Un produs Blogger.

duminică, mai 13, 2018

Top 10 articole după 11 milioane de accesări

18 comments

După cum se vede pe grafic, în anul 2018 interesul pentru pensiile militare este mai mic față de anul 2016. Noile generații de pensionari militari sunt mulțumite de cuantumul pensiei calculate potrivit noii legi a pensiilor militare. Generația veche de pensionari militari este , numeric, din ce în ce mai mică.












70522
51813

4 sept. 2017, 116 comentarii
43433
40760
42095

30410


29936
13 oct. 2013, 133 comentarii
27753

9 dec. 2015, 109 comentarii                          22381

7 aug. 2017, 75 comentarii      21285         












18 comentarii:

Leon spunea...

FELICITARI si la mai multe accesari, viata cat mai lunga acestui site si pentru Huhu Rezea MULTA SANATATE..!
Referitor la observatia dvstra ca ,,Noile generatii de pensionari militari sunt multumite de cuantumul pensiei calculate potrivit noii legi a pensiilor militare,,asa este !
Acest lucru este confirmat si de Ministrul Apararii Nationale, Mihai-Viorel FIFOR, in raspunsul dat in scris Senatorului Nicu FALCOI, secretarul Comisiei pentru Aparare, la o intrebare formulata de acesta in data de 19.03.2018. Redau mai jos un fragment din raspuns:
,,Referitor la valoarea medie a pensiilor nete, mentionam ca pensia medie neta platita la nivelul Casei de pensii sectoriale a MApN pentru perioada 2010-2015 este de aproximativ 2855 lei, iar pentru perioada 2016-2018 este de aproximativ 4898 lei, valoare determinata prin luarea in considerare inclusiv a magistratilor militari, personalului militar detasat in afara institutiei militare, respectiv personalului militar apartinand celorlalte institutii din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala enuntate mai sus,,
Tot din acest material am retinut ca in perioada 2010-2015 au fost inscrisi la drepturi de pensie militara un numar de 2803 beneficiari (era in vigoare Legea 263/2010), iar dupa data de 01.01.2016(in vigoare Legea nr.223/2015) au fost inscrisi la drepturi de pensie militara de stat un numar de 7012 beneficiari, inclusiv magistrati militari, militari detasati, personal militar apartinand SIE, STS si SPP.
Se confirma avantajul pensiei calculate pe Legea 223/2015 fata de Legea 263/2010 (pe contributivitate)..!

Leo spunea...

Dupa cum este tendinta dinamicii graficului ( pe dos ca la ROBOR), eu zic ca intr-un an se vor trage obloanele...Eu oricum il pomenesc si-l voi pomeni si la 40 de zile dupa ce trege obloanele..
Domnul doctor Leon , este putin in eroare când ne spune ca "Noile generatii de pensionari militari sunt multumite .."
Pai sunt azi când ies la pensie , dar dupa un an , coloneii din urma cu un an vor avea pensia locotenentilor iar peste doi ani , aceeasi colonei vor avea pensia caporalilor.

CEZAR spunea...

Si in felul acesta ministrul MApN..consfinteste prin declaratiile sale..separarea masei de pensionari in doua..daca nu chiar in trei !!
O fi bine domnule ..chestor ..??

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

PS.
Nu sunt sigur dar cred ca la MAi..nu exista asemenea falii ..in randul pensionarilor !
Daca ii adevarat nu putem decat sa-i felicitam pe cei care in diverse etape au condus destinele MAI...
Cat priveste MFA....!!!

Leo spunea...

Printre ei se afla si Gabita.
Pe timpul lui, guleratii stateau si in cap dac-i punea.

calin spunea...

Viitorul nu e prea roz. HUHU a ramas singurul site unde mai poti face o documentare. Daca simti nevoia, mai scrii un rand...oricum, este, inca, o ancora pentru cei care, poate zilnic, cauta infrigurati o noutate in privinta viitorului lor. Unii useri sunt rautaciosi si parca doresc sa dispara si acest liant...Ma tem ca, incet, incet, se ajunge la realizarea scopului urmarit de cei cu apret in jurul gatului: reducerea la tacere (si supunere ?!)a vocilor care au indraznit sa cuvanteze. Ce urmeaza? Hm...aveti destula imaginatie!
(de cca 3 zile nu mai este accesibil nici "in cuiul catarii")

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, onorabile, Huhu Rezea, si la mai multe, in dusmania si necazul dusmanilor nostrii, crocodilii de cloaca! Ne trebuie, mai mult ca niciodata, Unire in cuget si simtiri, o coeziune de fier, fara besteleli si agresiuni intre noi, care-i bucura pe crocodilii hrapareti si-i satisfac orgasmic! MAI este un exemplu de coeziune si camaraderie, de ce n-am fi si noi? In urma contestatiilor, atatla CSP cat si in tribunale, v-om vedea eficienta acestui blog, foarte util pentru cei care-si cauta dreptatea si nu au un alt sprijin in societate, sau din lipsuri finaciare.Eu, aici mi-am gasit raspusurile la toate intrebarile care ma framantau si ma nelinisteau profund! Mai ales si in situatia precara, din toate punctele de vedere, in care ma aflu, si tocmai de aceea mi-am propus sa impartasesc si altora din experienele capatate cu ajutorul onorabilului Huhu Rezea si a lui Laurentiu, dar si a marinimiei onorabilului avocat in slujba camaradului Laurentiu, un OM deosebit si cu empatie, carora tin sa le multumesc pe aceasta cale, de infinite ori, si promit ca si contestatiile din Tribunal sa le impartasesc aici din experient acumulata si sprijinul primit de la onorabilii citati mai sus, celor in mari nevoi si suferinte, pana la capat si victoria finala asupra crocodililor hrapareti, nemilosi si cu practici ilegale asupra pensiilor militare! Cred ca m-ar impusca unii dintre ei pentru asta, insa ii asigur ca voi merge inainte si pana la capat cu bunele mele intentii de caritate si omenie, de a impartasi tuturor ceea ce sunt invatat de cei mai buni in domeniul juridic!

Leon spunea...

Leonard, ai dreptate numai daca se elimina Art.VII din OuG.59/2017 ! Cei care au iesit la pensie dupa 15.09.2017(nu cred ca sunt multi)au pierdut la pensie:
-200 lei, pentru ca nu beneficiaza de deducerea de 2000 lei la impozit.
-OMM, nu are influenta la pensia neta care este limitata la Solda neta.
Din aceasta cauza, pierderea la pensie este mare si ,de exemplu, la o Solda bruta de 4000 lei cu limitarea din Ordonanta se obtine o pensie neta de 2340 lei fata de 3872 lei cat ar fi normal fara OuG 59, o pierdere de 1532 lei.!

CEZAR spunea...

Lu Gabita ...trebuie sa-i multumeasca multi de la MFA...
Ne-a salvat de la a baga in meniul zilnic ..coji de cartofi asa cum planificase marele comandant suprem..BESINESCU...!!
In momentu de fata Foarte multi STAU SI RONTAIE cuantumul mai avantajos obtinut de pe urma interventiei lu Gabita..
Culmea ca multi ..il injura ..iar multumiri ..pas..
Eu nu am treaba cu alte garsoniere sau debarale ..ale lui Gabita ..sa si le rezolve...!!

Leon spunea...

tigri2, pentru un pilot militar de elicopter, comentariul de mai sus este de toata jena :
1. Huhurez nu este singurul blog cu informatii utile pensionarilor militari; cel putin inca doua sunt accesate frecvent: In Cuiul Catarii (Craiova ) si xpm.ro (Campia Turzii).
2.,,Calitatea submediocra a discutiilor,, o purtai tocmai dumneata pe blogul ,,Elita,,si Gelu Olescu probabil si pentru acest motiv a inchis blogul..!
3. Acum cateva luni ne ,,amenintai,, cu noutati despre cele doua Ordonante 57/2015 si 59/2017, probabil ca deja s-au pierdut pe drumul Bucuresti-Urziceni..!

Cezar spunea...

Leon,
Poate ca ai vrut sa zici...sofer pe tractorul cu helice.. MI.8🤣😂🤣😂🤣😂

Leon spunea...

Huhule, pe blogul xpm.ro "Discutii"orele 12.28 apare o informatie BOMBA: MAI emite Decizii de actualizare a pensiei militare in care majorarea de 5% din anul 2016 este prinsa..!

Leo spunea...

http://portal.just.ro/215/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21500000000408671&id_inst=215

Mai sus este un link , catre un fapt , care dezvaluie caracterul unui individ care se lupta cu proprii copii minori pt. a nu le da dreptul legal.
Va inchipuiti , cum "se lupta" acest individ pt. drepturile pensionarilor din ministerul in fruntea caruia a ajuns pe filiera politrucilor lui F&M.
O RUSINE !

Leon spunea...

Poate un coleg pensionar militar de la MAI, cu pensia Recalculata, care a primit si Decizia de Actualizare in urma majorarii cu 15% a Soldei de Functie, doreste sa le trimita Adminului pentru publicare pe acest blog(cu datele personale protejate)..! In acest fel putem observa daca sunt diferente in modul de calcul a actualizarii intre cele doua ministere, MAI si MApN !

Leon spunea...

Ultima Ora: In sedinta de astazi, Plenul Senatului a discutat propunerea legislativa nr. L 194/2018, pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale ( cel cu acordarea Semnului Onorific in Serviciul Patriei pentru SGPisti si preoti militari); deoarece este o lege organica, votul final va fi dat in sedinta Senatului de saptamana viitoare ( probabil Luni 21 Mai, prin adoptare ).

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Aș vrea să văd și eu o decizie de actualizare în care cuantumul cumpus al soldei de funcție, cum zic ei, deși nicio lege nu-l definește, care intră în baza de calcul pentru actualizare, este majorat cu 10% pentru anul 2015 și cu 5% pentru anul 2016, cuantum care să nu fie mai mic decât 1450 lei, cum a reglementat OUG 56/2017.
Din deciziile de recalculare emise de Casa MAI, existente și pe acest blog, la eticheta Actualizare, rezultă că majorarea de 5% pentru anul 2016 a fost adaugată la cuantumul în plată sau la cuantumul recalculat, daca acesta coincide cu cuantumul în plată.

Leo spunea...

Graficul dupa cum arata "s-a muiat" in ultimul timp.
Trebuie "intarit" cu oleaca de monden , exact asa cum facea EZ prin '92 când descria in detaliu cum sunt violate gainile sau iubite caprele din dilema "Capra , animal sau pozitie".
In link ni se sugereaza cum Misu , acest munte de competenta politico-militara dar si de moralitate a intrat intr-o frumoasa poveste de LOVe cu ANCUTA. Articolul este mai vechi , dar actualitatea recenta , confirma evolutia crescatoare ( nu ca a graficului nostru) , a frumoasei povesti de LOVe din sferele inalte ale sinecurilor si sinecuristilor lui F&M.
Sa se "scoale" GRAFICUL !
http://www.national.ro/dezvaluiri/fifor-prins-cu-anca-si-gabi-610513.html/