Un produs Blogger.

vineri, aprilie 13, 2018

Pârâtul Băsescu, într-o acţiune în răspundere delictuală formulată de asociații ale pensionarilor rezervişti

33 comments
Caricaturi de Cristinel Zaharie
Declaraţia din 13 martie a.c. prin care Băsescu s-a ales cu calitatea procesuală de pârât:
„În general, suntem împotriva pensiilor speciale, care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fură bani. Nu sunt pensii rezultate din contribuţie.
Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu puşca în pat şi de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuţie la securitatea României a fost că erau la munci agricole înainte de Revoluţie, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei şi deodată şi-au dat seama că le trebuie pensii speciale”, a susţinut Traian Băsescu.


Comunicat 

Astăzi 10.04.2018 Liga pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari a acţionat în judecată pe Pârâtul Traian Basescu pentru atingeri grave aduse demnităţii pensionarilor militari.
La acţiunea Ligii s-au raliat şi Federaţia Militarilor din România, ANCMMRR-,,Alexandru Ioan Cuza"- preşedinte dl.Gl.lt.(rtr) Neculai Bahnareanu , AORR- preşedinte Gl.lt.(r) Bălăceanu Virgil , ROMIL - preşedinte Col.(r) Tudor Marian, ANDLIC - preşedinte Col.(rtr) Dobre Tudorel, ACMRR-SIE - Gl.bg.(rtr) Neghiu Petre.
Este un prim semnal- pentru toţi cei care mai îndrăznesc să denigreze militarul Român- că nu vom mai îngădui acest fapt. 
România trebuie să se aşeze o dată în matca sa firească, în care legile şi principiile morale trebuie să guverneze toată viaţa cetăţii.
Tot respectul pentru slujitorii Ţării în haină militară !

SEMNEAZĂ
Gen. rtr Nicolae Gropan, preşedintele LIGII PENTRU APĂRAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARI


Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) :6970/302/2018
Data inregistrarii10.04.2018
Data ultimei modificari:11.04.2018
Sectie:.....
Materie:Civil
Obiect:actiune in raspundere delictuala
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARIReclamant
FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIAReclamant
ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE DIN MINISTERUL APARARII NATIONALEReclamant
ASOCIATIA OFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIAReclamant
ASOCIATIA ROMILReclamant
Basescu TraianPârât

33 de comentarii:

tehnocrat spunea...

Paratul basescu, este impotriva drepturilor de pensie speciale, ale altora, dar nu ale lui.
Pt ca paratul, in afara de pensia lui de 3300 lei, mai primeste in plus o indemnizatie care reprezinta 75% din salariul presedintelui in exercitiu.
Cand isi incheie mandatul deparlmentar, in functie de nr lunilor de mandat, minim 5440 lei.

Aurel spunea...

Felicitări celor care au inițiat demersul.
Poate îl vedem și pe el prin Costa Rica și scăpăm naibii de agresiunea unui ipocrit pe la televiziunile care îi oferă cuib și vorbitor in ultimul timp deși cândva îl consderau dușman de moarte.
Dacă trebuie contribuție pentru susținerea procesului mă înscriu la donație cu plăcere.

Negritoiu spunea...

In sfarsit o actiune ferma impotriva celor care denigreaza (din ura,prostie sau motive impuse din exterior)pe cei care ani la rand au servit Romania,indiferent de locul in care si-au desfasurat activitatea.Nu toti au avut sansa de a fi trimisi in misiune la ANVERS ca domnul fost presedinte(si fost...stie dansul ce)Basescu. Cum isi permite sa ii blameze pe cei care si-au desfasurat activitatea(temporar) in agricultultura,pe mari santiere sau in importante obiective industriale?
Daca aveti posibilitatea intrebati-l, pe domnul FOST,cum isi explica faptul ca foste cadre militare ajunse in conducerea tarii au dispus masuri impotriva rezervistilor? Oare ce i-a determinat la acest gest ?
O masura similara ar trebui luata si impotriva ministrilor si formatorilor de opinie care au prezentat in emisiuni TV,la ore de audienta maxima date voit eronate privind cuantumul pensiilor militare.

ifrim spunea...

Felicitari asociatiilor pentru acest demers.Caricatura este reprezentativa,o sa caut in portofoliul autorului si pe olpwzta!

Liviub spunea...

Nemernic si nesimtit! Parca el n-a fost platit de Tara sa faca bisnita, sa se ocupe de flota, sa culeaga " banii dumneavoastra "... In vreme ce ai nostri stateau cu arma la picior, culegeau porumbu, construiau drumuri, scoteau carbune, javra ordinara culegea sifilis prin porturi, isi vindea blugii si colegii! Sub conducerea lui a ars cel mai mare petrolier,s-a topit flota si economia tarii, s-a injumatatit populatia angajata prin emigrare? Unde am ajuns in cei 10 ani in care a fost presedinte? Nu vede caricatura?

luminita spunea...

EXCEPTIONAL , INSFARSIT < , sa vedem ce atitudine vor lua si PSD , parlament si guvern , in legatura cu tot ce a spus si OLGA VASILESCU in tot timpul mintind despre cat de nesimtite sant pensiile militare , sa vedem ce vor face cu hotararile de guvern date in batae dejoc. muttumiri celor care au luat aceasta pozitie demna de hana militara , bravo lor UIte ca in lume sant framantari , ce fac ei cu armta romana , da ,ca si rezervistii sant armata romana ,chiar faptul ca sant numiti revervisti , atunci sa le spuna altfel daca ei nu sant REZERVA ARMATEI.

Iulian Mareș spunea...

Alcoolicul asta bezmetic, care timp de 10 ani a dus tara spre inkizitie, nu are cumva o pensie/indemnizatie viagera in suma fixa, actualizabila, in loc de portie de hrana, conform normelor nationale ANP si meniului zilnic aprobat, la Poarta Alba?

Ein Stein spunea...

Huhurezule vezi ca poti sa fii dat in judecata, nu ai pus avertismentul ca articolul contine imagini care pot afecta emotional si psihic.

CEZAR spunea...

Sa vedeti acum ..balacareala la adresa Armatei !!
Las ca-i bine poate scoate..justitia gunoaiele de sub ..pres ..!!!

CEZAR spunea...

Sa NU UITAM..ca in fata acestei caricaturi..au stat ghiocel..o droaie dintre cei numiti de m-Al ...,,cu carte"
Ba au mai si facut bataturi in palme ..cand la o maree intalnire..cu supremul...acesta jmechereste le-a zis dupa ce i-a mirosit bineeee...las baieti nu se atinge nimeni de buzunarasul vostru...
Ce a urmat...cunoaste toata lumea...
Sa nu uitam cum pupau mana lu elena ..pe scari..tot asa unii..cu carte si pantalonii peticiti...!!!
Acum in mare parte acestia sunt vitejii...care se simt ofensati...
Stati sa vedeti acum balacareala la adresa Armatei..sau uitati ca santeti pe terenul ..hanimalului...
Abia astept momentul ca m-Alul si alti..pantaloni peticiti cu stele aurite date de ..Hanimal ..sa fie chemati la televiziune cu ..cupoanele de pensie in mana...
Ce mai distractie ...mama ce mai distractie....
A nu se uita ca Hanimalul politruc ..cu acest slogan si singurul ..a castigat ..alegerile....

Draculea spunea...

Imi inchipui cum acest GOLLUM nenorocit o "inghesuia" pe Alba ca zapada( Elena din Colti) si pe alte shogorite de-ale ei, doritoare de putere si...avere! Acuma loveste in mana care l-a hranit pe aceasta spurcaciune cu chip de om, lovind in militari si Armata.

Draculea spunea...

https://www.google.com/search?q=gollum&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjV1NbfnrnaAhXRJVAKHfSYC78QiR4IsAE&biw=1280&bih=884

Huhu Rezea spunea...

@Kis
Ești penibil! Ia citește-ți comentariile probasiste de prin anii 2013-2014!

Cezar spunea...

Cine..domnul T2MaKiss...???
Intrebati.l ce osanale i.a cantat el refugiatei politic..elena si cat a lins.o prin partile nevazute de soare...
Si mai sunt muuulti..unul de prin Brasov...care au votat.o adanc la presedentie
Dar mai bine sa.l lasam pe...Leonard cu gasca lui de bssisti sa ne cante.....

Draculea spunea...

@Huhu, crezi ca sunt un robot programat sa-mi mentin afinitatile si parerile de nu stiu cand? Atunci asa credeam, acuma vad altfel lucrurile. Ca d-aia suntem oameni sa gandim alternativ. da, la un moment dat o iubeam pe Udrea si pe base , acuma nu-i mai iubesc, ea este gravida si maritata iar base este un dusman al pensionarilor militari. Asa si cu partidele sau alte chestii. la un moment dat eram aliat cu cezar , acuma nu deoarece el la ficere cuvant are treaba cu mine.. etc.

Huhu Rezea spunea...

@vorele
Când n-ai convingeri consolidate te bălăngăni in toate direcțiile.

Huhu Rezea spunea...

Stie cineva cât i se cere pârâtului să plătească pentru delictul comis?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Basescu e cam singurul din opozitie impotriva noastra, dar de la putere sunt toti impotriva-ne! Ma contraziceti? Nu se vede ce ni se intampla de cand noua putere conduce tara, pe principiul FUR INSEL si MINT?

Leo spunea...

M-a amuzat formularea cu "atingeri grave aduse demnităţii pensionarilor militari."
Pt. cine stie drept , isi da seama ca trebuie indepinite cam 6 sau 7 conditii pt. calificarea raspunderii delictuale. Isi irosesc degeaba timpul si energiile , in loc sa se lupte cu CLOCARII care isi bat joc de legi pe banda rulanta si cu o voluptate demna de o civilizatie de tip venezuelean.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Felicitari, soro, Luminita! Ce ne imbatase Lov cu apa rece, de ametisem toti in campania electorala, plina de promisiuni cat Himalaia, si acum s-a ales praful de toate! Toti, dar absolut toti primesc cu nemiluita, numai Armata-i ocolita, si se vede pe fata cat uraste ea militarii, dusmanca!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ TIZULE, CU MII DE SCUZE, DAR POZA NU-I CARICATURA, ESTE REALA, LA 1 MINUT DUPA CE A IESIT DE LA ,,CIRESICA!''
Pacat ca nu i se vad si gelatinele stacojii si dardainde cum flutura ca vibratoarele, la 380 volti, si nu i se aud cum bat tachetii si culbutorii! I-a...,,cazut'' presiunea in baia de ulei si de aia se uita pe un ochi cash in luneta de matelot!

ifrim spunea...

Tizule daca vrei sa te amuzi cu grimasele hamimalului intra in portofoliul caricaturistului !

Leo spunea...

Trei dintre Conditiile de baza ce trebuie indeplinite si probate de reclamant in vederea calificarii raspunderii delictuale
1. Reclamantul a suferirea uni prejudiciu cert, direct şi personal.
2. Între faptele ilicite şi prejudiciul cauzat trebuie sa existe, un raport de cauzalitate directă.
3. Paratul trebuie sa aiba discernământul cerut de lege pentru a răspunde pentru prejudiciul cauzat.
Conditiile se potrivesc de minune CLOCARILOR din MFA.
Iar sectele dorm si pensionarii simpli se lupta cum pot cu sistemul pervertit si ticalosit patronat de FUR si MINT.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Doar a treia condiție menționată de tinei îl poate absolvi pe Băsescu de răspunderea delictuală.:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tiz: Multumesc frumos! O sa ma uit. Ha, ha, ha, etc...Dar asta, din coperta, chiar ca este parca toata adunatura Ciresicai in par, stransa pe toata cagula bahicului-conflictual la apelul de seara al drojdierilor din cartier! S-a rupt carma si timona, bre! A cazut catargul gramada peste puntile carciumii si mateloti! Sar cu totii in cazanul cu rachiu la comanda ,,OM MANGA LA APA,'' peste puntile barului si cu colacii de salvare pe garleje! Haoleou, haoleu ca-i potopul de pe lume peste cagula meseriasului in wisky cu apa oxigenata si formol! Acum rad din toti capriorii, de nu ma pot opri naibii! Poate ca mi se prabuseste toata sandramaua de ras! Rad cu lacrimi...Felicitari, onorabile! E de nota zece! M-AM DIHAINAT NAIBII DE RAS, MAI ALES CA IMAGINATIA MEA BOGATA MA DUCE LA SCENARII ILARE CUM NU VI LE INCHIPUITI!!

Gigi spunea...

Personajul acela celebru din filmul S.I,parcă arăta mai bine ca cel din poza prezentată!
Dar,seamănă!Cu o singură remarcă:
Ăsta se uită cam in câș!Ăla,nu!
Hai,că ne-am meritat din plin soarta!

Să revenim la oile noastre.
Într-o țară cu oameni de onoare,care nu permit să le fie călcată demnitatea în picioare,indiferent cine ar fi cel care a comis această mârșăvie, ieșeau în stradă în secunda 2,cerândui demisia din toate funcțiile pe care le mai deține în prezent.
Sau,personajul în cauză,realizând ce a comis față de armată,își prezenta demisia din parlament.
Ce încearcă sa facă aceste Asociații este un lucru bun,dar este ca o frecție la un picior de lemn!
Pentru nesimțirea lui este prea puțin!
Măcar Onorata Instanță să ne mai repereze onoarea și demnitatea terfelită de un.......

Leon spunea...

Din cauza acestui individ care a taiat salariile bugetarilor cu cel putin 25%, majoritatea ministerelor, inclusiv MApN si MAI, au procedat la acordarea unor sporuri mai mult sau mai putin meritate prin care au compensat pierderile salariale, sporuri care au ramas in plata si dupa revenirea la salariile/soldele avute anterior. Vedem in aceste zile nemultumirile sindicalistilor din sanatate, carora desi in luna martie le-au fost dublate salariile de baza, prin limitarea acestor sporuri la nivel de minister de 30%, veniturile totale nete sunt mai mici decat lunile anterioare..!

CEZAR spunea...

Ce onoare si demnitate ..la niste ..OPORTUNISTI...????
Ati auzit de un general - unul singur macar ...care sa-si puna gradele pe masa cand basinescu ii numea ..niste mos Teaca ...??

CEZAR spunea...

Au fost ei in stare sa o faca ..DOCTOR IN STINTE MILITARE ..pe elena refugiata politic...!!
Tare sunt curios..i-or fi retras titlul ..sau ..nu indraznesc nici acum.....apropo m-Ale ..avea carte ..nutica ..militara mai ales ..!!~!!
La intalnirea cu chiombalaul...in loc sa vina toti in uniforma de campanie si boiti pe fata ..sa nu se aseze nici unul pe scaune...toti incruntati ..si unul mascat pe care sa nu-l stie nimeni sa-i transmita doar trei cuvine..ai grija ce faci cu Armata ..si apoi sa paraseasca toti sala ...ei topaiau si bateau din calcaie si palme precum......pionierii
Acum se simt ..ofensati si ..viteji.....

Adrian spunea...

"Jur că nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă."

Huhu Rezea spunea...

@Adrian
Lovitura a fost pentru 50% dintre români din partea a tot atâția antidemocrați, care l-au crezut pe Băsescu și l-au votat.

luminita spunea...

Si credeti ca ce votam va fi luat in seama ?asa ca treaba cu hidosul asta este un exemplu , asa ca sa vedem ce facem de aci incolo,. Noi oricum nu mai avem prea mult inainte , treaba tinerilor ce viitor isi vor face , ca armata nu fac , patriotismul nu mai este ,asa ca cum isi vor asterne asa vor dormi .Au facut revolutie siau obtinut INVOLUTIE

gheo spunea...

Despre Basescu ... amintiri placute"nu prea", totusi odata, probabil din greseala a scos un "porumbel din gura", un porumbel, valabil si pana la el si dupa el pana astazi, "daca nu s-ar fura atat de mult din Bugetul Romaniei, ar fi bani suficienti si pentru "pensii, sanatate si celelalte", cat se fura de fapt, nu stie nimeni, valoarea este imensa. Valoareea imensa nu o vom afla insa niciodata pentruca, sunt implicati in aceasta "delapidare" si Basescu si ceilalti iar cat timp vor avea in mana parghiile puterii, vor ramane "secret de stat", dupa, nu vor mai avea nici o valoare, nu vom mai avea pe cine trage la raspundere.