Un produs Blogger.

joi, noiembrie 16, 2017

Predicatoare sectant-ONG-istă sau... procuror pentru care drepturile omului erau plictisitoare

66 comments



Bugetul.ro vă prezintă detalii mai puțin știute despre procurorul Lăncrănjan, cel care i-a realizat șefului PSD al treilea dosar de corupție.
Potrivit declarației de avere completate în luna mai a acestui an, Carmen Lăncrănjan nu are în proprietate nici case și nici terenuri, ea fiind posesoarea unui autoturism Skoda Octavia, fabricat în 2007. În bănci, aceasta deține o sumă modică: circa 775 de lei.
În anul 2016, procurorul Lăncrănjan a contractat un credit de la Banca Comercială Română, scadent la 2021, în valoare de 103.300 de lei.
Conform documetului citat, Alexandra Carmen Lăncrănjan a încasat, anul trecut, un salariu total de 93.855 de lei, ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în jur de 7.821 de lei pe lună.
De asemenea, ca formator la Institutul Național al Magistraturii, ea a mai primit un salariu anual de 10.347 de lei. La aceste sume se adaugă și veniturile din activități independente.
Din activități didactice și drepturi de autor, Alexandra Lăncrănjan a încasat peste 18.000 de lei și 1.000 de euro. Și acum, țineți-vă bine! 14.500 de lei i-a obținut din drepturi de autor, pentru un proiect FDSC – EEA Grants – Norway Grants. FDSC este abrevierea de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, finanțată de George Soros.

66 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Tot despre dreptate, un fost comisar sef explodeaza! A dracului dreptate!

https://www.dcnews.ro/mobile/lupu-rednic-atacat-dur-de-un-comisar-ef-fir-ar-a-dracului-de-dreptate_566178.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ia uite domnule, cum te poți împroprietări cu o super mașină!
La Kilia-n port, varianta DNA!
Mă apuc de denunțuri! La câte primesc și eu un SUV?

http://evz.ro/dna-denuntator-masina-lux.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Din de-alde muguri de Portocala, ce poate sa rasara mai mult decat niste nulitati si gunoaie cu creiere de paie? O sa li se rupa craca de atata mumu, pipi si caca!

reddog spunea...

Se misca bine Veverita si are si vorbele la ea. :)
Bad karma pentru infractorul Dragnea daca fata asta e tot din Teleorman. :)

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
In principiu poți contesta ceea ce vrei!
Dar dacă ai fost salarizat pe coeficient mai mic, ceea ce în MApN era exclus -prin OM se păstra coeficientul mai mare, în caz de restructurare -, pe L223 nu ai ce face!

Viss spunea...

Știe să țină microfonul..

medicmilitar12 spunea...

D-le RADU Catalin:... raspunsul la intrebare -depinde de: anul pensionarii-pt. ca intre anii 2001-2007-2008(perioada de restructurare a armatei romane), cadrele militare care plecau de pe functii mai mari- pe functii mai mici -erau platiti -in continuare -pe functia initiala-mai mare ,din care plecau...;in cazul in care d-voastra ati ales 6 luni- din intervalul ultimilor 5 ani din cei 6 ani despre care vorbiti-eu cred ca - NU MAI PUTETI CONTESTA -CU REZULTAT POZITIV- coeficientii-mai mici despre care scrieti...!

Leo spunea...

Eu pe Viss l-as premia pt. cea mai laconica rostire , dar cu cele mai multe mesaje transmise.
BRAVO Viss , aio * de general......

Iulian Mareș spunea...

Leonard și Huhu,
Eu credeam că la Institutul National al Magistraturii predau profesori nu și persoane cu veleități în stand-up comedy!
Puțin plinuță maskeaza ori ciorapi negri...kestiune de femei!
Renumele de "Veveriță" nu cred că se trage de la pilozitate excesiva, cum susținea cineva, ci pentru predilecția de a "sparge cu dinții nuci, alune de pădure și mai ales arahide in coajă"!
Două lucruri le expune cu superioritate și mândrie evidentă:
1- nu a dus grija zilei de mâine, provenind dintr-o familie de intelectuali...
2- drepturile omului constituie un domeniu plictisitor, grețos kiar, învățat cu scârbă!
Parcă am mai auzit asta, nu?...că sunt un moft, că pute....etc, la o doamna ce se respecta precum o hoașcă, umblând cu o haina tip prosop, sau halat de baie!

PS-Red, daca te simți atras de ideologie, mai sunt locuri la ONG, Coloana a 5-a!

Mihai spunea...

Ce mai spune ”BANOMETRUL” azi?
Spune ca la Ministerul Muncii nu sunt bani pentru plata indemnizatiilor pentru mămicile care au nascut si si-au luat concediu pentru ingrijirea copilului. Sunt restante si de 6 luni de zile.
Mai spune ca la Casa Nationala de pensii sunt tinute in stendby cu toate calculele facute dosare de pensii depuse in urma cu 4-5 luni de zile. Nu se pot emite deciiziile fiindca nu sunt bani pentru punerea acestora in aplicare.

Banometrul mai spune ca preturile alimentelor de baza au explodat ,la fel pretul carburantilor si al energiei (curent ,gaz), suficient ca 2 milionae de pensionari cu pensii sub 1000 lei sa intre în colaps.
Banometrul mai spune ca pe dosare de pensii cu raportul salariu în plata/salariu mediu pe economie =1 rezulta o pensie de exact 1000 lei x indicele de corectie (1,14),pensie cu care esti falit.

”BANOMETRU ” întreabă ?
Credeti ca în astfel de conditii guvernul isi va indrepta cu precadere atentia spre rezolvarea problemei pensionarilor militari sau spre dregerea busuiocului la pensiile civile?
De ce guvernul a amânat toate masurile pentru salarii si pensii la 1 martie si 1 iunie 2018 ? Din lipsa banilor cumva ?

Ce poate pune la cale guvernul la Herculane ?
Cred ca nimic mai mult decât să se ”purifice” cu sulf.
Procurorii acuza ,judecatorii baga la pârnaie sau achita.
Daca chiar si cu ochiul liber se vede ca pe unde calcă unii ramâne un grup infractional ce să faca si bietii procurori.

Urmeaza ”BANOMETRUL” de mâine.
Puteti contribui cu stiri financiare la zi din toate domeniile.

Stelian P. spunea...

In timp ce urmaream pe site-ul MAE conditiile de calatorie din Mexic iata ce am gasit:
” Autoritățile mexicane își rezervă dreptul de a refuza intrarea sau șederea pe teritoriul național al unui cetățean străin, inclusiv român, dacă se încadrează în următoarele situații:
• este inculpat într-un proces penal sau a fost condamnat pentru un delict grav;“
E clar ca Romania e o tara mult mai civilizata decit primitivii de acolo. La noi inculpatii conduc tara. Si au si sustinatori.

reddog spunea...

Pana la urma acest procuror spune lucruri de bun simt, nimic spectaculos.
Este important sa fii educat si informat pentru a sti ce votezi, indiferent ce partid votezi.
Huhu Rezea ii face un mare serviciu facandu-i reclama cu toate ca articolul se vrea mai degraba a fi unul denigrator. :)
Mai ales titlul... dar astea prind la personaje gen Floricica Dansatoarea. :)

Stelian P. spunea...

Problema pilozitatii procuroarei din Teleorman (semn rau ?) am citit-o chiar aici in articolul acuzator postat de domnul Huhu. Iata un scurt citat:
”Totodata aflam ca Solomon a fost si el unul dintre amanti si ca Borjog era fostul amant ocazional, prin cotloane, al Alexandrei Carmen Lancranjan (si cel care a botezat-o atat de elocvent „Veverita”, pe motive de pilozitate) Toate acestea sunt de notorietate in PTB.“

Huhu Rezea spunea...

@Avianyk
Următoarele barometre scrie-le pe un topic adecvate.
N-ai realizat că acesta este dedicat fâșnețelor predicatoare ong-iste care au aceleași simțiri civice ca și concitadinul tău cu geacă rosie? Propovaduitoare ale ciumei brune?
@stelică
Te referi la inculpatul Băsescu, nu?
@câine roșu
Stai jos, că și pe tine te plictisesc drepturile omului, tot ca pe pastorița sectantă care a memorat câteva versete civice și le reproduce fără să gândească la momentul rostirii lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Unii si-au facut un crez religios ca Justitia este Sfanta Fecioara Maria, frigida, din raiul angelic, si o tin la butonoera ca pe-un trandafir roz bombon. Ntz, ntz, ntz! Cata naivitate infantila, izvorata din cenusa basanismului, care nu-si va epuiza, se pare, niciodata admiratorii...Nu va mai amagiti cu apa rece: Romania nu are nici macar o picatura de Justitie, Dreptate si Drepturile Omului! Totul este o desfranare, un ocean de abuzuri si incalari grosolane ale tuturor legilor, regulamentelor si a Constitutiei! N-am vazut o scroafa ordinara de laturoaie mai mare si mai murdara in toata lumea, decat in Coreea de Nord, si poate ca si acolo sunt niste principii morale mai sanatoase in Justitie decat la noi!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Si la inculpatul Basescu,evident. Oricum intrebarea trebuie adresata autoritatilor mexicane. Eu am spus care CONDUC, am uitat sa spun si care AU CONDUS. Promit ca peste citeva luni sa va aduc raspunsul direct de la sursa.

Mihai spunea...

@ Huhu Rezea
În primul rând ia la cunostiinta declararea ca brend national a ”telemelei sibiene” de țurcană.
O să-ti trimit un kg ca sa intelegi mai bine de unde incepe ciuma rosie si unde se termina ciuma brună. Plata ramburs ca de brânza de Sibiu îi brânză pe bune nu promisiuni electorale tel..drumiste ....
2. Mai multa atentie , baNOmetru nu baROmetru.
@ reddog
1.Oare cum s-ar manifesta Huhu Rezea daca ne-am manifesta optiunea ca procurorii sa fie trecuti în subordinea directa a Senatului ca si camera decizionala dupa trecerea initiativelor prin Camera Deputatilor.
2.
Nu ți se pare că Huhu Rezea pune subtil din greu umarul alaturi de ”aliati” la transformarea ”statului mafiot” în ”stat balamuc” ?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Celor din organele conducatoare ale magistraților, nu tuturor magistrașilor, li s-a urcat la cap că ei sunt mai cu moț decât Parlamentul și Guvernul. Nici vorba de respectarea principiului controlului reciproc și colaborarii loiale.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Pentru intelesul celor care comenteaza aici in functie de directia vintului din fiecare articol doresc sa precizez ca nu am nimic impotriva ca Basescu sa imparta aceeasi celula cu Dragnea. Ar avea ambii multe de impartasit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Huhu Rezea, cand capul pestelui s-a imputit, este compromis in intregime! Eu, cand vad sexoase din astea, tinere, exuberante si apetisante, dar de o incompetenta profesionala crasa, ajunse totusi in varful ascensiunii ,,profesionale,'' ma duc cu gandul obtinerii acestor avantaje doar pe caile imorale oferite de nurii apetisanti, caci e de la sine inteles ca ar fi fost altfel, din moment ce niste examene de competente au fost picate victorios si iremediabil, unul dupa altul si unul mai dezastros decat celalalt! Nici mama Vanga, mama Omida sau vre-un alt expert in paranormal si chiromantie n-ar fi putut ca astfel de persoane sa determine vreo comisie sa le admita in functii in care se pot hotari destine si libertati! Una, cucuvaind printre spalierii viilor din Dragasani, refuza de patru ori sa se prezinte in comisiile parlamentare, un altul, cocotat in varful portocalului, comite atatea abuzuri cat n-a reusit un comisas bolsevic NKVD intr-o viata, car si altii din varfurile cocotierului, cvare se dedau unui desfrau de neimaginat in incalcarea tuturor regulilor legale, dar si de morala, si deja poporeanul de rand, ca si mine, i-au catalogat ca fiind ,,toti o apa si-un pamant!''

Stelian P. spunea...

@Huhu
Controlul reciproc al puterilor presupune:
- cai de atac legale prin care o putere sau autoritate a acesteia, pot actiona in judecata o alta putere atunci cand aceasta abuzeaza, incalcand legea;
- alegerea, ori numirea functionarilor unei puteri de catre o alta putere;
- dizolvarea, suspendarea, demiterea functionarilor unei puteri de o alta putere, in conditiile legii;
- avizeaza reciproc, acord, unele acte din activitatea de reglementare separata, sunt urmate de mediere, conform legii, atunci cand acestea difera etc.

Reglementarea si functionareaa puterilor statului, conform principiului separarii, egalitatii, cooperarii si controlului reciproc al acestora, este o garantie a realizarii interesului general in conditiile legii.

was spunea...

mie dor de hitler..atat am de spus

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Dorința ta va fi satisfăcută doar atunci când DNA va fi condus de un procuror care să nu poată fi șantajat cu dosare trucate sau lăsate în nelucrare, la ordin, în cei zece ani de stat mafiot băsist.

Mihai spunea...

@ Stelian
Totul este posibil daca madam ”pupila lui Base ” in disperare de evitare a semnarii contractului de inchiriere a garsonierei la Târgșor se aliaza cu Miki M (Soroș) si amândoi spre disperarea lui Huhu Rezea incheie un troc- ”pact de neagresiune„ cu DNA.
Apoi tot pe drum, pe drum, pe drum, pân-or dovedi tel....drum.
@ Huhurez
Nu ar fi mai bine să nu bagi mâna-n foc pentru un procuror ”corect” la DNA cât timp exista parlament si partide parlamentare?

Leo spunea...

H-ule , H-ule , H-ule ,
Ti-am mai spus dar nu vrei sa intelegi ca iversunarea si ura nu-ti insenineaza viata. Acum , in zilele premargatoare Craciunului , sa fim mai relaxati , mai intelegatori si nu cum se zice mai jos :
" Ici seară, ici dimineaţă...
Trec în mare grabă anii
Şi ne trece-ntreaga viaţă
Plini de griji şi de... grijanii! "
Deci sa fim plini de zambet si de bucurie , precum copii in pauze in curtea scolii.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
A vinde brânză de țurcană vâlcenilor este ca și cum ai vrea să vinzi castraveți grădinarilor.
@Stelian
Vezi ce bun ești în teorie? Politica ne omoară!
@Flavius
Intâlnirile Ghiță-Kovesi-Ponta erau în viile de valea Călugărească. La Drăgășani nu puteau din motive de Isărescu.

Iulian Mareș spunea...

Avionul,
Când scumpea și tăia Băsescu unde țipai? Criticai cumva?
Nu ai date credibile pt unele afirmații!
Cat de cat ăștia au mai mărit salariile, punctul de pensie, alții ba, sau nu au program, sau au furat enorm!
Vezi cumva icoane și nu vad eu?...mă refer la partid, nu la oameni!

Unknown spunea...

am cam lipsit!!!
am vazut ca snpp spune in informarea din 13 11 ac ca urmare a interventiilor lor (???) s-a scos din proiectul legii 153/2017 "art. 40, prin care s-ar fi ajuns la inghetarea pensiilor militare pentru cei aflati in plata in momentul intrarii in vigoare a acestei legi !!!" . Se pot face lamuriri ???

reddog spunea...

Da, sa existe control reciproc si respect intre procurori si Parlament.
Asta intr-un Parlament fara infractori.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2074491249493244&id=100007971673802&ref=content_filter

Personaje de genul asta ar vrea control si respect.
Adica daca e infractor condamnat de ce nu ar putea sa o audieze in Parlament pe Kovesi?
De ce dom'le, pentru ca asa vrea statul paralel ticalos ca infractorii sa nu poata ancheta procurori? :)

Liviub spunea...

am cam lipsit!!!
Am vazut ca SNPPC in informare din 13 11 ac spun ca urmare actiunilor lor s-a scos art. 40 din proiectul legii 153/2017 privind salarizarea, prin care ar fi fost inghetate pensiile militare ale celor aflati in plata la intrarea in vigoare a legii. Se pot lamuri???

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Lasă cioacele și cere-i avocatului să meargă la Tribunal sa vada de ce ți-au suspendat judecarea contestației din luna ianuarie. Judecarea de către CCR a excepției pe lit e) nu este un motiv.

Leo spunea...

Onorabile ,
L-am sunat si a zis ca nu este suspendare ci amanare.
Probabil am utilizat gresit eu termenul de "suspendare".
Deci , " statem" in coada de asteptare , cu ureichile in stare de ERECTIE ....

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Bolchis, Lenny B
Eu știu din lucrările Comisiei de muncă din CD că, după ce Comisia aprobase acel art. 40, Dragnea a trimis-o pe LOV să ceară comisiei să scoată articolul din Legea salarizării, articol care suspenda pe 5 ani actualizarea pensiilor speciale.
Acum se lauda mai multe organizații că au generat acea anulare a suspendării.
Citiți art. de pe acest blog referitor la Apelul către domnul Solomon presedintele Comisiei....
@caine rosu
Cum normele democratice sunt plictisitoare pentru tine, nu ai cum să înțelegi că instituțiile democratice nu se confundă cu persoanele din componența lor și că un parlamentar este ales, nu numit, cum este un procuror.
Ai vazut tu ca sunt blamate instituțiile, cum ar fi Președinția, DNA, Guvernul, Parlamentul etc, din cauza comportamentului unor conducători ai acestora? Eu am văzut, dar numai de cei care gândesc ca Băsescu.

Huhu Rezea spunea...

Incetați să mai scrieți informații despre pensii pe acest topic civic că nu le public. Redirectionați-le pe articole adecvate.

Mihai spunea...

Alo,@ tigri 2, tu pe unde dreak mai bagi flitul?
Sau te-au dat ăștia a lu Huhurez cu DTT?

reddog spunea...

Huhu Rezea
Este o afirmatie nedreapta si mi-ar fi facut placere sa va demonstrez contrariul aflandu-ne de parti diferite ale gratiilor... :)

Huhu Rezea spunea...

@câine roșu
Ai destul timp de trăit ca să experimentezi și partea cealaltă a gratiilor. De preferat ar fi să te trimită acolo un procuror pe care îl plictisesc drepturile omului sau unul care le consideră un moft.

Iulian Mareș spunea...

Red_ bleu! :))

De studiat din ce cauza doamna cu aplecare spre "alune" (nu ca ar fi singura) si-a luat unele examene dupa promovarea la DNA, fapt contranaturii!
Sa fie oare pt ca primea disarele gata facute si astfel a avut timp sa invete si sa activeze prin ONG-uri feministe? A incasat bani de la DNA, de la INM, de la ..., de la....!
Mai, dar de muncit cand a mai avut timp?....banuiesc ca este de munca la un dosar, il faci numai la birou si nu cu curul cum zicea sefa ei? Sau, poate gura pacatoasei facea afirmatii vinovate?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Haideti sa nu ne imbatam cu apa rece. Procuroarea aia nu e de capul ei si pina la condamnarea definitiva a idolului dvs. mai e cale lunga. Din rechizitoriu reiese clar ca au fost audiati o multime de martori care au avocati. Credeti ca toti avocatii sunt basisti si nu vor sa-l apere pe sfintul pesedist ?
S-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 9 persoane. Nu puteti ignora faptul ca pentru a ajunge aici sunt necesare mii de documente, expertize grafologice, sute de audieri, comisii rogatorii etc., etc. Credeti ca toti cei implicati (mai ales cei din strainatate) sunt basisti si executa ordinele statului paralel in dauna celui mai cinstit bugetar roman ?
Cum demontati ca jurist afirmatia ” Obținerea în mod preferențial și fraudulos de finanțări din bugetul național, prin intermediul suspectului Liviu Dragnea Nicolae și obținerea în mod nelegal de fonduri din bugetul Uniunii Europene prin furnizarea de documente false și inexacte” ? Credeti ca atacul la persoana procurorului este suficient ?
In fine, ca sa nu devin plictisitor pentru cei care au dreptul la degetul mic, va rog si insist sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
- credeti ca cel mai mare partid din Romania nu poate fi condus decit de oameni care au cazier ?

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Nu e treaba băsistilor, mai nou iubitori de geacă roșie, cine conduce PSD.
Are cumva Draga interdicție judecătorească de a ocupa funcții publice? Nu!
Aseară a spus Toate ca se va introduce răspunderea magistratilor și se va înființa un nou DNA pentru cercetarea magistraților.
Nu discutăm despre vinovăția cuiva dar, de principiu, nu pui un activist macoveist,care politic este cunoscut ca un adversar al PSD, să facă dosare în cauze care au fost date alte 4 soluții de NUP.
Fâşneața asta care repetă papagaliceşte niște sloganuri civice a dovedit că Tel drum este al lui Dragnea. ..doar cu niște impresii ale lui Sova şi Ponta.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Aveti dreptate. Eu nu vorbesc in numele basistilor, nu fac parte din nicio grupare politica sau nu, ci va intreb ca simplu cetatean. Nici eu nu am dreptul sa pun o intrebare, am dreptul doar sa fiu facut basist si sa mi se spuna ca nu e treaba mea sa intreb un avocat pesedist cine ma conduce ? Aroganta asta rosie de unde vine ? Pai atunci cine va da dreptul sa-l atacati pe Iohannis, e treaba pesedistilor sa-l faca albie de porci pe cel care a obtinut in mod direct mult mai multe voturi decit idolul dvs. ales pe liste de partid ? Vi se pare corect acest mod de a dialoga cu un om care alte pareri ?

Leo spunea...

Fiindca tot vine vorba in comentarii despre o "geaca rosie" , asta imi aduce aminte de acum cam 10 ani in urma si inainte , ca in fosta capitala a Tarii Romanesti , in preajma alegerilor si dupa ele , erau multi oameni pe strazi , care purtau in acelasi timp , o pufoaica rosie cu 3 trandafiri , asortata cu o sapca galbena cu sageata albastra deasupra cozorocului iar daca ploua mai acei oameni mai aveau si o umbrela azurie cu insemnele PC-ului. Asa DA , CONSENS NATIONAL , nu ce este acum când aceeasi oameni de care va vorbeam mai sus, isi rup hainele de pe ei ori isi rup mainile in adevarate batalii pt. tigai , surubelnite sau bormasini "la promotie". BRAVO NATIUNE !

Stelian P. spunea...

PS
Daca se introduce raspunderea magistratilor (sunt de acord cu ea in cazul cind actioneaza cu intentie) cine o sa aiba dreptul sa o judece pe procuroarea cu pilozitati ? Presupun ca o sa faceti liste ca pe vremea Gestapo-ului si doar procurorii care sunt cunoscuti ca simpatizanti PSD o sa lucreze la caz. Va rog spuneti-mi ca glumiti si ca nu credeti in ce ati scris.

Ein Stein spunea...

Stelian daca intra Dragnea la puscarie ce se va intampla? Va fi achitat Orban in dosarul de coruptie de la Curtea de Apel? Va inapoia Iohanis casele odtinute prin tot felul de documente dubioase? Va aparea flota? Se vor recupera banii furati de basisti prin ANRP, Microsoft, EADS, etc.? Atunci la puscarie cu Dragnea.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Viceversa este valabilă?
În sensul că cei care au dispus și cei care au executat slugarnic dosirea dosarelor pt momente de impact mediatic și cu foloase în aplauze și likuri, cu ei cum rămâne?
Dar cu judecătorii favorizați de procedeul coperta, care regretau că nu pot da 20 de ani?
Dar cu faptul că pedeapsa se știa cu câteva zile înainte?
Desigur, sunt cazuri "singulare" și nu de la noi! :))
A se vedea cine-i avocatul procurorii Moraru și de ce avocată?
Nu consideri că "dreptatea-dreptate trebuie înfăptuită kiar de se va nărui o lume"?

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Dar, de ce numai cu intenție?
Daca lovești cu mașina o persoană pe zebră, din neatenție, se keama că ești absolvit de vina penală, că doar nu ai premeditat?

Ein Stein spunea...

Nu coruptia a dus tara la dezastru ci incompetenta celor care administreaza tara. Fara o vointa politica enorma Romania nu poate iesi din situatia actuala, pentru ca nu e una roza.
Ocuparea posturilor numai si numai pe baza de examen e singura solutie, in primul rand pentru ocuprea posturilor cu oameni competenti si destramarea urzelii de relatii, pile, rubedenii care paraziteaza statul.
Ca sa-l scot din ceata pe Stelian cu nedumerirea despre cine ii ancheteaza pe "magistratii" care calca stramb. Solutia suprema de rezolvare a situatiei, culmea, e tot ocuparea posturilor prin examen. Adica un procuror sau judecator poate ocupa o functie numai si numai prin examen nu prin numiri politice sau nu.
Astfel se va incheia si disputa intre bandele de "politicieni" cine numeste procurorii sau ce dracu se mai cearta intre ei.
Propun ca numirea procurorilor generali sau a magistratilor cu functii importante sa o faca comisia de examen, nu Iohanis, nici ministru nici parlamentul nici CSM-ul.
Comisia de examinare dupa ce corecteaza lucrarile, nominalizeaza pe cel cu nota cea mai mare iar in secunda urmatoare, obligatoriu, il numesc in functia vizata. Simplu, fara banuieli de implicare politica de nicio parte. Binenteles ca trebuie un act normativ care sa reglementeze functionarea comisiilor in care sa se prevada o sanctiune unica pentru cei au de gand sa ocoleasca calea cinstita. 100 de ani de puscarie fara drept de eliberare conditionata.
E solutia suprema, culmea e ca e a dracu de simpla.
Poate ministrul Tudorel Toader o ia in calcul.

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
Daca intra Dragnea la racoare se pun in aplicare citeva principii si anume:
- rolul preventiv (cei care mai au intentia sa comita asemenea fapte o sa se gindeasca mai bine daca merita)
- egalitatea in fata legii.Fiecare o sa-si spuna - Daca chiar Dragnea a patit-o inseamna ca nu mai e de joaca cu legea.Etc., etc.
Nu stiu daca va aparea flota dar poate ca altii care stiu mai multe o sa prinda curaj si o sa declare tot ce au ascuns pina acuma. Deocamdata romanii ii condamna aspru pe cei care denunta infractorii si ii numesc turnatori. Daca e mai bine sa fim furati si sa ne facem ca nu vedem nimic ce cistigam ? In legatura cu casele lui Iohanis sunteti in eroare. El nu va inapoia nimic deoarece a avut grija justitia sa-l deposedeze de ceeace a cumparat fara sa stie ca actul de proprietate al vinzatorului este fals. Daca dovedeste cineva ca e atit de fraier incit sa dea banii pe o casa despre care stia ca o poate pierde oricind si ca in acest caz se mai aplica si articolele cu UZ DE FALS, atunci risca si el sa ajunga coleg de celula cu Dragnea.
In fine, stiu ca numirea in functii pe baza de concurs este cea mai buna solutie. Sper totusi sa nu mai aud despre preselectia candidatilor pe baza de opinii politice sau de elemente care tin de aspectul persoanei.

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Da, viceversa este valabila si se numeste complicitate sau abuz in functie.Chestia cu cunoasterea pedepsei inainte de pronuntare e trasa de par. Orice om care se pricepe in domeniu poate sa se laude in public ca pedeapsa o sa fie de....x ani. Daca ii iese predictia se lauda cit de bun este si daca nu ii iese o sa spuna ca o interventie de sus a schimbat totul in ultima clipa. Nu cunoasteti mentalitatea romanilor care se pricep la toate ?
Dar, de ce numai cu intenție?
Sa lovesti o persoana pe zebra (din neatentie) nu merge. Trebuia sa prevada ca acolo poate sa sara un copil in fuga dupa minge sau ca ii iese brusc in fata un betiv asa ca se raspunde penal pentru ucidere din culpa. Daca soferul intentiona sa ucida pe cineva si a zis ca pe zebra scapa se alege cu circumstante agravante si se poate ajunge la omor cu premeditare.

Huhu Rezea spunea...

Dincolo de disputa potrivit căreia numai corupții adversari politici trebuie să răspundă penal, trebuie înțeles că nu are ce să caute în DNA un activist al unei fundații sorosiste, implicată direct în lupta politica şi zarva anarhistă de strada.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Apropo de mult discutata modificare a legilor justitiei iata ce spune vestitul comisar sef Berbeceanu:

„Voi, ăştia de o ardeți toată ziua cu “legile justiției” v-ați gândit vreodată să prevedeți acolo, undeva, că ăia condamnați penal să nu mai poată să ocupe demnități publice în țărişoara asta? Dar să stipulați pe undeva că cei față de care s-a început urmărirea penală, ori au fost chiar trimişi în judecată să fie suspendați din funcțiile deținute, până la pronunțarea unei hotărâri definitive, v-ați gândit?
De ce voi puteți, condamnați fiind ori cercetați în diferite faze procesuale, să ocupați funcții importante taman în legislativul țării, ori să fiți miniştri, preşedinți de consilii județene sau primari?
De ce, în timpul ăsta, un polițist, procuror sau judecător, odată cu trimitetea în judecată este suspendat din funcție, iar voi ba?”

Egalitate in fata legii ?

Iulian Mareș spunea...

Stein
Am mare reticență că nu știa de acte false! Soacra și nevasta le lucrase-ra!
Citește motivarea sentinței și nu ne duce cu preșul!
După tine KWI în ce categorie intră: executiv, politic sau apolitic?
Despre Teocrație, am mai vorbit! Ai aflat o țară unde se aplică? Sunt tare curios!

Ein Stein spunea...

Stelian
Spui numai si numai aiureli.

- Rolul preventiv.
Inteleg ca toti suntem considerati potential infractori, nu mai ramane decat sa trecem cu toti prin puscarii preventiv, sa fim reeducati ca nu cumva sa incercam sa facem rautati.

- Egalitatea in fata legii.
Pai tocmai asta nu fac legile basisto/macoviste. Ca sa pricepi am sa-ti dau un singur exemplu, s-a scris in presa de baba aia care a giordit o gaina, a luat 5 ani parca, ca pentru genocid. Dar nu asta e problema, legile actuale sunt facute pentru infractorii cu bani nu si pentru cei saraci. Cati dintre infractorii cu bani au scris din spatele gratiilor "opere de arta" si "lucrari stiintifice" ca sa beneficieze de reducerea pedepselor. Baba aia saraca nestiind carte si neavand nici banii necesari, stim noi pentru ce, nu a beneficiat de nicio reducere de pedeapsa. Atunci te intreb eu, care e egalitatea in fata legii. Pe de alta parte tu fiind analfabet si nescriind in viata ta pana atunci, poate doar declaratii la politie sau semnaturi pe amenzi, nu cumva ai produs o infractiune si mai mare chiar in inima sistemului care trebuia sa te aduca pe calea cea dreapta exploatand porceste gluma de lege privind "operele literale?
Daca asta e egalitate in fata legii eu ma lipsesc de ea. Exemplele sunt multiple.

- In legatura cu protejatul tau cu casele
Pai daca el nu a stiut in prima instanta, sa presupunem prin absurd, ca documentele prin care a obtinut casele erau false, de ce dupa ce in instanta i s-a adus la cunostinta ca documentele sunt false si ca urmare i s-a confiscat o casa a tot incercat prin toate mijloacele sa reintre in posesia casei confiscate? Pai nu stia acum ca sunt false? Sunt niste termeni juridici, pe care nu-i stapanesc, care suna ceva de genul "in forma continuata".
In general nu intru in polemica cu nimeni pe cazuri particulare dar tu esti foarte insistent si scrii numai aiureli. Daca tarii asteia vrem sa-i fie bine trebuie sa aruncam la cosul de gunoi al istoriei tot ce e basist. Toooooooot!
Tu ca fost militian si nu o zic peiorativ, nu ai cum sa intelegi si sa vezi lucrurile decat prin prisma la ce ai fost si ai facut toata viata. Si nu esti singurul, toti care ati facut parte din aparatul represiv Ceausit e greu sa intelegeti care e treaba cu prezumtia de nevinovatie sau faptul ca drepturile omului sunt facultative sau un lux si alte chestiuni cu cuvinte care voua nu va spun nimic gen democratie, libertati, cinste si altele.
Daca Dragnea e vinovat sa mearga la puscarie cat merita insa nu pot sa fiu de acord cu ineptiile unui basist convins si fost militian pe deasupra care face procese de constiinta.
Si aici nu e vorba doar de Dragnea care mie personal imi este extrem de antipatic, legile justitiei se aplica nu doar politicienilor incomozi sau care nu fac parte din tabara care trebuie, ne afecteaza pe toti, de la cel mai sarac si cinstiti pana la cel mai bogat si hot.
Legile nu trebuiesc facute la ura sau pentru a satisface un interes de conjunctura, basisti trebuie sa priceapa asta.

Ein Stein spunea...

@Mares
Nu are importanta ca nu stia in prima instanta, i s-a adus la cunostinta la proces cand i s-a confiscat casa. Culmea e ca el stiind aceste lucruri s-a luptat pana la capat sa recapete casa confiscata chiar daca i se adusese la cunostinta ca actele sunt false. Iar acest om vorbeste despre penali.
Traim intr-o tara a fatarniciei. D-aia am tot scris ca trebuie schimbat fundamental de drum din pacate nu avem valori pe care sa ne bazam si sa le urmam. Atunci singura solutie e sa cream aceste valori iar ele sa confirme. Examen, examen, examen.
Asta trebuie sa fie pe buzele tuturor romanilor, sa aducem oamenii potriviti si pregatiti acolo unde trebuie. Tu ca fost militar intelegi ca intr-o organizatie nu toti sunt curajosi si bravi insa daca reusesti sa ai cativa oameni de calitate care poate sa traga toata turma dupa ei ai rezolvat toate problemele. Noi asta trebuie sa facem sa aducem la conducerea statului oameni care pot face asta.

FYI
Iti repet si tie, Dragnea imi e extrem de antipatic si PSD-ului i-ar fi mai bine fara el, asta nu insemana ca trebuie sa intre la puscarie, sa lasam justitia sa faca dreptate.
Ia uite ce am inventat:
#Examen

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Nu numai că după prima instanță continuă în a manca KK, ci și după hotărârea definitivă a definitivului!
Dulapul este ori autist ori tatăl hoților! La fel și adepții lui!

Stelian P. spunea...

@Iulian Mares
Reticente am si eu multe dar in baza lor nu imi permit sa judec pe nimeni.
Cele 3 puteri in stat sunt puterea legislativa (parlament), executiva (guvern) si judecatoreasca. Presedintele intra la cea executiva.
Tari cu regim teocratic sunt Arabia Saudita, Vatican, Iran.....
Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie link-ul cu motivarea sentintei ca sa vedem cine duce cu presul. Probabil ca eu am o versiune falsa.

Mihai spunea...

@ ein stein
Nu ma intereseaza cazul.As .vrea doar sa fac o singura precizare.
Iohanis nu are implicatie in cazul acelor adeverinte.
Apoi vinovat dovedit si condamnat in cazul acelor adeverinte false este acel secretar de primarie care a eliberat adeverinte false atât soacrei lui iohanis cât si altor petenti.
Ca atare o adeverinta falsa eliberata de un secretar de primarie cu sau fara intentie nu atrage rasunderea penala a celui care foloseste adeverinta daca acesta dovedeste buna credinta.Condamnarea secretarului presupune buna credinta a petentilor. Ca atare nu exista infractiune continuata atata timp cât la mijloc era in judecata un contract civil si ca atare judecata trebuia continuata. Ca si ceilalti petenti beneficiari de adeverinte false de la acea primarie si Iohanis dupa hotarârea definitiva se poate indrepta in civil pentru despagubiri impotriva celor vinovati de eliberarea de acte false,etc.
Ca atare procedural procesul trebuia continuat pâna la hotarârea definitivă. Chiar si daca Iohanis dovedea (sau a dovedit -nu cunosc motivatia)ca a fost cumpărător de bună credintă nu modifica cu absolut nimic hotărârea definitiva a instantei.
Asta pe scurt,juridic implica o motivatie mai stufoasa.

Vully spunea...

HUhu , înoți contra curentului , pensionarii militari nu mai votează cu PSD.Ponta ne.a dat , Ciolos cu Mulguta ne.a luat.Punct.

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
Pentru inceput va rog sa-mi spuneti daca aveti licenta in drept sau faceti parte din categoria celor care stiu sa citeasca legile in limba romana.
- toate legile au un caracter preventiv.Citindu-le stim ce putem face si ce nu. Asta nu inseamna ca suntem tratati ca posibili infractori ci doar invatam ca eroarea de drept nu este admisibila in Romania.
De acord ca la noi legile ii favorizeaza pe infractori dar ce ne facem daca tocmai ei au initiativa legislativa ? Nu cumva ar trebui sa fie indepartati de aceasta posibilitate ? Ce spune cms. sef Berbeceanu nu vi se pare de bun simt ? Egalitatea in fata legii e un principiu, cum este el aplicat la noi e alta discutie.
In legatura cu protejatul meu.
Daca dvs. ati fi in situatia lui nu ati face uz de toate posibilitatile legale pentru a reintra in posesia bunului ? A incalcat legea facind apel ?
Treaba cu prezumtia de nevinovatie am mai explicat-o aici. Poate o cautati.
Nu e cazul de o infractiune in forma continuata. Daca nu credeti un jurist atunci ramineti la Antena 3 (apropo, parca dupa arestarea lui Voiculescu au fost plimbari de protest deoarece postul urma sa fie inchis. Mai emite ?)
Va rog sa-mi explicati si mie cum faceti sa dispara Tooooooot ce e basist ? Mitraliere pe stadioane, lagare de reeducare, politie politica, rescrieti istoria ?
In fine am mai scris aici ca sunt militian cu scoala la Sibiu. Peentru unii convinsi de contrariu am dat destule detalii dar degeaba.
Nu inteleg ultima fraza. Pai deocamdata nu basistii lucreaza la legi ci pesedistii. Ce sa priceapa basistii, ca tot ce fac ceilalti e spre binele poporului ?

Ein Stein spunea...

As vrea sa trag un semnal de alarma fata de razboiul cu justitia. Buboiul asta pana la urma se va sparge si vor fi invinsi si invingatori si ca intotdeauna cei din urma vor plati. Ce se va intampla daca procurorul general sau procurorul de la DNA va fi trimis in judecata pentru abuz in serviciu sau alte probleme. Ce se va intampla cu bruma de credibilitate pe justitie in ochii partenerilor europeni sau americani. Se va reinitializa MCV-ul sau se va crea altul si mai draconic sau poate pur si simplu vom fi azvarliti in afara Europei ca marul putred din cos? Politicienii trebuie sa trateze cu foarte mare seriozitate chestiunea, nu cred ca mai e mult pana la deznodamant.

Huhu Rezea spunea...

Aici se discuta despre infiltrarea DNA de către activiștii soros-iști și macoveisti.
Propagandiști statului paralel bruiază discuțiile.
Discuțiile se sistează.

Huhu Rezea spunea...

@Avianyk
A ajuns rău Geacă Roșie dacă trebuie să-i reperez tu onoarea pierdută pe la Primăria Porumbacu de Jos. Din cauza lui bietul secretar al primăriei a facut puscărie. Cine l-a instigat să emită adeverințe false de succesiune pentru părinții soției lui Geacă?
Dar că a avut și un dosar penal pentru fals și uz de fals nu spui?
Citește pe acest blog ordonanța de disjungere a cercetării penale pentru familia Iohannis.

https://www.huhurez.com/2015/11/familia-iohannis-are-inca-din-anul-2003.html

Ein Stein spunea...

Nu am licenta in drept insa am bun simt. Eu stiam ca legile au caracter de reglementare nu preventiv, ce poate sa fie preventiv in Legea Educatiei. Vezi tocmai de aia tot insist, examen, nu doar numiri in baza unor hartii fara valoare. Habar n-am ce a spus Brbeceanu si chiar nu ma intereseaza cine e Berbeceanu. Raman surprins cum nu intelegi care e problema cu protejatul tau. A pierdut casa in instanta pentru ca documentele in baza carora a dobandit imobilul au fost false, asa a spus instanta. Acum stiind de la surse oficiale ca documentele sunt false el totusi a continuat in baza acelor documente false sa-si recapete "dreptul". Ce anume nu intelegi? Ce tot o tii cu posibilitati legale si alte vrajeli. Este cel putin imoral acest demers cu atat mai mult cu cat tu toata ziua buna ziua o tot tragi cu penalii.
Am dat replica nu pentru toate cele scrise de tine, chestiuni care n-au nicio noima insa vad aceasi retorica ca a celor de "dreapta" pe la teveuri si as vrea sa aduc un pic de lumina.
In primul rand coalitia aflata la guvernare lucreaza la legi, adica legi care vor fi in vigoare intr-un viitor insa noi traim in prezent pe legi basiste. Pricepi? Daca legile sunt proaste e "meritul" basistilor.
Al doilea aspect si sunt convins ca toti cititorii blogului au sesizat, ori de cate ori se afla vreun "dreptaci" la TV spune ceva de genul "sunteti la putere indreptati legile, ce va opreste?". Pai astia ce fac 4 ani, stau si motaie in bancile parlamentului si toaca bani de la buget, ca niste paraziti? Sa puna mana sa vina cu initiative legislative, sa cenzureze avantul celor de la putere cand e cazul si alte minuni d-astea pe care trebuie sa le faca parlamentarii.
Acum poate intelegi si tu care e treaba, poate.

Ein Stein spunea...

@avyanic
Ai perfecta dreptate in ce ai scris dar nu aia e problema, eu am spus altceva.
Putem sa prezumam ca Iohanis nu stia ca actele sunt false, atentie, NU STIA. Insa in momentul in care completul s-a pronuntat prin hotararea definitiva in motivare i s-a adus la cunostinta ca documentele in baza carora a obtinut imobilul sunt false. In urma pronuntarii sentintei e greu de crezut ca Iohanis nu a priceput ca documentele sunt false ba chiar i s-a inmanat hotararea stampilata si semnata cu motivare cu tot. Daca lucrurile s-ar fi oprit aici putem sa spunem ca lucrurile ar fi intr-o regula tipic romaneasca. Insa el nu s-a oprit aici, a continuat demersurile de recuperare a imobilului si dupa ce stia ca documentele sunt false. Poate nu exista o latura penala insa una morala este evidenta cu atat mai mult cu cat toata ziua buna ziua e cu justitia si penalii in gura.

Huhu Rezea spunea...

Comentați despre casele lui Iohannis pe topicul reluat pe prima pagina.A avut și dosar penal smenuit de același Stat Paralel care l-a scos președinte.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Când o să scot albumul cu casele sasesti primite pe chirii modice prin repartitie de toata nomenclatura comunista inclusiv sefimea in mod special din secu si militie,justitie si mai la urma armata cu posibilitatea cumpărarii la preturi de nimic pe L112 dupa ce au fost ingrijite si puse la punct prin IJCL-urilor locale precum cele de la RAPPS o sa-ti fac cadou primul exemplar iesit de sub tiparnită.
Precis va avea cel putin doua sute de pagini cu 2 case/pagină, fata/ verso si CV-iul proprietarilor actuali.
Sper sa se dea o lege prin care cei care nu le mai pot intretine si le vând de la preturi de peste 100 000-150 000 Euro în sus sa fie obligati sa doneze cel putin 70% din pretul de vanzare obtinut sasilor care au fost adevaratii proprietarii de drept ai caselor ,multe vile superbe in cele mai bune zone din orasele judetului si pentru care au primit maxim despagubite pretul unei dacii (70.000 lei).