Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 23, 2017

Mărturisirea-testament a generalului Iulian Vlad despre ultimele clipe de viață ale generalului Vasile Milea

38 comments

38 de comentarii:

Leo spunea...

- Ieri la B1TV , fostul Generalul procuror Voinea a spus ca Milea a fost impuscat de col. Parcalabescu ( pe atunci seful garzilor patriotice). Toate probele au condus ca nu a fost sinucidere spunea Voinea. Iar Vlad iulian sugera ca s-a sinucis. Eu il cred pe Voinea.
- Tot Voinea mai spunea ca Milea a fost lasat sa moara la spital - citand un medic martor de acolo , care a primit telefon de la un general cu vocea lui Stanculescu care i-a cerut sa nu fie operat .
- Parcalabescu , a executat ordinul lui Ceausecu iar primul ministru MFA dupa Milea a fost Ilie Ceausescu , care in cateva ore de ministru a semnat si cateva ordine spunea Voinea.
- Vlad Iulian , a cam mermelit-o cu tragerile de pe acoperisul palatului spunând ca pe 23 când s-a inspectat locul de tragere nu s-a gasit nimic desi s-a tras cu trasoare pt. diversiune si nu cu cartuse de manevra. Adica a vrut sa sugereze ca s-a folosit simulatoare de aceea nu s-a gasit nimic. Normal daca se foloseau fie cartuse de manevra sau fie trasoare trebuiau sa existe urme (tuburile cartuselor)

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nici acum nu te-ai prins că procurorul militar Dan Voinea nu a ieșit din rolul jucat la procesul de la Târgoviște?
Vlad nu s-a numărat printre învingătorii loviturii de stat. Ce interes ar avea să mintă în interviul lăsat să fie difuzat după moartea sa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt taine grele care se duc in morminte, o data cu pastratorii lor. Variante ale mortii vor circula si de acum incolo, ca si pana acum, fiecare incredintandu-ne ca detin adevarul. Varianta lui Voinea ar fi o posibilitate, dat fiind ca este serios si credibil. Chiar m-a pus pe ganduri...
Eu mi-as fi dorit un Iulian Vlad sef peste DNA. Ei nu umblau cu probe, ca acum, sa-si piarda timpul cu ele: Iti incigeau talpile cu cravasa de ieseau aburi ca la locomotiva din epiderma inrosita si inbasicata, la beci, de spuneai si tzatza pe care-ai supt-o! Gaseau pana la ultimul ac din pradaciuni! Odata scapat din tot balamucul prin care treceai, nici cu ordinul Papei nu mai puneai laba la praduieli, pana la moarte! Acum se umbla cu procurori ospatari, frizeri, camatari si soferi de taxi de s-a ajuns pana la portocale putrezite, cu martori falsi, denigrare publica cu circul catuselor, acuzatii neantemeiate si de aceea se fac achitari in instante pe banda rulanta. CEDO ne-au fript budgetul pana acum! Abia acum aflam despre cazul lui Voiculescu, de exemplu, cum s-a dat ordin clar sa-l infunde chiar si 20 de ani, ca asa venise ordin de ,,sus,'' indiferent ca e sau nu vinovat, si numai pe probe fabricate si martori falsi! Asta a dus la ce se intampla acum cu legile Justitiei. Generalul Milea va ramane, totusi, un personaj controversat si o enigma a Istoriei

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Fostul sef de stat major al D.1Mc. T.V., cred ca a fost imputernicit si Cdt., era foarte legat de Cc PCR prin natura functiei in executie, de sef de stat major al GP si adanc implicat in ceva actiuni rasuflate la Timisoara si deciziile politice privind patrulele mixte!
Existand dubii si dpv criminalistic multi ofiteri au crezut si continua sa creada, in sinea lor, ca el l-a sinucis pe Milea! Milea, un tip micut, dolofan, cu brate scurte si groase i-ar fi venit greu sa-si puna teava la inima, perpendicular pe piept, cf traiectoriei glontului; au fost si controverse pur criminalistice...
Dupa ceva expuneri, 90-93, col. Parcalabescu a iesit din scena!

Leo spunea...

Apoi nu mi-a placut deloc cum Vlad incerca sa faca din securitate fata mare si neprihanita , insinuând ca din dimineata lui 22 dec. securitatea a fost in cazarmi , cu alte cuvunte ca de atunci incolo numai armata a tras. Apoi , nu raspundea clar la o intrebare a lui Unteanu , facand pe misteriosul. Trebuia sa ne spuna si cine a fost Militaru , seful agenturii FSB-ului care a declansat revolta CADA prin numirea lui ca ministru MFA de Iliescu. Mare lucru nu a spus dupa parerea mea.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma jur pe viata mea ca in Navodari, Mamaia si Constanta cu ochii mei am vazut pe acoperisuri indivizi in salopete-combinezoane negre, atunci la Marea Vanzoleala, cu mitraliere gen Uzi, scurte, cu cagule si intr-o continua miscare de aparitii-disparitii si pe cocosatelea, de colo-colo. Locuiam la ultimul etaj la Navodari, si am vazut clar cum trageau la brodeala, i-am vazut pe unii de la distanta de 30-50 m pe blocurile vecine, dar nu trageau asupra cuiva, ci in ziduri, la nimereala-aiurea si in plan vertical. In Gara Constanta era prapad de schimburi de focuri, iar in Mamaia si Curbu de sus si de jos s-a tras o noapte intreaga din toate partile si se vedeau trasoarele pe cer spre si dinspre Mare, cat si din si pe toate directiile. Am vorbit cu ofiteri care mi-au declarat ca s-a tras asupra lor de catre indivizi imbracati in combinezoane sau salopete negre, au tras si ei in directia lor insa n-au capturat pe nimeni sau sa impuste pe cineva, de parca erau fantome. Oameni buni, si altii au vazut ce am vazut eu, dar si in alte localitati, dar de unde si cine erau acei indivizi? Si acum ma framanta aceste intrebari fara de raspuns...

Dan B. spunea...


Din relatarile criminalistilor independenti de Securitate, rezulta, fara tagada, imposibilitatea sinuciderii. In schimb, din discutia cu aghiotantul, am inteles ca Pârcalabescu l-a impuscat pe Milea.
Iar cum Pârcalabescu calca pe cadavre ca sa urce el, l-am crezut in stare s-o faca!

Unknown spunea...

dle L poate vrei sa spui altceva , asta a fost situatia , vi se pare ca acume ste nemaipomenit de bine_ ? santeti multumiti ca fosti militari sa fiti facuti nesimtiti cu pensiile voastre? nu vedeti ca cei care au fost in strada inainte de 1989 sant tot aceeia care va denigreaza azi? eu nu vad nimic nou fata de ce a fost , dar vad ca nu mai aveti dreptul ca pensionari sa va bucurati de respect . Oare asa era pe vremea cealalata ? bine atunci , sa fiti sanatosi si sa va bucurati de toate beneficiile vremurilor astea . Vlad a spus tot ce se putea spune. CHIAR fiul meu s-a retras in cazarma in ziua de 22 , era foarte surprins de o asemenea comanda ,stiind ce este in strada hai sanu mai faceti dvs afirmatii , ca santeti departe de adevar , DE fapt traiti adevarul acum pe pielea voastra , cand alde CRETULEASCA si CHIRIAC isi bat joc de voi , la multi ani ,daca astia mai sant multi

Iulian Mareș spunea...

Au început să sosească actualizări in baza L152!

Stelian P. spunea...

https://revista22.ro/70268377/cine-au-fost-teroristii-iulian-vlad-spune-c-erau-de-la-securitate-declaraie-olograf.html

Dan B. spunea...


@Mihaela Marinescu:
Incercati sa va recuperati bunul simt, adica sa nu mai contraziceti fara argumente.
Intaresc cele spuse de dl Ifrim, si eu fiind martorul unor blocari de purtatori de uniforme negre in com Otopeni, cu uniforma de securist pe dedesubt, al fugaririi unora dintre ei cu TAB-ul R.Mc de la Rm Sarat catre calea ferata limitrofa comunei.
Sau n-ati auzit de detasamentele SOIMII, organizate la nivelul fiecarui judet, compuse din ofiteri si subofiteri din Militie si Securitate, care, pe timpul antrenamentelor, imbracau salopetele negre, astfel incat nici ei nu sa nu realizeze provenienta colegilor lor?
Asadar, nu generalizati cand o mica SU, in care activa fiul dvs, s-a retras in cazarma. Si pe USLA-sii de la OTP i-am lasat sa plece dupa ce a fost inventariat armamentul si munitia, insa asta a fost posibila doar de teama parasutistilor chemati pentru neutralizarea lor (voiau sa plece cu armamentul la ei).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si Armata si securistii erau sub juramant de loialitate, ca si militienii si toti romanii. Stim toti ce ne astepta, daca nu executam ordinul: Curtea Martiala si codamnarea la moarte, la modul lapidar, pentru ca era Stare de necesitate! Putem invinovati, insa putem sa ne gandim si la asemenea lucruri si sa le acordam circumstante atenuante, unora sau celorlalti, chiar si sa-i dezvinovatim. Probabil ca securistilor li s-au zis ca Armata a tradat, iar Armatei li s-a comunicat ca sunt infiltrati din Orentul Mijlociu, sau alte ,,forte teroriste'' care sa destabilizeze Romania. Toti erau derutati atunci, iar razboiul informatiilor false si razboiul psihotronic si psihologic deja crease confuzie si deruta ca ne suspectam unii pe altii, si de aceea s-au impuscat unii pe altii pe capete. Greu sa dai vina pe o categorie si s-o slavesti pe alta. In unele teatre si focare de schimburi de focuri, un rol devastator l-a avut alcoolul ingerat individual sau in grupuri, fapt care a alterat capacitatea de observare si de luat decizii corecte. S-a baut de nu s-a mai gasit zile intregi alcool prin alimentari...Civilii au pus laba pe arme si si-au facut de cap cu obraznicie si tupeu, dand ordine ofiterilor cum sa actioneze, in cateva cazuri, acestia infricosati de starea de atunci acceptandu-le compromisuri care au dus la varsari de sange. Toti au fost buni, toti au fost vinovati, unul n-a fost mai breaz, doar dupa ce s-a stins panarama vanzolelilor unii au avut tupeul sa revendice o ,,victorie'' care sa le aduca acum pensii si favoruri de ,,revolutionari care i-au asezat pe soclul nababilor imbogatiti de pe urma acestei ,,Revolutii'' confiscate, sau ce naiba o fi fost, ca acum i se zice, de la Procuratura Militara, oficial, Lovitura de stat! In acst caz ar trebui sa dispara toate privilegiile asa zisilor ,,revolutionari'' de carton, printre care si niste oportunisti, cu ghiotura, care in timpul vanzolelior au stat ascunsi prin sifoniere sau pe sub paturi, acum mari eroi!

Iulian Mareș spunea...

Azi și mâine atât se poate spune public....

http://m.adevarul.ro/locale/buzau/istoria-temutilor-militari-romani-trimisi-decembrie-89-timisoara-lichideze-liderii-revolutiei-functiona-batalionul-404-cercetare-diversiune-1_5a3d0518d7af743f8d9d3d7c/index.html?utm_source=recomandari_articol&utm_medium=Direct&utm_campaign=recomandari

Unknown spunea...

DLE Mares . nu mai faceti glume, doar pensiile au venit .

Unknown spunea...

AI ceva la cap DLE STELIAN P .

Unknown spunea...

DAN bunul simt sa il ai dta sa stii ca am mai multe argumente decat crezi , Lasa povestile aste pe care le spui , poate chiar dta erai unul care ar trebui sa raspunzi , hai gata

Huhu Rezea spunea...

Cui a folosit diversiunea cu teroriştii? Evident că celor care au dat lovitura militară de stat.
Iliescu, Roman şi revoluţionarii au fost doar interfaţa politică şi civică a evenimentelor. Atât de mult i-au speriat diversioniştii pe Iliescu şi Roman încât şi astăzi nu le vine să creadă că teroriştii au fost doar o perdea în spatele căreia unele structuri de forţă s-au legitimat ca apărătoare ale noului regim. Trăiască D.. MStM şi trupele sale de cercetare şi diversiune.
Abia după legea electorală, cu reguli constituţionale, din primăvara anului 1990, şi a alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din mai 1990 s-a instaurat, cât de cât, o conducere democratică a tării.
Dacă V. Stănculescu ar fi stiut că face puşcărie pentru Timişoara, nu dădea el aşa uşor puterea din mână după arestarea lui Ceauşescu.

Pop Iuliu spunea...

@Leonard
Deși nu cred ce afirmi tu cu privire la faptul ca gl. Victor Stănculescu a cerut cadrelor medicale sa nu acorde ajutor medical de urgentă gl. Vasile Milea, vin cu o chestiune de can-can, primul a fost cumnat cu col. Corneliu Parcalabescu, șotiile lor fiind surori, verișoare primare cu tatăl meu.
In acest context afirm cu tărie ca atât gl. Victor Stănculescu cât si Col. Corneliu Parcalabescu au fost ofițeri de cariera, oameni altruiști care nu ar fi făcut pentru nimic in lume un rău altor oameni, asa ca ii rog pe toți cei care ii critica sa vina si cu argumente.

Iulian Mareș spunea...

Mihaela,
Sub cuvânt de onoare, Da!....am văzut o astfel de decizie de actualizare a unui pensionar în vârstă, care nici nu știa ce-i cu ea!
Nu a primit nimic în plus!
Poșta a adus-o acum 2-3 zile!
Omul era supărat că nu a venit și cuponul...

Iulian Mareș spunea...

Pop,
Că să te cred,....
Din ce localitate este soția lui Parcalabescu?

Leo spunea...

@pop iuliu
Eu doar am reprodus ce a spus gen. procuror Voinea , la o emisiune la B1Tv pe 22.12.2017. Nu mi-a dat motive sa nu-l cred. Mi-ar placea si mie sa stiu adevarul istoric ADEVARAT. Poate ca il vom afla cu ocazia redeschiderii dosarului revolutiei.
Cert este xa si Iulian Vlad, in interviul postat de H , a spus cam acelasi lucru cu ce a spus acum 2 zile Voinea si anume ca Milea nu a fost tratat , ci lasat sa moara.
Daca este asa, acei medici si-au incalcat Juramantul de medici lasand sa moara cu zile pe un om.

Stelian P. spunea...

@mihaela marinescu
Mult stimata si iubita eu va recomand calduros sa ginditi putin inainte de a comenta. N-am scris o vorbulita despre gen. Vlad ci doar am dat un link cu declaratia lui olografa (scrisa de mina adica). Ginditi, ginditi, ginditi....

Pop Iuliu spunea...

@ Leonar
Ai dreptate, îmi cer scuze, deși m-am referit la tine, eu am spus ce simte sufletul meu. Te rog sa ma ierți!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

DLEMARES ,nici mie nu mi-a venit nici cupon nici talon, daca este o asemenea decizie ,o fi , dar nu cred . Hai sa zicem ca asa este .dar dece nu mai spune nimeni nimic , ca doar nu s-a dat o singura decizie , bine asta e , o sa il derutati pe CORNEL

Dan B. spunea...


@Mihaela Marinescu:
Cred ca, daca nu ati fost implicata in evenimente, ca militar sau agent al Securitatii, ar trebui sa va retrageti „in cochilie”, pe muteste, caci eu nu am deschis gura pe susureala, in ureche, a unor „binevoitori”.
Iar de raspuns, precizez ca am dat declaratii gl Badoiu, presedintele instantei, cel care l-a intrebat pe gl Dan Ioan, procurorul de sedinta, unde este autobuzul TAROM, cei 7 (sapte) saculeti cu tuburi atipice, stranse impreuna cu procurorii, la reconstituirea, din dimineata zilei de 7 ian 1990, a tragediei din 23.12.1989, precum si filmul unui martor irlandez, cel care a imortalizat pe pelicula focul deschis de autori necunoscuti din liziera din drt a aerogarii (de acolo am adunat tuburile atipice Armatei, dar specifice DSS). Desigur, procurorul nu a fost in masura sa raspunda pentru probatoriul disparut sau sa lamureasca motivul pentru care a fost urgentata topirea autobuzului, ciuruit de gloante atipice din liziera din dreapta drumului de acces catre aerogara.
Asadar, incearca sa nu mai dai din gura daca nu ai argumente! Sau dta ai fost parte a DSS, dar ti-e teama sa nu spui ceva ce te-ar incrimina?

PS: Dupa difuzarea privata a filmului, in prezenta procurorilor si a rudelor mortilor de atunci, procurorii au cerut originalul filmarii, insa am refuzat, ei primind, cu PV, doar o copie; parintii celor ucisi au fost curiosi cum de fiii lor erau impuscati in ceafa, daca purtau casti de protectie, mai ales ca in semiintunericul diminetii, ei in camioane fiind (n-au apucat sa coboare, fiind deja morti la sosire), era imposibil pentru Armata sa le perforeze ceafa.

Stelian P. spunea...

@mihaela marinescu
Nu stiu in ce conditii a fost nevoit sa scrie. Eu doar am atras atentia asupra unui document care poate fi foarte usor supus unei expertize grafologice iar martori inca exista. Daca insa va ginditi ca a fost fortat si ca spusele sale sunt nule atunci ginditi-va in ce conditii a scris regele Mihai actul de abdicare si ce valoare au efectele lui. Eu zic din nou sa gindim bine inainte de a scrie.

Pop Iuliu spunea...

@Iulian Mares
Atat prima soție a dlui gl Stănculescu, mama Alinei, cât si sora sa, soția Col. Cornel Parcalabescu, aveau numele de fata Popa, născute in București. Relatez aceste chestiuni pentru ceilalți cititori, nicidecum pentru tine! Sa nu îndrăznești sa încerci sa iei peste picior ca nu îți permit!!!

Iulian Mareș spunea...

Mihaela,
Repet...nu glumesc!

Iulian Mareș spunea...

+ NAȘTEREA DOMNULUI NOSTRU ISUS HRISTOS ( CRĂCIUNUL ) să vă aducă sănătate, pace, prosperitate și tot ce vă doriți, alături de cei dragi și apropiați!
LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE!
DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVANTEZE ȘI SĂ VĂ OCROTEASCĂ!

Cu alese sentimente creștinești,
Col.(R) Iulian MAREȘ

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mihaela draga, sa ai un Craciun fericit! Pe postarea noua am scris in ce conditii ar fi putut Iulian Vlad sa dea o declaratie, si vei vedea ca va da de gandit multora ce am scris eu. Sa-l crezi pe Iulian, pentru ca nu face glume cu asa ceva, insa actualizarile vor aduce unora o bruma de bucurie si o schitza de zambet, altora nimic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumim frumos, tuturor, pentru urarile de Craciun!

Iulian Mareș spunea...

Pop,
Departe de mine! Te aprinzi degeaba!
Știu că soacra col Parcalabescu era din Oltenia!....greșesc? Și el și-a început cariera tot în acea garnizoana...

Pop Iuliu spunea...

@Iulian Mares
Încă o data scuze pentru tonul meu, da aveți dreptate, socrul Col. Parcalabescu/gl Stănculescu a fost născut in Jud Gorj, șotiile celor doi fiind născute in București, dar vacantele le-au petrecut in casa bunicilor, din județul menționat.

Unknown spunea...

HAI sa ma lasi in pace cu regele .

Leo spunea...

Oleaca de istorie decembrista din MFA-ul lui 1989 :
...." Direcţia IV in Dec. 1989 -Contrainformaţii militare, cu un efectiv total de 1133 lucrători de securitate, din care 921 erau ofiţeri, vor fi preluaţi la sfîrşitul anului 1989 de către structurile militare de informaţii aparţinînd M.Ap.N.
Aceste structuri, reprezentau o categorie aparte în cadrul Armatei R.S.R., fiind vorba de unităţi specializate care aveau sarcini de culegere de informaţii externe pe profilul intereselor de apărare naţională, direcţii de informaţii în adîncime, adică spionaj.
În afară de unităţile speciale externe, Armata Socialistă avea şi unităţi specializate de culegere de informaţii – respectiv D.I.A. – corespondente direcţiilor Securităţii, dar independente (reţea informativă, tehnico operativă, filaj, control secret al transmisiilor şi corespondenţei, cercetare penală militară). Peste toate acestea existau structuri militare specializate în neutralizarea disidenţilor şi altor persoane – duşmani al PCR. Aceste servicii speciale foloseau mijloace medicale, psihologice şi intervenţii fizice de anihilare totală a ,,duşmanilor,,.
Dintre cele mai mediatizate unităţi speciale ale Armatei socialiste, aflate pînă în anul 1990 în subordinea M.St.M. al M.Ap.N. , ca şi componente de bază a Direcţiei de Informaţii Militare conduse pînă în 17 dec. 1989 de viceamiralul Stefan Dinu, au fost:
1. Direcţia Informaţii/Biroul de Contraspionaj, condus între anii 1985 – 1989 de către cpt.Coruţ Pavel;
2. Direcţia Informaţii/Batalionul 404 Cercetare prin Paraşutare în Teritoriul Inamic, condus pînă în 1990 de col. Remus Ghergulescu;
3. Direcţia Informaţii/Secţia a II a/Reţeaua 246-Intern (după unii indicativul 236), a cărei structură era formată din ofiţeri activi de informaţii în rezidenţă şi cercetaşi rezervişti din rîndul ofiţerilor, subofiţerilor şi sergenţilor. Unitatea era condusă de colonelul Şarpe Paul, iar ofiţerii Spătaru Dumitru şi Bobei Zaharia erau şefii reţelei propriu-zise. Reţeaua 246 – Interne a fost creată în 1975 pentru a preveni invadarea României fără posibilităţi de ripostă şi a funcţionat permanent, fără disfuncţii, atît în timpul cît şi după evenimentele din 1989 şi, lucrul cel mai inportant, activitatea ei nu a fost niciodată verificata/"...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu te contrazic, dar, dacă așa stăteau lucrurile în DIA, securitatea lui Iulian Vlad ce mai făcea? Era cumva doar pisica cu clopoței care speria șoriceii?

Leo spunea...

DIA , nu era de capul ei ci avea incorporati proprii CI-isti ai lui " Vladut", care prin acest instrument era la curent cu toate "aventurile" lui DIA.
Deci DIR. IV-a CI (UM 0632) a lui Vladut, practic cunostea totul , chiar daca DIA isi facea politica , strategia si tactica operativa specifica nevoilor MFA.
Difernta de apartenenta se vede si ca DIA , avea indicative de 4 cifre (de exemplu Bat.404 CC Buzau , avea indicativul UM 01025 )s.a.m.d. , fata de "cerberul" Dir. IV UM 0632 , care isi avea sediul in acei ani chiar langa 2505 , 2574 , 2418 formând "un triunghi cu 4 laturi"...(:
Cume este Iulian , spun prostii ca si tu le cam stii... ?