Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 26, 2018

Citiți și vă cruciți! Cine aplică legislația în domeniul pensiilor militare la MAI?????!!!

43 comments
Un răspuns a la gâgă, domnule director Munteanu Lucian Ion.
Nu se face actualizarea conform art. 59 din Legea 223/2015, așa cum a fost modificat prin OUG nr. 59/2017, din cauză că indicatorul definitiv al ratei medii anuale a inflației pe anul 2016, cel care contează pentru actualizarea din anul 2018, a fost negativ, conform Comunicatului INS.
Dvs, domnule director, pe care Comunicat INS îl așteptați?
Oricum, actualizarea s-ar fi efectuat din oficiu numai dacă se emitea un act normativ, lege sau ordonanță de urgență, în care să se prevadă expres cu cât și de când se actualizează pensiile militare, așa cum au fost OUG 57/2015, pentru anul 2016, și OUG  99/2016, pentru anul 2017.
Un răspuns care descalifică personalul care aplică legea la Casa de Pensii Sectoriale a MAI.

Mulțumiri domnului B. Vasile care a trimis acest document!



43 de comentarii:

Unknown spunea...

sa aflam ce zic si cei din MAPN si dati-i in judecata pentru ca sant idioti ,rau de tot

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ai cam multe inadvertențe juridice în comentariu.
Oug 59, după ce a eliminat actualizarea din art.60 a rebotezat indexarea din art. 59, numind-o actualizare, dar care, așa cum am comentat la vremea respectivă, este un fel de semiindexare pentru că se raporteaza numai la inflație nu și la creșterile salariale.
Ce treabă are OUG 57/2015 cu discuția noastă și răspunsul incalificabil dat de CPS a MA?

Unknown spunea...

DLE H deci unde fac astia tampenii ca ii scriu eu astuia de la MAI ,de dataasta neaparat,dar sa nu scru ce nu trebuie , cum sa il abordez corect sa nu fac vreo tampenie

Leo spunea...

Foarte Corect Maestre,
Eu m-am gandit limitat numai la contextul actualizarii pe L 152/2017 care nu este afectat de OUG 59/2017.
Am ramas incremenit in perioada "buna" de pana la 15.09.2017 data la care a intrat in vigoare OUG 59/2017 .
FOARTE CORECT !

Huhu Rezea spunea...

@Mihaela
Nu îți face griji, că citesc și domnii de la CPS ce se scrie despre ei pe aceste site-uri.
Va avea grijă @avianyk, alias Tigri 3, să-l atenționeze pe medieșeanul de la conducerea casei.
Important ca acest articol să fie semnalat și Ministrului de Interne.

Leon spunea...

Din raspunsul CPS al MAI, se mai poate intelege ca la data comunicarii de catre INS a Inflatiei anului 2017, printr-un act normativ adoptat de Guvern sau Parlament se pot Actualiza, in partea a 2 a a acestui an, pensiile militare cu rata medie a inflatiei ( 3,2%), cu respectarea Art.59 din OuG.nr.59/2017; Sau poate intre timp se Elimina Art.VII din aceasta Ordonanta ..!

Unknown spunea...

ok

Ela spunea...

Sa-mi fie cu iertare ca ma bag si eu in discutie, dar citind art.59 din Lege 223/2015 nu vad unde scrie ca "actualizarea" se face cu rata inflatiei de acum 2 ani.Eu inteleg ca se aplica rata inflatiei din anul precedent. Nu inteleg de ce le-ar trebui 1 an de zile sa calculeze rata inflatiei, ca doar nu o socotesc pe degete!?

Huhu Rezea spunea...

@Ela Ela
Nu e o tragedie că d-ta nu înțelegi ce înseamnă sintagma „rata medie a inflației, indicator definitiv” Tragedia este când cei îndrituiți să aplice legea nu înțeleg.
Puteai și d-ta să stii ce nu știu cei de la CPS, pentru că s-a explicat de atâtea ori pe acest blog.
La sfâșitul unui an calendaristic INS comunică idicatorii statistici provizorii. Cei definitivi, cum cere legea, se comunică prin luna septembrie a anului următor.
La 01 01 2018 se cunosc doar indicatorii definitivi pentru anul 2016, comunicați prin sept 2017, cu valoare negativă, deci fără actualizare pe anul 2018.

Marian spunea...

Imi vine greu sa cred ca acest sef de la MI este atat de nepregatit. Macar astia de la MApN sunt hoti si golani, dar nu tantalai.

Unknown spunea...

Daca mai vretitasnei , aflati ca Dragnea zice ca vor fi doua legi civile , zice ca va fiuna pentru contribuiate mare si alta cu contributii mici, doamne tine-ne

Cornelius Flavius Ifrim spunea...


@Huhu Rezea, unui Maior i-a venit decizia la recalculare cu cuantumul la fel, cam 2.140 lei, iar functia tot de 800 lei. Ce actualizeaza astia? Deci ne vor veni la fel ca si recalcularile de ne vom pune mainile in cap! Daca un Maior are 2.140, ce pretentie sa mai am eu? Mai stiu unul cu 1.700...
Pe blogul B1 e postat programul de guvernare Dancila 2018-2020. Numai prostii, nimc de pensiile militare la Aparare! Minciuni, inselaciuni, logoree ieftina, duceri cu presul si ciocofoane cat cuprinde! Mumu, pipi si caca la greu! Deci FUR, INSEL, AMAN si MINT la greu! Cloaca si infectia PSD ne vor jupui de vii!

Marian spunea...

Acest indivit care conduce casa sectoriala de pensii a MI este venit de la Sibiu. Asa se explica !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marian Popescu, la Cosssa Nostra de Penzii Cazone sunt tantalai redusi sub freze, cat aluna la cerebele, si carati acolo pe targi pe nepotisme, cu scolile particolere pe bani, Scoala Militara pe nepotisme la fara frecventa, serviciul acolo pe cumetrii si aliante familiale...Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac! Autismu-i un handicap sever! Pe bune ca stau intinsi pe sub birouri, cu ABAC -urile in maini si zornaiesc cu degetul bilelele de nu ne mai aud la Tel Verde! Seful care-i conduce e si el sever atins la etaj!

IAR99Army spunea...

Cu riscul de a fi pisalog, reiau ce zisai mai ziele trecute: Fifor,Ciuca, Costi Spanu, Jianu, Dragu, Luca spun ce li se permite. De catre stapan. Nici unul nu e de capul lui. Nu conteaza voturile a 75.000 de pensionari, oricum numarul acestora scade cu vreo 200, „iesiti pe cale naturala.
Hai sa observam tergiversarea aprobării OUG 59. Mai mult ca sigur, retrimiterea la comisie pentru raport suplimentar e o mutare menită a adormi vigilenţa respectabililor rezervişti care mai luptă să o împiedice, cunoscut fiind că luna ianuarie nu e prea plăcută pentru guvernanţi, mai ales acum când sunt atâtea probleme care anunţă că ianuarie-februarie 2018 vor fi foarte complicate. Ori, e clasic că atunci când vrei ca o OUG să-şi producă efecte o perioadă cât mai mare, o îngropi în camera decizională (vezi exemplu OUG 57/2015), unde poate să stea la nesfârşit. Numai în România bananieră se poate întâmpla ca o OUG să fie aprobată/respinsă la mulţi ani după ce a fost emisă. Aşa s-a ajuns la situaţii hilare prin care Parlamentul a aprobat prin lege ordonanţe care nu mai erau active pentru că au fost date să producă efecte juridice într-o perioadă determinată, depăşită cu mult la data promulgării legii de aprobare. CCR doarme, avocatul aşa zis al poporului la fel! Ba nu, o singură dată, din greşeală cred, CCR s-a pronunţat că e neconstituţional să aprobi prin lege o OUG care modifica o lege a învăţământului abrogată de mai mult timp. Ca să vezi, tot sistemul care e implicat în sistemul de legiferare nu şi-a dat seama că au vrut să modifice o lege abrogată !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, etc! Guvernul mi-a raspuns la petitia in care le-am scris ca MAFIA din Armata mi-au schilodit pensia, si i-am rugat sa ma rezolve pozitiv! Au trimis-o spre solutionare...tot MAFIEI din COSSA NOSTRA si Ministresul cazon! Le-am spus ca ma i-au la misto, e o gluma ca sa ma trimita tot la mafia care m-a schilodit, etc? Va rog sa fiti oameni seriosi, am incheiat! Adica oameni de...popou, daca s-or prinde, fraierii! Ha, ha, ha etc!

Huhu Rezea spunea...

@IAR99
Așa se va întâmpla dacă asociațiile rezerviștilor stau de lemn Tănase și nu atacă în contencios administrativ ordonanța nr. 57/2015, art. 40 și nici ordonanța 59/2017. Si nici rezerviștii nu se vrednicesc individual să facă același lucru.
Ia să apară câteva sute de acțiuni în contencios, împotriva celor doua ordonanțe, pe rolul celor 15 Curți de Apel din România, să vezi ce s-ar grăbi politicienii să le treacă prin Parlament.
Dar, rezerviștilor le este lene să meargă la un miting împotriva celor doua ordonanțe, cum să le ceri să se deplaseze ...tocmai la sediile Curților de Apel, să cheltuiască bani cu avocații și transportul și....timp?

IAR99Army spunea...

Vezi Corneliuson ca am avut dreptate cind am afirmat ca politrucii sunt mina in mina cu gulerele albe din ministerele Sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Si eu am scris guvernului o petitie anul trecut si mi-au raspuns ca petitia mea au trimis-o spre rezolvare la MApN, de unde am primit un raspuns generalist si fara nici o finalitate. Putem sa facem milioane de petitii ca nu ne vor lua in seama. Avem doar doua cai de ai speria si a rezolva ceva si anume :
1.organizarea rezervistilor doar intr-o asociatie, ong, sindicat, partid cu filiale puternice in toate judetele tarii.
2. organizarea de actiuni de pichetare a sediilor PSD din tara, proteste si mitinguri in resedintele de judet si la Bucuresti cu anuntarea ziarelor si posturilor de TV locale si centrale , prezente repetate in emisiuni inregistrate ori in direct la posturile de TV locale si centrale a rezervistilor cu priza, etc
Altfel si in 2020 vom discuta despre aceleasi subiecte pe care le abordam astazi. GARANTAT

Ein Stein spunea...

@IAR99
Cei enumerati spun doar ce li se permite pentru ca au fost "numiti" pe functii iar cand binefacatorul le cere ceva sa fii sigur ca vor raspunde prompt. Ia sa nu fi existat legatura asta toxica intre binefacator si supus sau mai bine zis intre nas si fin, Cosa Nostra, crezi ca se mai intampla la fel?
Examen, examen, examen asta e salvarea Romaniei, numai asa statul mafiot pur si simplu va disparea. Dar sunt convins ca nu se doreste.

IAR99Army spunea...

HUHU
De acord cu punctul tau de vedere, asa este, eu tot incerc la Craiova sa fac ce spui tu cu unii colegi, sa ii convingem si pe ceilalti si observ ca acestia nu mai vor sa lupte pentru ei desi cind discuti cu ei sunt foarte nemultumiti. Totul ramine doar la nivel de discutie si atit. Pe undeva ii inteleg intrucit atunci cind ne-a faultat Boc si Base daca ti-aduci aminte au fost mii de actiuni in instante si nu a cistigat nici un rezervist desi spetele erau pe aceias lege si am observat ca nu mai cred ca justitia le poate face dreptate mai ales cind vad cat de corupta este aceasta. Atunci avocatii care ne garantasera ca vom avea cistig de cauza, ne-au luat milione de lei si apoi ne-au lasat cu ochii in soare. Si nici la proteste nu mai reactioneaza, exista o apatie generala pe care nu o inteleg. Din discutiile cu ei spun sa ia generalii sau cei care au avut functii mai importante initiativa sa infiinteze organizatii, asociatii, etc iar pe de alta parte cind le spui ca au aparut nu au nici o reactie. Pai in 2009-2010 in citeva luni SCMD-ul avea mii de membrii si filiale cam in toate judetele si se vedeau in teren inclusiv pe sticla.

Unknown spunea...

Pe data de 14.02.2018, am termen la Curte pe motivele de neconstituționalitate invocate privind legea 223/2015 modificată, la acținea de contestare a deciziei de pensie.

Leo spunea...

A "faultat" Boc si Base via Gabita. A "faultat" atat de rau , incat si acum este cuntumul in plata de la acel "fault". Ce mi-ar mai placea sa ma "faulteze" si pe mine cu o contributivitate ca aceea....

was spunea...

ghiciti cine a trimis in contegios ordonantele ... scmd.......

IAR99Army spunea...

Ein Stein
De acord cu punctul tau de vedere, ai mare dreptate dar cine numeste comisiei de examen si cine alege membrii acesteia ? NU TOT CEI CARE SUNT LA PUTERE si care populeaza institutiile statului in care se regasesc si membrii lor fideli, lipitori de afise electorale ? Pai tot ei se aleg intre ei. Doar daca ar venii din afara aceste comisii de examene. Toate angajarile in institutiile de stat locale ori centrale sunt aranjate si doar pe criterii de apartenenta politica, de rudenie, de fini ori afini, de colegialitate, amante, etc. Ce competenta, ce capabilitate, ce seriozitate, ce profesionist, aceste criterii le sunt necunoscute gulerelor albe si politrucilor de orice fel. Am urmarit o perioada de un an rezultatele la examenele pentru angajare la aceste institutii si am observat ca un singur concurent lua la proba scrisa nota mare sa zicem 9,25 iar ceilalti de la 7 in jos fapt care m-a pus pe ginduri ca in final sa-mi dau seama ca cel care lua nota mare stia subiectele. Daca ar fi fost 2, 3 concurenti cu nota mare as fi inclinat sa cred ca examenul a fost corect desi si acestia puteau sa fie pila cuiva si sa aiba acces la subiecte.
Am mai observat ca daca totusi un concurent care a invatat cit de cit, a cazut pe subiecte si a luat nota mare si probabil nu a avut pile, culmea a fost intrecut la interviu de unul care a luat nota mai mica decit el. Unde este corectitudinea ?

karadeniz spunea...

@ IAR 99
Nu am câștigat pentru că avocații au acționat șablonistic, fără e evidenția particularitățile fiecărui caz , și erau destule. Când un judecător vede aceeași motivație în câteva sute de dosare ce-i revin, e clar ce verdict va da. Am discutat cu avocata de la C-ța și i-am dat mură în gură argumentația în cazul meu, când pentru peste 60 de luni aveam veniturile lunare din fișele de la CMZ mai mici decât solda minimă corespunzătoare gradului în condițiile în care eu eram încadrat pe funcție mai mare și eram și ambarcat, i-am dat fluturaș cu al 13-lea salariu care in adeverințe nu era găsit alături de încă câțiva ani și copii după fișele fiscale cu alte venituri decât cele de la CMZ. Dar trebuia să muncească un pic așa că a preferat varianta inițială.
Dogaru arunca atunci cu fraze bombastice, scrisori deschise, amenințări, cam cum face Corneluis acum și cam cu același efect- decredibilizarea rezerviștilor, doar că la scară mult mai mare. Mai grav e că inclusiv activii se cam dezic de noi din aceleași cauze și nici societatea civilă nu ne mai vede cu ochi buni tot din modul in care ne dăm în stambă in spațiul public.
Vedeți pe blogul lui Olescu ce inepții trimite Cornelius pe email către secretariatul general la MApN, Secția relații cu publicul sau găsiți pe aici altele trimise la parlament.

Leo spunea...

@cornel cristea
Bravo. Când ti-a ajuns la curte dosarul de la instanta ? Unii au trcut de an de când nu-i i-a curtea in seama...

Gigi spunea...

Ar fi bine ca toată stăbimea,funcționărimea,cei care desfășoară activități în cadrul instituțiilor statului,de la cel mai neînsemnat funcționar până la cel mai important,să fie testat.
Dar,mă întreb,comisiile care s-ar ocupa cu testarea respectivă,nu sunt formate tot din oameni de-ai lor?Sau vin americanii să-i testeze?
Acum se observă politica de învățământ de 28 ani,când ș-a luat diplome pe bandă rulantă,iar beneficiarii lor ajutați de p.r.au ajuns să conducă domenii cheie,numai că au în dotare acea bucată de hârtie 4/4,numită Diplomă.
De acum înainte o să observăm unde duce inconștiența celor care au tăcut și sau complăcut în haosul din învățământul nostru românesc!
O mai răspunde cineva? Miramaș!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IAR99.Army, frate draga, am raspunsuri la petitii cu trimitere spre rezolvare, tot la Cossa Nostra de Penzii Cazone, de la Prezident Johannis, cam doua sau trei, de la Min. Mu(i)ncii si Injustitiei Sociale doua bucati, de la Cossa nostra chiar in care ma asigura ca ei au ,,preocupari,'' atentie mare, ,,pentru bunastarea rezervistilor, corectitudine, legalitate, hau, hau, hauuuuu, etc!'' Un jeg de mistocareala a la Charlie Chaplin, chiar ca m-au intrecut in pamflete cu talentul lor flegmatic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gabriel Wass, le-a trimis SCMD in contencios administrativ, dar, inclusiv onorabilul dzice ca le-au trimis argumentate prost, fara trimiteri legislative corecte si incisive, de netagaduit! Dar, decat deloc, mai bine si asa, ca se pot, pe parcurs, indrepta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Haideti ca eu m-am prostit definitiv! Mereu spun astia pe TV ca se vor recalcula TOATE PENSIILE, TOATE VOR PRIMI GRUPE, TOATE CELE MICI VOR FI REPARATE, TOATE...ETC, DAR TOATE! Ei se refera si la Armata cu acele grupe?

Huhu Rezea spunea...

@Cornelius
La televiziuni se dezbat cu precădere modificările ce se vor produce în sistemul public de pensii.
O eventuală readucere a pensiilor militare și speciale în sistemul public nu mai este protejată, potrivit Deciziilor CCR, de principiul păstrării dreptului câștigat decât în partea contributivă a pensiei.
Cum pensiile militare nu au parte contributivă decât maximum 9%, pensie suplimentară, pensiile militare exagerat de mari pot fi aduse la nivelul cuantumului rezultat din recalcularea pe legea civilă care va să fie, fără riscul ca prevederile respective să fie considerate neconstituționale.
Legea 241/2013, prin care pensiile contribitive ale disponibilizatilor au fost reîntregite la cuantumul avut potrivit Legii 164/2001, fosta lege a pensiilor militare, a fost cu iz electoral, promovată de Guvernul Ponta, desi nu era obligat de decizia CCR nr. 20/2010.
Gulerele albe și toți cei care s-au pensionat anticipat ar primi o lovitură colosală.

Iosif spunea...

Corneliu Cristea
Ati putea detalia?

CEZAR spunea...

vineri, ianuarie 26, 2018
Huhu Rezea spunea...
@ Huhu..cred ca i.ai facut fericiti pe ..IMBECILI !
Aaaaa..desigur si pe m-Al ..avion fara motor ..t-2MaKiss..etc..care nu sunt imbecili..!!
Sunt mult sub.......

CEZAR spunea...

PS,
Dar nu trebuie sa ne facem probleme !Avem un altul di specia SUBINBECILIONE..care a gasit solutia !
Ia vedeti:

R-2650027 ianuarie 2018, 00:06
Revenim la tema, dar pe bune! Doar cu mitraliera in brate, mai putem pune ordine! Dansam intr-un camp de gulgute! Eventual iti fac harul juridic de forma, si iti emit alt ordin si mai ... schimonosit! Ce sens are sa o mai scaldam?!

CEZAR spunea...

Simon Narcis Secu
56 minute · Londra, England, United Kingdom

Asistații și pensiile speciale mănâncă banii celor care au muncit peste 40 de ani chiar și mai mult😒
PSD va rectifica asta💩😒

Unknown spunea...

STATI linistiti ca in programul nou de guvernare este prevazut in 2018 , modificarea LEGISLATIEI in SISTEMUL deci in sistemul pensiilor ,asa ca sa nu credem ca astia nu vor umbla si la o noua lege in care cine stie ce bazaconii vor face , pana una alta vine februarie si sa vedem daca ramane intepenit oug59 la CD si inca ceva ...la asistati ca creste in continuaresi in ajutorul social ci 10% /tot asta este prvazut in programul de guvernate , astia vor sa fie siguri pe voturile alora de pe sant si din carciumi .

Unknown spunea...

Art. 59/Legea 223/2015 (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.
Derogări (1)

(2) Indicatorii prevăzuți la alin. (1) sunt cei definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.

(3) În situația în care unul dintre indicatorii prevăzuți la alin. (1) are valoare negativă, la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat se utilizează indicatorul cu valoare pozitivă.
Art. 59 modificat prin OUG 59/2019 Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată."
In opinia mea, coroborand articolul din lege, care intre noi fie vorba era mult mai explicit, cu modificarile din ordonanta, indexarea pensiilor in anul 2018 se va face cu rata inflatiei din 2017, comunicata de INS la 11.01.2018.

Huhu Rezea spunea...

@Cioaca
Nu mai insistați cu prostia pe care o face și CPS a MAI.
Cum să actualizeze pensiile pe baza indicatorilor provizorii comunicați de INS în ian 2018, când indicatorii definitivi, cei ceruți de OUG 59/2018, vor fi comunicați abia în toamnă?
la data de 01 01 2018 singurii indicatori definitivi cunoscuți erau cei din 2016.

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Ti se pare ție, care nu ai cultura a ceea ce înseamnă un for de discuții libere pe o anumită temă. Se discută și despre lucruri care nu ne convin.
Față de discuțiile care se poartă în privința unei noi legi unitare a pensiilor nu crezi că e bine să știi ce te așteaptă?
Urmărește emisiunea care începe acum pe RTV. Se vorbește și despre pensiile militare.

Unknown spunea...

Ma minunez cand niste fosti militari, obisnuiti o viata intreaga sa aplice regulamentele la virgula, nu mai pot sa citeasca un text de lege si sa-l interpreteze corect. In art. 59 din Legea nr. 223/2015, modificat prin OUG nr. 59/2017, scrie mai mult decat clar ca actualizarea se face in functie de "rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de INS." Pai stimati colegi, daca in lege scrie ca este vorba de un indicator DEFINITIV, cunoscut la 01 ianuarie, cum poate cineva sa invoce un indicator publicat de INS in 11.01.2018? Care si ala este provizoriu! Chiar asa ne-am ramolit? In nici-o tara nu se cunoaste acest indicator definitiv pe data de 01 ianuarie, pentru calcularea lui trebuie sa se incheie anul, sa fie centralizate o serie de date statistice, inclusiv din comertul exterior, se fac o serie de calcule si ajustari pana se ajunge la indicele deinitiv. Pe masura ce datele se centralizeaza, de la o prima evaluare, ca indice provizoriu, urmeaza o alta, ca indice revizuit, dupa care se ajunge la indicele definitiv. Nicaieri in lege nu scrie ca actualizarea (de exemplu pentru 2018) se calculeaza functie de rata de inflatie din anul trecut (in 2017), ci in functie de cel cunoscut (in cazul de fata cel din 2016). Si cum rata de inflatie cunoscuta ca indicator definitiv la 01.01.2018 era cea din 2016, care a avut valoare negativa, rezulta ca in anul 2018 nu se va face nici-o actualizare potrivit art. 59 invocat mai sus. Singura posibilitate de marire a pensiilor militare (cele calculate asa, nu cele ramase in plata ca fiind cu cuantum mai favorabil in urma recalcularii si actualizarii) se va intampla cand CPS-urile vor avea aprobate ordinele comune ale sefilor structurilor din domeniul apararii, sigurantei si ordinii publice pentru actualizarea in urma maririi soldei de functie de 15% din iulie 2017, cand cu Legea unica a salarizarii in institutiile bugetare. Adica in mod similar cu recalcularea si actualizarea pensiilor ca fiind militare de stat, cand ordinul comun (OMAI/OMAPN/ODSRI/ODSRIE/ODSTS/ODSPP nr. 31/M.25/999/8.148/237/259/221/2016) cu algoritmul de calcul a aparut prin martie 2016, desi legea a intrat in vigoare pe 01.01.2016.

Huhu Rezea spunea...

@Denim Denis
După cum ai început comentariul, îmi ziceam că poți fi un funcționar mai bun decât cei de la CPS a MAI care au conceput năstrușnicul răspuns către un distis beneficiar de pensie MAI.
Dar, nu prea înțeleg ce vrei să spui în final.
Procedura de actualizare conform vechiului art. 60 este reglementată de Anexa 2 a Ordinului M25/2016, ordin apărut la timp, ținând seama că recalculările nu puteau începe înaintre de 01 07 2016, când se încheia procesul de depunere a cererilor de alegere a celor 6 luni pentru baza de calcul.
OUG 59/2017 anulează Anexa 2 de actualizare si orice actualizare în corelare cu cresterea soldei de funcițe a activilor din Legea salarizării unitare.

Huhu Rezea spunea...

Era cineva care ne putea transmite reacţiile „specialiștilor” criticați în acest articol! Nu vrea jivina să-şi pună țurcana la bătaie.
Oricum, mostra de răspuns va ajunge pe masa lui Carmen și va fi vai de cei care monitorizează.