Un produs Blogger.

miercuri, mai 30, 2018

CCR a decis pe 30 mai 2018 soarta cucuvelei roz din cuibul statului vertical

60 comments


UPDATE
Judecătorii CCR au admis sesizarea Guvernului și s-a constatat existența conflictului de natura constituțională între Guvern și Administrația Prezidențială.
Președintele CCR a explicat că în minuta ședinței va fi indicată și calea de rezolvare a conflictului.
La Revedere, Luluța!

COMUNICAT DE PRESA

30.05.2018
privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului
În ziua de 30 mai 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere  cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului, determinată de refuzul Preşedintelui României de a da curs cererii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.
Curtea a constatat că primul-ministru al Guvernului este titular al dreptului de a sesiza Curtea Constituţională cu soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională, conform art.146 lit.e) din Constituţie.
Cu privire la calitatea ministrului justiţiei de parte în cadrul conflictului juridic de natură constituțională, Curtea a constatat că ministrul justiţiei este nominalizat, în mod expres, prin art.132 alin.(1) din Constituţie, text constituţional care stabilește că procurorii îşi desfășoară activitatea sub autoritatea acestuia. Astfel, ministrul justiţiei exercită, în această privință, o competenţă constituţională specială şi expresă, care nu are legătură cu competenţa generală a Guvernului. Prin urmare, potrivit jurisprudenţei sale, reprezentată de Decizia nr.285/2014, Curtea a constatat că ministrul justiţiei poate fi parte în cadrul unui conflict juridic de natură constituțională.
Curtea a stabilit că problema de drept asupra căreia poartă obiectul sesizării  este aceea de a determina întinderea şi conţinutul sintagmei „sub autoritatea ministrului justiţiei” din cuprinsul art.132 alin.(1) din Constituţie, prin raportare la art.94 lit.c) din Constituţie, aspect care se subsumează unui raport de drept constituţional pur. Astfel, situaţia litigioasă dedusă judecăţii Curţii Constituţionale are natură constituţională, soluţionarea acesteia fiind de competenţa sa exclusivă, şi nu a instanţelor judecătoreşti. De asemenea, potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale, nu ţine de competenţa instanţelor judecătoreşti interpretarea şi aplicarea la cauze concrete a Constituţiei, pentru că, astfel, ele s-ar substitui Curţii Constituţionale [a se vedea Decizia nr.377/2017]. În aceste condiţii, Curtea a statuat că, în procedura de revocare a procurorului din funcţiile de conducere prevăzute de art.54 alin.(1) din Legea nr.303/2004, raporturile dintre ministrul justiţiei şi Preşedintele României sunt raporturi de drept constituţional pur, în sensul că ele formează obiectul de reglementare al Constituţiei, neputând fi reglementate prin norme juridice aparţinând altor ramuri de drept.
Curtea a stabilit că art.94 lit.c) din Constituţie este un text cu caracter general, de principiu, în sensul că Preşedintele României numeşte în funcţii publice, în condiţiile legii [a se vedea Decizia nr.285/2014], aplicându-se, deopotrivă şi în ipoteza revocării/ eliberării din funcţie. În schimb, art.132 alin.(1) din Constituţie este un text cu caracter special, care stabileşte o putere de decizie a ministrului justiţiei asupra activităţii desfăşurate de procurori şi indică faptul că în această procedură ministrul are un rol central [a se vedea Decizia nr.45/2018], aspect care se reflectă şi asupra carierei procurorilor.
Curtea a statuat că, în cazul revocării procurorului din funcţiile de conducere, prevăzute de art.54 alin.(1) din Legea nr.303/2004, ministrul justiţiei acţionează în cadrul unor limitări stricte impuse de lege, sub forma cazurilor care, în mod obiectiv, justifică revocarea din funcţia de conducere a procurorului. Preşedintele României, în temeiul prevederilor art.94 lit.c) din Constituţie, nu are o putere discreţionară proprie în cadrul procedurii de revocare, ci o putere de verificare a regularităţii acesteia. Rezultă că prerogativa Preşedintelui României de a revoca procurorul din funcţia de conducere se circumscrie exclusiv unui control de regularitate şi legalitate a procedurii. Astfel, Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei.
Or, în cauza de faţă, Preşedintele României a refuzat emiterea decretului de revocare a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe motive de oportunitate, şi nu de legalitate, ceea ce a creat un blocaj în privinţa exercitării autorităţii ministrului justiţiei asupra activităţii procurorilor. Prin urmare, conduita Preşedintelui României de a nu-şi exercita competenţele potrivit Constituţiei a determinat imposibilitatea ministrului justiţiei să îşi exercite competenţele constituţionale conferite de art.132 alin.(1) din Constituţie, ceea ce a determinat un conflict juridic de natură constituţională. De asemenea, Curtea, având în vedere jurisprudența sa, a stabilit şi conduita constituţională care trebuie urmată, respectiv emiterea, de către Preşedintele României, a decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.
Având în vedere cele de mai sus, Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat:
1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.
2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 Compartimentul Relații externe, relații cu presa şi protocol al Curții Constituţionale

După decizia CCR.
Ori Johannis va fi obligat să emită decretul de revocare a Codruței Kovesi, ori Tudorel Toader va fi nevoit să demisioneze din funcția de ministru al Justiției, pentru a ieși din conflictul juridic de natură constituțională. 


Ședinţa de plen din 30 mai 2018
- Dosar în pronunţare

1. Dosar nr.589E/2018.           - Cerere de soluționare a conflictului juridic de natură                                  constituțională între ministrul justiției, pe de o parte, și 
                   Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul 
României și Președintele României, în subsidiar

Grefier şef,
Floriana-Dorela Sandu
Sedința poate fi urmărită în direct AICI



CCR
Şedinţa de plen 10 mai 2018, ora 12 

1. Dosar nr.589E/2018                                  - Cerere de soluționare a conflictului juridic de  natură                                                                              constituțională între Ministerul   Justiției, pe de o parte,
                                                                          și Președintele, României, pe de altă par în principal, și
                                                                          între Guvernul României și Președintele României, în
                                                                          subsidiar, cerere formulată de primul-ministru al
                                                                          Guvernului.

                                                                                     Grefier şef, Floriana-Dorela Sandu

60 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coincide cu prognoza meteo de vijelii: O pala de vijelie va lua cuibul, cu tot cu chiriasa si ouale porcusorului Ghita, dintre ramurile copacului din gradina SRI, si-l va purta tooocmai in SUA, pe Capitoliu!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Oare o fi un protocol și SRI-CCR?
Să aibă și cu stâna și GAZ-ul falsului zootehnist Caceu?

Leon spunea...

Se pare ca lupta PSD-ALDE cu statul paralel continua..! Au fost inregistrate si trimise Comisiei speciale ( CD+Senat )pentru modificarea legislatiei de organizare si functionare a serviciilor , astfel:
1. PLx 182/2018, pentru SRI,
2. PLx 183/2018, pentru SIE,
3. PLx 184/2018, pentru SPP,
4. PLx 185/2018, pentru STS.

iceparu spunea...

DNA prin unele segmente a săvârșit abuzuri dar trebuie trecut peste ăsta daca ne gandim ca dacă Cucuveaua roz dispare PSD își va pune omul lui care îi va da liber la furat.Analizând la rece cei mai mulți îmbogățiți prin furat sunt la PSD.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, incarca-ne memoria cu niscaiva explicatii, te rugam! Adica, sa nu mai caut prin arhive, la ce se mai refera ,,peleurile'' astea, cu X-uri, ca la biologia moleculara a ADN-urilor, in afara de organizare? Cumva si la statututul lor militar? Acum imi dau si eu cu o parere, chiar daca o fi proasta: Cam multi incashchetati in tara asta, si cam toti revendica statutul de militari, cand de fapt ei sunt doar functionari publici cu statut special, si cam toti vor drepturi militare. Eu nu cred ca este normal asa ceva. Portarii au uniforma ca securanii, bodyguarzii ii confunzi cu mascatii, padurarii poti sa-i alaturi trupetilor MApN de la cercetare-diversiune, si lista este lunga... Tot ce tine de paza de corp, de cules informatii si pandarii ascultari pe shushtache sa umble, nene, in tzivil cu insemne distincte pe maneca si cu sepci rococo, nu cu caschete militare si alte zorzoane cazone si eghileti, ca vom da impresia in lume ca suntem un stat paralel militarizat si uniformizat, conform standardelor Saddam Husseim! Apropo: mai avem putin si le v-om vedea pe eroicele centuriste in uniforme de stewardese pe caldaramele laterale, aidoma infanteristelor fofo-fufu din NATO?

Huhu Rezea spunea...

@gheata în par
Tot băsist ai rămas!
Dacă pleacă cucuveaua, abia atunci ai să vezi cât au furat pedeliștii voștri, ascunși în PNL.
In 2004 se spunea că dacă iese președinte Bombo, românii emigrează în Congo.
Au rămas în țară românii păcăliți de lozincile băsiste?
Nuuuu... au emigrat unde au văzut cu ochii...după ce Năstase le obținuse libera circulație în Europa.
Nici Costa Rica nu-i va putea salva pe cei care au furat în ultimul deceniu.

Iulian Mareș spunea...

Dar, dacă se adeverește....macar 10%, atunci înțelegem cât de mult și-au făcut treaba cei cu "okii albaștri"!
În lumea bună asta se pedepsește aspru, la noi doar cu pensionarea?

https://www.stiripesurse.ro/ipoteza-exploziva-motivul-din-spatele-retragerii-de-la-efia-bnr-isarescu-ar-fi-fost-prins-de-americani-cu-tranzac-ii-suspecte-in-singapore_1264060.html

Marian spunea...

Dle Iceparu ! Hotii nu au culoare politica. Ii intalnim peste tot - politica, justitie, administratie samd. Mi-ar fi placut ca aceasta "cucuvea roz" sa faca dreptate si sa-i arunce in puscarie pe toti dar mai ales sa le ia banii. N-a facut nimic! A fost doar in instrument pentru a transa rafuielile politice, un instrument in mana ambasadorilor tarilor cu interese mari in tara noastra. Ati pariat pe in cal mort !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Cam pe la sfarsitul Constitutiei scrie clar ca Presedintele Romaniei numeste si revoca din functii procurorii, dar nu scrie acolo ca sefii procuraturilor se numesc de catre Presedinte: Aici e buba, PENTRU CA, DESI NU SE EXPLICA IN CLAR, ACESTA LASA LIBERTATEA DE INTELEGERE SI INTERPRETARE CA PE FUNCTII DE SEFI SUNT NUMITI CU DECIZII POLITICICE, IN SPETA PE FUNCTIA DE SEF DNA, ACEASTA ABILITATE AVAND-O DOAR MINISTRUL JUSTITIEI, TT, CALIBRUL 7,62 MM, CARE ARE CALITATE POLITICA DE NUMIRE!!! Astept cu mare interes solutia CCR, ca sa vad interpretarea juridica in speta! Dupa aceea, pot sa-mi iau masteratul in cascat gura la deciziile CCR!

Iulian Mareș spunea...

Cum adică, numiri politice în justiție? Magistrații sunt apolitici!
Ministrul și secretarii de stat sunt/pot fi politici!
Lasă să hotărască CCR, întrucât Constituția este o carte grea, mai grea decât cursul de Element finit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe 30 Mai adun pelin amar, dar si pelinita, sau pelin dulce, care trateaza 98%-99% dintre cancere! Am pe pagina mea de fb o postare pe sens! Asadar, coincide cu un zbor de evacuare deasupra si asupra unui cuib de fofoaie?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian este simplu: Ministrul este numit politc la Justitie de catre coalitia de la putere. Pentru ca ministrul in general, e om si face si el politica dupa afinitati, chiar daca se declara la sanki independent! ,, Alta intrebare'' ce a precedat TT-ul e politician 100% si a fost ministrul Justitiei. Dar acest ministru are drept la numit sefii la DNA si DIICOT, asa cum Fofoaia a fost numita la randul ei de catre ministrul Justitiei de atunci. Numind acesti Procurori sefi, nu se numesc numiri politice? Fofoaia a fost aleasa si numita pur politic si cu intentii de razbunari politice, s-au folosit Basanau, Mutu, Morcovei si altii de ea politic, a executat in numele politicului, a nenorocit, a distrus destine si vieti in numele politicului!... Povestea va dainui asa in veci, pana la a doua venire a lui Hristos pe pamant, chiar daca roata la masina se schimba des! Bag seama ca acum m-ai inteles, camarade, si iti multumesc ca ai avut rabdare sa ma citesti!

Leon spunea...

Cornele, cele 4 Pl x-uri, sunt proiecte de lege initiate de deputatul PSD Liviu Plesoianu, si in principal se refera la limitarea la 4 ani de conducere pentru Directorii si Adjunctii acestora, la cele patru Servicii de Siguranta Nationala: SRI, SIE, SPP si STS..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon: Multumesc frumos pentru raspuns! Da, este o masura foarte buna! Daca era mai demult legiferat asa ceva, nu se mai ajungea la abuzurile acelui cocardel securan, iesit acum la penzie, dar si ale altora.

Iosif spunea...

D-le H,
Va informez ca a fost trimisa spre promulgare Legea pentru acordarea distinctiei In Serviciul Patriei pt.corpul SGP, cu SPOR de 10, 15, 20 % din cuantumul pensiei, similar cadrelor militare.
Este indubitabil acum pentru oricine - mai putin NEA ALECU - ca OMM NU FACE PARTE din pensia militara de stat si este un spor IN AFARA PENSIEI MILITARE DE STAT.
Practic nu mai exista riscul eliminarii acestui spor la cuantumul pensiei.

Cu stima,

Leon spunea...

"Pe surse", CCR a admis sesizarea Guvernului..!
Urmeaza motivarea !

Iulian Mareș spunea...

Iosif,
Sincer mă bucur pt SGP!
... în sfârșit....!

iceparu spunea...

Traindo murindo,cacando sperando.Pe surse.Dragnea la parnaie.

Leo spunea...

Ce-mi place cum asteapta Leon raspuns la e.mailuri.
Am auzit, ca ele vin in sticle pe Jiu , pe care le "pescuieste" la podul Bucovatului in zilele impare cu cer senin si luna plina...

Leon spunea...

Leonard, se pare ca ai pierdut pariul cu meciul Toader-Codruta..!
Stii cumva care va fi mutarea urmatoare a Serviciilor noastre ( si nu numai )..??

Leo spunea...

Bunul meu prieten Leon,
Nu am pierdut. Deciziile CCR-ului , sunt obligatorii pt. parlament si pt. legiuitorul delegat (adica pt. sectorul veoricai). In plus , deciziile capoatelor visinii sunt pt. viitor. Ba mai mult, nu stim cum trebuie solutionat "conflictul" iar acest aspect il vom afla dupa motivare. Deci mai e mult pana acolo.
Mutarea urmatoare o asteptam prin mesajul din sticla de la cotul podului asa cum ti-am povestit. Ar mai fi o solutie , aceea ca Mitica sa-l contacteze pe prietenul de la magazinul de jucarii erotice de la alveola Favorit spre Orizont.:))

luminita spunea...

BEAVO DLE TUDOREL , SCARBA AIA DE LUKUTA LUNGUTA LAEGUTA SA ISI DEA DEMISIA ,PROASTA DRACULUI .BOUL DE iOHANIS O SA SI-O TRAGA SINGUR

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Si îți predasem anterior lecția că in cazul conflictelor de natură constituțională CCR constată dar și soluționează conflictul dedus judecății.
Ca sa-ți reamintești apasa pe eticheta DNA din bara de sus a topicului.

Leo spunea...

La Kursul respectiv cred ca am lipsit ori n-am fost atent.
Sau poate nici una mici alta ci am confundat si am inteles eronat Decizia 45/2018 a CCR. Oricum , dupa motivarea deciziei de azi , parlamentul are 45 de zile sa puna in acord legea cu decizia , iar KWI va aplica legea modificata sau OUG-ul dat de veorica , daca parlamentul nu este in stare sa armonizeze decizia cu legea.
Eu nu spun ca este asa ci spun doar ceea ce am inteles , de aceea rogu-te fii milos.

Leon spunea...

Leonard prietene, am primit deja raspuns de la A.Solomon..!
Citeste raspunsul, publicat astazi, pe siteul Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari..:))

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Aoleu! Tot neatent esti!
Astazi s-a judecat un conflict constituțional între 2 instituții, nu o excepție de neconstituționalitate a unei legi.
Ce lege îndrugi că mai trebuie pusă in acord cu decizia CCR?
Nu domnule!
Decizia se aplică de îndată ce este publicată în MO.

Cezar spunea...

E basist....!!

Leo spunea...

Am inteles Maestre cum vine treaba.
In mintea mea ,era exact ceea ce mi-ai explicat putin mai sus ca am confundat.
Acum este lumina.
Multumesc pt. inca o consultanta oferita free.
Vreau sa-ti spun ceva. Dar pt. asta trebuie sa mergi in baie si sa dai drumul la apa ca sa nu ne auda cineva.
Deci daca ai ajuns in baie si ai pormit apa , atunci iti spun :
Mai bine ramaneam eu in bezna , iar Romania in lumina.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Radicalii sorosisti, susținători ai lui Base și Mutu, au tinut România în beznă vreo 13 ani.
Oameni ca Tudorel Toader sau Tăriceanu, Valer Dorneanu, posibili viitori candidati la Președinție, scot Romania din întunericul pe care #rezistenții il străpung doar noaptea ca licuricii. Asta ți s-a părut d-tale lumină?

Aurel spunea...

Felicitări d-le Leonard pentru abordarea din ultima frază.
Poate vă învață d-nul Huhu Rezea si cum se traduc vorbele d-nului deputat PSD Solomon ,citez,"comisia de muncă pune în executare deciziile guvernului"și în privința deciziei CCR ,majoritar psd-ista.Adica toată lumea doar execută ........?
Poate vă lămurește tot d-nul Huhu Rezea pe când CCR-ul majoritar psd-ist va da un ultimatum imperativ guvernului și Parlamentului să procedeze la actualizarea pensiilor militare precum i-a dat la ordin obligația imperativă de a face președintelui ales.
Cumva doar când guvernul va da undă verde ? Adică la anul și la mulți ani 📢📣🐂
Ca să nu mă las la d-ta,inchei și eu spunând , dacă aceasta decizie se dădea în 2004 Ro nu vedea UE.
Și așa lucrurile se vor complica.
Nu sunt partizan al procesului.sef.dna , însă este evident că dușmănii dna s-au unit în această chestiune.
Nu m-ar surprinde ca pentru reușita să fie deplină să-l văd pe "Marinarul comandant de navă" inscriindu-se în psd.⚠️⚠️⚓ și pe Helen candidând la președinție.

Iulian Mareș spunea...

Dragă Leonard,
Sper că ești în cunoștință de șutul in cur dat în 5 minute de către ministrul justiției lui Merkel PG/D pt că a îndrăznit să mârâie, în presă, altfel decât ministrul în funcție!
Despre ce vorbești? Încerci să te joci în baie, pe furiș?
Vezi că nu toți citim doar Gazeta sporturilor sau www.ziare.com, ..., sau ești amorezat de Dna. Dogioiu?
La bună vedere!

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Aici discutăm pe argumente juridice, nu ca babele de la țară pe banca din fața porții.
Putină decență.....

Ela Pop spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
SorinDaniel spunea...

Haideți în strada, ne calcă în picioare, vedeți răspunsul lui Solomon privind OUG 59,trebuie sa avem pensii sub agricultori, ne denigrează niște inculți, sa nu ii iertam altfel vom ajunge mai rău decât asistați.

Huhu Rezea spunea...

Ela
Ultimul comuncat al CPS a MAI este de prin aprilie. La ăla te referi?

Huhu Rezea spunea...

Nu mai consumați timpul cu comentarii despre pensii pe acest topic.
Aici discutam despre restaurarea ordinii constitutionale la nivelul instituțiilor pe care niște derbedei le-au scos de sub autoritatea statului român.
Dacă nu înțelegeți acest lucru...nu veți avea nici răspunsuri la așteptările voastre despre pensii.

Unknown spunea...

Domnule Mares, imi permit sa va informez ca Germania este republica PARLAMENTARA, nu SEMI-PREZIDENTIALA ca Romania, Angela Merkel fiind seful guvernului, nu presedintele statului( care este Joachim Gauck). Acesta din urma are rol reprezentativ si nu este ales prin vot popular, ci prin decizia forului "Adunarea federala". Neavand vreo simpatie politica sau ong-ista, sunt de parere ca, indiferent de numele sau partidele in discutie la acest moment, decizia CCR subordoneaza justitia total politicului, fiind scos din ecuatie si CSM. Vom vedea daca este mai bine asa. Cu respect.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ești f reținut în enunțuri!
Ăștia, care au scos de sub autoritatea statului român instituții vitale sunt doar niște derbedei?
Disoluția statului în teritoriu și exercitarea unei puteri neconstituționale, asumate, se realizează/încearcă nu cu derbedei ci indivizi veroși, carieriști, antiromâni, trădători!
Însăși matricea statului democratic a fost atacată, la temelia instituțiilor fundamentale!

Anonim spunea...

Ne asteapta vremuri grele.
Era bine inainte: nici presedintele nu putea revoca , decat ,la propunerea ministrului justitiei, si nici ministrul justitiei nu putea revoca decat cu aprobarea presedintelui.
Acum o sa se schimbe procurorii ca sosetele, cand o ajunge un dosar al unui PSD-ist, in istanta, o sa se schimbe procurorii. Va bucurati degeaba, nu stiti ce va asteapta. Pana acum aveati de ales, de azi ve-ti fi obligati sa invatati limba vioricai si nu invers.

Huhu Rezea spunea...

@Liviu Enache
Imi permit să te informez, pe d-ta dar și pe toți lingătorii de catușe, că, potrivit Constituției, numai instanțele judecătoresti înfăptuiesc justitia.
Doar de la Basescu și Macovei incoace justiția este infăptuită abuziv prin procurori.
Contează ce scrie în Constituție, indiferent de caracterul prezidențial sau parlamentar al statului.
Constitutia nu-i permite președintelui sa scoată nici măcat pentru o clipă sefi parchetelor centrale de sub autoritatea constituțională a ministrului justiției.Or, domnul Johannis o ține neconstituțional in functie pe această mitomană abuzivă de o jumătate de an.
Puneti mâna si documentați-vă, nu rumegați numai iarba propagandei statului mafiot.

Cezar spunea...

Sant băsisti retardati....
Cum ar putea să inteleaga??

Iulian Mareș spunea...

Binder,
Îți dau 4 la logică! Eu scriam de relația ministru vs PG al D!
Nu tipul de republică era în cauză și nu mai înghiți hapuri basiste și ale statului subteran!
Huhu ți-a dat 3 și te-a paradit!
Vii în toamnă!

Viss spunea...

Huhu,
Abuzurile au inceput mult înainte de Basascu, muuult înainte! Și au continuat tot acest timp, cele mai grave de la loviluție încoace fiind în mandatele siniştrilor Rodica Stănoiu și Bombonel. Regula s-a schimbat în 2004, astfel nu intram în UE pe care o injurați voi și fără ai cărei bani era jale și acum pe aici. Atunci le-am promis că depolitizăm justiția, ei nu ne-au crezut, au inventat MCV și uite că aveau dreptate. Nimic nu e ireversibil la noi!
Nu-i nimic, se poate trăi și așa, marea problemă este cu CSM. O soluție în linia logicii celor care dictează acum ar fi să-i fie desemnată componența de catre Parlament. Adică o catastrofă, dictatură politrucă, fără check and balances.
Om trăi și-om vedea, dar eu zic să nu ne îngrijorăm/bucurăm încă. România își trăiește încă copilăria.

luminita spunea...

IOHANIS tranmite azi , de ziua rezervistului militar, toata apecierea lui asa ca uite, nu va uita sau cine stie , incepe sa isi aduca aminte ca EL este comandantul suprem al aematei , licheaua dracului

Unknown spunea...

Domnule Huhu Rezea, am facut referire la faptul ca ministrul de justitie din Germania a faultat-o pe Merkel si atrageam atentia ca a fost o ciondaneala in cadrul guvernului, nu intre guvern si presedinte. Deasemenea, pe blogul dumneavoastra scrie "E dreptul meu să am o opinie. E dreptul tău să ai alta, dar fă-o civilizat!". De ce infierati cu manie proletara parerea mea? Este doar o parere, am si scris ca poate o sa fie mai bine acum, dupa aceasta decizie a CCR( sau mai rau). Daca tot mi-ati permis sa-mi exprim opiniile pe " proprietatea" dumneavoastra, nu vad logica pentru care ma gratulati cu "lingator de catuse" si "rumegator". Asa vedeti dumneavoastra un dialog civilizat? @ Cezar Ma cobor la nivelul dumneavoastra doar ca sa va intreb: daca eu sunt basist retardat( desi am subliniat ca nu am afinitati politice), dumneavoastra cum v-ati caracteriza ?

luminita spunea...

la Timisoara aruncat in sediul PSD cocteiluri molotv , asa ca,

Huhu Rezea spunea...

@Binder
Hai să nu fim și penibili!
Este un abuz de drept când, in loc sâ aplici legea și Constituția, le comentezi punându-le sub semnul întrebării.
Sed lex, dura lex! Acesta este un principiu de drept.

Unknown spunea...

Pe bune? Clar, traiti in lumea voastra si intelegeti doar ce, cum si cand vreti. Notiunile "democratie" si "libertate de opinie" inseamna "0" pentru domniile voastre. Da, sunteti si penibili. Pax vobiscum!



Cezar spunea...

Binder...se fac angajări la ecarisaj
Du.te mai.....acolo poti avea succesuri "cu...aberațiile tale

doc987 spunea...

Asa , don Huhu.....Pumnul in gura tuturor celor nu iubesc pesedeii...Ca formator de opinie, ce sunteti, ar fi bine sa fiti mai echilibrat in sustineri...Adica, nici cu unii, nici cu altii...Duca- se pe pustii toti. In schimb, matale, incerci sa ne induci ideea ca pesedei sunt in toate si peste tot, fara ei nu se poate...Garantez ca exista viata si fara pesedei. Fac precizarea ca , eu fiind apolitic, mi se rupe de toata clasa politica, toti fiind aceasi mizerie....

Huhu Rezea spunea...

E scandalos sa vorbeasca despre democratir si libertati cineva care plange ca CCR a redus la tăcere republica prourorilor insraurata de băse si macovei.
@doc
Apolitic inseamna fara cultura politica.

Marian spunea...

Dle VISS ! Sunteti in eroare totala. Modificarile la legile justitiei au fost facute de Adrian Nastase (PSD) in colaborare cu Comsia Europeana. Politicul nu avea niciun rol. AU venit in 2005 prietenii dumneavoastra, Basescu si Macovei, care au modificat legile, prin asumarea raspunderii si au distrus o tara. Cred ca suntem nebuni cu totii ! Plangem pentru o baschetbalista care a facut scoala acasa la ta-su( si el procuror) care nu stie o boaba de carte ? Eu chiar nu pot sa-mi dau seama cum ganditi !

doc987 spunea...

Cum ziceti dvs., domnule Huhu.....Prefer sa fiu in afara politicii zilelor noastre formata din cei mai demni reprezentanti ai tarii noastre si care promoveaza in functiile de conducere ale statului valori autentice....

Iulian Mareș spunea...

Ador pe cei afectați de Sindromul Stockholm, sau..., pe românește să mănânce c...t și să mai ceară și supliment!
Asta a făcut din ei 10 ani negri, de basism ordinar și puturos!
...... El nu a știut nimic! Dar, asta spun și alcoolicii, că nu-și mai aduc aminte, că erau beți!

Cezar spunea...

Bravo m.ale !
Le.ai zis.o..rai drakului de moluste..

Dan spunea...

Ceva mai.interesant!
https://legeaz.net/monitorul-oficial-448-2018/decizie-iccj-ril-5-2018-competenta-litigii-ajutoare-salariale-militari-politisti-functionari

tehnocrat spunea...

Ma uit la cucuvea si vad ca are jambiere verzi, o fi de la numele unguresc ?
De dus se duce, problema-i cine-o ia in spatiu ?
Ghita la Belgrad in vie, exclus, leana udrea in Costa Rica, exclus,etc.
Posibil s-o ia gabita-n sufrajerie sau portocala. Astept si alte pareri.
Este-o vorba: sistemul te urca, sistemul te coboara, sistemul iti da viata, sistemul te "omoara", atunci cand faci parte din el.

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Cu siguranta, Klem îi va da viza bissnis (pe 10 ani) pentru US si va pleca la Miami, locuind in casa lui, de acolo! Cineva va fi geloasa?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu pot sa nu remarc lipsa totala a postarilor unui user cu ceva greseli de interpretare juridica. Si nu este pentru prima data!
Cum viata mi-a demonstrat ca nimic nu este intamplator, stau si ma intreb: ca doarme cu poza Lulutei sub perna-i clar, dar o pune si pe cea a lui Lazar?

Iulian Mareș spunea...

Stanciu Dan,
Citit toată expunerea indicată prin link!
Finalul este în coadă de caras...
Dar, dacă erau magistrații în locul nostru?