Un produs Blogger.

marți, ianuarie 02, 2018

Decizie de actualizare pensie militară din dosarul @moșului Alecu

143 comments
Mult trâmbițata actualizare se reduce la majorarea cu 15% a ceea ce ei denumesc cuantumul compus actualizat al soldei de funcție, majorat(n.m ...cu 10%), din decizia de recalculare.
In cuantumul compus nemajorat al soldei de funcție au introdus cuantumul soldei de funcție + solda de merit + indemnizația de dispozitiv.
Calculul actualizării pentru prima luna din cele 6
829 sf + 124 sm + 458 id = 1411 lei cuantum compus nemajorat al soldei de funcție
1411 + 1411 x 10%( majorarea din decembrie 2015)= 1552 lei--> cuantumul compus actualizat, majorat, al soldei de funcţie din Decizia de recalculare.

1552 x 15%= 232,8
Cuantumul compus actualizat, majorat, al soldei de funcție din Decizia de actualizare este
1552 + 232,8= 1785 lei, rotunjit. Nu folosește decât pentru calculul diferenței de 232,8 lei, care se adaugă la cuantumul compus actualizat al soldei funcției de bază, majorat, din decizia de recalculare, pentru a afla cuantumul compus actualizat al soldei funcției de bază, majorat, din Decizia de actualizare. Asta e diferenţa din calculul lui @Leonard.
2517 + 232,8 = 2750 lei, rotunjit-->cuantumul compus actualizat majorat al soldei de funcţie din Decizia de actualizare. Decizia zice că acesta ar fi şi totalul actualizat majorat al elementelor de la lit. a)-g), cu toate că majorate sunt doar literele a), d) şi e) din Formularul de recalculare/actualizare.
Masurile fiscale din ultima vreme au redus, probabil, compensaţia contribuţiei individuale la 3,5% de la cca 7%. De aceea apare numai suma de 97-99 lei.
Si... așa s-a stabilit baza de calcul actualizată, la care se aplică procentul de pensie din decizia de recalculare și se obține cuantumul actualizat al pensiei militare.
Mai adăugam sporul pentru OMM și obținem cuantumul actualizat al drepturilor de pensie militară, drepturi care se compară cu cuantumul în plată indexat în 2017 sau și în 2016.

UPDATE

Algoritmul după care este calculată actualizarea din prezenta Decizie nu are nicio temei juridic, în afară de Legea 152/2017, dar numai cu privire la procentul de majorare a soldei de funcție cu 15% . 
-Incalcă dispozițiile art. 60 din Legea 223/2015 și ale Anexei 2 a Ordinului M25/2016 cu privire la efectele pe care le are majorarea soldei de funcție asupra tuturor elementelor componente ale soldei lunare brute determinate procentual din solda de funcție. 
-De ce nu aplică CPS algoritmul de actualizare folosit timp de 10 ani  la actualizarea pensiilor militare potrivit Legii 164/2001. Acea lege avea o dispoziție asemănătoare cu art. 60 din L 223/2015.
-Articolul 60 din L 223/2015 prevedea că la actualizare se utilizează solda de grad corespunzătoare gradului avut la data trecerii în rezervă, nu gradul din cele 6 luni alese, cum procedează CPS în decizia de actualizare.

-Incalcă Legea 207/2017 de adoptare a OUG nr. 56/2017 în care se dispune că majorarea de 15% se adaugă la solda de funcție care nu poate fi mai mică decât salariul minim garantat. Deci, solda de funcție, nu cuantumul compus al soldei de funcție nu poate fi mai mic de 1450 lei, salariul minim garantat la data actualizării. 
-Potrivit definițiilor date de toate legile care au reglementat  salarizarea militarilor, solda de merit și indemnizația de dispozitiv sunt părți procentuale din solda de funcție, în niciun caz nu sunt componente ale soldei de funcție.  


Această decizie a fost actualizată


143 de comentarii:

Leo spunea...

Se oserva din avion ca guleratii nu i-au aliniat soldele de functie de la cam 850 lei la 1667,5 , prin asta neaplicand L 207/2017 de aprobare a OUG 56/2017 care la Art. UNIC , alin (7) , completeaza Art. II al. L. 152/2017.
Este clar , ca LICHELELE GULERATE nu aplica legile ci "procedurile" lor secretizate ilegal , care eludeaza temeiul juridic expus mai sus.
Este o HOTIE din start , care cu cat este mai comentata cu atat va dilua iterpretarea temeinica si legala a cadrului normativ de actualizare compus din ;
- L 223/2015 Art. 60 alin (1)
- L 152/2017 , Art II , alin (3) , lit. b)
- OUG 56/2017 ,care la Art. UNIC , alin (7) completeaza Art. II al L152/2017
- L 207/2017 care aproba OUG 56/2017
Gândirea hotilor este ; " Sa ne dea in judecata si cine castiga bine , iar cine nu ii furam bine "

Leon spunea...

Dle H, deoarece cifrele nu sunt prea lizibile, te rog spune-ne care elemente se Majoreaza cu 15%..!
Intradevar avem o Decizie de Actualizare; Rezulta ca in perioada urmatoare asteptam si noi aceste Decizii de Actualizare a pensiei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trebuie sa ne organizam si sa-i potopim masiv peste tot, inclusiv la toate compartimentele Armatei, on line, cu reclamatii, petitii si dracul mai stie ce trebuie sa le facem acestor criminali sadici de pensii, cu apucaturi fascisto-bolsevice, care o fac cu buna intentie si deliberat! Fara manusi, fara menajamente, fara lugu-lugu-laga si perieri! Pe acuzatii de fascism si bolsevism deliberat, cu intentie de transformare a noastra in victime bune si apte de cuptoarele lagarelor nazist- bolsevice care sa ne transforme in calupuri de sapun si cenusa! Doar asa, si nu altfel!

avianyc spunea...

Doar în bancurile cu olteni mai găsești" minuni a la Caracal" de genul creșteri ale soldei de funcției cu scăderii ale cuantumului recalculat -actualizat, indexat cf L223.
Bravo, ne-au aranjat și ăștia!!!
Avem ceva în genul spuselor lui mos Alecu-alias corcodel, care când greșește spune senin "ridic mâna, am greșit" în loc să spună, ridic mâna, am fost un dobitoc și v-am păcălit.
Vorba lui. Huhurez " cu oltenii nu te pune... "

Leon spunea...

Inteleg ca a fost majorat cu 15% numai"Cuantumul compus actualizat al Soldei de Functie Majorat" din Decizia de recalculare(F+M+D)..!
Ce nu inteleg este De ce a SCAZUT Compensarea Contributiei Individuale la Buget de la 165-168 lei(Recalculare) la 97-99 lei la Actualizare..??

Anonim spunea...

Din cele doua decizii rezulta clar ca s-au scos din calcul ambele indexari si pe 2016 si pe 2017. In comunicatul CPS din dec 2017 se spune foarte clar ,ca se deduce doar indexarea pe 2017. Realitatea este , din cate vad, alta. Pregatiti-va de noi procese

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stelica, de-ai sti ce le-am scris astora, te-ai speria, dar tot nesimtiti raman! Chiar ar trebui sa le dam la sfecle la cativa si abia atunci s-ar speria si ar lucra corect la calcule, pe lege! Trebuie facut ceva cu rasunet public, national, sa le vina mintile la cap acestor umbre ale bolsevismului!

avianyc spunea...

@
Leon
Cu cât înțelegi mai puțin fenomenele din ziua de azi nu cu atât mai bine pentru inima.
Fericiți cei care nu înțeleg nimic.
..................................
Probabil au raportat și acea contribuție tot la solda de funcție compusa.Fă un calcul și vezi dacă se potrivește cu rezultatul.

avianyc spunea...

@
Leon
Cu cât înțelegi mai puțin fenomenele din ziua de azi nu cu atât mai bine pentru inima.
Fericiți cei care nu înțeleg nimic.
..................................
Probabil au raportat și acea contribuție tot la solda de funcție compusa.Fă un calcul și vezi dacă se potrivește cu rezultatul.

iceparu spunea...

Aceeasi intrebare care am pus-o si pe Ordinul militar 26500.Am dedus ca vina nu o cauta in propria ograda.
INTREBARE.Dece nici un fost sef SMG,fost comandant Armata sau alta functie inalta de comanda in armata nu-si asuma raspunderea de a lua pozitie publica si a organiza multimea de nemultumiti?

Leo spunea...

- Desigur ca cele 2 indexari au numai caracter comparativ deoarece ele au conribuit la generarea cuantumului pensiei "IN PLATA"
- "Manevrele" de actualizare opereaza asupra bazei de calcul care a generat cuantumul "Pensiei de serviciu" - desigur fara indexari - ( prima mentionata la pct. A in decizia de recalculare.
- Leon , ai vazut ca ai descifrat inscisurile cifrate de "Cifrul" casei de dezastre ? Dar nu am inteles , ti-ai calculat cuantumul "referinta" dupa Kursurile academiei de pensii "H" , pt. a sti cat , unde si cum te-au furat ?
Fratilor , cu asta trebuie sa incepeti , cu REFERINTA , adica cu pensia actualizata legal si temeinic cum ati invatat la cursuri , ca sa comparati cu ce veti primi de la casa de dezastre...

Leon spunea...

T3, Pestele de la Sibiu(Cap)
..se strica..:))

Huhu Rezea spunea...

Mult trâmbițata actualizare se reduce la majorarea cu 15% a ceea ce ei denumesc cuantumul compus actualizat al soldei de funcție, majorat(cu 10%), din decizia de recalculare.
Calcul pentru prima luna din cele 6
1552 x 15%= 232,8
Cuantumul compus actualizat, majorat, al soldei de funcție din Decizia de actualizare este 1552 + 232,8= 1750 lei, rotunjit. Nu folosește decât pentru calculul diferenței de 232,8 lei, care se adaugă la cuantumul compus actualizat al soldei funcției de bază, majorat, din decizia de recalculare, pentru a afla cuantumul compus actualizat al soldei funcției de bază, majorat, din Decizia de actualizare. Asta e diferenţa din calculul lui @Leonard.
2517 + 232,8 = 2750 lei, rotunjit.
Masurile fiscale din ultima vreme au redus, probabil, compensaţia contribuţiei individuale la 3,5% de la cca 7%. De aceea apare numai suma de 97-99 lei.
Si așa s-a stabilit baza de calcul actualizată, la care se aplică procentul de pensie din decizia de recalculare și se obține cuantumul actualizat al pensiei militare.

Leon spunea...

A naibii compensatie..in ritmul asta o sa dispara de tot..!
Mersi pentru explicatii, dle H..am priceput..o corectie totusi:
1552+233=1785, exact cat observ ca este pe Decizia de Actualizare.

Leo spunea...

H-ule,
Talica , cu autoritatea stiintei dovedite pana acum, trebuie sa spui cu subiect si predicat ca :
***** "MODALITATEA DE ACTUALIZARE UTILIZATA DE MApN din DECIZIA PREZENTATA este NELEGALA SI NETEMEINICA " *****
Acest fapt , ii va constientiza pe justutiabili ca au sanse mari sa castige procesele cu CPS, deoarece procedura CPS-ului de "actualizare" nu are nimic cu cadrul normativ in vigoare.

Anonim spunea...

Se vede foarte clar ca cei care emit asemenea decizii de pensie sunt tot cei care au emis primele decizii dupa legea 263/2010, in dec 2010, cand erau vizible greseli de tipul : nu stiu adunarea cu 1, nu stiu sa puna virgula la punctul de pensie, nu stiu sa numere pana la 10. Au din nou noroc, deoarece cei afectati de aceste actualizari sunt cei care au castigat cate ceva la recalculare , adica aproximativ 20 %, pentru ca cei care au pierdut nu vad pe vreunul sa dea in judecata.

oricum este dureros sa vezi o foaie de calcul in care rubricile sa nu aiba legatura intre ele, sa apara sume inventate, sa mascheze neincluderea indexarii de 5 % din 2016, precum copiii. Nu credeam ca o sa prind asemenea timpuri. Acum sunt convins ca 99,99 % din deciziile de recalculare sunt gresite.

avianyc spunea...

@ Leon
Sper să nu mai facă ăștia ai voștri încă vreo câteva actualizări de genul ăsta cât sunt la guvernare și sa ajungem la 50% din ce avem acum.
"""Noroc că totuși și-au dat seama """ și ""ne-au făcut favorul "" s prin anularea art 60,că nu se știe de câte "majorări de funcție " cu minus la cuantum mai beneficiam.
Te-ai prins,nu?
Sper că și Huhurez de la echipa din deal, după cum stă harta -n cui.

Leon spunea...

T3, reducerea cu 50% a salariilor si pensiilor militare ne-a facut-o un Ardelean in 2010-2012 pe numele lui mic..boc..!
Acum o sa avem noroc cu Comandantul Suprem din Sibiu, care a promis ca nu promulga Proiectul de lege privind aprobarea OuG.59/2017..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Universal, te asteptai, camarade, ca nepotii, fii si fiicele, nevestele si toata sleahta de cumetria de acolo, daca sunt agajati pe nepotisme si cumetrii, sa stie si matematica silabisita? Prea mari pretentiile noastre de la astfel de semianalfabeti!

Nicolae spunea...

D.H.Exemplu pe care l-ati prezentat are cuantumul functiei de baza peste salariu minim ce crdeti ca se va intimpla in cazul meu ca am cuantumul compus al functiei de baza 944 ron
.

Huhu Rezea spunea...

@Nicolae
Dacă sunteți militar și nu polițist, posibil ca la dvs să pornească actualizarea din 1450 lei.
Stiți că polițiștii și cei de la penitenciare nu beneficiază de actualizarea cu 10%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, macar bagati bijuteria aia versificata pe mail-ul meu sa le-o trimit plocon de Boboteaza, sa-i spal de toate pacatele, ca pana-mi vinea o alta inspiratie astia termina de trimis toate certificate de deces, pardon deciciziile noastre de,,actualizare''!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Ti-am trimis opera inapoi.
Aici discutam despre pensii nu despre parastase, onorabile!

Huhu Rezea spunea...

Citiți UPDATE în articol și veniți cu completări!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, cu scuze, multumesc! Lasati-i pe mana mea sa le fac un parastas cu ea, poate ca le cade greu la indigestie, dupa atatea ghiftuieli de sarbatori!
V-as ruga sa fiti amabil,cu rotunjiri, cam cu cate procente sa ma astept, pe plus sau pe minus, ca de data asta chiar ca sunt depasit cu ce vad pe coperta postarii! M-a naucit, pur si simplu, ca dupa o lovitura cu leuca! Nu-mi mai revin din ameteala...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iceparu, eu i-am scris la modul cel mai respectuos Sefului Statului Major al Armatei sa ia atitudine fata de acesta stare dezastruoasa la pensiile militare, cam pe la sfarsitul lunii Decembrie. Nu stiu daca o sa-mi raspunda. Dar am impresia ca si domnia sa are pumnul politic varat pe gat, mai are putin si iese la pensie...Ne-ar trebui unul incisiv, nervos si teribil de-al draului sa dea cu pumnul in masa! Actualul e bonom si temator, isi pazeste propriul interes de a iesi la pensie fara probleme...

Leo spunea...

Eu cred ca vorbim si de parastase dar indirect.
De parastasul unei atitudini cinstite , oneste si corecte a unui sistem cu cetatenii lui. Sau poate vorbim si de parastasul democratiei romanesti . De ce ? Deoarece democratia este in primul rand respectul fata de lege si de aplicarea ei.

Leo spunea...

" UPDATE " este o sinteza exhaustiva a situatiei.
Eu as si inrosi-o pe langa "boldare"

PS
Stelica,
Vezi ca pt. inceput Decizia de actualizare trebuie contestata la Comisia de contestatii a MFA
PS
Leon , i-ai dat de fund pana la urma ? ....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, acum, dupa exemplul de mai sus, ce sanse mai am? Cam cat sa mai dau inapoi la casierie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Onorabile, n-am primit prin mail parastasul, cred ca s-a trimis pe o adresa gresita. Am ambitia sa-l trimit la niste adrese sa le pice ca leuca in moalele capului, sa vada cat de tare ii iubim! Ni se dau lovituri dupa lovituri, cu ura si cu fiere, ca un blestem urat. Daca si pe Ana o fenteaza la pensia aia amarata de 340 de lei, cred ca am kakarisit-o in iarna asta, ne dau astia afara din bloc, pentru ca nu v-om mai putea face fata la cheltuieli, e cumplit! Deja ma apropii de doua luni la restante...Si nimeni, dar absolut nimeni din politica nu vrea sa ajute o clasa de pe marginea prapastiei, mai ales ca s-au scumpit toate la modul cel mai dramatic! Puterea, cu apucaturi criminale la adresa noastra, parca pusa cu intentie sa ne distruga, iar opozitia nu exista doar prin mimare si ciocofoane pe prostii minore, de panarama si circaraie in Parlament, la modul cel mai gregar, ba chiar coalizarea cu PSD in comisii, contribuind astfel la dramele noastre prin acordarea unor voturi decisive de raschetare la drepturi, sau pasivitate criminala!
Nu-i asa D.le Falcoi, ,,aparatorul'' intereselor noastre, alaturi de alti rezervisti parlamentari? Pacat cine v-a acordat voturi de investitura...

Anonim spunea...

huhu,
Aici trebuie sa-ti dau dreptate, ei nu au ajuns la legea 207/2017, tot asa procedeaza si cu fisele de grupe de munca; desi au primit noile fise de la CMJ-uri ei le aplica tot pe cele vechi , in deciziile de recalculare.

Gigi spunea...

Vorbe frumoase!Respectul față de lege?De aplicarea ei?
Asta,este valabil într-o democrație autentică,d-le Leonard
nu la noi unde o lege este făcută
praf prin 3-4 oug-uri.
Se eludează legea tocmai de către cei care sunt puși să o aplice,prin tot feluri de tertipuri financiare ale finanțiștilor!
Numai la noi o creștere de15% ,este de fapt o actualizare zero,sau 1-2%!!!!
Ei sunt cei care le dau idei politicienilor să emită legi tîmpe,finanțiștii din ministere în strânsă colaborare cu cei din CPS și MM.
Ei gândesc,politicienii pun în practică!
Trăiască cei care votează pe cei care ajung în fruntea lor ca pe urmă să-i ..ută! În schimb ei să prospere(aleșii)!
Domnilor care monitorizați,am spus ceva ireal?Dacă,da, corectați-mă!

Leo spunea...

Flavius,
Conform poreclitei "actualizari" a HOTILOR vei ramane cu ce este in plata.
Ca sa fie cuantumul care ti l-am spus , trebuie ACTIUNE , adica :
1. Contestre la Comisia de Contestatii in max. 30 de zile de la primirea Deciziei de actualizare.
2. Astepti 45 de zile ( plus 10 pt. comunicari) sa-ti vina HOTARAREA de la Comisia de Contestatii , dupa care "bagi" Actiune la Tribunal daca nu-ti convine raspunsul din Hot. sau daca nu primesti Hot. in acest termen de 55 de zile.
3. Printr-o ACTIUNE profesionista la Tribunal , sunt 100% sanse de castig deoarece se vede din satelit ca HOTII joaca in picioare cadrul normativ de actualizare.
NU UITATI ! Principiul dupa care se ghideaza HOTII este :
*** SA NE DEA IN JUDECATA . CINE CASTIGA BINE , iar CINE NU , IL FURAM BINE***

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Universal 11, deci trebuie, in contestatii, sa contestam si neacordaread coeficienti de grupe de munca platiti?

Anonim spunea...

huhu,
Decizia postata este adevarata ?; sau este o incercare a vreunuia din CPS sa ne puna capul la contributie?

Huhu Rezea spunea...

"Universal
Poartă stampilâ şi semnatura. Decizia este foarte adevarată.

Leon spunea...

Buna observatie..! Cum se face ca numai o singura Decizie de Actualizare a scapat pe piata tocmai acum la sfarsit de an, are data emiterii 11.12.2017, iar Comunicatul CPS este din 20.12.2017..? Ce se urmareste de fapt?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ceva asemănător am văzut până-n Crăciun!
Am dat alertă, dar nu m-am crezut nimeni!
Întâi vin deciziile ce nu poartă obligație financiară în plus! Normal, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Stelica, eu neavand aparatura necesara, cand i-am trimis de publicat ceva adminului @ Huhu-Rezea , i-am trimis pe adresa de mail din oras, platind 5-6 lei la un Xerox, care face aceste bune oficii.
Oameni buni cu bune intentii,
Eu propun tuturor urmatoarele: Haideti sa incropeasca cineva istet dintre noi, sau un grup de profesionisti si asi in jurisdictie, care sunt specializati in confruntari judiciare, o contestatie universal valabila pentru toti, pe-o idee si calcule unice, caci e vorba de un procentaj unic pe actualizare, s-o copiem toti si sa mergem pe contestatii pe aceeasi marja, ca si in instante, dar sa fie una sa ia gura targului si sa nu poata fi contrazisa sau atacabila! Doar e o problema comuna a tuturor pensiilor si am elimina coloratura si sofismele. Pe chestiunea ,,toti pentru unul si unul pentru toti'' si le-ar veni usor si instantelor sa dea sentintele favorabile pe explicatii legale si de neatacat, daca ajungem si acolo, dar mai intai o contestatie pentru a ataca gulerele si manecutele albe cu apucaturi mafiote de la calculare pensii! E o idee, ca oi fi idiot va ramane de vazut, dar eu zic ca ar fi bine sa mergem pe aceasta unicitate in gandire si fapte!

tehnocrat spunea...

Am incercat si am reusit sa iau legatura tf cu CPS MApN.
Mi-a inchis tel verde in nas fara a asculta ce doresc.
Aceasta este politica fatucii directoare din conducerea CPS MApN.
De ce este platita din fonduri publice ?
Si Luca era un misel, dar entitatea biologica de sex feminin il depaseste.

Leon spunea...

Presedintele Romaniei a promulgat Legile Bugetului de stat si a Bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2018..! Urmeaza publicarea in MO.

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu negru ( ca sa nu zic altfel), insa exista un semn de intrebare la OUG 56 si la Legea 207/2017. Acestea doua au fost emise dupa legea 152/2017 si s-ar putea sa nu actioneze retroactiv. La 30.06.2017 nu era in vigoare nici un act normativ care sa consfinteasca solda de functie la nivelul salariului minim. Sa nu ne hazardam, in schimb din calculele mele rezulta clar ca ei au dedus si indexarea pe 2016, ceace contravine legii 223/2015 in vigoare la acea data, numai ca acest lucru este mascat. Insa ceace nu inteleg guleratii este faptul ca matematica nu poti sa o maschezi, sa o manipulezi, sa o politizezi.

Huhu Rezea spunea...

@universal
Alin(7) din OUG 56 și Legea 207 se referă la modul de aplicare a majorării de 15% pentru militari, de la 30 06, și a celei de 10% pentru polițiști, de la 01 10.
Când legea prevede expres, nu acționează principiul neretroactivității. Am mai explicat acest lucru. Dacă legea prevede, ea se aplică și anterior intrării ei în vigoare.

Leo spunea...

U11
Te-ai suparat pe mine când ti-am spus ca ai lipsit.
OUG 56/2017 a intrat in vigoare pe 07.08.2017 si-si produce efectele din 07.08.2017 (teoretic), dar ea completeaza L 152 intrata in vig. pe 30.06.2017 , deci daca completeaza o LIPSA a legii , atunci o completeaza de când a intrat in vigoare Legea respectiva , adica L 152. Ba mai mult , desi a intrat in vigoare pe 30.06.2017 L 152 , pt. ACTUALIZAREA pensiilor , aceasta ACTUALIZARE , citez : "SE FACE INCEPAND CU LUNA IN CARE A INTRAT IN VIGOARE L 152 " adica începând cu 01.06.23017 si nu cu 30.06.2017.
La data intrarii in vigoare a OUG 56/2017 ( 07.08.2017) , NU ERA APLICABILA PREVEDEREA OUG 59 , care isi produce efectele începând cu 15.09.2017. Deci daca OUG 56 , aparea dupa 15.09.2017 era o mare problema.
Este corect dom' profesor "H" ? Te rog , Valideaza-mi acum sau anuleaza-mi acum cele spuse mai sus , pt. a LIMPEZI ODATA APELE CU CEI CE SE INDOIESC , printre care se numara si submarinul galben U11.
PS
*** ABEA VA ASTEAPTA INDOITI LICHELELE DOCTORITEI DEZASTRU & CO ***

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
In locul repetitivelor sabloane din comentarii, fă un efort și calculează-ți pensia actualizată, urmând pașii din copertă. Nu trebuie să faci decât vreo două operații, ținând decizia de recalculare în față. Creșterea de 15% aplicată la cuantumul compus actualizat al soldei de funcție, majorat, îl adaugi la 1450 , salariul minim garantat.

Huhu Rezea spunea...

@Palageanu
Să nu generalizăm. De regulă, modificările legilor se aplică de la data intrării în vigoare a legii modificatoare, dacă nu se prevede expres altfel. Nu e cazul la alin.(7) al OUG 56.

Anonim spunea...

huhu, leonard,

daca primeam deciziile de actualizare la 01.07.2017, cred ca lucrurile erau privite altfel. Mai degraba , vad OUG 56 si legea 207 ca o noua majorare a soldei de functie la salariul minim, lucru care ar insemna o noua actualizare. De ce pe aceasta decizie scrie Legea 152 si nu OUG 56 sau Legea 207. Este asa cum am vorbit inainte, nu au ajuns la aceste acte normative. Poate cine stie, urmeaza alte decizii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@HuhuRezea:

805 cuantum compus x (15%)1,5% =1.207
1.207+ 1450 salariu min. pe ec.=2.657,5
2.657,5- 1.064 pensie plata =1.593,5
E bine, onorabile? Sa am eu 1.593,5?????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

am calculat pe cuantum compus lit a...f!

Huhu Rezea spunea...

Interpretarea alin (7) din Legea 203.


(7) Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta."

Inseamnă că procentul de 15% se aplică la solda de funcţie, care nu poate fi mai mică decât salariul minim garantat de 1450 lei, iar suma cu care a crescut se adaugă la 1450 lei.
@universal
Indiferent când sunt emise, deciziile de actualizare se aplică de la 30 iunie 2017, așa cum scrie și pe decizia pe care o analizăm.
Dacă decizia era emisă pe 01 07 2017 nu intra în calcul salariul minim pe economie, dar, după intrarea în vigoare a OUG 56, trebuia ca noul calcul să se aplice tot de la 30 06.

Anonim spunea...

Ma bucur ca analizam lucrurile pe toate fetele si m-as bucura si mai mult daca aceste analize ar fi citite de cat mai multi pensionari si poate cine stie si de cei ce emit aceste decizii. Daca s-ar publica din ce in ce mai multe astfel de decizii, poate cei care emit aceste tampenii se vor gindi mai mult pana le lanseaza.

Leo spunea...

H-ule , H-ule ,
Ce-i cu "talica" ?
te citez :
" Inseamnă că procentul de 15% se aplică la solda de funcţie, care nu poate fi mai mică decât salariul minim garantat de 1450 lei, iar suma cu care a crescut se adaugă la 1450 lei. "
Daca calculam cum te-am citat mai sus , ne da : ( 1450 + 0,15x1450 ) + 1450 lei = 1667,5 + 1450 = 3117,5
Sterge repede ca s-o luam ca eroare materiala...:))
SOLDA MINIMA DE FUNCTIE LUATA IN CALCUL PT ACTUALIZARE , NU POATE FI MAI MICA DECAT 1667,5 lei ; ( 1450 + 0,15 x 1450 ) = 1667,5

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Scuze, dar se vede ca nu ai probleme cu matematica ci cu înțelegerea limbii române. Mai bine zis, nu mai ai răbdare să aprofundezi un text scris, așa cum este cel din coperta articolului unde sunt exemplificati toți pașii.
In cazul în care cuantumul compus actualizat al soldei de funcție, majorat, este mai mic de 1450 aplici 15% la 1450. Zici ca acest cuantum este la d=ta de 805 lei.
1450 x 15% = 217,5 lei . Aceasta este cresterea si pe aceasta o adaugi la cuantumul actualizat al soldei funcției de bază, majorat din decizia de recalculare.
Mai departe procedezi cum scrie ...în copertă. Nu mai pregeta! Incearcă să citești!

Huhu Rezea spunea...

@leonard
Ai aceleași probleme ca și @flavius.
Mai sus m-am referit la interpretarea care ar trebui să se facă alin (7) modificat de L 207, în care important este să afli noua valoare a soldei de funcție, nu a cuantumului compus si a altor invenții contabilicești.
In algoritmul casei sectoriale care a emis decizia de actualizare contează doar creșterea de 15% din 1450, egală cu 217, 5 lei, pe care o adaugi la cuantumul compus actualizat al soldei funcției de bază, majorat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum inteleg, parasesc TOTAL suma aia de S.F. 425 lei, VECHE, CARE A CAZUT DEFINITIV! Pentru ca, asa este, acum este 1450 lei PENSIA TOATA, AUTOMAT, CONFORM SOLDEI DE FUNCTIE, PLUS 15% =1667,5 LEI!
Asta-i pensia mea de fapt acum, conform functiei, deci Palageanu a fost furat, pentru ca 1450 + 15%= 1667,5 lei total pensia mea actualizata pe pensia in plata, dar si a lui! Practic, acum orice pensie militara, in plata, nu trebuie sa mai existe sub baremul de 1667,5 lei!
LA PALAGEANU AR TREBUI FIX ACEEASI PENSIE, 1667,5 LEI CA ESTE SUB 1450 LEI PLUS 15% CARE DUCE LA 1667,5 LEI! E CALCULUL CARE DADEA LUI LEONARD SUMA ACEASTA, UITAND CA SUB 1450 LEI NU TREBUIE SA FIE PENSIA SI BAGA O SCADERE DE MI-O ADUCEA LA 1337! Eu zic ca e asa coret! ORICE AR FI, SUB 1450 + 15%=1667,5 LEI NU TREBUIE SA FIE NICI O PENSIE SAU SOLDA, PENTRU CA INSASI SF O RIDICA AUTOMAT LA 1450, INSA MARITA CU 15% DA 1667,5 LEI LEI!

Leo spunea...

Cadrul normativ care vizeaza actualizarea utilizeaza un termen clar Solda de functie. Aceasta solda de functie conf. OUG 56 si L 207 nu poate fi mai mica decat 1667,5 lei.
In ANEXA nr. 1 a deciziei de recalculare , la primul element "a." din decizie , nu are ce cauta alta sume decat 1667,5 lei , ca asa spune cadrul normativ OUG 56 + L 207.
AICI ESTE PUNCTUL DIN CARE incepe hotia in procesul de actualizare.
Nu mai DILUATI INTERPRETAREA CORECTA cu jongleriile HOTILOR.
CONCLUZIE :
DACA LA Anexa nr. 1 , pct. "a." , nu este Solda de functie = 1667,5 lei , atunci NU ESTE ACTUALIZARE ci este o JONGLERIE a lor , a LICHELELOR.

tehnocrat spunea...

Am rezerve in ceea ce priveste aceasta decizie de actualizare pt ca este in neconcordanta cu Comunicatul nr 9/20.12.2017 a CPS MApN.
Observatii:
A.Ofiterul s-a pensionat aproximativ la 45 de ani, deci inainte de varsta standard de pensionare redusa: 56 ani 3 luni - 10 ani = 46 de ani si 3 luni. Deci nu putea avea pensie pt limita de varsta pe legea 223/2015.
Si totusi decizia de actualizare este pt pensie pt limita de varsta.
Foarte corect, pt ca legea 119/2010 a transformat si pensiile anticipate si cele anticipate partial in pensii pt limita de varsta. Cand ti se stabileste legal pensie pt limita de varsta, cu ia mori, indiferent de schimbarile legislative viitoare.
B.Cred ca pt actualizare s-au facut mai multe variante. Se va aplica cea bugetata prin bugetul de stat al ministerelor si instiitutiilor din SNAp. Cred ca aprobarea bugetului de stat a fost principalul motiv pt tergiversarea actualizarii datorita cresterii SF cu 15%.
C. Din informatiile obtinute de la CPS rezulta ca deciziile de actualizare se vor emite cel mai probabil inceand cu ian 2018

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, cuantumul compus al soldei functiei de BAZA, REPET BAZA de 805, si nu solda functiei, simple, care-i 425, pe decizie, dar poate fi si ala simplu de functie, dar s-a facut 1.450 lei. Acum este 1450 lei. Buuun. Adaug 217, 5 lei si imi da 1667,5 lei! Cum zicea Leonard! Doar nu o fi 805 lei plus 217,5 lei, nu? care ar face 1022,5 lei, scazut din pensia de 1064 lei, si raman dator sa aduc de acasa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Leo spunea...

@ Flavius,
Ai aceleasi probleme ca "H-ul", adica :
Uiti de ce ai fost convins si esti convins de ceea ce ai uitat.
Don't forget :
If the yuor sume is under the 1334 lei , is necessary to be concerned
. Why ? Because You have just been robbed.
Principiul LICHELELOR ESTE :
*** SA NE DEA IN JUDECATA . CINE CASTIGA BINE , iar CINE NU , IL FURAM BINE***

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu mai gândi cu deștele pe claviatură că în înnebunești pe toți!
Te-ai apropiat de ceea ce se cheamă baza de calcul, dar ai și uitat că pensia d-tale este doar 61% din baza de calcul.

Trofin spunea...

Aveti informatii clare ca dispozitia din OUG 56/2017 corectata cu Legea 207/2017 se va aplica si la actualizarea pensiilor militare de stat ?

Huhu Rezea spunea...

Ne întrebăm de ce nu au apărut Norme de actualizare a pensiilor militare... după actele normative care au bulversat în ultimul timp salarizarea și pensionarea în sistemul militar. Normele din M25/2016 nu mai acoperă modificarile legislative din ultima perioadă.
Cu ocazia recalculării și actualizării, instituțiile militare au descoperit că lucrează cu termeni contabili financiari diferiți pentru definirea elementelor salariale componente ale soldei lunare brute.
Numai MApN și MAI operează cu ficțiunile contabile solda de funcție in cuantum compus și cuantumul compus al soldei funcței de bază.
Primesc semnale conform cărora cei de la servicii nu operează cu ficțiuni de genul cuantumurilor compuse... ci numai cu cuantumuri individuale pentru fiecare element salarial al soldelor brute.
Este vorba până la urmă de o indisciplină financiar contabilă care este cam vecină cu fraudarea fondurilor publice.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Ce informații trebuie să mai avem din moment dispozițiile din OUG 56/2017 și ale Legii 207/2017 se referă tocmai la aplicarea art. II, alin (3) din Legea 152/2017, care prevede majorarea soldei de funcție cu 15% pentru personalul militar?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, uite ca uitasem de 61%! Atunci ramane suma de 1337,5 lei consemnata de Leonard!

Leon spunea...

Huhu Rezea, sunt 3 Case de pensii sectoriale si pensionarii militari din celelalte institutii din SNAP(SPP,STS,SIE,M.Justitiei) sunt arondati la MApN, MAI si SRI, prin protocoale de colaborare. Modalitatea de calcul probabil numai la Casa de Pensii a SRI ar putea sa difere..!
A vazut careva dintre noi o Decizie de recalculare a pensiei militare emisa de CPS a SRI..?

iceparu spunea...

Palagheanu@nu vreau sa-ti tai elanul.Judecatorii pricep orice mai putin legile noastre.De regula cererea ta de chemare in judecata tribunalul o trimite la partea adversa,iar aceasta trimite tribunalului o intampinare din care judecatorii nu inteleg nimic.Cum judecatorii sunt aerieni in cunoasterea legilor care reglementeaza pensiile noastre te va trimite la plimbare.Uniti-va mai multi ieseni ,cautati un financiar militar ,(nu stiu daca fostul sef al directiei financiar -contabile,gl.Corhaneanu mai este in zona voastra) dupa care angajati un avocat cu greutate in baroul Iasi. Daca incerci sa o iei singur pierzi cu brio.Oricum eu iti doresc succes.












Leo spunea...

Dar de unde sti maestre ca nu au aparut "Norme de actualizare a pensiilor militare... "
Oare de ce nu te intrebi , cum de au aparut decizii de actualizare si nu au aparut "Norme de actualizare...
Pai sa-ti explic eu acest paradox : Sunt "Norme de actualizare" care au facut sa apara decizii de actualizare , dar aceste norme sunt SECRETIZATE prin incalcarea L 182/2002 Art. 33.
De ce fac asa ? Pai te rog frumos , citeste comentariul meu de azi , cu 2 teme in urma.
Apoi e f. clar : Inlocuiesti in decizia de recalculare la Anexa nr.1 , pct. a. , Sf care este acolo , cu 1667,5 lei. Daca esti cumva maresal si ai mai mult de 1450 lei trecut acolo in decizia de rec. , atunci inlocuiesti acea Sf(de maresal) cu Sf(de maresal) + 0,1 x Sf( de maresal)
Este ca e mare nevoie de 'Norme"....ca sa aplici o lege clara ?

Ein Stein spunea...

@Palagheanu
Faci un lucru extraordinar ca-ti cauti dreptatea in justitie, iti tin pumnii.
Daaaar, pentru ca exista un dar, am convingerea ca nu se va intampla nimic bun pentru tine, vei fi trimis iar la plimbare. De ce se intampla acest fenomen?
Pai e simplu rau de tot. Atat timp cat nu raspunde cineva pentru aceste mizerii sa fii convins ca problema va continua, s-au invatat ca musca la "miere". Eu zic ca daca i-ai da in judecata si le-ai cere daune morale, nu stiu ce sanse sunt, birocratii cu cotiere se vor gandi de cel putin doua ori inainte sa taie. Cand primul cu cotiere si creion chimic la ureche va baga mana in buzunar iti garantez ca toata aceasta mascarada va inceta. Sigur.
Dupa cum vezi si magistratii sunt terifiati de faptul ca vor raspunde pentru prostiile pe care le fac si se opun din toate puterile ca legea raspunderii magistratilor sa nu intre in vigoare.
Deci concluzia e ca frica pazeste bostana. Cineva trebuie sa raspunda pentru toate aceste mizerii si incalcari repetate de lege, necazul e ca pana acum nu a platit nimeni si pana nu se va intampla, te asigur ca lucrurile vor merge in aceasi directie.
Oricum iti doresc succes in demersul tau.

Leon spunea...

Ice, Gral Vasile Corhaneanu nu mai este printre noi din Aprilie 2014..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Am fost consultat pe 2-3 decizii de recalculare emise de CPS a SRI. In Nota de calcul a niciuneia nu apar ficțiunile de cuantum compus al soldei de funcție. Păcat că nu am primit acceptul niciunuia pentru multiplicare și publicare.

Leo spunea...

### radu catalin
una este cum ai zis si bine ai zis ca este 1668, conform cadrului normativ in vig.
si
alta este scamatoria pe care o fac guleratii.
Deci daca nu-ti va fi Sf. de 1667,5 atunci s-a comis o neaplicare a cadrului normativ , care te obliga sa parcurgi pasii procedurali pt. a-ti gasi dreptatea.
LICHELELE pe asta se bazeaza , pe loggo-ul:
*** SA NE DEA IN JUDECATA . CINE CASTIGA BINE , iar CINE NU , IL FURAM BINE***
### Descoperitorului mcc
Daca vei citi "LOGIGRAMA" vei avea raspunsurile la multe intrebari. Nu ve vedea niciodata vre-un gulerat care sa raspunda , deoarece ei emit norme , ordine , etc.. prin care fac mizeriile de care vorbesti cu semnatura politrucilor in spiritul SIMBIOZEI de care am vorbit in LOGIGRAMA .O sa mai postez o data LOGIGRAMA

Leo spunea...


### LOGIGRAMA ###
LOGIGRAMA sistemului pervertit si ticalosit ,pe scurt , arata cam asa :
1. FUR si MINT trimite catre instrumentul politruc Viscol "raza lunga" , semnalul de forma : "Tai bugetele din zonele vulnerabile care nu conteaza "
2. Viscol "raza lunga" + politrucii FUR si MINT , aronadati pe sinecuri , cheama loja guleratior MFA de decizie, transmitandu-le mesajul venit de la Fur si Mint. Loja guleratilor de decizie, pune de un grup de lucru din sefii : 2580+2505+DFC+2418 , care elaboreaza norme paralele legilor , pe care le secretizeaza si le transmit guleratilor sefi de servicii si birouri ca sa purceada la "actualizari".
3. Politrucii de varf din MFA si guleratii de decizie , formeaza un "ORGAN SIMBIOZA", adica : Guleratii de decizie elaboreaza si emit normele secretizate de incalcare a legilor , pe care (si) pt. protectia lor le dau la politrucii de varf sa le aprobe . Politrucii de varf le aproba stiind ca sunt la adapostul lui FUR si MINT a carui politica o slujesc , iar guleratii de decizie sunt linistiti si la adapost pe sinecurile lor , ca au servit politrucii desi au facut-o constient prin metode ilegale dar aprobate de stapanii lor vremelnici.
4. Cu totii au cazut de acord cu principiul ;
" SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE"
5. Aceasta metodologie prin care constient "schilodesti" legi cu acte administrative tertiare pe care le secretizezi pt. a le scoate de sub controlul judecatoresc, afectând astfel statul de drept , eu cred ca face obiectul DNA-ului si al DIICOT-ului pt. a curma astfel de indeletnicire tip Venezuelean sau Columbian

" SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE"

Liviu PO spunea...

Atat oug 56,cat si oug 59 care de fapt da in cap actualizarii au fost date in 7 august 2017,dar oug 56 apare in monitorul 647,care este anterior MO 648 in care apare oug 59,cu toate ca apar in aceeasi zi de 7 august.
Prin urmare daca aceasta actualizare este adevarata,cei de la casa de pensii comit un abuz in serviciu si nu se pot prevala de faptul ca oug 59 care elimina actualizarea ar fi cumva anterioara oug 56...
Asadar,vai de pielea lor pentru ca daca instanta din tara nu ne va da dreptate,cei din UE ne vor da sigur.

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Conform Legii 207/2017, solda de funcție de la litera a) din Nota de calcul a Deciziei de actualizare nu poate fi mai mică decât 1450 (salariu minim din 2017) + 15%.
Potrivit calculului care rezultă din Decizia de actualizare pe care o analizăm cuantumul compus actualizat și majorat al soldei de funcție(în care întră literele a), d) și e) din Nota de calcul din decizia de recalculare) se majorează cu 15%. Dacă suma elementelor de la literele a),d) și e), majorată cu 10% este mai mică decât 1450, procentul de 15% se aplica la aceasta sumă.

Leon spunea...

Huhu Rezea, ca de obicei furnizati informatii corecte..!
Am urmarit pe A 3 emisiunea lui R.Tudor si toti cei din platou erau de acord cu desfiintarea pensiilor speciale mai putin a pensiilor militare de stat, care trebuie sustinute in continuare. De aceasta data a fost de acord si Bogdan Chiriac dar cel mai convingator a fost Deputatul V.Vosganian care a facut referire la Restrictiile militarilor in activitate..!
Se pare ca bate vantul Eliminarii Art.VII din OuG 59/2017 aflata la Comisia de Munca pentru un Raport suplimentar..!

Leo spunea...

Liviu, Liviu,
lipsesti cam des de la Kursurile ACADEMIEI IN STIINTELE PENSIILOR "H"
OUG 59 se aplica începând cu 15.09.2017 nu cu data apaririei in MO , deoarece chiar asa prevede ea OUG 59. Exact ca OUG 13 , a aparut in MO , dar avea ca termen de aplicare peste 10 zile , de s-a putut anula cu OUG 14 fara sa-si produca efecte.
PS
Tare suparat a fost Rectorul academiei noastre , cu acel prilej...

Leo spunea...

Leon , Leon ,
- Asa este , dar uneori se preface ca uita.
- Sa nu vinzi iluzii
- Despre "La 2 colonei" nu i-ai uitat , dar de PATRASCU mici macar nu ai auzit.
El era si oleaca fan poet , dupa ce te intreba "iscoditor" : "Ei si cum e , i-ai dat de fund ?" , daca urmau versurile :
" SIDA CA RAMURI BAT IN GEAM ,
SI SE CUTREMUR PLOPII ,
E CA IN MINTE SA TE AM
SI-N CET SA MI TE-A PROPII ...."
In acel moment , deveneai "caz de targa"....
PS: NU UITATI LOGGO-UL LICHELELOR :
" SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE"

Huhu Rezea spunea...

@leon
Am văzut ce a zis Vozganian despre militari, că dacă le luam din drepturi la pensie, trebuie să le dăm drepturi cât sunt în activitate.
Probabil că au ajuns și la el solicitările de pe blogul Potecarului cu privire la abrogarea dispozițiilor din Statutul militarilor care legiferează privațiunile.

Liviu PO spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Tot legat de acest subiect mai vin cu ceva nou: In sfarsit, a ajuns la Senat proiectul USR de Abrogare a Pensiilor speciale inregistrat cu nr.L 540/11.12.2017, repartizat ptr.Aviz la Comisia pentru Buget- T.20.02.2018 si ptr.Raport la Comisia pentru Munca, T.27.02.2018.

Leo spunea...

Dupa un mic studiu facut in circumsciptia unei Curti de Apel cu 2 tribunale arondate, am ajuns la concluzia ca aprox 5%-6% este rata de castig dupa cele 2 instante (Fond si Apel)in dosarele pensiiolr militare. Mi se pare un procent foarte mic si cu siguranta ca sta la baza LOGGOU-lui LICHELELOR , care este: *** " SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE" ***
Eu sunt sigur ca se intampla acest lucru , deoarece justitiabilii confunda o actiune judacatoreasca cu o simpla cerere administrativa. Acest fapt se datoreaza lipsei de cunostinte juridice si neinformarii justitiabililor despre modelul procedurat care dirijeaza un proces civil. Nu mai vorbesc de vicleniile "pe procedura" utilizate cu rea intentie de catre LICHELELE incadrate cu "ALTE CONDITII".
Pai cum sa fie aceste LICHELE descurajate in a nu aplica legile , cu o asa de mare rata de succes in instante ?
DE ACEEA MARE GRIJA CUM ABORDATI PROCESELE IN INSTANTE , DEOARECE LICHELELE CONTROLEAZA DOMENIUL SI DATOTRITA NOUA.

CEZAR spunea...

@HUHU,,,zic nu dau cu parul..!Concomitent cu disecarea in mii de feliute a pierderilor rezultate din varii motive..de ce nu faceti in parale si o mica analiza comparata cu pierderile REALE-BANI PE CARD pe care fiecare le suportam..cu ocazia trecerii la mult dorita pensie militara ??
Pierderi rezultate din neaplicarea maririi punctului de pensie si a indexarilor aferente !
Asta asa pentru a-i face ferice pe cei care ne injurau si urlau ca vor ..DEMNITATE SI ONOARE..! Le-a dat ce mai vor ..??
In acelasi timp de ce nu ARATATI CLAR ca rezervistii..dinainte de 2009..in cel mai fericit caz am fost TOTAL SEPARATI SI DE ACTIVI SI DE VIITORII REZERVISTI...dupa ce ne-au regulat rupandu-ne si de pensia CONTRIBUTIVA....??
O Ultima parere
Dece nu-i explica nimeni (eu am facut-o ..dar o ia ca o rautate)lui Corneliunsson ..ca el ALEARGA PE ) PISTA FALSA.,,..??
In orice situatie datorita gradului mic ..functiei mica..cdt pluton si mai ales a vechimii reduse..el nu poate sa iasa decat ..rau...
Solutia lui si a altor Ghinionisti ar fi ca la MApN..sa se instituie un fond de intrajutorare pentru asemenea cazuri...cu reguli precise etc....din contributia fiecarui pensionar ..mai putin m-alul ca are doar ..15.000 !!!???
Cu stima ,
Un an nou cu sanatate si noroc!!

Trofin spunea...

Pe siteul DFC a MApN am gasit un text cu privire la Evolutia soldei lunare brute si documentele care o sustine. Pentru perioada 2011-2015 am gasit textul : " • 2011-2015, Legea-cadru284/2010șiLegeanr.285/2010: solda funcției de bază: solda de funcţie(compusă din solda de merit, indemnizație de dispozitiv, spor de confidențialitate, sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu, solda de grad, gradații, solda de comandă; drepturi salariale suplimentare: spor pentru condiții de muncă, prime personal aero și naval." . Stie cineva unde trebuie inchisa paranteza de la Solda de functie ?

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Dacă nu se incununa cu „succes” lupta unei minorități pentru reînfiintarea pensiilor militare, de parcă Legea 263/2010 nu conținea dispoziții speciale pentru militari, peste 80% dintre militarii pensionari existenți la 01 01 2016 ar avea acum cuantumul pensiei în plată cu 9% mai mare decât cel prezent.
Fiecare poate să înmulțească punctajul de pensie din deciziile de recalculare pe Legea 119/2010 sau 263/2010 cu valoarea punctului de pensie din luna iulie 2018, plus procentul OMM, pentru a vedea ce pensie ar fi avut dacă nu se revenea la pensiile militare.
In plus, s-a pierdut și statutul juridic de drept câștigat al dreptului de pensie.
80% dintre pensionarii militari au dormit pe ei în perioada anilor 2012-2015, la umbra pensiilor contributive legiferate în 2010, la inițiativa și rezistența lui Gabriel Oprea în fața abuzurilor puse la cale de regimul Base-Boc.

CEZAR spunea...

Basca faptul ca eram .."langa popor "!
Multi au uitat sau nu au stiut niciodata ca o 'ARMATA RUPTA DE POPOR" este o ARMATA PIERDUTA INVIINSA..
Acum poporul ne injura iarasi,,,unii chiar ca merita....!!
ARMATA NU CONTRIBUIE...ia banii poporului..!!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Primești și răspunzi la întrebări și de la stabilimente cu circuit inkis/restricționat?
Adică de la:

http://www.psihiatrie-timisoara.ro/

Leo spunea...

- Mie mi-a spus avocatul , ca o PENSIE definita intr-o decizie de pensionare (nu o indemnizatie) si dabandita in baza unei legi in vigoare la un moment dat , are caracterul de bun patrimonial dobandit si nu poate fi anulat conform unei prevedei constitutionale.
- Gabita s-a luptat ca un leu , pt. a mari prin diferite artificii pensiile militare ( nu comentam ce l-a motivat aici , ci comentam numai faptele). Totusi , ca pensiile militare au avut o "epoca" a contributivitatii , s-a datorat lui epocii "BB".
Sa-l pomeniti pe Gabita , deoarece armata cu el "a avut ministru". Daca mai tinea oleaca epoca , il vedeam MARESAL...:))
- Luna asta am "meditatie" la avocat si o sa va povestesc mai multe daca aflu noutati de la el.
- MARE ATENTIE DACA AVETI PROCESE CU LICHELELE incadrate pe "ALTE CONDITII". Investitia intr-un avocat "se merita" , daca nu sunteti acomodati cu procesele.
- Nu uitati "LOGIGRAMA" de mai sus a sistemului pervertit si ticalosit

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Din respect pentru acest blog, @Cezar comentează aici numai dacă are ceva important de spus.
@Leonard
Cred că nu ai reținut bine ce ți-a spus avocatul.Numai pensiile contributive sau părțile contributive din pensiile speciale sunt drepturi câștigate, potrivit Deciziilor CCR.
@Cezar
Culmea este că militarii activi plătesc contribuție individuală de 25% la bugetul de stat, egală cu CAS -ul plătit de civili, dar ei nu primesc pensii contributive.Sutuația nu va rămâne mult timp așa.
@Trofin
In decizia pe care o analizăm, în solda de funcție în cuantum compus au inclus și solda de merit si indemnizația de dispozitiv.
În citatul dat, paranteza trebuia închisă după sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu, înainte de solda de grad.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Departe de mine sa fac proces de intenție, dar sunt sigur că la faza cu "respectul" exagerezi voit, căci, altfel îți arătam postări de pe alt blog cu aprecierile-ei tălâmbe despre acesta!
Așa e viața!....de genul feminin! 😂🤣🤗🤔

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea joi, ianuarie 04, 2018. Nu a fost deloc lupta unei minoritati. Totalul celor vizati de legislatia pensiilor pentru armata, fiind format de fapt din cei 170 000 deja pensionati la 01.01.2016 PLUS inca vreo 170 000 care s-au pensionat dupa aceasta data si care urmeaza sa se pensioneze pe viitor. Asa ca daca adunam, rezulta cca. 170 000 de viitori pensionari militari si care opteaza indiscutabil pt. pensiile militare de stat, la care se adauga parte - nu stim exact cat, din cei 170 000 de militari deja pensionati la data de 01.01.2016. Prin urmare, reintroducerea pensiilor militare de stat, a fost lupta unei majoritati, si nicidecum a unei minoritati!


Sa NU uiti ca militarii IN ACTIVITATE, au decis de fapt sa fie reintroduse pensiile militare de stat. Pentru ei pensiile militare de stat, fiind radical mai benefice in fata contributivelor lu' Peste stabilite de L. 263/2010. Sa NU uiti ca desi cei in activitate au dreptul sa opteze, in timp de 5 ani calculati de la 01.01.2016, pt. pensia contributiva in baza L. 263/2010, nici macar un pensionat dupa 01.01.2016 NU a optat pt. acest tip de pensie (cel putin din M.Ap.N.).

Cat priveste pozitia unora dintre cei cei pensionati inainte de 2011, preafericiti de desfiintarea din 2011 a pensiilor militare, sa NU uitam ca la mijloc nu a fost decat ... filosofia lui Hagi Tudose. Acele pensii majorate NU au fost nicidecum contributive, ci un ... hibrid. La mijloc a fost doar un artificiu menit sa avantajeze in realitate, niste fosti nomenclaturisti din aparatul de partid si de stat ... remunerat pe vremuri cu venituri de peste 5-10-15 ori mai mari, decat ... pulimea! Asta a fost prima smecherie! A 2-a smecherie a fost aceea ... cu imparteala la 20 ani! Menita sa avantajeze niste nonagenari in rezerva/retragere.

In rest eu sugerez celor care mai pomenesc de contributivitate la militari, sa revina cu picioarele pe pamant. Practica pensionarilor recente din armata, demostreaza inca o data de ce NU functioneaza contributivitatea. Oamenii se pensioneaza ... pe capete sub 50 ani varsta, pt. ca nu mai rezista! Or a fi adeptul contributivitatii in aceasta situatie, nu poate insemna decat ca cei in cauza ... au fost mult prea odihniti in armata - doar asa se poate iesi la limita de varsta, ca sa nu spun ca au taiat din greu ... frunza la caini. Daca are cineva dubii asupra celor spuse, le sugerez sa isi ia 40 kg in spate acum si sa bage un mars de 100 km in 3 zile.

Huhu Rezea spunea...

@R26
De la 9000 de plângăreți cu pensiile micșorate de L 119/2010, dar cu traista plină cu sutele de milioane solde compensatorii, inventezi numai 170 000 de doritori de pensii militare? Păi... în viitor vor fi milioane de militari care se vor pensiona.
Iți convine acum că ai fost blocat la mantinele la un cuantum apropiat de cel repus în plată pe Legea 241/2013?
Iți convine acum că nu mai esti protejat de drepturile câștigate și esti la cheremul unor ministri de tipul LOV?
Iți convine că numai militarii care se vor pensiona peste în viitor vor beneficia de creșterile soldelor de funcție din Legea 153/2017?
De 8 ani militarii plătesc contribuții pentru pensii egale cu CAS pentru civili.
Pensiile militarilor vor deveni în curând tot contributive, în condițiile în care începând de anul acesta plătesc un sfert din solda brută la contribuția individuală pentru pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, mai sus postare imi spuneati despre baza de calcul de 61% la mine. Cum s-o uit? Dl. Mr. Ing Leonard doar mi-a bagat la calculul 1.667,5 lei aplicand cei 0,6,0,1 ramane suma aproximativa si colosala de 1.344 lei!
@Cezarica, merci pentru bunele intentii! Am de astepat eu pana la Pastele cailor sa-si rupa ei de la furaciunile ce li se cuvin sa se ingogoseze pe sine si mafia! Recunostinta pentru pierderile suferite sunt pe hartie, la noi, si real in tarile NATO! Rauri, rauri le-am scris, dar absolut nici o intentie! Da, pensiile mici sunt condamnate la moarte! Si Stelica este o victima, ca si mine, dac cati necajiti nu sunt!...N-avem nici o sansa in fata mafiei!

Iulian Mareș spunea...

..... interzicerea cumulului pensiilor de stat cu cele de serviciu a fost stabilită și eliminată înainte să se aplice efectiv de la 1 ianuarie 2018. Asta înseamnă că acesta cumul este permis în continuare.

https://www.bugetul.ro/robinetul-cu-bani-nu-s-oprit-o-ordonanta-face-prapad-sistemul-de-pensii/

Gigi spunea...

Pentru adepții și totodată,pentru
cei care nu mai pot de dragul legii lui Boc,piticul:
S-o fi ieșit la pensie pe Legea 263,nu pe L.119,atunci să vă fi văzut eu! Vă mai convenea?
Pentru a vă edifica,împărțiți fiecare punctajul mediu anual care l-ați avut pe Decizia de pensie,la 25,nu la 20,cum era pe L.119.
Fiecare trage spuza pe pâinea lui!

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea joi, ianuarie 04, 2018. Asa, si ce tu NU ai beneficiat de compensatorii sau cum? Dar sa trecem la subiect! Si te invit sa nu folosesti expresia "plangareti". Pt. ca noi am fost ... ututi pe real, adica ni s-au taiat pensiile, fara cuantum avantajos, fara nimic. Eventual plangaret esti tu cand te plangi ca ti-a fost diminuata pensia la recalculare, dar diminuarea este doar virtula, in mana avand la fel! Apoi eu nu am fost blocat la un cuantum apropiat pe L. 241/2013 (care de fapt era cel pe L. 164/2011(. Ci la un cuantum majorat cu vreo 30% fata de cel stabilit pe L. 241/2013. Recalcularea in cazul meu fiind ... benefica.

Iar acum discutam cauza ... blocajului! NOI suntem de fapt, de vina! Pentru ca am permis politicului sa incalce 12 categorii de drepturi fundamentale militarilor activi. Inclusiv noua in situatie de reactivare. De aici porneste tot ce ni se intampla!

Mai pe romaneste, EU contest legitimitatea lui LOV si a TUTUROR celor aflati la putere! Inclusiv a actelor emise de ei, contra armatei! Din simplul motiv ca cei aflati la putere, mi-au interzis atat mie, cat si poporului roman, dreptul fundamental si constitutional de a alege ... pe orice cetatean in care am incredere! Inclusiv pe MILITARII ACTIVI! Iar aceasta interdictie naste ilegitimitatea lui LOV si a tuturor celor care nu mai au loc de armata!

Eu am sustinut si sustin din toate incheieturile, sa ne bagam toti mintile in cap si sa folosim ca arma ... cele 12 drepturi fundamentale si constitutionale, interzise armatei! Abia atunci cand vom arata cu degetul la unison, incalcarea a 12 drepturi fundamentale mililitarilor, vom vedea priviri incrucisate si balbaieli de balbaieli din toata sfera politica... Si din acel moment NU se va mai atinge nimeni de noi!

In caz contrar, daca bagam capul in nisip la incalcarea celor 12 drepturi fundamentale (pe care multi din vechile generatiile confunda cu atributiile de rutina ale serviciului militar), astia vor in noi mai rau decat fascistii in evrei, polonezi si in rromi!

tehnocrat spunea...

Pt Dl ing Leonard
Care o mancat si beut la Plosca de Aur , inalt locas de cultura pt cei din AMT, stabiliment disparut o data cu inceperea lucrarilor la Casa Republici.
Sunt partial de acord cu logigrama dumneavoastra.
Cred ca lucrurile stau astfel:
- pe 29 ian 2018 se implinesc 20 de ani de la ordonanta 7/1998 privind masuri de protectie sociala pe timpul restructurarii UM si MU/MApN
- au urmat disponibilizari si pensionari masive, unii disponibilizati fara drept de pensie urmeaza sa-si deschida pensie pe legea 223/2015
- de legislatia pt disponibilizati au profitat si alte structuri
- s-a ajuns la un nr de pensionari militari, pe care cei din politic si administrativ il considera INSUPORTABIL.
- prin diverse magarii si tertipuri legislative , administrative si juridice acum are loc restructurarea pensionarilor militari si disponibilizarea definitiva a acestora spre un loc cu verdeata.

CEZAR spunea...

vad ca au sarit.fripti....
SA EXPLICE OLESCU CAT DE CORECT SI CONSITUTIONAL ESTE CA EL CU O VECHIME REALA DE 15 ANI..SA BENEFICIEZE DE O PENSIE DE PESTE 4000 lei ??Asta-i FRICA de contributivitate..restul ..folclor!
Drepturile constitutionale pe care militarii nu le au,,??
Da..DAR TI_AI ASUMAT ATUNCI CAnD AI INTRAT IN ARMATA...ca doar nu te-a luat cu ARCANUL cineva...!!

R-26500 spunea...

@ CEZAR joi, ianuarie 04, 2018. Asa - si fara sa ma musti de fund, nu poti? Eu NU am ce sa iti fac daca NU ai avut grupa de munca si ai activat in CN, fiind nevoit sa bagi 35 ani efectivi. Este clar ca de ce ai ajuns asa: NU ai avut grupa de munca, adica ai frecat=o la rece in armata, pe la cazarmare, GAZ sau pe unde mai vorbeste lumea. Iar din tine razbate invidia pt. toti cei cu grupa de munca si care au avut dreptul sa se pensioneze mai ... devreme. Pe scurt, legat de vechime, eu fiind in grupa AC, am realizat in 20 ani cat ai realizat tu in 40 ani. Si ce ai fu vrut, sa urc pana la 60 ani pe stanci, sa am aceeasi vechime ca a ta la GAZ?

Ramai in continuare un penibil cu contributivitatea la militari! Mai bine spune adevarul tuturor: ca militar de cariera autetntica, nu ai cum sa ai o vechime efectiva de 35-40 ani. Asta cu vechime efectiva de 35-40 ani este doar pentru unii dintre fostii ofiteri si subofiteri DE SALON, care si-au ars tururile pe calorifere, jucand table sau Solitaire. Lucru pe care l-ai facut si tu.

Corect, moral si constitutional este ca in loc sa te burzuluiesti pe aici din calitatea de de fost ... odihnit la ACT (se stie ca acolo nu se facea armata, ci doar se freca la greu manganul) - SA TE RIDICI si sa fii si cetatean si militar adevarat! Prima datorie a TA si a oricui, este aceea sa luptam pt. DREPTURI SI LIBERTATI FUNDAMENTALE EGALE INTRE MILITARI SI CEILALTI CETATENII! Apoi poti sa o zgudui si cu contributivitatea cat doresti! Dar NU poti invoca egalitatea doar la contributivitate, facand in acelasi timp pipi pe cele 12 drepturi fundamentale incalcate armatei la greu. Este jenant ca un fost militar sa NU dea 2 bani, pe incalcarea celor 12 drepturi si libertati fundamentale armatei, dar in acelasi timp sa invoce egalitatea la ... contributivitate!

La modul personal, apreciez tu nici macar nu poti fi numit a fi fost vreodata militar! Ti-o spun franc: daca te-ai aseza in fata unui batalion de lupta din ziua de azi sa le explici cum adulezi tu contributivitatea la armata si sa iasa la pensie la 60 ani, in 5 minute ai fi o statuie umpluta cu flegme!

Leo spunea...

@tehnocrat
DA , asa este numai cu un mic amendament ; La fel ca la "Soldatul grabit" (bomba sordida din piata Chirigii despre care am mai povestit eu mai demult), ordinea era pe invers, adica : "a beut si a mancat" ( in loc de a mancat si a beut).
Dupa accent se pare ca esti ardelean ...
Da , ai perfecta dreptate in ceea ce ai descris. Eu in logigrama am descris un alt aspect si anume SIMBIOZA "gulerati-politruci" si mecanismul de "legiferare" ocult.
De aceea nu am inteles , unde nu ai fost de acord cu ce am spus eu in "### LOGIGRAMA ###"
Loggo-ul LICHELELOR este :
" SA NE DEA IN JUDECATA. CINE CASTIGA BINE , CINE NU IL FURAM BINE"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oamen bUni, dar de ce nu protestati ca mine pe mail la Casa, relatii publice MFA, Sef de Stat Major cum fac eu? O singura plangere= esec, zeci de mii-reusita! Ne babim si aici, dar acolo este baza!

Huhu Rezea spunea...

PREVIZIUNE!
In condițiile în care militarii plătesc 25% din solda lunară contribuție pentru pensie, nu peste mult timp se va pune problema ca și calculul pensiei militarilor să fie pus în acord cu articolul 31 din Legea 223/2015. Adică și calculul să respecte principiul contributivității.
Este corect ca un militar care plătește 25% CIBS, între 25-30 de ani, să primească o pensie militară egală sau mai mică decât altul care se descurcă și primește pensie militară anticipată pațțială, deși acesta din urmă a plătit doar 15 ani CIBS?
Isi vor mai permite cei cu cotiere să promoveze inițiative legislative de genul OUG 57/ 2015 sau 59/2017 prin care să radă din condei stagiile contributive mai mari de 25 ani și să înghețe discreționar cuantumul pensiilor militare...când militarul plătește o groază de bani CIBS?
Se va pune problema, mă și mir că încă nu s-a pus încă, cum este administrat de către stat Fondul rezultat din CIBS-ul plătit de zeci și sute de mii de cadre militare și polițiști din toate structurile militare.

avianyc spunea...

Bună seara, vorba lui Garcea.
Ia să mai băgăm noi bățul prin gard pe la "oltenii mei " vorba lui Olguta.
Poate Olguta vă aduce "modelul cubanez dragi "oltenii mei ". Oricum .. .

@ Leonard
Tu ai prins prin aula echedemiei doi
moroseni care incantau publicul, unul cu vocea celalalt cu vioara.
Deoarece am fost preten bun cu ei și cu toți ai tăi, dar pot sa-ți spun că unul din ei, cel de la voce a ajuns general și șeful lui @ tehnocrat la harmata de la Cloj.
A organizat pe acolo și festivalul cântecului militaresc.
Aștept confirmarea

iceparu spunea...

MApN si ceilalti au modificat legea pensiilor militare in beneficiul propriu.Sa nu uitam ca au intors-o in asa fel incat numai cei pensionati dupa 2009 au beneficiat de sporuri substantiale cu toate ca similarii lor au muncit in aceleasi conditii.Asa se face ca exista diferente enorme intre pensionari militari care au avut aceeasi functie,acelasi grad,aceeasi vechime,aceeasi specialitate militara etc.Exemplu.Unii solda de comanda 45% altii 6,2%;unii indemnizatie de dispozitiv 25%,altii 18%;Unii spor de confidentialitate,altii ciuciu;unii spor de periculozitate,altii,ciuciu si exemplele continua.Nu-l invidiez pe R-26500 si nici pe Mares dar ar face bine sa fie mai nuantati in afirmatii.Din punctul meu de vedere legea contributivitatii in varianta lui Oprea la valoarea punctului de pensie pronosticat in iulie 2018 ma scotea la mai mult decat legea 223 modificata.Sincer.Norocul meu cu cuantumul cel mai favorabil.Traiasca legea 164 cu completarile ulterioare.Adevarul este ca legea contributivitatii aducea o mare nedreptate celor care au fost loviti nemilos de restructurare.Cand spun restructurarea armatei ma refer la cei care au fost obligati sa se pensioneze pe la 45 ani cu ar fi Cezar precum si R-26500.Norocul lui R-26500 ca s-a pensionat dupa 2009.Nu acelasi noroc la avut Cezar.Asta-i viata.Nu poti sa le ai pe toate.Nu ma astept ca,guvernantii,oricare ar fi ei sa ne mai dea ceva.Pe moment imi ajunge.Principalul sa fie lunga,daca se poate mai lunga decat vechimea efectiva.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, nici pe mine nu ma sperie contributeala, pentru ca pe ea mi s-a dublat pensia in 2010! Daca atata merit, atata sa iau! Eu sunt foarte constient ca la cata vechime am nu pot depasi o cota anume, dar pe mine ma supara ca vechimea n-am putus sa mi-o fac pentru ca am picat la munca in ograda lor si intr-un loc pentru care nu aveam contract cu Aramata, adica intr-o mina de carbuni, ca de-as avea bani as porni un proces cu ei sa le cer despagubiri pentru incalcarea acestui contract! Un mosneag, ca si mine la situatie, a cerut 1 milard vechi despagubiri si gradul de la Capitan la Maior. Pe mine m-au trimis cu ordin in mina si la Canal, nu am cerut eu in scris sau verbal, nu sunt dovezi pe asta in dosarul meu! Mosneagului de care aminteam i s-a dat gradul de Maior, banii pe grad si colateralele de cand deschisese procesul, si juma din suma ce o pretinsese, fara avocati fara juristi, dar s-a folosit de strategia contractului cu ei doar pe aparare si nu pe coclauri! Pacat ca nu i-am luat atunci adresa sa ma sfatuiasca ce sa fac! Invaliditatile in Armata sunt bataia lor de joc, poate pensiile cele mai mici pe Romania, ca am facut comparatie cu multi civili si aveau mai mult ca mine pe vechimi similare! Cei din NATO sunt niste lichele si nu le impun niste reguli, ca la ei!

CEZAR spunea...

joi, ianuarie 04, 2018
R-26500 recte OLESCU..alias Gourkha..
Te inteleg perfect..e mai nasol aici..unde nu mai poti tu sa cenzurezi...
Se observa asta dupa INCOERENTA IDEILOR pe care incerci sa le emiti si cel mai tare dupa ..spumele pe care le faci la gura..!!
Voi incerca fara a spera ca vei intelege sa-ti raspund cat mai sintetic..
Imi cer scuze ..CINEVA m-a atentionat ca de fapt Tu ai vechime REALA..doar 12 ani cu scoala faci 15 !!
In aceasta situatie reinterez politicos intrebarea initiala :
Ti SE PARE CORECT SI CONSTITUTIONAL CA AVAND ACEASTA PSEUDOVECHIME..TU SA AI O PENSIE DE PESTE 4000 lei
DACA DA...PUNE PUBLIC DOCUMENTELE SI ARATA CUM AI OBTINUT_O ! VREM SA VEDEM SI NOI CE AI FACUT TU URCAND PE STANCI ! INTRE PARANTEZA FIE SPUS PENSIA NU SE CALCULEAZA DUPA ..URCATUL PE STANCI...
=========================
In ceea ce ma priveste ESTI ABSOLUT RIDICOL SI JENANT..!
Sunt ABSOLVENT DE LICEU MILITAR..BREAZA..
AM PARCURS ETAPA CA OFITER NUMAI IN UNITATE OPERATIVA..GAta DE LUPTA IN 6 ore
AM TRECUT PRIN ABSOLUT TOATE FUNCTIILE DE LA COMANDANT PLUTON..LA COMANDANT BATALION I.Mc
ULTIMA INSPECTIE A MINISTRULUI AM TRECUT-O CU FB..personal si BATalionul
SURPRIZA
AM IESIT cu OG 7...La varsta de 42 de ani..deci nici eu nu am o vechime de invidiat
AM 23 de ani ca ofiter+ 3 ani scoala DECI 26ANI
Un cuantum al pensiei obtinut pe CONTRIBUTIVITATE mult sub al tau..
Deci in afara faptului ca NE ATACA RUSII...ce argumente mai ai..??
Preiei cu tupeu..ceea ce debiteaza un .....ca T-2 ..KIS...
CUM vezi faptul ca ACTIVII INCA PLATESC 25%..contributie..??
----------------
Regret ca nu poti ..CENZURA......!!!
PS..
Legat de grupe...ti se pare normal ca un ofiter in Unitate Operativa..sa nu aibe grupe..?
Afla ca am si fac vreo 40 de ani ..dar eu nu le iau in considerare sunt ..virtuale...
Inca odata iti REPET..Ti-AI ASUMAT LA INTRAREA IN ARMATA NU NUMAI SA UMBLI PE STANCI SI SA FACI PLAJA LA INALTIME..PLATIT FIIND...ti-ai asumat sa nu faci politica ..bla bla ....

avianyc spunea...

@ Huhurez
Anul 2018 o sa fie un an foarte greu daca nu inceputul dezastrului.
Coroptia dominanta in detrimentul saraciei se va accentua pe zi ce trece.
Daca anul asta au pacalit poporul cu majorari fictive care au constat in transferul de contributii la brutul angajatului ,la anul vor trebui sa faca majorari reale. Adica vor trebui sa scoata/acumuleze bani din piatra seaca ca sa faca majorarile promise prin programul de guvernare incepând cu 1 1 2019 plus indexari de pensii ,etc.
In acest sens prevad ca se vor face restructurari masive in aparatul bugetar,se vor mari taxele locale ca sa sustina salariile facute cadou demnitarilor de catre seful psd,se vor introduce noi taxe (unele s-au introdus deja),etc.
Anul acesta târișoara asta se va mai goli de încă câteva zeci de mii daca nu sute cetateni in cautarea unui loc de munca mai bine platit . Asta deoarece patronii nici nu vor sa auda de majorari salariale care sa tina pasul cu majorarile oferite de legea salarizarii in domeniul bugetar. Foarte multi sunt deja pe picior de plecare fiindca nu fac fata cu salarii de 1400 lei și bonuri de masa in mana in majoritatea cazurilor oferite in privat.
La pensiile pe L263, dupa aplicarea legii salarizarii care duce la cresterea vizibila a salariului mediu brut pe economie decalajul se mareste dezastruos pentru foarte multi care acum dupa 40 de ani de munca obtin abia 1 punct de pensie echivalent a 29% din salariul mediu brut pe economie. Dezastrul care trebuie reparat este cu atat mai mare la aceste pensii tinând cont si de faptul ca cei pensionati inainte de 2008 cu 45% din salariul mediu brut pe economie au dupa 30 de ani de munca pensii mai mari cu 3-400 lei decât cei care se pensioneaza actualmente.
Ca atare prevad ca guvernul nici nu va baga in seama problema pensiilor militare anul asta si poate nici la anul atata timp căt problemele enumerate mai sus domina in societate fara prea multe solutii de rezolvare.
Daca masura trecerii contributiilor de la angajat la angajator nu se finalizeaza cu scorul scontat de guvern ne apropiem de un dezastru ilustru cu fanfara din care vom suferi toti.
Daca se aduna malaiul scontat vom mai putea spera la ceva farâmituri.

Leon spunea...

In M.O. nr.4 din 3 ianuarie este publicata Legea nr.2/ 03.01.2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018.
In M.O. nr.5 din 3 ianuarie este publicata Legea nr.3/03.01.2018- Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2018. Poate prezinta interes urmatoarele articole:
Art.15. Castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2018= 4162 lei.
Art.16. Cuantumul ajutorului de deces pentru asigurat sau pensionar = 4162 lei.
Art.17.In anul 2018, indicele de corectie pentru calculul pensiilor =1,15.
Art.19.In perioada 1 ianuarie-1 iulie 2018, valoarea punctului de pensie este de 1000 lei.

iceparu spunea...

R-26500 trage fermoarul la gura ca vorbesti prostii.Toti care au fost pe functie de comanda ,sef de stat major,loctiitor ,sef de sef au conditii deosebite.Numai ofiterii cu numar respectiv,ofiter 1,2,3,4 au conditii normale.Tu ai vechime cumulata mai mare deoarece Oprea la cei pensionati dupa 2009 le-a acordat alte criterii de stabilire a grupelor.Nu-mi este simpatic Cezar dar e posibil ca el in prezent sa aiba vechime cumulata chiar mai mare decat tine,dar ce folos?Buna oara eu am vechime cumulata cat cuprinde dar nu-mi foloseste la nimic pentru ca nu am sporurile pe care le are un similar al meu pensionat dupa 2009 In statul de organizare in nici un regiment sau batalion independent , nu a existat functie de sef GAZ.Sa o crezi tu ca Cioflina accepta ca seful cazarmarii in batalionul de la Sf.Gh.sa frece menta.

R-26500 spunea...

@ stelian palagheanu joi, ianuarie 04, 2018. Ma abtin ... Oricum este tare faza cum ca "un administrator de unitate militara este stapan intr-o UM . la el vin toti cu aru- mana ...".

Ma abtin si la alte chestii ... Am doar o mentiune. Tot dand o raita prin interventiile tale, am constatat ca sari cam peste multe cratime ... sau le interpui unde nu trebuie. Mai scapa omul una, doua, dar tu le ... fentezi in serie. Apropo de documentatiile 'ntelectuale necesare cand distribuiai becuri, dero si ..vopsea.

Iulian Mareș spunea...

Daca îți miroasă a Par Pârlit, spune direct...
Eu nu am făcut armata nici la GP și nici la Tr.T. și nici macar la idolii tăi, de la CMJ!
Diferența între mine și tine (nu iau în calcul și un anume individ-tarat din start, pt că nu poți fi nimeni în drum dar să-ți iei nume de împărat) constă în faptul că eu nu-mi acuz camarazii mai tineri, încă în activitate și mai mult eu kiar mă bucur când merg la familie cu mai mulți bani!
In concluzie, tu plângi eu mă bucur pt ei!
Atât se poate azi!...dar, nu este corect Iceparu, să îți împroști cu noroi camarazii în funcție!

Iulian Mareș spunea...

Petrică,
Kiar ai și ordinul de numire în funcția de Cdt.B?
Eu asta nu cred...datorita prevederilor necesare din stat, privind unele condiții, necesare și suficiente! Și aici mă refer la B din cadrul Bg, de după 95!
Hm...! Repede ne mai arogam drepturi...

Huhu Rezea spunea...

STOP
Nu mai public ințepăturile personale care nu au legătura cu topicul.

R-26500 spunea...

@ Huhu Rezea joi, ianuarie 04, 2018. Normal, STOP se pune dupa ce hartuitul ... are drept de replica. Asa ar mai fi aflat si Iceparu ca AC exista si inainte de Oprea. Si ar fi aflat si Cezar ca batalionul inregimentat are rang structural inferior, fata de batalionul independent!

CEZAR spunea...

@/m-Al Daaa...am fost numit legal prin ordin al ministrului !!
Am spus - sustinut eu uneva candva ca am fost comandant de batalion independent sau in Bg.??
Am fost comandant batalion INREGIMENTAT I.Mc
Alta intrebare ...?

CEZAR spunea...

Blogger CEZAR spunea...
joi, ianuarie 04, 2018
R-26500 recte OLESCU..alias Gourkha..
?????????
Imi cer scuze ..CINEVA m-a atentionat ca de fapt Tu ai vechime REALA..doar 12 ani cu scoala faci 15 !!
In aceasta situatie reinterez politicos intrebarea initiala :
Ti SE PARE CORECT SI CONSTITUTIONAL CA AVAND ACEASTA PSEUDOVECHIME..TU SA AI O PENSIE DE PESTE 4000 lei
DACA DA...PUNE PUBLIC DOCUMENTELE SI ARATA CUM AI OBTINUT_O ! VREM SA VEDEM SI NOI CE AI FACUT TU URCAND PE STANCI ! INTRE PARANTEZA FIE SPUS PENSIA NU SE CALCULEAZA DUPA ..URCATUL PE STANCI...
===============================
Vad ca nu dai EXPLICATII...
Oare nu ar fi cazul sa se AUTOSESIZEZE CINEVA...macar asa ca material didactic....

CEZAR spunea...

Tot timpul am atras atentia ca acest blog,,intitulat (B)elita....este un loc al MANIPULARII MINCIUNII SI ATRAGEREA REZERVISTILOR SPRE TINTE FALSE....pentru ca un grup minuscul sa-si conserveze niste avantaje NEMERITATE ..!
Nu voi mai relua..pana acum...din pacate a reusit si astfel au deturnat drumul corect cinstit al rezervistilor militari intr-o FUNDATURA..fara iesire imediata !!
ACUM pentru asi prezerva REZULTATELE..acest blog..si cei care normal sunt direct interesati..va imping tot spre NISTE TINTE FALSE..
SA LUPTAM TOVARASI..CA SI MILITARII SA BENEFICIEZE DE CELE CICA ,,12 DREPTURI CONSTITUTIONALE...bla bla ...subliniez DREPTUL DE A PARTICIPA LA ALEGERI ..DE A CANDIDA etc...
Realizati...IMBECILITATEA...demersului? Dar mai ales Efectele ..PARSIVE....
Actualii legiuitori la mintea lor si aburiti asa cum au mai fost de limbarnita acestor..guralivi ..INTERESATI...ar putea sa zica ...DAAAA..poftiti luati de aici...
Dar odata cu asta ar putea sa zica si ...VOR DISPAREA TOATE DREPTURILE DE MILITAR..ca procentele pentru Meritul Militar..Dispozitivul...etc...
Si apoi sa ne imaginam usor o scena suprarealista de film in ..Afganistan de ex..
Ideia si toate drepturile de autor..desigur ii apartin lu marele guru Olescu..cu 12 ANI VECHIME si peste 4000 lei pensie..
Vin alegerile..
Unitatea plina de afise si banere..Votati ...Comandantul..membru partid x...mai incolo ..e un hot ..votati seful de stat major..membru partid y...
Sergentii..in mijlocul unitatii..un mic #maidan..cooruptia ucide..nu ne miscam ..pana nu ne baga branza in meniu..etc..zau ca mor de ras..
Cam asta vrea (b)elita...si marele guru Olescu..&
Toate astea NUMAI pentru a DETURNA efortul pentru a realiza o LEGGE A PENSIILOR MILITARE..ca in SUA de exemplu !!
PS
Urmariti cu atentie cine populeaza acel blog si cine are liber la exprimare
Daca nu va este clar voi reveni ..dar nu cred ca-i cazul...

Iulian Mareș spunea...

Padina P.,
Am cateva nelamuriri, dar sa o luam pe rand:
-nu inteleg ce se vrea Batalion INREGIMENTAT I.Mc?...mai direct, I.Mc=?
-nu esti obligat sa te raliezi ideilor unuia sau altuia, dar asta nu inseamna ca trebuie sa scrii numai injuraturi, la adresa opozantilor;
-inteleg ca esti adeptul L263 si basta, dar nu trebuie sa-ti impui ideea unuia si altuia; oricum, fii calm, caci vine LUP si te linisteste-daca nu vei da bani inapoi vei fi fericit!
-nu apreciez pe cel care face copy-paste de pe un blog pe altul!...sper ca nu insisti sa demonstrez cum il injurai ca la usa cortului pe Adminul acestui blog? Sau vrei?
Ei, asta cu obrazul si camaraderia sunt nai greu de descifrat la tine.
Tie nu-ti convine nimic: nici de cei cu vekime mai mica (inclusiv de persoana ta), nici de cei care si-au finalizat cariera, conform statutului!...cum ar fi persoana mea!
Acum eu ce pot face? Amandoi stim bine ca inca de prin 80 disparuse si bancul cu armata lui mos Teaca, functiile fiind ocupate, majoritar, pe competente, studii,...etc! In acest fel s-a realizat ruptura definitiva de conceptul Armata Populara!
Privind cele 12 limitari/incalcari ale drepturilor omului si ale Constitutiei ROU, la care sunt supusi gratuit militarii, fara prea multa filozofie, iti spun doar atat:
-ceea ce bu intelegi nu critica!
-documenteaza-te cum, recent, isi apara magistratii veniturile salariale si drepturile la pensie! Aici iti dau un indice de start-de ce sume benefiziaza acestia cand lucreaza intr-o institutie dintr-o localitate, alta decat resedinta lor sau a familiei (cat si alte resurse la dispozitie)!

Iulian Mareș spunea...

Padina
Nu se numesc Cdt B prin OM!
Altă abureală?

Huhu Rezea spunea...

Fără temei, unii continuă să spună că decizia de actualuzare analizată nu ar fi reală, deși ea poartă toate însemnele de autenticitate și garanția celui care a postat-o pe Facebook.
Cât privește temeiul legal al actualizării, acesta este ca și inexistent.
In fapt, decizia nu este de actualizare a pensiei militare, în spiritul și litera art. 60 din Legea 223, valabil până la 15 sept, ci este o simplă majorare cu 15% doar a soldei de funcție sau a ceea ce Casa numește cuantumul compus al soldei de funcție în care pot intra, pe lângă veritabila solde funcție(CIF x VRS), solda de merit, indemnizația de dispozitiv sau sporul de confidențialitate... dacă acestea au fost pe ștatul de plată în cele 6 luni alese.
Adevărata actualizare înseamnă că toate elementele salariale, care se determină procentual din solda de funcție, se majorează prin aplicarea procentului din statul de plată, prezent și în Nota de calcul, la valoarea majorată cu 15% a soldei de funcție.

Huhu Rezea spunea...

@Palagheanu
Compara ce ai spus mai sus cu ce spune L 207/2017!

(7) Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta."

Deci, 15% se aplică la 1450 şi se adaugă la 1450, când solda de funcţie din decizia de recalculare este mai mică de 1450.
Ce zici, te dai cu c....pe ciur?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ghurse spunea...

D-le H, as vrea sa cunosc parerea dvs in legatura cu urmatoarele:
- Asa cum prevede M 25, CPS a recalculat pensile folosind cuantumurile actualizate ale elementelor salariale ale soldelor lunare brute realizate la funcţia de bază, prin raportare la parametrii funcţiei similare la data de 31.12.2009 (Legea 138/1999), dupa care, cuantumurile rezultate le-a reasezat conform reconstructiei salariale prevazute de Legea cadru-284/2010, considerand ca in cuantumul actualizat al soldei de functie sunt cuprinse si solda/salariul de merit, indemnizația de dispozitiv/sporul pentru misiune permanentă, sporul pentru păstrarea confidențialității în legătură cu informațiile clasificate și sporul de fidelitate.
- Numai ca, atat in Legea 284/2010 cat si in Legea 285/2010 (ambele adoptate in aceeasi zi) structura soldei lunare este alta:
- Legea 284, anexa VII, art. 3
- alin(2): Solda lunară se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.
- alin (3): Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă;
- Legea 285, art 1(5): In salariul de baza, indemnizatia lunara de incadrare, respectiv in solda functiei de baza/salariul functiei de baza aferente lunii octombrie 2010 sunt cuprinse sporurile, indemnizatiile, care potrivit Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, cu modificarile ulterioare, faceau parte din salariul de baza, din indemnizatia de incadrare bruta lunara, respectiv din solda/salariul functiei de baza
- Concluzii:
- SM, ID si celelalte sporuri au fost introduce in solda functiei de baza prin Legea 330 (de fapt in coeficientii de ierarhizare ai functiei de baza care nu s-au aplicat niciodata), legea prevazand o structura a soldei lunare unde solda functiei de baza se identifica cu solda de functie;
- Legea 284- lege cadru, nu face nicio referire la elementele de mai sus;
- Legea 285 preia elementele prevazute de Legea 330 ca facand parte din solda functiei de baza (solda de functie) si le introduce in structura soldei lunare prevazuta de Legea 284, dar nu in solda de functie, asa cum le-a luat in calcul CPS, ci in solda functiei de baza;
Intrebarea e: CINE A GRESIT? LEGEA sau CPS? Sau sunt si alte prevederi legale ulterioare Legii 284 care spun ca aceste elemente sunt incluse in solda de functie?
Multumesc cu anticipatie!


Anonim spunea...

huhu,
guleratii s-au pacalit marind solda de functie compusa cu 15 % si va explic de ce:aceasta solda de functie pe langa Ic si SM contine si Indemnizatia de dispozitiv care la randul ei aceasta indemnizatie se calculeaza din SF,IC,SM, SG, Gradatii. Aplicand 15 % la ID rezultatul este mai mare decat daca mareau elementale asa cum au facut-o la recalculare. problema pentru mine ramane urmatoarea: pe decizie in dreptul Actualizarii conf. art 60 din legea 223/2015 trebuia sa apara desfasurat ( ca in decizia de recalculare):
- pensia de serviciupentru limita de varsta= 2385
- suma corespunzatoare OMM/SOSP=358
- suma indexare 2016=137
Total pensie actualizata conf art 60= 2880

Fara indexarea pe 2016 Pensia este cea care au zis ei = 2743 lei. Unde sunt cei 137 lei ?

Huhu Rezea spunea...

@gh urse
Nu Casele de pensii ci Direcțiile financiare din MApN și MAI au făcut niște scorneli, profitând de bâlbâiala legislativă din anul 2010.
De ce a mai rămas solda de merit agățată în inventatul cuantum compus al soldei de funcție, când art. 5 alin (4) al OUG nr.1/2010 spune clar?
(4) Salariile de merit stabilite in anul 2009 pe o perioada care se intinde si in anul 2010 se introduc in salariul de baza pana la expirarea perioadei pentru care au fost acordate. Dupa aceasta perioada, se recalculeaza in mod corespunzator salariul de baza si celelalte sporuri calculate la acesta. Incepand cu anul 2010, acest drept nu se mai stabileste.

Soluția corectă este cea utilizată de Servicii unde solda de funcție este CIF x 197,33, majorată cu 10%, nepoluată de alte elemente salariale și botezată cuantum compus al soldei de funcție, cum au procedat gulerele albe din MApN și MAI. Toate elementele salariale care compun solda lunară brută sunt evidențiate separat, așa cum au apărut ele pe stat, înainte sau după anul 2009.Așa apar pe deciziile lor de recalculare.
Nu am văzut încă o decizie de actualizare emisă de Casa SRI.

@Universal
Indexarea de 137 lei este adăugată la cuantumul în plată de 3003 lei, nu la cuantumul recalculat și actualizat.


Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

huhu,
Mai uitate odata pe decizia veche, cea de recalculare ,si o sa vezi ca indexarea se aplica si la pensia recalculata, asa cum ar trebui sa se aplice acum la pensia actualizata.

Huhu Rezea spunea...

@Universal
S-a aplicat degeaba indexarea din 2016 la cuantumul recalculat, dacă acesta a fost mai mic decât cuantumul în plată. Cuantumul recalculat, neindexat, a fost de 2583 lei. Oricum, la data recalcuării pensiei, indexarea de 5% pentru anul 2016 se aplicase deja la cuantumul în plată.

Anonim spunea...

huhu,
Imi pare rau ca nu vezi realitatea, o sa vezi cand v-om analiza o decizie de recalculare care a depasit cuantumul bazat pe contributivitate.

Leo spunea...

2246 x 1, 62 = 3638,52
Atata trebuie sa fie pensia bruta actualizata conf. l 152 + L 207 a lui mosu alecu , prezentata in tema. Deci ea ar deveni pensia in plata daca LICHELELE ar fi corecte in aplicarea cadrului normativ.
Calculati si transferati in calculul deciziei de recalculare in loc de solda de functie de aprox. 850 lei , solda de functie de 1667,5 lei.
Poate se autosesizeaza DNA-ul si/sau DIICOT-ul ca sa cerceteze ce mana pe aceste LICHELE sa nu aplice legile ci normele lor secretizate care schilodesc litera si spiritul legilor 152 si 207.

Leo spunea...

Amabilule,
Daca exista si ai si ultima pagina a Deciziei de Actualizare a lui mos' alecu , adica pagina care contine " BULETINUL DE CALCUL pt. drepturile cuvenite conform deciziei de actualizare nr..." . Nu cred ca exista deoarece cuantumul actualizat este mai mic decat cuantumul in plata . Acel "BULETINUL DE CALCUL..." , ar fi fost util sa vedem de începând cu ce data aplica LICHELELE , actualizarea. Normal ar fi cu 01.06.2017 , adica "CU LUNA IN CARE SE FACE ACTUALIZAREA"...

ghurse spunea...

D-le H, art 5 alin 4 din OUG 1 vorbeste de salariul de baza, nu de solda functiei de baza. E cu totul altceva.

Huhu Rezea spunea...

@universal
Dă click pe eticheta Decizii de recalculare pe oug 57 și ai să găsești decizii de recalculare de toate felurile. Si de la MApN și de la MAI.
Esti mai proaspăt pe blog și nu știi să cauți mina de informații utile pe care le cuprind cele peste 2000 de articole din ultimii 5 ani.

Cei de la MApN au scris în decizia de racalculare, la pensia în plată la 01 01 2016, cuantumul în plată deja indexat cu 5%. Intrase deja în vigoare OUG 57/2015.
Cuantumul in plată nemajorat cu 5% a fost probabil 2692, cu ceva mai mare decât cuantumul actualizat neindexat... de 2 583 lei.
@leonard
Hai să nu sărim calul! Păi.. 1,62 este corespunzător unei creștei de 62%. Cum ar putea o majorare cu 15% a soldei de funcție să dea o creștere a pensiei de 62%?
@ghurse
Important este că OUG nr. 1/2010 a desființat solda/salariul de merit din solda/salariul de baza. De ce au mai fost mentinute după martie 2010? De ce nu le-au mentinut și cei de la Servicii?

Huhu Rezea spunea...

@Universaal
După ce te documentezi studiind cele 15 decizii de recalculare de la eticheta indicată mai sus, o găsesti pe prima pagină a blogului, și după ce înțelegi că, conform art. 60 din Legea 223/2015, niciodată indexările și actualizările nu se adună...ci se regularizează, mai vii d-ta să te iei în clonț.
Bine?

Leo spunea...

Leon
Despre : "Compensarea contributiei individuale la buget" , despre care ai mentionat intr-un comentariu , spune-mi te rog cum se calculeaza ea ?
In decizia de recalculare a lui mos alecu aceasta contributie este 165 - 168 lei
In decizia de actualizare a lui mos alecu aceasta contributie este 97 - 99 lei.
Cum adica , daca se majoreaza Sf , scade contributia respectiva ? Care este temeiul legal de calculare al acestei contributii ?
Numai definind-o clar , temeinic si legal acest element numit "Compensarea contributiei individuale la buget" , putem sa intelegem daca au procedat legal lichelele prin reducerea ei in decizia de actualizare a lui mos alecu..

Leo spunea...

Maestre,
Te rog , fi amabil inca o data si spune-mi parerea lui talica , referitoare la urmatoarea dilema juridica :
Este posibil , ca greseala din OUG 56/2017 cu privire la termenul folosit in OUG 56, acela de "SOLDA DE BAZA " sa fie o vulnerabilitate de care guleratii sa se agate ca sa nu majoreze Solda de functie la 1450 + 1450 x 15% ?
Noi stim , ca OUG 56/2017 a intrat in vigoare pe 07.08.2017 , iar gresela denumirii de SOLDA DE BAZA , a fost corectata de L 207/2017 (de aprobare a OUG 56 ) cu denumirea corecta de SOLDA DE FUNCTIE , in 04.11.2017 , data la care si OUG 59 era in vigoare.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ei, cei de la MApN și MAIm aplică Legea 207, cea care folosește sintagma solda de funcție care nu poate fi înainte de majorare cu 15% mai mică de 1450 lei. Dar, conform invențiilor lor contabilicești, ei înțeleg că solda de funcție este cuantumul compus majorat al soldei de funcție.
Cei de la SRI înțeleg prin solda de funcție doar produsul CIF x 197,33 lei.
Eu n-am văzut o decizie de actualizare emisă de CPS în care cuantumul compus actualizat majorat al soldei de funcție să fie mai mic decît 1450 lei... ca să văd dacă la actualizare o măresc la 1450 lei + 15%.
Nu mă îndoiesc că vor pleca din 1450 lei.
Am mai spus că alin (7) din OUG 56 se referă la aplicarea art. II alin. (3) din L 152, de la data intrării acelei legi în vigoare.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Maestre,
In titlul lui OUG 56/2017 ,se spune ca "pt. completarea..."
In acelasi titlu , nu se "pomeneste" si despre "interpretarea"...
Stim , ca tocmai termenul "INTERPRETARE" (asociat indirect lui OUG 56) o califica pe aceasta OUG 56 ca fiind o lege cu dispozitii speciale .( Deci dispozitiile de interpretare , nu dispozitiile de completare o fac "speciala" si care-i confera astfel obligatia de aplicare de la data intrarii in vigoare a L 152 si nu ulterior intrarii in vigoare a OUG 56)
Deci , pe scurt.
Exista vre.o vulnerabilitate de aplicabilitate a OUG 56 din 30.06.2017 , pt. ca in definirea legii nu este scris explicit pe langa termenul "completarea.." si termenul "interpretarea...?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
De ce crezi că OUG 56/2017 s-a aplicat la termenele prevăzute, asa cum vedem și din instrucțiunile interne pe care CPS a MAI le-a trimis spre Poliție și ANP, mai puțin prevederea că majorarea de 15% sau 10% se aplică la minimum solda de funcție egală cu salariul mediu?
Caracteru special al OUG 56 rezultă, așa cum am mai spus, din faptul că ordonanta nr. 99/2016 aprobată de L 152/2017 are caracter special în domeniul salarizării față de legile generale ale salarizării L 284/2010 ți L 153/2017.
Legile speciale se aplică și dacă vin în contradicție cu prevederi din legile generale.
Caracterul interpretativ al L 152 era al doilea motiv pentru care ordonanța 56 înfrânge articolul 38 din L 153, care bloca până la 31 12 2017 orice majorarea a soldelor/sala riilor de funcție.

Leo spunea...

Multumesc MAESTRE,
Te voi pomeni neaparat.
Am completat si ultima piesa din "puzzle-ul" pt. contestatii.
Deja "ma incalzesc" de ceva timp pt. asta si pt. ca indivizii cu capoate visinii m-au "criogenat" ....

Pop Iuliu spunea...

Pe pagina de Facebook a lui Moș Alecu, a postat domnul Mihnea Popescu, in facsimil, decizia dansului de actualizare a pensiei ca urmare a majorării cu 15% a soldelor militare in 30 iunie 2017, emisă de CPS MAI, din care rezulta cu certitudine ca MAJORAREA DE 5% DIN 2016, SE ADAUGA PENSIEI RECALCULATE!
Întrebarea este, ce se va întâmpla la CPS MAPN unde s-au emis deja decizii de actualizare fara majorarea de 5% aplicată in 2016?