Un produs Blogger.

sâmbătă, noiembrie 18, 2017

In sfârșit, investiții din România în Republica Moldova

11 comments

Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in una dintre cele mai mari banci din Republica Moldova, Victoriabank

Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in una dintre cele mai mari banci din Republica Moldova, Victoriabank
BT si BERD, parteneriat strategic pentru replicarea modelului din Romania

Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, dobandind o participatie initiala de peste 39% din capitalul social al acesteia. Este pentru prima oara in ultimii zece ani cand o banca din afara Republicii Moldova isi arata interesul pentru a intra pe respectiva piata.

Tranzactia va respecta toate prevederile legii pietei de capital din Republica Moldova, iar BT va avea nevoie de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei si a Bancii Nationale a Moldovei pentru aceasta investitie.

Ca urmare a intrarii Bancii Transilvania in capitalul Victoriabank, cei doi parteneri - BT si BERD - vor detine impreuna pachetul majoritar in Victoriabank. In conformitate cu legislatia in vigoare, acestia vor face o oferta pentru achizitionarea celorlalte actiuni. Ca parteneri strategici, Banca Transilvania si BERD doresc sa contribuie la dezvoltarea domeniului bancar din Republica Moldova. De asemenea, vor sustine obiectivul Victoriabank, de a fi in continuare una dintre cele mai bune si apreciate banci din Republica Moldova.

“Suntem incantati sa ne alaturam BERD-ului si celorlalti actionari in demersul de a dezvolta piata bancara locala si de a sustine economia din Republica Moldova. Dorim sa replicam  modelul de business BT, succesul pe care il avem in Romania. Victoriabank este o banca solida, bine pozitionata pe piata bancara din Republica Moldova. Vedem potential de crestere pe liniile de business pe care in mod traditional Banca Transilvania are o bogata expertiza – IMM, retail, microcompanii – precum si in ceea ce priveste serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambitios ne bazam inclusiv pe continuarea si dezvoltarea colaborarii strategice cu partenerii nostri traditionali.” - declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate in Republica Moldova, 540.000 de clienti, 1.400 de persoane in echipa si aproape 100 de sedii. Banca se bucura de incredere mare din partea clientilor: in iunie a.c., Victoriabank avea cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din intreaga piata din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite era cel mai redus de pe piata, de 39%. Victoriabank se remarca, de asemenea, prin activitatea de carduri: peste 17% cota de piata ca numar de carduri (aproape 285.000), aproape 25% cota de piata ca numar de POS-uri si peste 37% privind rulajele cu cardul la comercianti.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania si nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca are 2,2 milioane de clienti, peste 7.000 de angajati si peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza in Republica Moldova din 2008 datorita subsidiarei BT Leasing MD, lider de piata in Republica Moldova in functie de valoarea finantarilor de mijloace fixe acordate in leasing.


Fisiere Multimedia

11 comentarii:

Leo spunea...

Aici eu nu sunt de acord cu 3 lucruri :
1. De ce " In sfarsit " ? ; deoarece Roamnia din 1990 pana in prezent a bagat o multime de bani in Moldova de peste Prut. Eu am citit ca in acesti 27 de ani , RO a ajutat-o cu peste 2 miliarde de dolari. Prin urmare , eu as folosi in loc de "in sfarsit" , formularea : " Din nou "
2. Ca frati de istorie , de limba , de cultura , cu aceasta provincie rupta de rusi din Moldova lui Stefan cel Mare si Sfant , eu nu as numi-o "Republica " , ci Moldova de peste Prut , tocmai pt. a nu se valida de mentalul romanilor , ca aceasta provincie este "o republica" istorica ce vine din istoria Roamniei , in realitate fiind o "republica" artificiala creata de imperialismul rusesc.
3. Ajutorul Romanesc de peste 2 miliarde de dolari "bagati" in Moldova de peste Prut , practic au fost sifonati si furati de gruparile mafiote dezvoltate de KGB si NKVD tocmai pt. a nu fi de folos moldovenilor de peste Prut si a se apropia de tara mama. Dovada este rezultatul atitudinii si curentului de acolo. Nu au trecut 2 ani , de când un miliard de dolari au disparut fara urma din bancile de acolo fara ca hotii sa fie devoalati. La fel se va intampla si cu acest ajutor. Va fi un ajutor pt. gruparile care slujesc rusia. Bani aruncati pe fereastra pt. ajutorul sistemului dodonist.

Mihai spunea...

Asta -i viața.
Doar de unde este se poate investi.
Ce să mai zici când unul din partea roșie s-a ridicat la adunarea de la Herculane și a cerut ca să se calmeze ritmul de dezvoltare în Transilvania fiindcă prea tare o ia înainte.
"Punct și de la capăt ".

Mihai spunea...

Bravo Sibiu!
Ca la Viena.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1640607672649863&id=180167272027251

Huhu Rezea spunea...

@leonard
După cum comentezi mai sus, unde nu prea deosebești ajutorul dat de stat de o investiție privată, nu prea pari a fi un intreprinzător pe malurile superioare ale Dâmboviței.
Cum să le mănânce rușii banii... dacă banca Transilvania și BERD vor fi majoritare în
acționariatul Victoriabank?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu as investi in dezdobitocirea rusofona in care se complac, dar le si plac al naibii, cat si in cunoasterea corecta a gramaticii limbii romane, ca de banci si chestii de astea financiare ma lasa rece si indiferent, din moment ce Romania nu este in stare de rezolvarea situatiei sociale a cetatenilor ei! Grija asta pentru indaratnicii rusofoni chiar ma enerveaza! Le dai la bot, ii saturi, iar ei tot cu Putin, sovieticii, Lenin si Dodon pluseaza, precum fufele de pe centura...

Leo spunea...

Flavius ,
Cei 2 miliarde de dolari "bagati" de Romania in Moldova de peste Prut chiar asta a vrut sa fie ; o investitie "in dezdobitocirea rusofona ". Dar cam la fel ca si pe la noi , moldovenii de acolo au avut nesansa unor "politicieni" NEPATRIOTI si manati numai de interesele lor meschine. Marea sansa a unirii Moldovei lui Stefan , a fost pe vremea puciului lui Gorbaciov când presedinte acolo era Mircea Snegur , un fripturist care se voia presedinte pe "3 judete" . E drept nici Iliescu nu a facut ceva sa-l "motiveze" pe acel Snegur , in sensul sa-i garanteze ca va fi "vicepresdinte" al Romaniei. Nesansa Romanie si a Moldovei ca a avut parte si inca are parte de politicieni a caror singura vocatie este propria innavutire.
Mare curaj au cei de la BT sa investeasca acolo , intr-o "republica" esuata economic si politic.

Viss spunea...

Mai bine am investi în dezdobitocirea populatiei pauperizate și needucate dependentă de "ce se dă". Și care rup ușile secțiilor de votare la prima oră "să fie liniște în țară" să nu vină "regili cu moșierii" să le fure porcul din coteț.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Gramatica limbii române e grea. Mai bine de jumătate din populația adultă a României nu o stăpânește. Ce să le cerem basarabenilor!?
E de mirare că după aproape 2 secole de stăpânire rusească basarabenii mai vorbesc românește, chiar dacă ei zic că vorbesc moldovinește.
Asemenea investiții în economia Basarabiei sunt la fel de utile pentru redeșteptarea națională ca și susținerea financiară de către România a culturii și învățământului în limba română.

Leo spunea...

H-ule ,
Nu am inteles prea bine , de aceea rogu-te lumineaza-ma si pe mine ; Sa inteleg ca investitia BT este o afacere , sau este un instrument pt. "redesteptarea" nationala ? Adica BT-ul "se risca" in asa zisa "republica" pt. a face "redesteptare nationala" , sau pt. a face PROFIT ? Sau PROFITUL aduce in acelasi timp "la pachet" si "redesteptarea nationala "? Ce "redesteptare" , când ai vazut cum l-au adus la putere pe dodon , trimitand provincia romaneasca in urma cu o juma' de secol ...
BRAVO Viss , iarasi cu cele mai putine cuvinte ai descris cea mai dura realitate.
Dar ce este relitatea ? sau fiecare are "realitatea" lui. Din pacate , multa lume umbla pe starzi pe la mine prin cartier vorbind singura , probabil despre "realitatea" din mintea lui.........

Iulian Mareș spunea...

Leonard, un banc...
O baba la secția de votare..
-Aici se votează cu PNL și USR?
-Daca maica, dar votul este liber, democratic, votezi cu cine vrei...
- Eu votez cu cine mi-a zis fi-miu, că iar mă bate, că știi ce putere are? Că e odihnit, că nu vrea să muncească...
Hai mamaie, ia ștampilă și votează ce vrei...
-Pai nu vad bine, maica!
-Voteaza ce vrei și unde vrei, numai sa pui stampila în pătratul asta cu săgeata! Eu nu te influențez!

Iulian Mareș spunea...

Specială de gradul 1!!!

Stelică & Red
Nici nu-mi vine sa reproduc ceea ce am aflat din presă!
ÎCCJ l-a ajutat pe Ghiță într-un dosar din cauza probelor de fistic, era să scriu KK!
Și sunt din ce in ce mai multe situațiile umilitoare.
Așa ceva? Cu incoruptibilii procurori DNA o poți lua în cioc, madam Luluța?
Pai nu mai ai dosare lucrate de Sf mai malefici? Și nici sprijinul...?
S-au retras din campul tactic? Dar nu știi de ce? Pt brațul lung și de oțel al legii adevărate...este un semnal pe care basketball nu-l înțelege! Asta e...cap greu!

PS-eu mai știu o poveste...din Spania, anilor 70-80 unde unii au înțeles să lupte ilegal împotriva ETA... și au nimerit tot în dormitor comun! Cu ușa ranforsată!
Atenție la Pană de Vultur!