Un produs Blogger.

vineri, aprilie 06, 2018

Un discurs delirant-mesianic al câinelui de pază al regimului Băsescu. Cine sunt... IUDA?

171 comments
Cetăţeanul acesta, care nici acum nu realizează cum de a ajuns adjunct al celui mai mare serviciu de informaţii al României, are tulburări grave de percepţie a conceptelor de democraţie, legalitate şi siguranţă naţională.
Pentru el democratie înseamnă să promoveze şi să apere interesele celui care l-a numit sau îl păstrează în funcție, statul se reduce la statul vertical care servește conducătorul statului, legalitatea se reduce la aplicarea directivelor venite de la CSAT, neavând nicio relevanță că acestea nu sunt transpuse în legea siguranței naționale, iar cetățeanul cu drepturile sale fundamentale lipsește cu desăvârșire din discursul său de pastor al inchiziției statului vertical.
Prin referirea la sine la numărul plural, cu pronumele noi, Coldea ne comunică subconștent că nu se reprezintă doar pe sine. Intereseul general este doar al celor care intră în pronumele NOI.
Discursul său este perfect coordonat cu cel al șefei DNA(vezi referirile la asalt, cooperare nu colaborare). Pe alocuri, discursul lui Coldea se coordonează și cu zicerile lui Iohannis.
Nu mai este de mirare că acești talibani au introdus presa ca vulnerabilitate de siguranță națională.
Nu trebuie uitat nici ideologul statului vertical, fostul șef al lui Coldea, acum ambasadorul Maior în SUA. Acesta spunea într-un inerviu acordat lui Dan Andronic, prin ianuarie 2015, că cele două suspendări ale lui Traian Băsescu au fost  atacuri la statul de drept.
Mulți au sărit în sus, identificându-se cu Iuda trădator al statului paralel/vertical, ca atenționati de Coldea.
In realitate, Coldea a transmis un avertisment pentru cei din interiorul mecanismului creat de statul mafiot.
Așa cum Kovesi a avut nevoie de păpușile Onea, Negulescu, Iorga, Uncheșelu, Tulus și alții pentru paradirea adversarilor lui Băsescu, Maior și Coldea au avut nevoie de alte păpuși pentru aplicarea măsurilor de eliminare a trădătorilor statului vertical.
Spre deosebire de zarva politicienilor și ziariștilor, dacă vorbesc cei din interiorul sistemului, Maior, Coldea, Stanciu, Băsescu etc. merg sigur în spatele gratiilor.


Reactia unuia pe care Coldea îl consideră un IUDA. 

Colonel(r) Daniel Dragomir

171 de comentarii:

Stelian P. spunea...

Haos total. Dupa statul mafiot si statul paralel acum propaganda rosie ne vorbeste despre statul vertical. Cite state mai descoperiti in Romania ? Pentru cultura mea generala ne spuneti de care stat apartin domnii Dragnea si Tariceanu ?

Iulian Mareș spunea...

Omul asta a condus operativ SRI?
Nu pot sa cred, dar știu ce a făcut la 2 luni după numire!
Concluzia: Băse, nu ai mână proastă, ești handicapat, alcoolicule!

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P.
Neinformat esti, domnule!
Am folosit subrogatul pentru statul paralel, calificativ introdus de chiar Coldea în discursul de la audierea anterioară.
Tăriceanu este cel mai apropiat de conceptul statului constituțional.

Viss spunea...

Bravo Huhule, dă-le peste bot să te pomenească!

Aurel spunea...

Niște hoți și mafioți nu pot fi nici statul vertical nici statul constituțional.Ei aparțin statului paralel care prin politicile economico-financiare pe care le promovează prin actualul guvern marionetă pun cât de curând România pe chituci.
Pe zi ce trece se instalează haosul și dezordinea generalizată în toate instituțiile statului iar mediul privat nu poate reacționa proporțional la salarizarea haotică a maidam Olga din bugetar.
De pensionari ce să mai vorbim din moment ce SMBrut pe economie a crescut la 4210 lei.
Ce soluții să se găsească pentru o lege a pensiilor care să nu mai scoată pensii de 1100 lei după 35 de ani muncă??mai ales în mediul privat.
Coldea l-a atacat precaut deocamdată pe "trădătorul" care l-a făcut adjunct.
Să vedem ce reacții se vor produce când va da pe trompeta afacerile Statului paralel "FUR SI MINT"cum îi face plăcere domnului Leonard sa numească gașca.



Huhu Rezea spunea...

Trădătorii strigă tradare!
Cine a trădat interesele statului român cel real, când SRI a avut dovada mitei de câteva miliarde date de ruși pentru cumpărarea pachetului majoritar de la ALRO Slatina? Nu numai că nu i-au arestat pe Băse, Stolo, Nuți și pe ruși, dar au si subtilizat inregistrarile de la dosar.
Cine a ascuns inregistrarea în baza căreia puteau să facă flagrantul cu mita dată de clanul Bercea lui Mircea Basescu? Au avut ghinion cu Antena 3. L-au condamnat în schimb pe Voiculescu.
Cine a permis unui chinez declarat indezirabil să cumpere ulterior exploatarea minereului de cupru din România?
Economia românească a fost prăduită sub nasul de incompetenți sau de ticăloși al multor SRI-ști, politiști și procurori.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Observ că după 28 de ani tara-i plina de ilegaliști bolșevici, ce nici macar la nivelul de concept nu sunt in stare sa realizeze cat rău ne-au făcut otrepele statului paralel!
Ăștia ori sunt nebuni ori proști, când nu înțeleg că hulitele protocoale, ilegitime și neconstituționale, au fost urmate de planuri și ordine de acțiune pt structurile subordonate!
KWI are tot interesul să-i vadă pe semnatari la haules, cu atât mai mult cu cât a fost amenințat direct!
De 2 ani am anticipat că parketarilor și adevărații magistrați vor intra în implozie, arestandu-se între ei!
Cât despre pot. mesianici ai SRI...va fi f complicat. Poate...., reînființarea?!

Leo spunea...

Si Caritasul , Mega Caritasul , Philadelphia , apoi Bancorexul si poate si FNI-ul tot cu "ajutorul" seviciilor , procurorilor , judecatorilor s-a grabit sfarsitul prin imbogatirea peste noapte a acestora. Si tot ei au permis aparitia si existenta acestor iluzii desarte pentru bietii romanii naivi care au ramas anesteziati peste un deceniu de la rascoala din '89.
PS
Eu am inteles ca toti aliatii NATO ai RO au astfel de protocoale. Sa vedem si un astfel de protocol daca seamana cu ce este la noi.
Oricum , aliatii NATO ai RO , ar trebui sa fie foarte atenti cu cine au de-a face in RO. Nu poti fi corect si legal in realtiile cu ei si pe de alta parte sa calci in picioare legi si sa furi penionarii militari. Adica nu poti fi hot numai pe jumatate. Ori esti , ori nu esti HOT. Va veni si timpul hotilor de clocari sa raspunda pt. sistemul paralel creat de ei , de aplicare al legilor in materia pensii militare.

Stelian P. spunea...

Bun, acuma vad ca avem si al patrulea stat, cel constitutional (adica normal). Daca Tariceanu este cel mai APROPIAT (!!??) de el, atunci nici el nu face parte din acest stat decit tangential sau mai repede pe linga el, nu mai intreb unde este Dragnea cu guvernul lui. Intreb deoarece sunt neinformat asa ca nu va suparati dar acesti domni care nu au nimic in comun cu statul normal cum isi permit ca tocmai ei sa-l reformeze ?
Banuiam ca stiti ca indiferent ce informatii are SRI nu el judeca si nu el face arestari. Eu afirm cu siguranta ca SRI isi face datoria, stie si informeaza dar DECIDENTII (guvernantii, adica) trebuie intrebati despre nereusite. Ma umfla risul cind aud aici ca guleratii mult pomeniti sunt vinovati de problema pensiilor noastre. Va mai intreb cine ii numeste pe acesti gulerati in functii, eu ? Ce partid nu a schimbat cind a ajuns la putere tot personalul din subordine ? Cum Doamne iarta-ma, tocmai partidul care detine puterea absoluta (cu exceptia unui papa lapte care nu conteaza) nu este in stare sa schimbe niste functionari inferiori iar propagandistii lui se si lauda cu impotenta functionala a ministrilor?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Tare mă tem că abuzurile sistemului ticălos care și-a propus eliminarea clasei politice și mediului de afaceri românești este ghidat de peste Ocean. Băsescu și Iohannis sunt doar tolerați de aceiași păpușari externi.
Nu pot să uit că șefii Stației CIA la București participau la întâlnirile dintre Ghiță-Coldea- Kovesi în sediile acoperite ale SRI.

După ce a audiat la RTv ultima inregistrare difuzată de Sebastian Ghită, avocatul Sergiu Andon i-a cerut Procurorului General, Augustin Lazar, punerea sub acuzare a numiților Coldea Florian și Codruța Kovesi, sub aspectul infracțiunii de trădare, prevăzută și pedepsită de Codul Penal, art. 394 lit. b).
Se bazează pe dezvăluirile că la întâlnirile Coldea-Kovesi-Ghiță din sediile acoperite ale SRI participau și șefii Stației CIA la București, ”Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi și Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi”, după afirmațiile lui Ghiță, motiv pentru care Ponta o acuza pe Kovesi că instrumentează dosare penale pentru politicieni la cererea CIA

Vezi:
https://www.huhurez.com/2017/01/un-avocat-cere-procurorului-general.html

Aurel spunea...

Domnule Leonard
Dacă facem o analiza a hoției și furturilor pe ani calendaristici se pare că d-nul Huhu Rezea ar fi în ofsaid total în echipa "fur și mint".
Că să nu mai vorbesc de banii furați din exporturile românești rămași în extern in 89 și cărora li s-a pierdut urma prin transferul arhivei ....prin Cipru.
@ domnule Huhu Rezea fiți mai rezonabil și ascultați dezvăluirile prezentate și de alte televiziuni.
Poate așa veți afla scorul corect.
Vă mai aduceți aminte de cazul Bivolaru?
Atunci nu exista nici d-na Kovesi nici Coldea.
Cine oare dădu Galațiul indianului și încheie un contract secretizat și pierdut cu Bechtel?
Samd pe ani calendaristici până la Kovesi și Coldea...... și chiar și după.

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
PS
Dar Petromidia cine o dădu lui Patriciu care o dădu pe șest kazacilor ,kazacilor pe care-i iertă de datorii un domn de origini albaneze ajuns șef de partid si guvern

Leo spunea...

Maestre,
Talica , eu , Stelian , Aurel etc.. milioane de oameni simpli , de ce nu avem probleme cu DNA-aul , cu protocoalele , cu SRI-ul sau intr-un cuvant cu metaforicul "stat paralel" ?
Raspunsul este evident. Deoarece nu avem o Belina , nu avem milioane de euro deturnati din banii publici . Deoarece nu ne-am imbogatiti finnd toata viata slujbasi ai statului.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Eu am probleme cu statul paralel/vertical pentru faptul că aplică o justiție selectivă, favorizând firmele de casă ți ale comanditarilor lor externi.
Ar trebui să te întrebi de ce Microsoft nu are dosar penal, de ce cei amintiți mai sus au fost săriți de injustiția basesciană.
Acum spune sincer, lasă lăbăreala, ție chiar îți place statul astă paralel... doar pentru că îi arde, fie și cu probe trucate, pe cei pe care tu nu îi placi?

Negritoiu spunea...

Coldea sa spuna mai bine unde sunt banii blatuiti din asa zisa rascumparare a ziaristilor . Ce activitate desfasurata in cadrul SRI l-a recomandat pentru functia de prim adjunct ? De ce Base nu a apelat la specialisti din cadrul SIE pentru recuperarea asa jisilor rapiti. Oare Base nu stia de existenta Grupului ALFA(din cadrul SIE) specializat in operatiuni speciale,dupa modelul celor americane?Sau s-a temut ca cei din SIE nu vor fi de accord cu piesa de teatru pusa in scena de el? L-a gasit pe Coldea ,mare specialist in terrorism international.
Domnule Coldea,este bine stiut faptul ca pentru a accede intr-o functie(daca nu ai capacitatea sa ajungi singur la ea) ai nevoie de doua pile:una care sa te propuna si alta care sa te sustina.Din fericire,cele doua pile ale dvs.(de fapt una si aceeasi-Base)s-a dus si rezultatul s-a vazut. Ati devenit din nou un oarecare,care bazat pe informatiile pe care le detine,isi permite sa dea lectii si sa ameninte.

Iulian Mareș spunea...

Aldea,
Poate ne explică cineva ce căuta SRI într-o misiune externă, pt extracția ziariștilor?
Au în lege, misiuni externe?
Eu întreb...., așa, că profanul!
Poate Stelică știe?

Dan B. spunea...

@Stelian P.

Mai ca te-as banui ca esti si un „acoperit” al SRI, de-mi indrugi asemenea tâmpeni („Banuiam ca stiti ca indiferent ce informatii are SRI nu el judeca si nu el face arestari.”). Nu SRI fac e arestari? Faptic, ai dreptate, insa el dispune asta magistratilor racolati in „câmpul tactic” al gl Dumbrava.
Sau n-ai auzit de judecatori „priponiti” pentru ca nu au urmat invataturile din taberele SRI privind perfectionarea magistratilor?
Si eu sunt de acord cu actualizarea echipei de guvernare, pe toate nivelurile, dupa fiecare scrutin electoral, caci s-a dovedit ca rămânerea „specialistilor”, din guvernarea anterioara, in esaloanele secunde sau terte, au compromis programele de guvernare ale echipei câstigatoare in alegeri.
Este adevarat ca schimbarea completa aduce acuze ref la politizare, dar, asa, stimuleaza ocupantii functiilor in a-si crea ascendente de profesionalism pentru a fi mentinuti in functii.

Dan B. spunea...

@Leonard
„Talica , eu , Stelian , Aurel etc.. milioane de oameni simpli , de ce nu avem probleme cu DNA-aul ”
Oare n-ai priceput ca este vorba de respectarea unor principii, indiferent cine-i in „vizorul” SRI?
Unde a fost SRI pe timpul spolierii de resurse a României? Era prea ocupata cu anihilarea adversarilor politici, cu ascunderea probelor si a valizelor cu bani, cu protectia infractorilor„agreati” de Basescu si camarila, ba chiar sa faca sluj trimisilor CIA, interesati direct sau indirect de promovarea intereselor yankee in România, in detrimentul afaceristilor români.
Chestia asta cu „eu nu am nimic de ascuns!” este chiar tâmpa, insa abia cand vei fi inculpat, vinovat sau nu, iti vei aminti ca ai avut o pozitie neutra fata de Big Brother, in loc sa fii critic.

Dan B. spunea...

@Iulian Mares:
La intrebarea ta, impricinatii, caci sunt mai multi, ar trebui sa-si activeze neuronii, aia putini, la capacitate maxima, dar exista si pericolul unei implozii.

Huhu Rezea spunea...

Pe vremea extracţiei ziariştilor...Coldea nu era adjunct. Lucra la Brigada Antitero a SRI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cetateanul Sere Codlea, are numai probleme de perceptie, oare? Nu cumva si niste tulburari de comportament, mai bine dzis tot tacamul de deliruri, iar acum pe cel de persecutie, ca n-a mancat usturoi, gura nu-i pute si toti are ceva cu el, ,,dejaba?!'' Cucuvoaia a apelat la el pe strategii tactice anticoruptie, dar el s-a crezut mai tare decat ea si, incet incet a redictionat campul acesta tactic in rafuieli, atat personale, ca sa acceada si mai sus, tintind poate chiar si Cotroceniul, dar, in special, dupa comenzile de croitorie ale bahicului si conflictualuli matelot, sa-si termine oponentii! Iuda a fost chiar el, pentru ca i-a tradat pe absolut toti din anturajul lui, cu lasitate si dezonorant prin interpusi, dar nici de-al dracului neauzidu-i-se fleoanca in public, de aia isi aroga acum dreptul de a-i face pe altii iude! De la el s-a pornit infernul, de la el s-a format statul paralel, din cauza lui, si spre bucuria noastra, s-a terminat tot acest balamuc, macar ca e partial...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De-ati sti domniile voastre ce mafie si ce vaca de muls este in Portul Constanta si Mangalia, dar si in marile aeroporturi, dar capii mafiei cine oare sa fie, cu sutele de miliane de euroi praduiti? Raspuns corect de nota zece: SECURITATEA!

Petronel Costy spunea...

Orice protocol este binevenit,atat timp cat duce la prinderea infractorilor...este parearea mea si din fericire si din pacate este adevarul gol golut....

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Tocmai aici e problema .Un necunoscut lucrator de la Brigada Antitero sa devina peste noapte prim adjunct al Directorului SRI ?

Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Când Coldea era amic cu Falcă, primarul Aradului, și acesta este finul lui Băse, mă mir că nu l-a pus director plin la SRI:

IAR99Army spunea...

@huhu
Sunt de acord cu toate punctele de vedere ale tale privind situatiile jalnice in care se scalda tara : morala, economica, politica, sociala, militara, de siguranta, etc.
Dar nu mai sunt de acord cind tu nu recunosti ca incepind din 1989 si pina in prezent partidul tau de suflet FUR SI MINT, de culoare rosie are aceiasi vina ca si surorile ei de culoare galbena, albastra,etc si mai ales portocalie. Pai de vreo 2 ani au puterea suprema/absoluta si se tinguiesc ca niste babe neputincioase ca nu pot rapune ba statul paralel, ba statul mafiot, ba statul PDL , ba statul degeaba...!!! Pai daca si ei se rafuiesc intre ei ca niste mafioti din Cosa Nostra ei ce pot sa fie ? Intii sa-si vada gunoiul din ochiul lor si abia apoi sa se uite si la altii. Eu observ ca FUR SI MINT se joaca sub ochii credulilor de-a hotii si vardistii, adica fac comisii dupa comisii care se fac ca ancheteaza pe ceilalti dar ei culeg doar informatii pentru ai santaja la un moment dat pe cei incomozi lor, iar statele alea paralele, neparalele, etc merg inainte si isi vad de treaba desi mai au si ele pierderi colaterale gen Coldea, Ghita, Oprea, etc ori Luluta. Unchiul SAM la nevoie se cunoaste. Cit despre guleratii din CPS-uri nu vor patii niciodata nimica intrucit ei sunt ,,specialistii” si fara ei ministrii lui FUR SI MINT ar fi zero barat la ce pregatire specifica ORI PROFESIONALA au fiecare in parte. ASTIA CHIAR CA SUNT ,,PARALELI” vizavi de specificul ministerelor pe care la conduc. Iar noi ,,marea muta” la tacerea ,,sindicalista” si de ,,unitate” pe care le avem chiar ca ne meritam soarta.
UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI(base, boc, ponta, dragnea, tariceanu, holguta, fifor &gulerati)VA DORESC DE PE MELEAGURI OLTENE !
De asemenea apreciez sinceritatea si adevarul celor spuse de @LEONARD, @Stelian P,@Aurel, etc

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ok, facea part din comanda Bg Antitero sau din strucura ce o cordona din SRI!
Problema este clara si punctuala: este abilitat prin lege SRI, in intregul lui, sa execute misiuni in afara Teritoriului National? Individual sau in ekipa, in folosul statului, nu misiuni externe antitero, in cadrul organismelor internationale, pt care se promulga o lege speciala, sau cursuri de pregatire profesionala? Deci o misiune operativa, in adevaratul sens al expresiei.
Asta, ca paralela la acuzatiile alcoolicului ca MApN a executat o misiune de extractie, in exterior, neautorizata!
MApN, poate executa, este abilitat si are structuri legal constituite! SIE, idem!
Insist.....

Stelian P. spunea...

Ce au Dragnea&Co. de impartit cu protocoalele incheiate de SRI ?
Conform legii Dragnea este benficiar al informatiilor furnizate de SRI. Corect ?
Tot conform legii SRI culege informatii si despre persoanele care incalca legea, mai ales din marea coruptie. Corect ?
SRI este obligat sa trimita astfel de informatii atit beneficiarilor cit si tuturor institutiilor represive pentru a-si indeplini obligatia de aparare a tarii de faptele care aduc atingere sigurantei nationale. Corect ? Sper ca sunteti de acord ca marea coruptie aduce atingere sigurantei nationale.
Daca SRI afla ca domnul Dragnea a incalcat legea ar trebui sa-l informeze si pe el despre faptul ca este urmarit INAINTE DE A INCEPE URMARIREA PENALA ?
Din cauza „protocoalelor” mult hulite afla si justitia despre faptele de coruptie ale domnului Dragnea si ale celorlalti luptatori contra statului paralel. Sper ca am fost destul de clar.

luminita spunea...

HAi ,domnilor , o tara vanduta cu bucata , oameni plecati din tara cu milioaele , nu credeti ca tara asta nu mai este ROMANIA? tara asta a pierdut mai mult decat in cele doua razboaie , au facut INVOLUTIE nu REVOLUTIE ,asa ca ce mai vreti . ? pusi pe capatuiala , vor fugi din tara cu averi imnse si veti ramane ,adica vom ramane ca niste prosti , asta este si nu vamai mirati.

CEZAR spunea...


Blogger Stelian P. spunea.....bla bla ..
Este incredibil...chiar atat sa-si fi pervertit modul de gandire ?
Sau chiar nu intelege ce s-a intamplat ..si care-i adevarata dimensiune a dezastrului in justitie...
.....

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P
Esți deraiat rău de tot în gândirea despre justiție, democrație și drepturile omului la fel cum sunt Coldea, Kovesi, Stanciu et&.
Culmea că nu Dragnea s-a arătat prea deranjat de Protocoale.
A ajuns corupția amenintare la siguranta natională... iar spionii sunt lăsați să culeagă informații chiar în sediile acoperite ale SRI.
Cooperarea dintre organele de informații și cele de cercetare penală funcționează în baza legii și a codului de procedură penală, nu pe baza unor protocoale secrete.
Cum vine asta, ca SRI să introducă Note secrete la dosarul penal de instanța, la care să aibă acces numai judecătorul, nu și inculpatul sau apăratorul său?
Si te mai și lauză că ai lucrat în domeniul informațiilor!

Dan B. spunea...



@Stelian P:

Chiar nu ai de gând sa ma scutesti cu elucubratiile dtale, incetând astfel a te mai acopei cu ridicol?
Te avertizez ca-mi insulti inteligenta si ma obligi a fi agresiv la adresa dtale!

„Ce au Dragnea&Co. de impartit cu protocoalele incheiate de SRI ?”
Dragnea a initiat sau a cerut desecretizarea protocoalelor sau marea majoritate a politicienilor (care reprezinta electoral populatia), societatea civila si asociatiile profesionale ale magistratilor?
Iti apreciez pozitia anti-Dragnea, nici eu nu-l „inghit”, dar incerc sa cred in principii, despre care dta n-ai auzit.

„Din cauza protocoalelor mult hulite afla si justitia despre faptele de coruptie ale domnului Dragnea si ale celorlalti luptatori contra statului paralel.”
Gresit, caci „din cauza protocoalelor mult hulite afla si Justitia ....” si justitiabilii despre „buboiul purulent”, reprezentat de catre cei aflati in „câmpul tactic”, perfectionati „profesional” in taberele de instruire ale SRI (o fi SRI-istii mai destepti decât profesorii de la facultatile de drept sau de la INM?). Iar cum derbedeii astia din magistratura s-au oferit a fi fideli institutiei lui Coldea, numai si numai pentru a preveni o oarecare penitenta pentru propriile fapte, ........
Deci, SRI informeaza parchete, nu instruieste magistrati!

„SRI este obligat sa trimita astfel de informatii atit beneficiarilor cit si tuturor institutiilor represive pentru a-si indeplini obligatia de aparare a tarii de faptele care aduc atingere sigurantei nationale.”
Esti sigur ca toti beneficiarii informatiilor SRI primesc aceleasi note informative, cu acelasi continut pe fond? Sau sunt distribuite selectiv, astfel incât sa nu fie obstructionate interesele coldiene proprii (comerciale, concurentiale, etc)?
Cumva SRI nu a ascuns informatii privind preluarea abuziva a bogatiilor solului si subsolului, a obiectivelor economice importante? Eu zic ca da, atata timp cat SRI a fost complice la spoliere!

Având in vedere nivelul scazut al analizei dtale, afirm cu tarie ca reprezinti pleava militienilor de altadata, nicidecum a politistilor (nu ca ar fi ăstia docti comparativ cu dta!)!

Dan B. spunea...


@Stelian P:

Am revenit, caci, la mintea dtale interpretezi aiurea ceea ce am prezentat eu.
Da, este adevarat ca nota informativa SRI nu poate avea continut identic pentru presedinte si pentru un ministru oarecare, ambii primind informatii specifice domeniului păstorit.
Dar eu m-am referit la fondul identic al notei pentru cei aflati pe orizontala atributiilor.

Iulian Mareș spunea...

Stelică sub acoperire!
Tu ai citit ceva din legea de organizarea și funcționare a SRI? ...sau confunzi bășinile impuse de base-betivanul in Strategie, prin CSAT, cu legile?
Strategia, specifica Președintelui, trebuie supusă aprobării Parlamentului în 6 luni de la investire...
Cunoști cazuri de executare la termen?
Să îți spun ceva....toată prostia încălcării drepturilor constituționale a început cu Summitul NATO de la București! Atunci a avut loc prima instruire a SRI pt deviaționism! SPP nu este străin!

Stelian P. spunea...

@Huhu
"Art. 14. -
În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Serviciul Român de Informații colaborează cu Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei și Finanțelor, Direcția Generală a Vămilor, precum și cu celelalte organe ale administrației publice.
Organele prevăzute la alin. 1 au obligația să-și acorde reciproc sprijinul necesar în îndeplinirea atribuțiilor prevăzute de lege."

Protocoalele nu fac decit sa clarifice problemele cooperarii.
De unde stiti dvs. "ca spionii sunt lăsați să culeagă informații chiar în sediile acoperite ale SRI." Reprezentantii ALIATILOR Romaniei sunt spioni ? Cooperarea cu alte servicii din strainatate e tradare in viziunea partidului rosu ?

karadeniz spunea...

@Cornelius
Eu cred că ar trebui să te rezumi la petiții, rețete naturiste și culinare și povești plutonierești. Analizele pe care le faci suferă de un infantilism ce ar face de rușine și un fruntaș cu opt clase.
Chestia cu ”strategii tactice” este antologică, și dacă Anton Bacalbașa ar mai trăi ar fi invidios că-l detronezi nativ pe al lui moș Teacă.
Iar când treci la analize economice și declari ritos ”ce mafie si ce vacă de muls este in Portul Constanta si Mangalia” este clar că vorbești doar ca să te afli in treabă. În primele nouă luni ale lui 2017 traficul de mărfuri în portul Mangalia a fost de doar 71.846 tone. Spre comparație multe nave maritime au incărcatura de peste 150 mii tdw.
In afară dece importa DMHI pentru producția proprie, restul îl reprezintă terminalul de GPL, Callatis Gas, cu o capacitate de stocare de 1500 tone terminalul de ciment deținut de Oyak Group.
Idem analiza privind intrarea băncii Transilvania in Moldova, m-ai secat cu ”O prostie de o rara frumusete!” . Măi umbra lui Moise Guran de Onești, tu chiar nu poți pricepe că nepriceperea ta sare în ochi tuturor și că te faci premanent de râs.
Văd că-ți reverși mînia proletară pe moș Alecu, dar uiți, în nemernicia ta, când îi ridicai osanale. Ești o fire tare pidosnică și un mare lingător de scuipați, Cornelius. O vreme am crezut că sunt sechele de la accidentul suferit ori ceva tare de la sifilisurile contactate in Valea Jiului și netratate corespunzător, dar e clar că suferi de mania grandorii.
Paște Fericit, mai ales Dex online, și Domnul să fie cu tine, că ai mare nevoie.

Ca fapt divers Ordu Yardımlașma Kurumu ( OYAK ) este fondul de pensii al armatei turce. Filiala de investiții OYAK Holding este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Turcia iar parte din profitul obținut se distribuie sub formă de beneficii suplimentare la pensii, pentru personalul militar cu dizabilități, ori pentru urmașii militarilor decedați.


Stelian P. spunea...

@Dan
Eu depun eforturi sa nu jignesc pe nimeni si va propun sa faceti si dvs. la fel, mai ales daca "inteligenta dvs." va obliga sa fiti agresiv. In mod normal inteligenta obliga la moderatie si respect.
Daca nu sunteti in stare sa va controlati "inteligenta" va recomand sa ma ignorati.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României
Formă aplicabilă de la 18 martie 2014
"Art. 21
(1) Datele și informațiile de interes pentru securitatea națională, rezultate din activitățile autorizate, dacă indică pregătirea sau săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, sunt reținute în scris și transmise organelor de urmărire penală, potrivit art. 61 din Codul de procedură penală, însoțite de mandatul emis pentru acestea, la care se adaugă propunerea de declasificare, după caz, totală sau în extras, potrivit legii, a mandatului. Convorbirile și/sau comunicările interceptate, redate în scris, și/sau imaginile înregistrate se transmit organelor de urmărire penală în integralitate, însoțite de conținutul digital original al acestora."

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Sa inteleg ca la PG sau DNA s-au pierdut datele informative privind furtul-"vanzarea" catre rusi a Combinatului de aluminiu Slatina si rezervele de mibereu de Cu catre galbejiti?
Si base asta, ce îi mai scuipa pe rusnaci, dar le vindea tot mai mult moka!
Si, vazand ca nu se-ntampla nimic, SRI a iesit din campul tactic ca sa isi mai ia Florian si Dumbrava cateva stele de generali?
Am inteles! ...si refuland de nervi inghitea justitia cu biblia pe capota masinii? Sau accepta ridixarea si aducerea babei de la Radauti la DNA Bucuresti, cu mascatii? ... sau derizoriu jystitiei nu inseamna si securitatea si siguranta tarii?
Am priceput!
Culnea ca nici Ghita si nici Florian nu ne spun de ce s-au certat! Parerea mea este ca pt banii, pe care IT-istul nu i-a mai intors ci i-a plasat afara, in conturi personale! Doar o parere de profan, dar daca se confirma?

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Scrie cumva in vreo lege că se pot emite mandate de interceptare pe siguranța națională pentru infracțiunile de drept comun, cum sunt cele de corupție?
Ce treabă a avut SRI cu referendumurile de demitere a lui Basescu astfel încât Maior să le considere atacuri la statul de drept?
Scrie in vreo lege că SRI face grupe comune/mixte cu parchetarii și că își extinde câmpul tactic până în faza de judecată?
Cum de l-a pierdut pe teroristul Haisan după ce a fost condamnat?

S+a ocupat de nimicuri, dar a neglijat importantele probleme de siguranţă naţională.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Am mai scris ca nu am acces la legislatia actualizata asa ca nu pot sa dau raspunsuri punctuale la toate intrebarile dvs. Totusi subiectele puse in discutie au un posibil raspuns in Hotărârea CSAT referitoare la Ghidul Strategiei naționale de apărare a țării pentru perioada 2015 - 2019 unde gasim urmatoarele:

"Potrivit legislaţiei în vigoare, colaborarea interinstituţională se realizează prin intermediul unor PROTOCOALE ce vizează fie domeniile specifice instituţiilor beneficiare, fie situaţii punctuale, limitate temporal.
De exemplu, legislaţia asigură colaborarea dintre SRI, SIE, SPP, MApN, MAI, MJ, Ministerul Public, MAE, MECRMA , Direcţia Generală a Vămilor, precum şi celelalte organe ale administraţiei publice, aceste instituţii având obligaţia să-şi acorde RECIPROC sprijinul necesar în îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege.
În ce priveşte rolul formatelor de cooperare internaţională, SNAp consemnează că „SN nu poate fi asigurată individual de către nici un stat, noile provocări ale mediului de securitate impunând colaborarea efectivă şi eficientă în cadrul mecanismelor şi formatelor de cooperare internaţională.”

Citeva EXTRASE dintre obiectivele importante:
- Asigurarea ordinii de drept si bunei functionari a justitiei
- Asigurarea unui mediu economic performant si a stabilitatii financiar bugetare
- Respectarea principiilor si valorilor fundamentale ale UE.
- Prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si altor forme ale criminalitatii economico-finaciare.
- CORUPTIA- CARE AFECTEAZA STATUL DE DREPT SI INCREDEREA IN ACTUL DE JUSTITIE"

Nu stiu ce scrie in protocoale.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu stiu ce intelegeti dvs. dar vorba dvs. "daca se confirma ce spun eu ?"
In legatura cu Biblia pe capota masinii gasiti raspunsul in CPP. Aducerea babei (??!!) nu este decisa de SRI deci nu e cazul sa inghita nimic.

Ein Stein spunea...

Stelian P iar ai aparut cu minciunile si aburelile de nomenclaturist comunist. De ce nu citezi ce anume e considerat amenintare la siguranta nationala si care e domeniul de competenta al serviciilor de informatii? Poti sa spui de exemplu in cazul "Gala Bute" sau "Belina" conform legii sigurantei nationale la care dintre alineatele considerate amenintare la siguranta nationala se incadreaza aceste dosare si ce obligatii avea SRI-ul, daca avea vreuna? Cu certitudine nu, insa tu continui sa minti si sa dezinformezi crezand ca toti suntem de teapa ta. Mergi frate pe Facebook acolo gasesti o gramada de indivizi gata sa se uite in gura ta mincinoasa. Incearca sa nu ne mai jignesti inteligenta, locul tau nu e aici.

Ein Stein spunea...

"Orice protocol este binevenit,atat timp cat duce la prinderea infractorilor"
Exact ca pe vremea lui Stalin. Poate intr-adevar e o solutie insa atat timp cat Romania se bate cu caramida-n piept ca e stat democratic si de drept pai sa respectam ce pretindem. Vreti o noua organizare statala bazata pe dictatura unde un cuvant greu de spus sa-l aiba cei de teapa lui Stelian & Co? Foarte bine, urmatoarele alegeri sa fie ultimile organizate democratic si sa ne intoarcem la partidul unic cu regulile lui. Dar pana atunci cei care nu pricepeti jocul democratiei abtineti-va. Mergeti pe Facebook si organizati-va acolo.

Ein Stein spunea...

Dramatic e ca in fruntea unui serviciu de informatii a ajuns un individ care nu e in stare sa ingaime doua vorbe, si alea scrise pe o foaie de hartie. Actuala clasa politica are obligatia sa reformeze statul, un stat mafiot bazat pe pile si relatii, un stat perfect incompetent si analfabet parazitat de tot felul de neaveniti, un stat bazat pe o increngatura de relatii care mai de care dubioase. Daca nu se iau masuri urgente de restructurare si reprofesionalizare a statului Romania nu are nicio sansa, dar niciuna. Celelalte tari europene isi continua mersul de dezvolatare si evolutie pe cand noi nici macar directia incotro ne indreptam nu am gasit-o dapai sa le mai ajungem din urma. Romania se afla intr-o situatie deloc de invidiat nu degeaba suntem cea mai saraca tara din Europa, vazuta ca cea mai corupta, ca un paradis al sclaviei.

Dan B. spunea...

@Stelian P.

Martor mi-e Dumnezeu ca am incercat sa-ti ignor tâmpeniile, insa si toleranta mea este limitată, in conditiile in care acestea curg fluviu dinspre dta. Dacă esti calat, ca afinitate, pe caracteristicile statului mafiot, din care, probabil, prin atributii, ai făcut parte, judecata ti-e afectata si promovezi „sa nu crezi ceea ce vezi”.
Vad ca ceva critici ti-a adresat Huhu, insa sunt convins ca s-a intâmplat ceva gen „ti-a intrat pe-o ureche si ti-a iesit pe ambele”.

Art 14 are acest fond, dar interpretarea dtale este samavolnica; SRI sesizeaza aspecte de incalcare a legii, informeaza institutia interesata, urmând sa primeasca, la rându-i, date necesare in scopul extinderii cercetarii informative asupra subiectului, dacă-i cazul. Nicidecum să directioneze activitatea magistratilor din „câmpul tactic” spre un anume deznodământ. Cum este posibil ca SRI sa completeze probatoriul realizat de vreun procuror, fara ca inculpatul sa aiba posibilitatea de a cunoaste continutul notei secrete a SRI din dosar?
Sa-ti fie clar, informatiile furnizate procurorului au menirea de a directiona activitatea procurorului pe o directie sau alta, astfel incât cel din urma sa probeze profilul infractional al invinuitului.
La final, mai adaugi o tâmpenie, cea ref la „protocoalele nu fac decât sa clarifice problemele cooperarii”!
Daca citatul initial a prevazut „colaborare”, adica entitati independente conlucreaza in atingerea unui obiectiv comun, „cooperarea” este o actiune decisa de forul superior al ambelor entitati participante pentru realizarea propriului deziderat al sefului, ce se realizeaza in baza unor principii si dispozitii emise anterior, respectate de „actori”.
Chiar iti pare ca Ministerul Public, ICCJ si SRI raspund in fata aceluiasi sef? Daca-i vorba de o organizare paralela, de tip mafiot, cu structuri subordonate lui „il cappo di tutti capi”, ai dreptate.

La art21 (1), se prevede exact ce-am precizat eu, SRI informeaza despre existenta aspectului infractional, oferindu-i procurorului facilitati privind cercetarea in dosar si realizarea probatoriului, caz in care implicarea SRI inceteaza in acest punct. Dar, pe bune, interceptarile audio/video pe mandat de securitate nationala abunda la SRI, caz in care, personal, ca magistrat, nu le-as lua in considerare daca s-a abuzat in motivatie (a lua spaga nu-i de mandat pe securitate nationala).
Iar daca implicarea SRI intr-o anumita speță inceteaza dupa informarea beneficiarului informatiei, ce mai caută SRI in „câmpul tactic”, unde dicteaza sentinte, de ce mai organizeaza tabere unde magistratii „acoperiti” din acelasi SRI sunt instruiti cum sa raporteze ofiterilor de legatura rezultatele muncii lor, de dinainte si de dupa inaintarea dosarelor la instantele judiciare, cuprinse in acelasi „câmp tactic”? Ba le mai si pun in vedere „cursantilor” cam ce-i asteapta la defectare.

PS: Apropo, ai putea lectura lista incompatibilitatii profesionale pentru magistrati, astfel incât să realizezi ca acestia nu au voie sa adere incl. la structurile de informative. Iar dacă ai fost ofiter judiciarist ca cei de la DNA Ploiesti, esti culpabil.

Stelian P. spunea...

@Ein Stein
Azi abunda blogul cu domni care au inteligenta jignita. Inteligenta aia care le-ar impune sa fie civilizati probabil ca e la biserica. Daca cititi cu atentie documentul pe care l-am dat mai sus s-ar putea sa gasiti raspunsurile dorite. Din pacate dvs. faceti parte dintre telespectatorii care au nevoie de cineva care citeste ziarele in locul lor si le explica ce trebuie sa inteleaga. Limbajul dvs. de acolo vine. Argumentele la fel.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
A cui cauză pierdută o aperi?
CSAT emite legi? Asta e baza legală a protocoalelor? Nu zău?
Baba, a și murit, de cine a fost lucrata operativ?
Pari un ilegalist din filmele bolșevice! Serios, acum!
Poți să te inkini cat vrei la icoana exponenților celor care au călcat în picioare drepturile omului și au aservit justiția dar, să nu te miri când eșafodul se năruie și vor fi condamnați! Cea mai ușoară metodă este interceptarea telefoanelor, în era digitală! Nimic spectaculos....
Toni Greblă, de ce a făcut obiectul DNA și SRI?
Ți-ai pus macar o data întrebarea de ce avem mai multe solicitări de interceptări decât în US?

Ein Stein spunea...

@Stelian
Pai tocmai ca am citit comentariul cu pricina si nu faci decat sa-ti dai cu stangu in dreptu.
Ghidul de care faci pomenire nu are niciun fel de putere juridica, e un deziderat si chiar daca ar avea te contrazici singur, colaborarea dintre SRI, SPP, ...., si imi permit sa te citez "acorde RECIPROC sprijinul necesar în îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege.". Pricepi cum vine treaba cu "prevăzute de lege"? SRI-ul nu are niciun fel de competente si atributiuni "prevăzute de lege" in cazuri de coruptie, furturi, violuri si alte fapte penale. Nu are si gata discutia! Citeste Art.3 din Legea Sigurantei Nationale sa te luminezi. Nu poti sa clamezi ca aperi statul de drept tocmai incalcand legea si principiile statului de drept. Probabil ai fost foarte mobilizat de faptul ca Coldea a spus ca ce nu e interzis de lege e permis, halal declaratie a unui fost sef de serviciu secret. Acum ca sa fiu sincer iti marturisesc intre patru ochi sa nu ne auda ceilalti, nu cred ca averea lui Dragnea a fost dobandita tocmai pe cai ortodoxe insa asta e problema justitiei, sa-l infunde insa respectand principiile statului de drept, adica aplicand legea aia buna/proasta cum e ea.
Asta inseamna statul de drept insa basistilor le e greu spre imposibil sa priceapa. In continuare iti spun incearca sa nu ne mai iei de prosti si pe deasupra iti dau un sfat util, mergi pe Facebook acolo va gasiti destui de aceasi teapa, stii cum se spune, cine se aseamana se aduna. Succesuri!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Unde am spus eu ca CSAT emite legi ? Cititi cu atentie ce scrie dupa ghilimele.
Daca stiti ce cauza pierduta apar dece ma mai intrebati ?
Nu stiu nimic despre baba in cauza. Nu ati observat ce semne am pus dupa "aducerea babei" ? SRI nu aduce pe nimeni.
Sa ne intelegem daca nu ati inteles pina acum. Nu apar decit citeva persoane dar nu accept sa fie invinuite institutii intregi pe baza unor basme spuse de indivizi care au probleme cu justitia. Nu ma mir niciodata daca anumite persoane (INDIFERENT CUM SE NUMESC ELE) sunt condamnate.
Puteti sa imi dati sursa care vorbeste despre numarul interceptarilor din USA vs. cele de la noi ?
In alta ordine de idei dvs. realizati ca NSA monitorizeaza TOATE comunicatiile electronice, adica citeva miliarde de persoane si cine stie cite institutii ? Cite solicitari face NSA si cui ?

Dan B. spunea...

@IAR99.Army

Dac-ai fi ceva mai realist, ai intelege ca, indiferent ce guvernare avem, este nevoie de multi ani pentru a anihila statul mafiot si efectele actiunilor sale.
Ce a construit si perfectionat Basescu in 10 ani, cu pârghiile puterii si limitele impuse de statul democratic, este demolabil in cel putin tot 10 ani.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Am senzația că faci parte din lumea povestită...cu Nicolsku, Bodnarenko & Co! Și ăia au distrus intelectuali, proprietari, politicieni, care aveau și bune și rele, dar erau români!
Eu vreau să trăiesc într-o țară democratică, nu in lumea lui Coldea, Maior, Dumbrava, Anakonda și Kovesi, cu ale lor slugi!
Nu-mi plac hoții, dar îi urăsc pe dictatori, fie și din umbră!
Fereasca-ne Domnul de mai rău!
Kiar este greu să înțelegi că unii erau alcoolicii, alți psihopați!
Cum dracu se numește decât tradare faptul când primești decorațiile unui star pt serviciile aduse?
Câți similari ai lui Florian au bani pt concedii in locuri exotice, la 2-3000 €/noapte numai cazarea?

Iulian Mareș spunea...

Daca este și Tudose, nici ei nu mai sunt ceea ce au fost!

https://www.stiripesurse.ro/s-a-publicat-lista-marii-loje-a-masonilor-din-romania-un-fost-premier-i-un-judecator-de-rang-inalt-printre-cei-activi_1258662.html

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Problema nu este daca va fi destructurat statul paralel, generat de Basescu, ci cat timp va lua si ce va ramane in urma!
Caci, fie vorba intre noi, slugoii pusi de alcoolist la conducerea unor structuri de forta nu exceleaza in inteligenta ci doar in slugarnicia fata de stapani interni si externi!
Drept dovada stau unele din bombele aruncate in media:
-cooperare vs colaborare
-drepturile omului un lux prea mare
-camp tactic in instanta
-judecatorii sunt partenerii procurorilor
-procurorii facuti magistrati
-I.Judiciara in subordinea CSM
-amenintarile nebune, cu trimitere la Iuda
-instruiri la sedii SRI
-Ciolosi si ekipa lui la guvernare
-noi suntem statul
-3, de-ai mei, i-au arestat pe ceilalti 3
-am condus un stat mafiot
-pai, mai Bogdan, eu stiu cine esti
-un obscur maior SRI de la Giurgiu pus Dir.Op. la SRI
-o obscura procuroare din provincie, sub 30 ani, pusa sef la PG
-lui Mircea nu i s-a dat bani ca mita, a fost excrocat
-nu m-am vazut niciodata cu oameni politici
-presa-vulnerabilitate nationala
-Nuti-aparandu-si samanta, cu Bica, umar la umar, in Costa Rica
-Ghita nu mai vrea sa dea banii pe contracte
-Vantu, expropriat de Luluta si SRI
-Anaconda-cracita la plaja si iaht, cu urmarit penal, la Monaco
-Florian, in vacante de lux, pe banii lui Ghita
-Maior, apt numai pana spre ora 10
-USR, creat din spuma laptelui
-...etc!

Dan B. spunea...

@Stelian P.

Iti redau date statistice despre hidra coldiana.
STATISTICA ULUITOARE - Romania ocupa locul II in clasamentul tarilor membre NATO privind numarul de agenti din serviciul national de informatii. Pe primul loc se claseaza SUA, unde FBI, la un numar de 314 milioane locuitori, are 35.344 agenti. SRI, pentru 20 milioane locuitori a angajat 12.000 agenti si are un buget mai mare decat cel al Sanatatii. Cine are interesul sa transforme Romania intr-o tara de agenti acoperiti?

Ia de vezi https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1633506450049229&set=a.311289778937576.69128.100001696680800&type=3

Draculea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

In timp ce Leonard o taie p-aia cu „„Talica , eu , Stelian , Aurel etc.. milioane de oameni simpli , de ce nu avem probleme cu DNA-aul ”, plângându-se că criticii sistemului mafiot provin dintre „penali”, toti ceilalti, probabil, sunteti ceva mai inteligenti pentru a pricepe ca cei nominalizati initial n-au de unde a sti ce „paradeala la cetateni” pregatesc pionii „binomului”, că tocmai „pățiții” au habar ce se petrece in laboratoarele jigodiilor din DNA si SRI.
In orice caz, Aurel bate câmpii, indepartându-se de tema postarii, el fiind preocupat de ceea ce au facut guvernantii PSD, uitând ca toti, din toate partidele, s-au invârtosit spre imbogatire, sub atenta supraveghere si protectie a SRI. Care SRI, la rându-i, era direct interesat la dezvoltarea propriului sistem comercial, pentru dividende sau spagi pe masura.

Stelian P. spunea...

@Dan
Mare adevar graiti ! Intr-adevar "cei patiti" trebuie sa reformeze justitia. Ei sunt direct interesati si au expertiza. Ma refer si la cei din alte partide nu numai din partidul rosu. Cei corecti si cinstiti nu au niciun interes.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Ai auzit de o structură care se modernizează și autocurata, fără imbold și sprijin?

Dan B. spunea...


@Stelian P.:

Ai inteles precum cucul!
Pățiții sunt cei care au devoalat mizeriile DNA, care, odata probate, trebuie sa ajunga in atentia legislativului spre reformarea procedurilor si a structurilor parchetelor. Cei cinstiti si corecti au interesul de a eradica abuzurile nemernicilor pusi pe „paraditul” cetateanului.
Daca gândesti asa, corectule si cinstitule Stelian, abia astept sa ajungi „paraditul” unuia ca „Portocala”, care inventa culpabilitati!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu cred ca am auzit despre o asemenea institutie. Totusi cred cu tarie ca justitia nu trebuie imboldita si sprijinita de catre borfasi. Daca ginditi asa atunci credeti ca reformarea sanatatii trebuie facuta de medici cu interdictie de a mai profesa ? Credeti ca BNR trebuie reformat de un individ ca Vilcov ?.....

@Dan
Da, cei cinstiti si corecti au si ei interesul de a eradica abuzurile (abuzuri care nu caracterizeaza TOATA justitia). Ce ne facem insa cind lupta asta e condusa de borfasi condamnati si in curs de condamnare sau achitare. Dragnea cu proprietati imposibil de obtinut cind ai slujba doar la stat, Tariceanu urmarit penal pentru marturie mincinoasa (de moralitatea lui nu mai vorbesc), indivizi care duc lupte grele cu limba romana sunt portdrapelele acestei actiuni de eradicare ? Interesul personal ii mina in lupta si asta vad si bebelusii. Pot sa dau si alte nume din alte partide dar astia sunt la putere, ei "reformeaza".
Am mai scris aici ca abia astept sa fiu victima unuia ca Portocala, am nevoie de actiune. Nu ma ajutati ? Zic unii patiti ca un simplu denunt arunca in puscarie oameni nevinovati. Abia astept.

Huhu Rezea spunea...

Ca simplu practicant al sectei statului vertical @Stelian nu este perceput ca un pericol pentru habotnicii apărători ai abuzviului stat înstaurat de Base-Macovei- Tăriceanu prin anii 2005-2007. Degeaba ar face cineva denunț impotrivă-I!
După trădarea lui Iuda urmează pilda cu Tom Necredinciosul.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Acuma imi spuneti ca sunt protejat ? Ah, cite afaceri am ratat.
Bun, sper totusi ca luptatorii impotriva statului abuziv sa-mi faca placerea unui dosar penal ca doar nu toti magistratii sunt aparatorii statului abuziv.
😈😈😈

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Nu de Dragnea, care fie vorba între nou-ales fost condamnat politic, ci de Parlamentul, pe care și tu l-ai votat! Asta este puterea supremă în stat, pt că este sub vot popular! Numiții sunt executanți și punatori in practică a legilor elaborate în Parlament! Altceva înseamnă dictatură! Clar?
Încearcă să înțelegi asta sau ți-e greu?
Repet...structurile executive nu au interes să se modernizeze și autocurete, decât cu imbold politic!
Ce înseamnă să te susțină parte din strada?... Un pas către miliții și spre fratricid!
Crezi sau nu, generatorii statului paralel vor ajunge in fața justiției reformate, cu executanți și ideologi cu tot!
Pt generarea unui centru de putere, altul decât cel constituțional! Sper că unii și pt trădare!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Nu-mi aruncati in circa fapte pe care nu le-am comis. Dragnea a fost ales in parlament pe o lista de partid iar eu nu am pus stampila pe partidul respectiv. Nu incercati sa impartiti vina cu altii.
Cunosc bine diferenta dintre un regim democratic si dictatura. Nu am nimic impotriva modernizarii si stiu ca imboldul e politic dar repet a mia oara ca nu pot intelege ca acel partid conduce reforma sub presedintia unui condamnat PENAL pentru fraudarea referendumului si care mai are un dosar pentru ABUZ IN FUNCTIE. Oare in PSD nu exista oameni cinstiti ?(idem si pentru remorca ALDE). Asta e problema mea nu partidul care face reforma.
In democratie exista si nemultumiti si e democratic sa se manifeste si in strada. Fratricid ? Nu credeti ca exagerati ? Nu observati ca si aici sunt permise alte pareri si nu ma acuza (inca) nimeni de fratricid.
Pentru numele lui Dumnezeu nu permiteti reformarea justitiei de catre borfasi si nu va mai trebui sa vorbiti despre fratricid, tradare.....Partidul trebuie sa conduca intreaga tara nu sa o divida in tradatori si cetateni "patiti" reformatori.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
D-ta nu ai ceva jenă când afirmi că borfasii fac legile ăn Romănia?
Dacă ăstia cercetați abuziv spun ce fac agenții statului vertical, cum fabrică probe, nu înseamnă că ei fac legile.
Cum iți permiți să faci borfași sute de parlamentari care alcătuiesc cel mai reprezentativ organism al democrației postcomuniste din România?
Cei care și acum trâmbițează că Dragnea este penal pentru că ar fi fraudat referendumul sunt din același aluat de sergenți mesianici ca și Maior, Coldea, Kovesi, Macovei și alți drăcușori ai regimului Băse.
Rușinică!!!

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Posibilul fratricid era cu referință la milițiile ce pot ieși din drojdia stradală, neocomunistă!
Nu mă interesează ce ai votat 'mneata, ci ceea ce a votat majoritar poporul! Iar, pt mine, în primă fază nu mă interesează să-ți astup gura in numele majorității, ci sa ai dreptul să-ți expui ideile în mod neîngrădit! Atunci când deraiezi ți se aplică legea!
Atenție la neocomunismul implantat de ONG cu ideologii gen "ocupați strada, parlamentul, guvernul...etc!
Dacă condamnarea lui Dragnea ți-a plăcut atunci poți emigra fără probleme în Nord Coreea! Succes!
Știi cumva unde se ard "okelarii de cal"?
Majoritatea românilor i-au ars... și au rămas câțiva...adepți ai conducerii utopice!
Sper că vor trăi în ROU, dar cu vizetă, căci mult rău au făcut celei mai tinere și fragile democrații!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nu intelegeti sau doar mimati ? Eu vorbesc despre partidul care conduce reforma si care are la virf borfasi dovediti. Nu am spus nimic despre parlament macar pentru faptul ca am fost la vot si am votat si eu pentru parlament. Cei cercetati abuziv au dreptul sa spuna ce doresc dar cei care reformeaza justitia ar trebui sa fie oameni integri. E atit de greu pentru partidul dvs. de suflet sa promoveze oameni fara dosare ? Ca sa vedeti ca nu sunt habotnic pot sa spun acum ca am pierdut multa vreme ca sa ma documentez asupra legilor justitiei si am constatat cu placere ca problema subordonarii politice a justitiei nu mai exista. Sa nu uitam totusi ca si cei cu militiile si tradarea de tara (la manifestanti ma refer) au avut un rol, plus amestecul in treburilii interne al stapinilor de la Bruxelles.
Deci sunt si semne bune de la PSD.
Credeti ca trebuie sa-mi fie rusine ?

Stelian P. spunea...

@Iulian
Drojdia stradala formata in majoritate din tineri e comunista !!!!! Presupun ca batrinii care manifestau pasnic in alta locatie sunt progresisti, ei nu sunt atinsi de comunism.!!! Aveti un umor deosebit.
"Sper că vor trăi în ROU, dar cu vizetă..."
A trai cu vizeta inseamna sa vezi doar in directia in care iti permite partidul. Nu e o contradictie cu " pt mine, în primă fază nu mă interesează să-ți astup gura in numele majorității,"
In faza a doua ce urmeaza, mitraliera ?

PS Ati auzit ca in urma cu citeva saptamini Sanctitatea-Sa (ala cu buletin de Roma) ii sfatuia pe tineri sa nu se lase manipulati de batrini ? Ma rog, noi nu suntem catolici.

Dan B. spunea...

@Stelian P:

Chiar iti pare ca i-as lua partea lui Dragnea dac-as sti ca si-a creat imperiul pe căi ilegale? Chiar crezi ca Luluta, daca i-ar fi gasit vreo hibă in respectiva acumulare, l-ar mai fi lăsat in libertate? Constitutional, „hoțul neprins este negustor cinstit”, deci ii este acordata prezumtia de nevinovatie pâna la o ulterioara condamnare. Dar nicidecum in baza unui probatoriu „portocalizat”, asa cum s-a intâmplat dupa referendumul din 2012.
Cred c-ai urmarit diverse reportaje cu interviuri luate unor localnici, insa niciunul nu mărturiseste ca si-a văndut bucațica de pământ pe ceva mărunțis, invidia lor fiind evidenta. Si parte dintre țărani au un caracter mizerabil, caci se plâng ca alunecarea de teren sau apa trecuta de cota de inundatie i-a luat casa, dar nimeni nu-i ia la goana ca au defrisat padurile sau ca i-a pus dracul sa-si ridice imobilul in buza apei.
Asadar, când politicienii si institutiile statului isi vor respecta cetatenii, incl. dupa reformarea angajatilor lor (magistrati, militieni, agenti, etc), abia atunci s-ar putea vorbi despre incredere din partea electoratului si justitiabililor.

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
În locul d-voastra nu aș marșa pe gașca asta zis"reformatoare"spre executarea unor scopuri ale găștii.
Justiția oricât s-ar reforma nu va fi niciodată o oază de dreptate.
Cât timp este încadrată cu oameni partipriurile nu vor dispărea.
Așa a fost și așa va rămâne.
Puteți apela la modelul maghiar sau polonez doar daca îi chemați pe Orban și polonezi sa ne facă autostrăzi și reguli pentru a păși înainte.
Cu ăștia și reformele lor la toamnă suntem faliți.
Prima care se răsuflă pe la vâlvă va fi reforma lui Olguța.
Apoi vor urma altele la rând.
Curios ce o sa mai spuneți atunci.
Mie chiar îmi displace sa vad unul care se afișează de mână cu o fetișcană de 25 de ani in dreapta și băiatul de 30 în stânga.

Dan B. spunea...


@Stelian P:
Esti atat de prost incat sa nu realizezi ca Dragnea a fost subiectul unui probatoriu „portocalizat”? Am un amendament la sustinerea dtale idioata („Cei cercetati abuziv au dreptul sa spuna ce doresc .....”), in sensul ca toti cetatenii români, indiferent ca au sau nu cazier, isi pot expune opiniile, asa cum dta, probabil tortionar in anii prerevolutionari, imi torni aici numai ziceri interesante intru diagnosticare de catre psihologi.
Eu am un „cui” impotriva lui Dragnea si camarilei sale (pensiile militare, casa regala, propuneri idioate de premieri si ministri, legislatie intârziata, etc), dar sa-l cataloghez ca fiind borfas fara a avea indiciile necesare, .....
Mă rog, la dta indiciile sunt in exces, caci mi le servesti zilnic, fără a-ti fi cerute!
Pe de alta parte, constat ca nici amicii cu opinii apropiate celor ale dtale nu mai cuvântează, realizând si ei ridicolul cu care te-ai blindat!

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Este plin blogul de viteji care își fac un titlu de glorie din a critica PSD, indiferent de ce conducere a avut, și din a trâmbița sloganurile băsiste sau, mai nou, orbano-trubaduriste despre falimentul politicilor sociale ale social-democraților, dar care nu au curajul să ne spună ce convingeri politice au și cu cine votează.
Spune domnule, fii sincer, cu cine joci, înainte de a-ți bate gura despre PSD? Cu liberalii portocalizați, cu băsiștii, cu comuniștii, cu legionarii. Nu poți să fii doar anti!

karadeniz spunea...

@Huhu Rezea
In casa lui omul face cam ce vrea dar totul în niște limite. Dragostea asta dez/interesată de PSD și încercarea de a le justificași legitima acțiunile cred că este cam exagerată. De ce nu poți fi doar anti când în politica actuală românească a fi pentru e deja un semn că e putred mărul. Un partid care are câteva specimene ca Dragnea și Dăncilă, indiferent ce oameni va mai avea prin diverse eșaloane, e la fel de compromis ca un rezervor de apă în care arunci o bacterie de holeră.
Chiar dacă Stelian este greu digerabil are și unele adevăruri în comentariile lui.
Spuneți așa ”Cum iți permiți să faci borfași sute de parlamentari care alcătuiesc cel mai reprezentativ organism al democrației postcomuniste din România?”
Păi dacă analizați un pic doar ceea s-a criticat pe acest blog de la începuturile sale sau chiar numai cea ce ați criticat doar domnia voastră, în materie de legislație, rezultă indubitabil/indenegabil/irefragabil/ineluctabil ( asta ca să priceapă și Cornelius) că celor câteva sute de parlamentari li se potrivește ca o mănușă termenul alături de alte asemenea.
Acel ” nu au curajul SĂ NE SPUNĂ ce convingeri politice au și cu cine votează” are niște conotații interesante, pe care le voi vedea probabil în comentariile unora din ei.

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Neocomunismul stradal și din ONG a lăstărit pe bani străini; din păcate ei nici nu realizează că joacă într-un film prost!
Mie îmi amintești de arme? Sau celor care voiau să asalteze și ocupe instituțiile democratice? Sică Mandolina îndemna la bâtă!
Am vaga impresie că îl depășești pe Vișinescu în gândire! Pardon, Aurel, că tot este el "moralistul suprem!"
Eu mă refeream la cei ce te forțează să privești prin vizeta, in numele justiției dar prin mijloace și proceduri ilegale; la vizeta din usile metalice!
Unii se leagă de faptul că nu sunt autostrăzi...așa este, nu avem! Aș putea să-ți spun cine ar câștiga acum licitațiile?
Sau, de ce nu mai avem capacități industriale românești.... alții se bucură că sunt doar sclavi in fabricatele multinaționalelor!
Niște sclavi cu ceas la mâna!
Tu ai fost cumva torționar? Căci neocomunist văd că te afișezi!

Iulian Mareș spunea...

Stelica,
Daca nici aici, in articol, nu observi elemente actionale si total ilegale ale statului II (paralel), atunci nu poti constatata nici ca protocoalele sunt "Constitutia" statului II!

https://www.dcnews.ro/mobile/tariceanu-interceptat-proces-la-iccj-raspuns-halucinant_587436.html

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Aurel pare cetateanul care se contesta pe sine! :)) .... un CNP si atat!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Deși de ani de zile nu ne spui decât că ești anti, nu e greu de dedus că esti foarte apropiat de convingerile politice autoritariste ale lui @Stelian.
„Decât o democrație strâmbă, mai bine o dictatură dreaptă, nu?”
Măi... da...să nu ai curajul să spui o vorbuliță despre sergenții mesianici ai statului vertical, despre care se povestește pe acest topic!
Vorba nudistei PORA: dacă trebuie eradicată corupția, nu contează că antenistilor li se confiscă sediile cu încălcarea drepturilor fundamentale.

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Vremea dictaturii autentice a trecut de mult. Din păcate nu a fost înlocuită cu o democrație reală și rezultatele se văd.
Sergenții mesianici despre care vorbiți au strânse legături ombilicale cu toate hidrele politice denumite partide. Nu pot de dragul falsei democrații să–l aplaud pe Dragnea, care zi de zi instaurează tot mai puternic autocrația. Că o faceți dumneavoastră din diverse motive, in mod cert altele decât realele și cinstitele convingeri politice, e vorba de o opțiune la care nu se raliază decât o parte din cititorii blogului. Să spun că democrația PSD e mai bună ca cea PNL ori PMP e ca și cum aș spune că prefer cancerul de prostată în locul celui pulmonar deși eu prefer să fiu sănătos. Cât nu interziceți alte opinii e încă bine.
Cu Stelian m-am duelat ceva vreme, inclusiv pe aici, pe timpul când dumneavoastră aveați alte preocupări și nu pot să nu apreciez un adversar capabil să poarte un dialog nu doar civilizat dar și argumentat, cel mai adesea.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Cine are convingeri, nu contează de care, și le păstrază, indiferent cine este seful partidului...cu condiția ca noua conducere să nu deraieze de la doctrină, așa cum au făcut PDL și PNL.
De la Adrian Nastase, PSD nu mai are un lider competent, de anvergură internațională și atașat social-democratiei. De aceea Băsescu și statul lui vertical, de sorginte americănească, l-au băgat le pușcărie. Piticii din PSD s-au bucurat de ajutorul primit. Problema statului vertical este că nu poate disloca tot atât de ușor și electoratul social-democrat.

PDL-iștii s-au trezit peste noapte din Internaționala socialistă în cea populară iar liberalii s-au declarat a doua zi după alegeri că se afiliază la populari...că așa vroia doamna Adina Văleanu.
Si se mai întreabă unii de ce creşte în sondaje partidul adevăratului liberal, Tăriceanu!!!!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca tot va plingeti ca cei care critica partidul rosu (apropo, el a guvernat in cea mai mare parte dupa 1989 asa ca nu mai aruncati vina doar pe greaua mostenire, o micuta vina aveti si dvs.)nu spun cu cine joaca incerc eu sa repet ce am spus de prea multe ori:
- am conceptii de dreapta si am votat, evident, cu PNL pina la colosala prostie cind au intrat in concubinaj cu partidul rosu.
- ulterior am votat si o sa votez cu un partid de dreapta care nu are in frunte "patiti penal". Sigur deci este faptul ca nu o sa votez cu PSD, PNL, UDMR.
Sper ca sunteti multumit dar ce avantaje am din asta banuiesc.
Am fost membru PCR dar m-am vindecat iremediabil dupa ce am vazut ca in alte tari comuniste se traieste mult mai bine decit in iepoca de aur de la noi. In ce priveste libertatile de exprimare si de calatorie pe care le aveau altii nu pot sa le compar cu raiul de la noi. Dupa 1985 am fost sigur ca reformarea comunismului este imposibila. In concluzie, cei care ma fac comunist, tortionar, prost etc., care vorbesc de dictatura in Romania imi provoaca fie risul fie mila.
In legatura cu sclavii cu ceas la mina imi vine sa fac o legatura cu eliberatorii nostri care aveau si ei ceva cu ceasurile noastre.

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz,
Să înțeleg că empatizati cu un "despotism iluminat", cum ne explică Nuți, care își pierde ritmic embrionii? Oare nu putea avea 15-20 embrioni, că să piardă cate unul pe an și să-și toace tot atâtea mil de € în Costa Rica? Ca să aibă, astfel, motiv de pribegie!
Daca pe marinarul alcoolic, colegul de breaslă, îl suspectez de înclinații spre despotism balcanic nu pot să-l suspectez că este și iluminat, decât dacă bagă degetele-n priză!
Căci sistemul creat la pohta lui i-a pus masa în cap! Kiar și pe aceea de la Cireșica!

Huhu Rezea spunea...

@ Stelian P
După ce s-a destrămat Alianța DA ai votat cu PDL si apoi cu rămășițele puturoase ale partidului lui Băse.
Respirație ușoară!

Dan B. spunea...

@karadeniz:

Amice,
Cred ca ai observat că nu am afinităti politice, chiar dacă, in urma cu ceva ani, mai cochetam cu ALDE. Totusi, prin prisma asocierii lui Tariceanu la potlogariile lui Dragnea, incl.tezele LOV si ONG de utilitate publica „Duda&Co”, am ajuns să-l reneg si pe liderul ALDE.
N-am spus nicicând ca Dragnea s-ar fi imbogatit legal sau ilegal, insa dosarul „portocalizat” de dupa referendumul din 2012 (la fel s-a intâmplat si cu Voiculescu, tot pentru initierea suspendarii lui Basescu), este, de departe, o monstruozitate la adresa oricărui justitiabil român. Personal, apreciez ca eventuala imbogatire ilegală a lui Dragnea si Voiculescu ar fi facut obiectul vreunui dosar penal, la fel cum s-a incercat si cu Iliescu. Insa, absenta probelor incriminatorii i-au facut pe „parchetarii” Lulutei si pe judecatorii din „câmpul tactic” al lui Dumbrava sa se cace pe deontologia profesională si pe principiile magistraturii, astfel incât sa-i condamne „la ordin”.
Nu iti pare ca Luluta a actionat selectiv, printre adversarii lui Basescu?
Asadar, este firesc ca toti cei care au incalcat legea sa fie priponiti, dar toti, nu numai unii, dintr-o parte a barierii, iar eu m-am referit la acest principiu. Stiu ca exista animozitati fata de liderii politici, unii isi manifesta afinitatile pentru ei; eu sunt pozitionat impotriva lui Orban, Basescu si Hunor, insa nici nu mă pot „lipi” de Dragnea si Tariceanu.
Sa ai o saptamâna excelenta!

Iulian Mareș spunea...

Stelian
Să înțeleg că ai votat mereu mortul-viu?
Iar, acum, ați găsit scânteia pură și flacăra purificatoare, prin însuși purgatoriu sfânt, în USR!
Foarte corect și de tot râsul...un partid pe bani străini, inventat de aripa coldistă din SRI! Mai bine își adăugau in titlu și Alogen!
Aștept cu drag să vă pozați in parcarea CD! Dar, ce mă interesează pe mine că unele grupuri, popoare, etnii consuma omizi, șerpi sau râme!
Le urez...Pofta mare!
Eu rămân adeptul marelui Cioloș, mai ales că și-a tras partid curat european! Are banii necesari de la unkiul Ardelean, sau de la fostul socru! Oricum îmi lipsește grohăială de pe scenă a fostei soții, ce se credea chanteusa desculță!...hai, suntem tari!
Mai era pe aici un naiv ce se bucură că unii dintre români muncesc la multinaționale pe 2 lei in timp ce ăștia scoteau zeci de milioane de € din țară!
Referitor la faptul că în alte țări comuniste se trăia mai bine... dacă până acum nu ai și răspunsul la întrebarea "De ce?" nici nu-l mai caută că l-am dat venerabilul Țuțea!

Dan B. spunea...


@Huhu:

„....De aceea Băsescu și statul lui vertical, de sorginte americănească, l-au băgat le pușcărie. Piticii din PSD s-au bucurat de ajutorul primit.....”

Opinia asta, a dtale, mi-a adus aminte de anii tineretii, cand, in cdm de arma fiind, auzeam „daca pica elicopterul asta, cu atatia generali la bord, multi vor urca in functii, pe verticala, pentru ocuparea functiilor vacantate”.
Asadar, „priponirea” lui Dragnea va avea aceleasi consecinte!

Stelian P. spunea...

@Huhu
Aveti dreptate. In 2008 am votat cu PDL iar in 2009 la fel. Am uitat sa pun PMP la partidele cu care nu mai votez.

Iulian Mareș spunea...

Stelicaaaaa,
PNL este călărit de fostul PDL!
L. Orban este doar un Sică Mandolină ce se dă după fusta madamei Țurcanu!
Bravo lui, dar mai ales votanților captivi!

Stelian P. spunea...

@Iulian
Ce treaba am eu cu PNL ? Nu ati observat ca e pe lista NU ?

karadeniz spunea...

@ Dan
Din ce știu nu am făcut nici o apreciere la postările dumneavoastră deși le citesc așa cum le citesc și pe cele ale lui Cornelius. Fiind nou pe aici, deocamdată nu intrați in categoria partenerilor de dialog, mai ales când utilizații argumente cu valoare axiomatică de genul ”esti atat de prost”. Eu nu mă pot ridica la asemenea subtilități lingvistice și probabil că nu vă voi putea răspunde vreodată cu apelativul din comentariul către mine.
A discuta si dezbate chestiuni politice in mediul online, cu moderarea comentariilor e ca videochatul. Chiar presupunând că aș găsi un partener compatibil de dialog, 2-3 ruperi de ritm, a la Cornelius ori Cezar și nu numai, sunt suficiente să-ți piară cheful, plus că ceea ce am putea discuta față în față in 2-3 ore se întinde aici pe câteva luni.


@Mareș
Fiecare înțelege funcție de capacitățile intelectuale cu care este dotat. Aveți un umor interesat, chiar daca e mai greu digerabil și o capacitate rară de a spune totul despre nimic sau poate invers.

Dan B. spunea...


@karadeniz:

In aceasta pagina se posteaza opinii, care ulterior sunt comentate (numai de catre „seniori”?).
Asadar, ti-am comentat opinia, eu fiind in calitate de „invățăcel”? Iata ca s-a ițit si tupeul dumitale, care invoca o restrictie pentru cei mai noi.
Dar mi-as dori ca administratorul paginii sa te „lumineze” cu privire la vechimea mea in grup, inca de pe vremea când dta nu descoperisesi nici „plano 10”, ca sa nu mai amintesc ca Huhu i-a preluat incl grupul de discutii, in care am dezbatut problemele specifice militarilor.
Daca te-a suparat apelativul „amice”, iti adresez scuze, nu se mai intampla, chiar dacă esti mai tânar si cu mândrie exacerbată.

Iulian Mareș spunea...

Karadeniz
Fiecare cu umorul lui...ceea ce era de înțeles știu bine că ai înțeles!
Niciodată nu se poate spune totul despre nimicuri, mai ales când aceste nimicuri au distrus ritmic o țară!
Că și 'mneata "mă fac preș in fața unor veki și mai noi bărbați politici, cu viziune galactica: Basescu, Orban, Cioloș și inițiatorul USR...căruia vreau să-i și uit numele!"

Alt anonim spunea...

@ Dan
Referitor la vechime sunt pe acest blog cu același nikname cam de la începuturile sale, plano daca mai aveti contact cu el, sau tigri 2 pot confirma acest lucru. Probabil că ați avut alt nickname, nu ați fost prea vizibil în comentarii sau nu v-am remarcat eu și in acest caz vă datorez scuze. Nu la statutul de învățăcel m-am referit ci la faptul că trebuie sa cunosc ceva timp, chiar și virtual, o persoană pentru a putea dialoga.
Referitor la apelativ nu de supărare e vorba, dar când din ce știu eu, asta-i primul nostru dialog mi se pare un pic desuet, mai ales că avem pe aici un as al acestui fel de apelative mai ales diminutive tip ”piți ” ale lui dom’ Cornelius. Decența, chiar și in exces nu face rău niciodată.


Alt anonim spunea...

@ Mareș
Fără nici un merit am un atu din faptul că in afară de mediul virtual vă cunosc și din descrierea celor care v-au cunoscut și în Realia. Politica răului cel mic este o politică păguboasă iar cei care o acceptă drept compromis, cu timpul pot ajunge părtași la răul cel mare.
Eu nu ma fac preș în fața nimanui, am vazut și gustat democrația la ea acasă așa că nu accept un surogat tip Dragnea pe considerent că e probabil cu câteva clase mai sus decât bărbații politici pe care-i enumerați.

Iulian Mareș spunea...

Anonim Altul,
In afara "-", care, sper, ca v-au sarit in oki, vreau sa cred ca intelegeti faptul ca "acceptarea momentana a raului cel mai mic" poate insemna si un element din arta diplomatiei, privind negocierile!
Nefiind un radical, prin esenta, pot accepta si aceasta stare, mai ales ca, doar cei ce au vazut la miezul noptii ielele, au idei absolute despre dreptate si adevar! Viata, insasi, este tot un compromis, asa cum si miscarea este compusa dintr-o insiruire de momente de repaus, ce pleaca de la T indice 0!

PS-sper ca nu ati aflat doar lucruri bune, despre persoana mea, ar fi ridicol si nu sunt supraom! :)) .... mai ales ca, unii spun ca nu am studii militare!...deh, propaganda ieftina si proasta a tembelilor de blog!

CEZAR spunea...

M-Alul .,
Nu are Liceu Militar si nici o Scoala de ofiteri !!
Garantez eu ..dupa studii...aprofundate !!!!

CEZAR spunea...

PS....
Blogger Alt anonim ...
Ai un pseudonim pe ..cinste !! Ai transformat numele in ..renume...brand..etc..
Si eu ma mir ..cum de nu te recunoaste domnul Dan-fondatorul grupului de discutii...nu mai stiu cum ii zice ...:D..:D...

Draculea spunea...

@Notificare:
Iulian Mares a fost coleg de LM cu mine la C-lung Moldovenesc, promotie mai mica dar ne-am intersectat un an de studii, el era la Cp.1 iar eu la Cp.3.
Poate fi identificat in lista cu promotiile colegiului, asa ca mai usor cu delatiunile!

karadeniz spunea...

@ Cezar
Nu a fost nimic cu intenție. De când am schimbat windows-ul, pe chrome nu m-am mai logat cu nickname-ul karadeniz așa că plaforma blogger imi atribuie acest nickname.

Cezar spunea...

Ar fi mai bine sa...semnati la sfarsit !
Nu mi.a trecut prin minte ca ati fi dvs..hi.hi.hi.

Cezar spunea...

MaKiss...nu mai minti ca..Ciciolina cand se jura ca.i fata ...mare !!
Ai mai incercat..odata..nu tine..!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Consideri că apartenența la LM sau o SclMilOf îți crează drepturi sacrosancte?
Daca da, atunci poți crede orice, fapt și dovedit!
Nu este mai ușor să te adresezi LM, Scl.Mil, UNAP și Colegiului Superior de Război?... ah, poți încerca și la Făgăraș, dar trecerea mea a fost meteorică....am dorit mai mult în viață! Mă scuzi pt asta și kiar pt că exist!😂🤔

Stelian P. spunea...

@Iulian
In legatura cu nivelul de trai al altor tari comuniste vs. Romania Tutea avea dreptate cu toate ca era si el nationalist. Ce vreau sa scot in evidenta e faptul ca toate acele tari erau sub ocupatie sovietica pe cind noi eram liberi si independenti. Din cauza asta prefer acum sa fim condusi de la Bruxelles sau Washington iar borfasii nostri sa fie doar sefi de camera, nu sefi in parlament.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

Salut, Cezar!
Vezi c-o „dai in bălării”, eu eram la „plano” exact ca si aici, un simplu membru al grupului de discutii, grup preluat de Huhu si administrat cum se cuvine.
Câteodată, eu si Huhu ne-am mai contrat pe diferite teme, insa, dacă as fi avut optiuni politice gen pro-PNL, PMP, USR sau UDMR, cred că „duelul” de azi ar fi fost acerb.
Ca si Karadeniz, nici dta nu ai habar ca, inainte vreme, postam cu numele complet, nu ca acum, doar cu prenumele.
Ultimile mele „evolutii” aici s-au concretizat prin luări de pozitie față de opiniile unui coleg ceva mai tânar si indoctrinat aiurea sau solidar cu vechii lui colaboratori, din tagma sa profesionala sau din cea a procurorilor lipsiti de deontologie.
Ba mint, mi-am si prezentat cazul vs vidul normativ din M-25/2016, ref. la imposibilitatea actualizarii elementelor mele salariale la nivelul lui ian. 2016.

O zi bună tuturor colegilor din grupul de discutii!

CEZAR spunea...

@/m-Al,
Nu ma obosesc eu sa-ti caut arborele...sau ..tufa din care ..provii !
Eu pe baza expertizei in ...hanaliza si sinteza..am dedus ca nu esti un militar de cariera..!!
Tu nu faci..decat sa intretii aceasta ..confuzie ..daca exista! Mai ales cand te autoprezinti asa ca un sapun ..de inchisoare !! (poate detalia Reedog..in amanunt!!~)
Ai putea sa zici simplu clar si concis ..sunt asta ..am facut asta ..sunt coleg ..cu si cu..dar nimic..alunecos..!!
Si pe bune chiar crezi ca nu-i suficient UNUL..recte T-2MaKiss..sa faca de ras liceul ala din ..mijlocul padurii..???
Povesteste cum ai reusit sa ,,STAI"..peste 10 ani in Congo...plecat pe timpul fiorosului dictator..si apoi continuind in originala democratie...
Mai sa cred ca esti un ...Richar Sorge/Romania...dar ce draku sa transmiti din..Congo...hi..hi..hi..????
@/Domnul Dan...chiar nu sunteti DAN Buzescu ..parca ..fondatorul grupului de discutii RoArmy 231..parca ..??
Daca am gresit ..scuze ! Nici macar eu nu sunt ..perfect ...!!!!...:D...:D...:D...

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
Este rău să fii naționalist? Eu cred că franțujii sunt pe primul loc în UE! Despre UE controlată de PPE din cancelaria frumoasei Merkel... mi se zbarlesta pielea și nu eu sunt vinovatul! Sper că va veni și timpul când principiile corecte ale "Casei noastre comune" vor învinge interesele protecționiste ale câtorva state ce vor să recâștige ec-fi dominația în EU!
Țuțea avea dreptate..."cu Nicu am ieșit din Evul mediu și saltul economic fantastic poate doar Ramses l-a mai realizat!"

Iulian Mareș spunea...

Leonard...
Și cu Buzdugan! Afirmativ!
Colportorii șlefuiți de CI nu pot trai decât prin minciuni! Niște clocari frustrați, ... îți folosesc expresia!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Acum am înțeles cât de prostuț poți fi! De asta ai și fost doar căprar la GAZ!
Nu te pune nici draku să cauți, dar nici să scrii prostii!
Tu dovedești curiozitate extremă și deducții ieftine!
Contează trecutul? Sunt user....și atât!
Dacă aș fi fost născut la Paris sau Tokio aveam alt statut!
Un lucru este cert...nu am fost GAZ-ist! Așa că dacă nu aș avea LM sau eterna Scl.Mil care ar fi problema ta? Există posibilitatea să am altceva! Numai că eu nu am afirmat asta, ci tu! Care este problema ta? Vei primi o pensie mai dodoloata?
M-ai onorat și cu pensie de magistrat și mi-a plăcut! 😂🤣🤗
Poți considera că sunt Plt. Au! Așa, și? La ce te ajută? Câinele moare de bătrân și numai "intelighenții" de grija altora! E cald, frumos.,fă o plimbare în parc...este benefic pt inima, trup și suflet!

Leo spunea...

Iulian
632-ul avea si el uscaturile lui , ca peste tot.
Cred ca ti-ai dat seama ca "colportorul" este "maciuca" amabilului pt. situatiile si asistenta incomoda. Nu se da in laturi si coboara stacheta cat e nevoie pt. maciucari....

Stelian P. spunea...

@Iulian
Iarasi ignorati ce ati afirmat si ne aburiti cu francezii si Merkel:
"Referitor la faptul că în alte țări comuniste se trăia mai bine... dacă până acum nu ai și răspunsul la întrebarea "De ce?" nici nu-l mai caută că l-am dat venerabilul Țuțea!"
Venerabilul Tutea spunea:
"Am stat 13 ani in temnita pentru un popor de idioti."
Pai daca un nationalist ca dvs. spune asta inseamna ca si cei care ne conduc sunt idioti si noi toti pe linga ei. Ba mai mult cei care ne conduc se lauda ca sunt romani mindri de idiotenia lor iar dvs. ii sustineti. Am pierdut deja sirul contradictiilor pe care le sustineti zi de zi.
Spuneti clar suntem/sunteti idioti sau scrieti doar de dragul de a fi luat in seama ?

Dan B. spunea...


@Cezar:

Iată că te-ai dumirit, insă, rogu-te, nu-mi pune-n cârcă merite necuvenite, gen „fondator RoArmy”! Eu doar am coagulat un grup de colegi, cu care sa amendam proiectul Legii 241/2013, in scopul mentinerii puterii de cumpărare a pensiei la nivelul celei din dec. 2010; apoi, sa tăbărâm pe parlamentari intru sustinere si, când credeam ca am izbutit (in ciuda unor colportori din grup, care se grabeau, in mod naiv, sa le intre banii-n cont), ne-a stopat apelul lui Dogaru catre dna Cristiana Anghel.

Dan B. spunea...

@Stelian P:

In tarile din Vest se traieste mai bine, caci, până-n urmă cu zeci de ani, aproape toate au fost puteri coloniale, care au spoliat tările colonizate.
Daca vei compara PIB-urile de acum ale Poloniei, Ungariei, Slovaciei tot cu ale lor din urmă cu câțiva anisori, vei constata ca azi aceste state sunt mai puternice, chiar daca si-au manifestat o oarecare independenta fată de Bruxelles. Ai sesizat cumva ca aceste state ar fi binecuvântat alocarile de refugiati? Nu cred, motiv pentru care nu gasesti emigrantii respectivi pe acolo. In schimb, Iohannis: „Acceptam oricâti refugiati ne vor fi repartizati, ba chiar si peste cota, dacă acestia vor sa vină in România”.
România plateste cotizatie la UE destul de mari, functie de marimea tarii si a populatiei, insa UE limiteaza alocarea de fonduri catre noi. De exemplu, alocatiile pentru agricultura sunt undeva pe la jumatate decât cele destinate „licuricilor”, desi hectarul lor este identic cu cel românesc.
Asa ca viitorul României in UE va fi de colonie a „licuricilor” europeni. Si asta doar până-n 2030-2035, cand statul român va intra in disolutie, din dispozitia acelorasi colonizatori, dispărând de pe harta administrativa a lumii.

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Eu m-am referit la altceva....nu la ce scrii dumneata!
Iată:

https://www.google.ro/amp/s/oovi.wordpress.com/2017/10/26/din-emailurile-de-azi-petre-tutea/amp/

Acum ai priceput cine era mai naționalist decât Țuțea?
Nu, nu Arsenie Boca! Căci el făcea numai minuni!

Iulian Mareș spunea...

Dl.cdor. Buzescu Dan,
Ați rezolvat cu recalcularea pensiei cf. L223?
Oricum, cu "C" nu o puteți scoate la capăt; pricepe greu și uita repede!
Ați primit răspuns la memoriul adresat ministrului Fifor?

Dan B. spunea...

@Iulian Mares:

Dupa audienta din 06.02, secretarul general a dispus lui Toma sa-mi dea raspuns, la 09.02 fiind deja inregistrat memoriul meu, catre ministru, la CPS. Desigur, col Toma, care pe timpul audientei a indrugat minciuni, cum ca au purces de a doua zi la identificarea unei modalitati de actualizare (nu a mea, cea prin raportare la SMBE), mi-a primit replica tăioasă, de fata cu cei 15 specialisti pe domenii adusi lănga persoana care a primit in audienta. Respectiv ca minte, caci, cu doua saptamâni inainte, cei doi, Florea si Toma, mi-au zis ca nu-i treaba lor, asteapta solutii de la DGFC si DGMRU.
La 23.03, interpelând-o pe sefa Andritoiu la un eveniment al LADPM, am aflat ca inca nu au solutie, dar nici nu stia de propunerea mea.
Asadar, la memoriu imi raspunde Toma cu „panglici”, ca termenul de finalizare pentru emiterea deciziei de pensie in baza Legii 223/2015 este 30.06.
Secretarul general Munteanu s-a gândit atunci, la 06.02, la o initiativa legislativa, insa eu i-am propus o cale mai facila de umplerea vidului normativ din M-25/2016, respectiv amendarea ordinului ministrului cu acelasi numar. I-am explicat ca echivalarea functiei mele este imposibila, caci este caduca solda de functie gasita de ei nu accepta sporurile adaugate salariului meu de incadrare si nici sporurile respectivei functii nu-mi pot fi prinse-n „buchet”, caci nu am activat in asemenea conditii de munca (echivalare numai pentru functie, grad, gradatii si indemnizatia de conducere).
Pe mine ma intriga faptul ca, la aproape trei ani de la promulgare, CPS nu a sesizat vidul normativ privind imposibilitatea actualizarii elementelor mele salariale la nivelul lunii ian. 2016, din cauza disparitiei UM 02657

Huhu Rezea spunea...

Am pus in discuție discursul amenințător al lui Coldea, analfabetul care-și permite să-i califice trădători pe criticii statului vertical, și „colegii” de aceeași factură acoperă subiectul, făcând apologia teoriilor revizioniste și neorevizioniste potrivit cărora românii sunt o populație, nu o națiune, care nici măcar să se autoconducă nu este în stare. Păi...a fost bine când ne conducea Moscova, nu a fost bine sub Ceaușescu.... pentru că era naționalist, și acum ar fi și mai bine dacă ne-ar conduce Bruxelles sau Washington.
Dacă astfel de „gânditori” spun că se trăia rău pe timpul comunismului, și au dreptate, nu ar vrea să meargă doar cu 10 ani mai inainte de comunism și să ne spună în ce mizerie trăia mai bine de 60% din populatia țării, cu deosebire în mediul rural, în perioada interbelică?
Oricum, curentul electric și asfaltul au fost generalizate în România în timpul comunismului și tot atunci s-a alfabetizat și s-a despăducheat populația.
Austriecii care au ocupat Oltenia în anii 1716-1718 povestesc că cvasi-majoritatea olteniilor trăiau în bordeie săpate în pământ.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Oltenii au fost singurii care le-au dat-o prin gură austriecilor prin faptul că nu au putut lua de la ei biruri și aceștia au fost nevoiți să fugă că dracu de tamaie, părăsind satele și fugind în păduri și nunti!
Astfel, înaintașii democraților austrieci de acum, au părăsit Oltenia!

Dan,
Daca și Munteanu este SG, vai ție!
Asta a fost băgat în proiectul Antiaeriană, un mare fas!
Poate mai găsești pe net cum orăcăia nevasta-sa la o evacuare legală! A fost evacuată fiind luată pe sus, de mâini și picioare; te crucești!

Iulian Mareș spunea...

Pe zi ce trece constatam ca ne apropiem cu pasi siguri de ceva sigur, ce s-a mai petrecut in istoria ROU, si anume Marea Tradare Nationala si Procesul ei!
Numai ca, acum este pe bune, inculpatii nu vor fi floarea intelectualitatii si comandantii militari, din toate mediile profesionale si structuri, ci a unor veritabile likele, analfabete, cocotate la varf, care nu numai ca au lins clante ci au tradat in cel mai abject mod!
Pt. ca nimeni nu intreaba: Fa, toanto, ce cauti tu la ambasada, pe timp de noapte? CIne ti-a aprobat tie si ce atributii ai tu in politica externa?
Pt ce merite te decoreaza pe tine, ce servicii ai facut? Ca, doar nu esti om de stiinta, recunoscut international!
Atat de jos s-a ajuns?
Pe aceasta tema exista pe net un reportaj edificator al unui ziarist american, vorbitor de limba romana, care explica de ce suntem priviti asa si de ce ni se impun toate marlaniile...

Dan B. spunea...

@huhu:

Sorry, am postat ceva ce nu are legatura cu tema!
Nu se mai intampla!

Cezar spunea...

Domnul Dan Buzescu,
Va rog..dati dovada de bunavointa...bagati.l in seama si pe ...m.Al !!!
Asa se gudura...da si din codita !!
NB.
Se putea sa nu o cunoasca el..asa amanuntit pe...madama..colonel?
Chiar si...cu mapa profesionala...a la Basexu...
Apropo...m.Al...ce facea madama colonel la razbel..sau ce face..ca eu nu am habar!!
Stiu doar ca un colonel ar trebui sa comande macar o ..rapanoasa de brigada mecanizata..cu sau fara tancuri......!!

Stelian P. spunea...

@Dan
..."am vazut ca in alte tari comuniste se traieste mult mai bine decit in iepoca de aur de la noi. In ce priveste libertatile de exprimare si de calatorie pe care le aveau altii nu pot sa le compar cu raiul de la noi."
Dupa cum vedeti nu am scris nimic despre tarile din Vest ci exclusiv despre surorile noastre.
Cum va explicati aceasta diferenta ?
E adevarat ca hectarul romanesc e la fel cu cel din alte tari dar diferenta apare in modul cum este exploatat, fertilizat,in productivitate. Ca sa fim tratati de la egal la egal ar trebui si noi sa facem eforturi.
Va rog sa-mi dati link-ul cu spusele lui Iohannis apropo de refugiati.

@Huhu
Niciun anticomunist nu poate nega faptul ca in RSR s-au facut si lucruri bune. Daca le puneti in balanta pe cele bune cu cele rele care este rezultatul ?
Sa nu uitam ca si Hitler a facut lucruri foarte bune privind industria grea sau infrastructura. Cine il lauda ?
Stalin a dezvoltat si el industria, a construit locuinte etc. Cu exceptia Venezuelei, a Rusiei si a Coreei de Nord il lauda cineva ?
Cred ca gresiti cind comparati situatia din comunism cu cea cu 10 ani in urma. Nu uitati ce atrocitati s-au facut in comunism (amintesc transferul populatiilor in Baragan si nu numai acolo, constructiile megalomane care foloseau mina de lucru a detinutilor, exterminarea elitelor, Constitutia comunista vs. Constitutia din 1923.) si care nu existau inainte. Daca le punem in balanta s-ar putea sa constatam ca sistemul comunist a fost per total "un pas inainte, doi pasi inapoi".

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Mare dreptate spuneți în legătură cu traiul oltenilor in bordeie.Nici Moldova nu o ducea mai bine.
Mare noroc intra-adevard

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Mare dreptate spuneți în legătură cu traiul oltenilor in bordeie.Nici Moldova nu o ducea mai bine.
Mare noroc într-adevăr cu Ceaușescu care a infuzat industrie la greu în Oltenia începând de la Craiova până la Scornicești.Totul în detrimentul Ardealului in care a investit doar in proiecte de mici dimensiuni dezvoltate si alea la modul general pe fundația industriei existente în 45 in Ardeal și Banat.
Dacă Ardealul nu ar fi avut parte de aceasta alipire azi ar fi în mod sigur o mică Elvetie autonomă in mod sigur cu un nivel de trai mult peste zonele cu care s-au alipit.
Fără Ceaușescu Oltenia ar fi fost azi poate azi una din cele mai sărace și subdezvoltate regiuni ale Europei.
Cu conducerea de după 89 Ardealul tinde spre globalizare la nivelul sărăciei din sud și est cu toate că a făcut păși înainte prin debarasarea de gândirea păguboasă a "roșiilor".

@ Dan
Suntem săraci datorită unor regiuni subdezvoltate precum au fost Moldova și Oltenia și a mentalităților privind cultul muncii predominant până în ziua de azi in zonă.
În Occident si țările care au colonizat se muncește din greu și cu eficiență nu că la noi totul de mântuială.Si merg in progres ,nu produc același produs mai mult de doi,trei ani.
Asta înseamnă inovație tehnologică care aduce civilizație și prosperitate în viața cetățeanului in ultimii.
Ce brand de top am lansat noi in libertate de exprimare, mișcare și gandire în ultimii 28 de ani?
Avem cel puțin o marca de auto sau o autostrada cap coada ?
Or fi coloniștii de vină sau cei care la retragere au lasat Ardealul și Banatul plin de industrie la nivelul acelor vremuri pe baza corora s-a dezvoltat industria comunistă.
Vă spune ceva latinitatea unui popor?
Dacă nu priviți pe glob la ce nivel de dezvoltare și civilizație au ajuns statele colonizate de englezi și țările nordice începând de la Hong Kong până în Canada și la ce grad de dezvoltare și civilizație au ajuns țările colonizate de latini începând cu America de sud,etc.




Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu mă mai pot abține...ești prost și tarat intelectual!
Undeva, cândva am cunoscut-o pe Dna col.
Specialitatea ei este logistica, așa că taci!
Carte militară știe de te îngroapă, nu că ar fi greu pt cineva să-ți demonstreze că nu ai cunoștințe de specialitate nici pt nivel Cp!
Generic, nu col. comandă Bg., ci generalii!
Vrei să-ți mai pun ceva întrebări de nivel Cp? Uite...de antrenament...organizarea recunoașterilor sau despre cooperare! Ce zici? Iei un 5, transpirat? Sincer, mă îndoiesc că sări de 3! Dar ceva mai fain...diferența Ta dintre participa și execută! Hai măi, că ești cătană ruginită! Tot nimic scoți pe plisc?

Cezar spunea...

@/m.al,
Hai nu fi narod..ca te faci de rusine..a cata oara??
Nu cunosti tu ca la razbel..functiile sr duc in sus cu o treapta cel putin?
Si apoi..in vasta ta cariera..congolezo-romana..nu ai auzit de colonei pe functie de generali??
Categoric madama girata de tine..se califica cu succes.....
Asa ..logistica...si la logistica in campanie ce facea??
Ai fost servit in vreo aplicatie de o madama..la logistica..sa stai 3 zile cu toate efectivele pe o pozitie inaintata fara pic de apa si mancare??
Cand am reusit o legatura radio cu comandangul Bg.la o1 noaptea..mi.a zis ca poate glumesc
Aveam si o companie de tc...i.am zis ca au pornit aia motoarele sa vina dupa apa si mancare
A trimis.o personal pe madama..cu un orez beton si sarat..
A trebuit sa fac garda personala pana a plecat dkin dispozitiv...sa nu ramana fara pene
Cum mai vorbesti tu din carti..
Aaaa si nu picau..obuze rachete..etc...

Cezar spunea...

#/domnul Dan
Si cand mai mergeti sa.i luati de gat pe guleratii albinosi..sa le ziceti va rog si de m.al....
El cu pensia s.a aranjat..se invarte asa pe la 15 mii..dar vrea si vreo 80 de solde brute neimpozitate ca ajutor ca s.a pensionat
Cu 100 de ani vechime.
Sa.i dea di lui..cs o duce greu...

Iulian Mareș spunea...

Cezar...
Numai în capul tau turmentat funcțiile cresc cu o treaptă, la război!
În rest..., dacă ceilalți mâncau escalop și tu orez, era pt că tu trebuie sa fii constipat la stomac, că și la creier!
Tu confunzi misiunile logistice cu activitatea PGB și nici nu mă mir!
Atât poți! Asta s-a întâmplat pt că ai confundat "participă cu execută" din cadrul cooperării și pt că nu au executat "recunoașterea"!
Kestii de GAZ! 😁😂🤣🤗🤔

Cezar spunea...

m.Ale😂🤣😎
Apropo de astia..CARE PARTICIPA DAR NU SE BAGA...ca la ..coitus intreruptus...erati de toata jena...cand faceam activitati serioase
si cand...mirosea a praf de pusca....
Treceam fix de Pasti...cu coloana de tab.uri prin cate o stana...de atunci terenul patriei trebuia calcat cu senila ..roata...si aveam atata grija sa nu loveim vreo mioara..ca plangea ciobanul si ne lustruia blindajul..de fericire..!!
Intamplator..cate 2..3 mieluti saraeu fix pe usa de evacuare in tab..... 🤣🤣🤣
Acum daca lor le placea armata..nu era sa.i luam cu huooo
Seara dupa ce ne bestelea bine..ca din carte cate un destept ca tine😂😂 il luam cu binisorul
Sefu..facem si noi un foc de tabara la parau sub maidan...participati cu noi.....??
Da baa..dar fara..alcool...
Fara..desigur....
Si cand venea...mielutii rumeniti..un miros
Ramanea masca..
Apoi apareau si cateva marmite cu...bere..
Minunile Domnului sefu..jur a fost...apa
Asa.ca sa ma scutesti cu madamele la logistica😎


Dan B. spunea...

@Aurel:

Tot n-ai inteles mesajul meu, respectiv ca gradul de dezvoltare al Vestului este dat de actiunea anterioara a colonizatorilor in imperii ramase ulterior fara resurse (sub)terane.
Pe de alta parte, dezvoltarea fostelor semnatare ale Tratatului de la Varsovia a fost consecinta unui plan mai mic, asemănător celui intitulat Marshall, caci vesticilor europeni nu le-ar fi convenit o vecinătate saraca, ceea ce ar fi condus la o migratie masiva catre „licurici”. Sper ca ai priceput efortul financiar al fostei Germanii Federale de dupa reunificare, singura la nivel mondia (in acelasi timp, Germania a cauzat dezmembrarea statelor foste socialiste). Nu-i mai putin adevarat ca si atitudinea fata de munca a fost hotarâtoare in dezvoltarea natiilor, cândva comuniste.

Dar ceea ce-ti scapa dtale este discriminarea României fata de state precum Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, s.a., ba chiar discriminarea practicata de UE in interiorul granitelor noastre nationale, favorizat fiind Ardealul. Pur si simplu, intreb: de ce majoritatea investitiilor au fost deturnate catre Ardeal, la indicatia conducatorilor UE? Cui serveste finantarea investitionala in Ardeal, daca nu viitorului sau stapân, statul maghiar? Coldea a fost doar „pionul” strainatatii in restrictionarea constructiei autostrazii Ploiesti-Brasov
Apoi, am relevat ca alocarile bugetare ale UE sunt subdimensionate cotizatiei României (comensurata dupa suprafata tarii si numarul de locuitori), ba chiar si comparate cu cele destinate vesticilor. Am intrebat daca hectarul românesc este sau nu egal cu cel francez sau german, caci conationalii nostri primesc cam jumatate din „bucuria” vesticilor.
Stii cum se numesc aceste fonduri nerambursabile? Da, „fonduri de coeziune”, si, atat cât pricep eu notiunile economice, am inteles ca se urmareste aducerea agriculturii românesti la acelasi nivel competitiv cu cel al vechilor state din UE. Asadar, românul, primind doar 3.000 euro la hectar, in timp ce francezul beneficiaza de 7.000, in loc sa fie invers, cand crezi ca agricultura noastra va fi concurentiala celei vestice?
Asadar, incearca, inainte sa-mi critici opinia, sa te informezi si sa dibuiesti niscai contraargumente!

Ein Stein spunea...

@Dan
Te cam inseli in anumite privinte, statul maghiar face ce face de sute de ani, tine locul de idiotul util in jocul de culise al adevaratilor banditi. Ca un simplu exemplu, cum se poate ca o tarisoara cu nostalgii de imperiu si mai tot timpul flamanda, care nu dispune de petrol nici cat sa unga o roata la caruta sa fie unul dintre marii jucatori, poate cel mai mare, pe piata de petrol si gaze din Europa sau cat tupeu porcesc sa ai sa vii la presedintele Romaniei si sa bati cu pumnul in masa ca nu mai esti lasat sa defrisezi munti intregi. Exemplele pot continua. Daca analizezi cine a detinut puterea adevarata in Romania, Coldea poate este pionul insa daca pomenim si nume ca Kovesi, Maior, Lazar si care or mai fi, care se trag dintr-o anumita zona a tarii pe mine ma face sa cred ca exista o urzeala mult mai ambitioasa si ticaloasa ca aceea pe care ne-o inchipuim.
Haurel viseaza la mici Elvetii, pai daca Ardealului ii era sortit sa ajunga vreo Elvetie o facea de acu cateva sute de ani nu trebuia sa mai astepte pana acum vreun Haurel care a avut o revelatie peste noapte. Populatia romaneasca din Ardeal ar trebui sa nu uite ca inaintasii lor au avut statutul de natiune tolerata, o populatie majoritara inrobita de minoritari prin acelasi tertipuri pe care le incearca si azi. Cine uita istoria risca s-o repete.
Aviz idiotilor utili.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Rămâne cum am stabilit!
Nu-ți trebuie carte sa furi oi, mai ales de către noi! Logistica este mult mai mult decât mâncare!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Subscriu celor scrise și mai adaug ceva, despre care nu se prea scrie sau vorbește...
Caz concret:
-Franta ia fonduri comunitare si pentru programe ce vizează ceea ce ei denumesc "teritoriile de peste mări!"

Dan B. spunea...

@Ein Stein:
Multumesc pentru confirmarea opiniei mele!
Iar cu noile conducte BRUA, cu derivatii din Ungaria, maghiarii isi vor intari pozitia deja autoritara in Europa. Iar cum Germania nu-si uita aliatii din WW1+2, Ungaria nicicand nu va fi admonestata de catre „licuricii” europeni si americani.
Si are dreptate Iulian Mares, Franta beneficiaza de bani europeni si pentru coloniile lor de pe alte continente.

Aurel spunea...

@ Dan @ din stein
Eu nu am jignit pe nimeni ci doar mi-am expus o părere autorizată ,ardelean fiind din tata-n fiu până la stra stra bunici.
Am trăit ca angajat al MAI și în sud ,,am executat multe misiuni și în estul țării și cunosc destul de bine cum sunt așezate economic si social zonele.
Dumneavoastră probabil nu ați fost în ultima perioada prin vestul țării în documentare.Mira-m-as după cum vorbiți să fi trecut vreodată de Nădlac sau Borș doi pași mai încolo că să vă lărgiți orizontul și să conștientizați că una este politica și cu totul altceva conștiința cetățeanului.
Dacă ați trece dincolo ați constată că avem ce învăța de la mulți în toate domeniile.
Garantez că în primul rând nu vă loviți pe șosele.autostrazi , parcări,spitale,etc de mizeria de care te lovești la tot pasul la noi.
O sa vedeți sate aranjate fiindcă prin lege dacă nu îți faci curat in zona ta ,etc vine serviciul public de la primărie și îți face curățenie, îți toaletează gardul viu,pomii ornamentali,etc evident cu obligația de plată a serviciilor oferite la casieria primăriei.
O să vedeți pământurile lucrate și aranjate iar recolta prin grija statului colecționată in depozite frigorifice înființate prin parteneriate publice private de unde se exportă inclusiv pe rafturile și galantarele magazinelor românești incheindu-se astfel feedbackul pe fondurile europene pe agricultură.
La noi min.Daia și guvernul s-a lăudat că a absorbit toate fondurile pe agricultură anul trecut și au fost distribuite prin APIA celor care lucrează pământurile.
Vă întreb,de ce romanul cumpără atât din piețe cât și din magazine doar fructe și legume, etc din import. Unde-i fedbachul fondurilor europene? Nu cumva pe apa sâmbetei? Sau în electrocasnice și alte lucruri cu care fentează cu banii românul organele APIA.
Stiți că ungurii și polonezii au aprobat sa vândă pământ străinilor în limita a doua ha pe când ai noștri l-au pus la liber?
Stiți că un primar de la Ciugud-Alba a obținut fonduri europene și a făcut un amplu proiect urbanistic si este vizitat ca schimb de experiență de majoritatea primarilor din Ardeal,mai ales pentru biroul fonduri europene din primărie unde are 11 angajați pe domeniu.
Credeți că l-a vizitat vreun primar din sud sau din Moldova românească?
Nu.
L-au vizitat in schimb 45 de primari din Republica Moldova interesați de realizările unicat in zonă.
De ce l-au dat psd-istii afară din partid?
Era un motiv faptul că a colaborat cu Dl Iohannis arunci când această conducea asociația primarilor pe zona centru Transilvania?De ce psd i-au pus numai bețe-n roate.
Stiți cumva că toate primăriile din mările și micile orașe din Ardeal cu excepția unei reședințe de județ fără rezultate sunt PNL, populația refuzând alegerea psd-istilor de care nu vor să audă.
Iar la primar oamenii votează omul și nu partidul.
Am scris prea puțin că să înțelegi ceva dar pot reveni cu detalii.
V-ați pus cumva întrebarea de ce inclusiv mulți români care au rupt ceva pe ungurește din vest și-au luat cetățenie maghiară pentru a fi altfel văzuți la angajarea în vest sau pentru a beneficia de acces fără viză la muncă în USA?
Se pare că sunteți străini de mersul lucrurilor și convinși că actualmente se merge pe drumul cel bun.
Încercați să veniți în Ardeal și să explicați cuiva bunăciunile legilor lui Dragnea, Tăriceanu, Olguța și vedeți ce promiți dacă nu sunteți iute de picior.




Aurel spunea...

@ Dan @ ein stein
Că și continuare.
V-ați întrebat vreodată de ce CEC-ul unguresc-OTP BANK a aplicat la economia de piață si are filiale care fac profit și în România
în timp ce CEC-ul Romania doarme in bocanci cu manageri cu salarii peste președintele României cu salariați dezinteresați și slab pregătiți,mai mult rudenii între ei?
V-ați întrebat cum au reușit ungurii și polonezii să impanzeasca țara cu șosele , autostrăzi și drumuri expres din bani europeni?
Știați că majoritatea primarilor PNL din Ardeal dezvolta localitățile pe bani europeni obținuți prin depuneri de proiecte viabile?
Știați că majoritatea primarilor din Ardeal cu primari PNL și -au înființat propriile regii in subordinea primăriei cu care gestionează toate problemele orașelor făcând economii la bugetul local?
Chiar nu știați că banii europeni se dau pe proiecte viabile și nu pe gargară ieftină irosită în ajutoare sociale,etc?
Chiar nu știați că pentru a atrage fonduri europene trebuie sa dovedești seriozitate, să știi să oferi facilități, infrastructură,apa, canalizare,etc?
Câți primari din sud sau estul vasluian au dat o fugă până la Ciugud-Alba să vadă prin ce metodă cei 11 angajați ai primăriei în biroul atragere fonduri europene reușesc să obțină fonduri și să modernizeze o comună în urmă cărei modernizări au apărut și investitorii străini care au creat câteva mii de locuri de muncă cu transport gratuit de la 50 -60km distanță?
Vă spun eu, niciunul din ramura dominantă în zonă psd.
Lor le este suficientă susținerea"tătucului" cu ajutorul social pentru votant.
Mergeți la Oradea să vedeți ce a reușit un primar pnl cu inițiativă pe bani europeni atrași pe model Ciugud-Alba -Sibiu -Alba-Iulia-Blaj,-Tg-Mures.
Cheia atragerii investițiilor constă în seriozitate și oferirea de infrastructură și facilități de desfășurare a activității societății în condiții civilizate, apa,canalizare, salubritate, forta de muncă calificată și serioasă,etc.
Unde sunt asigurate aceste condiții investițiile vin indiferent de regiune.
Așa că lasati-o baltă cu gargara alianței mincinoase și în stare de nimic.
Și nu încercați să dați lecții celor care au realizat ceva scăpând populația de șomaj și mizeria care domina in unele zone aruncând anateme nejustificate drept justificare a unor neadevăruri pe care le susțineți din ură și invidie pe ardeleni și bănățeni.

Ein Stein spunea...

Aurica sintagma de idiot util este o unealta folosita in politica si dezinformare, este o definitie a unui element nu e ceva jignitor. Puterea reala in Romania o detin cei care au catusele, cei care pot aresta parlamentul, guvernul, armata, functionarii publici, administratia, sau ce vrea ea.
Eu doar constatam ce functii au ocupat/ocupa si foarte importanat de unde provin Coldea, Maior, Iohanis, Kovesi, Lazar si care or mai fi, acolo e puterea reala. Daca e sa facem o analiza pe anumite evenimente parca se se iteste o anumita directie, olteanca Olguta a fost arestata si tarata prin tribunale pentru fapte identice pe care le-a comis si Iohanis, culmea e ca pe cel din urma nu la deranjat absolut nimeni nici macar cu un interviu la politie. Sau daca e sa luam de buna ce a spus Ponta ca a fost chemat la ordin de catre Coldea si i-a interzis sa construiasca nu stiu ce autostrada iar e un indiciu ca lucrurile merg intr-o anumita directie. Faptul ca functionarii publici cu atributiuni in domeniul atragerii fondurilor europene si investitiilor in infrastructura sunt pur si simplu terifiati sa puna semnatura pe un document de frica catuselor iar e un indiciu. Culmea e ca functionarii din Ardeal cu aceleasi atributiuni nu au nicio spaima pe aceasta tema doar celor din Oltenia si Moldova li se intampla necazuri. Oare de ce? E functionarimea din Ardeal mai curajoasa sau mai cinstita? Nu cred si nu trebuie sa fi foarte inteligent, ajunge sa fii ardelean, sa pricepi ca aici e ceva in neregula. Vorbesti de Ciugund, ia fa un exercitiu de imaginatie si muta intreaga comunitate din Ciugund in Oltenia sau Moldova sau oriunde in afara de Ardeal, crezi ca va mai aparea "miracolul" de la Ciugund sau vor infunda puscariile pentru abuz in serviciu, coruptie sau alte alea? Ardealul s-a dezvoltat in perioada in care la conducere a fost si este PSD-ul, pur si simplu nu inteleg ce te nemultumeste, vrei schimbare? Se poate si asta.
Administratia din Ciugud este in proportie de peste 90% PSD-ista si numai in mintea ta primarul a fost exclus din PSD, au facut lucruri minunate pentru ca au fost lasati sa faca ceea ce nu prea se intampla in celelalte provincii. Vrei mici Elvetii? Ia-ti gandul, marile puteri nu vor accepta de buna voie niciodata asa ceva, pentru ei tot roman, polonez sau bulgar vei fi adica natiuni de mana a treia. Doar o Romanie puternica si determina ii va forta sa ne ridice la statutul de natiune de mana a doua, exclus mana intai, alaturi de Ungaria, Cehia, Slovacia. Ca mica Elvetie sau mica Japonie niciodata, d-aia au sprijinit statul mafiot si zazania intre provincii. Important e sa pricepi dar ma indoiesc, in afara de indoctrinare iti mai trebuie si altceva.

Ein Stein spunea...

Am tot vazut si in presa, TV, site-uri despicarea firului in patru despre pildele biblice in dodii date de Coldea, cine ar fi Iuda. Am scris in nenumarate randuri, nu exista stat paralel ci stat mafiot. Mafia este organizata in jurul ideii de Cosa Nostra care se traduce "cauza nostra" si ar fi foarte important de aflat care e cauza pe care a tradat-o Iuda lui Coldea si nu cine e Iuda. Abia atunci se va face lumina si vom putea sa evitam intoxicarile idiotilor utili. Fiat lux!

Iulian Mareș spunea...

Stein
Cauza este națiunea căreia i-am jurat și acum este dovedit sperjurul!

Dan B. spunea...

@Aurel:

Sa stii ca nu puteam sa-ti dau o replica mai buna decât cea a colegului „Ein Stein” si, spre deosebire de dta, cunosc firea umana a diversilor români din regiunile istorice. Intâmplator, prin natura serviciului, am „batut” țara de la N la S si de la E la V, drumurile mele adeseori intersectându-se cu cei neaosi, civilii, deci nu numai cu militarii din U si MU Av, Pst, R si Art a.a., Rdlc, dislocate pe intreg teritoriul national, ca sa nu mai amintesc de Cdm MU Ta si Op, incl. zonele lor de resonsabilitate pe timpul diferitelor cooperari.
Desi nascut in Bucuresti, am si origini rășinărene, adica din „leagănul” civilizatiei ardelene. Asadar, printr-un concurs de imprejurari, profesia mi-a oferit ocazia sa cunosc specificul diferitelor personalitati din regiunile istorice, nu numai sa fiu, la propriu, cu capul in nori. Si „batut in cap” sa fi fost, tot beneficiam de o acumulare de cunostinte, concluzia fiind ca am fost norocos in ceea ce priveste destinul, cu laturile sale, social si profesional.
Inclin sa cred ca ai inteles ca nu pot fi catalogat ca necunoscator al firii umane de ici si de dincolo, Asa cum ti-a precizat colegul, ardelenii au fost favorizati de catre „licurici”, orice tentativa de omogenizare a populatiei românesti fiind sortita esecului, cu complicitatea factorilor decizionali de la diferite niveluri ale autoritatilor centrale si locale.

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
N-ai să vezi la regățeni ură pe ardeleni...ăia care au mai rămas, după migrația masivă a regățenilor în marile obiective economice dezvoltate în Transilvania în timpul lui Ceaușescu.
Culmea este că se fudulesc și se cred superiori regățenilor tocmai urmașii oltenilor, muntenilor și moldovenilor stabiliți în Ardeal.
Vechii ardeleni, cei care au luptat pentru unire, prețuiesc românismul care i-a eliberat de sub stăpânirea cezaro-crăiască.

Iulian Mareș spunea...

Aurica,
Tu kiar ai fost ofițer în MAI?
În România, zici? 🤔
....nu știu de ce, dar am îndoieli!
Mi-o fi scăzut al 6-lea simț?
Mă tem că nu!....pute aproape a șovinism! Ia-te de mână cu Boia și câțiva dacologi!

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Aveți dreptate.
Ne organizam și împreună o tuleam de la serviciu la meciurile Craiovei maxima.
În Ardeal a fost industrie și înainte de Ceasescu.Mai puțin pe la olteni.
Universitatea din Craiova înființată doar in timpul lui Mihai prin decret regal.Tarziu rau!
@ein stein
Pe lângă anumite considerente Politice.Tutea a spus și mari adevăruri vericate în practica de zi cu zi care de multe ori nu convin mai ales stăpânilor contemporani.
Plecând de la citatul"Democrația este sistemul social care face posibilă existența idiotului alături de geniu" pot să spun că eu cred în spunerile lui Ponta exact cât în ale Elenei și ale marinarului marinat in apă sărată.
La un moment dat își admonesta prietenul Dragnea zicandu-i "la ce are nevoie de atâta domeniu la Alexandria când el Ponta se mulțumește să locuiască într-un apartament.
Numai că admiratul d-voastră Ponta a uitat să spună publicului TV că are sechestru pe una din cele două vile superbe aflate pe aceași curte la paradisul Corbu.
Ein Stein ,eu am constatat că în general dezvoltarea este adusă în general de mediul privat care se zbate șă-si facă existenta cât mai la nivelul exigențelor oferind producție,produse și servicii.
Plus urbanistic primării cu inițiativă și știutori de atragere de fonduri și investiții.
Politicul are un rol limitat în aceaste legi naturale.
Că atare țara și Ardealul s-au dezvoltat prin aceste inițiative și nicidecum prin aportul PSD,PNL,și alți ciumeți profitori.
Faptul că unii sunt mai rutinați cu practicile vestului prin apropiere și influența nu-i un motiv de condamnare a celorlalte regiuni care nu au avut aceste privilegii.
@ Dan
Să înțeleg că sunteți peste poporul de rând de pe blog și că ar trebui să vă credem mot a mot in afirmații?
Legat de cunoașterea zonelor folclorice cred că trebuie să mai vizitați in oglindă cel puțin Blajul și Videle.
Pe la televizor un cdant de Școală militară cu tradiții plecat pe teren pentru recrutarea de candidați spunea că tinerii din Ardeal nu se mai îndrepta spre școlile militare de maiștri militari și subofițeri , majoritatea candidaților fiind din celelalte două zone pe care după cum spuneți le cunoașteți în amănunt.
Vă puteți răspunde de ce se întâmplă acest fenomen?
Nu cumva la mijloc o fi tot factorul economic, antreprenoriatului și alte facilități vizibile prin trecerea puțin a graniței spre vest?
Credeți că ăștia care au prins gustul banului prin muncă dincolo antreprenoriat sau castig bun intr-o multinationala ardeleana în folosul propriei familii se mai duce la răspundere și stres pentru un salariu la nivelul unui cf de funcție egal cu 2, maxim 3 la răspundere cât casa și stres pe măsură?

Dan B. spunea...

@Aurel:

Prin raspunsurile tale adresate colegilor, dai suprema dovada a prostiei, in sensul ca nu pricepi ce se intâmplă sub ochii tăi.
Dac-ai mai fi lecturat câteva dintre comentariile mele la diverse postari, ai fi aflat că nicicând nu mi-am asumat merite necuvenite, iar comentariul meu releva sansa, oferita mie profesional, de a-mi cunoaste concetatenii domiciliati oriunde-n țara asta.
Astfel pot sa fundamentez superioritatea mea in ceea ce priveste cunoasterea umană, comparativ cu dta, care ai avut un areal limitat de cunoastere, specific micimimii functiei avute.
in alta ordine de idei, suportabilitatea regimului militar este mai ridicata in rândul oamenilor defavorizati de soarta, obisnuiti cu privatiunile vietii lor.
Ca să pricepi asta, iti voi oferi un exemplu similar de genul:
In fiecare an, desi nivelurile de retribuire sunt oarecum identice, institutiile de invățământ ale MApN si MAI au cotă concurentiala diferita, caci „sfânta spagă” primeaza in stabilirea optiunii profesionale.
Si, uite așa, numai spaga ii aduce pe tineri intr-un domeniu pentru care nu au chemare, lipsindu-le afinitațile pentru cariera de polițist, calitatea prestarii viitoare a acestei munci fiind adeseori precară.
Partea proastă este ca si dta, care ar fi trebuit sa cunosti firea umana a subordonatilor, (succesul unui sef este conditionat de cunoasterea personalitatii celor păstoriți si de spiritul pedagogic al acestuia) ai dat chixuri in domeniul profesional, caci este evidenta limitarea dtale la o functie de nivel redus.
Rog sa-mi fie scuzată aceasta interventie, partial emisa, cred eu, cu asentimentul colegilor Huhu si Ein Stein!

Aurel spunea...

@ Dan
Supozitiile d-voastra în materie de "superioritate" i-au năucit cred până și pe domnii @ein stein și@Huhu Rezea.Ce să mai zic de respectabilul domn Karadeniz.
Părerea mea este că această autosugestie in privința"superiorității personalității d-voastră"ține doar până la hotarele domeniului in care ați sau încă mai activați.
Dincolo este realitatea.
Mediul cazon de regulă te cam rupe de ritmul și realitățile vieții cotidiene cu toate ale ei.
Misiunile executate ca mine MAI-st in sprijinul prefecturilor precum și cele de îndrumare și control în diverse instituții de stat sau private începând cu instituții guvernamentale, primării, instituții școlare,organe silvice, societăți comerciale,etc mă pun în situația să afirm că nu mă pot declara"superior""nimănui in ziua de azi când dai peste școliți cu facultate peste tot și nici nu pot acționa prin vorbe și fapte în acest sens.
Stiți că există chiar o zicală din popor care spune că,"cu cât cercul se mărește aria de cunoaștere este mai mare și mai diversificata".
Că atare vă repet, imperativele d-voastră cu"ești prost,ai lucrat la nivel mic,eu sunt cel mai cel din parcare" sunt valabile până la poarta domeniului d-voastră.
De aici încolo vă demolează in ziua de azi "superioritatea" orice țăran inteligent care știe mersul lucrurilor și să facă bani din orice.
Poate nu ați avut ocazia să stați de vorbă cu oamenii gospodari ai satelor să vedeți ce inteligenta nativa și cum cunosc legile și mersul societății de nu-i întorci și vrăjești cu orice gogorițe.
Până la a vă da "superior" în fața rășinarenilor din care vă trageți sau în fața celor care nici macar nu le cunoașteți traseul profesional sau interferențele profesionalele cu unele medii drum lung și bătătorit.
Până atunci să știți și d-voastră și @ ein stein,@ Mareș că hulitul de domniile voastre procuror general Lazăr este cel care s-a bătut cu detectorii de metale și instituțiile internaționale recuperând o mare parte din tezaurul dacic între care și vestitele brățări dacice ,toate vizibile la Muzeul Aurului.
Fiind cu serviciul în zona fierbinte Alba-Hunedoara știu pas cu pas mersul recuperărilor printre ghiarele mafiei politice psd-iste care domina și dirija zona de la Deva.
Și asta poate însemna o acțiune care să permită cunoașterea lumii reale mai mult decât cunoașterea oferită de mediul cazon.
Despre astfel de cazuri nu vă informează din păcate mediile d-voastră de inspirație .
M-aș bucura să înțelegeți că nu sunteți superior nimănui și să încetați cu calificativele nejustificate la adresa oricum nu vă cade bine prin ce conțin comentariile expuse.

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Ai postat de multe ori aici, dar ai fentat permanent tema topicului.
Si tăcerea este un răspuns pentru cei care doresc să-ți citească orientările și convingerile.
Pe oameni ca d-ta nu se poate baza viitorul acestei țări.
Ești un trișor...ca și personajele statului vertical pe care le aperi.
Kovesi consideră că nu este tradare să te întâlnești pe ascuns cu un oficial francez, dar este sub standardele ei de democrație să se prezinte în fața unei comisii parlamentare.
Bulă de Alba Iulia s-a trezit cercetat de Inspecția Judiciară după declarațiile necontrolate despre înalții demnitari penali din Comisie.
Aviz și celor care-și permit asemenea epitete pe blog.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu te aventura în afirmații generalizatoare.
Scade un sfert din pensia în plată si vezi ce pensie aveai în anul 2012, pe vremea iubiților d-tale pedeliști.
Ti-ai pus vreodată intrebarea care este diferența între 5% din solda de 1500 lei și 5% din solda de 5000 lei? Ca să nu mai vorbim de 10,5% sau 25%...

Leo spunea...

Iar acum , sa mai scada si 8% cu cat a scazut puterea de cumparare din ian 2017 pana in prezent. In ceea ce priveste inflatia ne-a trimis in urma cu 5 ani , in iunie 2013 a mai fost 5% inflatia. Si toti sunt de vina , BNR-ul , INS-ul , UE-ul Serviciile , PNL-ul , USR-ul , numai ei nu sunt. O banda de impostori care nu stiu nici sa citesca : auzi 20 ; 20 in loc de 2020....Si toti ceilalti sunt de vina inclusiv valurile din port.

Dan B. spunea...

@Aurel:

Ti-am relevat peregrinarile mele profesionale pentru a pricepe ca, involuntar, le-am „asortat” cu cercetarea sociala a celor cu care mi-am intersectat drumurile si interesele mele ca militar.
Asa cum eu mi-am dorit sa cunosc firea umana a interlocutorului, pentru o mai buna cooperare sau colaborare in domeniul militar, tot asa si dta, insa scopul fiind diferit, acela de a-i comensura averea cetateanului si „deschiderea” sa la a-si deschide punga intru „stimularea” politistului pe timpul indeplinirii atributiilor de serviciu.
Modul juvenil si superficial al gândirii si logicii dtale te situeaza tare departe de „podium”, adica de locul oarecum apropiat mie, caci ii simt proximitatea, fără a-l vedea.
Desigur, superficial in lecturare fiind, ai inteles ca m-as fi „dat superior” fata de rasinareni, fara a intelege ca sunt mândru de originile mele paterne, locul care a dat umanitatii politicieni, oameni de cultura, s.a. Wikipedia precizeaza „Rășinariul ("așa cum este" - Nicolae Iorga) se înscrie în ierarhia satelor românești din Ardeal, care este în mare parte o istorie de "sate și preoți". La cumpăna veacurilor, deși vremurile au fost grele, comuna a știut să-și păstreze coloratura sa proprie, reușind să-și mențină tradițiile.”
Ăsta a fost si motivul pentru care mitropolitul Ardealului, Andrei Saguna, a dorit sa fie inmormântat aici, unicul sat locuit exclusiv de catre români, din arealul sau.
Iar in legatură cu proslavirea lui A. Lazăr, nu crezi ca exagerezi, cu atât mai mult cu cât, preventia ar fi fost mai benefică decât asa-zisa „reparatie” cu reintegrarea brățărilor dacice la Muzeul Aurului? Adică, au disparut bratarile dacice (nu alea pe care le „fluturi” pentru consistenta spagii solicitate) din cauza superficialitatii unora ca dta, insa efortul lui Lazar, conjugat cu al politistilor, a facut posibila recuperarea? Mi-ar fi jenă să mă laud cu asta! Dar, dacă ati fi recuperat tezaurul dat in custodia rusilor, .....
Află de la mine ca „mediul cazon” in care m-am „scaldat” (terestru si aerian) a fost mult mai ozonat decat cel toxic, frecventat de dta.
Eu inchei disputa cu dta, in final arătându-ti că persiflarea colegilor este o componenta permanenta in propriile comentarii, iar astă tară de personalitate a dtale a indus acest „duel” intr-o pagina care are un alt subiect spre dezbatere.
Iti recomand ori s-o „lasi mai moale”, ori să demarezi autoexcluderea din „mediul cazon” al blogului!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Te-am rugat să-ți mai filtrezi sursele de informare ca să nu-ți otrăvești inutil sufletul.
Acum am descoperit și site-urile citite de amicul tău intr-ale politicii, Stelian P. Acolo nu lipsește cuvântul borfași, adresat psd-istilor, din titlurile majorității ”stirilor”
Crezi că in anii in care basescu-boc nu a indexat pensiile era inflație negativă... ca în 2016?
Când ești toropit de ură impotriva cuiva exagerezi și gesturile sale cele mai nevinovate.
Mare greșeală la Viorica văzută de antipesediști pentru că a citit 20...20! Ce să zic!!!? Râd cei care pronunță cafia în loc de cafea.
Citirea grupată a cifrelor unui număr este o obisnuintă, nu zic că este corectă, la cei cu studii tehnice, in IT și în telefonie.
Ai vazut cum citesc frantujii numerele 70 și 90?
sase zeci zece
patru douazeci zece

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

Aurica este evident ca nu se poate inchega o discutie bazata pe argumente si fapte cu tine, tu le stii pe ale tale. Spui si faci numai lucruri ilogice, crezi tu ca daca Ponta ori Dragnea dobandeau averile ilegal ii ierta cumva Slujirea? Chestiile cu mediul privat care face dezvoltarea si alte alea, iti spun opreste-te tu ca fost militian nu pricepi cum functioneaza astfel de lucruri, ani de zile ai fost platit de statul comunist sa strivesti orice initiativa de genul asta. Am mai pus aceasi intrebare altui nomenclaturist comunist care mai frecventeaza blogul si spune numai prostii, cand ai fost onest fata de tot ce scoti pe gura, atunci sau acum? Ca o simpla curiozitate a mea, cum le spuneati voi militienii pe vremea lui Ceasca celor cu initiativa de afaceri tot bisnitari sau foloseati vreun argou cunoscut doar de voi?
Vad ca ocolesti ipotezele despre statul mafiot discutate de mine si Dan. Stai linistit! Am sa le reiau, nu pentru tine ca oricum nu intelegi mare lucru, mai sunt si alti cititori.

Aurel spunea...

Domnule Huhu Rezea,
Vă mulțumesc pentru amabilitatea de a publica comentriile mele chiar dacă au fost ceva procent pe lângă topic..
O să fac o pauză nu înainte de a vă ruga sa ne spuneți și nouă cu cine ar trebui să meargă țara asta înainte dacă cu ideile și criticile mele nu se poate.
Cred că așteaptă răspuns la această întrebare și cei cu care parcă aș fi în aceeași tabăra precum respectabilii domnii cu picioarele pe pământ și ancorați în realitate Leonard fondator al lozincii Fur și mint,Stelian, Karadeniz,Iceparu, uneori Gigi și alții precum avianic si tigri 3 care au mirosit șarlatania găștii "fur și mint".
Mă simt obligat să vă reamintesc că la toamnă când veți culege fructele actualei guvernări precis împreună cu cei care vă susținut o să lucrați cu"miinile curate" mai ales că bugetul alocat este dus la maximul admis 3% iar ministrul de finanțe dă târcoale pe la pilonul 2 pentru a face rost de bani deși economia"duduie" și s-a făcut și transferul de contribuții.
@Dan
Cu respect vă rog că atunci cînd faceți referire la lucruri pe care nu le stăpâniți să vă documentați in amănunt înainte de a lansa comentarii și afirmații fără susținere.
În rest numai de bine și mult succes in mediul d-voastra cazon .

Ein Stein spunea...

@Dan
Pierzi timpul degeaba cu Aurica insa nici pe departe nu e o risipa de energie, sunt si alti cititori ai blogului care pot considera utile discutiile. Am incercat mai tot timpul se expun faptele si sa ii las pe ceilalti sa traga singuri concluziile indiferent care sunt acelea. Fata de ce am scris intr-un comentariu anterior mie imi sare in ochi polarizarea puterii pe o anumita directie cu un scop bine definit. Am mai constatat si sper sa nu fiu singurul, cum PNL-ul a fost confiscat de fosti militieni, vamesi, securisti, nomenclaturisti, analfabeti si altii de genul asta, la fel de importanta o alta constatare modul cum conducerea PNL/PDL a fost epurata de toti cei care nu erau din Ardeal. Figuri politice foarte puternice cum erau Antonescu sau Tariceanu pur si simplu au fost azvarliti in afara partidului fara nici cea mai mica explicatie. Cum a ajuns la conducerea partidei PNL/PDL romanul Orban alias Sica Mandolina e un mister. Cred ca nu sunt singurul care a observat ca ori de cate ori se incearca vreo masura de destructurare a statului mafiot partida galben portocalie e complet impotriva indiferent care sunt argumentele. Una peste alta ma bucur ca nu sunt singurul care a constatat existenta unui stat mafiot care actioneaza impotriva intereselor statului roman cu un profund caracter antiromanesc, cu o puternica activitate de deturnare a fondurilor catre o anumita zona geografica in detrimentul celorlalte, un stat mafiot care are ca si coloana vertebrala puterea catuselor. Punand lucrurile cap la cap mie imi rezulta o triada: Presedintie, servicii, procuratura plus constatarile dintr-un comentariul anterior. Intreb eu, oare ma insel? Oare e benefica aceasta triada? Este legala si constitutionala? Cine sunt cei care au infiintat aceasta triada? Oare doar austriecii sunt la originea ei sau sunt si alti licurici?
Si mai intreb eu care e cauza tradada de Iuda lui Coldea?

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Eu spun cu cine simpatizez si nu cer numanui să procedeze la fel.
Din păcate mulți rezerviști se feresc să recunoască direct cu cine simpatizează...lasându-ne să deducem doar din ce critică.
La viitoarele prezidențiale este posibil ca turul 2 să se desfășoare între cei doi lideri ai actualei coaliții de guvernare.
Este suficient ca 8-10 procente dintre pesediști să voteze în turul 1 cu Tăriceanu pentru ca acesta sa intre în turul 2 alături de Dragnea.
Cam așa s-a întâmplat cu Vadim în 2000, când a iesit pe locul 2 în detrimentul candidaților dreptei.
Vedea-te-aș votându-l pe Tăriceanu, ca să nu iasă Dragnea :);)

Stelian P. spunea...

@Huhu
Inteleg ca e musai s-o aparati pe doamna Dancila dar in chestia cu 20.20 cred ca abuzati in explicatii de sustinere.
Chiar si un copil de gradinita stie cum se pronunta anul respectiv si am multe cunostinte care lucreaza in IT si in alte domenii tehnice dar asa ceva nu am mai auzit. In plus noi avem gramatica noastra nu lucram dupa gramatica limbii franceze.
20.20 ar fi de ris dar din pacate e de plins.

Dan B. spunea...

@Ein Stein:

Ma bucur ca se armonizeaza comentariul dtale cu opiniile mele.
Ceea ce n-a inteles preopinentul nostru este ca eu, spre deosebire de Huhu, nu fac partizanat politic, in timp ce colegul nostru este un fervent sustinator al institutiilor fidele ocultei mondiale, care nu agreaza dezideratele românilor. Parchetelor, instantele judiciare, CSM, SRI, ba chiar si ministerele sunt „populate” la vârf cu jigodii provenit majoritar din Ardealul maghiarizat (deh, „pădure fara uscaturi...”), toti fiind discipolii lui Iuda, dar nu cel inchipuit de Coldea, o alta jigodie, care n-a gândit româneste nicicând.
Incerc sa realizez motivatia pentru care unii precum Kovesi si Coldea au fost decorati de catre alte state decât România si nu gasesc decat sustinerea intereselor straine in detrimentul celui românesc (nu cred ca SRI ar fi dat de urma unor teroristi ce ar fi actionat pe teritoriul statelor lor sau ca DNA ar fi identificat si priponit un grup organizat, care ar fi finantat si pregatit acte ostile in „democratiile consolidate” americane si occidentale).
Regret ca tocmai unii ardeleni sustin teoriile revansarde ale extremismului maghiar, ca tocmai autointitulatii reprezentanti ai intelectualitatii românesti subevalueaza pericolul destramarii statului român.
Azi, ma confrunt cu restrictionarea la publicare in FB a opiniilor mele antiamericane, sustinute cu multiple argumente, fara ca eu sa promovez opinii pro-ruse.
Incerc si aici sa devoalez intentiile ocultei mondiale, astfel:
In jurul anului 2030, se finalizeaza disolutia statului român, cu complicitatea altor „iudei” decat cei inchipuiti de marele IUDA- COLDEA, România fiind un teritoriu bogat teran si subteran, „dotat” integral cu diversele forme de relief. Ardealul va ajunge la unguri, Banatul la sârbi (nu ne-au iertat pentru facilitarea bombardamentului american), Moldova va fuziona cu republica de dincolo de Prut, iar Muntenia si Dobrogea vor deveni teritoriul statului evreu, interesat de a scapa din strânsoarea araba si de zona deșertică a actualului areal.
Desigur, nu am uitat Oltenia, unde staborul va prelua rolul instantei supreme, fără ca una asemeni Lidiei Stanciu sa-i preia sefia.
Si, uite asa, catre acel an, „aureii” vor fi complicii rapturilor teritoriale, consecinta fiind disparitia statului român. Bine ca varsta actuala nu-mi va permite sa fiu martorul acestor triste evenimente ale natiei române, caci m-ar lovi apoplexia din cauza neputintei!

Dan B. spunea...

Dupa cum se stie, ne aflam in preajma verdictului lui Iohannis privind demiterea Lulutei.
Si, in aceste conditii, cine credeti ca apare grohaind, la RO TV, in apararea ei? Desigur, Tr Basescu, inca „stapanul” ei, caci exista o teama reciproca, fiecare dintre ei avându-l pe celalalt la mâna cu fapte ce fac obiectul codului penal.
Matrozul a recunoscut ca mdm Kovesi merita demiterea, insa îi recomanda lui Iohannis sa astepte rezultatul anchetelor Inspectiei Judiciare. Chipurile, sa fie invinuita pentru diferite infractiuni si inculpata de catre Parchetul General, condus, zic eu, de oricine, numai de A. Lazar nu. Asadar , sa-si incheie mandatul ca sef al DNA.
Deci, Basescu ii cere lui Iohannis sa-si asume interesul national prin mentinerea in functie a nemernicei, una dintre pupilele fostului presedinte.
In aceeasi emisiune, fostul presedinte sustine in continuare ca referendumul din 2012 a „beneficiat” de cca 2 mil voturi falsificate in favoarea demiterii sale, ba si chiar ca detine sute de probe in acest sens. Faptul ca un cetatean detine probe privind savârsirea unor infractiuni, dar nu sesizeaza Justitia asupra existentei acestora, nu se considera COMPLICITATE?
Personal, eu cred ca acestea au facut obiectul dosarului in care a fost condamnat Dragnea, ca instigator, nu si faptasii, ceea ce induce ideea ca probele respective au fost, de fapt, „apa de ploaie”.
Nu spunea Basescu, cândva, ca el stie tot? Cum i-o fi scapat existenta protocoalelor SRI cu toate institutiile statului?

Dan B. spunea...

@Huhu:

Te rog sa ma dumiresti, Aurel si Stelian P nu sunt una si aceeasi persoana? Sau n-or fi frati, macar dupa tatal lor, probabil militian si el?
Au slujit acelasi sistem mafiot si acum „atenteaza” la sanatatea mea mentala?
Astia doi cred ca sunt reprezentativi pentru familia ocupationala a MAI, iar cum cred ca au facut si prozeliti, ......

CEZAR spunea...

@/Domnul Dan..,
Cu disolutia asta ..cam exagerati..parerea mea !
Romanii si nu numai au ceva din comportanentul cainilor..se mai sfasie intre ei . dar cand apare lupul..toti actioneaza in directia buna..
Si apoi..nu luati in calcul INTERESELE MAJORE ale marelui licurici si partener strategic...!!
Ar vrea ei sa investeasca in flancul estic NATO...intr-o tara in disolutie ??? Ma indoiesc ...mai ales de cand Turcia ..si-a dat arama pe fata !!

CEZAR spunea...

In ceea ce-l priveste pe domnul basinescu...,
Inca nu-i cunoasteti strategia ...???
Tot timpul , de cand era primar in capitala ..miticilor(sic!)...am fost ULUIT cum duce de nas niste persoane cu creer la purtator ..folosind niste strategii simpliste..grobiene..de ,mai mare rasul!
Acum la fel..incearca sa acopere rahatul pe care l-a creat ..si l-a dezvolta - folosit in 14 ani ..ce-i greu ..??

Dan B. spunea...

@Cezar:

„Lupul”, despre care vorbesti, si-a facut simtita aparitia imediat dupa 1990, insa, dupa multi ani de „amusinare”, a „muscat” timid la inceput, iar lipsa consecintelor punitive pentru el, i-a „catalizat” simtul „rabic”, „ranile” României fiind mortale.
Ceea ce-i regretabil este ca „lupul” si-a gasit prozeliti printre „cățelușii” aserviti cauzei „fiarei”, care au „hăituit” „mioara ” carpatina exact in calea ei.
Iar cum afacerea lui Dan Condrea a fost falimentata, nici macar a lui „apa de ploaie” nu mai ajuta la „dezinfectia” românilor afectati de „muscatura” „lupului”.

In ceea ce-l priveste pe Basescu, te asigur ca, in cele 6 buletine de vot (2-primarie,2-presedentie, 2-referendum), nicicând nu am aplica stampila pe numele derbedeului.

Aurel spunea...

@ Dan
Apocalipsa nu vine chiar funcție de previzibile dumneavoastră.
Și LOV a spus cu toată convingerea că nu vor scădea salariile și uite că nu fuse chiar așa.
@ ein stein
Din câte știu Romania a trecut la economia de piață care are regulile ei bazate pe cerere, ofertă.Si intenția de maximizare a profitului.
Decizia unde și cum se investește se ia din câte știu în consiliile de administrație.
Nu cred că,Coldea a luat decizia în consiliul de administrație al concernului german "Continental" că să-și amplaseze unitățile de producție în primă fază la Timișoara și Sibiu apoi la Iași a treia unitate de producție.Din câte spunea pe Pro TV directorul general al firmei ei investesc acolo unde li se oferta condițiile de infrastructură și forța de muncă pregătită care să facă față, eventual din centre universitare cu un oarecare renume.
Ori Ardealul a avut încă din comunism centre universitare și învățământ primar și superior în centre precum Cluj Napoca, Timișoara, Hunedoara,Oradea,Sibiu, Brașov, Baia Mare,etc ca să nu mai vorbesc de școlile profesionale care nu au fost desființate prin aberațiile Androneascai, școli care funcționează și azi peste tot ,crează forță de muncă calificată care duce la atractivitate pentru investitori.
Pentru ca să vezi astea nu trebuie să caracterizezi pe cineva că fiind"milițian".
Economia de piață are regulile ei si de adaptează din mers la predictibilitatea legilor oferite de statul în care își desfășoară activitatea.
România a existat și va exista și înainte de Coldea, Kovesi, etc și va exista și după aceștia. Cum a fost știm, cum va fi în viitor vom vedea.
@ Huhu Rezea
Cea mai frumoasa epoca pentru politicieni, judecători, polițiști va fi în mod sigur cea în care nu se vor simți, urmăriți, ascultați, etc in timp ce milioanele de euro vor bate la ușa lor în scopul favoarea de a scăpa de mână legii și a deveni intangibili.
Atunci vor putea trai în liniște bunăciunile statului mafiot.Va fi o ferie în mijlocul căreia vor așeza statuia lui Dragnea , .Tăriceanu votați de d-voastră și eventual a celor de la A3 și Ghiță TV.
Regretabil că Blaga și Boc nu au depus încă contestație împotriva celor care i-au cercetat prin"abuz"și fals.
Lipseau din corul infractorilor dibuiți.
Sau fiind ardeleni or fi mai cinstiți și și acceptă vinovăția?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian P și @Aurel
Beți domnilor câte o ceașcă de cafia... ca să vă liniștiți cu privire la gramatica Vioricăi!

Aurel spunea...

@ Leonard
Felicitări.
Sunt foarte incantat de postarea îl legătură cu posturile de televiziune pe care le parcurgeți pentru a fi bine informat.
Și eu practic același sistem însă pentru a mai scapă de frecvente cardio neregulate mă uit frecvent pe postul de televiziune"EUROSPORT 2" urmărind cap-coada tururile cicliste desfășurate în Europa.
Nu urmăresc in mod special cicliștii ci urmăresc in mod special traseul, modul în care sunt amenajate șoselele și alte drumuri pietruite printre holdele de cereale, terenurile amenajate și gospodărite ,satele și orașele prin care trece caravana.
Vizionând aceste trasee , inclusiv cele de la altitudini de peste 2000 de metri îmi dau seama că nici în 100 de ani nu ajungeam la gradul de civilizație urbană și rurală la care sunt ei .
Nu mai vorbesc de mentalități, eficiență, progres,etc.
Recomandat pentru relaxare cardio și eliminare stres generat de politică acest post și d-nilor @ Huhu Rezea,@Dan,@ ein stein,@Mares ,etc doar pentru a vedea pe unde sunt alții și la ce nivel de trai și gândire suntem noi după ce am risipit maldăre de bani pe ineficiența și politica ajutorului social aducător de voturi.
Avem dreptul să tânjim și noi după așa ceva și să le deschidem ochii celor care cred că actualele politici duc înspre așa ceva indiferent daca sunt promovate de PSD,pnl sau alți aflați în treabă tot din categoria Fur și mint.
Tot la doi ani din ce pot pune la o parte îmi satisfac plăcerea de a fi spectator la cursa de F1 de pe Hungaroryng,ceva încântător.
De ce la noi după câți bani am risipit nu avem decât șosele și autostrăzi cu gropi?
Dacă sunteți pasionat mi-ar face plăcere să vă invit la un asemenea spectacol de forță îndemînare,tehnologie și nu în ultimul rând de adaptare la lucruri și realizări de bun gust.
Când vezi și îți dorești ce vezi in turul ciclist ca imagini ale satelor, orașelor,etc și pe circuitul de F1 nu poti să nu critici medievalismului din politica românească acceptând idei vasluiene sau Videle-ne.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Va rog sa-l lamuriti pe domnul comandor ca nu mai poate atenta nimeni la sanatatea mentala a domniei sale. Faceti-l sa se simta mai putin agresat si sa priveasca lucrurile mai de la nivelul solului. Cred ca are tuburile Pitot infundate.

Fie si cafia daca asta credeti ca e comparatia cea mai potrivita. Sper insa dupa cum decurg lucrurile in prezent sa nu fie nechezol in viitorul apropiat.

Huhu Rezea spunea...

Aurel
Din aceleasi motive urmăresc si eu Vuelta, Giro sau Le Tour. Pentru peisaje şi pentru a mai revedea locurile prin care am trecut.
Cursele cicliste parcurg sosele asemanatoare cu cele ale noastre. Diferenţa faţa de noi este că aceste şosele sunt unite de autostrazi.
Au românii o boală de a subevalua tot ce este românesc, mai puţin alimentele, ... ceva de speriat.
Occidentalii apreciază peisajele din România când ajung aici, trecând peste contrapropaganda facută de cele mai multe ori de români.
Slavă domnului că „civilizația” nu a pătruns în toate colțurile țării.
S-a încercat și cu cafia de Timișoara sau de Cluj și tot gust de nechiezol am simțit.

@Stelian P.
Cafia se asortează cu nechiezol! Fie ca e de Timișoara, fie că e de Cluj, Sibiu sau Arad.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Am precizat anterior ca inchid dialogul cu nătărăii despre care faci amintire, caci orice argumente le-ai aduce, o tin tot pe-a lor, la modul bovin, nici „hais”, nici „cea”. Ba, unul dintre ei, este „plecat cu sorcova”, caci, afirma el, „Apocalipsa nu vine chiar funcție de previzibile (n.m.: „previziuni”, nu „previzibile”) dumneavoastră”, uitând ca o previziune este verificabila la momentul inclus in ea, nicidecum anterior. Dacă se intâmpla mai devreme sau mai târziu, previziune este confirmata doar partial, intrucât anul prezis a fost devansat sau amânat. Mi-aduc aminte ca in 1990 militam pentru o trecere abrupta de la MILITIE la POLITIE, dupa tipicul uzitat la disparitia CI-stilor din noua structura a SRI, unde acestia erau dascali pentru noii veniti (si asa, cateva din obiceiurile proaste ale profesiei au fost transmise proaspetilor „elevi”, dar nu se putea altfel). Cum militienii au devenit, peste noapte, politisti, fără ca cineva sa-i converteasca profesional, ăstia au „muncit” si trândăvit dupa vechile obiceiuri pâna la pensie, ba au mai si promovat printre tinerii colegi mendrele lor „toxice”.
Ceea ce nu stie „sturlubaticul” Aurel este ca un potential investitor extern indrazneste, dupa un studiu de piata aprofundat, deschiderea unei filiale mai apropiate de sediul sau social, iar profitul mare, nescontat, il duce cu gândul la infiintarea altora, in zone „virgine” mai indepartate, cu forta de munca ieftină.
Impricinatul dtale (si al meu, si al lui Ein Stein) cred ca nu a vazut tabelul publicat de un prodigios cotidian, care a devoalat ca, la mia de locuitori, FBI aloca 11,3 agenti, iar SRI destina 60 agenti; USA aloca FBI 0,13% din bugetul national, iar România „sufoca” SRI cu 0,45% din bugetul de stat.
Am zis ca nu interferez cu domeniul politic, dar sa visezi cum ca Blaga si Boc ar fi niste ingerasi, asta-i o blasfemie: nu de alta, insa fara neuroni activi fiind, „militianul” nostru este convins de nevinovatia lor, desi este evident ca cei doi au facut parte din aceeasi congregatie de mafioti, cu sefii de la SRI si DNA, fiecare membru stiind „prea multe despre multii colegi”. Si, uitea asa, „tătuca” Traian dirijeaza cine si când merge la puscarie, fara confiscari de conturi, „stiutorii” beneficiind de „imunitatea” băsista.
Este evident ca nu sunt lăsati de izbeliste, de catre Basescu, viitorii sai denunțători.
Va mai aduceti aminte de modul in care DNA s-a deplasat in paradisuri exotice pentru identificarea conturilor lui Vântu? Deh, astea externe ale lui Basescu, Cocos, Udrea, Bica, Blaga si, nu in ultimul rând,

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buzescu
Serviciile departamentale au și ele trolii lor pe acest blog.
Crezi ca Gabriel Oprea a recrutat politicieni, ziariști și magistrați pentru SRI sau DGPI?
DGIA este în totul și în toate!

Leo spunea...

- Gabita a facut "recrutari" pentru UNPR si a cumparat si el cum a putut fel de fel de lume. A incercat sa-i cumpere pe unii si pe altii cu grade , cu sinecuri , cu alte forme de support de interese. Sa-i multumiti lui Gabita pt. pensiile in plata pe care le aveti si pt. numitorul = 20.
- DGIA este un serviciu hyperbolizat in parerea multora. Dar este slab si departe de a fi profesionist. Este un mit ca este "nemaipomenit". Are avantajul ca este 2 in 1 si poate face ceva analize combinate. In rest isi pierde "maimutele" exact ca gradina ZOO de la Piatra Neamt.
Pe scurt . Nu este in nimic. Nici macar in ea insasi cum ar trebui sa fie.
- LOV a fost in vizita la schitul calugarilor augustini. Se pare ca va fi si schit de maicute.
- prognostic: KWI va respinge lucratura lui TT.

Ein Stein spunea...

@Aurica
Na, insusi directorul general de la Continental confirma cele scrise de mine. Acum crezi? Omul a spus clar ca merg acolo "unde li se oferta condițiile de infrastructură". Acum pricepi de ce l-a chemat la ordin Coldea pe Ponta sa-i interzica sa mai faca nu stiu ce autostrada, adica element de infrastructura? Sa nu mearga Continentalul in alta parte! Gandeste la cat tupeu a avut analfabetul sa se dea la Primul Ministru, nici nu vreu sa ma gandesc ce a facut cu biata functionarime. Cat despre "forța de muncă pregătită" iti spun eu ca e poezie, a fost diplomat si nu a spus direct ca vrea mana de lucru ieftina ca forta de munca scumpa si pregatita pe deasupra aveau in Germania. Nici vorba de angajare de personal cu ceva studii, Continental nu a venit aici cu capacitati de cercetare si dezvoltare ci doar cu capacitati de productie, adica iei cauciucul de undeva il bagi intr-o presa si iese pe partea ailalta anvelopa, lucru pe care poate sa-l faca si o maimuta cu conditia sa fie ieftina. Pricepi? Habar n-ai cat de fragila e bunastarea vremelnica in cateva zone unde oameni nu-si mai incap in piele cat de destepti si superiori sunt, marii investitori straini vin doar pentru profit maxim, oricand pot sa gaseasca oportunitati in alte zone si atunci tot esafodajul de desteptaciune zonala se prabuseste ca un castel de carti. Asa a facut Coca Cola sau Kraft Foods si multi o vor face fara sa gandeasca prea mult.
Nu pentru tine ca nu stiu daca vei pricepe, pentru ceilalti. Axa Raului exista, sansa Romaniei e destructurarea ei cat mai rapida. Important e sa luati aminte ce a spus directorul general de la Continental dar si ce a spus Ponta sau functionarii care sunt terifiati sa puna semnatura pe vreun document cu referire la investitii.
Care o fi cauza tradata de Iuda lui Coldea?