Un produs Blogger.

duminică, martie 25, 2018

Marea Adunare Centenară de la Chişinău, un eveniment istoric de românism.

26 comments
Deviza Adunării din 25 martie 2018, la care au participat mii de moldoveni români, a fost: Jos hotarul de la Prut!
Din păcate, politicienii de la Bucureşti, cu deosebire cei care formează majoritatea guvernamentală, nu s-au prea mişcat spre acest eveniment organizat la Chişinău cu ocazia marcării a 100 de ani de la proclamarea Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918.
Doar Traian Băsescu a fost prezent la Chişinău şi...a şi luat cuvântul.
Ba a mai fost Tudorache de la Sect 1 și un lideras de pe la USR.
Merită să vizionaţi videoclipul de mai jos.

   

In Romania, nimeni nu-l mai aplaudă pe Băse.

26 de comentarii:

Leo spunea...

Istoria "celor 10" , ne spune ca :
- PL a trecut in 10 ani de la comunism la o societate democratica.
- H -ariei i-au trebuit 10 luni pt. aceeasi evolutie
- CS a avut nevoie de 10 saptamani
- BG de 10 zile
- Iar RO de 10 numai 10 ore .
Moldova de peste Prut , se zbate de peste 27 de ani in mocirla comunismului bolsevic. Istoria , i-a acordat o mare oportunitate de cam 1 luna, de reunificare cu tara mama RO , pe timpul puciului lui Gorbaciov. Dar a existat un presedinte moldovean Snegur lipsit de patriotism si sinecurist si un presedinte rusofil Iliescu care nu a vrut sa imparta putina putere cu primul care au ratat aceasta mare oportunitate de UNIRE. Deci , 2 LICHELE rusofile au facut ca sa fie ratata cea mai mare sansa de UNIRE. Si ei si-au ratat sansa de a intra pe usa glorioasa si de a ramane in istoria RO. Ca acum , Moldova de peste Prut nu a fost niciodata mai departe de acel ideal istoric. Dovada este RUSINEA de presedinte rusofob, pe care l-au ales.

Mirage 2000 spunea...

Vreau să-i transmit lui Băsescu faptul că unirea nu se poate realiza din cauză că nu avem o armată suficient de puternică, capabilă să fie un factor de descurajare pentru antiunioniștii din Moldova și pentru Rusia. Faptul că avem o armată activă și de rezervă demoralizată, care nu-i pregătită să-și dea viața pentru acest ideal, este și vina ta Băsescule! Să dea Dumnezeu să nu trebuiască să murim pentru Moldova de până la Prut! Nu mai băga bățul prin gard domnule fost comandant al forțelor că ne faci numai rău, atât nouă românilor, cât și românilor de dincolo de Prut!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Iliescu a chibzuit bine în 1991. Uiti ca atunci Armata a VI-a a generalului Lebed era în Republica Moldova. Incă nu se declarase autonomia Transnitriei.
Acum este alceva.
Dodon este rusofil, nu rusofob.

Este deplasată inerția celor care gândesc precum @mirage mai sus.

luminita spunea...

DA ,este o idee mareata, unirea aceasta va costa mult , deocamdata saracia de la noi , o vom impartii cu saracia de dincolo de Prut , maret ,dar ce va iesi ? acum nu santem capabili sa dam pensii normale batranilor de aci , ce facem cu batranii ceilalti , Germania , cand a preluat pe ai lor de dincolo de zid au avut mari probleme , cu toate ca GERMANIA vestica nu se compara cu starea ROmaniei de acum . Despre stea armatei? aoleuu . dar care o fi starea armatei de dincolo? populatia acelei MOLDOVA este corcita cu rusi.VAD CA betivul de marinar ISI FACE JOCURILE INAINTE SI TARE SANT CURIOSA UNDE NE MAI DUCE.TRAIASCA ROMANIA MARE , dar . atunci cand asta mica va fi capabila sa o faca ,pana atunci vai de noi.

Leo spunea...

Da Maestre ,
Am gresit cu "rusofob"iar daca poti te rog, corecteaza "talica" greseala mea...Fi si corector nu numai cenzor...(:
Armata a 14-a , in acea luna era "anesteziata" deoarece politica interna si externa a fostei URSS a fost "anesteziata" pt. cam o luna. Iar Lebed nu actiona fara ordin de la Moscova , care avea marile ei probleme interne cu puciul in acea luna de "porti deschise".
Unele surse se spun ca au fost foarte aproape sa se inteleaga cei 2 , dar Iliescu nu a vrut sa-l faca vicepresedinte pe Snegur , iar Snegur se voia presdeinte pe "3 judete"...

raul spunea...

D-lor daca nu ati realizat ca nenorocitul de Basescu e agent KGB ati trăit degeaba!Toata viata lui s-a ghidat pe principiul ,,hoțul striga hoții!Cei mai tineri o sa aflati ADEVARUL si o sa -mi dati dreptate!La cat am avut de-a face cu ei,cu rusii ,multi ar fi trebuit sa-si dea seamă ce nenorociti sunt!Dar,argintii...

Leo spunea...

Maestre , Maestre ,
"Armata" a VI-a Romana (sau 638-ul pt. "cunascatori") ori "Cercetari Penale" pt. lumea "de obste" nu o poate scoate cineva din cotloanele ei , cu atat mai mult cu cat acei cineva care inceraca asta , au ei insisi serioase probleme penale.
"Armata a VI-a Romana " impreuna cu "Ordinul Calugarilor Augustini" , sa faca bine si sa "ocupe" in 6 ore cloaca doctoritei necuvantatoare , ca sa afle de unde au pornit "legile" schilodite pe care cloaca "doar le aplica" dupa ce le clasifica ilegal.



Cornelius Flavius Ifrim spunea...

SFANTA UNIRE este un ideal, ce se vrea realizat, si moldovenii actioneaza foarte bine in acest sens, cu entuziasm si debordant, pe cand la noi se iese cu tam-tam si tam-nesam cand le vrea lula lor in strada pentru capiatul #Rezist, care mai mult e de panarama sa zgandareasca coaja de la fuiorul tzuguiat si sa incite Europa cu clanta pe noi; apoi se mai iese la un vanturat-urinat purjat pe biserici, pe motive de un cuc, cu coeficienti prea mici, ca la casoaiele de la tara nu le ajung de inca un acaret, doua; se mai iese impotriva Firei, ca vrea sa-i mai civilizeze, dar ei vor sa stea tot in laturoaie, gunoaie si mijloace de locomotie innadusite, asa cum s-au invatat, si uite asa ne uitam la actiunile pentru Marea Unire de pe gelatinele TV-urilor, cu gagarea-n-tre deshte si cafeluta la botiquie!
Marele urs exsovietique se face ca doarme cu gheroaicele-ntre gingii, dar numa' sa se indrazneasca actiunea, ca numa', numa' averse cu hrachete si alte alea grindini cacacioase peste casoaiele Bucuresciului se vor abate cu ciupercute radioactive, incat si pofta de mancare o sa ne treaca, nu numai de Unire!
Vreti Unire? Uite asa e hocus-pocus preparatus: Mai intai, ignora strambele Licuriciului, sterge-te la popou cu represiunile Europei catre Kremlin, baga naibii o politica de fratie durabila, mai ales economica, pentru ca ei scheauna acum in constrangeri, si pe considerente reciproce cu Uniunea Bolsevica a lui Putin, adicatelea fa-te frate cu dracul pana ce treci puntea, si vei vedea ce repede si ce frumos vei dansa cu fratiorii de peste Prut kazaciocul ,,Reaintoarcerea apelor limpezi!'' Europa prin politica ei ostila impotriva Moscovei este marele contras, zgandarit la curpeni de marele Licurici cu ifose, iar slugile de la Bucuresci, ca niste lingai presh la chicioarele lor fac mai urat decat ei si cu coltii otraviti catre Kremlin, si asta ne impiedica Marea Unire! Deocamdata sunt doar niste exercitii democratice minunate, cuprinse intre niste limite, la care ne excitam orgasmic ca se va produce Unirea cea Mare... Vise, taica, vise...

CEZAR spunea...

daca-i lasat basinescu vi.vara in casa ...cum a mai facut, cand a avut nevoie de voturi..!!
400 intr-un apartament de doua camere ..deci se poate !!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ai vreo idee cum scoteam Armata 14 din România? Lebed se lăuda că în 6 ore ocupă capitala București.

Leo spunea...

Daca cu privire la "Armata VI-a Romana" , m-am facut inteles , atunci
cu privire la A 14-a bolsevica , singura solutie este ABANDONAREA pur si simplu a Transnistriei care nu a fost niciodata a Romaniei lui Stefan. A fost , o "imbarligatura" bolsevica , prin care s-au amestecat teritorii eterogene ,popoare si populatii diferite tocmai pt. a-i putea invrajbi si controla de catre bolsevici.
Deci raspunsul scurt , este ABANDONAREA Transnistriei pt. a face din Moldova de peste Prut o provincie dezinfectata de bolsevismul radicalizat. Numai dupa asta , se poate trece la pasul igienizarii de bolsevism a Moldovei de peste Prut. Dar noi nu vom prinde aceste vremuri. Dodon este dovada trista a vointei moldovenilor de peste Prut.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ca bine dzise @ Leonard ca Armata a VI-a, Legiunea Augustina, ar trebui sa intre cu toate carele de lupta, manipulele (legiunile), militiile, centurionii, cohortele si gladiatorii impotriva barbarei doctorande din tinutul prazului, specialist-calau in oase sparte de rezervisti muribunzi, pentru incalecarea grosolana a Chartei 182/2002 ART.33, dupa Hristos gornistul, daca nu cumva legionarii deja scotocesc, cu lanciile si taisurile sabiilor, cotloanele adanci ale sertarelor infractional-mafiote! Ave, Ave Augustus venere et laurum! Ave invictus Legionae Domminni! Ave in dreptae et victorianum! Amen.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ave, Cezar: Hopa hentz-careu de Asi cu Popa-n coada: La Cimisoara, un raport al DNA: ,,In Politia Cimisoarei coruptia este generalizata!'' Apropo: Mai este ceva de furat din imobilele de acolo? A mai ramas barem un acaret nejefuit acolo, la voi, cu primarele ala caraghois si cu cap de muiercea gravid, tooot incercand sa-l imite pe Al Bano, si la zdrangalit si la lalait, sa-l itreaca pe seful sau liberalist, ratat si alcoolizat? La voi se practica, macar oleaca, aderarea la Marea Unire cu Moldaviae, sau mergeti tot pe statutul de stat autonom al rromilor si...tuicarilor de prune? Cate tone de rachie pe cap de beutor se mai consuma pe la voi, si cate tone de pacurina de cap de mafiot se mai traficheaza ilegal peste Danubius la fartatii sarbi? Iata ca, in Cimisoara, cucuiete si cu fruncea data de perete, mafia ROMAntica face legea, si nu primarele ala gargaragiu si putind a rapiu, cu pletanele in vant si a paguba cantand!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
In favoarea cui să renuți la Transnistria? Așa...pur și simplu, nimic la schimb?

Leo spunea...

Ar fi un teritoriu de schimb cu Ukraina , teritoriul din sudul Basarabiei care a fost al Romaniei si care pe modelul Transnistriei a fost dat Ukrainei , iar Transnistria care era a Ukrainei a dat-o Stalin Moldovei , tocmai ca sa-i "imbarlige" pe ukrainieni cu Roamanii de dincolo de Prut.
Dar Ukraina nu este un stat functional , la fel ca si Moldova de peste prut.
Deci acest schimb , desi rational si bazat pe adevaruri istorice , nu se va putea face curând , datorita nivelului redus de democratie si ratiune din cele 2 tari.
Pretul ca sa scapam de A 14-a este ABANDONAREA PUR SI SIMPLU. daca vrei sa scapi de cangrena si sa nu mori , iti tai un deget ( metaforic)...

raul spunea...

Copilași,n-am nevoie de aprobari

Dar că foști militari ar trebui să citiți ce vrea Rusia!Hai mai băieți ce va spunea Savescu in K4?
A gresit cu ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Transnistria e in veci rusofona si comunista cu tot tacamul! Coruptia la ei e Lege guvernamentala, deci e un stat mafiot si cocalar, exact si leit, ca la noi de fapt! Renuntam la ea, pentru ca in cadrul Rusiei nu va avea acces la Europa, libertatile si la bunaciunile si civilizatia ei, si atunci, dupa un timp, va veni ea spre noi, ca mielul la mustiuc de cuc! Traseistele, traficantii, mafiotii si clanurile de cocalari vor fi primii care vor dori Unirea, adica cei care au influenta la politic, la fel ca la noi! Vedeti? Nu e nici o diferenta intre noi si Transnistria, ca structuri mafiote si influente politice, cocalare, asa ca sa nu ne ingrijoram prea tare ca nu ne vin acasa copchiii rataciti! Daca erau niste serafimi, sfinti si genii se alipeau Statului Vatican, nicidecum Rusiei! Haraso, tavarascii?

raul spunea...

Mea culpa cred ca era K 6 !Roza ce sa i faci😎!

iceparu spunea...

Faceți bine și documentati-va.Cu o floare nu se face din păcate primăvară.

Huhu Rezea spunea...

@...paru
Ai urmarit 5 minute din mitingul de la Chișinău?
Floarea fiind... Băse, nu?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Daca base-i floare, atunci acea floare este flatulatia porcului! El a folosit in nume propriu si pt interes de partid si personal acordarea cetateniei romane multor frati de peste Prut si acum doreste acelasi lucru pt el si PMP!
Poti judeca si condamna un asa de mare ledear unionist, ce se vrea in cartea de istorie a neamului? Tomac este nascut la Tighina, dar el nu are loc pe scena......
Este f greu sa te unesti de facto cu un teritoriu ce are un conflict inghetat! Cine recunoaste unirea? Asta este si scopul lui Putin....
Skimb de teritorii cu Ukraina, acum? Imposibil! Nu ai cu cine dialoga si in plus nu va ceda la skimb un teritoriu si populatie pt un alt teritoriu si o populatie ostila, luand asupra sa inca o zona fierbinte! Plus ca pierde gurile Dunarii pt un teritoriu incontrolabil....
Si Rusia sa fie arbitru?
Vom vedea ce ne mai ascunde ziua de maine.....

PS-in planuri, armata gl.Lebed, devenit in timp incomod pt rusi si mort in catastrofa aeriana, se introducea in operatie la sud de Dunare, cu misiunea de a ajunge pe Bosfor si Dardanele!
Cand esti numit guvernator al Siberiei, ce ar mai fi de spus?

Ein Stein spunea...

Pe Base il doare-n cot de moldoveni si sentimentele lor unioniste, se foloseste de ei ca si capital electoral, spera ca prin voturile lor sa mai prinda un loc in Parlament el si partiduletul lui. Stai sa vezi cand se vor apropia alegerile, lacrimi, voce tremurata, tarisoara noastra, fratii nostrii si alte abureli. Sper ca celelalte partide sa se prinda de smecherie si sa-i taie macaroana, poate scapam de o parte din ciuma portocalie.
Pe de alta parte unirea cu Moldova nu depinde de Romania sau de vointa unionistilor, sunt interese geostrategice care ne depasesc si pe deasupra nici nu le intelegem. Atat timp cat Romania e privita si tratata ca o paria e greu de crezut ca o va lua cineva in seama sau ce doreste ea. Pentru situatie sa multumim 'politicienilor', atat celor din interior cat si jigodiilor din forurile Europene care au facut posibila 'performanta'.

ifrim spunea...

@Ein Stein.S,a blocat la mantinela jucaria dementului incrucisator,nu mai tine cu draga Stolo,o lacrima la coltul ochiului stang,poezioare cu mama vaporeanului ce-l astepta pe mal in "gara" .Asta trebuie sa faca spovedanie la procuror ori pneumonie din cauza gloantelor reci!

Gigi spunea...

Dacă personajul este la modul generic, "floarea", autunci m-am convins.
Dacă,această singură floare a fost atinsă de acesta,cu siguranță că ea sa uscat pe loc,deci nu vom mai vedea pe veci primăvară.
Ferească sfântul!

Leo spunea...

Domnilor,
Daca vreti sa va completati cunostintele de istoria a contemporana a Moldovei de dupa 1990 in raport cu Romania , atunci vizionati interviul cu Dan Dungaciu , de pe Trinitas TV de azi 28.03.2018 incepand cu orele 15:15
Acest interviu ar fi un update bun si un support excelent pt. tema prezentata mai sus.

Leo spunea...

Interviu cu DUNGACIU Dan , despre istoria de dupa 199 a moldovei de peste Prut , in link-ul de mai jos
https://youtu.be/xGqB0LiVWWU