Un produs Blogger.

marți, noiembrie 14, 2017

Apel către domnul deputat Solomon, președintele Comisiei de muncă din CD, comisie raportoare la Legea de aprobare a OUG 59/2017

58 comments
Reluare din data  de 02 11 2017

Scurt și cuprinzător.

Va solicităm ca in Raportul de respingere a OUG nr. 59/2017 să folosiți aceeași motivație  de care ați uzat la propunerea de înlăturare din Proiectul Legii 153/2017 a articolului 40, introdus de același inițiator, prin care se cerea Parlamentului să legifereze suspendarea temporară, până în anul 2023, a actualizării pensiilor, prevăzută în art. 60 din legea pensiilor militare, Legea nr.223/2015 și articolele corespondente din legile speciale pentru pensii .

Dacă doar suspendarea actualizării contravine constituțional Deciziei nr. 872/2010 a CCR cu atât mai mult, a fortiori, este neconstituțională întreaga OUG nr. 59/2017 prin care se cere, în art. VII, legiferarea anulării definitive a actualizării pensiilor militare. Noul articol 60 din Legea 223/2015 a și intrat în vigoare de la 15 septembrie a.c.




Ca să reluăm argumentația dumneavoastră din Raportul pentru L 153/2016, în actuala formulare a OUG  nr. 59/2017 "se realizează o diferență de tratament între persoanele ale căror pensii se află în plată și cele ale căror pensii vor fi stabilite sau acordate după 15 septembrie 2017, ceea ce ar putea fi apreciat ca discriminatoriu."

Dacă din considerente politice sau de disciplină de partid veți trece peste propriile dumneavoastră considerații juridice și veți recomanda Plenului adoptarea OUG nr. 59/2017.... și dvs veți fi părtaș la  adoptarea unui act normativ despre care ați realizat din start că este neconstituțional.

Mai ales că vă atenționează și Consiliul Economic și Social prin avizul negativ dat proiectului de  lege, publicat în caseta tehnică a actului normaiv de pe pagina Senatului..

Evitați zeci de mii de procese în care excepțiile de neconstituționalitate se vor baza și pe precedentul creat de dvs. pentru eliminarea art. 40 din Poiectul legii salarizării unitare.
Prezentul articol va fi distribuit tuturor membrilor Comisiei de muncă din Camera Deputaților.
Aceasta este motivatia formulată de dvs la art. 40 al Proiectului Legii Salarizării Unitare:



58 de comentarii:

Leon spunea...

Mi-e teama ca nu va fi prea curand discutata in Comisia pentru Munca, OuG.59/2017..va fi pusa in acelasi sertat cu OuG.57/2015..si uite asa va colabora..Tudose cu Ciolos..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze si pardon, onorabile domnule deputat, Solomon,
Militarii va roaga sa aveti ultimul Dumneavoastra cuvant: Fara Vifor, furtuna, uragan sau vant, numai sa nu ne bagati cumva in mormant! Doar semnatura Dumneavoastra poate sa decida pensia noastra! Ne vreti binele? Ne vreti rau? Doar asa sa va ajute si Dumnezeu! Amin.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu o să vezi o poziție legală juridic și constituțională din partea domnului fost profesor de istorie, din Bârlad, ulterior viceprimar și de mandate bune Președinte al Comisiei de muncă!
Vrei să-și piardă funcția, precum senatorul Șerban, care sub cuvânt de onoare și sub promisiunea că a 2a zi coficientul șefului SMAp va fi 6,5 vs demisia lui din Senat?
Nu o să vezi asta cum nu vezi nici porci vii zburând, cu propriile aripi!

Viss spunea...

Chiar și în eventualitatea respingerii ordonanței sunt mijloace care să crească veniturile salariale fără ca acestea să se modifice solda de funcție, respectiv să nu genereze actualizarea pensiilor. Să fim realiști. Poate nu sunteți la curent cu evenimentele din ultimele două luni.

Iulian Mareș spunea...

Vise,
Aici este vorba de actualizarea pensiei conform soldei de grad și funcție, pe etape ale aplicării L-AU!
Ce spor nu ai avut nici nu o să-l ai! Nici acum și nici în viitor!

Huhu Rezea spunea...

@Mare
Hai sa nu fim atât de neîncrezători când lucram cu materialul Comisiei de muncă redactat într-o situație similara.
@Viss
Pari a fi scepticul de serviciu în condițiile în care avem deja legea salarizării care în următorii 4-5 ani prevede majorarea soldei de funcție.
Ordonanța 59 a fost reacția ranghiunoasa a celor din sistemul militar care nu au mai putut stopa creșterea soldei de funcție...aducătoare de venituri şi pentru pensionari.

Marius spunea...

Mareşe,
Mai citește-mă o dată.

Anonim spunea...

Pe parlamentari nu ii intereseaza ca o OUG este sau nu constitutionala, ei trebuie sa ajute pe cei care i-au pus acolo, nici nu trebuie sa gandeasca.Nu ii trage nimeni la raspundere pentru greselile facute. Este singurul loc din Romania unde poti sa minti , sa furi, sa gresesti si sa nu te traga nimeni la raspundere. Complici la toate aceste lucruri suntem noi, pentru ca desi stim cine sunt , tot pe ei ii alegem. Nu am invatat nimic in ultimii 2000 de ani, tot pe Barabas il alegem.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@all
Nu poluați topicul cu comentarii bălării!
Dacă doriți să vă faceți utili difuzați linkul pe rețelele de socializare...pe conturile deputaților din Comisia de munca.

Leo spunea...

" Apel catre..."
imi aminteste de veselii ani de imediat dupa 1990 , când "apelurile" pt. orisice tema , erau "markerul" unei stari atipice , de dereglare civica al vietii cotidiene din Romania de atunci.
Sa speram ca "Apelul" ajunge la destinatar si ca-l va analiza , numai si pt. simplul motiv ca daca nu-l va solutiona favorabil , atunci cam minim 100000 de voturi sunt ca si pierdute de cei care alcatuiesc majoritatea. Logica electoarala , este singura sansa care sa-i determine la o atitudine rationala.
Si cu riscul de a polua topicul , adaug ca n-am mai auzit nimic despre "actiunea" din 4 noiembrie 2017 de care se vorbea acum o luna. ..

iceparu spunea...

Domnilor,chitibusurile avocatesti ma depasesc .Stiu una si buna.Parlamentarii nu au proprietatea lucrului votat.Voteaza ce-i dicteaza seful.La ei functioneaza "destul"in sus sau in jos.Deasemenea nu am incredere nici in balanta justitie de cand am aflat in 2010 ca fonfaitul ala de la PDL a cerut presedintilor de tribunal sa nu dea castig de cauza in nici un proces.Am convingerea ca buzduganul si teapa sunt mai necesare mai mult decat oricand in Romania.A nu se intelege ca sunt impotriva a ceeace va indeamna Huhu in noiembrie 03 2017.

















Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
Deputații care nu cunosc domeniul la care se referă legea supusa votului lor votează conform Raportului de aprobare sau respingere a unei inițiative legislative.
Apelul este adresat celor care scriu Raportul asupra Legii de aprobare a OUG 59.Acești deputați chiar știu ce scriu în Raportul supus aprobării plenului.

iceparu spunea...

Observ ca procurorii si judecatorii sunt intangibili.Dece?Ori le e frica da nana la fund?Alo,domnilor politisti.Parlamentarii si ministri nu conduc autoturisme?

Huhu Rezea spunea...

Comentariile unor indisciplinaţi, mutate:

Leonard spunea...
Memoria fie>/b>carei teme , ne spune ca pana la urma comentariile dupa ce "se invart" oleaca in jurul temei , pana la urma tot catre materia pensii ajunge. De aceea, in traditia istoricului temelor si fara remuscari ca ies din subiectul temei spun ca si eu am auzit pe la mine prin cartier ca "se lucreaza" la asa zise "NORME de APLICARE" a actualizarii conf. L 152 coroborata cu L 223 Art. 60.
Va spun ca unul care stie cate ceva din "grotele" SAVANTILOR , ca atunci când SAVANTII "lucreaza" , pensionarii trebuie sa stea ciuliti (adica vigilenti).
Ce "norme" le mai trebuie SAVANTILOR ca sa aplice L152 si Art.60 din L223 ? Le trebuie "NORME" , ca sa adauge un 15% sa Soldele de functie si apoi sa calculeze GRADATIILE conf. Legii , la noua Solda de Functie majorata cu 15% ?
Pai ce mare "inginerie" este sa faci 2 inmultiri si 2 adunari ca sa aplici L223 si L152 .Va spun ca nu este de bine , SAVANTII "clocesc" un nou ORDIN MS 60/06.05.2016 ca sa FURE , intraditia bine stiuta. Noua doctorita de dezastre de la CPS sa aplice Legile si nu sa cloceasca "norme" pe care sa le secretizeze profitând de incompetenta politrucilor vremelnici cu a caror mana fac ei SAVANTII aceste MIZERII ILEGALE , pt. care mai devreme sau mai tarziu vor raspunde.
STATI CIULITI CA VI SE PREGATESTE O NOUA HOTIE !

duminică, noiembrie 05, 2017

Leon spunea...
Leonard, daca zvonul este adevarat sa stii ca este de bine ! Ordinul Nr.M 25/2016 al MApN. are nevoie de modificari: de exemplu Art.15, Art.16 si Art.17 care actualizeaza Indemnizatia de Comanda, Solda de Merit si Indemnizatia de Dispozitiv trebuie corectate in sensul Actualizarii Procentelor la nivelul lunii Ianuarie 2016 (actualul Ordin actualizeaza numai sumele calculate la procentele avute in activitate, evident mai mici).
Si neaparat trebuie mentionat ca majorarea Soldei de Functie cu 15% influenteaza si celelalte elemente calculate la aceasta: Gradatii, unele Sporuri,etc.

duminică, noiembrie 05, 2017

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Draga H-ule, si sa vreau sa te duc in eroare nu as putea , deoarece esti un MAESTRU. In plus nu-mi sta in fire sa duc in eroare pe cineva.
Nu am reprodus nimic de la tine , ci de la un prieten care este titularul documentului. Inseamna ca avem prieteni comuni...
Daca vei reciti ce am postat ( nu mai stiu la ce tema) , referitor la subiect , eu am spus si atunci , spun si acum ca : STAGIILE DE COTIZARE DE DUPA 01.01.2016 REALIZATE IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII DE CATRE PENSIONARII MILITARI, VOR FI VALORIFICATE LA IMPLINIREA VARSTEI DE 65 DE ANI DE CPS. Pt. ACEASTA ESTE NEVOIE CA LA IMPLINIREA VARSTEI DE 65 DE ANI RESPECTIVUL PENSIONAR SA FACA O CERERE SI SA DEPUNA LA CERERE O ADEVERINTA SPECIFICA ELIBERATA DE CASA JUD. DE PENSII PUBLICE CARE ARE INREGISTRATE STAGIILE DE COTIZARE RESPECTIVE.
Eu daca nu stiu , nu mi-e rusine sa spun si cu atat mai mult nu PLAGIEZ.
Cu siguranta ca "pe monitorizare" vei gasi ca spun adevarul.


Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Păi... chiar și în acel document pe care mi l-ai trimis pe mail spune că, la 65 ani, pentru stagiile de după 2015, pensia se acorda în sistemul public de pensii. Deci... nu se recalculează pensiile militare conform unor ordine secrete, cum s-a mai spus, anterior, în unele comentarii.

Leo spunea...

Poate cine stie , va exista un pensionar militar , care a realizat stagii de cotizare dupa 01.01.2016 ,( pensionar fiind la 01.01.2016) si care a implinit 65 de ani , iar acest pensionar a mai realizat 1 an si 10 luni de stagiu de cotizare pana acum si omul vrea sa-si valorifice acesti 1 an si 11 luni.
Daca (si numai daca) , acest pensionar stie ceea ce eu am spus in comentariul precedent , atunci cu o cerere + adeverinta emisa de Casa de Pensii Jud. cu cei 1 an si 10 luni , merge la CPS si le depune , iar CPS-ul ii valorifica cei 1 an si 10 luni. Cum ii valorifica ? Eu stiu , dar il las pe acest pensionar potential sa ne spuna , ca sa fie 100% crezut.
H-ule , H-ule , ai mentalitate de om deprins cu respectul fata de LEGE. De aceea uneori poti fi naiv . Uite-te ce pervertire este in jurul tau. Eu nu te contrazic cu nimic , am spus doar ce stiu si eu.Si ca orice om , pot fi in eroare. de aceea este nevoie de acest pensionar potential , existent in lumea reala care sa ma confirme sau sa ma infirme.
"CAND SAVANTII LUCREAZA , PENSIONARII NU TREBUIE SA DOARMA , ci TREBUIE SA STEA CIULITI" si pt. simplu fapt de a cunoaste ADEVARUL.

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Procedura de recalculare pe care o menționezi este specifică articolului 107 din Legea 263/2010. Atunci ceream adeveriță cu stagiile de la Casele civile pentru a le prezenta Caselor Sectoriale în vederea recalculării.
In prezent, această procedură nu poate fi aplicată decât militarilor care potrivit art 122 din Legea 223/2015 au optat pentru modul de calcul al pensiei conform sistemului public de pensii.
Iată încă un avantaj de care beneficiază cei care se pensionează în anii 2016-2020.
Își recalculează pensia militară și cu stagiile ulterioare fără teama de a fi blocați de plafonul de 85%.

Leon spunea...

Deoarece maine, la orele 12.30, Comisia pentru munca are programata
dezbaterea PL x nr.310/2017 privind aprobarea Oug.nr.59/2017, am trimis si azi un Email la 10 deputati prin care le-am propus ELIMINAREA Pensiilor Militare de Stat din cuprinsul acestei ordonante..!
Mai este timp sa solicitati si dvstra acest lucru !

Huhu Rezea spunea...

Era timp suficient până astăzi ca toți cei care au acces pe rețelele de socializare să-l difuzeze pentru a ajunge la cât mai mulți deputați.
Este cuprins în el argumentul juridic principal pentru ca ordonanța să fie respinsă prin Raportul Comisiei de muncă. Argumentul aparține chiar Comisiei. Nu am făcut decât ca, mutatis mutandi, să-l încadrez in situația concretă a OUG 59.
Se vede că rezerviştii nu ştiu să-şi promoveze interesele pe INTERNET.
E de înţeles că nu pot sau pregetă să meargă la mitinguri, dar nici să difuzeze un material nu se pricep?

Iulian Mareș spunea...

Se va rezolva exclusiv pentru Petre Padina alias Cezar! Are și pensie pt însoțitor....! Bravo lui!

Leon spunea...

Sedinta este amanata pentru orele 13.00. Acum membrii comisiei citesc propunerile noaste..?
Sau, n-au sosit toti invitatii..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Rezerviștii, toți, din tot SNAOPSN, știu și pot!
Întrebarea este: Cui folosește? Sunt deputați care nici nu înțeleg textul juridic, iar cei care-l înțeleg respecta disciplina de partid!
Daca ai "urmat" o formă de pregătire instituționalizată", la 35-40 de ani se keamă că te-ai deșteptat sau luminat?
Eu zică este precum "lumânarea la capul mortului: îl luminează, dar nu-l deșteaptă!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a amanat pentru saptamana viitoare, Armata cerand scoaterea Art. 7

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Cine, de la Armată, a cerut scoaterea art.VII din ordonanţă?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Hai să nu bagatelizăm Parlamentul !
cei cu putere de decizie în comisiile de specialitate știu despre ce este vorba.

Huhu Rezea spunea...

Comentariu mutat.
Tigrosule, de câte ori vrei să rânesc după tine....? Ce legătură are OLAF cu pensiile speciale?

tigri2 spunea...
Lucrarile de la comisia de munca de la CD , referitoare la OUG-59 ,nu s-au incheiat , se vor relua peste doua saptamani.
Despre viitorul nostru , al cuantumurilor pensiilor noastre se prefigureaza un fel de struto-camila , in orice caz, cezar poate sa zambeasca cu un obraz. Cine vrea amanunte sa ma sune la 0764416274. Nu incercati sa ma injurati caci veti ajunge sa va blestemati chiar si stramosii!

marți, noiembrie 14, 2017

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pot da exemple...

tehnocrat spunea...

Dl tigri2 are chef de socializare si si-a dat un nr de telefon, nu c-ar avea ceva important de anuntat. S-al sune cei care-l cred.

tigri2 spunea...

@Huhule, sa "ranesti" dupa cine ti-e mai drag pe lume, te rog sa-mi stergi postarile si sa fac ceva pe bloaga ta ca sa ai dupa ce "rani" dobitocule!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Poți da exemple unde ai trimis Apelul către Solomon?

Iulian Mareș spunea...

Cu Solomon am skimbat mailuri in 2015 și sunt lămurit!
I-a plăcut la catedră precum câinelui sarea! Nu a mișcat un deget pt fostii lui camarazii, dar pt noi!
Oricum, cred că a și uitat rolul armatei în Istoria României, că tot a predat-o câțiva ani!
Să fie sănătos, căci eu nu l-am iertat și nici nu uit!
Să-l ierte Dumnezeu!

Leo spunea...

Institutia in discutie , continua de multisor , sa se "bagatelizeze" singura. O spun sondajele despre "încrederea in institutii" , deci este un fapt oficializat public si nu o parere. Este o anexa a unor adunaturi de fripturisti si oportunisti , poreclite "partide" , in fapt grupari de vanatori de averi de la stat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, asa am auzit stirea de la Romanistan TV, asa am relatat-o si Dv, in ce priveste Art. 7!
@ Tigrisor biss, nu scapa caii in papusoaie! Cu tot respectul, consideratia si prietenia, nu cred ca se cuvine s-o luam pe trivialitati inacceptabile, chiar daca tensiunea ne chinuie rabdarile, prajite deja! Ei sunt cu ochii pe noi, cat cepele, si sunt fericiti la orice rabufnire, scapare a controlului si slabire a coeziunii noastre!

Iulian Mareș spunea...

Huhu și Corneliunsson,
Despre ce art. 7 e vorba?

tigri2 spunea...

@Cornelius, vezi ca o lege nu este un pamflet pe care poti sa-l poetizezi sl modifici si sa-i schimbi articolele, unde nu ne pricepem nu ne bagam, te rog sa-mi indici si mie art."7" din OUG-59 / 2017(Sa nu te inspiri din filmul indian "Articolul 420" , hotaraste-te , cifre arabe sau romane, conteaza mult , sunt doua civilizatii total diferite, precum "El Zorab" de "Fulger".

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Se poate!?
Ințeleg ca animalul din junglă nu știe ca VII(roman)=7(arab), dar ai uitat că Ordonanța 59 are un art. VII referitor la înghețarea pensiilor militare.

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Confunzi rata provizorie a inflației cu rata inflației definitive comunicate de INS.
Rata inflației definitive pe un an este comunicată de INS prin luna septembrie a anului următor.
Asa ca rata definitivă a inflației cunoscută la începutul anului 2018 este cea din anul 2016, comunicată de INS în luna sept. 2017.
Formularea din OUG 59/2017, deși este diferită de cea din Legea 263/2010, exprimă același lucru.

tigri2 spunea...

@Eu stiu "inteleptule" dar in lege sunt ALINIATE , cele notate cu cifre arabe asa ca pledoaria ta este egala cu a lui Fuscus C.romanicus

Sebi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Precizez ca s-a referit la Art. 7 din OUG 59, insa imi cer scuze daca, din viteza de relatare si ascultare, n-am retinut altceva, sau daca reportera nu era pe cazuistica foarte bine informata, dar se pare ca s-a relatat ca miezul discutiilor s-a aflat pe acest articol, nu s-a ajuns la nici o concluzie si a ramas in suspans: Sa fie scos sau sa fie lasat?! Cred ca si de aceea s-au amanat discutiile pe saptamana viitoare, dar pe TV nici nu s-a mai revenit la aceasta stire ca sa pot intelege mai bine continutul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Revin pentru a indica sa se citeasca postarea adminului din titlul de coperta, unde se specifica clar Art. 7 din OUG 59, fiind de fapt miezul si tematica postarii!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
In cazul asta prefer capitol/articol "șapte"! :))

Leo spunea...

@catalin
1. Eu am auzit-o zilele trecute la TV , pe fosta directoare a CNPP (Parcalabu), care a spus ca inflatia luata in considerare pt. indexarea de la 01.01.2018 , este inflatia stabilita de INS pt. anul 2016. Deci a spus acelasi lucru ca maestrul nostru coordonator prin jungla legislativa.
2. Problema este insa , ca in acest moment , prin neindexarea pensiilor din 01.01.2018 se incalca L 263 care este in vigoare. Savanta lov , vorbeste despre o "indexare" "bagata" in punctul de pensie de la 01.07.2018 , PE VORBE . Adica PE VORBE , a modificat o prevedere LEGALA , a unei legi in vigoare si anume L 263. Asta este culmea dreptului si a statului de drept , ca "pe vorbe" sa aplici o nerespectare de lege. Nu este vina lor....
Ma poate contrazice cineva ca bat campii ?

Anonim spunea...

Catalin,
Rata inflatiei este unul din elementele care stau la baza construirii bugetului pe anul urmator. Bugetul pentru 2018 trebuie aprobat pana la sfarsitul anului 2017, asa ca rata inflatiei pe anul 2017 nu poate fi definitiva in cursul anului 2017.

Leon spunea...

Articolul 102 din Legea nr.263/2010, a fost completat cu OuG.nr.1/2013(Lg.nr.3/2013):
2.prim. Incepand cu anul 2013,indicatorii prevazuti la alin.(2), utilizati la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul urmator, sunt cei DEFINITIVI, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica
In anul 2016, acest indicator a fost de MINUS 1,5, asa ca pentru anul 2018 pensiile militare raman inghetate, daca OuG.nr.59/2017 nu se modifica in Camera Deputatilor..!

CEZAR spunea...

OFF TOPIC..cu scuzele de rigoare !!

Cat DE LIMITAT POATE SA FIE DOMNUL T-2MaKiSS..in ale MILITARIEI !
El nici acum nu a priceput..ca un ofiter TERESTRU din categoria COMBATANT..nu numai ca lupta la propiu ..ci pe diverse trepte ale ierarhiei militare ..PREGATESTE SI CONDUCE -PREGATIREA DE LUPTA A UNOR SUBUNITATI ..UNITATI etc..
CONDUCE LUPTA ..AVAND IN SUBORDINE FUNCTIE DE ESALON..ZECI SAU SUTE DE MILITARI LUPTATORI ..de diverse grade si specialitati militare ..inclusiv ..aviatia ..(figuranta)...
Daca el a inceput ca locotenent ..sofer pe tractorul cu sfarleaza si a iesit la pensie maior TOT SOFER PE MI-6..isi imagineaza ..ca si ceilalti la ..fel ..ajung..colonei sau generali..soferi pe TAB sau TANK..
Vai de capul tau de ..redus..mintal MILITAR !!!

luminita spunea...

TOTUSI daca oug59 afost in disutie , ce s+a discutat , oare si ceva benefic? a fost acolo si olguta _? DACA CA SE REIAU ACESTE DISCUTII ,putem stii cel putin dece nu s- au FINALIZAT?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Comosiu Iancu spunea...

Cineva (Vasile Iosif) , participant la sedinta Comisiei de munca din Camera deputatilor din 14.11.17 , ne spune cite ceva despre discutiile de acolo ... https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2111226655778560?comment_id=2111429722424920&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Daca va mai fi ocazia ... ar trebui sa i se explice deputatului ca tocmai "generalii/militarii din Tratatul de la Varsovia" au fost verificati , paraverificati si răsverificați si , in final , au fost "primiti magna cum laude" in NATO !
Si ca , la nevoie , multi dintre acesti "generali/militari din Tratatul de la Varsovia" vor fi chemati sa completeze efectivele "armatei NATO" !
Si , ca urmare , nu exista nici un motiv ca acesti "generali/militari din Tratatul de la Varsovia" sa fie blamati sau , asa cum sustine deputatul , sa fie pedepsiti ... ba , din contra ! ...
****Sa li se spuna si celor in activitate acum ca istoria se repeta ! In anii '50 ai secolului trecut "unii n-au mai meritat , si au meritat altii " ; acum "nu mai merita cei care au meritat in anii 50 , si merita cei de acum" ; sa nu se mire cei de acum daca , intr-un oarecare viitor , "ei , cei de acum , nu vor mai merita , si-or sa merita altii" !!****

Sa i se mai explice deputatului ca pensiile militarilor sint diferite de cele ale profesorilor si din cauza ca ei , militarii , nu se afla "sub drapel" numai 6 ore pe zi , timp de cel mult 9 luni de zile (lucratoare) pe an ... ei se afla "sub drapel" 24 de ore din 24 , timp de 365 de zile pe an ...

Sa i se mai explice deputatului ca , prin oug 59/2017 , tocmai pensiile "locotenentilor care pot comanda judete" sint afectate ... Aratati-i "evolutia" pensiilor prezentata de mine ca sa vada ca nu este vorba despre "evolutia" pensiilor "generalilor/militarilor din Tratatul de la Varsovia" ... este vorba despre evolutia pensiilor tocmai a "locotenentilor care pot comanda judete" https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2069565209944705
https://www.facebook.com/iliuta.ursuleanu/posts/2105304979704061

tigri2 spunea...

PLx 310/2017 (OUG 59/2017)
In dezbatere la Comisia pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor
- In atentia tuturor membrilor SCMD –

Marti, 14.11.2017, la Comisia de Munca a CD, a fost dezbatut PLx 310/2017 (al votarii ca lege a OUG59/2017). Au participat reprezentanti oficiali din partea Ministerului Muncii, MApN si MAI. Deasemenea, presedintii unor asociatii ale rezervistilor din MApN, MAI si SRI.
Din partea SCMD au participat presedintele, secretarul general - gl.flot.aer.(r) Balan IOSIF, vicepresedintele cu probleme de comunicare - col.(r) Valeriu PRICINA, dl.col.(r) Vasile MIHAI- jurist si, ca asociat din partea CNSC, presedintele Sindicatului UNIPOL – comisar sef Marius IDITA.
Pozitia SCMD si UNIPOL a fost urmatoarea:
- Din cei 2.208.600 de pensionari reali, OUG 59/2017 a avut in vedere circa 205.000 ca avand „pensii speciale” care trebuie micsorate prin calcularea din net si inghetate. Si, datorita OUG 59/2017, 200.000 reprezinta soldele de rezervisti (pensiile rezervistilor). Au foste exclusi magistratii asupra carora ministrul Muncii avea competenta necesara. Or, OUG 59/2017 ignora urmatoarele:
- Prin Tratatul de la Lisabona se recunoaste existenta a doua categorii socio-profesionale beneficiare de legi ocupationale, separate, in ceea ce priveste pensiile – magistratii si militarii.
- Decizia nr. 20/02.02.2000 a CCR proclama imposibilitatea aplicarii unui tratament diferit militarilor fata de magistrati in ceea ce priveste pensiile.
- Prin Adresa nr. 857/03.10.2017 a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale catre SCMD se recunoaste faptul ca pensiile de serviciu militare sunt stabilite, separat, prin statute profesionale, cu reguli deosebite fata de cele din sistemul public si ca, incepand cu data de 01.01.2016, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale nu mai are competenta in acest domeniu.
- Fata de replica reprezentantilor Ministerului Muncii ca au fost mai multi coinitiatori, ne mentinem opinia ca, legal, nu ministrul Muncii are drept de initiativa la care sa adere si altii, ci ministrul Apararii.
- In ceea ce priveste continutul ordonantei, ne pastram acuzele aduse in fata Secretariatului General NATO si a Presedintelui Romaniei, ca OUG 59/2017 a legiferat dubla impozitare si discriminarea militarilor fata de magistrati, fata de toti pensionarii civili, prin calcularea din net si inghetarea pensiilor dar si intre rezervisti functie de anul, luna sau ziua trecerii in rezerva.
- La ideea ca ar fi nevoie de o noua lege a pensiilor militare de stat, sustinem in continuare ca Legea 223/2015, la care s-a lucrat timp de 3 ani de catre reprezentantii activilor si rezervistilor din MApN, MAI si Servicii, este foarte buna, dar trebuie curatata de mizeriile introduse prin Art.40 al OUG57/2015 si OUG 59/2017, ultima ducand, practic, la destructurarea ministerelor si serviciilor in cauza, ceea ce constituie un act de tradare fata de interesele nationale si fata de NATO.

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Leonard, cand publici primul volum de Epigrame, te rog sa-mi trimiti un exemplar, cu Autograf..!
O majorare a punctului de pensie cu 10% din iulie, pe total an 2018 este aproximativ la fel ca o indexare cu 5% din ianuarie..!
PS.Daca salariile pe NET vot creste din ianuarie cu 2-3%, si pensiile mai mari de 2000 lei vor creste pe NET cam cu acelasi procent..!

radu spunea...

Daca se vor epuiza toate demersurile pentru anularea OUG59/2017, probabil singura solutie pentru transarea acestei probleme va fi Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Cu siguranta juristii asociatiilor rezervistilor au o strategie in acest sens!

Huhu Rezea spunea...

@radu
Nu avem ce să căutăm la CEDO până nu epuizăm căile juridice de atac în instanțele românești, înțelegând aici și CCR.
Lăsați în plata Domnului structurile asociative și apărați-vă singuri drepturile în instanță și la CCR potrivit art. 29-33 din Legea 47/1992, privind competențele CCR, și art. 146 lit d) din Constituție.

Huhu Rezea spunea...

Constat ca invitaţii la lucrările Comisiei de munca au pus în faţa deputaţilor care întocmesc Raportul fel de fel de argumente, dar nimenea nu se învredniceşte să-i dea în cap domnului Solomon cu propriul argument formulat pentru eliminarea din legea salarizarii a dispoziţiilor care priveau suspendarea actualizării pensiilor speciale până prin anul 2023, argument despre care îmi răcesc gura pe acest blog încă din luna august.
Domnul Dogaru o ţine ca gaia maţu cu Decizia CCR nr. 20/2000, importantă şi aia, dar nu atât de adecvată situaţiei juridice privind instituţia actualizării pensiilor militare, cum este Decizia CCR nr. 872/2010, în baza căreia aceeaşi Comisie de muncă, după cum se vede în facsimilul prezentat, a propus Plenului ...şi acesta a aprobat eliminarea suspendării actualizării pensiilor speciale.
Chiar nu reuşeşte nimeni să-l facă pe domnul Dogaru să înţeleagă că diferenţa dintre suspendarea actualizării pensiilor militare, scoasă de Comisia de muncă din textul proiectului L 153/2017, şi îngheţarea pensiilor militare, introdusă de aceleași plângăreţe gulere albe din sistemul de apărare în OUG 59/2017, este doar de timp... nu ca efecte juridice de fond; suspendarea era doar pe 4-5 ani pe când Ordonanta suspendă definitiv, pentru totdeauna, actualizarea pensiilor militare, indiferent de cuantum.