Un produs Blogger.

marți, februarie 06, 2018

#mândruță despre lipsa de reacție a românilor la prăbuşirea burselor

15 comments
Lucian Mindruta: Ma uit in presa romaneasca, niciun site nu are ca prima stire scederea burselor din intreaga lume. Toate celelalte, BNC, CNN, Huff, Drudge, deschid cu Dow Jones si se uita la Nikkei din minut in minut.

La noi e mare ingrijorare ca e o pana de curent care afecteaza mersul troleibuzelor.

De-aia batem pasul pe loc. Ca avem cu totii o mentalitate de provincie si ne imaginam ca suntem bine mersi in satul nostru.

Sau unii isi inchipuie ca daca nu scriu isi fac o datorie patriotica sa nu panicheze lumea?

Dar nu se poate, nene, bursele globale pierd echivalentul a 100 de PIB-uri romanesti si tu vorbesti de codul galben de ceata?

Ceata in creier, poate.

Jurnalism facut de prosti, pentru prosti.

15 comentarii:

Leon spunea...

Baiatul asta nu stie ca romanul nu are cultura investitiilor pe Bursa?
Stie ca de la reinfintarea BVB in anul 1995 avem putin peste 70.000 de investitori..?
Vorbeste si el sa se bage singur in seama.
!

Leo spunea...

Sa vedeti ce "bursa" ne da LOV , azi la ora 16:00....pe RO Tv
Asta da , TEMA de relaxare dupa ultimele doua "de foc"...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Numai grija asta n-au romanii! Pai, el are bani cacalau si de aia are griji cu burselel lumii! 90 % dintre romani duc foamea si numai de burse nu le mai ard! Pentru modul de a vedea lumea si lucrurile ,,real,'' nici cei din media audio-vizuala nu-l tin prin preajma! Un terchea-berchea cu exchibitii sa fie bagat in seama! Eu il detest, si pe el, dar parerile lui caraghioase!

Iulian Mareș spunea...

Mândruță, "Lupul de pe Wall Street", frate geamăn cu Moise Guran!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha: Mandruta, muta-te, talica, in bulibasia US ca sa suferi dramele caderii burselor! La noi pica frunza si budigaii de pe noi! De foame!

Leo spunea...

Este o vorba :
"Am pu_a mica si de aceea traiesc monoton"
Pai "burse" ne trebuie noua ? Erau bune acum in urma cu 40 de ani.
Acum, pensii nu burse.
Auzi, TEMA , despre "burse" , când noi avem nevoie de p....
Noi trebuie sa traim periculos , nu monoton....

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...


Caderea burselor afecteaza România?
Desigur, intreaga populatie, insa viceversa nu-i valabila!
Cand bursa este in evolutie, credeti ca cetateanul de rând resimte consecintele favorabile?
Sa nu ne imbatam cu apa rece atâta timp cat „actorii” bursei romanesti sunt prea putini, adica sub 1 %. Doar intarirea clasei de mijloc ar putea aduce modificari in jocul pe bursa al românilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Draga @ Tigri 3, interesul cel mare sunt contractele pe comisioane foarte grase, nu ca am avea nevoie neaparata de harburile alea, cat, mai nou, chiar si de un submarin! Ca ministrul Apararii stie el de submarine cum ma pricep eu acum la operatii de cezariana pe uterul creierului! Spaga legala, adicatelea comisioanele, sunt tinta finala! Se ia din fondul de pensii si se achizitioneaza gunoaie si fier vechi aruncate de altii din NATO! Dar, stai asa, ca in subteran sunt si spagile ilegale, adicatele acele ,,comisioane'' neoficiale, stiute bine si de poterasi si servicii, dar prada se imparte frateste, de la fondurile de partide pana la ultima ochinca si obiala, cu sau fara epoleti! Ce mafie, frate! Durerea este ca se loveste in fondul de pensii militare!

Bebetul spunea...

trist dar adevarat

CEZAR spunea...

T2+1
-fonduri pentru SPORURI CU CARUL si OSKAR prin rotatie la 6 luni
- etc
V-ATI ÎNTREBAT STIMATI CAMARAZI DACA MAI RÂMÂNE CEVA SI PENTRU ACTUALIZARI PENTRU pensiile militare stabilite inainte de 2016 .
--------------------------
Pa nu ati vrut voi ..pensii militare ..-rati ai draku..de nehaliti !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica eu iti dau dreptate! Pe contributiva nu era bulibaseala asta si personal eram multumit! Acum pe militara s-au fraudat pe sporuri pana au capusat tot ce era de capusat, doar lor, iar noi ne lingem ranile...

Dan B. spunea...


@CF Ifrim:
„... Pe contributiva nu era bulibaseala asta si personal eram multumit!....”.
Intreb: n-ai vrea sa revii la „contributeala”, dar la aia pe bune, cu multi ani obligatoriu la stagiul de cotizare, astfel incât sa lipseasca diminuarea pe baza lipsei prestarii in toti cei 30 ani de serviciu?
Tare mi-as dori sa-ti vad „multumirea”, cand vei vizualiza, pe talon, cuantumul diminuat substantial!

Leo spunea...

Daca LICHELELE "Preferatoare" , nu deturnau prin MS 60/2016 , sensul Art. 28 din L 223 , privind ACTUALIZAREA bazelor de calcul , adica ACTUALIZARE ESTE ADUCERE IN PREZENT la 01.01.2016 , a bazelor de calcul pt. recalculari , atunci Flavius ar fi avut ca baza de calcul , cuantumul unei solde lunare de plutonier din 01.01.2016 , adica cam 3000 lei si nu 1000 lei cat i-au "actualizat". Dar LICHELELE Preferatoare , au "preferat" ca sa ticluiasca in cloaca lor fetida , pe MS60/2016 si apoi sa-l sceretizeze ca sa-l scoata de sun controlul judecatoresc si al justitiabilului.
Dar , domnul procuror general , Augustin LAZAR va afla de ce "Au PREFERAT" ei sa joace legile in picioare. Un raspuns deja il avem de la LOV.
TOATE PANZELE SUS !
Si cu Sf. Augustin INAINTE !

Unknown spunea...

incetati cu aiureala asta cu contributia ,asta nu are nici o legtura cu calculul pensiei .pensia se calculeaza la salariu avut inscrs in cartea de munca sau ce primiti in fisa de calcul . ai salariul mare ai si pensie mare . daca ai vechime si asta este o alta treaba ,ca daca e ffff mare o ai degeaba , aviz amatorilor .