Un produs Blogger.

luni, ianuarie 01, 2018

Cum a păcălit poporul, Trăienel colaboratorul

25 comments
Pentru serviciile aduse în sensul promovării politicii partidului în preajma Congresului al XIII -lea al PCR, pentru orientarea opiniilor marinarilor, Traian Băsescu a fost susținut material cu suma de 1500 dolari de către  Direcția de Informații Externe, bani proveniți din Fondul CIS.
Raporta generalul Aristotel Stamatoiu.
Rezultă că Băsescu se afla în legătura maiorașului Dumitru Nicușor de la Securitatea Portului Constanța.
Dicționar CNSAS
- C.I.S. – Cheltuieli Informative Speciale. Operaţiuni de decontare a unor sume de bani dintr-un fond special gestionat de Securitate (fondul C.I.S.), având ca destinaţie recompensarea unor surse din reţeaua informativă sau plata altor servicii (transport, cheltuieli de protocol) sau cheltuieli ocazionale.
Victor Babiuc a dezvăluit, în emisiunea lui Victor Ciutacu, momentul în care Traian Băsescu s-a deconspirat în fața conducerii PD că a fost colaborator al Securității. 
Spusele lui Victor Babiuc au fost confirmate de politicienii Alexandru Sassu și  Bogdan Niculescu Duvăz. Cei doi au demisionat din PD în anul 2003, când au aderat la PSD. 
Urmele dosarului de la Securitate
Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a mărturisit, la România TV, că "Traian Băsescu a venit cu un aer îngrijorat spunând ceva de genul: dom’ne va trebui să demisionez din Guvern. După care a urmat un moment de solidarizare cu domnul Băsescu, că eram o mână de oameni. (...) Adrian Severin a prezentat lista ofițerilor acoperiți. SIE și SRI au negat. După un interval de două luni, dat de Emil Constantinescu, Adrian Severin a demisionat pentru că nu a fost confirmat de serviciile românești de la vremea respectivă. Toți cei care eram în micul consiliu care conducea PD, alături de Petre Roman, toți l-am acoperit pe Traian Băsescu.

25 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Banii astia, o caciula tzuguiata, nu se dau pentru ca ai incarcat bolovani cu mana in camion, ci ca ai ,,ciripoit'' colegii de pe vapor la Secu ce faceau in timpul croazierelor pe mari si oceane, sau in porturi, ce cumparau acolo, ce discutau intre ei sau cu altii si alte amanunte de interes de bau-bau secu! Ba mai mult, daca observa pe acolo baze militare, flotile NATO si alte activitati de interes militar in apele internationale sau teritoriale...Un turnator ordinar, care in campanii sau pe timpul mandatelor acuza diferiti indivizi de colaborare cu securitatea, mergand pana la tupeul de ipocrit de a condamna comunismul intr-o sedinta solemna a Parlamentului, el care era fost secretar BOB baza-vapor sau in Portul Constanta! Bahic, ipocrit, ipochimen si sluga la Secu, pe care l-au crezut peste 50% dintre fraieresteni si i-au acordat si al doilea mandat! De la aecest ipochimen trecem prin cele mai mari tragedii la pensiile militare si civile, si parca nu se mai termina dracului niciodata, pentru ca daca in Sistemul de Aparare erau zburate din functii toate shulfele care i-au imprumutat stilul de calau de pensii si favoritisme numai pentru acelea super nesimtite, acum ne mai redresam cat de cat pe linia de plutire! In Minister si Casa Sectoriala inca avem basanisti care ne lucreaza cum vor ei la pensii prin interventii la politic, din pacate si in mod criminal!

Unknown spunea...

Asta e , asa sant multi ,dar mint .Eu nu cred ca faceau rau , dar dece nu recunosc? informatori sant si in America , peste tot .In comertul exterior erau din plin , era normal sa fie asa . se lucra cu documente speciale si trebuia sa se ada daca erau din cei ce faceau aafaceri dubioase , deci sa se termine odata ,in fond astea erau legile si gata . Va place brambureala de acum? mie,nu .

Leon spunea...

Drama acestui popor este ca nu votantii isi aleg conducatorii,ci ca Serviciile interne si/sau externe isi pun oamenii lor in cele mai importante functii din tara noastra..!
Mai retineti cuvintele Presedintelui Romaniei, Emil Constantinescu: " M-au Invins SERVICIILE"..!?
Iar dedpre Base..ne poate povesti Iulica..cand i-a mintit in fata ca nu se va atinge de pensiile militare..si stim ce a facut apoi.!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mihaela si alti doritori, coborati mai jos cu doaua postari in urma la actualizari pensii si cititi acolo calcule si indrumari noi de la Huhu Rezea, Leonard si alte lucruri interesante!

iceparu spunea...

Dece va mira.Toți care lucrau ca angajati în străinătate aveau sarcini.Problema este dacă au dat note informative cu caracter de politie politica.Chiar credeți ca acum nu se poarta?Sa nu înțelegeți ca mă constitui avocatul diavolului.

Ein Stein spunea...

Asta macar nu se plange ca dupa 32 de ani de serviciu sta intr-un apartament cu doua camere. Oare cei care erau trimisi de partid ca militari in tarile "fratesti" nu cumva semnau si ei un angajament de colaborare cu Securitatea? Banuies eu ca era cam obligatoriu.

Pentru luptatorii hashtag sau sharp, parintele vostru spiritual nu a vorbit niciodata de stat paralel, stat ascuns, stat de sta, etc, el a spus clar STAT MAFIOT. Si el stie ce spune!
Statul mafiot trebuie destructurat cat mai degraba almintrelea orice alt efort e in zadar.
Am mai scris ca mie Dragnea imi este foarte antipatic, nu insist de ce, insa in ultimile declaratii pe sfarsitul anului, chiar daca foarte voalat, a spus ca va incepe anchete in consiliile de administratie la companiile de stat, vaca de muls a celor care se perinda pe la putere si folosita pentru recompensarea cadrelor de nadejde. Chiar e hilar cum au ajuns in consiliile de administratie la Nuclear Electrica sau Tarom crescatori de bovine, fotomodele, decoratori florali, veterinari si alte cadre de partid. E o picatura intr-un ocean insa e un bun inceput, statul mafiot are radacini muuuult mai adanci. Oare sa fie inceputul sfarsitului statului mafiot? Nu prea cred insa e prima data cand se pune problema destructurarii lui, simpatia mea fata de Dragnea a crescut de la 0.023% la 2,37%. Mai are mult de lucru pe tema asta, sper ca pana in primavara sa ajunga la 25%.
Doamne ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu
băsiștii i-au luat apărarea și pentru fapte mai condamnabile... cum ar fi pocnirea unui copil care i-a strigat lozinci cu Iliescu.
Din raportul lui Stamatoiu rezulta cu suficiență caracterul politic al colaborării lui Băse cu securitatea.
Ce ipocrit! Să mintă timp de 10 ani că nu a colaborat cu securitatea.....

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Stein,
In primul rand a făcut curățenie prin ANAF, incetandu-le detașarea cam la 700 cadre SRI, pe țară; așa că mai adaugă 5%!

Din tema reiese clar că era plătit și asta pt informații probate și servicii aduse! Kiorului bețiv nici nu-l luați în seamă...asta a fost cancerul Românie. Cretinul asta ne sfătuia, când se cereau bani pt delaborarea muniției de Art. expirate, să o tragem! Nu era mai bine sa o tragă el cu Eba?
Ăsta este strigoiul neamului!

Și mai este o kestiune..., ca să fim f corecți: cu ajutorul consilierilor prezidențiali și pe model US a fost creat statul paralel al hoților și nulităților! Un gibon penibil...
Dosar cu angajament avea și la CI! Și-l pasau din diviziune in diviziune...om de nădejde!

Liviu PO spunea...

E o facatura ordinara!Aveau securistii calculatoare in WORD in 84'?
In plus nu cred ca se admitea cuvantul "character" in loc de caracter.
Ma mir ca unii de pe aici care au avut functii mari de conducere pun boticul la asa ceva...

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Liviu,
Nu pare Word ci mai degrabă redactor cu o mașina de scris cu carul mare ...
Eu am avut și o mașina de scris cu memorie și cu posibilitatea de a alege câteva fonturi și stiluri de alineat; erau fabricate prin 82-83 parcă?
Cât despre greșeală de redactare...o poți trece la scăpări?
Oricum, multe au fost posibile atunci cât și azi!
Cât despre stema...la un anumit nivel se redacta pe hârtie cu stemă, realizată la tipografie! Se poarta și azi, existând un draft al primei pagini!
Să vedem ce spun și alții.., cert este că ai fost primul care ai sesizat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Parerea fiecaruia este respectata si considerata aur pentru emitent, insa nu e permis ca sa ajunga sef de stat democrati si abia eliberat din constrangerile si abuzurile comunismului, un individ periculos si fara caracter, care s-a pretat la actiuni ostile fata de cetateni intr-o guvernare opresoare, comunista, ca apoi sa nege, sa ascunda si sa musamalizeze aceste actiuni si abuzuri, iar cu viclenie si la modul ipocrit sa-i acuze pe altii de ceea ce de fapt a savarsit el! Cum sa condamni, apoi, comunismul, cand tu insasi ai fost un reprezentand de seama, o unealta ordinara si autor al unor abuzuri care au distrus cariere, destine sau vieti, din postura de comunist de frunte si cu mari raspunderi pe linie de partid, in paralel si securan platit si recompensat pentru aceste ,,merite''? Onorabilul ma sustine foarte clar, in coperta postarii asteia, cu dovada scrisa a ipocriziei: Argintii tradarii si ridicarea in slavi pentru ororile savarsite! Bancnota de 1$ are imprimat triunghiul de pe Piramida lui Keops cu ochiul viclean al Satanei-Lucifer, nu al Lui Dumnezeu, deci el a primit atunci o cohorta de diavoli recompensa, dar cate si cate asemenea cohorte si legiuni a primit acest bahic conflictual, de se lauda, la un moment dat, ca l-a prins Revolutia cu 1 milion de lei la cursul si valoarea din 1989?! Va dati seama cat de productiv si ,,harnic'' a putut sa fie individul asta?

Leo spunea...

Documentul sunt sigur ca este autentic.
A fost emis când seful 544 era Stamatoiu Aristotel iar adj.lui era St. Alexie. Dupa 1987 , Alexie a devenit prim adj. al lui Vlad iar Stamatoiu era adj. de ministru.
Cuvântul "Character" utilizat , scoate in evidenta in plus originalitatea documentului , deoarece persoana care l-a redactat era atat de acomodata cu utilizarea limbii engleze , incat din obisnuinta cu aceasta limba "oficiala" la 544 l-a utilizat involuntar.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Despre banii avuți înainte de 89, a creat o poveste justificativă...
Problema de fond este ca cetățeanul ales în funcții publice, cu atât mai mult și de demnitari, să nu aibă dublă comandă!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu
Ai dreptate, acesta nu este cel mai concludent document despre colaborarea lui Base cu securitatea, dar nu din motivul că UM 544 n-ar fi avut calculatoare prin anul 1984. Pare a fi un colaj de trei straifuri decupate din alte documente reale.

Ein Stein spunea...

@Liviu Po
De unde ai scos-o p-aia ca e Word? Antetul sunt convins ca este o "stampila" standard care se aplica in pagina, chiar se vad marginile. Cei care ati mai inregistrat documente la DS cunoasteti ca erau astfel de stampile cu un format aparte pentru diferite tipuri de documente. Faptul ca nu e scris cu diacritice imi intareste convingerea ca s-a folosit o masina de scris standard ANSI, noi nu eram in stare sa facem astfel de masini, ceeace intareste autenticitatea documentului. Ca sa scris 'character', nu trebuie sa-i banuiesti de prea multa inteligenta si cultura pe cei de la Securitate in fond erau niste indivizi care nu faceau altceva decat sa traga cu ciuperca si sa te terorizeze.

Parintele vostru spiritual a spus clar STAT MAFIOT, de ce nu-ti consumi energiile pentru a patrunde talcul postulatului si sa ne impartasesti si noua concluziile poate iese ceva bun de aici.

Ein Stein spunea...

@Mares
Imi pare rau, eu nu arunc cu procente asa aiurea pentru orice actiune.
Ai vazut cat de precis acord procentele, cu doua zecimale. Trebuie sa traga mult sa le obtina.

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Nu e niciun colaj, sunt stampile de header si footer se vad clar marginile si completarea peste ele cu masina de scris. Dar nu asta e problema, e un document clasificat strict secret, daca documentul nu a fost declasificat e o problema de siguranta chiar daca dezvaluie niste potlogarii.

Stelian P. spunea...

Imi permit si eu citeva observatii:
1. Documentul e o fotografie luata de la Antena 3 (se vede in dreapta jos sigla postului);
2. Documentul o fi fost strict secret dar apartine unei institutii care nu mai exista deci siguranta nationala nu e in pericol;
3. CHARACTER intr-un document semnat de un general, seful unei institutii importante, trimis unui alt general, seful unei institutii importante.....eu am mari dubii.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Trapezul in care este încadrat antetul documentului real se întrerupe în montaj în zona staifului atașat la mijloc și se continuă în partea de jos cu semnatura si semnatura lui Stamatoiu. Partea de jos, fiind reprodusă la altă dimensiune, nu are continuitate în spațiu cu antetul.
In astfel de documente, numele lui Băsescu trebuia scris de mână, după tehnoredactare.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Absolut corect.

Leo spunea...

Pai si numai daca sunt suspiciuni de autencitate al documentului precizat , atunci deontologic este ca omul sa nu fie acuzat. Este cam ca la justitie , daca nu ai siguranta dovezii , sa nu condamni omul ...

Aurel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Trofin spunea...

Documentul cred ca a fost extras dintr-o sursa aiurita. Reprezinta o combinatie grosolana dintre cel putin doua documente . Este vizibila suprapunerea textului cu privire la Traian Basescu peste un alt document. Oare chiar asa de nauce sunt sursele denigratoare de azi ? Individul poate fi acuzat de multe altele dar ca este "dobitoc " ... nu sunt sanse.