Un produs Blogger.

luni, martie 19, 2018

Bruxelles începe să-și pună întrebări despre anticorupția din România.

32 comments
NEWSEUROPE astazi



32 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cam foarte tarziu aceste intrebari. Trebuiesc actiuni de indreptare, nu intrebari. Cat timp o sa se mai intrebe ei, cu gura cascata si limba scoasa ca boul la poarta noua? Sa asculti ani de zile doar o singura parte, total decrepita, si care au batjocorit Romania prin vocea unor fufe si idioti, gen Monicaca Morcovei, iar pe calalta parte s-o ignori, iata ca s-a ajuns acum la un dezastru, chiar cu ajutorul lor nemijlocit, cu un umar foarte greu si impins de la spate si de catre cei americanosi morocanosi!
Vreau anticoruptie totala si neiertatoare, dar la modul egal pentru toti si pe deviza ca nimeni nu-i mai presus de lege si ca toti sunt egali in fata acesteia, dar sa nu mai aud in viata mea de dosare pe croiala, adicatelea pe comanda, ca la Casa de moda Versace!

iceparu spunea...

Ce ar fi sa nu mai faceti propaganda partinica?

Huhu Rezea spunea...

Ce ar fi să-ți vezi de lungul nasului?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Culuarul de zbor s-a ingustat pentru un alt personaj, destul de controversat: Andrei Gheorghe. Lasand deoparte viciile vaporoase, care-i dominau intimitatea, el a fost un aprig critic al statului paralel, si vedea in politic si politicieni un motiv de a-si descarca veroasa-i atitudine. Nu mi-a placut niciodata Andrei Gheorghe, dar va ramane o amintire pentru ascultatorii de radio fm cu tematici pastelate. Un fost sovietic ratacit pe malurile Dambovitei, un calvar pentru unii, un inedit pentru altii, s-a remarcat prin atitudini si iesiri nealineate normalului cotidian. Dumnezeu sa-l ierte!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Omul cu tzoiul stie oare ce inseamna propaganda partinica sau partizana?
Nu cred! El stie cate ceva doar din actiunile trupelor paramilitare ale PCR-ului, carora le face prozelitism kiar!
Aferim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni buni,
Mizeria din Magistratura a atins cele mai abominabile cote! Fostul sef al SPP, Generalul Dumitru Iliescu, acuza CIA-SUA de implicare in coruperea tuturor factorilor de raspundere din institutiile de forta, astfel incat au au indus Justitiei si Magistraturii sa propuna si sa convinga politicul sa includa coruptia ca un factor de risc major pentru siguranta nationala, si astfel s-a ajuns la aceste monstruoase abuzuri care au oripilat si indignat opinia publica din Romania, iar fostul prezident, drojdierul Basinescu Glojdescu, catalogheaza in termeni foarte duri scula DNA , acest CSM-super abuziv, la care eu as adauga faptul ca e un neo Gestapo, iar pe Codrut Olaru acesta-l catalogheaza pur si simplu ca fiind o ,,panarama, iar CSM sa fie ,,curatat de indivizi ca acesta!''
Cam ipocrit acest ipochimen, pe care-l gasesc gestapovistul de serviciu cu toate ideile abuzive din magistratura, tartorul inventator al dosarelor pe comanda si toate razbunarile odioase pe linie juridica la oponentii politici! Daca nu exista aceasta mizerie, abuzuri, fascism si implcare politica in magistraturi si justitie, astazi aveam cel mai performant DNA din Europa, cu cele mai curate metode anti coruptie, aveam sa fim cu cei mai multi investitori in Romania, plus afaceri super-performante la cheie si investitii care sa salveze economia nationala, daca acest decrepit bahic nu-si baga nasul razbunarilor politice in Justitie si in Magistratura, iar abuzurile acestei Magistraturi gestapoviste n-ar mai fi tras inapoi, la modul aconomico-social, Romania inapoi cu peste 100 de ani! Asta trebuie sa intelegem toti din ceea ce a insemnat anormalitatea de pana acum in sistemul de justitie si magistratura, distruse total de politica si cretinii din politica! Frana si dispret celor care inca mai afirma ca anticoruptia este corecta si performanta in Romania, ca sa inteleaga cat de mult acest sistem ticalosit a ruinat pur si simplu intreaga tara si societate! Chiar pensia mea de 1000 de lei este una din rezultante!

Iulian Mareș spunea...

3 in 2, cu stop defintiv si o manivela!

Dar, nu mai departe de o saptamana in urma erai limba-n esapament cu DNA-LGK si PICCJ-sublimul criminalist-L!
Mai, sa fie o dulce indecenta si nepotrivita nenebunie?

Pop Iuliu spunea...


Iată ce se întâmpla in materie de anticorupție la alții:
https://www.stiripesurse.ro/alerta-in-fran-a-fost-pre-edinte-nicolas-sarkozy-a-fost-re-inut_1255561.html

tehnocrat spunea...

Toata lumea a aflat de mizeria legala privind respectarea Constitutiei si legilor, in lupta anticoruptie din Romania, inclusiv Dl avianyc, insa fisa pistului domniei sale nu-i permite si sa priceapa acest lucru si sa actioneze in consecinta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Manivela'' cu 1000 lei pensie de invaliditate ca si-a riscat viata muncind pe branci, acolo unde altii au dat si spagi sa nu ajunga, n-a frecat dosul de calorifere pentru 8000 lei pensie, cand altii si-au rupt pingelele in actiuni serioase, aplicatii si detasari, cu acelasi grad, si n-au mai mult de 5000-6000 lei! Ce rau e sa fi hamaitor completator la ce zic altii, cu o anumita slugarnicie fata de admini, si doar sa se bage in seama ca coteiul ce latra in lant! La 8000 lei nici nu-mi faceam griji sa intru vreodata pe vre-un blog ca sa-i irit pe altii cu incompetente si ilaritate!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@avia
Când îți spun că suferi cu .... mansarda!!!
Pe tine și pe toți cei care nu sportați asocierea social liberală la guvernare, vă supără așa de tare proiectele de majorare a veniturilor românilor încât trageți speranța , ca spânul de barbă, că nu vor avea bani ca să le pună în aplicare.
De doi ani tot cobești, cobești, cobești.
Trebuie să fii analfabet financiar ca să spui că degeaba se fac majorări ale valorii punctului de pensie că totul se duce în inflație. Nu judecați ce s-ar întâmpla cu pensionarii pe o asemenea inflație dacă nu s-ar majora valoarea punctului de pensie?

Leon spunea...

@avianyc, cred ca n-ai fost umilit de guvernarea Basescu-Boc-Oprea in anii 2010, 2011, 2012, cand indexarea pensiilor nu s-a mai facut, inflatia de 15% diminuand drastic puterea de cumparare a pensionarilor..! Personal am trait acele vremuri cand pensia in plata mi-a scazut cu 18% si indexarile guvernului Ponta aplicate la pensia mai mica n-au ajuns la nivelul din 2009. Pai guvernarea PSD-ALDE este parfum in comparatie cu PDLul tau iubit, cel putin in domeniul pensiilor civile si chiar militare:
-am ramas in plata cu pensia mai mare,
-am beneficiat de indexarile din 2016 si 2017 la pensia in plata, nu la cea diminuata,
-s-a eliminat definitiv CASS,
-a fost eliminat impozitul pentru partea din pensie de pana in 2000 lei,
-a fost redus impozitul de la 16% la 10% pentru partea de pensie ce depaseste 2000 lei.
Compara,te rog, pensia NETA de pe taloanele din ianuarie 2018 cu decembrie 2016 si vezi ce procent de crestere ai..! La mine rezulta o crestere de 18%.
Concluzia poti s-o tragi si singur..!
P.S. La un salariu brut de 5500 lei rezulta un NET de 3217 lei, si valoarea PP reprezinta 58% din acest Net.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Că tot nu-i vreme să scot motocultorul . Era sa zic ”motostivuitor”-ul !!!!
Dacă tot te-ai gasit sa ne tragi de urechi si să ne faci ba basisti ,ba sorosisti ,ba # rezist ,ba nationalisti .
Nu era cumva mai bine ca inainte de a te da la gâtul nostru sa constati ca prin obligativitatea aplicarii L 263 / 2010 art 102 prin 2022 raportat la cresterea SMB pe economie până prin 2022 punctul de pensie ar fi trebuit să fie cam pe la 1900 si nu 1775 lei.
Ca atare ce a dublat LOV ? Nu era cumva obligata sa faca majorarile cf legii 263 art 102?
Sau in cazul aplicarii L 153 cu majorari salariale anuale de 25% trebuia sa-i extermine si pe aștia precum au făcut cu militarii si politistii cu pensii sub 1500-2000 lei?
Chiar nu stii ca 3 milioane de pensionari civili au pensii sub punctul de pensie?
Care-i avantajul acestora daca in 2017 raportul intre SMB/punctul de pensie este de 31.16% si în 2022 va fi de 28-30,9% ? sau trebuia să faca genocid cu ei ? Le-a crescut puterea de cumparare în 2022 cumva fata de 2017? Și daca mai adaugam si inflatia iese si mai rau.
Cine va beneficia prin 2022 de salar brut 5500 lei =SMB nivel 2022 ca sa beneficieze de un punct lunar/anual de pensie ? Poate bugetarii umflati fara standarde de competență !!!! primarii si subordonatii ,etc.
Nu avem nimic cu „social-liberalii”adevarati ,onesti si cu scopuri nobile in favoarea poporului. Avem cu gașca de mincinosi si superficiali care învârt pe deget cum vor un popor întreg in niste scopuri precise.
Pâna atunci luati la cunostiinta informatia ca LUK a câstigat procesul cu justitiarii A3 si după terminarea balamucului îl va câstiga si cu TT daca il va actiona in judecata.



Mihai spunea...

@ Leon
Să nu amestecam capra cu varza.
Am pus în discutie în comentarii pensiile civile cf L 263 si nu pensiile militare .
LOV s-a referit în emisiune la pensiile civile. La cele militare a spus ca nu se baga.
Așa ca refa comentariul ca sa ne întelegem pe programul de guvernare ,directia L263 -civili.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Tu naționalist? Esti un cosmopolit globalist.
Dacă ai fi normal la cap nu te-ai bucura ca niste jurnalisti au fost obligați să plăteasca despăgubiri pentru că au acuzat-o pe Luluța că timp de trei ani a lăsat în nelucrare dosarul cu Basescu și clanul Bercea.
Incă un cui bătut în coșciugul justiției de tip băsist.
Eu nu m-as bucura dacă zmeul de Rares B ar fi obligat de niște politicieni prin instanță să plătescă asemenea sume.
Si-au gasit-o judecătoarele de la Ploiesti și Luluța cu Savaliuk!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Numa ușurel cum se zice pe la Rășinari.
Te-am prevenit sa nu-l i-ai avocat pe Savafliuc ca pierzi !!

Antonim spunea...

Stire
Camera Deputatilor a aprobat Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 90/2017. Art. 11 a ramas nemodificat.Avizul negativ dat de Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu a contat.USR s-a abtinut, PNL si PMP au votat impotriva. PSD, ALDE, unii de la minoritati si UDMR au votat pentru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Antonim, grav, foarte grav! Deci, si soarta celor cu pensiile sub 1500-2000 lei este pecetluita sa murim asa cu ele! Doar de la 2000 in sus se face dreptate, si asta de cand ma stiu... Halal dreptate selectiva! PSD e cumva de stanga?

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Care e dreptatea care se face celor cu pensii de peste 2000 lei?
S-a dat vreo ordonanță că se actualizează pensiile mai mari de 2000 lei și nu știu eu?
Retrimiterea legii în Parlament nu a vizat modificarea art. 11.
A rămas valabil că o pensie specială sau militară se cumulează numai cu pensia din sistemul public sau cu pensii din sisteme proprii.
Nu se pot cumula pensiile speciale sau militare între ele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, retragerea acelui impozit de la 2000 la 3000 lei a adus un beneficiu, totusi, de marire, nu consistenta, dar nu-i de neglijat decat nimic! La unul ca mine si 10 lei este impresionat, dar noi nu mai avem o stanga grijulie, si am mai zis-o, cu cei care au niste merite sa mai poata primi ceva, decat doar daca esti votant sarguincios cu ei desi n-ai muncit niciodata, nici o zi pe cartea de munca ca sa ti se dea pentru pentru ca pui o stampila din 4 in 4 ani! La astia s-au marit, se va face 640 lei: E corect, onorabile asa ceva? CU CE SUNT EU MAI PREJOS DECAT ASTIA SA NU PRIMESC MARIRE LA PENSIE, MACAR CAT AU PRIMIT SI EI?

Ein Stein spunea...

Nu Bruxellex-ul trebuie sa-si puna intrebari ci noi ar trebui sa-i intrebam pe alesii neamului de ce inca nu exista o lege prin care sa fie trasi la raspundere acei neispraviti care care nu se mai satura sa submineze interesele nationale ori de cate ori au posibilitatea in Parlamentul Europen.
Pentru comunistii vopsiti in galben si portocaliu carora le pute tot ce e romanesc:

Szarkozy arestat, ghici pentru ce?
https://stirileprotv.ro/stiri/international/nicolas-sarkozy-fostul-presedinte-francez-a-fost-retinut-de-politie.html

Demonstratii la Praga, ghici pentru ce?
https://stirileprotv.ro/stiri/international/zeci-de-mii-de-cehi-au-iesit-pe-strazile-din-praga-oamenii-au-cerut-demisia-ministrului-de-finante-suspectat-de-frauda.html

Culmea e ca niciun francez sau ceh nu si-a pus poalele-n cap in Parlamentul European ca tara lor e corupta si sa se intevina de urgenta.
Oare vom fi si noi atat de norocosi ca francezii?

Leon spunea...

@avianyc, incerc un ultim comentariu privind pensiile civile:
1. Desi inflatia a fost pozitiva in anii 2009(5,6%), 2010(6,1%), 2011(5,8%) si 2012(3,3%) iar Art.102 din Legea 263/2010 privind indexarea pensiilor in functie de rata inflatiei plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie, era in vigoare din ianuarie 2011, guvernul PDL a mentinut punctul de pensie la nivelul din octombrie 2009= 732,8 lei timp de 4 ani.
2. Guvernele USL, PSD, Ciolos si PSD-ALDE au crescut anual valoarea punctului de pensie, astfel: in anul 2013= 762,1 lei(4%), 2014= 790,7 lei(3,7%), 2015= 830,2 lei(5%), 2016=871,7 lei(5%), 2017= 917,5 lei(5,25%)plus din iulie 1000 lei(9%) iar din iulie 2018= 1100 lei(10%).
3. Guvernul PSD-ALDE in 16 luni a crescut pensiile brute civile cu 26,5% numai prin majorarea punctului de pensie de la 871,7 lei la 1100 lei la care mai adaugam si eliminarea CASS de 5,5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2000 lei..! Despre ce vorbim aici ?
Chiar nu mai dialogam pe aceasta tema..! Ma voi limita sa postez aici numai noutatile legislative privind domeniul pensiilor militare si civile.

tehnocrat spunea...

Pt Dl avianyc
Daca aveti moto cultor nu trebuie sa ganditi ca un mini tractorist.
Ati spus ca "judecata se face in salile de judecata" . De acord.
Dar, activitatea DNA, pe ramura inlaturarii adversarilor politici, la nivelul dumneavoastra de mini tractorist, se poate explica prin cazul Ludovic Orban.
Fara nici o proba, lucru dovedit de instantele de judecata, cand Ludovic Orban a candidat pt functia de primar al Bucurestiului, a fost scos din joc.
De ce ?
Pt ca lua sute de mii de voturi si era un posibil candidat PNL pt alegerile prezidentiale din 2019, iar iohannis era pe tusa si obligat sa-si plateasca datoriile.

Mihai spunea...

@ Leon
De regulă toamna se numără bobocii.
Pâna atunci cu tot laudatul cu ”datul” de majorari la pensiile civile deși legea 263 art 102 îi obliga sa faca acest lucru, mai ales ca a fost si crestere economica, pensionarii nu vor recupera diferenta creata intre unul iesit în 2009 si unul iesit in 2019 sau 2020.
Raportul SMB/punct de pensie în procente;
2009 - 1693/732,8 = 43,28 %
2015 - 2415/830,2 = 34,37 %
2016 - 2681/871,7 = 32,51 %
2017 - 3131/1000 = 31,93 %
2018 - 4162/1100 = 26,42 %
2019 - 4800/1265 = 26,35 %
2020 - 5500/1775 = 32,27 %
Deci un pensionar iesit in 2009 cu toate majorarile pâna in 2018 are o pensie cu cel putin 2-400 mai mult decât similarul lui care iese în 2017 cu indice de corectie 1,14.
Cele 3 milioane de pensii civile sub punctul de pensie nu au fost grevate de Cass si impozit pâna la valoarea de 1100 lei. Deci acestia nu au câstigat nimic prin pragul dus la 2000 lei.
Va fi caz fericit daca prin noua lege a pensiilor se vor elimina discrepantele intre cei iesiti cu 43,28 % din SMB in 2009 plus majorarile pâna in 2018 si cei iesiti în 2018 cu 26,42 si indice de corectie 1.14 sau cei care vor iesi in 2020 cu 32,27 %.
Numai bine.
Te aștept împreuna cu Huhurez la Alba Carolina.

Mihai spunea...

@ Tehnocrat
Dacă instanta a constatat ca denuntul celui care l-ar fi ”sponsorizat” pe Ludovic nu se justifica ,asta-i. Eu nu cred ca nu s-a produs ”cutuma” în preajma campaniilor electorale.
Daca de la PNL candida Zamfir mai zic ca aduna ceva sute de mii sau chiar mai mult. Ludovic nicio șansă .
Se pare ca se schimba vremurile. Daca până acum antena tri punea tunurile pe procurori de acum cred ca le va pune pe judecatori.
Cum se schimbă vremurile !!!!!

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Ce minitractorist!
Maximum!.... cu brazdar cu 7 lame!
Un politnik si un kulturnic ieftin!
Romanii sunt mai ok decat prostii cu scoala pe furate!

Mihai spunea...

@ Mareș
Mai bine zii ce mai cârâie Ginuța .
Știe să facă ”cortul” pe vremea asta sub plapumă ?

Leo spunea...

Ce-mi place de "Dl. tehnocrat" deoarece utilizeaza formula de politite "Dl."
Se vad din elicopter (ca sa nu zic avion), persoanele care cunosc pretiozitatea ca politetea este o forma de comunicare elementara.
Felicitari pt. "Dl. tehnocrat" de la "Gemina".
Exista un individ al carui ogor al mintii ingust si sterp si cu o copilarie grea , care ar trebui sa invete asta in primul rand pt. respectul fata de el insusi. Dar din pacate , verbul "a trebui" este exclus de verbul " a putea" in cazul lui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, nu-i cere cultivarea ,,miristei'' unui om cu tarlale in inzestre...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si eu il felicit pe Dl. Tehnocrat pentru buna crestere si educatie, care ar trebui sa ne reprezinte pe toti! Felicitari!