Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 18, 2018

Intrebări grele pentru LOV

57 comments

Lupescu Dumitru, deputat USR de Dâmbovița




57 de comentarii:

luminita spunea...

TREBUIE SA URMARIM DACA AEASTA VA MERGE IN CAMERA SA DEA ERXPLICATII, daca au creticat-o pe cea de la dna .luluta .lunguta , ca nu s-a prezentat la comusie , sa vedem ce face OLGUTA , mincinoasa si obraznica

luminita spunea...

EXCEPTIONAL , sant extrem de surprinsa ca in partidul respectiv sant si asemeea oameni cu capul pe umeri , dar imi ramane intrebarea ce cauta acest militar in partidul acesta , interesant ///////

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este execptional si-i multumesc onorabilului emitent cat si onorabilului HuhuRezea pentru postare! Mii de multumiri! Rog respectuos pe orcine poate sa mi-o posteze si mie pe ifrimcorneliu@yahoo.ro si-i multumesc frumios daca o va face! Trebuie s-o stie, domnilor camarazi, toata clasa politica, Presedintia, Prim Miniistrul, presedintii celor 2 camere, cat si alte personalitati, ca daca nu stiu, n-au cum sa ne ajute! Buna si frumoasa atidune de sprijin am mai primit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acest mare Domn trebuie felicitat de noi si sa-i aratam toata recunostinta, si care poate s-o faca, ar face un gest de mare marinimie si recunostinta! Sa-l ajute si Dumnezeu pe domnia sa! Ne ajuta chiar cei de la care nici nu ne asteptam! Felicitari, inca o data domniei sale!

Leon spunea...

Cred ca Dul deputat Lupescu are un consilier care cunoaste foarte bine domeniul pensiilor militare si interpelarea de mai sus a punctat suficient de clar si nemultumirile noastre..!
Sper ca acest demers sa scoata din sertarul Presedintelui Comisiei pentru munca, A.Solomon, cele doua Ordonante de urgenta , 57/2015 si 59/2017, si sa fie discutate urgent si cu participarea Ministrului Muncii si reprezentantii MApN, MAI si SRI si a Asociatiilor de pensionari militari..!

Leo spunea...

Vise , taica vise...OUG-urile au fost date ca sa ramana nu ca sa fie schimbate.
Numai contestarile pe L544 la Curtile de Apel cu invocarea exceptiei de neconstitutionalitate la CCR (care sa fie admisa peste un an jumătate de coada de asteptare)ii mai obliga pe cei de la F&M sa faca obiectul discutiilor si modificarii acestor OUG-uri.
PS. si nu uitati ca LOV a fost singura care a denuntat mizeria si chipul clocarilor.

Huhu Rezea spunea...

Mai e puțin și se fac trei ani de când a fost adoptată OUG nr. 57/2015.
Toată oștirea rezervistă, inclusiv asociațiile, a așteptat sosirea deciziilor de aplicare a Ordonanței(deciziile de recalculare potrivit L 223 modificată) în loc să conteste ordonanța, chemând Guvernul în contencios administrativ la curțile de Apel, potrivit art. 9 din Legea 554/2004.
Intrebările domnului deputat pentru LOV au fost puse în repetate rânduri și pe acest blog citit de zeci de mii de rezerviști.
Colegii usr-isti din Senat ai domnului Lupescu nu au votat împotriva legii de aprobare a OUG nr. 59.

Leo spunea...

Eu sunt dceptionat de timpul de solutionare al exceptiilor de neconst. de la capoatele visinii. Poate este un paradox ca stiu sa construiesc bine o actiune cu 2 capete de cerere (am pt. ca am "furat" toate informatiile de pe blog) cu invoc. expetiei de neconstitutionalitate pe L 544 , dar mi-e lehamite de coada de asteptare de la CCR. Nu mai vreau sa aud de capoatele visinii ca am alergie la ele.
Daca cineva vrea sa porneasca o astfel de actiune eu i-o pot "livra" la cheie. Mai trebuie numai sa afle de la amabilul care este precis taxa judiciara de timbru si poate incepe lupta cu clocarii si cu sistemul pervertit si ticalosit.
Cred ca domnul doctor Leon , abea asteapta sa se lupte....( cu o bere la pet de 2,5 litri.:)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc din suflet si la modul public tuturor acelor doritori de bine, si care au facut un act de bunavointa la modul cel mai onorabil trimitandu-mi aceasta interpelare! Toata stima si onoarea cu alte mii de multumiri, si promit ca vor ajunge la toate adresele colectionate de mine, la modul repetitiv si pana o sa-i acresc, zilnic si permanent! Am sa va pastrez cu sfintenie anonimatul, iar raspunderea este exclusiv a mea pentru toate actiunile mele, pentru ca daca vrei sa faci ceva pentru camarazi, si nu la modul egoist, trebuie sa-ti asumi raspunderea! Am acum materiale pentru pana la Craciun! Si nu voi osteni, daca mi se mai trimit materiale pentru binele comun, al tuturor! Chiar acum e pe sticla mousiu deputat Nicolicea si i-am trimis dumnealui cam 6 bucati, din scurt, asa, sa nu se plictiseasca pe Romania TV!

Huhu Rezea spunea...

Pentru ca se reclama vătămarea unor drepturi prin dispozițiile de Ordonanță, excepțiile pe contenciosul administrativ se solutioneaza cu celeritate.
Luna următoare intra la rând art. 28 din L 223.

Leo spunea...

Remembr:
" Actualizarile potrivit majorărilor soldelor de funcție prin Legea 153/2017 sunt stopate de OUG nr. 59/2017 si, ca atare, doar prejudiciile suferite prin neactualizarea de la 01 01 2018 și cele previzibile din anii următori pot fi invocate la Curțile de Apel pentru contestarea in contencios administrativ, L 554/2015, a OUG 59/2017.
Se atacă intreg art.VII al OUG 59 pentru că drepturile de pensie militară sunt afectate și prin reformularea art. 59 care elimină indexarea în funție de cresterea cîștigului salarial anual."
PS
Si vatamarile continua sidupa anul "20 ; 20" , daca se doarme........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai degraba cred acum in tribunalele teritoriale, decat in CCR, in care mi-am pierdut total incredederea! Sa fi avut eu posibilitati financiare si alte mijloace, indeplineam sfatul onorabilului. Pe mine ma dezavantajeaza foarte multe sa pot face la fel de multe, desi tupeu, curaj si vointa am!...

Leo spunea...

Flavius,
Rapeste-le linistea si in acest domeniu.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Cu toata incrderea, i-am rupt deja! Am acum o jucarica in fiecare zi sa le dau despteptarea cu interpelarea! Si culcarea, tot cu interpelarea! Si sa le stric toata ziua, tot cu interpelarea, ca si noaptea!

kostas spunea...

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu cere demisia miniştrilor Cabinetului Boc care nu au răspuns în termen sau deloc la interpelările formulate de parlamentari, ea apreciind că sunt sute de cazuri în care membri ai Guvernului nu au oferit încă un răspuns la întrebările pe care le-au primit.- Asa spunea in 2010. Sa vedem acum daca o sa-i dea un raspuns domnului deputat care a interpelat-o. Cand era senator, era foarte suparata daca nu primea raspuns de la ministri.

tehnocrat spunea...

Nu sunt din zona folcrorica si nu-lcunosc pe Dl col Lupescu, dar nu pot decat sa constat ca-i cea mai faina si competenta abordare a subminarii capacitatii de aparare a Romaniei, de fatuca numita olguta.
Felicitari Dl col. Lupescu, tate cele bune, oriunde va aflati.

kostas spunea...

http://www.mediafax.ro/politic/olguta-vasilescu-cer-public-demisia-ministrilor-care-nu-au-raspuns-la-interpelarile-parlamentarilor-7698002

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Ai jucat volei la tinerete?
Ce-ti mai place sa fii ridicator la fileu!
Skimba postul si loveste tu mingia in terenul advers!......asa, cu experienta dobandita, te inscrii direct in anul II la drept! :)) ....., conform filmului "Blondul de la drept".

Iulian Mareș spunea...

Este un inceput, cam tardiv, dar este...
Sper sa nu ni se intareasca spusele dictonul antic: "Teme-te de greci si cand iti aduc daruri!"
Eu, unul, sunt inca circumspect!....

CEZAR spunea...

O sfanta naivitate ...!!!!
Voi chiar nu intelegeti ca L-223...ESTE O LEGE INAPLICABILA !!
Adica UNII...T-2Makiss si nu numai - visati pensii..mai mari decat salariile marite ale medicilor in activitate....
Trebuie sa fi dus cu pluta rau ....

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Surse DCNews vorbesc despre treceri de la PNL la ALDE în București.

ALDE se întărește puternic și-n Capitală. Liberali din PNL negociază TRECEREA la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Surse DCNews vorbesc de mai mult de două sute de membri din 15 organizații locale din București, din Sectorul 3.

În acest moment, trecerile masive nu sunt oficiale, pentru că încă se poartă negocieri.

În fapt, ar fi vorba despre trei sute de membri PNL din Sectorul 3 al Capitalei care ar putea trece, în viitorul apropiat la ALDE. Negocierile sunt în desfășurare.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Vrem sporuri impozabile de minimum 85%, ca în sănătate, căci tot mai este câte unul ce țipă la luna ca să fie tăiate!
Cine are cel mai mare procentaj al sporurilor?... și până la 190% mai este loc! Aș vrea să cred că fiecare mișcare a măturii (stânga-dreapta) unei infirmiere / lună bugetată înseamnă doar 5%!...
La grevă, cu spor pentru spor! ... cine poate!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard

Cum poți să ceri neconstituționalitatea OUG nr. 59/2017 fără să chemi în judecată Guvernul României, emitentul ordonanței?
Ai pe internet suficiente modele de acțiune în contencios pentru încălcarea unor drepturi prin dispoziții de ordonanța a guvernului.
Uite aici:

https://legeaz.net/modele/actiune-impotriva-ordonantelor-guvernului

De asemenea, nu invederezi care articole din Constituție încalcă art. VII din Ordonanța.
Lasă-l pe avocat să redacteze acțiunea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa fiti cinstiti si sa confirmati urmatoarea realitate: Ati fost vreodata la medic pentru un act medical, fara sa fi dat spaga? Spaga, nu palinca, angarii inaripate si Kent, care au ramas amintiri din epoca de piatra si-ti dau cu ele in cap daca vrei sa le dai! Eu nu prea am vazut asa ceva! Chiar si cand o duc pe doamna mea cu Salvarea la spital, la Urgente, cu 22/18 tensiune, trebuie sa strecor macar, luandu-mi de la gura, un 20 lei, la valoarea mea financiara ma refer, sa n-o pierd pe masa lor! Doar ca exemplu. Dar, ca sa-mi operez hernia ombilicala, de 10 ani si operabila de vreo 4 ani, si o aman pe chestia spagii, sau chistul gigant de pe rinichiul drept, care a devenit dureros si jenant de la un timp, cat mi-ar lua spaga, oare ? Ca mai am si alte operatii de facut, dar astea ar fi mai urgente, asa ca medicii degeaba urla ca n-au si salariile ,,mari,'' pe langa spagile gigantice, ca eu nu le-as da nici praf in ochi! Femelele de serviciu au greturi mai tari ca medicii, dai spaga sa-ti schimbe asternuturile, sa-ti stearga noptiera, sa-ti puna plosca, etc, ca daca nu dai, nu ai si te urinezi ca vaca pe tine! Sa mai zic de asistentele medicale, tartorele spitalelor, colectionarele si intermediarele de spagi pentru ele si medici? Stiti bine despre ce vorbesc, pentru ca nu sunteti nici domnisoare de 18 ani, si nici feciorasi, ci toti pensinari si cu banca personala de boli full de ce tot ce ati agonisit la capitolul pe linie profesionala! Numai armata n-are voie sa ceara, in rest...chiar politia e pe locul nomber one pe media la cerut aproape zilnic, dar si la primit! N-am nimic cu ei si isi merita ceea ce revendica, bravo lor ca stiu sa se descurce, dar armata intr-adevar este cea mai ignorata si persecutata institutie, cu media cea mai slaba la venituri, ca ce au postat ei venituri medii nu reflecta realitatea, ci veniturile cadrelor politice, active si in rezerva, caci astazi in Amata este mucles la discutii, dar politica activa, la subteran si pe shushtache se face si se aplica la greu! Regele cuprului, Viscol, fiind secretarul general BOB al PCR, pardon, PSD pe Ministresul Hapararii Pradaciunilor, doctoreasa in stiinte politice pe metode bolsevice fiindu-i adjunct pe probleme organizatorice si executive! Foaie verde matostat, traim intr-o tara de... si aici am incheiat!

Leo spunea...

Multumesc MAESTRE,
Dupa cursurile de la "Academia de Pensii militare H" ,
crezi talica ca mai apelez la avocat pt. actiuni cu miza mica si de cursa lunga ? In plus MAESTRE , vreau sa am satisfactia de a-mi construi singur aceasta actiune pe care s-o consider ca o lucrare de licenta.
Parafrazând un slogan electoral zic : "Indrazneste sa crezi in tine insuti"
PS
Dupa ce termin , iti trimit la avizat lucrarea de licenta ca sa-ti poti autoevalua talentul didactic de rector la "APM H"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard,asa, DA! Chibzuinta si anticipatie in actiuni, cu intuirea duratei demersurilor judiciare, posibilitatii de interpretari acceptate de instante si pe lege, nu pe bajbaieli, ca orice avocat da sperante de peste 99% reusita, ca sa ia paraua cu ocaua, dar daca te ciulesti pe lege vezi doar ca numai bajbaielile si taraganarile le platesti, nu si reusita finala. Cat de tare ar fi un avocat tzivil, v-o zic eu, pana ce tu nu-l instruiesti, ca la instructia tactica sau de front, si nu-i soptesti la bleaga ce sa ciocofoneasca, ca un bun servant de blog huhurez si ca rezervist cunoscator de mafie a clocarilor, acel advocat o da in bara aia cu planetara, v-o dzic tuturor! Ehei, Avyanic si cati altii nu ne narau noua, canda cu ani in urma, cum se luptau ei pe baricade prin tribunale, mai mult cu advocatii sa le sopteasca la bleaga ce sa croncane, decat cu instantele, va mai amintiti? Una-i pe tzivil, alta pe cazon sa te judeci cu ,,infailibilii'' clocari, cum se cred ei, dar de fapt sunt mai fragili decat savarina, daca-i iei pe felie si tot pe metoda lor mafiota Ai vazut cum onorabilul a editat teza aia , printre celelalte, cu interpretarea legii, care poate fi doctorat la intampinare, care ciulit a fost destept si a cules-o atunci din etalare si a bagat-o la depozit! Doar un exemplu. Si de aia dzic eu cu chestia aia ,,interpretativa'' de mai sus amintire, ca daca scoti una de asta din port incarcator si ai armat scula UZI, fara sa tragi macar un foc, trebuie sa le pui ratzoiul de urina sub cracii pantalonilor sa nu baltuceasca sala de sedinte, in asa hal ii poti surprinde si speria, ca tare le plac judecatorilor sa scoti bezele si bombonele din maneci si sa le etalezi pe bara, ca rufelele din familie, sa se vada tot orizontul, pana in camera fetusului! Vant din pulpa, camarade! Pupa, scurta si dulce, e doar pentru advocata la trimiterea in concediu permanent!

luminita spunea...

DLE CORNEL .scrieti mai scurt ca nu va citeste nimeni toata misiva asta , mai scurt si mai lla obiect , zau asa .

Iulian Mareș spunea...

Luminita,
De ce-l certi de aceea este mai prolific!
Ce, N. Iorga a scris putin? :))

CEZAR spunea...


Iulian Mares spunea...
Vrem sporuri impozabile de minimum 85%, ca în sănătate, căci tot mai este câte unul ce țipă la luna ca să fie tăiate!
Cine are cel mai mare procentaj al sporurilor?... și până la 190% mai este loc!.....
...............................................................................
m-Alul si-a pierdut uzul ratiunii clar.....!!!
Ce treaba au sporurile cu PENSIA NECONTRIBUTIVA...hombre -congolezo (sic) ??!!
Aaa...ca s-a bagat aceasta marsavie in L-223 ca sa depaseasca unii..cu pensia - medicii in activitate . dupa ce -Olguta le-a marit salariul asa cum nici in visele lor supraerotice nu visau...
Din acest motiv L-223 a devenit INAPLICABILA..!!
Asteptam NOUA L-223 M...care sa prevada scurt si sec...
maiorul intre si intre (diferentierea sa o dea doar vechimea real prestata )
Col.....idem,
Gen....idem.....
NB..
Frecat menta in Congo in timp ce multi altii erau sub indicativ de lupta si cu cartus pe teava ...nu se pune ..!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bine, soro, Luminita! Asa voi face! Pe scurt: Cine a copiat tezele Huhu Rezea, dar si interventiile lui Leonard, una dupa alta, atunci cand ele se postau acum o luna in urma sa le ,,furam'' pentru noi, cu calculele alea 1.450lei marire solda de functie simpla, necompusa, + 15% majorarea pe 2018 da 1667,5 lei, iar aplicat la baza de calcul da suma (in cazul meu de 61% rezulta 1.344lei) cat la % ti-e baza de calcul in Decizia de recalculare. Cine stie sa foloseasca tezele Huhu Rezea la aplicarea pe Contestatia pe Decizia de Actualizare, Cererea de chemare in judecata a Casei de Pensii si Raspunsul la Intampinare, va castiga procesul si fara avocat! Trebuie doar sa stii cum sa le bagi. Important e sa iei de acolo pe bucati si sa te folosesti de ele, in raport de necesitati. Eu mi-am intocmit singur Contestatia catre Comisia de Contestatii, ajutat 95% de Leonard, dar si cu bagaciuni de-ale mele, apoi am intocmit si contestarea si anularea in instanta a Deciziei de Actualizare in Cererea de chemare in judecata a Casei Sectoriale, tot pe ajutor Leonard 95%, iar pentru Rspunsul la Intampinare doar stau la panda sa vad cum ma ataca clocarii, si in functie de cum mi-o baga, le-o bag si eu lor, in coaste cu culegeri din tezele huhureziene, ca de unde naiba de altundeva? Azi, maine am sa scriu ce am povestit aici, adica aceste modele de contestat la Casa si in Tribunal, caci pentru mine deja sunt indosariate si pregatite, doar sa primesc Decizia de Actualizare si pot trece la actiune. Sa fiu odihnit le scriu si pe calculator si le trimit oricui care vrea sa stie cum am facut eu. Sunt foarte obosit si deprimat de primavara asta capricioasa, dar si de munca zilnica ce am de facut sa tin casa si familia in ordine...Leonard sa-si concedieze mancatorul de parale, avocatul, si s-o ia pe cont propriu, ca el e avocatul cel mai bun, stiind despre ce este vorba si ce intentii au clocarii! Repet mail-ul meu pentru cei care sunt curiosi si curajosi de bun simt: ifrimcorneliu@yahoo.ro, ca deja am un cerc de prieteni colaboratori, nu ca sa-i invat eu ceva, ca nu-s Mafalda, ci doar ca oamenii sa compare, sa extraga cate ceva interesant de la mine, sau pur si simplu sa ne corectam unul pe altul, ca sa nu aglomeram tribunalele cu balasat avocatesc, inutil! Ei ma ivata sau ma corecteza cu cate ceva pe mine, eu pe altii care omit cate ceva, si asa ar trebui toti sa colaboram camaradereste, sa ne ajutam unul pe altul, nu sa ne batjocorim, nu sa ne mistocarim sau sa ne pierdem in contraziceri dusmanoase, caci suntem militari si civilizati, nu? Oi fi eu ,,tablagiu,'' dar am caracter, sunt istet si ma duce mintea!... Ca in bancul ala cu militarul din tren, sa arate ca e mai civilizat decat doi bagabonti buruienosi cu bagaciuni si scotaciuni la gura, fata de doua doamne revoltate de atitudinea bagabonteasca, cand militaros si-a aranjat cravata, si-a dres vocea, a luat pozitia de drepti si le-a raportat doamnelor, serios si senin : ,,Sunt militar, ce PLM!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

@ Flavius,
1. Eu sunt prieten cu avocatul care ma reprezinta intr-un proces care acum e blocat la capoatele visinii. M-am imprietenit cu el , dupa ce i-am spus cam acum un an si ceva , sa studieze materialele de pe blogul H-ului. Avocatul este INDISPENSABIL daca nu "mirosi" ceva despre drept. Pierzi pe exceptiile CLOCARILOR de la primul termen. Am citit si mai fac cate o consultatie la avocat din când in când. Eu pot afla multe , el are expertiza si cu ce mai "furam" amândoi de la H-ul , am construit un "trinom" de temut in lupta cu CLOCARII.
2. Iti repet ca tu ai 2 documente : Unul este CONTESTATIA la decizia de actualizare pentru Comisia de contestatii a MFA pt. a indeplini procedura prealabila obligatorie.
Alt document este Actiune la Tribunal BC ,pt. "OBLIGATIA DE A FACE ACTUALIZAREA" pe Legea Nr. 152/2017, deoarece ai indeplinit procedura de notificare a clocarilor ca sa-ti faca actualizarea. Acest document este facultativ fata de primul care este obligatoriu de utilizat.
In lucru mai am Actiunea pt. Curtea de Apel cu invocarea neconstitutionalitatii Art. Vii din OUG 59 cuplata cu Obligatia de a face actualizarea din 01.01.2018( si implicit urmatoarele din etapizarea maj. Sf activilor) Conf L 153. Asta este tot o lucrare facultativa cel putin pt. mine , pe care o fac pe cont propriu ca urmare a informatiilor furate " cu clestele" de la maestru.
Deci Flavius , trebuie sa ai clar ce si cum "lovesti" in clocari.
VANT din PUPA !

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Un troll postează în numele lui Padina Caceu!
Este clar că omul fabulează și încearcă să acționeze conform "protocolului", întrucât nu știe că una înseamnă maior la B și alta la D! ... în plus, nu cunoaște prescurtarea gradului de general, dovedind astfel că nu el este extraordinarul Cezar, specialist suprem în SSB (sergentul de serviciu pe bucătărie)!
Trebuie luate măsuri de protecție informativ-operativă a adevăratului Cezar!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Nu asculți de Luminița! Asta este...
Când vei câștiga tu în instanță eu îți voi da o primă!

Leo spunea...

Tocmai am fost anuntat de prietenul meu av. ca la începutul celei de-a 2-a decade a lunii florilor ,termin cu coada de asteptare de la visinii.
Ce buni sunt prietenii .......
PS"
Nu am inteles care este diferenta dintre mr. la "anexa D" fata de Mr. de la "B".
Nu sunt tot Maiori ambii. Poate se refera la functiile care pot fi oculate. Da atunci este o mica dif. , dar maiorii tot maiori sunt si-n p--a goala..........

Rodica spunea...

Pai parca spunea cineva (oare cine?) , ca am o obsesie cu LOV. Pai nu e ea capul rautatilor? Nu ea a inghetat pensiile militare?

Rodica spunea...

In alta ordine de idei, ieri la RTV a spus ca este in lucru acum un proiect de lege care sa se dea banii pt OMM. Sper sa se si rezolve ceva si sa ne primim drepturile....asta numai daca nu se oopune olguta....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, ti-am trimis pentru Tribunal modelul pe care l-am slefuit, si ii ajut pe toti cei care apeleaza la mine, caci amarati ca mine sunt destui, chiar sa aiba si pensiile de 10.000 lei, daca omul vrea mai mult, de ce nu? Fiecare cu nevoile, greutatile si necazurile personale! Mai multe procese castigate, KO pentru clocari! Sa te ajute Dumnezeu pentru ajutorul acordat si sa traiesti pana la 110 ani, ca mare pomana ti-ai facut sa ne sprijini pe foarte multi, nu numai pe mine! Am adaugat ceva legislativ puternic si de care depinde o parte a reusitei! Vant in panzele albe!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, castig la modul sigur! Numai sa te tii de cuvant si...numai sa nu fie prima la stanga, catre PSD, sau prima la dreapta, catre PNL! Pe onorabilul il pup pe aripa dreapta a PSD! Aia stanga ne-a bulit la penzii! Fac ca Basanau: ,,-Ha, ha, ha ce-mi plac glumele mele!,'' marca Divertis!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Afirmam ceva de avocati mai sus: Puneti-va, fratilor, ca eu am aruncat la brodeala concedierea lor, sa se bucure de scurta durata clocarii si cotzcarii! Sunt foarte buni si e nevoie de pledoarie calificata in orice instanta. Nu va luati dupa mine si investiti intr-un avocat bun, nu ca sa-i soptiti la ureche ce si cum! Eu am un prieten foarte bun avocat, fiica-sa fiindu-mi colega de redactie, redactor, la ziar cativa ani. Nu o data s-a oferit sa ma ajute dezinteresat. Nu o data m-a invitat la el acasa cu Ana sa petrecem o dupa amiaza cu totii impreuna la un spritz si sa-mi dea produse apicole, ca-i place stuparitul, dar daca pe Ana n-o pot scoate afara din casa, mereu trebuie sa-i refuz invitatiile. Cu spritzul ar fi mai problematic ca-i bun, dar face rau!...V-om trai si vom vedea, onoarea si penzia o vom apara, cumva!

Huhu Rezea spunea...

@Rodica
In răspunsul pe care îl va da, LOV va indica persoanele de la MApN şi MAI care au redactat art. 40 din OUG 57/2015 şi art. VII din OUG OUG 59/2017-
Guvernul doar le-a aprobat, urmare a lamentărilor ministrilor de interne şi ai apărarii din ultimii 3-4 ani că nu mai au fonduri pentru înzestrare şi misiuni din cauza cheltuielilor cu pensiile.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Diferența poate fi de aprox 1, la coeficient, ceea ce se reflectă semnificativ în solda!
O altă diferență ar fi daca are sau nu IC! Mr cu IC la nivel Divizie (nu anexa), mai rar spre deloc o sa vezi, în zilele astea!

CEZAR spunea...

m- Ale ,
ai fost lovit de vreo ..nucleara -congoleza de nu pricepi ..??
IN ACTIVITATE PENTRU CE AI FOST SI CE AI FACUT ...AI FOST PLATIT....!!
Pensia NECONTRIBUTIVA..nu are nicio legatura cu asta !!~ Reprezinta..recunostiinta natiunii..pentru serviciul pe care l-ai prestat ! Fiecare guvern cuantifica aceasta recunostiinta in bani ..functie de situatie economica concreta a tarii..la un moment dat !
Ce-i greu..?
Normal ar trebui sa se faca ..referendum dar tare imi este teama..ca poporul..ne-ar lasa cu cel mult salariu minim pe economie ..!!!!
Deci chestii..cu IC..SM...Osckaruri ..sporuri ..mai pas ..! Au relevanta doar ..pe CONTRIBUTIVA....
PS.
Deci ..aviatia ..a dat senzatia "si la revolutie....!!
Aflam macar al cui om a fost ...Rus(sic)....

CEZAR spunea...

https://youtu.be/_38FgPQTlRE.......

Bravoo Olguta...!!

Iulian Mareș spunea...

Caceule,
Mintea-i sus și curul jos!
Mereu va fi așa: solda conform gradului, funcției, vekime, ...etc, iar pensia este și va fi o rezultantă a soldei, anilor munciți...etc, în baza unei formule de calcul legale!
Eu știu că tu ai vrea că Mr cu 20 ani vekime sa fie egal cu cel cu 35 de ani, dar nu se poate!
În rest..., să fii și ... sănătos, dacă nu poți mai mult!

luminita spunea...

Totusi ma intreb ce rost a mai avut aceasta lege 152 si ce mai este , daca pensiile vor ramane asa cum sant , am inteles ca nu au nici o majorare si ca acel salariu minim pe economie este aplicat doar la cei in activitate . de altfel vad ca se tot discuta la pensiile civile despre faptul ca ajutoru social este de 600chiar daca nu au muncit si li se da la implinirea varstei , oare cei care au lucrat in armata .10-13-14=15 ani si au fost ofiteri , se stie ca sant multi cu aceasta pensie de 600 sau 500 , doar ca astia au mai avut si grupa si au ceva maimult ? Ma intreb ca ar trebui sa se plece de la ascest ajutor social la care sa se adauge pensia pe anii munciti intoate cazurile si la armata si la civiliAsa ca revin cu intrebarea.....ce actualizare ...la ce?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Luminita, eu cred ca LOV are o ura viscerala pe Armata, cu osebire, si chiar cineva povestea pe aici ca a avut mari probleme cu ofiterii rezervisti din PRM-ul regretatului Vadim, care aduna, din mila si empatie de toti fomistii, si anumite zoaie, zdrente si gunoaie ale societatii in partid, fiind unul de stanga, al saracilor, dar si cu duhul, si astfel ai nostrii rezervisti, care vazand-o obraznica, tupeista, arivista, mai mereu gleojdita cu rashpinca si needucata au pus-o, sau au vrut s-o puna la punct si sa nu-i mai permita obrazniciile si tupeul acela dictatorial-rautacios, innascut, poate ca si suparati ca gaseau a doua zi resturile din bauturile ramase de la agape scurse si gleojdite de setoasa gurista, nu degeaba spunandu-i-se Fiola, insa mai mult si-au pus-o in cap! De atunci cred ca ni se trage la toti aeasta visceralitate impotriva-ne, plus ca alcoolul provoaca stari de halucinatii, nervozitate si agitatii de sevraj cu consecite dramatice asupra activitatilor cotidiene, si nu este exclus ca noi sa fim victimele sevrajurilor etilice ale acesteia! Nu ma pricep, din punct de vedere medical, si la crizele de histerie, dar bag seama ca si ele ar avea un impact major, desi are o cabalina harmasarina de astamparat!

Negritoiu spunea...

Chiar credeti ca LOV a hotarat si hotaraste aceste masuri aberante luate impotriva pensionarilor militari? Daca nu gresesc, la data emiterii OUG 57/2015 LOV nu era ministru. Sunt de acord ca ea continuain forta aceasta actiune,fara precedent in vreo tara europeana(membra sau nu a NATO). Aceste masuri au demarat pe vremea lui lui Seitan si a lui M.Sarbu. Concluzia: masura a fost hotarata din exterior si nu va fi stopata decat atunci cand va hotara initiatorul. LOV si ceilalti executanti sunt doar niste papusari. Poate gresesc !

Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Ei...na! Cum să fie ordonanțele 57/2015 și 59/2017 comandate din exterior? Ai și uitat cine se văita că nu sunt bani pentru pensiile militare!
Guvernele s-au schimbat, ministrii s-au schimbat, au rămas pe baricada opusă oștirii rezerviste gulerele albe și cotiere de la finanțe, cadre și juridic din MApN și MAI.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea
As putea sa-ti spun si eu : Ei... na ! dar n-o fac.
Citeste cu atentie cele scrise de mine.
Te rog sa indici unde am scris ca ordonantele 57/2015 si 59/2017 au fost comandate din exterior.
Repet:MASURILE ABERANTE luate impotriva rezervistilor au fost hotarate in exterior.
Caile si metodele de realizare a acestor masuri apartin celor enumerati de tine. Vad ca te-a deranjat faptul ca i-am nominalizat pe unii fosti ministri( care au facut si fac parte din partide cu orientare de stanga)si nu i-am infierat pe purtatorii de gulere albe si cotiere de la directiile de specialitate din MApN si MI.(de ce nu si din SRI ?).
O rugaminte:daca consideri ca postez lucruri neconforme cu realitatea(sau,cu alte cuvinte:prostii) ai dreptul sa nu ma publici. Dar te rog sa nu interpretezi,cum convine unora si altora, cele scrise de mine.
Cu speranta ca am fost inteles cum se cuvine

luminita spunea...

Pana nu se sfarseste circul cu majorarile salariale si se incheie cumva cu aplicarea aberantei legi a salarizarii , pensiile militare vor ramane asa , apoi nu este exclus sa se umble la legea asta apensiilor militare facuta praf . dar cine o mai trai , sanatate

Unknown spunea...

Pt Leonard- Sper sa vorbim de acelasi subiect. Peste cateva zile (max 1-2 sapt) voi avea o hotarare prin care un amic a castigat acest drept (si retroactiv) pt sal merit. Vreau sa colaboram prin cateva mesale cu acceptul admin. Ma intereseaza si zona din care esti pt o buna coaborare. Vant din pupa!

Leo spunea...

Draga Marian,
Formuleaza întrebarea (mesajul) pt.ca nu am inteles prea bine despre ce este vorba.
TOATE PANZELE SUS!

Rodica spunea...

Oricum, aceasta LOV a blocat orice fel de marire a pensiilor militare. Normal, daca tot se "maresc" pensiile militare la fel ca cele civile, ar fi fost corect ca odata cu marirea puctului de pensie in iulie sa primim si noi ceva. Pe nou ne.a "taiat" de la portie aceasta individa de tot...si pensionarii tac...poate se va da ceva cand va fi painea 10 lei...