Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 13, 2018

Gligor, raportorul despre Memorandumul de îngropare a art. VII din OUG nr. 59/2017

67 comments
Nu ar fi rău dacă raportorii MEMORANDUMULUI ar folosi câteva cazmale de pământ pentru îngropăciune, rezervate de comentatorii acestui blog.
Viorel Gligor
Întâlnirea din 12 ianuarie 2018 între liderii asociaţiilor pensionarilor militari pe de o parte şi ministrul apărării şi şeful Statului Major al Apărării de cealaltă parte.


A. AU PARTICIPAT
1.Din partea structurilor asociative sau nu ale pensionarilor militari :
gen. Băhnăreanu Neculai, col. Tudor Marian, gen. Gropan Nicolae, col Cosma Dan, vic.am.Plăviciosu, gen Pinţa F., gen Bălăceanu Virgil şi subsemnatul, col. Gligor Viorel.
B. DESFĂŞURAREA PE SCURT
A fost o întrunire cu adevărat informală.
Tema principală s-a referit la modalitatea ca efectele negative ale OUG 59 să fie înlăturate.
1.Încă de la început, gen. Ciucă ne-a spus că este interesat de viaţa militarului, indiferent că este activ, în rezervă sau retragere.
2. Gen. Băhnăreanu şi-a asumat rolul de lider informal al tuturor colegilor prezenţi şi a vorbit despre faptul că, începând din anul 2010 pensionarii militari s-au confruntat cu schimbarea a 4 legi şi ordonanţe referitoare la pensiile militare şi că, din Legea 223 nu a mai rămas aproape nimic...
68% dintre pensionarii militari au fost discriminaţi, cu pensii îngheţate sau reduse iar OUG 59 a dat o ultimă lovitură care a îngheţat pensiile tuturor.
Aşa cum convenisem iniţial, înainte de sosirea gen. CIUCĂ, gen. Băhnăreanu a arătat că NOI vrem ca articolul 7 din OUG 59 să fie scos, eliminat.
În acest scop, Noi (mă includ şi eu în acest NOI, chiar dacă, deocamdată, nu sunt afiliat vreunei asociaţii) ne- am asumat sarcina întocmirii unui MEMORANDUM semnat de către toate asociaţiile militarilor din întregul sistem naţional de apărare care să fie prezentat într-o şedinţă comună şefului SMjAp, ministrului apărării şi secretarului de stat, unde să fie AVIZAT şi de aceştia ca apoi,acest MEMORANDUM să fie înaintat şi celorlalte organe competente care ar putea elimina art 7 din OUG.
Personal sunt de acord cu acest Memorandum
Termenul este săptămâna viitoare.
2. Gen. Gropan, în stilul său inconfundabil, extrem de sugestiv şi de bine documentat a început să prezinte argumente f. serioase şi solide referitoare la dispreţul cu care au fost şi sunt trataţi militarii în ultimii ani, considerând că dialogul cu gen. Ciucă este f. bun şi extrem de necesar.
PERSONAL, am fost şi sunt întru- totul de acord cu gen, Gropan, mai ales că argumentaţia sa a solicitat atenţia gen. Ciucă ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ !
3.La ora 10 50, cînd nu ne aşteptam, a intrat pe uşă şi ministrul apărării...Tocmai ce gen. Gropan îşi prezenta argumentaţia...
În nu prea multe cuvinte, ministrul apărării ne a arătat că nu era el ministru atunci când au început "atacurile" împotriva pensionarilor militari. ŞI, AVEA DREPTATE !
Ne a mai prezentat cum se ocupă dînsul de cheltuirea celor 2% din PIB alocaţi apărării ...
4.Apoi, gen. Nicolae Gropan şi-a continuat, în forţă, argumentaţia cu date pe care, ÎN MOD SIGUR,ministrul apărării le- a aflat pentru prima dată.
UN SINCER BRAVO GENERALULUI GROPAN !
5.Ministrul şi- a manifestat disponibilitatea la dialog şi de a acţiona pentru efectuarea unor reparaţii.
Mie chiar mi s- a părut chiar OK, dar în momentul în care a strecurat expresia că "nu sunt bani", fitilul care era deja aprins a ajuns la capsă şi m-am ridicat, oarecum iritat şi l-am întrebatcum de ce nu sunt bani numai pentru pensionarii militari dar pentru magistraţi DA.
6.Bineînţeles că discuţia a continuat şi am profitat pentru a sublinia la rândul meu argumentaţia domnului gen. Nicolae Gropan referitoare la DISCRIMINAREA generaţiilor mai vârstnice de pensionari militari, fie ei luptători pe timpul Tratatului de la Varşovia, pe timpul pregătirii aderării la NATO, fie în prezent ca membrii NATO, fie pe timpul tuturor celor 3 perioade.
Prezentarea mea a fost puţin cam "înfierbântată" şi am îndrăznit să îl întreb pe ministrul apărării dacă şi- a satisfăcut serviciul militar şi am şi menţionat puţin cam " aspru" că dânsul este vremelnic pe această funcţie şi ar trebui să ţină legătura mai strâns cu gen. Ciucă, şeful statului major al apărării, adevăratul comandant al armatei.
Intervenţia mea a fost ascultată cu atenţie, a şi deranjat puţin... nu mă întrebaţi despre detalii..
Eu, mi-am cam vărsat năduful şi consider că fără o minimă " presiune" creată de noi, problemele noastre nu se vor rezolva în vecii vecilor
La sfârşit i -am înmânat domnului general Ciucă mapa de care vă aminteam care conţine DEZIDERATUL nostru, argumente referitoare la DISCRIMINARE şi Proiectul de lege pentru înfiinţarea sindicatelor militarilor din sistemul naţional de apărare..
C. CONCLUZII :
1.A fost un dialog f. interesant, CONSTRUCTIV şi chiar "aprins" la un moment dat...
2.Generalul Ciucă este OK şi pare dispus să ne ajute.
3.Ministrul pare şi el dispus la dialog, dar rămân la părerea mea conform căreia orice ministru, indiferent cum l -ar chema este " trecător" şi aservit politic.
Direcţia Generală Financiar Contabilă şi Direcţia Juridică sunt organismele care trebuie să treacă urgent la efectuarea " reparaţiilor" nedreptăţilor care au căzut asupra noastră
4.Gen. Băhnăreanu N. este coordonatorul întocmirii MEMORANDUMULUI referitor la OUG 59.Cei care aveţi sugestii, vă rog să vă adresaţi dânsului.
5.Asociaţiile militarilor lucrează la completarea unui "Plan de activităţi care se vor organiza şi desfăşura de către MApN PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA COOPERĂRII cu structurile asociative ale personalului militar în rezervă sau retragere /veteranilor de război".
6. Au luat cuvântul mai mulţi camarazi, chiar toţi dacă nu mă înşel.Mie mi- au plăcut luările de cuvânt ale col.Tudor Marian şi vic.am.Plăviciosu
Vă rog să fiţi de acord ca la acest PLAN să încercăm şi NOI să adăugăm încă 2 activităţi distincte :
1."Constituirea unei comisii mixte formate din specialişti militari activi şi în rezervă sau retragere care să identifice ÎN REGIM DE URGENŢĂ, toate modurile în care se manifestă:
A.DISCRIMINAREA generaţiilor diferite de pensionari militari
B.DISCRIMINAREA profesiunii de militar comparativ cu celelalte profesiuni pevăzute în Grila naţională de salarizare.
2.Formularea legislativă a măsurilor reparatorii concrete pentru eliminarea DISCRIMINĂRII.
Multe aş mai putea să detaliez, dar "spaţiul" online nu poate fi destul de sugestiv..
Oricum, se fac paşi importanţi.

67 de comentarii:

Leo spunea...

E bine sa se faca oleaca de valuri indifernt de catre cine.
Personal nu am incredere , sectele respective sunt sectele fostilor gulerati activi si actualilor gulerati in rez si ret. O parte dintre ei au patronat in calitate de gulerati de decizie ,de ceea ce acum sunt nemultumiti.
Dar SCMD-ul a fost ? Daca nu a fost , de ce nu a fost ?
Eu am incredere in SCMD si in Mircica . Imi aminteste de tribunul CVM si de poetul AP , Dumnezeu sa-i ierte pe amândoi.
CONCLUZIE :
Apa de ploaie ......

Leon spunea...

Sunt sanse reale de eliminare a Art.VII din OuG.nr.59/2017 si sunt convins ca cei de mai sus vor fi invitati la Comisia pentru munca din C.Deputatilor atunci cand va fi rediscutata Ordonanta..!
Personal astazi am pregatit un material de aproape 2 pagini si Luni il voi expedia prin Email la adresa: ancmrrcentral@yahoo.com

Mihai spunea...

Acuma daca tratezi un ministru care a avut bunavointa de a-și face timp să te asculte cu ”dăcă a făcut armata ”,etc................. Nu mi se pare prea ortodox si ” stil diplomatic de abordare” a problemei.
Trebuie tinut cont de faptul că o oarecare rezolvare tot de la interventiile ministrului ar putea veni .Unii mai iarta dar nu uită .
Eu sunt convins ca dl prim ministru nu stie din aceasta chestiune nici macar cât stie sau a aflat de la aceasta adunare Fifor.
Cam așa a tratat-o si Coarna pe LOV si ”rasplata”/razbunarea nu s-a lasat asteptată.
Putina diplomatie avocateasca in abordarea acestor probleme nu strica nimanui.

Marian spunea...

Mi-ar placea sa cred in astfel de povesti, numai ca ministrul a spus propozitia magica " NU SUNT BANI " De la cine luam ? De la cei de care nu mai avem nevoie. Trist ! Contam la alegeri ? Nu ! Suntem putini! De aceea se calca in picioare orice prevedere legala. Sperante ? Da ! La Curtea Constitutionala, daca ordonanta ajunge lege si daca la Curte mai exista un dram de demnitate. Eu nu mai am nicio speranta !Cred ca in 2016 nov. am votat ultima data. Sa se aleaga praful de toti politicienii hoti !

Leo spunea...

Ba , sa votezi. Dar nu califatul FUR si MINT.
Ce-mi place cum se mananca intre ei ca sobolanii.
Rugati-va ca de luni , viscol raza lunga sa devina o pagina trista din istoria armatei , la fel ca predecesorul tuguianu.
Apoi mai rugati-va ca fiola gladiola si vibromicrofon sa plece la cumparat de tigai (sunt ceva oferte de nerefuzat la tigai), iar când ajung la usa liftului sa le-o deschida eugen...

Ioana spunea...

Nu ati inteles ca cei 2% au fost alocati pentru comisioane grase la cumpararea de fier vechi ? Pentru militari , politisti ( adevarati nu asa zisii locali de fapt gardieni vopsiti): si pompieri nu vor fi niciodatâ bani.

Marian spunea...

Cu respect va intreb dle. Leonard, cu cine sa votez ? Cu PNL- 80% fosti hoti de-ai lui Basescu ? Cu PMP ? Cu USR ? Toti o tacma de sfertodocti intrati in politica pentru jaf. Toti o apa si-un pamant ! Macar asa scutesc in drum pana la sectia de votare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E laudabil totusi ca a fost o actiune, si chiar una in forta! Decat nimic, sau latraturile de pe bloage, actiunea aceasta a fost o mana cereasca. Ministrul, cu scuze, dar el vorbeste ca o sluga de partid, tematoare si cu dintii infipti intr-un Program de guvernare, deja perimat si depasit, care s-a dovedit o catastrofa! Nu face ca ei, s-a ras pe bot de functii, mai ales ca tanjeste sa-l dea jos pe Terente prin ,,injunghiere'' pe la spate, cum e la noi regula de baza! Il cunosc pe initiatorul narator de pe blogurile militare si stiu ca este bataos si insistent! Domnia sa ma cunoaste. Felicitari pentru reusita actiunii, chiar daca nu s-a lasat si cu masuri concrete, deocamdata! Hai sa ne intelegem: Olga Vasilescu este la mansa sub toate aspectele la AArmata, sa nu va faceti iluzii desarte ca nu-i asa cum se trezeste vorbind, cu mana libera de la penalul-mama penalilor, caruia mi-e scarba sa-i rostesc numele. La PMP s-a lovit de niste ofiteri carora nu le-a placut stilul de lingusitoare pe langa Tribun, cu scopul de a accede la ciolanul mare, dar si bagacioasa ca musca-n corcodusul calului! Ofiterii rezervisti i-au dat peste bot, i-au taiat macaroana din elen pana s-a carel poteca la PSD, dar i-a tinut minte si acum ne arde pe toti! Sper din toata inima sa se faca ceva, iar Dl. G.ral Ciuca, pentru care am o stima deosebita, e legat de scaun din principiul politic, dar si al subordonarii, in care trebuie sa taca legal in fata unui civil neinstruit, fara stagiul militar efectuat, arivist, incompetent si sluga politica lingatoare de situatii avantajoase facile. Nu dau doi bani pe civili neinstruiti si care aduc dezastre in urma lor vremelnica! Multumim onorabilului pentru postarea excelenta!

CEZAR spunea...

Nimic nu se mai poate schiba decat odata cu SCHIMBAREA L- 223

Leo spunea...

Oblio a spus ca ca Gigi Duru ramane.
Prin analogie inseamna ca dragon devine de prisos.
Asa sa fie !

Leo spunea...

@ marian popescu ,
este ca la femei . Mai schimbi , macar din curiozitate...:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, sincer ca am schimba, dar n-avem cu cine! Deocamdata...Oriunde rotesti ochii, dai peste cretini! Solutia? Acasa, langa femela din dotare si telecomanda, sa-i vezi pe altii in sticla cum se duc sa se nenoroceasca cu mana si pe votul lor!

Leon spunea...

Cu cata usurinta trecem de la un subiect la altul..desigur la fel de importante..!
Luni la orele 13.30 este programata o Sedinta a Comisiei pentru Munca din C.Deputatilor.
Este adevarat ca PL x nr.310/2017, nu figureaza pe Ordinea de zi dar ...pot sa apara surprize..! (au mai fost cazuri ).
Azi am trimis Propunerea de Eliminare a Art.VII din OuG.59/2017, articolul care prevede inghetarea pensiilor militare, la deputatii din Comisia de munca( 6 deputati nu au Email) si deasemenea Dlui Gral lt. N. Bahnareanu, Presedintele ANCMRR, cu cateva argumente care sustin Eliminarea acestui articol. Sper sa fie de folos..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ion spunea...

Am iesit la pensie cu data de 01.07.2017.Va rog sa-mi spuneti daca beneficiez si eu de marirea functiei cu 15%.Va multumesc anticipat.

Unknown spunea...

MAINE se vor pupa si vor contuinua guvernarea ca altfel isi tae craca de sub picioare , sau va fi o diversiune in sensulca asa vor putea tergiversa aplicarea asa zisului
program de guvernare , care este o aiureala : se laudau ca nu tae ,dar ca nu respecta legile au spus-o? nu scrie in programul asta ca umbla la pensiile militare . niste excroci

Iulian Mareș spunea...

Interesantă propunerea susținută de Ein Stein privind introducerea și finalizarea meseriei de militar în nomenclator, parcă COR îi zice?

T3,
Dar lui Sulea Trepe, ăsta, kiar nu i se pare așa a nesimțire să fie ministru la apărare fără o minimală pregătire în domeniul?
De asta și băune toți, că sunt paraleli acolo unde au fost numiți!
Ia sa vedem, sunt multe țări cu miniștri ai apărării, așa de inocenți?

Stelian P. spunea...

In legatura cu ministri inocenti. Sustin si eu propunerea lui Ein Stein privind concursul obligatoriu pentru ocuparea functiilor in armata si nu numai, cu o micuta completare:
- comisiile de examinare sa nu fie numite ci inlocuite de calculatoare dotate cu programe adaptate pentru fiecare functie, virsta, grad etc.
Am vazut asemenea programe primite din Israel (cred ca aia se pricep la armata). O examinare dureaza aprox. 6 ore (cu pauze la alegere dar fara posibilitati de contact cu exteriorul). Dupa 6 ore esti ud ca un burete dar rezultatul e imbatabil iar unchiul nu are nicio putere in decizie indiferent de gradul pe care il are. Oare la noi se poate ?

Ein Stein spunea...

@Stelian P
Ma bucur ca ai renuntat la comentariile care duc in balarii adevaratele probleme ale Romaniei. Propunerea mea, completa, era ca langa fiecare candidat sa stea cate trei mascati de la DIAS si un procuror de la DNA. Una dintre problemele extrem de importante e competenta profesionala, care alaturi de independenta de decizie pe functie reprezinta adevaratul binom care poate sa ridice sau sa distruga o societate.
Ca tot ai vorbit de competenta ministrilor, ca un simplu exemplu, zilele trecute se batea cu caramida-n piept Tudose ca o sa cumpere pachetul majoritar de la Daewoo pentru Santierul Naval Mangalia si ca o sa faca treaba buna acolo, o sa construiasca corvete pentru armata, etc.
Eu il credeam pe Tudose mai realist dar vad ca habar nu are ce se intampla cu tara asta. Santierul a intrat in faliment, ca multe alte companii din Romania, nu din lipsa de comenzi ci pentru ca a ramas fara personalul calificat, ingineri, proiectanti, maistri, tehnicieni inalt calificati, adica minoritatea ce tinea compania in picioare, care au luat drumul strainatatii pentru un trai mai bun, respect si speranta de mai bine pentru ei si familiile lor.
Daca il recupereaza Tudose, santierul, de unde aduce personalul lipsa, daca era posibil nu ii aducea inapoi Daewoo?
Anii in care statul roman si-a batut joc de oameni incepe sa-si arate coltii, parerea mea e ca Romania se indreapta catre un dezastru pe care pur si simplu nu ai cum sa-l eviti.
Daca totusi va recupera santierul am convingerea ca va deveni o gaura la buget si o noua sinecura pentru politruci, zeci de directori numiti politic, sute de consilieri si neveste, consilii de administratie parazitate de tot felul de lautari si decoratori florari, etc. exact cum s-a intamplat la CNADNR unde doar 3% din personal avea calificare in domeniu.
Ocuparea functiilor numai si numai prin examen ar fi cam singura solutie iar termenul de "munire in functie" sa fie trecut in Codul Penal la categoria infractiuni grave.
Astea sunt problemele nostre nu Dragnea si Belina, ele sunt problema justitiei, sa-si faca treaba, daca are cine.

Ein Stein spunea...

@Mares
Recunoasterea ocupatiei de militar in COR, culmea, e obligatorie. Stau si ma intreb ce au avut in cap astia de la Organizatia Internationala a Muncii cand pentru o singura ocupatie, una singura, adica aia de militar, au creat o grupa iar celelalte mii sau zeci de mii de ocupatii le-au inghesuit in noua grupe. Or sti ei ceva, or sti ei ca ocupatia de militar e una diferita si nu poti sa-i pui alaturi de ospatati, soferi, profesori, politisiti, spioni, cofetari, frizeri, etc. Oare ce o fi asa de special la ei? De fapt nu conteaza, e obligatorie si gata.
Daca aveam grupa noastra alaturi de adoptarea unui pachet de legi similar cu al oricarei tari sanatoase la cap azi nu mai aveam niciun fel de probleme, nici cu Chireac nici cu Cretuleasca nici cu Olguta, etc.
Dar nu se vrea!!!!!!
Se doreste mentinerea acestei stari tulburi, unde se pot ascunde tot felul de neaveniti in spatele militarilor ajunsi simbolul nesimtirii.
Nu cred ca securistii, in special, sau functionarii publici cu statut special, vor lasa sa se intample asemenea lucru, se vor trezi dintr-o data in afara sistemului militar, nu vor accepta asa ceva.
Aici e hiba.
Pentru asta vom ramane intr-un continuu scandal, recalculari perpetue, modificari legislative care sa acopere chestiuni conjuncturale, minciuna, jigniri si toate celelalte.
Sunt sanse de-a dreptul reale ca militarii sa intre in sistemul public de pensii iar ceilalti sa ramana pe o lege speciala. Da reala rau de tot.
Apropos intra pe site-ul USA army si ai sa ramai pur si simplu interzis cat de simpa si logica e legea si algoritmul de calcul al pensiei la ei. Dar ei au grupa 0, acolo nu intra tot felul de spioni, liftiere, politruci, politisti, gardieni si care dracu or mai fi.
Ce e de facut la noi? Mie mi se pare evident ce.


totoiany48@gmail.com spunea...

Se spune in material ca a fost un .....dialog .... , dar nu observam dialogul .
A fost , ca de obicei , o ,, plangere ,, fara a obtine de la oficialii armatei un raspuns ,care sa defineasca pozitia Dumnealor fata de problemele prezentate .
Consider ca in astfel de situatii este bine sa se prezinte mai putine probleme , dar cu modalitatile probabile preconizate de rezolvare ,din partea conducerii Armatei .
Suntem interesati de pozitiile adoptate de ministru si de catre seful SMA .
Lipsec ....date .

karadeniz spunea...

@ Ein Stein
Cu șantierul e altă poveste destul de deșteaptă dar să așteptăm să vedem dacă și ce iese .
Referitor la ocupația de militar de dacă am fi legiferat grupa zero conform clasificării internaționale pierdeau falsul statut de militar peste 150 de mii din cei ce-l poartă ilegal acum. Ca acest lucru era aproape să se întâmple se observă din elementele salariale ale funcționarilor publici care au și acest statut ilegal după legislația internațională de miliar. Le-au adaptat in așa fel încât chiar dacă se introducea grupa zero si ieșeau din umbrela militarilor sa rămână in continuare cu mălaiul. Cum au reușit s-o mai amâne s-au trezit că diferența aia e acum vizibilă public mai ales la pensii.

Gigi spunea...

Văd,ceva mai sus,pe unul care amestecă unele meserii din SNAOPSN,cu șoferii,liftierii,etc.
Nu vreau să intru într-un dialog cu acest dezaxat,frustrat,cu mintea cât un grăunte.
Cu ăștia vrem noi să ne batem pt.
drepturile noastre?
Cu ăștia cu mintea de gâgă?
Vai mama voastră de prostovani!

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Majoritatea testelor psihologice și de inteligență sunt identice sau inspirate din practica US sau Israel!
Testările speciale sunt pt specialități speciale! La INMSA prima testare dura 6 ore, pe PC! Următoarele 3 ore! Ieșeai amețit...

Ein Stein,
Privind COR sunt total de acord cu dumneata...., Am mai discutat noi!
Eu zic că putem face profesionalizare in trepte, in prima etapa punând un ministru cu pregătire în domeniu!
Periculoși sunt cei care nu au pregătirea necesară emit prostii cu pretenții de gândire! Specialiștii noștri în construcții navale s-au răspândit în țările normale, căci noua ne stricau 2-3 nave maritime gata la 10 ani! Sa moară de oftică bețivul ăla care le-a vândut pe nimic! Dar noi am ales sa dam salarii enorme regiilor de stat, magistraților....etc!
Dar avem #, domne! Suntem civici nevoie mare...toate rudele și stâlpii de cafenea, ce nu au realizat una de-un leu, sunt in ONG cu # în gură și-n fund!

karadeniz spunea...

@ ChRoMaX RarToto
Dacă sunteți membru al vreuneia din asociațiile participante puteți să faceți propunerile acolo cu șanse reale de a fi luate in seamă. Dialogul poate fi vizualizat pe înregistrarea acestei întâlniri, colonelul Gligor a făcut doar o informare de ansamblu despre activitate, pe pagina de facebook a grupului, care nu este publică, pentru membrii acesteia. Datele lipsă le găsiți tot la una din asociații.

Mihai spunea...

Da ce-mi place când niște foști tăietori de frunză la câini prin minister aprobă versiunile veridice ale lui ein stein.

Huhu Rezea spunea...

@Ion
V-am mai răspuns că DA! Si ca, potrivit art. 28, soldele de funcție din toate lunile alese trebuie actualizate la cea din ultima lună de activitate.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Dai in gropi! Omul a ridicat o problema si cam are dreptate! Esti invidios pe el, sau ce nu ai?

Gigi spunea...

Astăzi,aniversăm ziua de naștere
a geniului eminescian,a poetului,gazetarului și nu în ultimul rând a patriotului care a fost,Mihai Eminescu.
Versurile lui va dăinui peste timp,chiar dacă unii încearcă să
de-a uitării,sau să dărâme tot ce a creat în scurta lui viață.
Ca român,nu voi da niciodată uitării pe poetul,gazetarul și patriotul românilor.Versurile lui sunt și acum ca niște săgeți înfipte în inima trădătorilor de neam și țară,readucându-le aminte că,aici la gurile Dunării,se află un popor care de mii de ani se luptă pentru libertate și neatârnare,un popor care a dat prea mult tribut de sânge în apărarea țării,a valorilor sale naționale.

Liviutatarush spunea...

O fi bine, o fi rau, macar acum stie despre ce este vorba cu pensionarii din M.Ap.N. https://www.realitatea.net/pe-cine-vrea-tabara-dragnea-sa-propuna-ca-nou-premier-in-locul-lui-tudose_2131828.html

Unknown spunea...

Ar trebui ca aceasta Carmen Dan sa aiba bunul simt sa se duca acasa , Dradnea sa ii dea un post in partid ,daca o admira asa de mult ,Ea trebuia sa se consulte cu ministrul premier si apoi sa faca propuneri de demisii la varful MAI , Premierul trebuia sa o demita ,si gata , El este de decor in acel guvern , adica ce? AFARA .

Huhu Rezea spunea...

Criza asta politică nu prea cade bine pentru noi, în contextul care se creaseră condiţiile pentru rediscutarea în Parlament a OUG 59/2017.
O lege a pensiilor militare care micşorează cuantumul recalculat la 70% dintre pensionarii militari NU ESTE BUNA! După ce că Legea 223/2015, castrată prin OUG 57/2015, le-a micşorat, plângăreţii că nu au fonduri pentru pensii au mai iniţiat şi OUG 59/2017 ca să le îngheţe definitiv
Singura modalitate de a restabili un echilibru între vechile pensii militare şi cele stabilite în baza L 223 este abrogarea art. VII din OUG 59/2017, astfel, încât, toate pensiile să fie aduse, prin actualizare, la acelaşi numitor comun, respectiv coeficienţii de ierarhizare a soldelor de funcţie din Anexa VI a L 153/2017.

Leo spunea...

Ba este foarte buna ,daca azi scapam de califatul lui daddy ,de la care a venit via LOV , OUG 59. Pt. mine toti cei de decizie sunt cam la fel acolo la FUR si MINT.
Dar din cate am inteles de la oblio , se pune de o "impacare" si deci ramanem tot asa , cu o criza eterna. Pana când daddy nu e castrat politic , tot asa or s-o tina.

Unknown spunea...

DLE H , aveti dreptate , asa este ,dar cat este LOV la ministerul muncii , asa ceva nu se poate . eu cred ca astia lasa inghetata aceasta ordonanta . nu au bani sa faca majorarile salarile in martie asa ca pe noi ne va sari , oricum sant niste taoiti , vor pierde mai ales in viitor , sa vedem pe cine vom mai alege , asta , vom vedea .

Unknown spunea...

ASTIA dau apa la oara UDMR . le va forta mana PSD la cine stie ce tampenii

Leo spunea...

"Calda" de la SCMD si oarecum in legatura cu tema ;
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Huhu Rezea spunea...

Leonard
Imi pare rău pentru domnul Dogaru că nu știe să traducă afirmația din CpEx că „Decizia nu ne aparține” spusă de PSD, cu referire la ciuntirea pensiilor militare.
Cu alte cuvinte, decizia a venit din interiorul structurilor militare, adică de la ceeea ce noi numim aici, simbolic....gulerele albe cu cotiere de prin ministere.

Unknown spunea...

HAI ca va cred prostii aia din PSD , ministrul de la aparare al cui era? ala e pus acolo de forma ? cetreaba avea olguta sa fie mot la camera deputatilor in comisia de munca la ultima data cu oug 59 ? dece tot din partea lor ,pe toate televiziunișe au ridicat problema pensiilor militare facand afirmatii micinoase in legtura cu valoarea lor , cine v-a facut in toate felurile ? decenu au luat pozitii ferme in aceste situatii :? hai ca sant prea de tot . DOGARU sa ii tavaleacsa cum poate mai bine . DLE H ; nu a venit de la armata ci a inceput haituiala de LOV , iar ministrii armatei s-au bagat sub fusta ei .....totul este legat de banii pe care nu ii au sa acopere nicio parte din ce au promis , mincinosii

Leo spunea...

Ar fi mai rau ca Mircica sa se prefaca cu "nu stie". Daca nu stie este lamentabil , dar daca stie si se preface ca nu stie , atunci e grav deoarece ne lasa sa intelegem ca este pe mana cu ei. Pt. mine este si o dilema si un paradox acest fapt.
Cert este , ca stiu sigur , ca a fost mare scandal la MFA ca lumea stie despre MIZERIA "poreclita" , Ordinul MFA nr. MS 60/06.05.2016 , clasificat ilegal prin care a fost deturnat sensul ACTUALIZARII prin "inventarea" unor baze de calcul cum numai niste LICHELE deprinse cu batjocorirea legilor sunt in stare. De aceea vor sa limiteze contactul cu rezervistii . Dar nefericitii gulerati nu pricep ca nu poti produce be banda rulanta MIZERII pe care sa le pitesti prin clasificari ilegale.
Si parchetul militar , platit bine si cu pensii grase de la MFA , se face ca nu vede aceasta stare de fapt. O sa incerc sa vad cum pot sa-i "potcovesc bine" prin sesizarea DNA , DIICOT , PARCHET GENERAL care sa destructureze gruparea de acolo.

Anonim spunea...

Dle HUHU
hai lasati-o mai moale cu "decizia" luata de SMA.de cand SMA face parte din guvern ? ca pe asta inca n-o aflasem:):)

Huhu Rezea spunea...

@akord
Ești un novice mai nou venit, dacă nu ești tot akordatul de la Brașov.
De când lumea se știe că toate inițiativele legislative privind drepturile militarilor se clocesc în mai multe variante la direcțiile juridice și financiare din MApN și MAI. Urmează capacitarea miniștrilor și apoi a politicului...

CEZAR spunea...

E dezakordat rau de tot ...
Lacate ..akoeduri i-a tras lu Undrea este si normal !!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Omul a dorit să spună că direcțiile juridică și financiară nu sunt in subordinea SMAp, cum ar fi normal, ci la ministru, deci la politic și executiv!

Leo spunea...

Din vorbele politrucilor de la FUR si MINT :
. oblio : "Si-a bagat necuratu' coada" ; "Suntem cu nervii la pamant" ...; " (de parca tara nu e bulversata si "cu nervii la pamant" de incompetenta lor.)
. viscol raza lunga : " Transportoarele pe care le vom face la UMB , ating o viteza de 105 Km/h." ( de parca ar fi automobile de familie si nu masini de lupta , pt. care "Capacitatea de trecere " sau "Greutatea aderenta " sau "Consumul mediu de combustibil" sau "Rezistenta reactica a blindajului sau Rampa si Panta maxima de trecere ; sau unghiul de atac si/sau degajare ; etc.. etc... care ar fi putut fi mentionate de un individ care intelege sistemul. Iarasi si-au ras guleratii de el.
Viteza maxima este importanta pt. viscol raza lunga , la o masina de lupta . E JALE MARE FRATILOR ...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ia uite cât este de tare statul paralel....că tot era pe aici un milițian și un fost tehnic de aviație și jurist cu gura plină de #!...exact ca pe timpul lui Napoleon Bonaparte.., din căprar direct general!

https://pressone.ro/vicepresedintele-csm-codrut-olaru-si-a-plagiat-total-teza-de-doctorat-coordonata-de-tudorel-toader/

Anonim spunea...

@cezar
te rog sa ai bunul simt(daca il ai) si sa nu te mai bagi in discutii care nu te privesc.Cand ma voi adresa dumitale fi sigur ca vei afla si asta va fi pe la Sf.Asteapta
Huhu nu are nevoie de ajutor,se descurca singur si inca fb.

Mihai spunea...

Mare norocos cineva de pe aici care a dormit în bocanci prin minister și după ce l-au dat cu forțat la pension a aflat și el totuși de propunerile lui ein stein.

Iulian Mareș spunea...

Unuia ce-i place săpunul marca "D-1942, ®"! Poate își aduce aminte, poate îi amintește Ein Stein și de ce și cum au emigrat atâția oameni de știință!
Niciodată nu-i târziu să afle... câte jambe are!

Ein Stein spunea...

Vis a vis ce spunea huhurez , de capacitarea ministrilor, pe mine m-a amuzat teribil interventia lui Fifor intr-o conferinta de presa la o saptamana dupa ce a fost numit ministru. Spunea el ca a ramas profund impresionat de profesionalismul cadrelor de conducere bine pregatite. V-ati prins, filosoful, un veritabil cunoscator al indeletnicirii armelor a ramas dat pe spate cat de bune sunt si cadrele de conducere bine pregatite nu doar el. In nici o saptamana cei cu cotiere il jucau pe degete dupa cum vor muschii lor, restul e floare la ureche.
S-ar putea sa fie si o parte buna in numirile politice pe functii, daca pe avioanele cu care calatoresc alesii neamului, unde au ei treaba, ar fi numiti politic si pilotii. Poate ne surade si noua norocul. Deci tot raul spre bine.

Mihai spunea...

Marea dilemă!
Ne-am tâmpit sau asa am fost?

iceparu spunea...

Asi dori sa mă fi înșelat. Exista unul care cu toate ca se da atotstiutor e prost ca noaptea.Singura lui preocupare este sa-și regleze conturile cu unul și altul.

Iulian Mareș spunea...

Ianos catre Gheo:
-Noua, ungurilor nu ne plac masinile electrice!
Gheo:
-Apai, de ce mai Ianos, ca nu-s poluante, ma?
Ianos:
-Nu au suficienta autonomie, ma!

VICTOR spunea...

Cum interpretati prevederea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 103 din 14 decembrie 2017 de completare a Legii nr. 223/2015 cu art.192.1 ?
192.1 Persoanele ale căror drepturi de pensie, acordate de casele teritoriale de pensii în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015, care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul pensiilor militare de stat, cât şi în sistemul public de pensii pot solicita recalcularea pensiei prin excluderea perioadelor realizate în sistemul pensiilor militare de stat.
In cazul meu daca am lucrat in civilie mai multi ani si prin Decizia de recalculare nu s-au luat in calcul toti acesti ani lucrati ( depasind cu acestia 85% ) pot la implinirea varstei de 65 ani sa am in plus inca 5 ani ( pentru perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2015 ) ? Aceasta este interpretarea ?

Huhu Rezea spunea...

"Dimitriu
Depinde ce înţelegeţi prin valorificare a stagiilor civile în decizia de pensie militară.
Dacă acele stagii au fost cuprinse în vechimea cumulată, dar n+au contat în calculul pensiei, ele nu mai pot fi extrase din decizie. OUG 103 se refera numai la extragerea stagiilor militare din decizia civila-

Unknown spunea...

SI acum sa vedem , vor dusmani din rezervisti sau aliati.? o luam de la capat ,

Leo spunea...

Explicariile lui Mircica , de ce nu a participat la slujba sectara din TEMA
Reproducere din materialul de la SCMD din 15.01.2017

INFORMARE
" In atentia tuturor membrilor SCMD
Stimati camarazi,
In ultima sedinta C.Ex. a P.S.D., prima de dupa Anul Nou, o persoana care a acceptat sa ridice problemele noastre, a afirmat ca sunt zeci de mii de rezervisti nemultumiti de ordonantele de urgenta 57/2015, 59/2017 si urmatoarele, ca am actionat deja in justitie si in strada, ca, din cauza noastra la alegeri, rezultatul va fi catastrofal, solicitand o decizie. Raspunsul a fost stupefiant: “- Stiti foarte bine ca hotararea in ceea ce-i priveste nu ne apartine!”. Daca hotararea de distrugere a structurilor militare, in mod deosebit a rezervei, nu apartine Guvernului si Puterii alese, vrem sa stim si noi… CUI APARTINE? Mossadului, FSB-ului, CIA-ului, Grupului Bilderberg? Ca pe bastinasii politici, oricum va trebui sa-i acuzam de inalta tradare, in contextul in care ungurii si serviciile engleze se joaca de-a Transilvania… dar sa stim si noi cine ne sunt adversarii reali! Cu alte cuvinte sa stim si noi cu cine ne batem pentru dreptul Romaniei la existenta.
In context, S.M.A. (fostul S.M.G.) a cerut activilor sa rupa orice legatura cu rezervistii si sa nu-i mai invite pe la sindrofii! Cu exceptia cazurilor cand sunt convocati oficial spre a fi indoctrinati si incolonati sub acelasi papuc! La M.A.I. si S.R.I. respingerea rezervistilor se practica déjà de peste un an.
Intrucat cele de mai sus au fost prevazute de CNR Alba Iulia 2017, conducerea SCMD a luat hotararea sa inceapa cu toate fortele aplicarea masurilor votate de CNR in Rezolutie. Drept urmare va informam ca, maine 16.01.2017, va vom transmita un document de o maxima importanta, atestand trecerea SCMD la indeplinirea actiunilor asumate!
Honor et patria! Vae victis! "
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Huhu Rezea spunea...


Domnul general V. Bălăceanu, de la AOOR, vorbește și dânsul pe facebook despre întrunirea din 12 ianuarie și Memorandumul pentru eliminarea Art. VII al OUG 59/2017.

„Am să încep cu cea mai importantă activitate de început de an la care am participat împreună cu dl.gl. Pința, întâlnirea cu șeful apărării la care a fost prezent și ministrul apărării. Așa cum s-a convenit în grupul participant/activitatea s-a organizat la solicitarea președintelui FMR, președintele ANCMRR, dl. gl. Băhnăreanu s-a focalizat în prezentarea sa pe pregătirea unui Memorandum legat de OUG 59, ce urmează să fie semnat de președinții de asociații din FORUM și înaintat către miniștrii apărării, de interne, directorii serviciilor secrete, președinții Camerei, comisiei de muncă, de apărare, președintelui României ( rog citiți ordinea invers). În esență, Memorandumul va argumenta necesitatea abrogării art.VII din Ordonanță.În context au fost abordate prin gl. Gropan și ceilalți vorbitori aspecte legate de discriminarea pensionarilor militari și inechități ale legii salarizării cu privire la militari. În finalul întâlnirii am prezentat oferta de expertiză a AORR privind pregătirea rezervei, drept urmare de săptămâna viitoare vom fi parte a grupului de lucru pentru amendarea legii 270. Împreună cu ANCMRR am constituit grupul de lucru pentru Memorandum. S-a stabilit ca planul de măsuri în urma întâlnirii din 20.11 cu șeful apărării să fie amendat de FORUM până la jumătatea săptămânii viitoare. Aici vom insista pe constituirea unui grup de lucru stabil cu reprezentarea asociațiilor, pe problematica OUG 57 și o Ordinului comun de aplicare, în vederea găsirii soluțiilor la discriminarea între categoriile de pensionari militari.
Ieri am participat la întâlnirea de la DGFC, concluzie,,,formularele 230 se depun centralizat la CPS...și în curând vom începe campania de completare și strângere. Am încheiat săptămâna cu bine, să vedem ce ne vor aduce săptămânile viitoare! Doamne ajută!
Președinte AORR
Gl.lt(rz) Virgil Bălăceanu
Un..P.S. Am participat prin dl. col. Bălălău la o ședință de lucru la MAI a Consiluiui Economic și Social...apropos...Consiliul care a dat aviz negativ OUG 59!!!!”

Unknown spunea...

Nu inteleg dece o ridica in slavi pe aceasta Olguta . peste tot vad caeste ridicata in slavide astia din partid , eu nu vad cat de criticata este ,sau e singura atat de obraznica incat ea este calul troian Sa o vedem pe aceasta venita la guvern daca va fi de acord de modul in care aceastaVIORICA va fi de acord cu miciunile pe care e toarna olguta . Au spus ca nu tae pensiile ,dar prin oug ce au facut , adica a nu respecta o lege organica si asa ciuntita cedracu au facut ?

Leon spunea...

Dna Mihaela, daca locuiti in Bucuresti nu mergeti mai bine in audienta la Dna Ministru al Muncii, la sediul ministerului, si-i povestiti tot ce va nemultumeste ..?
Ministrul muncii sa stiti ca plateste din bugetul CNPP pensiile contributive care completeaza pensiile de serviciu pentru:
-personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila;
-personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si a parchetelor;
-functionarul public parlamentar;
-membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei;
-personalul Curtii de Conturi;
-senatorii si deputatii Parlamentului Romaniei;
In acest sens Dna ministru Lia-Olguta Vasilescu a semnat OuG.nr.59/2017, alaturi de cei raspunzatori de Pensiile militare de stat, Teodor Melescanu, Carmen Dan si Adrian Tutuianu iar raspunderea finala si-a asumat-o Primul Ministru Mihai TUDOSE.
Si atunci despre ce vorbim aici Dna Mihaela..?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Corect!
Ar trebui să-i spună cineva și lui Dogaru că, potrivit unei recente Decizii a CCR, ministrii nu pot fi trași la răspundere penală pentru emiterea unei Ordonanțe de urgență.

Unknown spunea...

Multumesc de sfat . pensia mea nu o plateste ministerul muncii , de aceea nu vreau sa se bage unde nu ii fierbe oala . .asa ca si dvs imi exprim aci parerea ca poate cineva , va vedea ce sustinem cu totii ,Eu spun ca aceasta este o mincinoaa chiar si cu pensiile civile P U N C T

Unknown spunea...

Si atunci ce va mai ramane dle H ? DOGARU face bine ,cel putin ca rasoleste musuroiul , vom vedea

petre spunea...

PROMISIUNILE NEINFAPTUITE se numesc MINCIUNI.
- nici copii mici nu poti sa-i minti in halul asta!
mai rau spui ca maresti si actionezi invers. IN SPECIAL MILITARII DUPA CE SI-AU BATUT JOC DE LEGEA PENSIEI 223/2015 au mai intervenit si guvernantii lui, Ciolos si L.O.V.

Leon spunea...

In anul 2017 erau in plata aproximativ 9300 beneficiari ai pensiilor de serviciu:
- Corp diplomatic, 835 x 5398 lei pensie medie/luna, din care 3472 lei/luna de la Buget.
- Functionari parlament. 691 x 3432 lei pensie medie/luna, din care 1830 lei/luna de la Buget.
- Personal aeronautic 1440 x10863 lei pensie medie/luna, din care 8162 lei/luna de la Buget.
- Pers.auxiliarinstante 1725 x 3635 lei pensie medie/luna, din care 2100 lei/luna de la Buget.
- Curtea de conturi 570 x 7532 lei pensie medie/luna,
- Judecatori si procurori 3354x10789lei pensie medie/luna, din care 8500 lei/luna de la Buget.
- 600 de Senatori si deputati, pensionari la limita de varsta, primesc o Indemnizatie lunara de la Buget in valoare de 3500 lei/luna (ptr.1 mandat), 7000 lei (2 mandate ), 10000 lei(3 mandate ), din Iulie 2017.
In SNAP, pensia militara medie este de aprox.3300 lei/luna, in totalitate platita de la Bugetul de stat; se observa ca Pensia medie militara este cea mai mica dintre cele enumerate mai sus.
CONCLUZIE: Pensiile militare nu au ce cauta in OuG.nr.59/2017, si trebuie ELIMINAT Art.VII din cuprinsul acestei Ordonante..!

Unknown spunea...

skimbarea stapinilor e bucuria nebunilor,tot ce s a discutat pina acum nu mai e valabil,de la capu al fine,mortu nu se mai intoarce de la groapa,multa sanatate va doresc,

medicmilitar12 spunea...

Domnilor si Doamnelor:...astia "zburda"-unde vor-pt. ca - in constitutie e art.147 alin.2 =care transforma C.C.R.-ul in ORGAN LEGISLATIV-DIRECT,CALCAND IN PICIOARE PARLAMENTUL, dand "decizii" in care se ordona parlamentului (nici cu el -nu mie rusine...!?) cum sa arate o lege...!=adica parlamentul NU TREBUIE SA legifereze -conform constitutiei, ci conform= ordinului=decizie curtii constitutionale -care nu e o institutie independenta -ci supusa unor politicieni- la vedere sau absconsi/oculti...!

Huhu Rezea spunea...

@medicmilitar
Nu vă pronunțați domnule în probleme în care nu sunteți calificat. Doar ăștia de la #rezist se dau cunoscători intr-ale legilor, fără să-și dea seama că sunt folosiți pentru apărarea unor persoane din conducerea unor organisme judiciare, care nu vor să răspundă material pentru erorile judiciare.
Curtea Constituțională nu verifică decât conformitatea legilor cu Constituția. Altfel spus, nu se poate legifera decât respectând Constituția.
Statul de drept începe cu respectarea Constituției.