Un produs Blogger.

joi, martie 29, 2018

CCR judecă pe 03 04 2018 prima excepție de neconstituționalitate pe Legea 223/2015

33 comments

Şedinţa publică din 3 aprilie 2018, ora 9


9. Dosar nr.3288D/2016 -

Parti
Graf F.Antonio Lenhard ***
 - Ministerul Afacerilor Interne -
Casa de Pensii Sectorială -                                                          Excepţia de neconst. a disp. art.18 din                                                                                                      Legea nr.223/2015 privind pensiile                                                                                                            militare de stat, cu trimitere la                                                                                                                   sintagma  "în activitate"

Graf F. Antonio LenhardContestator
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - CASA DE PENSII SECTORIALĂIntimat
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN MEHEDINŢIIntimat

Şedinţe

14.12.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: CMAS07D
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge contestaţia. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.12.2016
Document: Hotarâre  113/2016  14.12.2016
07.12.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: CMAS07D
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Acordă termen la data de 14.12.2016 pentru a se depune concluzii pe fondul cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă    07.12.2016

33 de comentarii:

Draculea spunea...

Imi cer scuze, poate nu pot patrunde in tainele elucubrate ale avocaturii unde "se da un cal pentru o...virgula" dar la ce NECONSTITUTIONALITATE se refera daca la art.18 / L223 se spune "..au dreptul la pensie de serviciu anticipata partiala...in activitate...". Banuiesc ca unii "descurcareti " ai sistemului, au stat toata viata la sanul mamicii cu biberonul alaturi, apoi au vopsit cumva o activitate militara de cateva zile si vazand ca-i greu au plecat ,inapoi, la tzatza mamicii iar acuma ar dori ca si cei ce nu sunt sau nu erau in activitate sa primeasca aceleasi"bunatati" cu cei ce au muncit si suferit zi de zi in sistemul militar.
Oare asta o fi adevarul?
In acest caz ar trebui sa ne dea si noua adolescenta , tineretea si viata aspra de militar in schimb cu viata dulce de "tzivil" ca sa fim CHIT, altfel este DISCRIMINARE & NECUNSTITUTIONALITATE!

Cornele te rog sa nu mai scrii vre-un roman aiuristic pe aceasta tema ca dau in "vertej" oricum spui numai aiureli,plicticoase si interminabile fara cap,coada sau continut. Tu nu ai fost militar ,iar daca ai fost nu ai retinut ca "meletarul" trebuie sa se exprime scurt, clar si mai ales, CONCIS. Mai bine te faceai pastor reformat si predicai la "fimeile" lauze din Slobozia Mandra iar , acuma, de 1 aprilie sarbatoreai Pastele...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca si Inspectia judiciara se judeca cu CSM, ai ceva impotriva sa ne judecam si noi 2, asa de amorul artei, a trend social?
Oare si ei pot ajunge la CCR?

Argument:

https://www.dcnews.ro/mobile/raport-control-dna-inspec-ia-judiciara-a-dat-in-judecata-csm_586082.html

PS-rog userii sa nu mai ceara, pt unii, limitarea dreptului la libera exprimare, intrucat si maimutele se barbieresc, deci au brici! :)) Asta, kiar daca postarile lor pot servi ca material de cercetare stiintifica pt discipolii prof dr Alexandru Obregia!

Huhu Rezea spunea...

Probabil, Contestatarul a trecut în rezervă fără drept de pensie și dorește pensie anticipata parțială, drept de care, potrivit art. 18, beneficiază doar cei în activitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Majoritatea scrierilr mele sunt cu adresa si spre intelegere pentru clocari, de aceea ma inteleg altii mai greu! N-am fost militar, doar cadru militar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Contestatarul va primi acest drept, doar la implinirea varstei minime de pensionare pentru civili. Atunci, daca are vechime minima de 10 ani in MApN, poate sa aleaga una dintre cele doua forme, militara sau civila.

Huhu Rezea spunea...

Nu....Cornele!
La limita de varsta se poate pensiona pe art. 19 și poate sa cumuleze cu pensia civilă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corect onorabile! Eram sa fac confuzie pe altceva. Pe alta idee: Parca zilele astea s-a si votat ca cine are mai multe pensii le poate lua, ceea ce a fost candva si Boc a scos.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Cornelius Flavius Ifrim
Va propun sa va faceti o asociatie "Ciocanul si ciocanul" simbolul minier, in vederea apararii drepturilor militarilor, detasati abuziv la mina si trecuti la pensie de invaliditate din cauza si in timpul prestarii activitatilor miniere, pt ca Juramantul Militar nu obliga la prestatii miniere,
Il puteti coopta si pe sing. Miron Cozma, cu oaresice experienta in lupta de clasa dusa de mineri, pt ca nu-i nici o difetenta intre un subinginer si un subofiter.
Faceti ceva util pt dumneavoastra si cei in situatia dumneavoastra.
Nu va mai pierdeti in comentarii inutile si nu va mai irositi talentul oratoric.

Huhu Rezea spunea...

@Cornel
Pensiile militare și cele speciale nu se cumulează între ele, dar toate se pot cumula cu pensiile din sistemul public.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
De unde pensie din sistemul public?
Aici este o șmekerie....: se putea cotiza cu acea contribuție conformă cu SME! (Salariul minim pe economie) ... era o nimica toată, cu ceva ani in urmă! Măcar pt o persoană!
Acum este prea târziu...🤔
Cel mai ușor este să stai că un "clocar" în pat și să te crezi intelighent, sau să crezi că puteai fi, până la momentul când kiar crezi că ești! * Clocar, vine de la cloacă?! Atunci se explică!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Se presupune că, trecând în rezervă fără pensie militară, rezervistul a lucrat ani buni în civilie până la vârsta de 65 ani.

CEZAR spunea...

@/m-Al ,
Sau sa STAI in ...Congo...
PESE.
Se pare ca a scapat domnul MaKiss(cica putea asa tare ca si fiert ..nu era bun de nimic si l-au aruncat )...
Cred ca te frige .....!!

CEZAR spunea...

@/Huhu,
Poate ca a lucrat precum distinsul Corneliunsson ..parol !

Iulian Mareș spunea...

Huhu & Petre Caceu,
Poti munci la negru/gri, dar cotizația pt pensie o poți plăti la alb!
Ăsta este sensul!
Ce te împiedică să cânți în corul bisericii, că asociat! 😋🤔🤣
Unii au mers la finala jocurilor paralimpice, păstrând proporția!
Inteligenți și harnici...sunt o specie mai rară decât muștele albe!
Proști și puturoși găsești la tot pasul, mai ales în Estul și Nord-Estul .... lumii!😂🤗

luminita spunea...

Ceza este un om lipsit de caracter , mai omule nu te mai astamperi ,urat ce spui , rusine

Cezar spunea...

Ce am zis rau Lumy..draga??

Iulian Mareș spunea...

Caceu,
Tot ce zici este rău pt Luminița!
De ce nu ai mers sau mergi și tu în jungla congoleza?
700-800€ biletul de avion! Numai dus!....

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Draculea spunea...

@Luminita, o vorba spune asa "legea-i lege, nu tocmeala", sau din latina "dura lex ,sed lex"(legea-i dura, dar e lege) acuma daca fiecare ar veni cu "carpeli" dupa cum i s-ar potrivi lui, sau unui grup, unde am ajunge .In fond avem Parlament , a carui menire este sa faca si sa desfaca legi. Speta prezentata nu va rezolva nimic, absolut nimic fiindca aici nu este vorba de interpretare ci de principiu.Am mai primit eu raspuns de la CEDO unde adresasem o plangere mentionand ca statul roman nu si-a respectat promisiunile referitoare la pensionarea pe OG7 odata cu desfiintarea unitatilor militare pentru primirea in NATO, respectiv --reconversia profesionala si angrenarea noastra intr-un alt job--reconversie care ,chiar daca s-a produs , acuma dupa L223 au matrasit-o ca nu "se pune"...
Raspuns CEDO -"Noi nu judecam cauze si nu dam verdicte doar in cazul in care legile date de catre statul dvs nu au fost respectate..."
Asa ca sa fim bine intelesi, pe "babeste" >> legea nu are sentiment si nici logica pura iar uneori este oarba, favorabila unora si gresita in cazul altora,.
Luminita , te rog sa nu-i banuiesti sau sa-i acuzi de inteligenta pe cei din sistemul legislativi-avocatesc, sunt niste bieti "studenti in amestecarea vorbelor" asemanatori "studentilor in Biblie"-iehovistilor!
Dupa 2010 s-a produs pizdificarea Armatei si au adus in sistem toate categoriile de fete si femei de la cele merituoase pana la amante si tiitoare ,pe multe netrecandu-le prin "furcile caudine" al pregatirii ca militar, respectiv scoala militara, obtinerea succesiva de grade etc ci brusc de la "centurista " la maior sau "maiur" cum le place a spune onanistilor. Asa s-a intamplat si cu alti trepadusi. Au muncit pe unde au muncit si brusc au sarit la masa festiva incarcata cu pensii agreabile, a militarilor, ceea ce este o...blasfemie!!!

ifrim spunea...

@Luminita.Ce nu inteleg e ca daca nepotul are firma de toata frumusetea ce te zbati de ani de zile pt.200-300 inainte-napoi?La cat ai facut pe bloguri pt.el merita sa,i ceri niste bani "imprumut" si sa,l tepuiesti!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Draculea spunea...

Am ceva vesti de la "ochiul si timpanul" de pe la Guvern, dar mi-e si teama sa le spun ca nu cumva sa nu se adevereasca.
Cica ,in noua lege a pensiilor avem si noi un capitol care se va anexa Legii 223/2015 si nu vom fi dati uitarii"celei oarbe". Am amanunte si despre OUGuri(57 & 59) dar nu le zic, las pe altii ...
Necazul mare este ca suntem divizati(39 de organizatii) mai maricele, ce folos ca cea mai mare si mai puternica / influenta ANCMRR nu ne sprijina cu toata forta.Pacat ca suntem gomosi si plini de fudulie(sau fudulii?)

Cezar spunea...

Iarăși...pute pe blog...
Cheamă cineva..deratizarea....??

Leo spunea...

Eu stiu ca L 223/2015 este "calificata" ca fiind o lege cu prevederi speciale.
Noua lege a pensiilor ( la fel ca si L 263/2010 ) este o lege ordinara.
Prin urmare , eu inteleg ca noua lege a pensiilor nu poate "interpreta" o lege speciala. Invers , da . Adica o lege speciala are prioritate la "interpretare" fata de o lege normala. Eu asa am "furat" de la avocat si de pe blogul H. Dar poate ca nu am "furat" cum trebuie......

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Clasificările normelor de drept:
_speciale-generale(de drept comun) Normele speciale derogă de la dreptul comun.
_organice-ordinare

Leo spunea...

Multumim Maestre,
Chiar ca nu stiam clasificarile normelor de drept. este important aspectul acesta , deoarece vine sa sprijine sustinerile despre modul de interpretare al OUG 56 + L 207 fata de alte legi pe care le interpreteaza si completeaza.
Deci,eu inteleg ca din pdv legal, nu poate exista "un capitol" in noua lege a pensiilor , care sa interpreteze/modifice/completeze/inlocuiasca prevederi din L 223 deoarece L 223 este o Lege speciala care "derogă de la dreptul comun." , in timp ce Noua Lege a pensiilor este o lege generala.

Unknown spunea...

Sunt pensionara urmas de pe sotului decedat( fost ofiter M.Ap.N) si vreau sa stiu daca pot beneficia si de pensia mea in sistemul public de pensii, avand in vedere ca beneficiez de 50% din pensia sotului.Fac precizarea ca am 31 ani de munca. Va multumesc pentru intelegere.

Huhu Rezea spunea...

@Cristea Elena
Pensia de urmas nu se cumulează cu pensia de care urmasul ar putea beneficia pentru propriile stagii de pensii.
Pensia de urmas este o opțiune pentru urmaș.
La data deschiderii dreptului la pensie militară de urmaș încetează plata pensiei civile de care beneficiarul beneficiază.
Dacă pensia dvs civilă va deveni mai atractivă în viitor, puteți să optați din nou pentru ea.

luminita spunea...

DLE H , aceasta pensie de urmasi este data si unor urmase care nu au muncit niciodata ,deci astea ce obtiune sa mai aiba , eu zic ca cel putin sa se faca o diferenta cumva , daca este un drept legal .

Draculea spunea...

In sertarele Camerei deputatilor, pe langa amendamentele noastre referitoare la repararea Legii 223 se afla si un proiect de lege care prevede ca sotul /sotia ,supravietuitori au dreptul sa cumuleze pensia de urmas cu pensia cuvenita lui,dar nu i se da drumul deoarece "nu este bani",s-a cam ajuns la "fundul sacului" si ne cam scarpinam in jurul cefei...

CEZAR spunea...

Domnu " Viurel MaKiss..te informez ca pe vremea lu ..Basinescu ..noi..social-democratii..am bagat un proiect de lege in care sa dea pensia intreaga urmasilor plus un mercedes cu benzina aferenta pe 10 ani ..!!
Porcul ..nu a aprobat ba la oftica aTaiat salariile si a impozitat TOATE PENSIILE.....!!
Sa speram ca vine USR si reluam proiectul ..sigur aproba ....!!

ifrim spunea...

@Kis Viorel.Daca e adevarat sa existe asemenea proiect deja ne fortam norocul.Adica coana mare poate trai apoi decent cu un gigolo fara acte si pe banii mortului.Nu sunt de acord,ori,ori koniekt filma!

Leon spunea...

Pe 17.04.2018, CCR va pronunta Decizia pentru acest dosar privind Art.18 din Legea nr.223/2015..!