Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 13, 2017

Inghețarea pensiilor militare, decisă în Comisia de muncă în prezența ministresei LOV. Așa va trece și de Plen!

36 comments
Ca să-l parafrazez pe un ministru, oficialii din structurile de apărare fac cât și cum li se permite în domeniul pensiilor militare, beneficiind de comportamentul leneș-complice al cvasi-totalității rezerviștilor, care nu-și deplasează fizicul pentru a protesta măcar o oră într-un an, și de subalternismul, intrat în sânge, al conducătorilor structurilor asociative, care s-au lăsat prostiți de ministrul Fifor... chiar în ziua de 21 11 2017, când civila LOV a trecut ordonanța cu înghețarea pensiilor militare prin Comisia lui Solomon din Camera Deputaților. 
Oricine analizează fenomenul trage concluzia că suntem mulțumiți. 
Ordinea de zi a CD din ziua de 13 12 2017
25.Pl-x 310/2017Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (PL-x 310/2017) - lege organică - Adoptat de Senat - 25.09.2017
Raport - Comisia pentru muncă (Adoptare) - distribuit - 28.11.2017
Procedură de urgenţă
Cameră decizională

PL x 310/2017elicoptere la sol
Adăugați o legendă

Amendamente admise.
Art. VII, referitor la modificarea articolelor 59 și 60 din Legea pensiilor militare, a rămas neschimbat....din lipsă de amendamente.



36 de comentarii:

Pop Iuliu spunea...

Au avut dreptate col(r) Dogaru, ăștia ai avizat OUG in ședința din 21.11.2017, pe mutește, scop in care au întârziat si cu postarea pe site a documentelor comisiei din acea zi. Niște pseudo-politicieni fara pic de rațiune si onoare.

Viss spunea...

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate.

Leon spunea...

In sedinta de plen a C.Deputatilor pot apare 2 variante:
1. Sa se solicite si sa se aprobe Retrimiterea Raportului la Comisia pentru munca, unde pot apare noi amendamente;
2. Sa fie adoptat PLx nr.310/2017, privind aprobarea OuG.nr.59/2017 si trimis la Promulgare. In acest caz exista varianta sesizarii CCR de catre Presedinte a unor articole considerate neconstitutionale din Ordonanta..!

luminita spunea...

am spus de multa vreme asta ca au facut pe intuneric acest lucru , sa le fie rusine ca stau sub fusta olgutei , alooooooooooooo FIFOR aloooooooooo CARMEN vad ca aveti pensii in armata incepand cu 540 , rusine , bravo tineti+le inghetate si sa inghetati si voi , scarbelor

maiag spunea...

latram aiurea,lupii merg mai departe,sanatate ,viata lunga si sarbatori linistite.suntem prostii de serviciu,ne au mincat tineretea,adolescenta si acum batrinetea

Leo spunea...

Nu este nici o surpriza ce s-a stabilit in Comisia de munca.
De fapt nu este nici o surpriza nici ce s-a intamplat in comisia de aparare , cu "binecuvântarea" lui "RAZA LUNGA 11x10 la a 9-a"....
Vai de mama armatei ..........

luminita spunea...

AR fi o minune sa faca presedintelasa ceva , sant in cardasie

Huhu Rezea spunea...

Ca să-l parafrazez pe un ministru, oficialii din structurile de apărare fac cât și cum li se permite în domeniul pensiilor militare, beneficiind de comportamentul leneș-complice al cvasi-totalității rezerviștilor, care nu-și deplasează fizicul pentru a protesta măcar o oră într-un an, și de subalternismul, intrat în sânge, al conducătorilor structurilor asociative, care s-au lăsat prostiți de ministrul Fifor... chiar în ziua de 21 11 2017, când civila LOV a trecut ordonanța cu înghețarea pensiilor militare prin Comisia lui Solomon din Camera Deputaților.
Oricine analizează fenomenul trage concluzia că suntem mulțumiți.

Mihai spunea...

În topicul de mai jos am postat modul ”senzational” tipic ”Romania bugetara” în care poti sa-ti deschizi un cont online la CNP civile ca sa-ti urmaresti contributiile ,etc din civil de după 2001. Eu nu am reusit fiindca nu am la indemâna un ”print” si bani de taxi pâna la Casa de pensii locală. Poate d-voastra care aveti interes in zona civila ve-ti fi dispusi sa urmati ”procedura” ,sa stati pe la vreo coada si sa obtineti contul online.
Nu stiu câti ati citit la topicul anterior ,dar merita . Absolut stupefiant in secolul informatiei electronice.
Asta-i adevarul in sistemul bugetar si alte sisteme intangibile . Incompetenta ,aroganta, superficialitate si multa minciună .
Pentru actualii guvernanti care dicteaza votul in comisii ,parlament,etc OG 59 este batuta-n cuie.
O poate întoarce doar CCR daca se va gasi cineva cu sânge-n instalatie si fara ura pe acest sistem de pensii sa o conteste.
Însa chiar si CCR care a pierdut doua procese pe la Curtea de Apel cu niste avocati pe spete judecate de CCR poate invoca ”că guvernul poate suspenda temporar ” indexarea si cu 50% din cresterea salariului mediu brut pe motive financiar bugetare justificate.
Ca atare posibil sa se revina după 2019 daca situatia finantelor se va imbunatati.
Așa că nu va mai faceti sânge rău ,mai bine vedeti de sanatate si nu-i bagati in seama. Nu observati ca au luat-o razna de tot. Dupa pensii speciale ,salarii pentru primari si administratie ,marirea lefurilor pentru cabinetele parlamentare acum vor si girofare.
Aștia sunt alesii poporului adică ”paraleli cu poporul” si trebuintele lui. Un fel de stat paralel care de fapt nu exista . La noi exista doar ”stat în stat”. Fiecare după cum îl taie capul si numai pentru el ,adica ”stat în stat” peste tot.
Și nu ai poporul care se inghesuie la cotrențaraia lu Oana Zavoranu ci poporul care munceste din greu ,in stres infernal pentru 1400 lei/luna.
Multa nemultumire peste tot.
Din surse demne vor mai veni si alte taieri/reduceri/masuri prin unele zone pâna la sfârsitul anului. Cauza ,goana după bani pentru indeplinirea promisiunilor din programul de guvernare.

luminita spunea...

Care promisiuni , vedeti-va de treaba, au promis ,cum adica tu nu respecti legi si faci altele ,DECE nu indexeaza pensiile asa cum scrie in legea 263 cel putn la civili , despre militari ce sa mai zic , batae devjoc Stau si ma intreb daca nu cumva cei ce fac asta sant niste provocatori ,vor desfiintarea PSD , su vor sa apara partide extremiste?

Leo spunea...

1. Pt. CCR , poate ridica orice justitiabil exceptiile la începutul proceselor pe care le au cu 2505 + MFA-ul pt. materia de asigurari sociale - pensii îndeosebi pt. dosare cu "obiectul" "Contestatie decizie de pensionare" ; "Recalculare pensie" , etc.. Dezavantajul este ca , invocarea eceptiilor "pe persoana fizica" au termene mari de solutionare la CCR ( peste 1 an).
2. Poate ca si KWI se va milostivi sa trimita la CCR , apectele de neconstitutioalitate când ii va veni la promulgare Legea de adoptare a OUG 59. Daca o va face , atunci va dura mai putin decat termenul "pe persoana fizica".
KWI , nu va rata ocazia sa-si atraga de partea lui cateva zeci de mii de voturi bune si de aceea sunt sigur ca va ataca la CCR când va avea ocazia.
3. In rest pt. fur si mint sa nu uitati " SA-I VOTATI BINE" ...

Alioanei Dan spunea...

Culese de pe net ... Nu spun de unde pentru a nu provoca reactii adverse ...

Sa vedem ce sa intimpla cu pensiile unor militari de-a lungul timpului ...
- militar care , in prezent , are o solda de vreo 3.000 lei
- cu evolutia soldei prevazuta in legea salarizarii (l.153/3017)
- cu prevederile oug 59/2017 (compararea si limitarea pensiei nete fata de solda neta)
- in 2016 inflatia a fost (-1,5%) ... ca urmare in 2018 pensiile vor scadea , dar va ramine in plata cuantumul avantajos
---- in continuare calculul indexarilor se va face fata de cuantumul acela scazut in 2018 , pina cind il va depasi ...
- pentru anii 2019 - 2022 am considerat o inflatie anuala de 2% ...

Fara a mai prezenta toate calculele ... iata care vor fi in 2022 pensiile nete stabilite in perioada 2017-2022 (perioada cu cresteri ale soldelor) :
- pensie stab. pina la 15.09.17 - 3.081
- pensie stab. dupa 15.09.17...- 2.257
- pensie stab. in 2018............. - 2.805
- pensie stab. in 2019............. - 3.505
- pensie stab. in 2020............. - 4.230
- pensie stab. in 2021............. - 4.929
- pensie stab. in 2022............. - 5.599

Asta se va intimpla in perioada urmatoare , perioada cu cresteri de solde dar fara corelarea pensiilor cu evolutia soldelor : pensiile nou stabilite vor fi din ce in ce mai mari (pentru conditii de pensionare absolut identice) , pe cind pensiile mai vechi vor ramine , tot mai mult , "in urma" !
Retineti : oricit ati "astepta sa prindeti" o solda mai mare (cu o pensie mai mare) , odata si-odata "calculatorul" sau starea sanatatii tot va va "elimina" din sistem ... iar cei care se vor pensiona dupa dvs. vor avea o pensie mai mare ...
*********************************
Pentru situatia de dupa 2022 , presupunind ca vreo 5 ani nu se vor mai modifica soldele situatia "se'ntoarce pe dos" : pensiile nou stabilite vor fi mai mici decit cele stabilite anterior (care "au suferit" indexarea cu inflatia) ...

Tot fara a mai prezenta calculele ... iata care vor fi in 2026 pensiile stabilite in 2022 (perioada fara cresteri ale soldelor) :
- pensie stab. in 2022.... 6.060
- pensie stab. in 2023.... 5.942
- pensie stab. in 2024.... 5.825
- pensie stab. in 2025.... 5.711
- pensie stab. in 2026.... 5.599

In situatia "stagnarii" soldelor , timpenia indexarii pensiilor cu inflatia (si nu corelarea lor cu evolutia soldelor) , ar trebui sa-i determine pe cei in activitate sa iasa cit mai repede la pensie ... pentru "a prinde" (cit mai au de trait) cit mai multe indexari ale pensiei ... Orice asteptare producind o pensie "stagnata" (datorita stagnarii soldelor) fata de pensiile anterioare care vor fi "prins" si niste indexari ...

Asta-i situatia : "Unde nu-i cap , vai de picioare !" ...
Adica ... unde nu-i cap la curvernanti vai de militari !

Pop Iuliu spunea...

Interesante amendamentele adoptate de Comisia de munca prin proiectul Legii de aprobare a OUG59/2017. Pensiile militare stabilite anterior datei de 15.09.2017 se vor indexa la valoarea bruta, netul fiind rezultatul brutului impozitat cu 10% după aplicarea unei deduceri de 2000 lei. In cazul celor pensionați după 15.09.2017, unde pensia bruta se calculează după același algoritm, dar pensia neta este plafonata de la valoarea medie a soldelor lunare nete din cele 6 luni alese de pensionar, indexarea se va aplica atât la pensia bruta, cât si la pensia neta, astfel încât aceștia vor fi in continuare discriminați.
In acest context, am temerea ca in viitor guvernanții vor invoca aceasta discriminare, generată tot de ei, si vor modifica formula de calcul a pensiei nete astfel încât si la cei pensionați anterior datei de 15.09.2017 sa li se diminueze pensiile nete.

gheorghe spunea...

REVIN DUPA MULT TIMP ,PT CEI CARE AU VOTAT PSD ,DORESC SA VA MAI GANDITI LA VIITOARELE ALEGERI SI SA MAI SCHIMBATI CU TOT NEAMUL NOSTRU INCLINAREA SPRE UN ALT PARTID, DE 29 DE ANI PSD A FOST TOT PE LA GUVERNARE SI UITE UNDE NE-AU ADUS.EU PUR SI SIMPLU PT CEI DE LA CONDUCERE CARE SUNT PSD PROPUN SA FIE DATI AFARA DIN ORICE FUNCTIE POLITICA DEOARECE SUNT O INCRENGATURA DE RUDE NEPOTI PRIETENI ETC.ALTFEL NU SCAPAM DE CIUMA ROSIE ! SA INFINTAM UN PARTID AL CELOR CARE AM SERVIT SUB ARME SI SUNTEM PENSIONARI SA FACEM DREPTATE IN TARA . ASOCIATIILE DIN TARA DE PENSIONARI SA ALEAGA LIDERI PE FIECARE JUDET SI SA SCHIMBAM TOTUL INSPRE BINELE FIECARUI ROMAN. CONFISCAREA AVERILOR CARE TREC DE 1 MILION DE EURO. CRESTEREA SALARIILOR SI PENSIILOR CA IN OCCIDENT SI INTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA. CINE ISI MAI BAGA MANA SA FIE EXECUTAT.CATEVA EXEMPLE SI SA VEZI CE CUMINTI VOR FI TOTI MUNCIND IN FOLOSUL FIECARUI ROMANAS CARE L-AU VOTAT. SI INCA CEVA INTRODUCEREA VOTULUI OBLIGATORIU CA LA SUEDEZI. IN REST SARBATORI FERICITE DRAGI CAMARAZI !

Trofin spunea...

Niste zvonisti zic ca tot balamucul cu recalcularea pensiilor militare de stat si eliminarea actualizarii pensiilor in corespondenta cu majorarile la soldele de grad si de functie de care beneficiaza cadrele din activitate, au vizat pe fostii securisti si militieni din structurile de forta ceausiste. Printre ei au picat si militarii militari pensionati pana la 31.12.2017 ( dupa aceasta data sunt numai pensionari militari NATO cu baze de calcul a cuantumului pensiilor care sunt sau vor deveni impunatoare). Asta este soarta noastra a militarilor , nu suntem niciodata la locul si momentul potrivit. Am apreciat si apreciez in continuare cultul sperantei catre mai bine .

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
De acord până la un punct...
KWI nu are interes să intervină pt că dorește acutizarea problematicii și apariția unui punct critic!

Ghiță,
Zii dumneata un partid politic care este serios și merită votul?

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Diversiunea cu foștii securiști a introdus-o MAI prin purtătoarea de vorbe, pentru a găsi o justificare pentru întârzierea nepermisă a recalculării pensiilor.
Se știe că în anul 1990 au fost pensionați toți securiștii care aveau 50 de ani. Doar aceia, care mai trăiesc, sunt pensionari ai Casei Sectoriale a MAI. Câți să mai trăiască după 30 de ani? Nu cred că sunt mai mult de 5-6 pe județ.
Actualul politic are de a se război cu unele categorii de militari în activitate.

luminita spunea...

Ala cu zvonul pensiilor securistilor sa zica si de pensiile alora carea erau informatori , din toate domeniile erau informatori chiar si din armata . Sa le fie rusine ,ca au mancat paine toti .Ia mai ganditi+va cati mai traesc .Daca va urati intre voi atunci meritati tot ce vi se intmpla.

Iulian Mareș spunea...

Lumi,
Militarii nu erau informatori in sensul documentelor CNAS, pt că membrii PCR nu puteau fi racolați, conform legislației și hotărârilor politice ale CC.

gheorghe spunea...

Înființarea unui partid politic din cei trecuti in rezervă. Sunt si tineri si cu tample albe care sunt pregatiti in toate domeniile economice. Avand in vedere ca au muncit in sistem militar ni si avut timp de smecherii sau alte furtisaguri. Au cazierele curate si implementat bunul simt cinstea si corectitudinea fata de tot ce exista pt binele celor din jur. Se pot verifica examina si promova pe fiecare dupa gradul de inteligenta si profesionalism in domeniile cerute. Se pot face multe numai sa se vrea. O seara plăcuta dragi români. Un minut de gândire la fiecare si o să-mi dati dreptate. Guvern parlament si celelalte sunt doar tot aceiasi si aceiasi politicieni. Noi nu am făcut politica pt ca a fost interzis si suntem curați ca lacrima.

Iulian Mareș spunea...

Nenea Ghiță,
In afara faptului că nimeni nu face politică de dragul politicii, în toată lumea normală este în fapt o meserie, care te aduce in preajma banilor, dar de unde banii pt înființarea și dezvoltarea unui nou partid? Sumele necesare sunt amețitoare!

Huhu,
Bomba serii...tânărul Mărimea recunoaște pt prima dată că SRI este doar un serviciu contrainformații, axat pe descoperirea spionilor!
Waw, ce mare revenire la matcă! Pai, schimbați domnilor titulatura...SRCI!...., sau se pregătește transformarea în direcție într-un mare serviciu, intern și/sau extern?

luminita spunea...

DLE MARES va inselati stiu eu cativa ,va sigur ca eu stiu bine asta . poate nu informatori dar turnatori erau , Ca sa fi fost informator trebuia sa fii putin mai inteligent ,asa ca pe la aceia nu se prea gaseau decat turnatori. Oricum este urat daca se gandesc asa .

Huhu Rezea spunea...

Militarii informatori sau colaboratori primeau sarcina de partid sa toarne şi apar în Registrele de la Primii Secretari de județ.
Nu cred ca se mai îndoiește cineva ca microfonul din garsoniera lui Carmen nu a venit de la Tel drum. Kodruța trebuie să iasă cu mandatul.

tigri2 spunea...

Vad ca va pricepeti la informatii si informatori, ar fi culmea sa nu din moment ce acest blog este al fostei securitati, iar titularii sunt "meseriasi" ai acestui sistem!

luminita spunea...

NU cred ca e mana lulutei , are destui dusmani doamna asta .,care este la fel de ....ca olguta. luluta avea tehnica mai performanta . sant si alte modalitaati de intercetare , Ce spune asta euo banuesc chiar pe ea.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Si dacă ar fi care ar fi problema ? Sau vrei sa ne spui ca Tel drum sau ce mai este pe acolo sunt afaceri curate lacrimă. Te contrazice chiar si ICCJ ,si asta trebuie sa-ti dea de gândit. Cu un asa ministru de interne dibaci si pe felie mai bine fără asisderea cu cei de mapn.
Grupul școlar infractional trebuie dovedit. Adica daca unii sunt jmecheri dece nu ar fi si cei care-i cauta la jonglerii.
Se zice că poporul care-și sustine hotii si mafiotii isi merita soarta.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu ma indoiesc ca doamna Carmen locuieste intr-o garsoniera. Ultimele informatii (de la politie sau SRI) vorbesc despre un microfon uzat moral. Banuiesc ca un ministru care nu se muta in casa oferita de stat trebuia obligatoriu sa fie protejat contrainformativ inainte de mutare si mai ales dupa. Eu zic sa mai asteptam alte informatii si sa nu trecem direct la acuzatii.

luminita spunea...

MAI t2 cum de ai ghicit ?, te pomeni ca iti pui mana in cap , dar lasa ,ca daca te atinge cumva ,oricum de acestia este nevoie si in america , au si ei de toate felurile ca sa culeaga informatii ,noi de ce sa nu avem , daca securitatea culegea informatii bine facea , acum astia doar mimmeaza ca sant servicii .....secrete astia habar nu au ce sa faca doar se parasc intre ei, asa ca lasa ca securistii aia adevarati sant aum oale si ulcele ,hai sa fim sanatosi

Mihai spunea...

Bravo Luminita. Esti din ce in ce mai pe felie. Poti să faci instructie cu Mares & co .

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Stii foarte bine că în asemenea situații te întrebi cui folosește un microfon în casa Carmeniței.
Cuiva care nu se mulțumește numai cu interceptarea convorbirilor telefonice... ci vrea să realizeze și interceptări ambientale....
SRI mai poate cere mandate doar pe siguranță națională, nu și pentru infracțiuni de drept comun.
Ce te faci dacă mortalul din perete, de lângă priză, este recent? Mai contează că microfonul este vechi?
Așa că...tot la Teldrum merg firele microfonului din casa ministrului!
Cred că și Liviu sapă prin pereții casei în care locuiește.

luminita spunea...

a aratat la rtv ca acel dispozitiv era plasat in perete acoperit de tencuiala , veche ,asa ca sa vada cine a locuit in acea casa inaintea ei, sa nu mai faca pe urmarita

Stelian P. spunea...

@Huhu
Cui ii foloseste ?, intrebarea e corecta.
In afara de Teldrum ne putem gindi la un cetatean plin de bani care spera sa obtina informatii din casa ministrului in scop de santaj, la un ziarist, la un serviciu de informatii strain (ce prostie populista din partea unui ministru de interne NATO si membru in CSAT care se lauda ca nu are protectie SPP !), la un amant gelos etc., etc.
Daca mortarul este recent e un semn usor de descoperit chiar si de catre un ministru populist care refuza protectia (in favoarea cui ?) Oare CSAT a stabilit ca un asemenea demnitar poate aprecia cu mintea lui daca are nevoie de protectie ? SRI spune ca microfonul e uzat moral nu fizic. Daca si Liviu sapa (el ar avea multe motive s-o faca) ma intreb si eu ce minte au unii dintre demnitarii nostri si la mina cui lasa secretele tarii, nu cumva la mina FSB ?

Ein Stein spunea...

Se vehiculeaza ca dispozitivul de asculatare e unul ieftin care se poate cumpara de pe piata. Asa o fi nu zic nu dar dispozitivul se afla in locuinta ministresei ascuns la un nivel profesionist. Intrebarea e cine l-a plantat. Securistii se dezvinovatesc, mie greu sa cred ca a e opera vreunui amator sau parlit de detectiv particular. S-a intrat in locuinta fara sa lase vreo urma, a fost plantat la un nivel profesionist. Cine poate sa faca astfel lucruri, cine are astfel de indeletniciri, asta e problema pe care trebuie sa si-o puna autoritatile, poate faptul ca dispozitivul era unul comercial trebuia sa asigure un alibi celor care se cred ca sunt mai mult decat ar trebui, in caz de esec.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Puștiulică...păi...nu mi te adresezi mie cu formulări de genul ...mă-tii. Ai vrut să-i răspunzi lui T3, dar ai scris Huhu.

tigri2 spunea...

https://www.stiripesurse.ro/declaratie-exploziva-facuta-de-un-apropiat-al-lui-donald-trump---vom-face-romania-mareata-din-nou-_1234572.html

tigri2 spunea...

ORA 22 .00 RTV
Mircea Dogaru la Andreea Cretulescu, despre banii nostri in 2018 !