Un produs Blogger.

joi, martie 01, 2018

Rabinul Timmermans: poliţia magistraturii trebuie făcută de magistraţi. Dacă există dubii despre această poliţie, atunci trebuie luate măsuri.

6 comments
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, olandez, realizează politica familiei europene populare, deşi dânsul face parte din familia social democrată. In discuțiile avute la București, Timmermans a dat dreptate, precum rabinul, tuturor taberelor care se confruntă în problema revocării șefei DNA. 

La discuţiile cu Timmermans de la Reprezentanţa Comisiei Europene din Bucureşti au fost prezenţi Laura Codruţa Kovesi, procurorul sef al DNA, Augustin Lazăr, procurorul general, Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, Cristina Tarcea, şefa ÎCCJ, Simona Marcu, şefa CSM şi Codruţ Olaru, vicepreşedinte CSM.
Este straniu că un membru al guvernului european ii convoacă pe toţi sefii instituţiilor care fac parte din Autoritatea Judecătorească din România, fără prezenţa unui reprezentat al guvernului român. Este ceva similar cu gestul impoliticos pe care l-ar face un vice-premier al României, care s-ar duce la Bruxelles şi i-ar convoca pe comisarul pe Jusţiţie şi pe alţi  membri ai  Comisiei Europene la sediul Ambasadei României.
Pe de altă parte, acești aparatnici ai autorității judecătorești au sărit doi metri în sus, clamând încălcarea independenței justitiei, când au fost invitati să discute cu reprezentanți ai celorlalte autorități ale statului român.
Independența justiției din România nu funcționează, stimabililor șefi de magistrați, și față de guvernul de la Bruxelles?
Propaganda a scos în evidenţă pasajele din discursul lui Timmermans în care acesta spunea că doar politia internă a sistemului judiciar poate verifica şi dispune măsuri în interiorul sistemului, în respectarea separaţiei puterilor în stat.
Puţine instituţii mass-media au dat şi continuarea răspunsului oficialului european în conferinţa de presă,  pentru situaţia în care există dubii în legătură poliţia internă a sistemului judiciar. Trebuie luate măsuri când
poliţia internă acoperă abuzuri şi disfuncţionalităţi.


"Aşa cum am spus deja şi interlocutorilor mei din Parlament, premierului şi ministrului Justiţiei, eu cred cu fermitate că această poliţie a magistraturii ar trebui să fie făcută de magistraţi. Dacă este o problemă cu magistraţii, atunci ar trebui ca cineva din magistratură să cerceteze acea problemă. Toţi oamenii sunt păcătoşi, mai şi greşim. Dacă cei din magistratură fac o treabă proastă, atunci ea ar trebui să fie verificată, dar nu ar trebui să fie cei din Guvern sau din exterior care îi verifică, ci alţi oameni din sistem pentru a asigura separaţia puterilor în stat, dar şi sistemul judiciar are o responsabilitate. Există dubii despre modul în care se face această verificare, această poliţie în sânul sistemului. Atunci, trebuie luate măsuri" a spus oficialul european.




6 comentarii:

luminita spunea...

COMUNICATUL ACMMR din 1 martoe 2018 ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha, ha! Si iar, ha! ,,Politia magistraturii s-o faca, in Romanica, tot magistratii!'' E tare snoava asta cu Geolgau! Pana acum, nu tot ei au facut-o? Cine dracul altcineva a facut-o pana acum? Dar, daca magistratilor le place sa faca politica din proprie initiativa launtrica, dragoste si atasament netarmurit fata de tov. Basescu si partidul din dotare, sau pentru tov. Iohannis si ,,partidul meu,'' sau din spirit de solidaritate si instigati de tovarasa Macovei, sau tovarasa Pruna, care ne balacaresc in adunaturile # Rezist de pe bulevarde sau in Parlamentul european, e de vina cumva PSD-ul de acum? Independenta Justitiei, tineti foarte bine minte, o asigura magistratii procurori si judecatori care au onoare si demnitate si refuza sa primeasca ordine de la politic, conform Constitutiei si Legii, caci daca magistratul de genul Monica Macovei, Pruna si cam toti, in afara de d.na Garbovan si cativa, ii flegmuiau in ocarine pe politicieni de la prima propunere de amestec in treburile lor interne, pe principiul separatiei puterilor in stat, acum nu eram ajunsi in situatia aceasta dramatica si aproape fara de iesire! Livia Stanciu, fiind fosta pecerista si de teapa lui Basescu, ca exemplu, s-au potrivit perfect in aceste magarii, alaturi de Zegrean, Macovei, Pruna si altii, ca daca as pamfleta acest articol as denatura si adevarul, asa ca eu spun lucrurilor pe nume si dau nume! Ei, magistratii, s-au compromis si au compromis justitia dansand duios dupa cantacioacele cantaciosilor politici, acceptand in schimb salarii si pensii cat muntele lui Venus, nemaintanlite in toata Europa, asta sa stie mousiu Rabin perciunat si putin infumurat! Lasa ca nici in tara lui adoptiva nu sunt lucrurile mai breze ca in Romanistanul nostru de Ev mediu timpuriu, un climat asigurat cu succes tot de apucaturile mafiote de amestec in treburile interne ale Europei, care numai de bine nu ne-au invatat pana acum! Ca daca ne invatau de bine pana acum, bine avea sa fie SI in economie, si politic si in justitie, dar, dupa cum se vede, e din ce in ce in ce mai rau! Cum a fost si cand slugaream, pana mai deunazi, la Inalta Poarta cat si Kremlinului, caci, fir-ar al dracului, asa ne-a placut noua sa fim permanent slugi cuiva, numai independenti, NU!

Leo spunea...

MAESTRE,
Ai reusit ceva ce numai in cartile SF din anii '60 se mai putea visa. Iti amintesti acele carti cu fotografiile si copertile lor atat de frumoase si sugestive care insoteau povestirile acelea SF ? Ai reusit , prin aceasta tema sa ma faci sa capatoresc in timp.
In acel timp in care "omul nou comunsist" era idealul existentei cotidiene.
Iti multumesc pt. calatoria in timp cu aceasta adevarata "masina a timpului" care m-a inntinerit cu 40 de ani , chiar si pt. cateva minute...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, cum naiba sa nu mi le amintesc, macar acele coperte minunate? Nu prea imi scapau! N-aveam altceva, in afara de ,,Biblioteca rusa,'' extrem de bogata! Ei, bine ca n-am putut sa cartonez articolul cu acele coperti, ca sa mai atrag cativa opinanti! In esenta, atunci slugaream ideologic marele frate sovietic de la Rasarit, judecam in instante, taiam si spanzuram cu executii dupa principii staliniste, dupa secole de slugarnicie si copiat Orientul Marii Porti cu semiluna, iar acum facem justitie europeana cu asasinate judiciare si justitiare de tip neofascist la ordinul Europei, dar fara ca ei sa aplice aceste metode si la ei! Experimente pe cobai fara valoare...
Dramatic este ca sunt sustinuti din interior de oameni care nu inteleg fenomenologia!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu-i problema!
Ideologia # este neomarxista!....garantat te poti intoarce in timp, prin gaura de vierme si bonus, vei fi si mai tanar!.....cf. teoremei relavitatii restranse cel putin nu vei imbatrani! :))
Daca nu reusesti sa atingi viteza luminii, curbeaza raza, kiar daca fotonii si miuonii se opun!
Sau, mai la vest, in HU, mainstream-ul este iliberalismul!
Vezi cate oferte?

Huhu Rezea spunea...

@leonard și Flavius
Cărțile SF cu Julle Verne din anii 60 mergeau mână în mână cu politica de culturalizare a maselor de analfabeți moșteniți de la regimul capitalist.
Nici eu nu am prins, în activitate fiind, perioada stalinistă. Așa că vorbiți din cărți despre acea perioadă și despre perioada naționalistă care i-a urmat. Depinde cine a scris cărțile pe care le citiți voi.
Justiția l-a condamnat pe Codreanu, la comanda lui Carol al II-lea, Justiția l-a condamnat pe Antonescu, la comanda sovieticilor, Justiția i-a condamnat pe toți oponenții comunismului în perioada 1959-1964, Justiția l-a condamnat pe Ceaușescu la cererea și în aplauzele chiar și ale clasei muncitoare etc.
Nu mai vrem o asemenea justitie slugarnică! Nici măcar în fața Comisiei Europene de la Bruxelles.