Un produs Blogger.

marți, martie 27, 2018

Romania este pregătită să întâmpine oricare manifestare de reunificare din partea cetățenilor din R. Moldova. Declarații îndrăznețe din partea lui Dragnea și Tăriceanu.

6 comments

"În legătură cu Declaraţia pe care o să o adoptăm astăzi, aş vrea să citez un paragraf care, până la urmă, nu a mai fost introdus în această Declaraţie şi anume articolul 8 din Actul final de la Helsinki: toate popoarele au mereu dreptul în deplină libertate să îşi hotărască când şi dacă doresc statutul politic, intern şi extern, fără ingerinţe exterioare şi să îşi urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială şi culturală. Pe baza acestui articol 8 de la Helsinki s-a reunificat Germania şi, dragii mei colegi, domnule preşedinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Şi, ca să nu existe echivoc, eu o spun deschis, simplu şi explicit - eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune. România a fost puternică atunci când a fost unită. Şi va fi unită. Şi va fi puternică. Acesta este idealul nostru. Acesta este idealul acela de a ne afirma în istorie ca o naţiune unită, liberă şi prosperă, în care toţi cetăţenii ei să se simtă liberi, să se simtă mândri şi să aibă o viaţă mai bună. La mulţi ani, România!" a spus Dragnea.
***********
„Vă propun, sub inspiraţia evenimentelor de acum un secol din Basarabia, să încercăm să aprindem în noi înşine pasiunea pentru democraţie care i-a animat pe iluştrii noştri înaintaşi de la Chişinău și să nu ne amăgim: hotarul de pe Prut nu va dispărea datorită talentului nostru diplomatic sau ştiinţei noastre de a negocia tratate şi acorduri internaţionale. Nu-l vor şterge nici poeziile, cântecele sau declaraţiile patriotice.
După exemplul anului 1918, doar vrerea Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău, exprimând voinţa poporului român din România şi din Moldova va putea reface ceea ce a făcut Sfatul Ţării cu un veac în urmă şi a desfăcut hotărârea arbitrară a marilor puteri totalitare în 1940.

Nădăjduiesc, așadar, că vom găsi curajul, aici la Bucureşti, ca şi la Chişinău, de a lua o asemenea decizie. Numai lipsa de încredere în propria noastră capacitate de a construi împreună o naţiune democratică, liberă şi indivizibilă ne poate împiedica să ne punem şi noi semnăturile pe un Act al Unirii." a declarat președintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu.


6 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeu sa apere, sa ajute si sa reuneasca mama Romania! Amin.

luminita spunea...

Ce parere aveti si despre un referendum , daca santem pregatiti si economic si tot ce va decurge din aceasta unire Sa spuna dl DRAGNEA siTARICEANU , despre toate implicatiile ....etc

Liviu PO spunea...

Anton Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut după ani de procese, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL savarşit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.

Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus iniţial că “nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internaţional dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal.”

Dupâ acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toţi criminalii judecaţi la sfărşitul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece acestia au făcut crime inainte de infiinţarea Tribunalului International.

Răspunsul şi rezultatul bombă, a fost că … UNGARIA ŞI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premieră !

În Romania ştirea a fost lasată deoparte. Să nu se supere UDMR-ul.

Iulian Mareș spunea...

Liviu,
Foarte tare! O știre extraordinară!

Alexandru spunea...

Cei care ne conduc de 29 de ani,au vandut tot din tara asta la straini, numai au ce vinde din romania doar aerul pe care il respiram, au ajuns la fundul sacului, iar acum vor unirea cu moldova s-o vanda si pe-asta. Foarte bine, s-o dea gratis!

Huhu Rezea spunea...

@Liviu po si @Mares
Este un fake news. Ungurii s-au referit doar la evrei și țigani. Roma înseamna romi, nu români