Un produs Blogger.

luni, aprilie 23, 2018

Statul Paralel şi-a luat şi DGIA ca aliat

23 comments
Acum înţelegem mai bine pentru ce şi pentru cine i-a acordat Gabriel Oprea grad militar Luluţei. DGIA a făcut poliţie politică impotriva militarilor şi a factorilor naţionali de decizie prin interceptările DNA. 

“Eu îl cunosc pe Gelu Savu de foarte mulţi ani. În opinia mea, Gelu Savu a dat curs unui demers agresiv din partea unui ministru abuziv, Gabriel Oprea. Vă spun sincer. S-a temut atât pentru funcţie, cât şi pentru libertate. Şi-a dat seama singur sau i-a spus cineva că se pot face dosare din nimic. Şantaj”, a afirmat Corneliu Dobriţoiu.

În opinia sa, acest protocol nu numai că era nelegal, dar şi inoperant. “În primul rând , indiferent de pomelnicul legislativ care e trecut în preambul, scopul protocolului nu poate fi îndeplinit pentru că nu se poate face schimb de informaţii într-o structură departamentală ale cărei misiuni sunt foarte clare şi limitative şi se cantonează doar în sfera asigurării securităţii trupelor, spaţiilor de cazare, securităţii operaţionale, a informaţiilor din domeniul diplomaţiei militare, a informaţiilor în folosul luptei. Deci, aceste zone, aceste domenii de nişă nu intră în competenţa cabinetul procurorului general sub nici o formă. Mai mult decât atât, eu cred că prin semnarea acestui protocol, am adus o gravă atingere reputaţiei se bucură DGIA, în raport cu celelalte instituţii similare din NATO care au, de asemenea, misiuni de genul celor amintite anterior”, afirmă fostul ministru.
El a explicat că, după părerea sa, motivul pentru care s-a semnat acest protocol ar fi fost eludarea procedurilor legale de autorizare a interceptărilor convorbirilor telefonice.



23 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ciudată rău cooperarea asta!
Înțeleg că unii își coordonează efortul într-o ideie și concepție unitară, dar cine este moțul de la bască, cine a organizat cooperarea?
În folosul cui?
Au urmat și Planuri de Acțiune, dar Ordine de Acțiune?

iceparu spunea...

Ce vezi rau in asta?Nu e normal sa coopereze ca doar sunt structuri de siguranta ori de coruptie nu este ocolit nici MApN ?Vezi case pt.gl.Sloganul "statul paralel si-a luat si DGIA ca aliat "reprezinta durerea politicienilor corupti precum si a slugilor lor.Nu cunosc ca "Statul paralel"sa acroseze un amarastean.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se zice ca ar fi cel mai bun serviciu de informatii la ora actuala. O fi. Dar daca se baga in mizerii si este aservit unor cauze mai mult decat mafiote, atunci este un serviciu represiv al statului paralel. Sefii au solde de super ministrii, nu prea raspund in fata legii si sunt specialisti in a incalca-o. Mai bine s-ar fi ocupat de ,,statul paralel'' din Ministerul Apararii si Casa Sectoriala, ca de aia se numeste DGIA si acest rol il au de a depista fapte infractionale si conspiratiile, unde clocarii isi fac de cap de ani de zile la pensii si solde, dar, intrucat ei au fost favorizati de metodele mafiote prin gomflarea veniturilor, isi fac chiar o ,,onoare'' in a le proteja ilegalitatile, asa cum fac si procuraturile militare, care isi incaseaza soldele de pomana, si rau s-a facut ca nu au fost desfiintate, la ora actuala fiind niste inutilitati, mai mult sedentare si paguboase pentru Armata si statul roman! Contracte pe spagi si infractiuni cu duiumul sunt acoperite de catre aceste servicii secrete aservite si cu concursul acestor procuraturi paguboase! Toate infractiunile de pana acum la Armata, dupa care au rezultat ani grei de puscarie, cu mari grade implicate in mari porcarii de coruptie, delapidari, falsuri si alte ilegalitati, nu au fost prevenite, nici de catre servicii si nici de catre procuraturile militare, iar cand le-am scris procurorilor militari dspre ilegalitatile la pensii, mi-au raspuns ca nu pot intrprinde nici o actiune pentru ca nu le-am, trimis probe, desi eu am sustinut ca proba insasi si indubitabila este dosarul meu de pensionare, aisbergul de aplicare ale metodelor mafiote! Concluzia mea: Serviciile si procuraturile sunt mana in mana cu clocarii mafiei din Armata, dreptatea va fi intodeauna peste legi si peste Constitutie! Dixi.

Iulian Mareș spunea...

Protocolul este Nesecret/Neclasificat!
Las pe cei cu ceva studii juridie sa comenteze fiecare alin si art, nefireasca este dorinta de a mai avea un protocol care, cel putin intareste legea!
Daca obtinerea unui apartament la pret subventionat reprezinta coruptia nationala, atunci eu pot afirma ca navele Flotei Romaniei se gasesc acum in porturile de baza!

Corneliunsson,
Mai domol, ai mila de tensiune, de boli, de rostopasca! Tu crezi ca nu sunt pensionari ai DGIA supusi aceluiasi regim legislativ, ca noi, ceilalti? Au o lege speciala?
Ca urmare a ibdemnurilor tale, de pe imasurile tarii a disparut rostopasca, iar pretul la bursa a explodat! :))

CEZAR spunea...

..cum a putut sa-i duca de nas !
In fapt nu-i nimic rau sa colaboreze cinstit si in interesul national..toate institutiile.!!
In realitate ce au facut...
Daca nici I"Teparu nu pricepe....eu nici nu m-asi fi asteptat --- clar !!

gheo spunea...

Nefericirea unui popor de "prosti" fie ca se supara sau recunosc adevarul. In decembrie 1989 au crezut intro himera mascata a "vietii plina de privilegii si imagini amagitoare a unui vest indepartat cu mese imbelsugate", nestiind prostii ca erau doar imaginea minciunii, ca au scapat de spionajul securist al epocii comuniste. Ghinion, daca atunci, actiunile Securitatii erau motivate de "apararea cuceririlor statului socialist", astazi este mult mai grav, mai rau si mai dureros sau dezastruos pentru masa de prosti care formeaza poporul roman, "sub masca mincinoasa a democratiei", "surubul" se strange prin firele nevazute ale unei conspiratii dubioase a noilor "activisti de partid si de stat". Mascati in politrucii noi democratii, prin "masina de manipulare si indoctrinare formata din marea parte a mass-media, o masina de manipulat si mintit, fara scrupule si limite. Din pacate nu privit ansamblul situatiei. priviti jos spre marea masa de prosti, nu doar in sus la conspiratori, marea masa nici nu se oboseste sa constate pericolul generat de aceste noi "masinatiuni de incatusare si ingenunchiere a romanilor", chermeze, gratare, beci si votca, daca-i burta plina, aceastea sunt preocuparile majoritatii si nu ... din pacate, masina infernala pornita de "nou dictatura politica din Romania", mascata se pare foarte bine sub umbrela mincinoasa a democratiei si, si mai rau si grav, crezuta si acceptata de marea masa a "plebei".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru uriasele deservicii, pentru proasta reputatie capatata cu aceste protocoale secrete, DGIA trebuie destructurata, capii vinovati trecuti in rezerva, lucratorii trimisi in agricultura la cules papusoaie, reinstruiti si recalificati pentru irigatii si lucrari industriale la shaiba, iar Procuratura Militara pur si simplu desfiintata total, pentru ca chiar nimic nu fac, nimic nu au facut pan acum, ba inca a inflorit mafia care distrug ca lacustele tot in cale, si nici nu o sa faca impotriva coruptiei si mafiei din Armata, cauzele de cercetare penala trecand tot pe partea civila, dupa cate s-a vazut pana acum! Voi scrie pana la acrire si saturatie toate aceste opinii ale mele, prin petitii, Prim Ministrului, cat si cu intrebarea cand are de gand sa destructureze gruparile mafiote care au batjocorit pensiile militare de s-a ajuns in cea mai penibila, dezastruoasa si penala situatie din istoria Armatei romane, de cand lumea si pamantul! Daca nu sunt crezut, fac trimitere la numeroasele acte de coruptie care trebuiau depistate din fasa, de la primele semne, caci exista numeroase cazuri cu ofiteri si Generali deja comdamnati, iar Procuratura Militara n-a dus munca de preventie, de control si constatari periodice, nu actioneaza la sesizari si petitii, musamalizeaza aceste acte de coruptie evidente, si sunt zeci de mii de probe, dar facand parte din sistemul beneficiar acopera toate aceste infractiuni, nesesizand Prim Ministrul, Ministrul Justitiei, Parlamentul si alte organe abilitate, cum ar fi DNA si DIICOT! Jos mafia, sus Patria! Cata drepate avea Tribunul, Dumnezeu sa-l ierte!

REPET, INCA O DATA, PENTRU CREIERELE CARE O FAC PE PROSTUL, DAR LE MERG BINE: DOSARUL MEU DE PENSIONAR CU NR 04551698, IFRIM CORNELIU, CARE, PUS ALATURI DE DOSARUL DE PENSIE A DOMNULUI GENERAL, GABRIEL OPREA, REPREZINTA O DOVADA VIE,INDUBITABILA DE DISCRIMINARE, DE ABUZ IN SERVICIU CU CONSECINTE GRAVE, DE REPRESIUNE NEDREAPTA, CORUPTIE SI INECHITATI ILEGALE, PENTRU CA DACA MIE DE PESTE 10 ANI NU MI S-A ACTUALIZAT PENSIA, DOMNIEI SALE I S-AU FACUT INDEXARI SI ACTUALIZARI CHIAR SI DE 6 ORI PE AN, VINA NEFIIND A DOMNULUI GENERAL, NICEDCUM, CHIAR SI PRESA RELATAND DESPRE ACESTE INECHITATI, CI A MAFIEI DIN INTERIORUL CASEI SECTORIALE SI MINISTERUL APARARII, SI O SPUN CU TOATA RESPONSABILITATEA!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Ce ai cu instituțiile? Ele sunt necesare, dar trebuie deparazitate de clanurile care le-au căpușat, cu pretenția de restructurare, în timpul regimului băsescu.

luminita spunea...

DLE CORNELI .lasa-te de atatea aprecieri, prea mult ,zau asa , hai sa ii lasam pe altii care au competenta , dumneata ai si asa alte probleme , asa ca mai pe scurt

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Nu are nimic cu ele, critică în virtutea inerției, meteahnă de pseudo jurnalist făcut la apelul creioanelor. Ar fi bine dacă i-ați deschide o rubrică de tratamente naturiste, acolo ar fi in mediul lui iar cei care s-ar îmbolnăvi grav ori ar muri de pe urma diverselor rețete oricum, datorită vârstei, au speranța de viață redusă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

M-am acrit de toti mafiotii in libertate, asta e! Am sa fac o rostopasca concentrata sa ma duc la tata! Chiar, credeati, mafiotilor pensiei mele? Abia m-am incalzit...Pa, si pe viitor cu sula-n coastele voastre!

doc987 spunea...

Domnule Cornel, cu tot respectul, dar......cu toate ca multi colegi de pe acest blog v-au admonestat cu privire la comentariile dvs.lipsite de substanta, mataluta nu.... si nu, mergi inainte.Eu, desi citesc zilnic comentariile, nu simt nevoia sa ma bag in seama cu parerile mele, deorece multi dintre noi au expertiza necesara pentru a face acest lucru in legatura cu temele puse in discutie. Ati devenit obositor.....prea va pricepeti la toate.Cu respect, pentru toti semenii mei.....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadeziz, multumesc pentru atentie si ma simt onorat! Putina incalzire si pe mafioti, n-ar fi mai eficienta, onorabile? Asa, cate un dos de loazba peste butonul lor de alarma sa-si ma revina in simtiri, nu le-ar strica deloc, ba din contra: I-ar mai trezi la realitate! In mine, oricum, au un dusman incomod, vocal si de neoprit, pana se vor opri si ei din actiunile mafiote! Atunci am sa tac si eu...

Leo spunea...

Flavius,
daca ar fi probleme cu epistolele "tele" , atunci fi sigur ca amabilul te-ar suspenda asa cum s-a intamplat. deci daca nu te cenzureaza inseamna ca scrii bine.
Foarte bine , scrie si rapaste-le linistea.
PS
Sa sti ca am citit undeva si despre tuica de matasea broastei , care este un panaceu universal. Ai incercat-o ?

Aurel spunea...

@ Am avut impresia că intru și comentez pe un blog fără cenzura.
Din păcate m-am înșelat.
După cum spunea cineva "democrația este un sistem politic care permite idiotului să stea alături de geniu".
Restul nu mai contează. Totul după chipul și asemănarea fiecăruia.

iceparu spunea...

Vorbiti prostii.DGIA,de la aparitia sa, politie doar daca va referiti la supravegherea respectarii prevederilor statutului cadrelor militare si a secretului.Gl Rotaru a facut politie cand l-a descompirat pe Chior ca a fost turnator la secu?Un destept afirma ca nu este nimic nelegal sa nu respecti legea,ori legea interzicea primirea de apartament subventionat in conditiile in care tu mai detineai locuinta.Daca gl.nu respecta legea ce sa mai pretinzi lui tilica franarul?Pacat ca legea nu s-a aplicat si Chiorului.Asta este nedreptate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, nu ma supar pe ei, pentru ca isi apara pensiile foarte mari, fiindu-le frica sa nu se ia de la ei sa-mi dea mie, cat si celor shuntati! E un drept legal si constitutional, ca si libertatea de exprimare! Daca ei se enerveaza, apai clocarii fac spume, care ii deranjeaza pe caldurile astea! M-ai facut praf cu matasea broastei! Dar nu ma mai intind, ca iar gasesc scuipati pe monitor si mi se zbate ochiul de orientare mafiei drepte in mafia stanga! Sanatate si vant din pulpa dreapta a PSD, ca poate ne aud vocile disperate si ne fac dreptate! Inca i-as vota, numai ca sa-mi dea! Mare crima au facut cei de la DGIA sa faca politie politica, dar nu sa-i descopere pe infractorii clocari, ci ca sa ajute la razbunari politice, inter partinice si mafiote!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
A încercat numai pe cea de electrozi și pufoaică botoșăneană!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Foarte bine zici! Taxa Robin Hood!
Să ia de la bogați și să dea la săraci!
Ce, ei mănâncă cu 2 guri?

Dan B. spunea...


In cursul lunii ian. 2018, la o incursiune prin hățisul CPS a MApN, odată ajuns in fata „licuricilor” din plan local, Toma de la Juridic si Florea de la Stabiliri pensii, mi-a fost criticată poziția indezirabilă lor, prezentă in site-urile de socializare.
Să fi intrat si eu in atentia DNA, datele furnizate DGIA si ulterior CPS incluzând si numele meu? Nu mă mai miră nimic, dar dacă eu am ajuns subiect monitorizat, cred că am primit o „atentie” necuvenita din partea interceptorilor Lulutei!

Dacă, inca mai functioneaza protocolul semnat de Kovesi si derbedeul Oprea, adica a intrat in atentia DGIA si acest blog, poate-mi furnizează si mie date ref. la cam cum va arăta decizia mea de recalculare in baza Legii 223/2015.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe mine ma doare la bula din pahar de monitorizarea lor, ca eu ii monitorizez mai dihai decat ei pe mine! Pana nu vad macar unul dintre ei la parnaie, eu nu ma las, ca doar unul ii baga pe urma pe toti, unul dupa altul, si sa fie convinsi ca vor sfarsi la puscarie, mai devreme sau mai tarziu, si sa vada dosarele Revolutiei ca si dupa 30 de ani se judeca crimele de orice fel, inclusiv astea de la pensii care au destabilizat securitatea nationala, si am sa asmut procuraturile pe ei ori de cate ori primesc de la camarazi cazuri penale, informatii utile, semne si semnale sau orice stire valoroasa, toate le fac publice peste tot, ca eu sunt informat mai tare, decat ei despre mine, cu ce fac si ce talhareli aplica mafiotii clocari! Clocari, vi se apropie Apocalipsa, v-o promit solemn,. ca la varsta si bolile mele n-aveti voi ce sa-mi faceti ca victima a fascismului vostru, mai ales ca-s tare in trompeta si nu puteti voi sa-mi puneti mie calus, ca fac mai al dracului de urat in public, asa tiganeste, mafiotilor! Starnitiva cumva si nu o sa va mai trebuiasca in veci sa mai aveti de-a face cu mine, va asigur, ca deja am inceput tavalugul impotriva voastra!

iceparu spunea...

Ifrim,pensia precum solda trebuie sa fie direct proportionala cu functia,gradul,vechimea si cu riscul meseriei.Daca vorbim de detasari in economia nationala este alta poveste.Tu trebuie sa stii mai bine dece sc.sof. a diviziei a renuntat la tine si te-a trimis in minerit.Am avut colaboratori care se cereau a fi detasati pentru ca acolo se primeau prime substantiale .Ce responsabilitate iti revenea tie ca subofiter de auto in minerit chiar nu pricep.Sigur,tu nu aveai ca atribut sa intri in mina.Nu cred ca accidentul tau s-a datorat din cauza serviciului militar ci mai degraba din cauza nerespectarii unui regulament , a unei instructiuni sau ordin.Ca si catana batrana si fost ofiter cu responsabilitati o perioada de timp cu cercetarea penala speciala stiu ce vorbesc.
Domnule Dan,subsemnatul in 2010 a pierdut la pensie 800 lei in timp ce o mare majoritate a inregistrat aproape o dublare a pensiei.Pentru unii ,"derbedeul de Oprea" a fost mana cereasca.Daca se aplica cuantumul cel mai avantajos din punctul meu de vedere nu era nici o problema.In alta ordine de idei ,parerea mea intima este ca la cata nemultumire exista in randul pensionarilor militari la o adica sunt cam toti plecati.75000 combatanti ,indiferent de gradul lor de pregatire reprezinta o cantitate infima.Cu un raport de forte 1/9 cantam internationala.

Dan B. spunea...

@iceparu:

Am zis de Oprea că-i derbedeu, caci si-a permis, uitându-se in ochii mei, sa-mi zica „domnule comandar, ma cunoasteti de atâta timp, stiti ca am cuvănt, nu scade nicio pensie sub 3.000 lei, altfel imi dau demisia!”