am suficiente date, ca sa inteleg escroceriile si incalcarile de lege, care s-au produs la legiferarea si aplicarea legii 119/2010+oug 1/2011.
Legea 223/2015 a aparut datorita activilor, profund nemultumiti, de cresterea stagiului complet de cotizare, tratarea cu dispret a grupei de munca AC si de scaderea drepturilor salariale in raport cu salariul mediu brut pe economie. S-a ajuns intr-un moment in care, cu cat lucrai mai mult in armata romana de tip NATO, cu atst aveai o pensie mai mica, fata de pensionarul militar care in activitate , conspecta documente PCR. dogaru n-are nici un merit, chiar daca a incercat sa manipuleze cu un proiect de lege, trimis in Parlament, in care nu se recalcula nici o pensie, deschisa anterior datei de 01/01/2011, pt ca nu-l avantaja pe el si camarila lui.
In ceea ce priveste dogaru si sindicatul lui, la noi este zero barat. Pe noi ardelenii cand ne trage pe sfoara cineva, il tratam cu dezinteres total.

mosmartin16 spunea...

Ein Stein ! Vrei sa existe in continuare pensii ale unor subofiteri mai mari decat ale ofiterilor ?!!! Vrei sa fim in continuare aratati cu degetul pentru unii cu pensii formate din 5 cifre ?!!! Vrei ca cel trecut in rezerva acum 25 de ani - cu aceeasi functie, grad si vechime cu cel trecut in rezerva in prezent - sa aiba o pensie mult mai mica ?!!! Daca raspunsul este NU, atunci citeste atent argumentatia mea si raspunde punctual !! Toate bune !

mosmartin16 spunea...

Si asta in conditiile in care peste 70% din pensionarii - e drept, civili - au pensii pana in 1000 de lei !!! Cuantumurile pe care le-am precizat nu sunt rezonabile ?!!! Ele pot asigura un trai decent dupa trecerea in rezerva ?!!! Tinem cont - pe langa privatiunile din timpul activitatii - si de nivelul de dezvoltare economica in care suntem ?!! Sau vrem bani ca in vest, cu o economie dezvoltata ca in est ?!!!

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

* H-ule .
Nu esti atent. Sau daca esti , esti rau intentionat in deslusirea comentariului.
Eu am spus ca : "Actualizarea , o vede datorita MAJORARII punctului de pensie .Este o ANALOGIE pertinenta onarabile . Pe langa indexare de care numai vorbesti sper ca neatent si nu rau intentionat.
Nu sunt ,membru al niciunui partid , nici portocaliu , nici rosu , nici verde sau albastru dupa cum nu sunt in nici o secta a rezervistilor.
Mie Dogaru imi place , ca se lupta , are vizibilitate , are talent oratoric si tupeu , are prestanta si cunostinte umaniste vaste , etc... Deci sunt "rosu" daca gândesc asa ? Esti in eroare in acest sens. Macar fi corect si riguros vis-a vis de ce am spus eu privind MAJORAREA pct. de pensie = o forma de actualizare si alt element = indexarea care este alta treaba.

Iulian Mareș spunea...

Martin,
Kiar dacă a ieșit cam puțin, din calcul, pe mine nu mă deranjează!
Eu am 2 pensii și nu mă afectează!
Oricum mai trebuie pus ceva, căci ăla bezmetic, ce zice că poartă coif roman va muri de foame! Va behăi toată ziulica...

Leo spunea...

PS
Si inca ceva :
Decat ce este acum cu L 223 sterilizata mai ales de OUG 59/2017 este mai buna o contributivitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In publicatia on line, Comisarul, pe prima pagina, si langa un articol in care este infierat un politician pesedist, anonim, care a fost prins ca s-a masturbat intr-o toaleta de la Antena 3, e postata o fotografie cu mitingistii nostrii din Bucuresti. Pe cel putin doua persoane le-am indentificat ca fiind postatori pe aici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, pe mine aia pe contributivitate m-a avantajat. N-ar fi deloc rea nici ea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu: Doamne, chiar nu renunti, nene, la ideea de a mai vota vreodata? La dracul cu toata cloaca si infectia din politica romanistana, si sa astepte ei votul meu pana la pastele cailor verzi pe pereti!

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Ardelean...precum capra râioasă cu coada pe sus! Scutește-ne de asemenea aroganțe!
Nu cred că ai citit prea multe laude la adresa lui Dogaru pe acest blog, dar nici așa negativism incoerent nu merită.
Citește cele 80 de articole de pe blog de la eticheta Proiectul legii pensiilor militare și vezi câte critici a primit.
Suntem intr-o situație asemănătoare lunii ianuarie 2011, când SCMD s-a trezit cu o avalanșă de cereri din partea nedisponibilizaților care primiseră decizii cu pensii injumătățite. L-au părăsit pe Dogaru imediat după ce li s-au revizuit pensiile.
Ordonanța 59 va multiplica din nou rândurile SCMD.
Celelalte organizații ale rezerviștilor sunt obediente sau de paradă.

Leo spunea...

Daca cei aprox. 200 de oameni erau in Piata Victoriei atunci sigur alta era vizibilitatea lor. Priviti fotografiile . In "alveola" din fata statuii Acad. Militare din Pietii Eroilor , parca cineva intentionat i-a pitit acolo. Poate mai bine decat acolo era la ATM .
Pt. 4 noiembrie 2017 , trebuie obtinuta ca locatie Piata Victoriei care este SIMBOLUL #REZIST , sau Piata Constitutiei

Daniel Craciun spunea...

am fost azi la miting in special pentru a protesta fata de clasa politica care ne terfeleste de ceva vreme...asa ca, cine invoca tot felul de motive (afara de cele medicale), pentru a-si justifica lipsa, imi creaza repulsie...am fost membru scmd si dupa 4 am renuntat din mmultiple motive, majoritatea cunoscute de toti...am cautat sa ma aliniez altora...cu cine ?! unde ?! absolut nici o alta organizatie nu m-a convins si constat ca stau la cutie majoritatea...vineri nu am fost pentru sunt nevoit sa lucrez ca sa am un venit decent ...asa ca am fost azi...il injurati pe dogaru ?! macar el a stat in ploaie, in timp ce voi, care carcotiti, va scobeati in nas la caldurica !
stati relaxati, preconizez un alt val de invective la adresa noastre, pe la TOATE televiziunile - au prins curaj, vazand lipsa noastra de reactie si unitate...nu vreau sa cobesc, dar viitorul nostru dpdv financiar mi se pare gri spre negru...cu respect pentru cei care respecta !!!

tehnocrat spunea...

Lui huhurezea, student in drept, si publicist, plin de sine, lipsit de decenta in limbaj:
"Asa e, cum spun batranii,
N-a gresit cine a spus:
Capra , oricat de raioada,
Tine coada tot in sus"
Acuma, eu stiu ca treaba cu caprele raioase, tine de Irinuca si Ion Creanga si ca este vorba de Moldova , nu de Transilvania.
Da ce conteaza, la cate tampenii ati etalat in comentarii, mai incape una.
Sa va dee Dumnezeu, sanatate si bun simt.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am fost dati cu mitingul la stirile de la ora 23.000 la postul PSD-Romania TV! O MICA FRUNZAREALA FUGITIVA, DISCRETA, SA NU BATA PREA MULT LA OCARINELE PUTERII, SA-I DERANJEZE, SA-I SUPERE CUMVA! Maine, aceste stiri cu zarvele rezervistilor vor fi interzise pe timp de zi si la audiente maxime...Guitza Porcan Securan nu le mai da prime daca incalca consemnul de tabu...
Ati auzit ca premierul deja isi pregateste demisia in urma sondajelor de opinie, falsificate si publicate de catre Scortzos Pieleainapoi, pingeaua lui Dragan Superpenal?

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Apropo.... de tâmpenii, cum ți-au căprărit cererea solemnă de actualizare?

Unknown spunea...

Ce titlu a pus un ziarist articolului scris despre mitingul de ieri - "Peste 200 de militari disponibilizați au protestat la Academia Militară". Mai ziaristi buni si mai putin buni, sunt fosti militari, pensionari trecuti in rezerva sau retragere, nu disponibilizati. http://www.comisarul.ro/articol/peste-200-de-militari-disponibilizati-au-protestat_912410.html

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Nu sari la gatul viorii!
De când participarea la un protest a devenit artă a deconspirării?
Ia vezi, ce pensie nouă pregătește LOV și cui?
A plouat, dar nu a fost f frig!
Acum nu numărul contează și documentele predate și ideile în sine!
Am auzit că au fost proteste similare la Sibiu, Timișoara, Cluj, Iași, Focșani și Craiova!
Poate și în alte orașe....

Leo spunea...

DA Flavius ,
"pe contributivitate" ai 2 in 1 fata de ce este acum . Ai indexare si ai si o asimilare pt. ACTUALIZARE, prin majorarea punctului de pensie . care la rândul lui este un procent din salariul mediu brut pe economie ce are ca tinta asimptotica 45$ din acest SMBrut.
Flavius , Flavius , te rog sa ai intelepciunea de a accepta ca "responsabilitatea si obligatia civica morala" a unui cetatean este perticiparea la vot. Fie ca si pui ştampila pe niciunul sau pe mai multi , anulandu-ti astfel votul daca esti scarbit , este mult mai bine decat sa nu te duci la vot. Asa cred eu onorabile. Este ca si la miting , decat sa nu te duci , mai bine te duci si dormi acolo in picioare , dar sa fi acolo.
FELICITARI DANIEL !

tigri2 spunea...

@huhu, daca-i vorba de "caprarit"(ref la tehnofraier) intreaba-l pe cezar ca-i specialist de clasa in domeniu.

Stelian P. spunea...

@Huhu si Leonard
Atit timp cit statul recunoaste prin deciziile portocalii ca am contribuit si imi ofera documente oficiale in acest sens dece sa nu folosesc acest lucru in favoarea mea ? Ce imi pasa mie de contributia civililor ? Cit timp am fost trecuti pe contributivitate civilii au fost incintati de acest lucru si criticile pe bloguri au fost mult reduse fata de cele de azi. Erau fericiti ca am fost adusi in rind cu ei, ca nu mai suntem speciali, ca suntem toti egali.
Cred ca in loc sa amenintam in toata media cu folosirea armelor (uitind ca cheile de la rastel sunt la activi), cu miscatul demonstrativ al tancurilor, cu faptul ca armata IMPUNE nu cere etc., etc., ne-am facut un mare deserviciu in loc sa avem populatia de partea noastra. Daca acceptam „umilinta” de a nu mai fi SPECIALI puteam sa luptam apoi pentru recunoasterea de catre stat a privatiunilor pe care le-am suferit printr-o suma DE RECUNOSTINTA sau alte forme care sa ne deosebeasca de civili chiar daca eram cot la cot cu ei in aceeasi lege de pensionare. Oricum formula de calcul era alta. Puteam sa luptam pentru actualizare cu argumente forte, puteam sa avem si alte cereri cu conditia sa renuntam la pasul de defilare cu onoarea in frunte. Inainte de orice trebuia sa ne securizam pensiile. Acum suntem la mila statului si trebuie sa votam cu cei care mint mai frumos. Daca nu votam ii lasam pe cei care au un electorat disciplinat sa ne decida soarta (vezi UDMR).

was spunea...

Eu am fost acolo. Voi unde erati?so sunt de la 500km am si platit drumul din pensia nesimtita,la placinte la atac..asa ny merge

CEZAR spunea...

Ar fi cazul sa apara (ca observ ca s-au dat la ..fund!!) marii CALCULATORI de cuantumuri pe L-223 !
Unde-i domnul ..cum il chema ??..Ala de calcula la ..cent ,...dar cei de la Campia Turzii
Sa nu mai vorbesc de ,,domnul"T-2MaKiss..care ,,olimpiadist" fiind la mate ..se scotea ..pe curba ascendenta a sporurilor ..pe care numai el le-a avut ..stiut plus CiuKaLLata...doar de la 15.000 lei in sus..tinzand spre ..infinit ...!!
Acum este nevoie de acesti corifei al calcului ...ei si numai ei ..sa calculeze cam cat pierde fiecare rezervist ..pe luna..!!
AAm putea face si un infobarometru ..PENSIOMETRU -in care fiecare sa-si treaca reusita ...datorita lor ..!!
Ave
Vai de cei invinsi !!!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Mi-ati adus aminte de doua momente inaltatoare care ma umplu cu mindria de a fi roman:
- acțiunile SCMD de la Iasi din 2011 cind rezervistii romani au fluierat copios Imnul Romaniei. Asa trebuie sa actioneze patriotii care au Romania in suflet;
- actiunile SCMD de la Constanta din acelasi minunat an 2011 cind camarazii din SCMD si-au aruncat cu pumni si picioare in fund un camarad in tarcul jandarmilor. Ce lectie de solidaritate !
Va multumesc.
@All
Nu va suparati pe mine. Azi e wend si imi permit sa glumesc.

Mihai spunea...

Dintre toti câti ati dat târcoale caprei doar Ice_paru a reusit să o ințepenească /înghețe cel putin până-n 2022.
Tare moșu !!!!

Ein Stein spunea...

mosmartine ti-am explicat ca principiile nu au nuante, e ca la femei, nu poti sa fi putin gravida, esti sau nu esti.
Masurile pe care le propui sunt la fel de arbitrare si neconstitutionale ca OG59 sau plafonarile din L 223, trag concluzia ca trebuie sa fii extrem de extaziat ca OG59 exista fiind pe acelasi calopod cu ce propui. Ma intreb totusi de ce esti nemultumit ca exista OG59. Aaaaa, ca ti se aplica si tie ce doresti altora. Am inteles. Pentru ca sunt un gagiu plin de idei si altruist pe deasupra, norocul vostru ca nu sunt politician, iti sugerez urmatoarele pentru a iesi din impasul in care te gasesti. Fa repede o propunere catre Parlament sa nu cumva sa abroge OG59 in schimb sa se aplice doar subofiterilor sau unor subofiteri sau celor care te-au suparat vreodata in viata, asa impusti doi iepuri dintr-un foc. Scapi si de masurile OG59 aruncandu-le in carca altora, basca ca-ti satisfaci un orgoliu personal. Vezi cat de simplu e? Nu trebuie sa gandesti prea mult, ba chiar deloc, trebuie doar actiune si hotarare. Hai sa nu fim falsi si sa nu mai putem de grija celor 70% de pensionari sub 1000 lei sau de amaratul de buget care nu mai suporta ceva, nu de alta dar imi lasa impresia ca ne iei de prosti.
Eu raman in continuare la ideea, de fapt unica onesta, sa cerem sa se aplice si armatei noastre un pachet de legi, nu similare ci identice, cu a oricarei tari membre NATO, la alegere.
Principii, principii si iar principii, propunerile demne de Academia Catavencu sau Times New Roman sa ramana doar la categoria Din Putul Gandirii.

tigri2 spunea...

Diseara la ora 19.00 Dogaru cu Pelican la Cretuleasca ...can can.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Cei peste 70% dintre pensionari care se trezesc acum cu o pensie militară recalculată mai mică decât pensia contributva ...cică era pensie civilă, merită să fie persiflați de alde @Cezar et com.
Mulțumiți de revizuirea dispusă de Boc prin OUG 1/2011 și de posibilitatea recalculării pentru stagiile ulterioare, potrivit ar. 107 din L 263/2010,ei au dispărut din spațiul public ca contrapondere la acțiunile gălăgioase ale disponibilizărilor, soldate cu îmbrobodirea lui Ponta pentru emiterea celor doua legi: L 241/2013, cea cu reîntregirea, şi Legea 223/2015.
Inclusiv d-ta, domnule @StelIan, ai dispărut în ceață după 2011.

Mihai spunea...

PS
După 2022 o înțepeneste /îngheată tigri2.Evident după ce o violeaza si o ”umflă” pe la 10-15 miuțe.
tehnocrat a ratat momentul. El o primește la cerere expresă ”actualizată” .....pe minus.
Cu așa scule să tot ieși la demonstratie.

Leon spunea...

Pentru corectitudine:
In luna August erau 4 679 789 pensionari in sistemul public din care numai 3 502 147 pentru limita de varsta cu o pensie medie de 1222 lei in crestere cu 14% fata de 2016
Celelalte categorii sunt: agricultori(656.933),invaliditate (576.767),urmasi(499.183),anticipate(aprox.100.000),IOVR(1945),ajutor social(375).
De unde concluzia ca 70% au pensii sub 1000 de lei ?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu merita sa fie persiflati. Am purtat toti aceeasi uniforma si meritam altceva pentru greutatile SI PRIVATIUNILE suportate. Am disparut in ceata deoarece nu ma mai interesa subiectul. Aveam o pensie sigura, garantata de CCR iar sporurile (vechime, indexare,cresterea punctului de pensie) nu erau contestate de nimeni deoarece se aplicau la toti pensionarii. Daca se incepea lupta pentru suma de recunostinta sau alte drepturi (in special in favoarea celor care au fost pacaliti cu OG 7) as fi participat cu placere. Credeti-ma ca oricit de dreapta ma consider nu sunt chiar atit de nebun sa refuz un ban in plus. Am refuzat si azi regret ca nu l-am ars cu vorba pe POLITRUCUL care ne "reprezinta" pe toti (pensionari si activi) reusind sa ne faca de ris si atragindu-ne ura civililor. Ce usor era azi daca civilii aveau despre noi aceeasi parere buna pe care o au despre activi.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Nu ești singurul care a făcut acea greșeală.
Din aceleași motive a renunțat și Plano10 Lupuș la administrarea acestui blog.
A considerat bătălia câștigată.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Ein Stein, nu prea ai inteles ce am aratat ! Principiile le-am detaliat putin tocmai pentru a ma feri de comentarii neavizate ! In rest, OUG 59 nu e ok deloc ! Fara actualizare cu rata inflatiei, ci cu salariul minim brut ! Toate bune !

CEZAR spunea...

@ Stelian P (fost senior editor pe Armya!)
Incerc sa va ajut sa scapati de basismul exacerbat ..pe care-l afisati !!
Este adevarat ca ..CONTRIBUTEALA ii cea mai buna si cea mai dreapta ..dar..??
Va faceti ca uitati cum ca pe Contributeala - pura a lui Boc ..TOTI ERAM NENOROCITI ..si dumneavoastra !
Ciorbita ramanea cu usoare urme de cartof..carnita nici vorba......!!
A intervenit Gabita Oprea multhulitul ..care incercand sa-i ajute in primul rand pe cei din gasca lu Olescu ..Elena $ OG-7..a dat cu dansa in masa lui Boc (isi permitea din fericire ..caci fara el guvernul pica instant )..si a scazut stagiul de contributie la 20 .!!! Fara aceasta miscare eu si toti ceilalti cred ca eram la 1/2 din ce avem !!
Problema a fost ca din motive de ..UNPR (electorale) ..Gabita..s-a facut ca uita de cei cu vechime de faraon ..ca alde STELIAN si uite asa ..va-ati trezit cu o pensie ..astronomica si nu prea meritata !!
Acum puteti analiza care-i meritul basismului nenorocit ..in ..fericirea financiara a dvs..si in 90% din membrii ..defunctei organizatii ANCMRR...
@ HUHU...vreau sa va zic si dvs. ceva ..ce nu cred ca nu cunoasteti(..s-a transformat in afirmatie ..??Cred ca da )
Cand a inceput lupta guralivilor de pe (B)Elita lui Olescu &..sa nu va imaginati ca dinozaurii ..rumegau in locuri intunecoase..nuuu!!
In buna traditie romano-ostaseasca..si-au facut un calcul sumar ..si au constatat ca poate sa le ..mai creasca (chit ca nu se si intarea..dar asta-i alta poveste )
Drept urmare ..au intrat in silencio - stampa..zicand-si in barba rara si albita a la ..chelaru...
da-i ..mai in p..p..p..pusca noastra lasa-i in pace !! Reusesc ii bine ..nu reusesc ..ii tot la fel...
Problema-i ca s-a imputit treaba atunci cand in calculatoarele Min Finace si inclusiv ..MApN..firele s-au facut rosii ..spre verde si s-au topit...!!
Acum treaba a ramas ..ca in tren - CUANTUMUL AVANTAJOS le mai alina din obida..
Nu pot insa sa inghita..pierderile lunare ..rezulate ca ..pa , pa , punct de pensie si alte actualizari....
Miscarile de strada ..de o amploare si o virulenta iesita din comun ..chiar si pentru copii de la o gradinita ..sunt praf in ochii ..prostimii..ramasa cam 85% cu buza umflata !!
Asta-i si eplicatia lozincii sub care se desfasoara :
PASUL APASAT SI..SILENTIOS MENTINE CUANTUMUL AVANTAJOS...!!!
Ca daca nu ..zboara puiul si cu OSCARURILE si cu CUANTUMURILE ..etc ..etc...
AVE
Vai de cei invinsi ..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, acum baietii au trecut de la calculatorul de ultima generatie si operatiunile alea olimpice, sofistica...cate, la abac!
@Leonard, daca adverbul MINT se termina in T, de ce si verbul FUR nu s-ar termina tot in T pentru nuantarea actiunii?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Păi...se poate?
Eu mint, tu minți, el minte...
eu fur, tu furi, el fură...
Unde este adverbul?

Iulian Mareș spunea...

Despre distrugere!

Legea 223 cu parte din OUG-57 și fără OUG59 este cea mai bună dintre legi, din motive ce nu țin de capra vecinului, ci de aplicarea corectă a cuantumului unor sporuri, IC, SM, ...!
Acum despre criticacii de serviciu..
Primul semn al ratării este gândirea cinică și plăcerea perversă de a desființa ideile și postările altora. Ceea ce este de fapt un mod subtil și inconștient de autodesființa însăși propria persoană, întrucât el este mereu în căutarea a ceva doar de ponegrit!
Orizontul lui este scurt, acum cât și în activitate, iar automulțumirea de sine nu-i pute a superficialitate!
Mereu pt neîmplinirile lui, altul sau alții au fost vinovații! Era mai facil să se autosugestioneze așa.
La mitingul din București au fost puțini...dar, în Timișoara, Sibiu, Cluj, Iași...etc au fost? De ce?
Câți Mm și Sof au fost? De ce?
"Ador" pe cei care nu au 2 vorbe legate, dar critică pe cel ce măcar face ceva și nu este pasiv.
Sunt convins că OUG59 va pica testul de constituționalitate în ceea ce ne privește, dar ar fi cazul ca userii de serviciu să ia o pauză sau ...cu mult tupeu, să facă ce știu mai bine!
Flecăreala...

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Raportul dintre solda lunară brută și salariul mediu pe economie din fiecare lună și fiecare an de activitate este cel mai adecvat mod de calcul al pensiilor și pentru militari. Pune pe picior de egalitate, dar nu face egalitarism, foștii, actualii și viitorii militari, indiferent câte elemente salariale au fost, sunt și vor fi în soldele lunare brute.

Mihai spunea...

Știe cineva? Tigri 2 a rămas santinela la statuia de la UNAP sau i-au căzut culbutorii înainte de startul din Hurziceni spre Bucale?

Leo spunea...

Sunt un puturos portocaliu, care tocmai a constatat ca amabilul care ma ironiza mai sus , despre afirmatia corectitudinii contributivitatii , s-a lepadat de ironie.

CEZAR spunea...

T3..e groasa
I-au furat garoii..coviltirul la Vulvoi ..!!
Dreptu-i ca si el il furase dar de la VIANA..!!

Stelian P. spunea...

@CEZAR
Multumesc pentru ajutor. Va rog totusi sa-mi permiteti sa fac citeva mici clarificari:
- Nu amestecati basismul cu politica de dreapta. Am fost de acord cu unele masuri luate de presedintele Basescu dar de cind a devenit si el pensionarul Basescu si s-a intors la 180 de grade in special in ce priveste justitia a pierdut complet simpatia mea. Sper ca acceptati ca oamenii isi mai schimba parerile.
- Nu imi amintesc sa ma fi simtit nenorocit de contributeala. Daca era asa eram pesedist convins. E adevarat ca in prima faza cind nu eram prea documentat despre ce urmeaza am urmarit si eu sfaturile juridice venite de la SCMD dar m-am vindecat repede. Ma asteptam in prima faza sa pierd vreo 2 – 300 de lei dar in final am cistigat aprox. 150 de lei. Va rog sa-mi dati citeva link-uri din blogul dvs. ca sa-mi amintesc cit eram de nenorocit.
- Stagiul de 20 m-a ajutat si pe mine asa cum i-a ajutat si pe altii. De aici pina la pensia astronomica e cale lunga. Daca dvs. credeti ca pentru un fost colonel activ cu 32 de ani efectivi vechime de faraon o pensie sub 4000 de lei este astronomica si cam nemeritata....ma rog, e parerea dvs. Va rog sa acceptati faptul ca aproape 20 de ani am ocupat functii de comanda si astea erau platite putin mai bine.

ifrim spunea...

Gluma buna a unui pensionar militian la mitingul cu burnita."Ne mai da ceva sau ramanem cu ce-am furat" Acum nu stiu daca glumea!

Huhu Rezea spunea...

Viorel nu a developat, încă, clișeele filmate ieri la miting... ;) ;)

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nici nu critic....sau contest...pdv tău!
Pe mine m-au nemulțumit pe 223 faptul că pt același statut juridic unii au fost nedreptățiți la valoarea nominală a sporurilor și indemnizațiilor...
Mulți dintre cei loviți acum ne-au fost șefi sau colegi și nu-i drept

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Expres am gresit cu adverbul, inseland, ca sa scot in afara INSELACIUNEA! Deci: FURA, MINT SI INSEALA!

Huhu Rezea spunea...

De concluzionat:
din cei peste 10 000 de cititori ai articolelor din ultima săptămână despre miting... ne-am mișcat fizicul până în Piața Eroilor doar vreo 5-6.
Halal civism!

tigri2 spunea...

@Huhu, hai sa spunem adevarul, sa nu ne mai ascundem "dupa deget" referitor la neimplicarea pensionarilor militari din zona Bucuresti.
Dintotdeauna traitorii zonelor metropolitane si, inspecial ai capitalelor(incepand cu Roma antica)au fost mai bine protejati, hraniti, remunerati si loializati de catre autoritati.Doar cateva exemple ar trebui sa fie concludente:panem et cercensis, alimente, benzina in criza anilor 80 a lui Nea Nicu(in tara era chiu si vai, iar in Bucale inca era trai pe vatrai)
Asa s-a intamplat si cu desfiintarea de unitati militare si de trecerea in rezerva conform OG7. Apoi functiile si anumite drepturi ale militarilor din capitala erau superioare celor "din provincie" asa ca "baietii dashtepti , da pa Dambovita" sunt multumiti , au penzioare consistente, de ce si-ar murdari botoseii , pe ploaie , sa iasa si sa-si sprijine fostii camarazi,"viermii" de la tara?
Ar mai fi cateva aspecte , cei din capitala si din marile metyropole , care au fost disponibilizati , au gasit joburi bune si bine platite, pe cand amarastenii >>sula.
Asa ca raman cativa cu pensii mici sau nedreptatiti , multi fiind MM si SO , categorii care nu cujeta prea mult si nu se implica .
Asta-i situatia, asta este natia ...sa-mi bag...

Leo spunea...

Pai este logic. Ceilalti 9994 sau 9995 sunt din California , Nevada , Florida , Alaska cum am citit ca arata "monitorizarea".

Anonim spunea...

Anul trecut pe 24 ianuarie 2016, am fost la miting, la -20 grade C, cand in guvern nu era nimeni. Toate mitingurile au fost alese la date si locatii necorespunzotoare,as putea spune , alese cu premeditare, tocmai pentru a nu avea nici un efect. Toate astea dau de gandit, si atunci stau si ma intreb: eu fac jocul lui Dogaru si PSD-ului?

Iulian Mareș spunea...

În primul rând, Dogaru greșit grav, probabil intenționat, organizând protestul in wek și pe rece, mocănească!
Mai ales că azi sosește la Adunarea Parlamentară NATO Secretarul General al Alianței Jens Stoltenberg!
În concluzie, analiza momentului critic a fost intenționat devansată, spre o dată falsa, greșit aleasă!

PS-lucrurile incep sa se lege mult prea clar!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ai uitat de Malta!.... ai îmbătrânit!

was spunea...

lasa /tio moarta daca nu actionatii acum nu mai are rost sa vorbim ,fapte nu vorbe, pe astia ce ne conduc ai doare in cot de noi