Un produs Blogger.

luni, ianuarie 08, 2018

A îngheţat Oceanul Atlantic

19 comments

19 comentarii:

Leon spunea...

Oceanul Atlantic a inghetat odata cu ..inghetarea pensiilor militare..:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

...si o data cu inima mea...

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Cu alte cuvinte ...???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, OK!

Leo spunea...

Flavius, lasa-l pe Iosif si fa terapie de grup in gazeta....

Ela spunea...

@Leon
diferenta dintre ele este ca oceanul se va dezgheta......dar pensiile nu.

Cezar spunea...

De aia trebuie lege noua

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, eu il las sa-si dea aere de mare importanta...Cineva trebuie sa-l mai bage in seama din cand in cand...Mai important este ca eu lupt la fel de murdar, jegos si de urat, la fel cum ne batjocoresc ei pensiile, in numele tuturor, nu egoist pentru moi, iar el se face ca nu intelege lupta mea...Sau chiar nu intelege, la banii lui! E deptul lui si n-am sa-l mai ,,deranjez!'' Offf! Si iar, offf! Oceanul a inghetat de la minciunile celor doi corifei pesedisti, Dragan Superpenal si Lola Fiola, FUR, INSEL, AMAN si, mai ales, MIIIIIIIIIIIIINT! Uitati-va la Ocean Balsoi Pacifique in ce hal l-au adus ei! Un poem, ceva, romantique, tematique? Ntz, ntz, ntz: Acum, au ocazia s-o tuleasca sprancenat-incrancenat cu sania cu zurgalai peste el sa nu-i ajunga din urma Marea Revolta Populara in prgatire ca sa-i debarce cu forta ghioagelor de la putoarea puterii, deie Domnul si Maicuta Domnului! Amin. Onorabilul, stie domnia sa de ce si pentru ce a postat acest ocean sugestiv, iar acum observa psihologic, din foisor, sa vada cati dintre noi ne-am prins! Ha!

Iulian Mareș spunea...

Elaborarea,
Asemanarea între ocen și nou este că suntem înghețați!
Diferența intre noi și ocean...el poate face valuri, talazuri și hulă!
Noi nu reușim! Încă....🤔🤣

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu te șmekeri la cuvinte, până nu citești tot!
Sper să ai răbdare, macar o dată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, vezi ca pe o postare, pe undeva, ti l-am tras iar pe Horvath in hula! In hula marina plina de spuma! Astuia nu-i ingheata vorbele cand o citi! Face talazuri...

Leon spunea...

Ela Ela , asa este, pensiile militare raman pentru un timp inghetate( sper eu pana in iulie 2018, cel tarziu)..dar cred ca unele pensii au crescut din aceasta luna cu ceva procente, de exemplu magistratii civili si militari care beneficiaza in continuare de Actualizarea pensiilor( au fost uitati de OuG.59/2017..!), conf.Art.85, al.2) din Legea nr.303/2004: Pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor si pensiile de urmas..
se ACTUALIZEAZA anual in raport cu Media veniturilor Brute realizate in ultim.12 luni a Judecatorilor si Procurorilor in activitate. .! (cred ca in 2017 au fost ceva cresteri )

Ela Pop spunea...

Leon
Astia fac parte din "statul paralel" iar PSD nu are putere asupra lor .De ce ?fiindca se afla sub dictatura acestui stat paralel.Se "lupta "cu el doar vorbind vorbe pe la tv. Nu ai vazut cum au dat inapoi cu oug care limita nr.pensiilor la maxim doua?

Leon spunea...

Ela, Statul Paralel exista si lupta in continuare sa supravietuiasca fiind sprijinit chiar de Presedinte..! Va aduceti aminte cand anul trecut dupa formarea guvernului,la intrebarea unui ziarist, a raspuns: PSD-ALDE are Guvernarea, dar NU EI DETIN PUTEREA in aceasta tara..!
Si a avut dreptate.
Referitor la cumulul pensiei de serviciu cu pensia din sistemul public, OuG.103/2017 precizeaza foarte clar la Art.51 dupa al.1) se introduc:
2) Persoanele care indeplinesc conditiile pentru obtinerea mai multor categorii de pensii dintre cele prevazute la alin.1), OPTEAZA pentru obtinerea uneia dintre acestea.
Adica alege o singura pensie dintre: Limita de Varsta, Anticipata, Anticipata Partial, de Invaliditate, de Urmas..!
3) Persoanele care indeplinesc conditiile pentru obtinerea mai multor pensii de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta, reglementate de legi cu caracter special, OPTEAZA pentru obtinerea uneia dintre acestea..!
Si cum legile si Ordonantele isi fac efectul numai pentru viitor, se pare ca cei care sunt in aceasta situatie AZI, vor ramane cu ce au castigat pana in prezent !

ifrim spunea...

A inghetat oceanul datorita minciunior Olpwtei privind cuantumul pensiilor militare care sunt de fapt a magistratilor militari dar pe alta lege!

Ela Pop spunea...

@leon
Cu oug116/2017 Olguta a abrogat art 51 al 4 si 5 , asa ca nici pe viitor nu se schimba nimic.La asta m_am referit cand am scris ca psd a cedat la presiunea statului paralel care in opinia mea are deja puterea si nu " lupta sa supravietuiasca" .psd lupta pt supravietuire!

Leon spunea...

Ela, OuG 116/2017 a abrogat al.4) si implicit al.5) din alt motiv: prevederile sunt vadit neconstitutionale pentru ca toate pensiile speciale ( NU MILITARE ) au doua componente, una calculata pe contributivitate platita de la Bugetul asigurarilor sociale si o a doua calculata, de regula, cu 80% din veniturile Brute din ultimul an de activitate( fara a depasi 100%) platita de la Bugetul de stat..! In acest fel se permite si militarilor sa aibe doua pensii..!
Al.4) Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special...ABROGAT..!
Cum sa interzici o pensie din sistemul public unde ai contribuit atatia ani..se supara Leonard..:))
Da, se poate aproba Abrogarea Legilor privind Pensiile Speciale, daca Senatorii si Deputatii au curaj..!
La Senat este inregistrat un proiect de lege L 540/11.12.2017, privind abrogarea pensiilor speciale cu termen 20.02.2018 pentru Aviz la Comisia pentru buget si termen 27.02.2018 pentru Raport, la Comisia pentru Munca !

Ela Pop spunea...

Nu o sa treaca un astfel de proiect de lege, mai nou s_au propus noi categorii care sa primesca pensii speciale.Pe o parte vor sa le anuleze si pe alta sa infiinteze altele!?
Ce nu inteleg e cum oamenii astia dau legi,apar in Monitor apoi le analizeaza si le pica fisa ca nu sunt bune sau legale si vin cu completari si abrogari? Nu se consulta inainte cu specialisti in materie?!
E jenant !