Un produs Blogger.

luni, noiembrie 27, 2017

Cele patru simptome ale bolii Alzheimer, demenţa, pe care toată lumea le ignoră

9 comments
Articol preluat de pe site-ul MedLife
Există însă câteva semne cheie care pot indica prezența bolii:
LIPSA INHIBIȚIILOR
”Cineva care este, de obicei, timid poate merge la un străin să încerce să îl îmbrățișeze sau să îl sărute,”adaugă dr. Rogalski.
PROBLEME DE LIMBAJ
Acestea apar, în special, în cazurile de afazie primară progresivă, o formă de demență care afectează abilitatea de a procesa și de a articula cuvintele.
Pacienții pot avea probleme în a forma fraze, vorbesc foarte rar și nu reușesc să pronunțe corect cuvintele.
PROBLEME DE SCRIERE
Cineva care, în mod normal, nu avea astfel de probleme, nu mai știe să scrie corect sau nu poate să scrie deloc, nici măcar să își facă semnătura.
DIFICULTĂȚI LA CITIRE
Pentru cineva afectat de demență devin foarte greu să citească un paragraf dintr-un ziar sau dintr-o carte.

9 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Cine nu are răbdare să citească acest mic articol poate merge preventiv la consult, pentru o tomografie sau RMN la cap! :):)
Cei care au un limbaj vulgar şi agresiv, fără inhibiţii... nu trebuie să mai aştepte alte semne!

Leo spunea...

Super H-ule
Deci cam inteleg ca grupul tinta pt. aceasta tema de actualitate sunt mosnegii ;
Totusi , m-am linistit , deoarece in afara de cele 4 simptome nu l-ai pus si pe al 5-lea : cu "SCULATUL"... (in toate formele sale de manifestare)
PS
"Şi-acu-n armată iar aş vrea,
Să fac instrucţii, să-mi fac patul,
Chiar carceră... de-ar dispărea...
Problema asta... cu SCULATUL !"

ifrim spunea...

Ma duc la OPC sa reclam comercializarea prezervativelor defecte,se indoaie de la miljoc!

Adi 4 you spunea...

Pentru ca cineva drag a suferit de aceasta boala, pun la dispozitie cele mai importante simptome, difuzate de către Alzheimer's Association americană:
1- Pierderea memoriei: Aceasta compromite capacitatea de muncă. Uitarea fecventă sau o inexplicabilă confuzie mentală, pot fi semnalul că ceva nu e în regulă.
2- Dificultăţi în activităţile cotidiene: Bolnavul de Alzheimer ar putea pregăti ceva de mâncare şi să uite s-o servească, dar şi să nu-şi amintească dacă şi când a pregătit acea mâncare.
3- Probleme de limbaj: Oricui i se poate întâmpla să aibă un cuvânt ''pe vârful limbii'' şi să nu-şi aducă aminte, dar bolnavul de Alzheimer poate uita cuvinte simple înlocuindu-le cu altele total impropii.
4- Dezorientare în timp şi spaţiu: Bolnavul de Alzheimer poate uita strada casei lui, să nu ştie unde se află şi cum a făcut de a ajuns chiar în acel loc, revenind de mai multe ori şi învârtindu-se într-un cerc aparent fără ieşire.
5- Diminuarea capacităţii de judecată: Bolnavul de Alzheimer se poate îmbrăca într-un fel total nepotrivit, de exemplu cu haine de iarnă în mijlocul verii, sau invers.
6- Schimbări de personalitate: Bolnavul de acest tip îşi poate schimba într-un fel dramatic personalitatea: de la liniştit devine irascibil, suspicios şi neîncrezător
7-Dificultăţi în gândirea abstractă: Pentru bolnavul de Alzheimer poate deveni imposibil să recunoască numerele sau să calculeze chiar chestiuni simple.
8- Plasarea de obiecte în locuri nepotrivite: Un astfel de bolnav poate pune obiecte în locuri cu adevărat neaşteptate,ca de exemplu un fier de călcat în congelator, sau un ceas în cutia cu zahăr şi să nu-şi aducă aminte cum au ajuns acolo.
9- Lipsa de iniţiativă: Bolnavul de Alzheimer îşi pierde spritul de iniţiativă treptat, în multe sau în toate activităţile sale.
10- Schimbarea dispoziţiei sau comportamentului: Apar bruşte schimbări ale atitudinii faţă de cei din jur, fără motive aparente.

Leo spunea...

Daca ar fi sa-i pui pe mosnegi sa aleaga dintre dementa si impotenta , ce credeti ca vor alege ?

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Degeaba ești potent dacă uiți ce trebuie să faci! :(:(

Iulian Mareș spunea...

Pt domnul "Alias"!
In cate din ipostazele-indici de catalogare a bolii v-ati incadrat?
Inhibat nu sunteti, sigur!
Dar, uitati mereu de ce si ce ce blog sa intrati!
Nu-i nimic, trece cu putin lut!....aplicat bine peste tot!

Iulian Mareș spunea...

Pt domnul "Alias"
Aveti mare grija, intrucat nu de putine ori cand intrati pe unele bloguri, uitati de ce intrati si care este profilul lor!
Posibil ca ar trebui un update la Bios!....poate si Windows!....
In concluzie, daca nu se mai poate, spatiul de stocare prea mic si multe baduri, observ ca incercati mereu cu o varianta de virus dar, aici exista antivirus actualizat la zi!
In varianta neoasa, o lopata peste maini, il linisteste sau il trezeste?

ifrim spunea...

Stiti ce are culoare rosie si strica dintii? Cäramida!