Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 26, 2017

Trimiteţi urgent pe adresa deputaţilor Scrisoarea Forumului Structurilor Asociative ale Rezerviştilor din SAOPSN

23 comments
Preluat de pe site-ul ROMIL
 Asociaţiile rezerviştilor din toate structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională sunt încă în weekend. Aşişderea şi site-urile lor.


Preluat după pagina ROMIL
In fotocopie este forma semnata de presedintii structurilor asociative
Pentru a se citi mai usor postam Scrisoarea in format <<word>>:
Domnule deputat
              Avem onoarea să vă aducem la cunoştinţă faptul ca O.U.G. 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu - care se află în procedura de legiferare în Parlament - aduce grave prejudicii sistemului national de apărare decuplând rezerva Forţelor Armate de forţele active prin eliminarea procedurii de actualizare a soldelor de rezervist militar (pensia militară de stat) de evoluţia soldelor militarilor activi.
             Aceasta este cea de-a doua tentativă - după încercarea eşuată cu art. 40 din Legea –cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice - de a lovi în unitatea de corp a Forţelor Armate şi a discrimina pe rezerviştii militari în raport cu regimul general de evoluţie a pensiilor publice.
              Nu mai invocăm argumentele juridice deja cunoscute, subliniate de Consiliul Legislativ, privind neconstituţionalitatea unor astfel de prevederi discriminatorii, dar readucem în atenţia Dumneavoastra că însuşi Preşedintele Camerei Deputaţilor a solicitat eliminarea articolului privind îngheţarea pensiilor militare de stat din corpul Legii nr.153/2017.
            De asemenea, subliniem faptul că, O.U.G. 59/2017 împreună cu O.U.G. 57/2015 şi Legea nr. 153/2017 – care au provocat pierderi în Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională mai ceva ca un război convenţional – reprezintă trei acţiuni guvernamentale prin care se încearcă golirea de conţinut juridic a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege organică votată cu majoritate covârşitoare de Parlamentul României.
               În numele Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională impreuna cu Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza” vă adresăm solicitarea de a cere retrimiterea O.U.G. 59/2017 la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor ÎN VEDEREA REEXAMINĂRII ART. VII din conţinutul acesteia şi punerii sale în acord cu prevederile constituţionale şi deciziile relevante ale Curţii Constituţionale a României. 
Precizăm că în conformitate cu Legea nr. 223/2015, aşa cum recunoaşte şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, începând cu ianuarie 2016 singura structură guvernamentală competentă să iniţieze măsuri în domeniul pensiilor militare este Ministerul Apărării Naţionale în calitatea sa de coordonator al Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.
                    Cu convingerea că Grupul parlamentar, al cărui lider sunteţi, va sprijini solicitarea noastră, vă rugăm să primiti, stimate domnule deputat, asigurarea înaltei noastre consideraţii.

Semneaza,

Presedintii structurilor asociative ale militarilor in rezerva si retragere

23 de comentarii:

Mihai spunea...

Ca sa se poata aplica cererea spre deputati TREBUIE NEAPARAT SPRIJINITĂ una din cele mai bune masuri luate de un guvern în ultimii 27 de ani ,respectiv trecerea contributiilor de la angajator la angajat , cu stopaj la sursă pentru neplata.
Daca masura se va pune in practica cu succes ( cu toate ca se incearca sabotarea prin toate mijloacelor de catre cei certati cu plata contributiilor plus niste lideri sindicali???)se vor gasi bani probabil sa se actualizeze cel putin cu majorarea punctului de pensie si pensiile militare,evident pe lângă necesitatile prevazute pentru pensiile civile si salarizarea unitara.
Pâna când în visterie nu se aduna banii preconizati din aceasta masura nu cred ca poate fi vorba de ceva sperante in favoarea pensiilor militare.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
De ce să mai sprijinim acea ordonanță de modificare a Codului Fiscal dacă este deja emisă și intră în vigoare de la 01 01 2018?
Stopajul la sursă este pentru plată, vericule, nu pentru neplată.
S-au mișcat foarte încet aceste asociații pentru a scrie o pagină de revendicări.
Se adresează ca și când Raportul Comisiei de muncă pentru PL x 310 ar fi ajuns în Plen.

Pop Iuliu spunea...

@All
Zvonul ca, Comisia de munca din Camera Deputaților a acordat aviz favorabil proiectului Legii de aprobare a OUG 59/2017 a fost lansată public de care SCMD, care susține ca avizul ar fi fost acordat in ședinta din 21.11.2917, la solicitarea deputatului/ ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. Cert este ca nici pana in prezent pe site-ul Camerei Deputaților nu au fost postate Ordinea de zi si procesul-verbal al ședinței Comisiei de munca din 21.11 ac, deși sunt postate documentele ședințelor ulterioare. Oare, iese fum fără foc?
Cine are detalii i-l rog sa posteze pe acest blog, cred ca domnul Tigri 2 ne poate clarifica! Mulțumim!

Leon spunea...

PLx nr.310/2017 nu are depus Raportul Comisiei ptr.munca, nu este programat saptamana viitoare nici la Comisia ptr.munca nici in Sedinta Plenului..!
Si atunci noi ce sa intelegem din acest Comunicat ? Nu prea se leaga.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Am vrut sa spun ca este bună masura blocarii conturilor angajatorului în caz de neplata a contributiilor.
S-au miscat fiindca sunt afectati cu totii ,altfel ......fiecare cu ale lui.
Da ,pe tema asta trebuie sprijiniti si contracarate prin toate mijloacele mass media ,etc toate tendintele de intimidare si de incetinire a procesului de transfer.

Mihai spunea...

Am inteles ca d-na LOV s-a prezentat în ultimul moment la comisia si a dirijat votul spre aprobarea ordonantei in forma propusa de guvern. Probabil au urgentat trecerea ei in vederea formarii bugetului în forma pe care si-o doresc fara cheltuieli suplimentare pentru pensiile militare (lucru neconstitutional).
Din toate sursele se vehiculeaza ca nu sunt bani pentru masurile preconizate si ca se accentueaza punerea in aplicare a transferului contributiilor la angajat in scopul aducerii banilor necesari implementarii legii salarizarii unitatre si a majorarii punctului de pensie de la 01 06 2018.
Pâna când nu sunt edificati cu ce se aduna din masura transferului contributiilor la angajat nu se pune problema trecerii OG 59 in alta forma.
După ce se vor edifica posibil ca de la 1.06 2018 sau după acesta data sa se modifice ceva in domeniul pensiilor militare privind actualizarea.
Interesul lor prim este punerea in aplicare alegii salarizarii si sustinerea pensiilor civile si a ajutoarelor sociale.

Viss spunea...

Am auzit zvonuri care confirmă postarea Tigri3. Nu cred că este vorba de intenții răuvoitoare în acțiunile LOV, pur și simplu are un mandat politic prioritar - foamea de bani pentru ajutoare sociale-. La asta se adaugă incompetența în materie îngroșată de caracterul său de mahalagioaică. Să sperăm că va găsi bani pentru toate acest guvern. Să ne rugăm cu toții!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa nu ai iluzii pt că vei avea deziluzii!
De la membri comisiei, la modul real pitecantropi, eu nu am așteptări!
Ce zici, domnule deputat de Bârlad, când îți fac o vizită în pușcărie, pt că abuzul de putere și exconstitutionalismul tău, sub semnătură, nu va rămâne așa!
Vei învăța și tu, umflatule, ce înseamnă democrația și respectarea Constituției, referitor la care, kiar dacă nu te exprimi în clar, tot un moft personal este!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Mor de ciudă când cititorii acestui site pot să scrie prostii de tipul celei scrise de dumneata mai sus.
Am scris de atâtea ori că parlamentarii nu răspund juridic pentru vot si opiniile politice.
De unde pornirea asta la mai multi rezerviști de a actiona penal impotriva parlamentarilor.. pentru modul cum votează?

ARTICOLUL 72 din Constituție
(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.


Propaganda statului procurorilor v-a scurtcircuitat rațiunea.

Leo spunea...

Super !!!,
Deci trebuie apelat la mila divina cu rugaciuni (poate si oleaca de post), pt. ca fanteziile economico financiare ale lu' fur si mint sa devina realitate. Pai au devenit de mult.
A scazut cu 15% puterea de cumparare a romanului intr-un an , iar aproape toata lumea este bulversata si nemultumita. Si noi sa "ne rugam".... Nu credeam ca azi voi zambi asa de dimineata.........

luminita spunea...

NU va mai agitati ca si asa va urasc civilii pentru pensiile NESIMTITE pe care le aveti , asteptati sa vedeti daca in februarie vor creste salariile si in 2019 poate se vor razgandui si cu pensiile militare POATE

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Vom vedea si GIO-grup infracțional organizat-, din parlamentari, pt încălcarea conștientă si cu rea credință a Constituției!
Mai este un pas și încep și eu să cred că trebuie kiar grăbită acțiunea! Când tu, ca porcu, îți dublezi trocu, ai tu impresia că alții te vor lăsa să faci legi neconstituționale, ca GIO?
Le urez La multi ani în pârnaie!
Și vrei tu să cred în ES, deputatul de Bârlad? Uite că eu nu pot și nici nu am timp să cred în măscăriciul ăla!
Sa dea Domnul sa mă înșel eu și să păcătuiesc!
Și să vezi pe toți gângavii și cretinii parlamentari la paradă, peste câteva zile! Patrioții neamului, gata să moară pt țărișoara noastră!
Mai urmează să fiu tot eu acuzat pt scepticism!
Sunt 2 variante...
-legea de aprobare a OUG59 se aprobă identic cu ordonanța:
-legea de aprobare a OUG59 va avea soarta legii de aprobare a legii similare pt OUG-57.

Ela Pop spunea...

Si eu cred ca Ordonanta asta nu va tine mult fiindca e profund discriminatorie: de pilda ,pensiile civile de 2000 lei se majoreaza cu 10% in 2018 in timp ce pensiile militare de 2000 lei sunt inghetate fara nicio alta posibilitate de majorare .De ce? La civili nu a venit " gerul" numai la militari? Practic pensionarii militari sunt "pedepsiti" pt ca au servit tara!? Daca asta nu e discriminare clara atunci nu stiu care e.Pt asemenea abuzuri ar merita sa intre in vizorul DNA.Sa nu uitam ca pensiile lor au fost dublate si apoi inghetate.Sa le dubleze si pe ale noastre si dupa aceea sa le fi inghetat.Asa pot zice ca_si fac legi care sa_i avantajeze doar pe ei,ceea ce nu e ok.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
N-ai înțeles nimic din art. 72 din Constituție.
Nu ai să întâlnești vreo sancțiune în Constituție. Incălcările principiilor constituționale sunt pedepsite penal sau administrativ dacă legea prevede.
CCR a dat sute de decizii de neconstituționalitate a unor prevederi de lege adoptate prin vot de Parlament.
Art 72 interzice parchetarilor să încerce să-i tragă la răspundere pentru asta pe parlamentari. Altfel, țara ar fi condusă de parchetari.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Știu și eu asta, dar îmi place cum sună și mai că așa ar trebui!

Huhu Rezea spunea...

@Anonim, alias Bontas
Dacă vrei să afli câte ceva despre pensiile militare în cuantum de sub 2000 lei, citește aici un comunicat al MApN de pe vremea în care vrs era tot 197,33 lei.

https://www.huhurez.com/2017/10/comunicate-din-vremea-cand-mapn-apara.html

Vezi că este publicat mai sus un articol despre demența mintală.

Ela Pop spunea...

@anonim
Nu conteaza cuantumul pensiei, puteam sa scriu orice suma, important e ca 2 pensionari avand pensii egale,unul fiind civil ,celalat militar sunt tratati diferit ( discriminatoriu)cand vine vorba de majorari .Nu e corect ca sa fie majorata doar pensia civilului si a militarului, nu! Sau crezi ca nu sunt civili cu pensii peste 2000 lei??? Te inseli!

Leo spunea...

Daca memoria (care este de genul feminin) nu ma inseala , atunci când exista transparenta la MFA deoarece guleratii erau sub control , oare nu era chir Gabita ministru ?

Iulian Mareș spunea...

Pt Alias!
Îi urez din plin o noapte agitată, plină de coșmaruri, cu somnambulism și fantome cu spume și boticuri roșii de vampiri!
Atenție la AVC și liniște deplină doar după injecția de la 04.00!

PS-aliasule, mai există vreun blog unde sa nu primești șuturi in rât?...până acum eu știu cam 3-4!

Leon spunea...

In data de 28.11. Comisia pentru munca a dat aviz favorabil privind OuG.59/2017, PLx nr.310/2017..!
Urmeaza discutarea Ordonantei in Plenul Camerei in sedinta de azi sau in urmatoarea saptamana.

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Comisia de munca întocmește Raport în Pl 310, nu dă aviz. Unde ai citit asta?

Leon spunea...

Plx nr.310/2017..adaugarea din 28.11.2017..pe siteul Camerei Deputatilor..! Este adevarat ca nu apare si Raportul..numai informatia

Leon spunea...

Acum a aparut si Raportul cu 3 amendamente aprobate; in urma cu o ora nu era pe site..!