Un produs Blogger.

vineri, decembrie 01, 2017

Ce ar fi pățit I.C. Brătianu, artizanul MARII UNIRI, dacă...? Așa gândește un tânăr anti#

14 comments


La prima probă, „Care este modelul tău în viață”, concurentul Daniel Georgescu a spus că Ion I.C. Brătianu, un om politic român care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918, este modelul său.
 Liviu Pleșoianu a completat: „Dacă Brătianu era în zilele noastre, îl rezolva doamna Kovesi cu foloase necuvenite imediat”.

14 comentarii:

Stelian P. spunea...

Istoria nu se politizeaza si nici nu se judeca pe baza de "ce ar fi patit,..daca ar fi fost...daca era...etc.

Stelian P. spunea...

PS
Pun si eu o intrebare in acelasi ton:
- Daca Hitler cistiga razboiul mai indraznea cineva sa-l critice pe Iohannis ?

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
N-ai de lucru ca să pui întrebări retorice.
Dacă FDG-ul lui Iohannis este recunoscut astăzi ca succesor al organizației naziste Grupul Etnic German și i s-au retrocedat toate bunurile confiscate prin Decret Regal, pentru el și pentru FDG este ca și când naziștii au câștigat războiul.
Noi îndrăznim să-l criticăm pe drăguțul tău Geacă Roșie, dar nu îndrăznește sibianca Kovesi să-i ancheteze actele de corupție.

Mihai spunea...

@ Huhurez
În primul rând ca sa nu încep cu ”dacă” aș face ordine cu toti securistii care stau în casele FDG-ului-urmas al patrimoniului stramosilor lor. Plus cu cei care au pus umarul din greu la subminarea economiei nationale pâna la razmutare la nivel 0. Plus cu cei care inca mai râcâie.
Daca Bratienii si ”bogatii” vremurilor erau cautati la averi de o justitie care exista doar pentru talpasi ,în mod sigur nu apuca multe discursuri ............
Probabil Piș_coi_anu cu coama legata o astfel de justitie isi doreste.
Greu de gasit procurori cu sânge-n instalatie care sa aiba curajul să -i caute pe mafioti de afacerile paguboase pentru stat. Mai ales daca astia vor sa ne si conduca după ce ne mint cu promisiuni gârla doar in scopul de asi scapa pielea.

tehnocrat spunea...

Marele clasic al zilelor noastre sorin ovidiu vantu o spus "Intariti-va statul" baiu e ca nu le-o spus si care stat, unii au inteles sa intareasca statul mafiot altii, statul de drept.
Daca Romania este cum este, de vina-i justitia, foarte bine platita si foarte inconsecventa si selectiva.
O vina o are si geaca rosie, garantul statului de drept.

Mihai spunea...

PS
Si daca era DNA pe vremea Bratienilor în mod sigur luluta nu-i străngea de _oite numai pe ei si pe alti jecmănitori de sărmani ci si pe regii astia care au adunat la avere cam un sfert de Românie??????? și probabil nu mai asistam azi la propuneri de sustinere a ”casei regale ” cu 28 milioane euroi pe an ca sa huhureasca în liniste în timp ce se inchid sectii din spitale si nu sunt medicamente pentru tratarea bolilor grave ,etc.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian; @avianyk
Istoria reține doar evenimentele importante din viață unei națiuni şi persoanele care le-au ìmplinit.
Marea Unire se confundă cu numele lui ICBRATIANU şi Ferdinand I
Venind mai spre zilele noastre, evenimentele din 1989 vor fi legate de Ilie cu, intrarea în NATO de președintele Constantinescu, negocierea aderării la UE va fi legata de negociatorul Pușcaș de la Cluj și de premierul Adrian Nastase. Restul intră la și alții.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
luminita spunea...

mai t3 . alta treaba nu ai

Stelian P. spunea...

@Huhu
Eu zic sa trecem articolul la categoria glume. Daca o continuam asa atunci vis a vis de expresia " este ca și când naziștii au câștigat războiul" se poate spune ca partidele de stinga si sustinatorii lor ar fi acuma un sapun de calitate slaba (numai pentru popoarele inferioare). Vai de cele care au intors armele.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Gl.Berdila nu este trimis în judecată ci a avut o plângere la P.Mil., care nu s-au finalizat încă cu dosar trimis în judecată!
Daca tu zici că și regretă, atunci este un lucru bun!
Există alții care nu numai că nu regretă că au obținut fraudulos niște case, dar și insistă să o păstreze! Ghinionul lor!
Este Șeful Direcției planificarea strategică din SMAp!
La timpul potrivit te-am și avertizat că vei avea surprize...

Viss spunea...

Măi,Tigri3
Nu îți vezi tu de treaba ta, mai bine? Te-a avertizat și femeia aia! Ce, fură de la tine din pătul (olteneşte pentru hambar)?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Marcu arcul și ciment îl!

Ce propui, de fapt? Posibil să și ai idei!?
Sa nu începi cu aia, cu partidul, că te cred copil mare!