Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 25, 2018

O Justiţie Militară de 99 de ani! Cu ei va confruntaţi în instanţele de judecată

56 comments
Am sărbătorit astăzi, alături de juristii militari, 99 de ani de la înființarea primei structuri juridice din Armata României.
Juriştii în uniformă au vegheat la dezvoltarea şi corecta aplicare a normelor legale interne, a reglementărilor fără de care Armata nu poate funcţiona.
Felicit întregul corp profesional care activează în cadrul armei Justiție militară pentru modul în care asigură instituției militare cadrul de manifestare ca partener corect, onest și transparent al societății civile românești.
Vă mulțumesc, stimați colegi juriști și magistrați militari, pentru întrega activitate, devotamentul şi profesionalismul cu care vă faceţi datoria pentru sporirea prestigiului justiției militare și al Armatei României!
Fotografia postată de Fifor Mihai.
Fotografia postată de Fifor Mihai.


Fotografia postată de Fifor Mihai.
Fotografia postată de Fifor Mihai.
Fotografia postată de Fifor Mihai.

56 de comentarii:

iceparu spunea...

Sunt atat de juristi incat au contribuit la realizarea celei mai proaste legi a pensiilor militare.Din pacate nu este singura" realizare".Este punctul meu de vedere cu care puteti sau nu fi de acord.

CEZAR spunea...

Ce bani de pomana rontaie si astia ....
Se vorbea de desfiintarea ..tribunalului militar ..

Leo spunea...

O structura paralela , menita sa ofere sinecuri.
Nu are nici un rost intr-o societate civilizata , evoluata si democrata o astfel de structura. Gestioneaza cam 4 , 5 dosare pe an pe cap de sinecurist , in timp ce judecatorii nu-si mai vad capul cu cate 50 - 70 de dosare pe sedinta de judecata.
Apoi , mai sunt indivizii din stuctura directiei generale juridice a lui dragu&scarbu , care au un efectiv de cam 60 de juristi care apara sistemul mafiot , pervertit si ticalosit din cloaca.
Poate o veni o vreme când Romania Democratica va scapa de acesti indivizi care au acoperit cum au putut mai bine mizeriile de la rascoala din '89. Si faptul ca CEDO le-a aratat incompetenta , smecheria ,neprofesionalismul , politrucul sef al lor de la F&M ii lauda.
Si nu uitati , ca au "ALTE CONDITII" dupa cum i-a demascat Coarna anul trecut prin august când si cu girul si " consilierea" lor au clocit OUG 59. Sa le fie rusine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai puturoasa, cea mai sedentara si ineficienta institutie din Romania, acoperitoarea ilegalitatilor, si care a distrus destinele a zeci de mii de rezervisti, care a pricinuit poate moartea a mii de rezervisti, prin ignorarea acestor ilegalitati de la Ministerul Apararii Nationale si Casa Sectoriale de Pensii a MApN, PENTRU CA N-AU NICI UN INTERES, DIN MOMENT CE SE HRANESC CU ROADELELE TUTUROR ACESTOR ILEGALITATI LA PENSII SI SOLDE!
Ii anunt pe acesti inutili, si care isi ridica veniturile lunar de pomana, ca eu Ifrim Corneliu, rezervist militar cu foarte multe boli grave, astazi am mai primit o lovitura crunta la sanatate, afland ca sunt diabetic, totul tragandu-mi-se de la zbuciumul meu permanent in lupta cu mafia de la Aramata, cea care permanent mi-au schilodit pensia militara, iar aceasta institutie, care se mandreste cu o aniversare nemeritata, de fapt ar trebui sa fie deandata desfiintata, sa stea ascunsi ca au contribuit decisiv la schilodirea pensiilor militare! Sa le fie ruisine la ceas aniversar! Ori cu voi, ori fara voi, mafia lucreaza intens la distrugerea rezervistilor! Ne aveti pe constiinta, asta este ,,meritul'' vostru!

Iulian Mareș spunea...

Ei, cum sa ai diabet?
Poate suferi de ceaiomanie?
Trimite și lor petiții sau fă plângere penală la ei!

Bogdan Adrian spunea...

Stie cineva dacă e adevarat sau este un zvon.fara acoperire ( fake news ) faptul că ar exista un proiect de lege de crestere a pensiilor militare cu 20 % ptr cei cu vechime efectiva mai mare de 25 ani ?

tehnocrat spunea...

fifor mihai, ministrul MApN zice o mare prostie: "juristii in uniforma au vegheat la dezvoltarea si corecta aplicare a normelor legale interne..."
Pai normele legale interne sunt M, OC, OG, SMG, ordinul cdt, etc. De respectarea acestor norme legale interne se ocupa cdt /sefii de structuri, nu juristii militari, acestia se ocupa de respectarea legilor si HG, OUG care se aplica numai sau si domeniului militar, care este cu totul alceva.
De ex o infractiune pe linia protectiei muncii, de ex un accident de munca, se cerceteaza si se judeca pe baza legii protectiei muncii, nu normelor interne MApN.
A mai fost unul de nivelul juridic a lui fifor, care din utecist sef A4 a ajuns procuror militar si la inceputul activitatii vroia sa faca cercetare penala pe baza de oc, og, smg, m,etc. Norocul lui e ca l-a indrumat un procuror militar cu experienta si l-a invatat meserie.
Pe fifor cine sa-l invete, olguta ?
Exclus.
Este o rusine pt juristii militari care au avut un comportament in instantele de judecata, de nivel GAGA, cu privire la suspendarea si anularea normelor de aplicare a legii 119/2010 si mai ales la judecarea in instanta a actiunilor formulate de pensionarii militari nemultumiti de aplicarea legii 119/2010 si a ator prevederi legale.

Huhu Rezea spunea...

@Bogdan Adrian
Este adevărat dacă se adopta acest proiect de lege:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/cd594_17.pdf

Si este valabil numai pentru soldații și gradații profesioniști care vor primi și ei, ca și ofiterii și subofițerii, Semnul Onorific In Serviciul Patriei pentru 25 ani, înlocuitorul OMM clasa I-a, și majorarea pensiei militare cu 20% potrivit Legii 80/1995.

tehnocrat spunea...

Cea mai mare rusine pt justitia militara a fost procesul lui nicolae ceausescu si NEFASTA lui elena, gica popa si-o dat sama si s-o dus, nu cred ca-n RAI.
Sunt pt desfiintarea justitiei militare. Sunt prea multi care mananca prajituri si irosesc bugetul statului.

Iulian Mareș spunea...

Se pare ca in EU noi, italienii, bulgarii, grecii, letonii, polonezii, ungurii si turcii avem Parkete M, T si CAM!
Peste ocean, sigur US!
Sa stabilim noi daca e bine sau nu este f greu! Oricum nu sunt 4-5 dosare cum cred unii!
Din pmdv consider ca pentru etapa actuala acestea au justificare, intrucat acupa un domeniu ernetic pt alti magustrati, deci o anume specializare!
Nu trebuie confundati magistratii militari cu juristii din structurile militarizate! Fiecare are domeniul si competenta sa!
Despre numarul parketelor, tribunalelor putem sa ne dam cu parerea, dar mai bine sa-si dea ei!
Demilitarizarea fireasca a unor structuri ar conduce logic la reducerea numarului, dar vor sa se demilitarizeze SRI, SIE, SPP si pompierii?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, daca cineva ia acum initiativa sa adune semnaturi pentru desfiintarea inutilei, impotentei, sedentarei si abuzivei justitii militare, pot sa afirma cu mana pe inima ca ar semna pentru aceasta peste 99% dintre intervievati si semnatari! N-ar fi rau ca cineva cu initiativa s-o faca si sa scapam dracului de un balast inutil!
@ Iulian, da, am fost depiastat cu diabet, care dimineata avea 170 si e posibil sa se ridice pe timpul zilei si la peste 200...M-a doborat stresul si problemele cauzate de mafia pensiilor militare, in care nemijlocit a fost implicata si si-a dat concursul la destrabalare si justitia militara, cea inutila, abuziva si sedentara! Jos cu ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog pe iubitorii si pupatorii de moaste ai scheletilor si fantomelor cu numele de ,,calaii pensiilor militare'' sa posteze pe blogurile lor, la fel de inutile ca si ei, pentru ca au destule si cu zero barat postatori, despre maretele infaptuiri si alte epitete comunistoid-fasciste, sau cei care stau cu palma gaurita ciur sa-i mangaie pe popouri si cretetele de tzugulani! Avem nevoie de oameni duri, precum un Leonard, un Tehnocrat si cei cam 99% dintre postatori sa-i aducem cu picioarele pe pamant, sa-i reeducam, sa-i reciclam, sa-i indrumam si sa le bagam democratia pe garleje cu forta ca sa se lase de ciobanismele, vacarismele si idiotismele in care se tooot balacaresc cu sprijin nemijlocit de la politicul gonococic si de la balanta aceea hodorogita, stramba, partinitoare si intesata de impotenti, care au degenerat dreptatea in Armata!

CEZAR spunea...

Sa-i intrebam dupa ce lege se pensioneaza ...domniile lor !!~

karadeniz spunea...

@ Cornelius
Diabetul se ține sub control fără medicamente prin 3 metode:
1. Regim alimentar prin care trebuie evitate: zahăr, miere, dulceață, înghețată, ciocolată, fructe dulci ( struguri, prune, pere, banane, stafide, smochine), siropuri, sucuri și băuturi alcoolice dulci ( lichior, vișinată, vermut);
2. Exerciții fizice : plimbări de minim 30 de minute, alergări ușoare, fotbal, tenis:
3. Ceaiuri de plante 2-3 căni pe zi: de afin, frunze sau fructe; de teci de fasole; rădăcină de brusture; frunze de dud; sau amestecuri gen: teci de fasole, afin, urzică, nuc, salvie, anghinare sau: afin, rădăcină de brusture, urzică vie, frunze dud.
Ideal ar fi să eviți o perioadă bună acest blog și noianul de petiții online precum și ideea că ai devenit un fel de Iancu Jianu zapciu și te iei la trântă cu potera domnească. Pe blog nu aduci nimic constructiv prin perieri la adresa adminului și a 2-3 useri care îți caută în coarne, prin insulte generaliste la adresa clasei politice și conducerii MApN ori postarea diverselor știri de prin mass-media. Nu cunoști și nici nu ai capacitatea de a înțelege multe din discuțiile de pe aici și de când produci cam o treime inutilă din comentariile la articole, bașca ce elimină din greu adminul la moderare, numărul celorlalți comentatori s-a redus substanțial.
Cu petițiile e la fel, poate ți-o citește pe prima după care intri automat la spam ori delete.

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Mă întreb câte prostii poți debita pe unitatea de timp?
Despre modul de a le baga pe "gatleje democrația" ce sa zic?
Un primitivism ekivalente cu dictatură proletară din anii 50!
Tu nici nu poți face diferența între magistrați și juriștii militari!
Șterge, omule, mizeriile și inepțiile postate și treci pe lapte prins, poate are efect!
Ești un bolșevic primitiv?...nu cred!
Cred că ești doar necitit și inocent!

tehnocrat spunea...

Pun si io o intrebare de bun simt.
De ce gabriel oprea a purtat haine militare specifice justitiei militare ?
Sa cred ca justitia militara = gabriel oprea ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Karadeniz, Cu tot respectul, multumesc frumos pentru sfaturi, si chiar deja am inceput sa fac asa, pentru ca n-am de gand sa iau Glibomet sau insulina, decat formele acestea naturiste si binecuvantate. Am duzi mari chiar la scara blocului si sunt in zona afinelor, brusturilor, apoi teci de fasole si urzica de la cumnati, nu ca n-ar fi pe aici, dar cu pacienta mea de acasa rar parasesc domiciliul, iar ca sport urc si cobor scari pana la loc comanda, holul e luuung cat o zi de post in bloc, asta dat fiind situatia in care ma aflu captiv cu pacienta... Cu calculatotul am s-o reduc 90 %, dar si multe alte masuri drastice, pentru ca pretind, dar imi si plac disciplina si severitatea in actiuni. Vreau ca pana in iarna sa ajung de la 115 kg la 80 kg, si sa evit toate starile conflictuale, care mi-au generat acest diabet, dar si cu concursul a altor factori distructivi. Voi lasa totul pe instante, si daca Dumnezeu vrea sa ma ajute, bine, daca nu- atunci asa mi-a fost scris! Toate cele bune in sanatate, cat si tuturor postatorilor! Sunt foarte ambitios si voi reusi sa-mi fac bine!

Iulian Mareș spunea...

Soldat Caceu,
Te deranjează că ei pot ieși cu o pensie calculată pe o lege mai benefică?
Și salarizarea este tot asemenea!
Știu, că oricând ai fi putut fi și tu în locul lor, dar ți-ai stricat pixul și ai spart călimara!
Îți place să privești la capra altuia, dar pe a ta, râioasa, nu vrei să o tratezi!

Huhu Rezea spunea...

@tehnocrat
Oprea a fost până la gradul de capitan un simplu consilier la Direcția juridica a Mapn.
După 1993 l-a trecut DIA în clandestinitate pe lângă Miron Cosma și în mediul politic.

Citește aici

https://www.huhurez.com/2016/12/unde-disparuse-generalul-gabriel-oprea.html
Cauta după cuvântul Oprea în butonul de căutare al blogului, dacă vrei să afli tot ce s-a scris aici despre el.

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Bună întrebare...mă tem că răspunsul îl are DGMRU, care l-a confirmat în armă!

Leo spunea...

Gabita , a fost pana la gradul de capitan (pana prin 1989), la 2574 unde s-a bagat pe sub pielea lui "Botos cel batran devenit in 1990 seful lui 2574( care a muritsi care era fratele mai mare a lui Botos cel mic , care stiti cine a fost cred). De aceea , Botos cel mic a fost mana dreapta a lui Gabita cat el a fost ministru pe la MFA si MAI. Gabita a fost de "intendenta" ( cu lampasul violet) , apoi a facut "la distanta" dreptul si tot asa....
Deci, Maestre, poate dupa 1990 a fost ceea ce ai spus talica. Eu ma interesectam cu Gabita de multe ori pe la autoservirea de la parterul lui 2574. Nu mi-a dat prin minte sa-l caut când a fost ministru , sa-mi mai dea si mie cateva stele....
Pomeniti-l pe Gabita , ce de la el aveti cuantumurile in plata si le veti avea mult timp de acum incolo.
VANT din PUPA !

Iulian Mareș spunea...

KWI dă cu bâta în baltă!
Premierul israelian a făcut invitație Premierului ROU și Președintelui CD! Treabă cu mandatul este discutabilă, spre deloc!
Că ziarele serioase au solicitat articole de la români stabiliți în Germania spune totul!
Numai dulapul prins în mrejele sirenei Merkel o da cu nu și nu!
Să vedem cine-i mai tare...US și Israel sau dulapul cu Merkel?

https://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-criticat-in-termeni-duri-in-presa-din-israel-ipocrizia-lui-a-ajuns-la-un-nou-nivel_1262007.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot respectul pentru ziarul Armatei, ,,Observatorul militar,'' mai ales pentru distinsii jurnalisti! Pacat, mare pacat ca sunt obligati sa scrie pe sistemul acela lemnos, tipic bolsevic, de care uitasem si credeam ca nu mai exista, caci in umbra au un tovaras tartor la cenzura, care le impune reguli cu limbaj de lemn si osanale ,,distinsilor!'' Pacat de potentialul si inteligenta acelor jurnalisti, carora li se pervertesc talentele in osanale si linguseli pentru iubitul conducator, mai bine zis tovarasul ministru al Apararii, iar o rubrica permanenta pentru rezervisti nu va exista niciodata, atata timp cat inca se afla harnicii bosevici ochiosi, restrictivi si cenzuranti in preajma acestui minunat ziar, interzicand cu desavarsire onorarea pensionarilor militari, expunerea problemelor acestora, doar ca sa nu-i infurie pe tovarasul Dragnea, tovarasa Vasilescu si tovarasul ministru, Fifor! Felicit colectivul de redactori pentru talentul, devotamentul si munca lor, si sper ca prin arestarea unor tovarasi, aflati in probleme Tel-drumice cu justitia, sa li se deschida noi orizonturi si caderea cenzurii bolsevice, devenind independenti intr-o democratie constitutionala!

tehnocrat spunea...

Am dat o jeana pe http://www.mapn,ro/structuri/dimil/index.php
Si am o mare curiozitate, legata de conducerea DIMIL:
Director adjunct: Colonel(Ed.Fiz) Vasilachi Constantin
La ce le trebe specialisti in educatie fizica ?

Marius spunea...

Mulțumim frumos, pesede, ne-ai adus bunăstare și fericire, tu și prezidentul vostru. Cum să vă mulțumim? Zi matale, huhurezule, ce să mai facem? Probabil copiii sau nepoții tăi, dacă au ceva în cap, au plecat deja, sau o să plece din țară. Să -ți lase ție loc să te desfășori. Boule.

Liviu PO spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Marius,
Ai intrebat ce sa mai facem...?
Fa actiune pe neconstitutionalitatea Art. VII din OUG 59. Ai material garla pe blog. Nu sti de unde sare "iepurli"
Dupa aceea putem sa ne vaicarimi.
Liviu
Cum pe unde mai zboara ? prin "lumea" sinecurilor....

Huhu Rezea spunea...

Marius
Ti-am publicat mizeria de scriitură pentru a constata și cititorii ca Oștirea Rezervistă are și mitocani
Pentru astfel de cocoşați nu merită să faci niciun efort de informare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Marius, regret lipsa de realism, dar tocmai shuntarea la pensie o poti repara cu Arhiva Huhu Rezea, pusa la dispozitie cu generozitate de admin, iar afinitatea cuiva pentru un partid nu inseamna ca nu poti beneficia de sprijin logistic, nemaiintanlit pe alte boguri din Romania, la ora actuala! Uite ca afinitatea partinica, impreuna cu generozitatea dezinteresata, fara obligatii, si empatia fata de cei matrasiti sunt compatibile si ne ajuta pe toti! Sa ne debarasam sa mai condamnam afinitatile politice, care constituiesc libertatile individuale la opinii si alieri voluntare! In acest caz, pretuirea cu recunostinta si multumiri sunt cu mult mai potrivite!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inteleg ca prezidentul e in campanie, mai mult cu electrosocuri, dar ca s-o faci pe marlanisme, nu sunt de acord! Aia, NU! Cealalta, NU! Si, totul, NU! Nici asa nu se poate! Reinvierea basismului marlanesc si mitocanesc ne afecteaza pe toti! Consilierii prezidentului, de sorginte pur cretinoid-basesciana, au reanviat grobianismul marlanesc de campanie electorala, si, uite asa, ca nici Prim Ministrul, in esenta o Doamna, indiferent ca e mai buna sau mai putin buna, care merita totusi respectul unui barbat prezident sau de aiurea, cu pretentii chiar legale de independent politic, daca pretinde ca este manierat si educat, si nu va trancani si flecari ca la capra podului la adresa unei femei, dar nici cu referire si la alte persoane cu statut de demnitate publica! Salut atitudinea Doamnei Prim Ministru, in care se reflecta apararea demnitatii personale si o replica dura la mitocanie! Politica vis a vis de campania electorala inutila, dar macar respecta, daca vrei sa fii respectat! Avem probabil cei mai mitocani si needucati politicieni din Europa!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Un urmaș autist GEG dă foc Palatului Victoria! Minte și dezinformează exact că înaintașii săi mai de la Nord-Vest, din secolul trecut!
ROU a fost prima țară din Tratatul de la Varșovia care a stabilit ambasadă cu Israelul!
Că este total în afară politicii externe nu mai constituie un lucru nou, un secret, dar sa fii și antisemit in 2018, la acest nivel?

tehnocrat spunea...

Supun domniilor dumneavoastra, urmatoarea speta:
Multi magistrati militari au iesit la pensie pe legea 164/2001 pt a incasa salariile compensatorii, mai mult decat consistente.
Dupa aparitia legii 119/2010 si-au schimbat legislatia de pensionare si au trecut pe legea magistratilor, cu salarii compensatorii mai mici. Trebui sa returneze diverentele ?

Leo spunea...

Pt. domnul @tehnocrat,
- nu trebuie sa restituie nimic. Legile nu retroactiveaza in principiu. Apoi un bun castigat este bun castigat in baza aceli legi care nu retroactiveaza.
Intrebare :
Cunosti o lege sau (OUG) , draga noua care retroactiveaza prin carecterul ei special de interpretare (si completare) al altei legi ?
Il invit si pe domnul doctor Leon sa raspunda.
Sau altcineva...

Leon spunea...

Leonard, nu mai pierde timpul cu tipul de mai sus, care chiar daca citeste acest blog nu pricepe nimic din incurcata legislatie a pensiilor militare..!
Personal apreciez explicatiile competente ale Adminului, fiindu-ne de un real folos in lupta cu Birocratii din MApN, si nu vad rostul acestor jigniri !
PS. Curtea de Apel Craiova nu mai are acelasi sediu ca acum 18 ani, o sa-mi ia ceva timp s-o gasesc..:))

Huhu Rezea spunea...

Alooo!
Sumele compensatorii la trecerea în rezervă nu au fost reglementate de legile de pensionare ci în cele de salarizare.

Huhu Rezea spunea...

MAres
Nu este bine sa profitam de prostia Mutului pentru a spune ca un președinte al României este antisemit.
El este pur și simplu antiromân, dar, din păcate aceasta hiba a sa nu este condamnată.
Pentru rigoare, România a fost singura tara din Tratatul de la Varsovia care nu a rupt relațiile diplomatice cu Israelul după războiul acestei tari, din 1967, cu Siria, Egiptul și Iordania.
În 1973 România a ridicat nivelul de reprezentare la Tel Aviv la nivel de Ambasada, fapt pentru care unele tari arabe si-au retras ambasadorii de la Buc iar altele chiar au rupT relațiile diplomatice cu România.

Anonim spunea...

Off topic si nu prea
Uite ce se intampla daca nu ne-am ales bine meseria si nici nivelul studiilor.Spagile din piete "nu ieste" luate in calcul:):)

http://adevarul.ro/locale/focsani/politia-locala-traieste-picior-mare-castiga-angajatii-focsani-1_5ae2ed1edf52022f754b0f2f/index.html

iceparu spunea...

faceti confuzii.Nu puneti semnul egalitatii intre procurori si judecatori militari si consilieri juridici.In ceeace ne priveste adversarii nostri sunt consilierii juridici.Cei de la resurse au revolutionat sistemul.Arma justitie?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dulapul, la nervi, și-a dat arama pe față! Presa internațională l-a și taxat!
Cel mai crunt îl vor lovi ei și amân2 știm bine că răspunsul nu se va lăsa mult timp așteptat!
Șova a trebuit să-și de-a demisia pt ceva asemănător!
El ce mai așteaptă?
Aștept răspunsul via Miami! 😂🤗

Aurel spunea...

Cultura petrolului și mai nou cultura facerii banilor nu prea corespunde cu cultura religioasă și politica a occidentului vizavi de problemele din Orientul mijlociu.
Dacă cu Siria nu a ținut figura precum cu bombardarea sub pretexte inventate a milenarului Damasc depozitar a numeroase vestigii biblice sau precum cu Primăvară Arabă probabil cultura banilor a dictat doar el știe din ce interese capitala la Ierusalim.
Adică anularea a zeci de ani de eforturi de pace și creerea unui stat palestinian, eforturi pentru care s-a luat chiar premiul Nobel.
Din interese de grup hop și gașca de tiliorman de acord cu unchiul educat în cultura facerii banului.
Stau și mă gândesc cum le-o fi apreciat gestul fondatorul SMURD salvat de la mazilire de Târgu Mureseni.
Se pare că Iohannis aparține totuși culturii religioase europene și vede altfel lucrurile în privința stabilirii capitalei Israelului.Chiar și de la ONU lucrurile se văd diferit de poziția unchiului hodoronc tronc decident.
Se pare că în spatele afacerii stau alte interese particulare.
Nu știu cât se bucura românii de investițiile israeliene in România.
Cred că mai degrabă s-ar bucura de cele germane.

Huhu Rezea spunea...

Arma Justiția Militară îi cuprindea și pe judecatori/procurori și pe consilieri.

iceparu spunea...

Un subofițer, fost parașutist, pensionat înainte de 2010 îmi spunea ca de curând un fost caporal ,pensionat în 2018 primește lunar în mana 3100 lei pe când pl.adj.primește 2800.În opinia mea nu e rău că un caporal primește 2800 dar e rău că un subofițer primește numai 3100 lei.Dacă este adevărat, cât mai durează asemenea inechitabil? Dece permitem asemenea tâmpenii?

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Admir zbaterea ta in dobandirea dreptatii privind cuantumul pensiei, dar am o mica nelamurire....
Cati ani efectivi, fara AThM ai in realitate?

Iulian Mareș spunea...

La Bacau, dulapul vorbeste numai dracii...
Tinerii, oamenii "trebuie sa aiba impresia unei justitii adevarate, un stat de drept, ca vor avea cariere si vor fi bine platiti!"
De ce doar impresia si nu convingerea? Iar mintim?

https://m.dcnews.ro/iohannis-nota-proasta-pentru-noi-politicienii-sunt-ingrijorat_589801.html

CEZAR spunea...

Poate ''Specialitatea" sau ..Anexa la Armata ...dar nu ..arma...!!

Ce inamic opresti cu aceasta ...arma..dar si cu multe altele..??
Aaa..la drepturi sunt primii...verificati...

Iulian Mareș spunea...

Aurica,
Daca ai 2 aliați strategici despre ce vorbim? Despre primitivi, înapoiați și fundamentaliști?

luminita spunea...

Acum ar trebui ca cineva cu , competenta sa le trimita dlor respectivi rugamintea sa se ocupae ei de dreptatea ppentru militarii in rezerva si sa ii spuna dlui ministru FIFOR cum stau lucrurile , ca ce se spune acum ar fi degeaba , cine deci are competenta sa faca asta , cu multumiri din partea noastra

Iulian Mareș spunea...

Dar cu Log, Fi, Serv Med oprești "omuleți verzi"?
Intră la categoria sprijin!
Când pui în stare de apărare, că tontul, spitale, biserici, școli, supui la muncă forțată civili, nu respecți legislația DIU în lagăre de prizonieri sau tabere de refugiați,...cine vrei sa te acuze și condamne?...caprele tale? Vrei sa ajungi la TIP? Citește măcar acum un curs de DIU și convențiile la care ROU este semnatară!
Învață întâi care sunt puterile într-o democrație, neocomunistule!

Iulian Mareș spunea...

Aurel
Cum ți se pare analiza din articolul al cărui link l-am postat?

http://evz.ro/iohannis-greva-prezidentiala.html

PS-mai ușor cu sloganul "Ciuma roșie" propriu Cămășilor brune și TFL-iștilor și #-iștilor, ăia telectualii, guvizii ce înghit orice hap!

luminita spunea...

IOHANIS sa faca greva si sa plece cu adevarat ,

Leo spunea...

In urma vizitei fulger in Israel , se vor fabrica începând din luna mai 2018 la uzinele "23 : 08" , tancuri MerKava de 1600 HP si tun de 250.

CEZAR spunea...

@/m-Ale ..fara lic militar si scoala de ofiteri ,
Logistica mai contribuie..aduce munitie ..carburanti -lubrifianti ..armament ..Hrana ...sau ar trebui sa aduca ..!!
Fi...birou cu civili ..serviciu medical la fel ...fac treaba mai bine ..!!

Iulian Mareș spunea...

Te întreabă draku pe tine, la târlă!
Tu crezi că armata e după capul soldatului?
Tu ai habar la creieri ce înseamnă spital și asigurare/asistență medicală ROL 1, 2, 3?
De medicina operațională ai auzit macar?
Dar lucrări specifice completării/mobilizării?
Ai habar ce face un Of Fi la campanie? Scrii ca prostul pe garduri!....
Să știi că nu mă mândresc neapărat cu studiile militare și civile pe care le am, ci cu ceea ce am făcut și lăsat în urmă!

Leo spunea...

PS
Si le mai pune si blindaj exploziv autodetonant la impact ,plus sistem de lupta anti elicoptere de tip activ/pasiv cu bruiaj.

Iulian Mareș spunea...

Leonard
Te întrebasem ceva, despre câtă vekime reală/efectivă ai?