Un produs Blogger.

joi, mai 17, 2018

Art. II al Legii nr. 152/2017 după modificările şi completările aduse de ordonanţele de urgenţă nr. 56 şi 62 din 2017 şi prin legile lor de adoptare .

74 comments
Aceasta lege, cu modificările si completările ulterioare, trebuie aplicată de Casele Sectoriale şi în actualizarea pensiilor militare în plată la 30 06 2017, aşa cum a fost aplicată de Direcţiile Financiare  în salarizarea cadrelor militare în activitate.  

Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare

Art. II
(3) De la data intrării în vigoare a prezentei legi se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție ale următoarelor categorii de personal:

b) cadrele militare în activitate, precum și soldații și gradații voluntari, inclusiv personalul civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, cu excepția celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative;

alineate introduse prin OUG nr. 56/04 08 2017, modificată prin legea de aplicare cu nrLegea nr. 207/2017 

(5) Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa, cu excepția celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.


(6) Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, precum și a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

(7) Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta."
alineat introdus prin OUG nr. 62/30 08 2017
(8) Prevederile alin. (5) și (7) se aplică în mod corespunzător și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare."

74 de comentarii:

Gigi spunea...

***Doresc să îmi exprim,dacă îmi este îngăduit de patronul Blogului,cu ocazia Zilei Eroilor, sentimentele mele de respect, recunoștința și admirație pentru toți eroii poporului român cunoscuți sau necunoscuti care și-au pierdut viața, sacrificiul lor suprem pentru țara.
Tuturor,VEȘNICĂ RECUNOȘTINȚĂ!***

Leon spunea...

Sunt convins ca cei iesiti la pensie militara dupa 30.06.2017,in baza de calcul au Solda de Functie la nivelul de 1450 + 15% din 1450 lei..! Gulerele albe de la CPS de la MApN si MAI in Deciziile de Calculare/Recalculare/Actializare, tin cont numai de elementele salariale avute in cele 6 luni alese si nu doresc sa aduca la zi aceste elemente pentru cei pensionati pana la 30.06.2017..!
Vor fi nevoiti sa tripleze numarul membrilor Comisiilor de Contestatii pensii militare de stat !

Leo spunea...

Si de asemenea sa nu-i uitam pe "eroii" in viata ai zilelor nosatre , care-si sacrifica zilnic viata pe altarul sinecurilor , oferite cu darnicie de F&M
PS
s-a trezit mircica...
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doresc sa-mi exprim toata stima si consideratiile pentru litera si spiritul Legii 152/2017, prezentata in titlul de coperta a postarii, dar si toata revolta si mania pentru cei platiti din bani publici s-o aplice, insa la stilul mafioto-bolsevic ii intineaza si ii violeaza continutul si regulile de aplicare la pensiile militare! Cred ca a sosit timpul sa-i potopim cu totii cu plangeri penale la Procuratura Generala, pentru ca Procuratura Militara, de ani si ani de zile, ignora aceste actiuni subersive de sabotaj ilegale, se prefac ca nu aud si nu vad protestele si nemultumirile noastre, si chiar ii protejeaza pe mutilatori, fiind la randu-le beneficiarii en gross ale acestor marsavii! Va rog respectuos, pe toti camarazii rezervisti, sa dati dovada de foarte mare curaj si vointa in initiativele juridice catre Procuratura Generala, si sa nu-i slabim din a-i dezavua, din a le deconspira actiunile mafiote si ilegale la pensiile militare si de a-i supune oprobiului catre clasa politica si nu numai, cea care e vinovata de foarte multe, insa nu si de faptul ca ne-au facilitat si aprobat o Lege, insa aceste gulerase si manecute albe, cu rele intentii criminale, o batjocoresc dupa legea bunului plac! Cu cat v-om sta indiferenti, cu mainile in san si bazati ca ,,altii o sa actioneze si in numele meu,'' cu atata v-om avea de pierdut, iar timpul cu noi nu mai are rabdare! Cu o floare nu se face primavara, adica cu una doua plangeri, dar mai multi la un loc, fiecare individual cu actiunea sa impotriva-le, pe aceeasi tema si actiune, ne va garanta sfarsitul acestei secte maladive si malefice ale clocarilor-mutilatori! Gata: Destul am stat si ne-am bocit pe aici si pe aiurea fara a intreprinde nimic pentru folosul nostru! Daca acum nu batem fierul, cat este cald, maine-poimaine va fi prea tarziu si nu v-om mai reusi sa facem absolut nimic, mai ales daca, Doamne fereste, Romania va fi lovita din nou de o criza economica sau actiunile opozitiei va rasturna Guvernul, dupa semnele ce chiar astazi si-au aratat coltii cu niste actiuni penale pentru tradare la adresa Premierului in functie! De azi inainte, eu am trecut la treaba, si voi lupta cu ei pana la capat, indiferent de consecinte, pentru ca eu, ca barbat si rezervist militar bataios si de neclintit de-o mana de mafioti, am curajul sa-mi asum raspunderea pentru actiunile mele, si sa ma bat cu ei prin intermediul legilor care ma protejeaza si imi acorda sprijinul!

iceparu spunea...

O slujba religioasa,depunere de coroane,cuvantul oficialitatilor,defilare.O fi suficient?Va invit la Soveja,Marasti,Marasesti,Buzau pentru a vedea cum si-au cinstit eroii inaintasii nostri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Plangerea mea Penala am trimis-o deja la Procuratura Generala a Romaniei, rspectiv onorabilului Procuror General, Domnul Augustin Lazar! Dau liber oricui s-o publice oriunde doreste, asa cum e ea, buna sau rea, cretina sau pe adevarul evident cu ce se petrece ilegal si mafiot in institutiile Armatei la pensiile militare, dar stiu ca mi-am varsat naduful si trebuie sa fiu luat in considerare de autoritatile judiciare in speta, pentru ca eu acolo am reclamat lucruri si fapte izvorate din realitati foarte crude, cu probe Decizia mea de Actualizare si trimitere la propriu-mi Dosar sa fie cercetate si Deciziile de Recalculare, orori si erori care au fost produse de catre factorii de raspundere, carora le-am facut aceasta Plangere Penala, incepand de la Ministerul Apararii Nationale, Ministrul Apararii, Casa Sectoriala de Pensii a MApN si Directorului CSP, apoi Serviciului Financiar Contabil al MApN si Sefului acestui Serviciu, cat si Comisiei de Contestatii si Sefului acesteia! Mi-am informat o parte din prietenii-camarazi cu privire la actiunea mea, si mi-as dori ca toti sa faceti plangeri acestor institutii pentru toate nedreptatile si ilegalitatile care vi s-au facut la pensiile militare, caci alta solutie legala si indreptatita nu mai exista la ora actuala in Romania, intrucat aceasta clasa politica vad ca nu intervine absolut deloc sa ne solutioneze aceste nedreptati pe o cale amiabila, legala si competenta! Atata m-a dus capul, atata am facut si o sa mai fac pana la o rezolvare, indiferent cum! Dar sa nu creada criminalii pensiei mele ca ma mai las batjocorit de actiunile lor nesabuite, mafiote si ilegale la pensia mea militara!

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
Bine ai facut.
Dar vezi ca la Comisia de Contestatii a MFA , nu este "un sef" ci este O SEFA. Acum , Romania e plina de "sefe" care sunt monumente de cultura , profesionalism , inteligenta , competenta , cinste , corectitudine , moralitate adevarate femei SAVANTE , ACADEMICIENE si POLIGLOTE...etc..
Si toate provenite din izvorul nesecat de cadre de elita ale lui F&M
TRAIASCA IMPOSTURA !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, multumesc pentru incurajari si informatia cu ,,dansa,'' ca in...,,dansul'' cred ca am calcat cu toti, macar o data, de-a lungul acestei vieti nefericite, asa ca de ce n-am calca si in ,,dansa,'' ca sa va fac sa zambiti! Eu mi-as dori ca onorabilul sa-mi publice Plangerea Penala s-o pota citi marea onorabili de rezervisti ca o mobilizare spirituala si incurajari pentru fiecare sa treaca si la altfel de actiuni ca pana acum, ca daca am spart deja gheata cred ca se vor mai gasi amatori sa-si faca dreptate, iar clocarii ca sa vada ca suntem unii neastamparati, care nu ne lasam invinsi, ba inca speram la o indreptatire a starilor de fapt!
@Onorabile, Huhu Rezea, doar stiti ca, din partea mea, absolut orice va este permis sa-mi publicati sau sa ma restrictionati, asa cum credeti de buna cuviinta cu garantia etalarii calitatii, si daca o veti face, eu scot respectuos palaria cu o reverenta si va multumesc frumos cu profunde indatorari si recunostinta! Dumnezeu sa va ajut ca avem blogul sufletelor noastre amarate, dar pline de demnitate si onoare civica si militara!!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Știi bine ca nu public acțiuni cu care nu sunt de acord şi care deturnează rezervisti de la cele mai eficiente mijloace de înfruntare a functionărimîi din instituțiile de apărare.
Nu ești departe de Mandolina.

SorinDaniel spunea...

Cine ma poate ajuta cu un model de contestație, va rog sa mi trimiteți pe adresa de e mail ionica.danielsorin@gmail.com.
Va mulțumesc.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Asemănarea este clară!
Deosebirea este că Sică-Mandolină, poate lua oricând cazare gratuită la Poarta Albă!
Fie și pt faptul că ia mită mascată in contract de consiliere, dacă peste 50 de ani îi va oferi patronului din Tg. Mureș un post de demnitate publică sau prin administrație! După modelul Ponta-Șova!

Leo spunea...

Ionica ,
vezi ca are Flavius model de CONTESTATIE pt. Comisia de Contestatii din MFA. Sa sti ca Flavius e milos , si grabnic ajutator.
Roaga-l pe el , caci a fost un student model la Kursurile de drept ale MAESTRULUI.

medicmilitar12 spunea...

LEGAL SI MORAL: toate pensiile militare anterioare anului 2016-daca e sa fie recalculate-TREBUIE -CA ACEASTA OPERATIUNE -sa fie facuta in aceeasi baza legala -pe intreaga perioada - prevazuta de legea 223/2015,fara DISCRIMINARI INTRODUSE- IN DIFERITE ETAPE ALE PROCESULUI DE RECALCULARE...!asa cum -REZULTA CA S-A INTAMPLAT...!!

medicmilitar12 spunea...

...MApN. a creat -DISCRIMINAREA- cred eu- pt. ca "E STRANS CU USA"...(!?):...NUMARUL NOSTRU...al pensionarilor...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ionica,
Am trimis si pentru Comisia de Contestatii, si pentru Tribunal. ASTEPT CONFIRMAREA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ionica, nu stiu de ce au venit retur cu faylure notice! Mai scrie o data adresa

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ionica, sa fiu contactat la ifrimcorneliu@yahoo.ro caci se pare c-am reusit, pana la urma, dupa ce m-am ochelarit anti chiorat, dar vreau sa stiu daca au ajuns amandoua cu bine.
@ Medic militar: Aoileu si valeleu! Moralitate si legalitate la Casa Sectoriala de Penzii Cazone?! Ah, viata, viata, viata cusuta cu ata, ca ei se intreaba cu ce se mananca astea verdeturi! Pana la generatiile de pana-n 1989 se vorbea si se practica moralitatea si legalitatea, acum sunt practici ilegale, imorale, dar mai ales mafiote! Daca ii intrebam si despre onoare, ne arata sticla cu wisky de sub birou, ne fac cu ochiul catre secretara cu buzisoarele intepenit-tuguiate si se sterg la bornau cu fluturasul de solda cu multe zero-uri in codoi!
@ Onorabile, Mandolaba e sectant liberalist, iar eu sunt apolitic si independent, dupa ce m-au fript care mai de care golanoi politici. Merita dati cu capul de pereti la ce grozavii au savarsit in ultimii ani! Jur cu mana pe inima ca nu ma asteptam la PSD sa fie mai ai dracului decat basanistii la pensii! Jur pe viata mea si ochii mei ca le-am dat votul, stiind ca ma v-or indreptati, uite ca m-am jurat tiganeste, dar daca stiam ca fura, mint si inseala in halatul asta, acasa ma intepeneam in pat la TV si nu ieseam de-al dracului la scrutin! Sa va zic un adevar: Toti sunt din acelasi aluat, numai ca unii stiu sa minta, sa fure si sa insele artistic, ca la Buftea!

Leo spunea...

Mie imi place chitaristul , parca mai mult decat Jimy Hendrix .

Iulian Mareș spunea...

Ei, cum golim de ușor memoria RAM și de pe HD!
Era mult mai pe înțeles când se tăiau soldele cu 25%, iar veniturile cu peste 35%!
Și unde mai pui că se dorea și reducerea pensiilor cu 15%!
Ce subgen are memoria?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, am adaugat acolo, in deschiderea copanelor actiunii cu OBLIGATIA DE A FACE, apoi am cules ca pe bumbacul d'oro si materialul onorabilului, cu tzantzosa cocoshmena Lg.174/2017, caci o bag pana la cotor, ori la intregul Cererii pentru explicatii suplimentare, sa inteleaga Completul de onorabili judecatori, ori pandaresc Intampinarea si-o bag ca shtanga sustinatoare, ca este mai buna decat mierea afrodiziaca a fragutelor rozacee cu tzumburuc din tinerete! La tot ce eu cer, fara mana intinsa, ci ca stapan pe mosie si pe obligatia de a face umililor mei invinuiti, si voi baga cu obligatia de a face asta, mai repejor ca atletii la cursele de 100m, caci am bagat si cerere de despagubiri cominatorii, daca nu calca acceleratia sa-mi dea la timp, cu 100 lei/zi de intarziere! Raspunsul la Contestatie il anticipez pe abureli, daca va fi de la Comitzia de Contestatii, dar eu la fix 55 de zile o bag adanc in Tribunal, pana la prasele, prin prostata, pardon, posta romanistana cu confirmare de primire, si voi xeroxa pana si oxigenul din jurul Cererii! Am ghearele netaiate din Postul Mare al Craciunului, bine frezate la polizor sa gheranesc rau de tot, ca Portocala in bucoasele apetisante ale Bibicei Bibilicei, evadata in insorita Costa Rica del Plaja Del Sole, alaturi de mimoza Mooe Woodrea Galesha Rasturnica! Sunt calare pe situatie si redute, caci alte calareli de iepshoare prin iatacurile hipodroamelor inverzite, cu obstacole si sarituri pe ferestre si din balcoane, deocmadata, le-am indosariat in arhivele cu amintiri din copchilaria prelungita pana-n senectuti, caci calul trage, dar n-are plugul pe masura, fiind in reaparatii kapitale intre asternuturile atelierelor de bolmojeli si oblojeli! Vant din pulpa, prietene camarad, si sa auzim de bine caci deja se aud scancete, sforcaieli de muci si schiorcaieli dinspre Ministresul Deandaratului si Cazza del Manglit Penzii Cadzone!

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Vad că nu ai înțeles ceea ce ți-a explicat Leonard.
Primind decizia de actualizare potrivit L 152/2017, o acțiune pe obligația de a face a rămas fără obiect.
Poți să faci contestație la Comisie și acțiune în Tribunal în care reclami că nu ți-au actualizat pensia militară în baza Legii 152/2017, completată de OUG nr. 56, potrivit căreia solda de funcție la care se aplica majorarea de 15% nu poate fi mai mică de 1450 lei.(art II alin (7) şi a Anexei 2 a Ordinului M 25/2016.

Oricare rezervist și oricare cadru în activitate poate să atace în contencios administrativ OUG nr. 59/2017, potrivit art. 9 din Legea 554/2004, la Curțile de Apel, pentru vătămarea unor drepturi de pensie prezente și viitoare, prin neactualizarea pensiilor militare conform creșterilor soldelor de funcție reglementate pentru perioada 2018-2022 de art. 38 din L 153/2017.

apui spunea...

Dl.Huhu Rezea,
Am citit inO.U.G.59/2017 modificarea art.60 din L.223/2015 ,care prevede:" cererile de pensionare inregistrate si nesolutionate pana in data de 15.09.2017,se solutioneaza cf.normelor legale existente la data deschiderii dreptului de pensie..." Fiind vorba de anul 2017 ,este posibil ca aceste norme sa se schimbe? Ptr.cei care isi deschid dr.de pensie in 2018 se vor aplica prev.legii 152/2017 ,completata de O.U.G.56/2017 care prevede ca majorarea de 15% ,se va aplica las.f. care nu poate fi mai mica de 1450 lei ? Ptr.inceput am inteles ca majorarea cu 25% a s.f.o voi avea in baza de calcul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, atunci o sa scriu, cum de fapt o facusem .....,, instanta, prin hotararea ce o ia, sa dispuna:
1. anularea decisiei nr... din....ca fiind netemeinica, nelegala, etc...
2.. sa oblige parata....in temeiul legilor....sa faca deandata atualizarea pensiei pt. limita de varsta, sa EMITA O ALTA DECIZIE DE ACTUALIZARE
3 sa oblige parat sa puna in plata si diferentele de cuantum pensie...
Dar lasati ca v-o trimit eu pe ciorna pe mail.

Huhu Rezea spunea...

@apui
Legea 152/2017, completată de ordonanțele 56 și 62 din 2017 se referă în primul rând la soldele de funcție ale cadrelor militare în activitate. Soldele de funcție s-au majorat din 30 06 2017 pentru toate cadrele militare.
Efectele acestei legi se răsfrâng și asupra pensiilor militare doar prin textul art. 60 din Legea 223/2015 în vigoare la acea dată.

Toți militarii, nu și polițiștii și penitenciariștii, pensionați după 04 august 2017 au baza de calcul actualizată, inclusiv cu creșterile prevăzute de Legea 152/2017, completată de OUG nr. 56/04 08 2017, în baza art. 28 din Legea 223/2015, nu în baza art. 60.
Polițiștii și peniteciariștii au primit creșterea salariilor de funcție cu 10% din data de 01 10 2017.
Dacă sunteți încă activ, aveți deja solda de funcție majorată cu 15% potrivit OUG nr. 56/2017 și cu 25% potrivit art. 38 din L 153/2017. Dacă vă pensionați în anii următori prindeți și majorările următoare prevăzute în art 38 al L 153/2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, onorabile, Huhu Rezea, ca v-am trimis o copie a ciornei in lucru, chiar va rog respectuos sa va faceti o pomana camaraderesc-cazona cu mine, si sa-mi bagati bunaciuni cu care sa-mi completez teza de doctorat pentru instanta, sa-mi umilesc in instanta adversarii care m-au praduit si din cauza carora sufar de ani de zile, iar eu neavand o alta cale da a va fi recunoscator, ma voi ruga pentru sanatatea si prosperitatea Dumneavoastra si ale celor dragi! Daca ma ajutati, eu chiar azi o transcriu pe hartie, caci calculatorul oricand ma poate lasa! Va multumesc cu anticipatie!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Până la instanță, Tribunal, mai ai de așteptat.
Așteaptă răspunsul de la Comisia de contestații sau să treacă 45 de zile de la data inregistrării contestației.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: OK, multumesc frumos!
@ Leonard, cu rabdare si tiutiun mahoarca de calitate Havana, asteptam ultimul tren, cu un singur vagon catre Paradis! Ne-am dat gios din caruta rabdarilor prajite, ne v-om sui in acest ultim tren, v-om lasa Gara sperantelor desarte ale Harmatei in urma, cu lacrimile siroindu-le de furie si necaz, iar noi v-om calatori tooot inainte pe drum luuuung, pana la implinirea varstei de 110 ani, cand v-om ajunge, in sfarsit, la tzintirim, rampa de lansare catre cerurile Paradisului, calare pe o racheta Pershing 1 protejata de un imens prezervativ cu arome de bezele! Popa ne va canta fomfaind si fornaind pe bornau milogeli catre Domnul, sa ne trimita intr-un loc cu lumina si cu vedeata, dar noi, revoltati si indreptatiti v-om urla ultimul ordin de pe pamant, precum mandolinistul liberalist chelacaieli catre cainele din dotare, Orbete, catre domnul Popa, asa cum am s-o fac eu: ,,Dar, Domnule Popa, va ordon sa ma trimiteti dracului intr-un loc cu multa carne, ca doar de verdeata si post luuuung m-au omorat clocarii cu gulerele albe de la Harmata cu cai de lemn si lanciile de ceara!'' Amin si Aleluia!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Faci în mod repetat o greșeală gramaticală nepermisă.
Auxiliarul cu care se formează viitorul verbelor nu se desparte cu cratimă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Precum: v-om sui?

Huhu Rezea spunea...


Corect este:
Eu voi sui
vei sui
va sui
vom sui
veti sui
vor sui

Auxiliarul este derivat din conjugarea verbului a vrea.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
N-u crezi c-ai/cai pre-a târzi-u pt u-n-i-i? 😂🤗

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, astept rezolutia Contestatiei, mai intai. Eu am scris Cererea pentru Tribunal pe scheletul trimis, cam mot a mot, doar ca am citat la inceput din Lg.182 sa-i dau tarie cererii ca ea s-a intocmit pe principii secretizate. Nu-s tare in domeniu, si de aceea voi avea rabdare sa primesc placinta lor, daca o mai veni, caci la ce am varat eu acolo nu cred absolut deloc ca vor avea argumente sa ma minta pe fata, vazand ca deja sunt pe faza si vad si ei ce se discuta pe aici. Chiar ca m-am convins de pricipiul tau cerebral ca ei lucreaza pe dictonul ,,cine ne da in judecata castiga, cine sta si nu face nimic, pierde!'' N-au alta iesire, ca la judecator nu mai merge cu barbile si cu tromboanele lor, fara acoperire juridica si pe temeinicie ilegala. Neajutat iar imi este foarte greu sa le fac fata, asa ca am rabdare si astept, si la momentul potrivit cer sprijin! Vantul va impinge corabia, chiar daca va sufla prin panzele ciuruite de gloantele lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite ca s-a gasit pe aici un pacalici ,,gramatici,'' tare-n diacritice cu greseli slaninoase sa ma critice!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, exact cum ma vei invata, asa voi face, punctual!

ifrim spunea...

Contravaloarea soldelor de grad sunt sfidator de mici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tizule, e chiar dezonorant pentru gradele mari, dar mai ales ale acelora care si-au tarsait cizmele in aplicatiile cu cele mai cumplite conditii meteo-climaterice, toata viata militara, ca acum un Colonel sa aiba cat Sodatul si Fruntasul! Nu SUA este tara tuturor posibilitatilor...

Iulian Mareș spunea...

Un articol interesant din săptămânalul Ora 21, publicație ce se adresează școlarilor mici și/sau celor de vârstă a III a!

"Limba română folosește cinci litere cu semne diacritice: ă, â, î, ș, ț."

Dar, nu-i o problemă; .. există unul/unii care poate/pot adăuga ușor cel puțin 6-7 diacritice noi, nouțe!
Le urez succes!

CEZAR spunea...

m-Alul invata ..carte !
Bravo mosule ..niciodata nu-i prea tarziu...
Vezi cum se desparte in silabe...impozit progresiv si plafonare pensie !!!

Iulian Mareș spunea...

Caceu,
Pt tine înseamnă...mult prea rău!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E mare scandal pe pensiile care intrec de cateva ori salariile si vocile se inmultesc! -,,Cat va mai dura anomalia,?'' se intreaba cu revolta civilii, si cer sa se faca ceva cu aceasta nedreptate! Atunci o sa vedem impozit progresiv, cand vestiarul cu fofei se va fi sfarsit! Plafonare pensie deja e!

Iulian Mareș spunea...

De unde știi tu cat este salariul de spui că pensia îl întrece de câteva ori? Exagerezi sau ești sigur?
Ai date certe sau sunt informații din piață?

Huhu Rezea spunea...

Am publicat textul completat al art. II din Legea nr. 152/2017, așa cum a fost completat și modificat prin două ordonanțe de urgență și prin legile de adoptare a celor două ordonanțe.
Acest text actualizat al legii încă nu a fost publicat în MO.
Scopul actualizării era de a pune în mâna rezerviștilor o bază juridică solidă de contestare a deciziilor de actualizare care ignoră complet completările aduse art. II din L 152/2017.
Rămân surprins de superficialitatea comentariilor de la acest topic şi de lipsa de interes pentru a diseca completările ignorate de Casele Sectoriale care au emis decizii de actualizare.

Leo spunea...

Maestre,
In raspunsul dat lui @apui , putin mai sus , te citez : " Toți militarii, nu și polițiștii și penitenciariștii, pensionați după 04 august 2017 au baza de calcul actualizată, inclusiv cu creșterile prevăzute de Legea 152/2017, completată de OUG nr. 56/04 08 2017, în baza art. 28 din Legea 223/2015, nu în baza art. 60."
Eu inteleg ca numai pensionarii de dupa 04.08.2017 care este data intrarii in vigoare a OUG 56/2017 desi eu am citit tot pe blog pe undeva ca soldele activilor au fost aliniate la OUG 56 odata cu aplicarea Legii 152/2017 , adica cu 30.06.2017.
Este un aspect cel putin pt. mine neclar.
TOTUSI , daca cei pensionati dupa 04.08.2017 (cum ne spui mai sus) intra sub aplicabilitatea OUG 56/2017 trebuie sa stim ca si asa , tot este bine pt. pensionarii de pana in 04.08.2017 , deoarece LICHELELE trebuie sa faca actualizarea pensionarilor in plata conf. oug 56 , macar începând cu 04.08.2017 , deoarece la 04.08.2018 , era in vigoare Art. 60 al L 223 NEBROGAT de pct. 2 al Art. VII din OUG 59.
Pe scurt : LICHELELE , cel putin ar fi trebuit sa faca actualizarea pensionarilor in plata la data de 30.06.2017 pe L 152/2017 + OUG 56/2017 macar de la data de 04.08.2017 daca nu de la data de 30.06.2017.
Ne lipseste o informatie certa : Daca soldele activilor , cu adevarat s-au calculat de la 30.06.2017 , aplicand OUG 56

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Avem declaraţia lui Carmen Dan că poliţiştii au primit majorarea de 10%, începând cu 01 10 2017 în baza OUG nr. 56/2017.
Dacă s-a aplicat noul alin.(5) din ordonanţă, dde ce să nu se fi aplicat şi alin. (7), cel cu solda de funcţie/salariul de bază mai mare de 1450 lei?

Militarii activi la data de 30 06 2017 au primit majorarea de solda de funcţie cu 15% din componenţa soldei lunare brute şi, ca viitori pensionari, sunt beneficiari ai ei prin includerea majorării în baza de calcul stabilită potrivit art. 28.

Activii pensionaţi în perioada 01 07 2017-31 12 2017 au creşterea de 15% din Legea 152, dar nu vor mai primi prin actualizarea pensiei şi creşterile prevăzute de art. 38 din Legea 153/2017. De aceea sunt şi ei indreptăţiţi să conteşte OUG nr. 59/2017 la Curţile de Apel în baza Legii 554/2004. După cum şi cei pensionaţi în 2018 sunt indreptăţiţi să atace încă de pe acum aceeaşi ordonanţă pentru vătămarea certă şi previzibilă a drepturilor de pensie prin neactualizările din anii 2019-2022.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Si daca se face aplicarea Lg.152/2017 cu maririle la 1450 lei, respectiv majorarea de 15%, completat cu At.II in urma miilor de contestatii, proteste si petitii, in acest caz se vor emite alte decizii de actualizare corecte celor care deja le-au primit neactualizate, ca mine? Si inca ceva: Spuneti ca Art.II este in astepare la MO, si noi deja l-am trecut ca drept in Contestatie, inseamna ca ei ne ataca pe drept ca am cerut ceva care inca nu-i legiferat si au drept de castig. Se complica treaba in acst caz! Uite ca eu n-am stiut ca nu au fost inca publicate modificarile...ATENTIE LA ASTA, CAMARAZI! Timpul prelungit poate ca acorda sanse de publicare si sa ne incadram cu ele legiferate. Chiar ca e complicata situatia. Acum si cei proaspat pensionati au pasit in pragul pensiei cu stangul, pe belele, si in loc sa se bucure de pensii vor trebui sa-si piarda timpul cu contestatii la Casa Sectoriala si prin tribunale. Poate ca razand de noi, pana acum, vor intelege, in sfarsit, ca vor avea soarta noastra de acum incolo. Blestemata situatie, dar mai ales incurcata!

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
O nelamurire(sau mai multe):
- De ce CPS a MAp.N nu aplica la actualizarea pensiilor indexarea/majorarea aferenta anului 2016 ? O Decizie de Actualizare primita saptamana trecuta de catre un fost coleg nu contine aceasta indexare/majorare. CPS a MI aplica indexarea/majorarea aferenta anului 2016( vezi precizarile de pe xpm.ro)
Daca modul de calculare/recalculare al pensiei este identic,de ce nu se respecta aceleasi reguli si la actualizare ?
- In deciziile de actualizare a aparut un punct nou:'varsta standard de pensionare' Oare ce efect are asupra actualizarii pensiei?
SI ACUM CEA MAI CURIOASA PROBLEMA : Colegul respectiv a obtinut la recalculare o majorare a cuantumului pensiei(care depasea pensia aflata in plata) si a primit si diferentele respective. Decizia de actualizare ii stabileste insa un cuantum mai mic cu cca.500 de roni.
Sta si se intreaba, ca militianul caruia i-a nascut nevasta doi copii-unul alb si altul negru,Cum p.... masii ?
Mi-a precizat ca nu a facut cerere de actualizare. Dat fiind faptul ca nu se prezinta un mod de calcul al actualizarii nu-si da seama de unde a aparut diferenta,pentru a depune contestatie. Ce parere aveti ?

Huhu Rezea spunea...

"Flavius
Faci ce faci şi înţelegi tot pe dos lucrurile!
Se obişnuieşte ca un act normativ care a suferit mai multe modificări să fie republicat. Asta nu înseamnă că modificările aduse prin actele normative anterioare republicării nu au intrat in vigoare la timpul lor.
Stai liniştit în privinţa asta!

Leo spunea...

Desigur , Maestre am inteles acest aspect descris de talica putin mai sus , inca de la kursurile de acum juma' de an. Eu altceva am vrur sa evidentiez si anume :
- Sa zicem ca guleratii interpretaeaza ( ilegal de altfel cum ne-ai explicat) , ca OUG 56 se aplica de la data de 04.08.2017 , adica de la data intrarii ei in vigoare. Vreau sa spun , ca si asa ar fi fost bine . Dar guleratii , dupa cum am vazut de la deciziile de actualizare publicate , nici macar începând cu 04.08.2017 nu aplica OUG 56 , adica actualizarea sa se faca la o Sf de 1450 + 15% x 1450 = 1667,5 lei , deoarece chiar si in data de 04.08.2017 , pensionarii in plata la 30.06.2017 , nu sunt afecati de OUG 59 care a intrat in vigoare de la 15.09.2017.
Pe scurt : Era bine daca guleratii , aplicau OUG 56 începând cu 04.08.2017 si nu cu 30.06.2017 . Dar ei nu aplica sub nici o forma OUG 56 , pensionarilor in plata la 30.06.2017. ASTA ESTE MAREA HOTIE , CU CARE TREBUIE SA NE LUPTAM IN TRIBUNALE. Exact a formulat Flavius , Contestatia pe care a publicat-o.
Cat priveste L 153 , pensionarii se pare ca le convine deoarece stau pasivi , ceea ce le convine de minune LICHELELOR , avand in vedere ca un asemenea demers de Contencios adminsistrativ cu invocarea la CCR a art. VII din OUG 59 ,dureaza cel putin 14 luni.
Este mult nonKombat si se merita soarta.

Leon spunea...

Cred ca Legile sunt republicate numai daca se specifica acest lucru in cuprinsul acestora sau a Ordonantelor de urgenta..! De exemplu Legea nr.164/2001, privind pensiile militare de stat a fost republicata ultima oara in anul 2009 deoarece Art.IV din Legea nr.90/2007 prevedea clar acest lucru.

CEZAR spunea...

Este mult nonKombat ..Daaa...dar daca faci o minima analiza intelegi...
1.Faraonii cu vechimi matusalemice plus 20..de la Oprea...rontaie pe contributivitate..cuantumul mai avantajos..!
2..cei cu pensii astronomice scoase prin inselatoria numita L-1644..idem si la fel !!
3. Cei care au iesit dupa 2016..nu-i cazul sa mai vorbim ..de trei ori cat omologii...
VEDETI CINE A MAI RAMAS....
Sperati ca Asociatiile ..Federatiile Sindicatele..Comitetele si comitiile ..rasarite ca ciupercile nebune..lupta pentru voi ..???
Deviza lor ...,,Sa se schimbe primim ..dar sa nu se modifice nimic ""....!!
Singura solutie VIABILA...
A. Factorul politic..trebuie sa fie constientizat de aceasta situatie..
B.Lege NOUA cu moment 0 (zero)...Abroga tot..maine toti FARA PENSIE !! Poimaine..TOTI CU PENSIE CALCULATA DUPA O LEGE UNICA..ca punct distinct in Legea Unitara ..a lu Olguta
Pentru asta trebuie un ministru civil cu sange in instalatie !
Crivat ..nu..asta se zice ca si-a parasit copii....
Intrebari ..???
Aaaa..era sa uit ..desigur notiunea de cuantum mai avantajos DISPARE ! IN ACEST MOD ALVEOLA FINANCIARA RAMANE NESCHIMBATA >>DACA NU SE MICSOREAZA >>PROBABIL SPRE SIGUR !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, m-ati linistit, dupa o noapte de ganduri si insomnii! Multumesc respectuos pentru incurajari!
@ Leonard, la noi este o pasivitate criminala! Suntem doar o mana de luptatori, restul dau cu clanta numai pe aici, fara sa-i deranjeze pe clocari! Eu le-o zic franj in fata ca clocarii rad manzeste de mamaligi ca ei si de aia isi permit sa-i fezandeze maruntel, stiindu-i ca sunt mai morti ca mortii din sicrie, si cum poti ajuta un mort, daca-i mort?
@@Acum raportez amandurura: Mi-a trimis un camarad de lupta o copie de cerere de la MAI in care se cer drepturile de actualizare, este tipizata si baietii o trimit la Casa lor intr-o veselie, ea putand fi adapatata la MFA. V-am trimis-o si domniilor voastre s-o vedeti. Eu stiu ca la alegerea celor 6 luni este inclusa aceasta cerere, de ce baietii totusi o fac pe separeu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, circula in subteran pe Yahoo mail un articol cum ca se lupta o gasca de asa zisi sindicalisti, deja constituiti intr-un sindicat egoist si cu alesi pe spranceana, si-i stiu si eu prea bine, care au si blog fb ermetizat, iar daca vrei sa intrii pe el te sucesc ca la Verdun, doar numai ca sa nu intrii la acolo, (nici vorba sa intre la ei subofiterii negrii), care vor sa-l elimine definitiv pe Dogaru si sindicatul sau, sunt aserviti total clocarilor, isi apara cu fermtate interesele, sunt doar acei super gomflati si care saboteaza la greu majorarea pensiilor mici si mijlocii ca sa nu le fie lor afectate interesele ascunse, deci secta gomflatilor. Ei sunt protocolarii ministrului Apararii, numai ei sunt admisi la intanliri private si publice, ermetizate, reciproce, numai lor li se asculta parerile, doar lor li se iau interviuri publice cu favoruri generoase la adresa Ministerului Apararii si Casa Sectoriala, doar lor li se indreptatesc cererile si li se fac favoruri. Sunt nume mari de Generali si Colonei, ii cunosc prea bine, dar sunt in contradictie totala cu noi si ne saboteaza sub pseudonime blogurile. Am mai apelat la onorabilul sa-i zvarle afara pe acesti codosi egoisti si sabotori, dar fiind generos cu toata lumea inca le permit sa stropeasca cu noroi pe aici. Sunte exact ca masonii, ca o secta selecta, insa fiind pe drumul catre cimitir vor disparea curand si v-om scapa dracului de ei!

Leo spunea...

Tot sangele lu' civilu' crivat i s-a dus in membru , ca fu.e tot ce prinde prin sinecuriarum....
PS
Cred ca si eu as face la fel. Numa' ca m-as mai gandi si la mfa intre 2 reprize....

Leon spunea...

Cezar, ca sa te convingi cat de ,,astronomice,, erau pensiile militare dupa calcularea/RECALCULAREA si Acualizarea conform Legii nr.164/2001 cu VRS=197,3387 lei din Octombrie 2008, citeste Comunicatul MApN din data de 27.05.2009 si o sa constati ca:
-Pensia medie era de 1700 lei,
-72% dintre pensiile militare erau sub 2000 lei,
-7,47% aveau pensii intre 3001-4000 lei,
-0,93% aveau pensii intre 4001-5000 lei,
Si intradevar o,24%, adica 201 pensionari militari aveau peste 5000 lei, dintr care doar DOUA pensii erau ale fostilor sefi ai SMG, restul fiind pensii ale magistratilor militari..!
Legea 164/2001 chiar a fost o lege buna ! In calcul pensiei intrau urmatoarele elemente:
-Solda de Grad
-Solda de Functie
-Solda de Merit, max.20% din SF
-Indemnizatia de Comanda, max.50% din SF
-Gradatiile, max.42% din SG+SF+SM+SC
-Indemnizatia de Dispozitiv, 25% din Suma elementelor de mai sus.
Si in baza de calcul NU intrau alte venituri, cum ar fi sporuri si indemnizatii suplimentare.
Procentul era limitat la 100% cu includerea sporului pentru conditii de munca si pensia suplimentara, iar OMM se adauga separat la cuantumul pensiei.
Nemultumirile au aparut in randul pilotilor militari, care desi in Statut aveau numeroase sporuri, acestea nu intrau in baza de calcul, dar si cei care in activitate nu au beneficiat de SM si/sau IC, sau le-au pierdut cand au fost pusi la dispozitie..!
Si uite asa o lege BUNA a fost inlocuita cu o lege FOARTE PROASTA unde pensia militara minima este de 520 lei si pensia MAXIMA de 35000 de lei ! O fi bine domnule CHESTOR..?

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Daca ai cererea de ce nu o postezi?

Cezar,
Mare dreptate .... Dar, dacă la recalcularea in varianta ta va rezulta un cuantum și mai mare?
Atenție că adevărul este de mai multe feluri: juridic, moral, logic!
Problema poate fi rezolvată și altfel...constituirea de către CSP a unui fond serios de investiții și plasamente ce va aduce un plus la pensie, asemănător modelului din armata turcă!

Iulian Mareș spunea...

Leon
Da, o fi bine, domnule kestor, dacă ai de la 3000€ în sus!

Cezar spunea...

@Leon
Nu te ascunde ca elefantul in ...cireș!!
A fost o lege ..CATASTROFALĂ...
1.CALCULUL PE ULTIMA LUNĂ...nu mai detaliez
2.Discriminarea cu IC si SM....
3.Discriminarea in aplicare...!!
A venit L.223...însă care o întrece
Ma bucura faptul ca acum suferiți si voi beneficiarii l.164...sa vedeti cum este...



Anonim spunea...

@ Leon
Nu era bine nici cu legea nr 164/2001. Erau unitatile pline de birouri care pe timp de pace nu au avut nici un rol, mai ales dupa ce a disparut armata obligatorie. Sunt o groaza de indemnizatii de comanda. Ce comandau acesti oameni. In timp ce altii pentru orice semnatura riscau sa moara sau sa faca puscarie.
@ Huhurez
Lumea nu mai comenteaza, fiindca cenzurezi mesajele ( chiar daca nu au fost atacuri la persoane sau institutii ). Nu toti trebuie sa te sustina. Oricum blogul tau este bun, mai ales pentru cei care nu au un cuvant de spus nici, in fata nevestelor. De regula cine nu comenteaza, o face din frica.

Leon spunea...

Cezar, eu am pensia calculata conf.Decretului nr.214/1977( cu alegerea a 5 ani din ultimii 10 ani de activitate) si Recalculata cf.Legii 164/2001 in anul 2004( dupa 3 ani ), deci nu aveam cum sa-mi ,,aranjez,, ultima luna plimband SM de la un coleg la altul cum se procedeaza de 2-3 ani cu Sporul de excelenta de 50% din SF..! Am mai zis pe acest blog, in prezent am in plata cuantumul recalculat si actualizat cf.Legii nr.164/2001 la care s-au adaugat NUMAI majorarile din 2016 si 2017; Revizuirea din 2011 si recalcularea din 2016 nu mi-a adus nicio crestere a pensiei, asa ca ...ramane cum am zis mai devreme..!

Cezar spunea...

Observați cat de neserios ii
m.Alul?
Cum deturneaza el...ideia...?
NB
De acord m.Ale..CPS...sa investeasca in...Congo in minele alea de aur..cesiu..iar tu sa fi administrator unic
Tot cunosti Tu bine..zona...🤣🤣😂🤣😂😎

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Ce ai dorit să spui prin "Discriminarea cu IC si SM...."?
Ce nu este clar aici?
Fi mai explicit, dacă poți!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Petrol, fosfați și diamante de contrabandă!
Există rute bine definite!
Tu să prinzi crocodili!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Cererea am trimis-o ca s-o vezi. N-ar fi rau s-o vada toti ca exista si ca pensionarii MAI o trimit la greu la Casa lor de pensii. Acum nu stiu si rezultatele, dar mi s-a zis ca se face des uz de ea.

Leo spunea...

Capul rautatilor si al HOTIILOR , sunt guleratii din menajeria DFC , care emit actele de politica salariala si de proceduri de salarizare. Aceste documente, practic , ii obliga pe guleratii din menajeria 2505-ului , sa respecte si sa aplice aceste acte ( de politica "criminala" cum ii acuza ministra muncii LOV - vezi videoclipul din topicul dedicat acestor acuzatii), de care depindea actualizarea bazei de calcul. Ordinul secret al MApN nr. MS 60 / 06.05.2016 , este practic elaborat de menajeria DFC-ului si bagat pe sub nas la semnat unui ministru politruc incompetent de la "galacticul" F&M.
In concluzie , gularatii din DFC sunt principalii vinovati de debandada si HOTIA care exista in pensiile militare.

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
FB!
Să avem și noi...., dar până atunci mai cârpim, ne mai abținem, mai îndurăm!

Leon spunea...

Leonard prietene, cam tarziu te-ai prins ca guleratii din DFC fac regulile si pentru Salarii si pentru Pensii..! De aceasta data ai pus degetul pe rana !

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Nu beneficiază domnule @ villy! Si nici cei pensionati pâna pe 30 sept inclusiv.
Cei activi la data de 01 10 2017 beneficiază de OUg 56 prin cresterea salariului de baza cu 10% si, ca viitori pensionari, de actualizarea în baza art. 28 din L 223/2015.

Leo spunea...

@ Stelica
Hotararea este definitiva de aceea singura cale de atac pt. acest tip de Hotarare este CONTESTATIA in ANULARE , care este o cale exraordinara de atac , si are strict anumite conditii de admitere.
Astepti sa ti se comunice decizia si poti face cerere de comunicare al deciziei , deoarece se obisnuiste ca deciziile definitive sa nu-ti fie comunicate si sa le iei de la arhiva.
Pt. fals in înscrisuri , poti face sezizare la Perchetul general , in care depui copii dupa actele care au semnaturile falsificate. In SESIZARE , descrii doar FAPTE si nu faci aprecieri.
Cu contestatia in anulare ai practic sanse NULE .
La Perchet poti avea sanse de compensare morala , ca o practica infractionala este investigata si posibil pedepsita.
Vnt din Pupa !

Iulian Mareș spunea...

Stelian,
In anumite situații, locțiitorii și/sau înlocuitorii legali pot semna documente și de exterior, inclusiv reprezentare sau prin OZU de la începutul anului se desemnează cine și cum semnează documentele,inclusiv pt exterior, pe domenii!
Contează că semnatarul docunentului să și ștampileze!
Documentele pe linie de personal și alte câteva trebuiesc semnate și ștampilate de titular sau, în unele situații, de împuterniciții legal desemnați!

medicmilitar12 spunea...

Leonard: 1. ..uitandu-ma la decizia mea de recalculare a pensiei - din august 2017 vad si trag concluzia ca Ord. MS.nr.60/2016-BLOCHEAZA =NELEGAL..! - art. 60/legea 223/2015-privind ACTUALIZAREA SOLDELOR LUNARE BRUTE PLATITE-in cele 6 luni alese =la nivelul anului 2006; dupa 2006 - pana in 31 dec. 2009=s-a marit si INDEMNIZATIA DE COMANDA, fara ca aceasta marire sa fie luata in calcul -la recalculare, iar SOLDA DE GRAD AVUTA -la trecerea la pensie/rezerva- asa cum prevede art.60 din legea pensiilor 223/2015(articol in vigoare=ABSOLUT ARBITRAR= pana in- 15 sept. 2017 ..!=conform OUG .59/2017)= nu a fost luata in calcul..!Abrogarea ART.60-in TIMPUL RECALCULARII PENSIILOR MILITARE -operatiune prevazuta a se desfasura intre anii 2016-2017= a fost o AIUREALA -prin SCHIMBAREA REGULILOR IN TIMPUL "JOCULUI"...!Adica -practic - pensionarii carora li s-a recalculat pensia dupa 15 septembrie 2017, operatiunea respectiva s-a facut dupa alta formula de calcul..?!2. Ce sa mai comentez "actualizarile " soldelor -din anii 2010-2015, cand decizia mea de recalculare - "a inghetat" la nivelul lui 2006...? (+ VRS-ul din 2008...!). Rezultatul "operatiunilor frauduloase" ..?= FURTUL CATORVA SUTE DE LEI DIN BAZA DE RECALCULARE a pensiei..!

Leo spunea...

@medicmilitar12
asa este. MS 60 / 06.05.2016 a anulat spiritul dar si litera Legii 223 .
Legea prevedea ca actualizarea bazei de calcul di istoria pensionarului la data de 01.01.2016 . Adica media celor 6 luni din lunile alese sa zicem ca valora 2 uncii Aur. Iar acele 2 uncii de aur trebuiau sa fie translatate la dara de 01.01.2016 ca baza de calcul actualizata.