Un produs Blogger.

miercuri, mai 16, 2018

Decizie de actualizare cu baza de calcul, nu numai cu cuantumul soldei de funcţie, mai mică decât câştigul minim brut garantat, emisă cu încălcarea art. II din Legea nr. 152/2017 alin. (7) pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016, alineat introdus prin OUG nr.56/2017

56 comments
Solda de funcţie la care se aplică majorarea de 15%, potrivit Legii 152/2017, trebuia majorată şi cu 5%, pentru anul 2016, conform art. 14 alin.(2) din OUG nr. 57/2015.

Probelma stânjenitoare pentru deciziile emise pânâ în prezent este neaplicarea art. II alin. (7) din Legea 152/2017 introdus prin OUG nr. 56/2017, cea cu solda de funcție > 1450 lei la care se aplică majorarea de 15%.
Le este jenă să se constate că solda de funcţie se egalează la 1450 lei pentru toate gradele militare, de la soldat la colonel?




56 de comentarii:

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Majorarea cu 5% a Sf din 2016, neaplicata de gulerati nu are consecinte prea insemnate doarece , si cu aceasta majorare de 5% , solda de functie inclusiv a coloneilor , era sub cuantumul de 1450 lei + 15% din 1450 , adica 1667,5 lei.
Adica :
- In Decizia de actualizare din tema , trebuia ca in loc de Sf = 425 lei sa fie scris si utilizat 1667,5 lei.
- Daca s-ar fi aplicat si majorarea din 01.01.2016 de 5% a Sf , atunci era ca in loc de Sf = 446,25 sa fie scris si utilizat 1667,5 lei
AICI E MAREA JEFUIALA ca Sold. de functie NU ESTE SCRIS SI UTILIZAT in DECIZIA de ACTUALIZARE 1667,5 lei. Ne vom lupta in justitie cu LICHELELE.

Leon spunea...

ART.14,al.(2) din OuG.nr.57/2015:
,,(2). Prin derogare de la prevederile art.59 alin.(1) din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, in anul 2016 pensiile militare de stat se MAJOREAZA cu 5%,,
Neactualizarea pensiilor cu acest procent constituie inca un motiv de Contestare a Deciziilor de Actualizare, deoarece Majorarea cu 15% a Soldei de Functie a fost in anul 2017..! Se pare ca CPS a MAI emite Decizii de actualizare luand in calcul aceasta majorare din anul 2016 !

Dan B. spunea...

De când o tot spun si eu că ăstia de la CPS/MApN „fac si desfac” dupa propria voință, functie de somnul de noapte sau de ultima prestare a amantei/nevestei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acesti calai fiorosi n-au pic de mila fata de cei in invaliditati, bolnavi, saraci si in nevoi, cu aceste pensii de mizerie! Macar astora sa le mai scape cate ceva sa poata supravietui, caci toate s-au scumpit si nu le mai putem face fata, mai ales ca Sistemul de sanatate pur si simplu ne fura si ne jegmanesc, caci toate tratamentele se dau cu preferinta doar pe medicamente necompensate si te trimit la analize sau controale cu dibacie catre cabinete particulare, de am renuntat definitiv sa ne mai ducem la satanele astea care-isi zic medici, caci numai pe operatiuni dubioase sunt implicati si mai toata ziua auzim cum sunt arestati si cercetati pe mafii ale medicamentelor si alte manarii de malpraxis! Toate golaniile de peste tot ne dezavantajeaza si am ajuns in sapa de lemn, pur si simplu! Observatorul militar, gazeta care doar il perie pe Ministrul Apararii si prezinta institutiile militare in roz bombon, o singura data nu ridica problema pensiilor catastrofal de mici, in paralel cu cele scandalos de gomflate, si peste toata clocaria bantuie o mafie inimaginabil de opulenta pentru sine si discrinatorie cu ,,prostimea,'' mai ales rezervista, de a scos-o din papuci si pe Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, care a afirmat maniata si revoltata despre ,,crimele'' de la Aparare! Se poate trai cu suma de mai sus in ziua de azi cu aceasta pensie neactualizata de 10 ani? Unde vreti sa ajungeti cu acesti prapaditi si amarati, stapanilor inchizitori de metode fascistoid-bolsevice?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Camarazi: Rog respectuos pe oricare camarad prieten, care ma poate ajuta, sa-mi faca un colaj cu aceasta decizie schilodita si batjocorita, comentata pe titlul de coperta la modul cel mai real de catre onorabilul si sa mi-o trimita pe mailul ifrimcorneliu@yahoo.ro ?! Sa-i dea Dumnezeu sanatate celui care ma poate ajuta cu asa ceva, pentru ca n-ar fi rau s-o vada si autoritatile, sa vada la modul real ca ,,dreptatea pana la capat'' e doar o utopie si-un vis electoral, iar niste augustini o pot avea ca dovada de aplicari ale secretizarilor, contrar si cu incalcarea grosolan-penala a Lg 182/2002! Doamna ministru al muncii ar putea avea dovada elocventa a ,,crrimelor'' de la pensiile militare! Asa cum am criticat-o noi, candva, ca acum am iertat-o, personal, definitiv de toate ,,pacatele,'' dar domnia sa a fost realista si a dat dovada de mult curaj, si probabil ca revoltata de ce a vazut nu s-a mai putut abtine sa nu declare un adevar epocal si epic! Seful de Mare Stat Major e atat de speriat de ce carti postale ,,periculoase'' ii timit pe Mail, incat le primesc retur, insa cred ca pana la inceputul toamnei cand am auzit ca se va pensiona, dar eu cred ca cu o constiinta incarcata ca o data in cariera rspectabila a domniei sale n-a sarit in ajutorul pensionarilor sa-i ajute! Ce poate sa faca dintr-un om adevarat si puternic frica de pierdere a privilegiilor! Ehei, eroii de odinioara, bravii Generali din vremurile cand gradele se obtineau pe merite si foarte greu, erau in stare sa se bata si sa cada eroic din functie si pentru un simplu soldat, daramite, ca acum. cand o adevarata armata de rezervisti este batjocorita si jefuita la drepturi! Eu il cred si-l inteleg, insa ,,mai bine mori in glorie sacrificat, decat sa te fi predat sau sa fi tradat,'' cum zice un dicton latin, caruia intelesul in grafia latina l-am uitat!

Iosif spunea...

Dl.H,
Cine ne ajuta sa clarificam ce se petrece
la MI cu cei 5%/2016?
Chiar asa debandada sa fie? La unii se acorda la altii nu?
Cu stima

tehnocrat spunea...

Pt mine-i oblu.
In emiterea deciziilor de actualizare a pensiilor datorita cresterii SF cu 15% nu exista un pct de vedere comun intre cele trei CPS, probabil ca nu-i prioritara la toti, respectarea legii, ci mai degraba bugetul pe care-l au la dispozitie si respectul pt pensionarii militari.

IAR99Army spunea...

PROIECTE DE LEGE ŞI PROPUNERI
LEGISLATIVE PRIMITE LA SENAT PENTRU
DEZBATERE ŞI ADOPTARE,
ÎN PERIOADA 2 MAI 2018 - 7 MAI 2018
11.Propunere legislativă pentru
modificarea Art.II lit.e) din Legea
nr.274/2017 pentru aprobarea
Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr.62/2017 privind
completarea art.II din Legea
nr.152/2017 pentru aprobarea
Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr.99/2016 privind
unele măsuri pentru salarizarea
personalului plătit din fonduri
publice, prorogarea unor
termene, precum şi unele măsuri
fiscal-bugetare
Stie cineva despre ce este vorba?

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am înțeles ceva....
Moneda de referință din fotocopia postată că exemplu este € sau $ US?

Leon spunea...

Soimule, stai linistit, L 271/2018, se refera la familia ocupationala ,,Cultura,, si propune majorarea salariilor pentru institutiile publice de spectacole din subordinea Consiliilor judetene si locale! Amanunte gasesti la Sedinta din 15 Mai a Comisiei de buget-finante..!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@IAR 99
Bine ai revenit!
OUG 62/2017 aprobata prin L 274/2017 a întărit OUG nr 56/2017, cea pe care CPS a MAPN nu are chef s-o aplice. Aceasta ordonanță a completat OUG 56 în sensul ca majorarea cu 10%. aplicata la salariul de baza, dar nu mai mic de salariul minim garantat se aplică și Personalului din penitenciare, începând cu 01 10 2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc public camaradului care m-a servit cu postarea de aici, niciodata nepermitandu-mi sa dezvalui numele celor care ma alinenteaza cu anumite probe materiale sau sprijin logistic, pentru ca regula de aur este ca mafia clocarilor sa nu-i haituiasca la pensii pentru sprijinul ce mi-l acorda, cum le este naravul, caci am aflat de faptul ca au o lista cu cei ,,indezirabili,'' iar daca te duci la ei cu o problema spre rezolvare in audienta, mai intai se uita pe o lista sa vada daca figurezi ca ,,dusman de clasa,'' deci un abuz cu represiune nedreapta, o practica penala pe care Procuratura militara o promoveaza si incurajeaza mutual cu larghete prin acoperire sau ignoranta, asa cum o fac si cu ilegalitatile la pnsiile militare! Vreau ca postarea trimisa pe Mail s-o transform in plangere penala catre Procurorul General, ca proba, si mai vreau, si chiar insist pana la moarte, si cum am mai facut-o de cateva ori, ca Procuratura militara sa fie desfiintata absolut total, ea fiind cea care mananca de pomana fondurile de pensii, banii munciti din greu ai contribuabililor, avand pensiile cele mai mari din Romania, de pana la 100.000 lei, absolut fara nici o justificare si care nu reflecta ,,munca'' prestata de-a lungul vietii, activitatile anti infractionale, fiind cea care a acoperit toate crimele Revolutiei prin taraganare si jonglare cu probele, este cea care nu intervine in contractele oneroase pe armamente, in problema avansarilor in grade militare ilegale, obtinerea de functii fara concurs, cum ar fi cea de Director la CSP, nu a intervenit in problema nepotismelor, gradelor de rudeniesi cumetrie din Totr Ministerul pararii Nationale, in care presa a relatat pe larg ce se intampla acolo, Procuratura Militara este cea care a tolerat si tolereaza ca industria romaneasca de armament se fie sabotata si distrusa, fabricile fiind puse in genunchi de mafiile din Romania si din strainatate, pe cand un procuror civil munceste si duminica si de sarbatori, cei militari nu numai ca sunt sedentari si nu au de lucru, dar aceste zile pentru domniile lor sunt libere si beneficiaza discriminatoriu de mai multe privilegii ca cei civili care trag greul in infractionalitati! Sa stie ca le sunt dusman si ca am sa cer desfiintarea acestei institutii, pana se va intampla acest deziterat major! Sute de mii de pensionari sufera de pe urma acestor ignoranti, care nu intreprind nimic absolut sa dezvaluie si sa ancheteze toate ilegalitatile si practicile penale de la pensiile militare! Mie nu mi-e frica de ei, de-o crapa si ranzele in ei, mie mi-e frica si plang amar din toata inima de cati camarazi militari ne mor din cauza practicilor mafiote si penale la pensii, la care Procuratura Militara asista pasiva pe porcoaie de bani din fondurile Armatei si luate de la gura acestor rezervisti ce mor zilnic neimpacati ca nu li s-au facut dreptate la aschilodirea drepturilor cuvenite la pensii, asta sa stie Procuratura Militara, super sedentara si inutila, de la mine!

Leon spunea...

De interes este si propunerea legislativa PL x nr.199/16.04.2018, pentru modificarea si completarea Legii nr.80/1995-privind Statutul cadrelor militare, initiata de Senatorul Fifor si 4 deputati PSD, data de 05 iunie fiind termenul pentru Comisia pentru Aparare de depunere a Raportului..! Sunt multe propuneri pentru cadrele militare in activitate dar pentru pensionari am retinut:
Se introduce ,,Art.9prim- Cadrele militare trecute in rezerva sau direct in retragere au dreptul la pensie militara de stat, potrivit legii.,,
Se introduce la Art.86, alin.3prim-Ofiterii medici pot fi mentinuti in activitate pana la varsta de 65 ani.
Senatul va fi camera decizitionala !

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Leonard prietene, ce legatura are viata privata a ministrului Fifor cu sarcinile de serviciu..?
Pai cu aproape 5000 lei/luna pensie de intretinere ptr.cei doi copii minori, mamicuta lor nici nu mai are nevoie de alte venituri, sunt bani destui ptr.3 persoane sa traiasca decent..!

CEZAR spunea...

@/Leon tine minte .,
Basistii ...nu moare ! Ei ..nu se preda..a zis Elba..!!

Dan B. spunea...

@Leon:
Dragule,
Dacă tot i-a plăcut să facă doi copii si legea spune ca pensia alimentara poate ajunge la 1/3 din venitul net, .....
Si cum un ministru are retributia de incadrare conf. coef. de ierarhizare = 9, la care se adauga sporuri (normă hrană, normă echipare protocol, etc), cei 4900 lei/lună sunt cam 25 % din venitul net. Curios este faptul ca a refuzat majorarea plătii odata cu promovarea sa ca ministru, probabil incurajat de LOV-ISIS, cea care, pentru o pensie babană cuvenita plodului, si-a plasat sotul ziarist ca prim-vicepresedinte la ASF, unde incasează in brut peste 14000 euro.
In opinia mea, nu se ridică la nivelul așteptărilor nici in plan social si, cu atât mai puțin, ca ministru.

Leo spunea...

Are legatura cu CARACTERUL OMULUI , care este acelasi si acasa si la serviciu.
Iar daca se dedubleaza , este inca o dovoda in plos a IMPOSTURII.
Nu poti fi CINSTIT , CORECT , VERSATIL , AMABIL , sau UN BUN CETATEAN CARE RESPECTA LEGILE , DOAR INTR-O PARTE.
DECI CARACTERUL ESTE LRGATURA. ACEST CARACTER SE SIMTE SI IN SITUATIA ACTIVITATII DE PE SINECURA UNDE L-AU PUS F&M.
"Pepiniera de cadre a lui F&M , nu are un singur individ care sa nu fie IMPOSTOR.

Leon spunea...

Dane,
Pai ajungem la concluzia amicului Leonard, aceea ca OPREA a fost cel mai bun Ministru al Apararii, apoi al MAI si in final chiar ca Prim-ministru pentru o perioada scurta !
Chiar duc dorul acelor vremuri..))

Leo spunea...

Leon , daca esti sincer cu tine insuti , vei accepta ca si acum in 2018 , ai cuantumul in plata al pensiei , stabilit pe timpul lui Gabita. Daca in 2017 ar fi fost Gabita ministru la MFA , nu ai fi vazut OUG 59.
Regret ca nu mi-a cazut fisa prin 2011 sa merg la el sa ma faca si pe mine general pe "filiera indirecta" . Acum as fi fost cel mai "amabil" user.

Huhu Rezea spunea...

@Iosif
Indiferent dacă majorarea de 5% pentru anul 2016 apare sau nu în Decizia de actualizare, este vorba de acuratețea aplicării legii, această majorare este aplicată în cuantumul în plată al pensiei.
Majorarea de 5% din anul 2016 are același regim juridic ca și majorarea cu 10%, prin Legea 293/2015 şi trebuie să apară şi ea în decizia de actualizare la punctul ...cuantumul soldei de funcţie majorat(10% + 5%)
Probelma stânjenitoare pentru deciziile emise pânâ în prezent este neaplicarea art. II alin. (7) din Legea 152/2017 introdus prin OUG nr. 56/2017, cea cu solda de funcție > 1450 lei la care se aplică majorarea de 15%.
Le este jenă să se constate că solda de funcţie se egalează la 1450 lei pentru toate gradele militare, de la soldat la colonel?

Leon spunea...

Leonard, ca sa fiu foarte sicer cu tine, Gabita mi-a furat 500 lei din pensia recalculata in anul 2005 cf.Legii 164/2001..!
Acum in plata am aceasta pensie repusa in drepturi de guvernul Ponta, majorata cu 5%+5,25% din anul 2016 si 2017..!

Leo spunea...

Leon , te prefaci ca nu ai inteles ca eu iti vorbesc despre anul 2011 si nu de anul 2005.
Daca te cunosteam atunci in 2011 , i-as fi spus lui Gabita sa te faca si pe tine general pe aceeasi filiera , ca sa-ti treaca supararea din 2005 pe el.
TOATE PANZELE SUS !

Leo spunea...

Deci cum este ca nu am inteles.
Majorarea conf OUG 57/2015 se adauga la Indexarea de 5% din 2016 ?
Indexarea se aplica la cuantumul in plata. Majorarea de 5% in discutie se aplica la cuantumul recalculat facand ca cuantumul de la care pleaca Majorarea de 15% conf. L 152 sa fie mai mare ?
Mai este si situatia celor care li s-au stabilit pensiile in 2016 , si acelora trebuia sa li se aplice Majorarea de 5 % a Sf si apoi Indexarea tot cu 5% pe 2016 ?
Parca inadins au clocit-o ca indexarea si Majorarea sa fie de 5% , pt. a putea manevra cum vor ei. Mai bine era sa fi fost Majorarea de 4,99 % iar Indexarea de 5% ca sa nu mai poata manipula guleratii cum vor ei cifrele. Dar , confuzia tot de la ei a plecat premeditat ca sa poata manevra. Niste LICHELE.

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Ai şi uitat că OUG 57-2015, art. 14 alin.(2) a majorat cu 5% cuantumul pensiei militare, inclusiv solda de funcţie din baza de calcul, nu a indexat pensia conf art. 59 din L 223-2015?

Leo spunea...

MAESTRE,
NU ,nu am uitat.
Nu am stiut.
Acum e lumina.

Leon spunea...

Leonard, Legea 164/2001 a intrat in vigoare in aprilie 2001, iar recalcularea pensiilor militare aflate in plata la aceasta data s-a facut dupa 4 ani, in perioada 2004-2005, iar dupa majorarea VRS la valoarea de 197,3387 lei din octombrie 2008, am primit o noua Decizie de pensie; Apoi in anii 2011 si 2012, ministrul Apararii fiind G.Oprea, am primit cateva decizii de recalculare/revizuire prin care pensia din 2008 mi-a fost diminuata cu 500 lei. In Octombrie 2013 am primit o alta Decizie de pensie cf.Legii 241/2013 pentru punerea in plata a pensiei din 2008, pensie pe care o primesc si in prezent cu majorarile din 2016 si 2017 ! Prin acest calvar produs de Basescu-Boc-Oprea au trecut 26500 de pensionari militari din SNAOPSN..!
Sper ca de aceasta data am fost mai explicit !
P.S. Avansarea la gradul de colonel (Rez.) am obtinut-o in anul 2009 ( ministru Stanisoara) dupa 8 ani de activitate destul de intensa in cadrul Biroului Executiv al Filialei ANCMRR. Si sa stii ca in perioada aceea chiar se muncea in folosul membrilor asociatiei !

Viss spunea...

Pe de altă parte, nu pot să nu remarc faptul că pentru o vechime triplă față de cea publicată, subsemnatul nu are și un cuantum triplu al pensiei. Alte neconcordanțe!

Iulian Mareș spunea...

Vis,
Am vaga impresie că posesorul deciziei postate, nici nu realizează afirmațiile tale!
Din calcule ar reieși că domnul era plutonier!

Gigi spunea...

Având puțin timp,m-am uitat pe această decizie.
Am constatat că,la cei 13 ani vechime,Corneliu ar trebui să ai
bă Gradația a IV-a,nu a III-a!
Deci,în loc de 18%,la rubrica Gradații,24%,ținând cont că la fiecare gradație coeficientul este de 6%.
Gradațiile se acordă din 3 în 3 ani.

Leon spunea...

Gigi, prin anii '80 ,ministrul apararii a majorat perioada de acordara a gradatiilor de la 3 ani la 4 ani, si deasemenea si avansarea in gradul urmator cu 2 ani, cred ca Olteanu era ministru atunci..!

Leo spunea...

Da in '80 Olteanu politrucul era ministru MFA si a ramas ministru pana in Dec. 1985 când a venit Milea . Am vazut cum ii sugeau ureichile pe la Observatorul Militar cum ca a fost mare Savant istoric , mare barbat de stat , etc.. numai golanii PCR-iste

medicmilitar12 spunea...

1.LEON: te intreb: pensia platita de guvernul PONTA- in baza legii 241/2013 e cea platita in dec. 2010 ,diminuata-in baza oug 1/2011- cu 500 de lei de guvernul basescu-ti- fost recalculata in perioada 2016-2017,asa cum ar fi trebuit ? ;eu sunt in aceeasi situatie..! dar in august 2017 pensia mea a fost recalculata -in baza legii 223/2015 modificata,precum si a ord. M.25/2016,iar apoi- indexata cu 5% si respectiv 5,25 %--in anii 2016 si 2017. 2.PROBLEMA e alta:actualizarea soldelor lunare brute-din cele 6 luni alese- trebuia facuta in baza art.60-adica -in baza: a) SOLDEI DE GRAD AVUTA- LA DATA TRECERII IN REZERVA/PENSIONARE-si b) media soldelor lunare brute platite in cele 6 luni,actualizate la nivelul datei REPER- de 31.DEC.2009 -cu VRS =197,3387 de lei; in cazul meu-casa de pensii a CALCAT LEGEA IN PICIOARE, eu avand - in data pensionarii-gradul de colonel,recalcularea s-a facut la S.G.= gradul de lt.col. =ILEGAL, in loc de gradul de colonel=cum ar fi fost corect...!3.Intr-adevar gradatiile -dupa 1980 se acordau din 3 in 3 ani, dar inainte de anul 1989 ,gradatiile erau de 5 %, iar dupa 1990 au devenit 6%...

medicmilitar12 spunea...

...Domnilor si Doamnelor:...stie cineva -in CLAR- textul Ordinului MS. 60/2016 care sta la baza INCALCARII LEGII 223/2015 "ACTUALIZATA"si ciopartita-asa cum era ea in anii 2016-2017(cu eventuala prelungire a perioadei de aplicare a recalcularii pensiilor- anterioare acestei legi)..?; Culmea tupeului(CA SA FIU ...BLAND IN EXPRIMARE...!) unui minister-sa aplice-pensionarilor- o prevedere 'SECRETA'-intr-un "ordin"-document de rang inferior, care se refera la drepturi legale,cuvenite si in drept sa FIE CUNOSCUTE DE CEI CARORA LI SE APLICA...!

medicmilitar12 spunea...

..Efectul recalcularii pensiilor anterioare anului 2016-in baza legii 223/2015,actualizata-este faptul ca o astfel de pensie e cam la jumatate din cuantumul unei pensii stabilite dupa luna iulie 2017; iar OUG. 59/2017 -e o AIUREALA :modifica RADICAL art.60, desfiintand "actualizarea" soldelor lunare...si INDUCAND-PERVERS- IN EROARE "PUBLICUL...!"-in art.59 prin folosirea ERONATA a cuvantului: "ACTUALIZARE", in loc de folosirea CORECTA -a cuvantului: "INDEXARE"....!??!

Niky spunea...

Nu cred ca va ramîne asa OUG 59/2017,în ceea ce ne privește pe noi pensionarii militari,va fi modificată prin legea de aprobare a ordonanței,pentru ca la anul vin alegerile.

Liviu PO spunea...

@Niky
O vor modifica doar daca vor fi 3-4,000 de actiuni in contencios impotriva ordonantei...

maiag spunea...

am primit o noua decizie de pensie cu specificatia recalculata la data de 27 aprilie 2017.are aceiasi valoare,nici o modificare ,dar am constata ca la recalcularea pensiei nu a fost introdus sporul pr radiatii de 10 la suta/in aceasta situatie o sa fac contestatie,dar ce sanse sunt deoarece anul trecut la decizia de recalculare nu am observat asta
va multumesc

Huhu Rezea spunea...

@maiag
probabil este o decizie de actualizare dacă zici că anul trecut ai primit decizie de recalculare.

Leo spunea...

@maiag
Logic , decizia din 27.04.2018 nu are cum sa fie decizie de recalculare din moment ce ai primit o decizie de recalculare anul trecut. Daca este decizie de actualizare , ridic-o pe blog ca s-o comentam . Ori o anonimizezi tu ori o va anonomiza maestrul . Cu acest prilej poate mai "pescuiesti" din comentarii si informatii utile pt. contestatia ce intenrioneaza sa o formulezi.

Leon spunea...

Leonard, mai greseste si Calculatorul..!
Zilele trecute m-a sunat un coleg din Craiova care a primit in aceasta luna o noua Decizie de RECALCULARE ( Actualizarea inca nu a primit-o )
Se mai intampla ! Pentru noi ar fi de interes sa publice cineva o decizie de actualizare de la MAI (cei de la SRI nu au voie..!)

Leon spunea...

Proiectul de lege L 194/2018, privind acordarea SOSP pentru Sergentii si Gradatii Profesionisti, a fost votat astazi de Senatori, cu 99 voturi PENTRU, 9 ABTINERI si 0 voturi Impotriva..! Saptamana viitoare va ajunge la Promulgare pe masa Presedintelui, care in max.20 zile va lua o decizie, probabil va emite Decretul de aprobare si va deveni Lege dupa publicarea in Monitorul Oficial..!

Leo spunea...

Daca au inceput sa vina decizii de recalculare , recalculate , atunci sa ne asteptam sa vina si decizii de actualizare , actualizate.
Pai sti de ce nu apar "actualizate" de la servicii ? Pai , pt. ca la ei se actualizeaza si cu OUG 56 + L 207 si au facut "protocol" cu MFA-ul sa nu spuna ca ei respecta cadrul normativ.
Intreaba-l pe Mitica ca stie precis cum s-a actualizat pensia la prietenul lui de la magazinul de jucarii erotice din alveola dintre "Favorit" aproape vis-a-vis de MFA.
PS S-ar putea sa nu-ti spuna....:))

Leo spunea...

@@@ Flavius,
Am auzit eu ca , deja ai "iesit la incalzire" si ai elaborat Cererea de Chemare in judecata , avnd ca obiect : "CONTESTATIE DECIZIE DE ACTUALIZARE". Cred ca pe la începutul lui iulie 2018 expira termenul in care ar trebui sa-ti vina Hotararea comisiei de Contestatii a MFA-ului. Bine faci ca te pregatesti , deoarece acea HOTARARE nu-ti va veni.
De acum incolo , nu mai este de joaca cu guleratii , de aceea roaga-l pe MAESTRU care este milos si grabnic ajutator , ca sa-ti spuna daca e bine cum ai construit acea Cerere de Chemare in judecata si sunt convins ca altruist cum a dovedit ca este de atat de multe ori , iti va spune parerea lui. Apoi , sa-l pomenesti.
PS
Iar in tot acest timp , sa nu-l superi pe amabilul , ci sa faci numai comentarii laudative la adresa F&M.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Perfect, Leonard. Daca imi vine Contestatia, dupa ce eu am trimis ,,Cererea de chemare in judecata,'' fac scris o ,,Cerere de copletare (Cerere copletatoare)la Cererea introductiva de chemare in judecata impotriva paratelor MApN si CSP a MApN,
cu numarul de inregistrare.....din data de....'' in care contest continutul Hotararii Comisiei de Contestatii de pe langa MApN, pe scurt, ca necomforma si neavand nici o temeinicie legala, o semnez si o trimit in trei exemplare, tot la Tribunal,unde deja am specificat ca presenta Cerere de completare este in trei exemplare legalizate: Tribunal, MApN si CSP a MApN. Jos data si semnatura si o pun cu ,,AR'' E bine?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius și Leonard
După înregistrarea contestatiei la Tribunal, ca urmare a trecerii termenului de raspuns de la Comisia de contestatii, nu va obliga nimeni sa mai primiti la domiciliu o decizie tardivă. Cereți postasului s-o retureze la expeditor.
Procedural, CPS are la îndemâna Intâmpinarea prin care mai poate sa se apere, intâmpinare in care poate include si date din decizia Comisiei.
Cereți instanței să decadă CPS din dreptul de a utiliza in proces un document emis tardiv, după inregistrarea cauzei la Tribunal, de Comisia de contestatii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE, AICI ATI DAT LOVITURA DE INTELIGENTA RAR INTNLITA! M-ATI FACUT PRAF CU ACEASTA BUNACIUNE COLOSALA SI CARE II VA FACE MASCA PE CLOCARI, DAR SI INSTANTA VA BAGA DE SEAMA CA N-AU IN FATA LOR UN PARALEL IDIOT! EXCELENT SI VA MULTUMESC FRUMOS!

Alt anonim spunea...

Onorabile, venerabile, maestre, fă și un curs de alfabetizare pe blog căci e nevoie, mai ales la așa rating.
,,Cerere de copletare,cerere copletatoare,necoformă, presenta, care-isi, gomflate”

Leo spunea...

Multumesc MAESTRE ,
Nu am stiut acest amanunt ca se poate returna Hotararea emitentului astfel incat acesta sa n-o mai pota s-o invoce in instanta ca nu a fost atacata si ceruta si anularea ei. Cred ca multi nu au stiut acest raspuns la viclenia clocarilor.CLOCARII , de obicei trimit Hotararea , dupa ce au vazut ca au fost dati in judecata , cam la maxim o saptamana de când au luat la cunostinta. Pensionarul , care nu stia acest amanunt al lui talica de a fi returnata Hot. Clocarilor , n-o facea si nici n-o ataca la Tribunal si pierdea din primul termen.
Sa-ti soptesc si io ceva.
PS
Te apreciez, te stimez si-ti multumesc pt. consiliere.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Nu mai polua instituțiile de drept cu inepții politice băsiste.
Constituția și Legea se aplică, nu se lasa la cheremul unor profani care se cred dumnezei daca au ajuns prședinți.
De la referendumul lui Base cu nr de parlamentari(apropo, de ce 300 si nu 301, număr impar?), Parlamentul a modificat si sistemul electoral si a micșorat numarul de parlamentari.
Când nu primești decizia de la comisie, contestatia la Tribunal se face numai impotriva Deciziei de pensie de calculare/recalculare/actualizare, iar Comisia nu este parte in proces. Așa scrie în lege.
Daca CPS introduce in aparare, odată cu Intâmpinarea, o decizie a comisiei de pensii ea are doar puterea unui simplu mijloc de probă, respectiv un înscris, pe care il poți combate atât in procedura preliminară a procesului cât și în concluzii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu multumesc in modul cel mai respectuos si profund indatorat celor trei minunati maestrii sacrii ai detinatorilor adevarurilor stiintic-juridice de contracacare a clocarimii inumane si reu intentionate, mai ales in cazurile sociale grave, ca mine: onorabilului @Huhu Rezea, @onorabilului Leonard si @onorabilui Avocat-erou necunoscut, pentru eforturile depuse sa-mi intregesc toata documentatia juridica! Dumnezu sa va dea ani multi de trait, pana la 110 ani, asa cum mi-am propus hotarat si pentru mine, in sanatate si fericire, alaturi de cei dragi! Doamne, ajuta si merg la culcare frant de atata concentrare si oboseala a scriu exact cum am fost invatat, cu rabdare si cu atentie concentrata de m-am epuizat! Multumesc, Doamne!

Leo spunea...

Iarta-ma MAESTRE,
Merit sa fiu certat.
Te rog ajuta-l pe Flavius cu parerea lui talica inainte de "a trece pe curat"...
Eu ma retrag oleaca "pe contributiva" , unde imi pun mai multa baza , ca sa nu mai cad in greseala poluarii.
DOAMNE AJUTA !