Un produs Blogger.

duminică, iunie 03, 2018

Intrebari pentru ministrul Fifor la Răspunsul dat de MApN unei interpelări din Senatul Romîniei

83 comments
      1.Care este temeiul juridic în baza căruia OUG nr. 56/2017, aprobată prin Legea nr. 207/2017, de completare a Legii 152/2017, Art. II, pct.3,  nu este aplicată în actualizarea pensiilor militare, potrivit art. 60 din L 223/2015 nemodificat de OUG nr. 59/2017. Fără o explicație juridică, măsura este un abuz.

Modificarea adusă prin Legea nr.  207/2017 de aprobare a OUG nr. 56/2017:

Art. I. -

Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56 din 4 august 2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 647 din 7 august 2017, cu următoarea modificare:
- La articolul unic, alineatul (7) al articolului II se modifică și va avea următorul cuprins:
"
(7) Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta."

      2. Care este temeiul juridic în baza căruia sporul pentru OMM este inclus în plafonarea pensiei militare nete, câtă vreme acest spor este acordat de altă lege, nu de legea pensiilor militare.  Logic, conform art. 11 din L80/1995, sporul pentru OMM se acordă după ce se calculează cuantumul net plafonat al pensiei militare. De ce nu introduceți în plafonarea pensiei nete și indemnizația de 50% din pensia militară acordată cântăreților și ziariștilor militari?  Chiar în răspunsul dat domnului Senator Mihu spuneți că OMM nu se include în plafonarea de 85%. De ce este inclus OMM în plafonare dacă art. 60 modificat prin Art.VII al OUG nr. 59/2017 are următoarea formulare:

art. 60
„La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.”

Nu este clar că OMM se adaugă după stabilrea pensiei mlitare conform legii pensiilor militare?

      3. Ministerul Apărării a auzit și de Decizia CCR nr. 872/2010 care nu premite reglementări prin care  „s-ar crea o diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate”, decizie care a fost invocată, anul trecut, în Camera Deputaților, pentru eliminarea suspendării actualizării pensiilor militare prevăzute în proiectul guvernamental al Legii salarizării? Dacă a fost invocată pentru suspendarea temporară a actualizării pensiilor militare și speciale, cu atât mai mult are aplicabilitate și în eliminarea definitivă a  actualizării pensiilor militare, reglementată ulterior prin OUG nr. 59/2017. A se vedea articolul de pe blog, aici.









83 de comentarii:

Liviu PO spunea...

Pentru acesti indivizi discriminare inseamna atunci cand ,de exemplu: doi maiori cu perfect aceleasi conditii ies la pensie in acelasi timp si au pensii diferite...(n.a.scuipati in san sa nu va deocheati).
Dupa expresia "tratament juridic identic persoanelor aflate in situatii similare" se ascund niste indivizi care s-au invatat sa minta precum politicienii,dar care au pensii calculate dupa legislatia magistratilor...
Daca cei din conducerea armatei in 2001 au dat legea 164 pentru a-i scoate din foame pe cei care iesisera la pensie prin anii 90 si cand armata nu era populata cu atatia consilieri juridici,nu va asteptati ca acesti indivizi sa miste vreun pai in favoarea drepturilor de pensie ale rezervistilor.
Probabil va trebui sa avem si noi un Maries,care prin demersuri la CEDO sa determine statul roman la obligarea respectarii deciziilor CCR, sau eventual initierea unei legi prin care nerespectarea acestora sa fie considerat abuz in serviciu.La cat e de hotarat,domnul ministru TOADER ar pute initia o asemenea lege...
Oricum, asta e material bun ca proba pentru instantele judecatoresti.

Leo spunea...

Din raspunsul politrucului savant crivat raza lunga , reese un aspect foarte bun.
Anume ca , politrucului , guleratii nu i-au formulat in textul respectiv nici un fel de explicatie la întrebarea nr.1 simpla si clara referitoare la OUG 56/2017.
Ocolirea raspunsului referitor la OUG 56, este indiciul ca guleratii , in intima lor convingere stiu ca toate argumentele descrise pe blog de Maestru cu privire la obligativitatea aplicarii OUG 56/2017 la actualizarea pe L 152 , sunt intemeiate si legal argumentate de Maestru.
CONCLUZIE :
Guleratii prin tacerea lor cu privire la OUG 56 , ne confirma odata in plus ca ei nu aplica cadrul normativ de actualizare in mod constient si premeditat. Iar , crivat raza lunga este in hora lor , caci si-a insusit ocolirea , tacerea si neraspunsul cu privire la OUG 56.
Asa ca , CONTESTATIA lui Flavius formulata pe baza celor invatate de pe "Blogul H" , le-a dat cu maciuca in cap guleratilor care sunt disperati ca stim ceea ce ei vor sa ascunda.
Ca sa castigam in Tribunale ,totul este , sa nu existe vre-un PROTOCOL secret intre MFA si Justitie ca noi , justitiabilii sa pierdem pe banda rulanta procesele desi legea este de partea noastra.
MULTUMIM MAESTRE CA NE-AI INVATAT CUM SA-I "MACIUCIM" IN PROCESE PE GULERATI !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumnezeule: Dupa ce am citit acest consternant act, de un fascism si bolsevism tragic, presarat doar cu alese citate din legi emanate pe pricipii injositoare, cu intentii de schilodiri la drepturile de pensii, separatiste, mutilante si discriminatorii pentru masa mare de rezervisti, partinitoare doar pentru o clasa privilegiata si retrograd intr-un stat european si democratic, am ajuns la concluzia ca noi am acordat votul sa vina la putere un nou basism de ograda sforaitor, o aceeaisi Marie, dar cu o alta palarie sumbra a raptului din drepturi, de fapt o golaneala politica de o porcie inimaginabila! Sa va fie rusine, ipocritilor, care ati sunat din toate trompetele despre abuzurile basismului desantat si fascist, dar voi v-ati pus de gand sa-i depasiti la abuzuri la modul inimaginabil! Pe asemenea structura de raspuns venit din partea unui ministru in functie al Apararii, si nu de la un novice, extrem de indiferent la durerile noastre si profund atasat ideii de schilodiri la pensiile rezervistilor, preocupat doar de achizitii discutabile, orice contestatie oriunde si la orice instanta, din acest moment devine inutila si neavenita, pentru ca aceste argumente fascistoid-bolsevice si basaniste taie cu dispret orice idee de dreptate sociala si reparatorie! De milioane de ori sa va fie rusine la obrazul acela gros si lipsit de bun simt, politicienilor de tot rasul si dispretul! Sunteti tradatori, lasi, ipocriti si asasini cu sange rece, dupa ce ne-ati aburit in campaniile electorale cu masuri reparatorii de DREPTATE PANA LA CAPAT! UNDE ESTE DREPTATEA, DOMNULE MINISTRU AL APARARII, MIHAI FIFOR, DOMNULE DRAGNEA SI DOAMNA OLGUTA VASILESCU, ACEA DREPTATE CAREIA I-ATI FACUT STATUIE, DAR O TINETI IN BECIUL BASISMULUI FASCIST?! SA MAI AVETI TUPEUL NERUSINAT SI DESANTAT SA MAI APELATI SI LA VOTURILE NOASTRE, DE ACUM INCOLO, NESERIOSILOR SI TRADATORILOR ASPIRATIILOR NOASTRE DE DREPTATE SI ECHITATE SOCIALA!

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Cu tot respectul pentru d-voastră îmi permit să vă adresez o întrebare.
În afară de"calitatea" de lătrau în favoarea ciumei roșii și găștilor de infractori grupate prin televiziunilor condamnați sau emigrați ce calități oficiale mai dețineți și în slujba cui ?
Chiar nu vedeți că această CcR a fost și este nimic altceva decât o prelungire a guvernelor vremii legată de gât cu avocatul poporului pe care-l mai trezește din somn președintele din când în când.
O curte care discriminează evident militarii între ei și apoi în raport cu alți adevărati SPECIALI cu un mandat la activ sau care pune Președintele ales al unei națiuni sub autoritatea unui ministru protector al mafioților și hoților care au sărăcit țara de-a lungul anilor trebuie desființată urgent și trecută ca entitate la ICCJ cu judecători profesioniști imparțiale.
Ce vină are d-le Huhu Rezea Ciolos când MAPN oferă un astfel de răspuns scris negru pe alb? V-ați pus cel puțin această întrebare.
Chiar nu vedeți că ce dictează guvernul prin reprezentanți se înfăptuiește altliteram prin parlament până la CCR, actualmente de o culoare cu guvernul.
Credeți cumva că atunci cei care oferă răspunsul acesta aveau alte opinii de nu voiau să-i primească la discuții pe Coarna și Surugiu al nostru de la interne tinandu-i trei ore la PControl al ministerului?

Huhu Rezea spunea...

@Aurele
Scutește-mă de prostiile acumulate de tine din îndobitocirea propagandei Binomului băsescian.
Nici atât nu ai înțeles că guvernele, fie Ciolos, fie Ponta, fie cele din ultima vreme, au fost terorizate de frica instituțiilor de forță conduse de Kovesi, Maior, Coldea și de cei din celelalte structuri departamentale de informații?
Gulerele albe, nu numai cu cotiere, dar și cele cu misiuni inf-contrainformative, din instituțiile de forță s-au crezut Dumnezei în țara asta, anihilând prin amenințări cu cătușe și propagandă instituțiile democratice ale României.
Parlamentul și CCR incearcă să restaureze ordinea constituțională și ignoranții plâng pe umerii statului mafiot care a confiscat partial statul constituțional.
Tragedia este că spre deeosebire de cei care au tras ceva foloase din Binom, d-ta și alții sunteți voluntari inconstienți(ca să nu zic lătrăi) ai fărădelegii.
Ințelegi acum ce numești tu ciuma roșie?

CEZAR spunea...

https://www.stiripesurse.ro/analiza-devastatoare-in-presa-britanica-kovesi-a-subminat-in-mod-fatal-statul-de-drept-rusia-principalul-beneficiar_1267291.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, draga camarade, sa mergem in instante cu extrem de mult tupeu si curaj, manati de spiritul de dreptate pana la capat, ca sa-i parafrazam pe politicienii ipocriti, sa mergem sa dezvaluim marsaviile si intentiile de genocid social, de ndreptati si discriminarile fascistoid basaniste la care suntem permanent supusi, ca intr-un calvar care nu se mai termina! Sa mergem cu Legea in mana, sa argumentam pe litera si spiritul legalitatii ca noi suntem beneficiarii de drept al actualizarilor la Solda de functie, care s-a majorat de la 30.06.2017 la 1450 lei, si de la 01.01.2018 cu 15%, ceea ce ne confera un cuantum de 1667,5 lei. Sa beneficiem din plin de raspunderea magistratilor pentru actul de justitie, de noile schimbari in legile justitiei care ne vor garanta procese corecte si juste, chiar s-o invocam in instante raspunderea pentru actul de justitie a magistratilor, si ca sa stie ca v-om merge pana la CEDO prin intermediul sindicatelor militare pentru despagubiri cominatirii si morale, sindicate cu oameni noi si responsabili, care acum s-au mobilizat ca intr-o renastere nationala, sa fim uniti, sa fim solidari, sa nu dam inapoi, sa nu ne dam batuti in fata acestui uragan de basime perpetuate la modul banditesc, tragic si umilitor! Sa nu ne lasam sub nici o forma praduiti si injositi de doctrinele basanismului perpetuat in schilodiri de drepturi, si sa le aratam cine este stapanul Dreptatii pana la capat, nimeni altcineva decat corpul masiv al rezervistilor militari romani! Va fi ultima batalie cu Satana sistemului, dar, precum Sf. Gheorghe care a invins balaurul, nici noi nu ne vom lasa pana ce nu-i vom invinge in instante cu Legea si spiritul Legii in mana! Fie roata si patrata, se intoarce ea o data, si fie dracul cat de negru va pali in stralucirea argumentelor noastre juridice, de o inalta calitate si izvorate din valoroasele Teze ale onorabilului Huhu Rezea de pe acest blog, pe care-l stapaneste ca un luptator eficace impotriva sustemului ticalosit, cauza pentru care vreau sa-i multumesc in modul cel mai respectuos si plin de recunostinta pentru tot ce a facut domnia sa pana acum, dar si de acum inainte! O sa vi se traga moartea de necaz si ciuda, clocarilor, la ce mobilizare exemplara ne vom alinia si o sa trecem la contraofensiva cu toate armele intrunite, pentru ca Dumnezeu nu doarme si este alaturi de cei injositi si napastuiti de actiunile voastre criminale, ciudatilor cu apucatiri basaniste! Nihil sine Deo! Doamne, ajuta!

Lenovi spunea...

Deci sunt toate sansele sa fie abrogata OUG 59/2017, chiar si pentru doua luni, dupa cum se zvoneste in piata...sunt sarcastic, normal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Aurel, scuza-ma ca intervin, si ti-o spun cu tot respectul, ca la un frate, dar este un mare pacat sa nu vezi ca tot raul din Romania se trage absolut numai de la DNA! In ce lume traisti, camarade, de nu ralizezi ca inclusiv situatia noastra isi are radacinile in acest sistem ticalosit, DNA-Fofoaia, inventat de Basanau si cloaca lui penala!? Ce argumente te-ar putea determina sa fii realist? Nu-ti ajung si nu te-ai saturat de nedreptati, sau ai destul de la ei incat sa sustii contrariul acesta tragic si ticalos?

Huhu Rezea spunea...

@Lenovi
Ești mai proaspăt comentator pe blog.
Veteranii blogului au învățat că abrogarea unei ordonanțe altfel decât prin legea de aprobare nu repune în vigoare dispozițiile legale abrogate prin acea ordnonanță. Așa spune Legea 24/2000 de tehnică legislativă.
Altfel spus, ca să reintre în vigoare vechea formă a art. 60 privind actualizarea pensiilor militare, OUG 59/2017 trebuie abrogată prin legea de aprobare în Parlament, nu prin altă lege, nu prin altă ordonanță.

Iulian Mareș spunea...

Pentru un tip cu # în sânge, plasmă și limfă dau un bis:
Ador pe cei afectați de Sindromul Stockholm, sau..., pe românește să mănânce c...t și să mai ceară și supliment!
Asta a făcut din ei 10 ani negri, de basism ordinar și puturos!
...... El nu a știut nimic! Dar, asta spun și alcoolicii, că nu-și mai aduc aminte, că erau beți!

Huhu Rezea spunea...

@Drăghici
Dacă dai căutare pe blog după numele Dogaru, vei constata că s-a bucurat de atenție în zeci de articole.
Ca istoric naționalist, Dogaru este foarte apreciat de cei care simt românește. Antiromânii îl discreditează
A făcut și pe dracu... și l-a determinat pe Ponta să dea L 241/2013 pentru disponibilizați. Acum ...sunt unii dintre ei atât de imbecilizați încât îl injură.

Leo spunea...

@ Flavius,
Vezi ca de la i ianuarie 2018 , s-au majorat soldele de functie cu 25% nu cu 15 % cum ai spus tu. Dar , majorarea de la 01.01.2018 nu se actualizeaza la pensii , datorita Art. VII al OUG 59.
NU UITA : Când vom ajunge cu Contestarea deciziilor de actualizare (de 15% aplicabile Soldei de functie de 1450 lei = Sf = 1667,5 lei), atunci va trebui sa fim foarte rigurosi , pe text de legi cu considerente PERTINENTE si nu sa batem campii cu "discriminari" , "inechitati" , etc... La Contestatia catre comisia de contestatii a MFA-ului , merge sa scrie ce vrei si ce nu vrei , deoarece ei tot asa iti raspund , in cazul in care totusi iti raspund. Când faci 55 de zile si nu ai primit Hotararea de la Comisia de Contestatii MFA , atunci "pac" cu cererea de Chemare in Judecata , la Tribunalul BC cu obiectul :"CONTESTATIE DECIZIE DE ACTUALIZARE PENSIE MILTARA DE STAT" ; (pt. L 152 + OUG 56 + L 207)
@ Lenovi , vezi ca amabilul a uitat sa-ti mai spuna si ca mai poti ataca cu Actiune la Curtea de Apel de domiciliu, in Contencios admin. si fiscal Art. VII al OUG 59 , singur singurel cu invocarea Exceptiei de neconstitutionalitate a acestui Art. VII. Vezi ca in urma cu cam 2 luni s-au detaliat aceste modele de actiuni. Asa ca daca nu vrei sa mai astepti pana la Calendele Grecesti dupa parlament , actioneaza singur ca un razboinic si nu sta la mila parlamentarilor de la F&M ca stai degeaba.

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Mira-m-as să aveți dreptate!
Dar cum în regula politicienilor "dreptate" nu înseamnă și"adevăr" sau invers voi supune unei analize că la firul de păr tăiat în patru presupurile d-voastră.
Până atunci înțeleg că guv Ponta de frică a pus pe pe masă celor care puneau cătușe L 241 că apoi tot la insistențele lor să le pună pe masă L223 " reparând" tot ce se putea si trebuia reparat.
Apoi tot de frică au pus lasand moștenire guv Ciolos lângă ea OG57, evident mai mult pentru militari.
Ca după ce s-au eliberat de sistemul catusier punandu-i cu botul pe labe ,ce se vezi,de bucurie că s-au eliberat de frica acestora le-au dat si completarea la Og 57 si OG 59.
Și ca să le mai rămână ceva bani de cheltuială,tot de bucuria punerii cu botul pe labe a sistemului ticălos și evident nu de frică,le-a mai dat și o formulă de majorare/ actualizare cu majorările salariale ale activilor încât se ajunge la pe minus și nu pe plus.Nici curcile cu penaj roșu nu-și mai pot reveni din "admiratia"lucrului bine făcut croncănind in gura mare ca de cele militare se ocupă ministerele de resort!!!!
Și stai să vezi ce se va întâmpla când nu vor fi bani pentru satisfacerea clientelei bugetare.
Parcă văd la toamnă primarii urlând după bani de salarii după ce acuma irosesc bugetul primăriei pe artiștii și logistica de la zilele satului, comunei, orașului, municipiului,etc că să se distreze votantul de la ajutorul social.
Fii sigur că aceștia vor avea prioritate la tătucul lor....iar pt militari o OUG în plus nu contează. Așa ca să învețe cine-i șeful.
Dacă dta dle Huhu Rezea crezi că pe câine faci slănină atunci cu toată considerația s-o mănânca-ti d-voastră cu plt Cornel și alți latrai,unii foarte bine hrăniți de sistem pentru muncă și efort puțin.
Vine ea și toamna.
Se pare că face totuși o oprire la pilonul 2 pentru ceva recoltă......Apoi vom vedea. Cu

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
E clar! Citești și asculți doar propaganda.
Va bucurați ca niște casandre de grozăviile imaginate doar de mintea voastră. Nimic nu s-a adeverit în ultimii 5 ani.
Nu guvernul a stabilit salariile functionărimii locale. Răspund primarii dacă termină banii. Jumătate dintre primari nu aparțin social-democraților.
Mai diversifică-ți informarea omule, citește și ce spun adversarii,că astfel te radicalizezi prin îndobitocire.

Leo spunea...

@ Amabilul
Asa este nu guvernul a stabilit salariile funct. locale. Dar el , guvernul lui F&M a permis debandada asta prin faptul ca L 153 este o lege SEMIUNITARA , excluzandu-i pe "localisti" . Si din aceasta cauza , debandada promovata de guvern prin aceasta atitudine , a facut ca "politia" Locala sa fie platita la dublu decat politia adevarata. Adica IMPOSTURA este validata si prin salarii , in dezavantajul autenticului.
@ Iceparu, te rog spune-mi daca dumneata ai auzit , ai stiut si inteles despre OUG 56/2017 cu toate chichitele ei juridice fara sa fi studiat Kursurile de pe acest blog ale amabilului.

Aurel spunea...

@ Corneliu
"Judecătorul d-voastra de instrucție" delegat ar putea să vă informeze că unul din susținătorii și punerii în aplicare a destrămării pensiilor militare pe L 164 a fost la vremea aceea psd-istiul Sârbu trecut apoi prin schisma din psd la UNPR.
Noroc cu Oprea că a mai forțat repararea a ceva pe urma lui combinat cu Șeitan.
Ce a urmat se știe.
Dacă nu aveau frica sistemului ne făceau praf de tot.
Noroc cu Ponta că din interes a trecut la reparații capitale de s-a îndoit bugetul.
Frică la ăștia găsești doar de justiție în rest ei sunt alfa și omega in tot ce mișcă.
Cu bune și rele Kovesi tot trebuia să plece la sfârșitul mandatului.
Oricum până va veni altcineva care să aibă curajul să dea de pământ cu mafioți politici va dura sau nu se va i ntampla curând.
Ea va rămâne în memoria luptei anticoruptie ca un luptător, deși poate i de pot reproșa unele nereguli.
De multe ori ca să prinzi hoții de nivel înalt trebuie ca de la cel mai înalt nivel al instituției să te infiltrezi între ei pentru a le cunoaște în detaliu mișcările.
Coaliția constituită împotriva DNa din oameni politici și judecători corupți care dau doi ani cu suspendare sau achitare pentru furtul de bani cu vagonul și 7ani pentru furtul unei găini nu-i de bun augur pentru ce a mai rămas nefurat în țara asta.
Doar frică de DNA i-a mai potolit.
Ce o fi după om vedea.
Oricum noi contam doar că cifre pentru ei. Așa au destructurat armata pacalindu-i cu L 164 că după termenul de grație să-i basculeze la comun nefiind cont de consecințe.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Descentralizarea este un principiu liberal. Ca intreprinzător nu ar trebui să il contești.
@Aurel
Du-te domnule pe site-urile propagandei și latră acolo câte osanale doresti pentru Cucuveaua mitomană! Poate îți măresc mandoliniștii și civicii pensia militară.....

Aurel spunea...

@ Huhu Rezea
Mulțumesc pentru trimiterea spre alte fiefuri politice.
Nu-i mai bine nici acolo.
Același aluat.Si dacă o luăm pe istoric tot de ei dăm ca actori.

Doar de aci de pe blog ne mai putem lumina în privința otrăvii zilnice administrate.
Se pare că nici nu știți ce susțineti din umbră.
Tare asta cu salariile autonome ale polițiștilor locali urmăritori de scârțâiala de paturi vizavi de salarizarea maiorului.
Tare și asta a mea de mai jos.
Primarele nostru de Alba Iulia (col rez) cu rezultate deosebite ( la el s-au terminat gradele de general) dempreuna cu șeful CJ Alba spuseră într-o emisiune televizată din Sala Unirii că dacă guvernul nu-i contactează pentru stabilirea planului in vederea aniversării centenarului o să iasă pe toate posturile să demaște impostura guv.
Asta cu toate , după cum spuneau, că guvernul se laudă peste tot că au luat toate masurile ca evenimentele de la Alba să se desfășoare în normalitate și cu fonduri asigurate din timp.
Probabil guv se laudă pentru neștiutori,naivi și pentru propagandiștii sistemului.
Dle Huhu Rezea ,nu trebuie să aruncați prosopul.oricum cât există viață lupta continua.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Domne, dar azi ai parte și de maneliști! 😂
Auzi, "unele nereguli" la DNA!?
Mai, să fie?....adică nu raportau când și unde pleacă în timpul programului, veneau la serviciu cu laptop personal, scoteau limba la șefi...etc!
Kiar așa?

Leon spunea...

Aurele, sa inteleg ca nu mai mergem la Alba Iulia de 1 Decembrie..?!

Leo spunea...

Fiindca veni vorba de manele..
Radeti si va veseliti cu CENTENARUL nu va obositi :
​https://youtu.be/gKbeje9BLmY

Aurel spunea...

@ Leon
Domnule Leon, în emisiunea respectivă de vineri seara trecută cei doi, primarul și șeful CJ au spus cu subiect și predicat că până acum nu au fost alocate fonduri către administrația dinAlba pentru centenarul Unirii și nici nu au fost contactați sub nicio forma de guvern în acest sens.
Ce-o fi până la 1 decembrie rămâne de văzut.
La câte minciunele toarnă pot ingheta beton și apele.
În mod sigur îi mai trage Lei de urechi încă odată pe tema asta.
Restul informațiilor le poate livra d-nul Huhu Rezea fiindcă sigur a văzut emisiunea, însă pentru dansul , politicienii corupți și judecătorii corupți dușmani d-na este prioritară punerea președintelui sub autoritatea luni TT și eliminarea d-nei LKC,care oricum peste câteva luni oricum pleca.
A uita-i esențialul din
din viitor. Stabilirea adevărului prin comisie parlamentară.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Aurel, cred ca dumneata confuzi putin lucrurile, sincer si cu tot respectul! Fofoaia a fost foarte buna, nu buna, pentru sistemul mafiot de razbunari politice si eliminare a adversarilor politici, prin practici inchizitoriale si ilegale. Daca era foarte buna per ansamblu pozitiv, acum n-aveam probleme la pensii, caci ele exista grav cam de prin 2010, iar de doi ani fiind in metastaza, suficient timp ca Fofoaia, daca era asa de grozava cum e laudata de novici, sa-i fi bagat in sperieti pe clocarii si politicienii abuzivi cu pensiile militare, prin masuri dure, punitive, dar n-a facut-o, fiind ocupata cu comenzile venite de la stapanii vrmelnici: Mai intai Basanescu, ca apoi sa se lege de Ciolannus, ca inecatul de pai, si sa-i puna in aplicare planul de eliminari si epurari pe comanda, ca la cismarie, prin abuzurile perpetuate si preluate cu succes din guvernarea basanista. Ca un mic exemplu, ti-a placut ce usor si distructiv se pot darama guvernele si inlocui prim ministrii prin calcarea in picioare a statului de drept, stricandu-se astfel ordinea constitutionala?
Fofoaia a distrus Justitia si tot sistemul de valori democratice, daca cumva mai aveam si noi niste resturi, si n-a fost singura si de capul ei, ci impinsa de la spate de o geaca rosie-orizontul purpuriu a camelionismului trecut din comunism la liberalism-social democrat, si acum cabrat, prin copiere, in practici basaniste, caci ,,Regele a murit, dar traiasca Regele!, apoi sustinuta turbat in CE si local de o setoasa bahica, precum Monicaca Morcovei, un lacheu lingator de clantauri cum e Gaburel Licheleanu, un gurist dilimandros ca Trantor Gorila, dar si alte lepre, destule si nesatule!
,,Anti coruptia Fofoaiei,'' de care rad de ma scap pe mine, au fost doar niste trambite amplificate de sistemul opresiv, fara rezultate semnificative si chiar aplificandu-se aceasta coruptie, incat, in ce ne priveste pe noi, s-a instaurat in toate sectoarele militare de s-a distrus complet si iremediabil intregul sistem de aparare al tarii, destine in glorie, onoarea si demnitatea de militar, pensii militare, legi, regulamente, ordine si intreaga perfectiune din Armata, care functiona ca un ceasornic!
Da, Fofoaia a fost principala vinovata care a ajutat si la distrugerea pensiilor militare prin ignoranta si neimplicare! Chiar mie si altor reclamanti respingandu-ni-se plangeri penale pe schizoida idee ca n-avemm semnatura electronica si ca, atentie, nu aducem probe, acele probe pe care le-am cerut expres lor prin actiuni ca procurori anti coruptie. legitimi sa le produca, pentru ca eu nu pot intra in fisiere si sertare, in legi secretizate si alte probe, pe care numai DNA le poate obtine pe cai legale, daca se vrea justitie!
Si, acum, nimeni nu ne mai ajuta sa le rezolvam, pentru ca n-avem cui sa ne plangem, DNA fiind ocupata cu razbunarile politice pe comanda de la stapani, cu atat mai putin sa ne ajute o clasa politica, in corpore idioata, incompetenta, hrapareata, corupta, fascista si nedreapta, caci aici toate partidele au contribuit la aceasta degradare dramatica si criminala! Unul nu-i mai vinovat decat altul, ci toti la un loc si in egala masura, caci la distrus exista fratie si intelegeri mafiote, ridicate la cele mai inalte stadarde! E un stat paralel care exista, condus national din marele prepeleac de la Cotroceni, via opozitie, cu sprijin masiv si concertat de la DNA-Fofoaia, dupa ordine venite de la illuminatti si perciunatii Licuriciului-buricul pamantului!

Leon spunea...

Domnule Aurel, ca sa vezi cum se intoarce Roata istoriei:
In anii'50 Securitatea bolsevica umplea puscariile cu Liberali si Taranisti, iar dupa 60 de ani noua securitate basista(dna+sri) Fabrica dosare Socialistilor prin masluirea probelor..!
Chiar nu se vede cu ochiul liber ?
Leonard, prea multa veselie strica, mai fa si pauze..:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, sunt surprins de acel 25%, si nu mi s-a explicat cum vine asta. De ce ,,maresc'' cu 25% si cui foloseste aceasta ,,marire,'' daca este inaplicabila, prietene? Adica, de ce se mai ,,mareste'' daca o oug o blocheaza? Doar politic si electoral sa se zica ca ni s-a marit, dar...chiar e un non sens idiot si cretin sa maresti la 1.450, dar nu s-a marit nicidecum, apoi cu 15%, care de fapt este 25%...Aha, numai pentru activi, iar negrii rezervisti nu au voie la slanina din pod, caci ministrul Apararii a scotocit tot ce se putea scotoci prin legi cu clocarimea proletara si tradatoare sa blocheze pensiile, sa aplice reguli mutilant-fasciste, ca sa-i ramana bani de contracte pe gunoaiele si fiarele vechi, NATO, din care sa-i ramana comisioane, cat sa traiasca inca 10 vieti intr-o moralitate oscilanta!? De ce accepta doamna Prim Ministru astfel de crime ca sa compromita propriul Guvern si guvernare? I s-a facut doamnei Prim Ministru dor de schimbat cu doamna Corina Cretu, sau mai degraba gafele, balbele si stangaciile de provincie ale domniei sale impinge guvernarea s-o schimbe cu renumita politiciana, Corina Cretu, fosta adorata a unui mare General si secretar de Stat, Licurici? Si, uite asa, cu astfel de actiuni politice se bate pasul tooot pe loc, pe loc, pe loc sa rasara busuioc, caci hotii ne vor rupti in fund chilotii si ca s-o mierlim cu totii!

Leo spunea...

Da Flavius,
Conf Art. 38 alin. (3) lit. a) din Legea Nr. 153/2017 , la militarii activi , Solda de functie s-a majorat cu 25% de la 01.01.2018.
Prin urmare , cea mai mica Solda de functie de la 01.01.2018 , pt. militarii activi este de 1667,5 + 1667,5 / 4 = 2084,37 lei.
Deci , de la 01.01.2018 SOLDA de FUNCTIE a SOLDATULUI este de 2084,37 lei , iar a COLONELULUI "recalculat" este de cam 1000 lei. Deci la jumătate.
Deci:
2 COLONEI = 1 SOLDAT
PS
Nu acei 2 colonei ( carciuma) de langa Academia Militara Generala din zona parcului eroilorci colonei adevarati cu CNP si CI.

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Tu prea iei viața în serios! Ușurel domnule, căci drumul este lung!
Lasă primarul în pace, căci știe ce să facă....o panseluță, o bordură, un festival și se scoate!
Eu tot cred că Macovei este mai bună pt premier! Sau Cioloș, că are ascendent în 2 și un 1/4!
Hai, fii și tu om serios, nu te mai juca scriind toate aberațiile născocite de ziariști tembeli, plătiți astronomic de plutonieri și căpitani și generali mesianici!
Râd și rațele!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Te joci cu inima lui....?!
Nu-l mai incita cu halucinogene!

tehnocrat spunea...

Raspunsul dat de fifor, de tip GAGA si GARGARA, denota slabe calitati profesionale, atat ale lui cat si subordonatilor care o facut acest raspuns.
Cei ce monitorizeaza, ca sarcina de serviciu, bloguri ale pensionarilor militari, ar trebui sa-i spuna lui fifor sa clarifice, cel putin trei aspecte:
A. De ce la MAI la actualuzarea pensiei ca urmare a cresterii soldei de functie cu 15%, se pastreaza si indexarea din 2016 de 5%, iar la MApN, nu se acorda aceasta indexare.
B. De ce la toti pensionarii militari, pensia bruta pe legea 223/2015 se calculeaza la fel, iar pensia neta nu se calculeaza la fel (vezi cei ce si-au deschis drepturile de pensie dupa intrarea in vigoare a oug 59/2017) in conditiile in care in Romania exista un singur Cod Fiscal.
C. Pt cei afectati de oug 59/2017 la deschiderea drepturilor de pensie, la 01/01/2019 ce se indexeaza cu rata inflatiei, brutul si raman cu buza umflata ramanand cu acelasi net sau netul aflat in plata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, ce bine ar fi sa afle toti militarii din NATO despre toate aceste aberatii cretine si idioate din realitatea activilor si rezervistilor romani! Cred ca ar rade si cu fundul la ce cretini si idioti pot inventa asemenea debilisme! Cred ca am realizat suficient ca suntem condusi de cei mai analfabeti politicieni din Europa!

Aurel spunea...

@ Mareș
Povestea este că la sate sunt multe de făcut mai ales pe linie de apă curentă și canalizare.Sunt lucrari începute și neterminate iar primarii bagă banii in așa ceva fără încuviințarea comunității locale.
Mai azi veni un vecin pe la mine aci la țară unde am puțină grădină pe lîngă casă și mă enervai când îmi spuse că primarul are sarcina sarcina să umple două autobuze pentru mitingul de la București cu hrana de acasă si nu găsește oameni fiindcă este vremea fânului și a altor lucrări,nunti,etc.
Soluția după cum zise va fi recurgerea la etnia romă care locuiește în colonia de la marginea comunei , la membrii unui ,"ansamblu folcloric "al comunei platit din banii primăriei lunar, sarcina obligatorie și la câțiva prăpădiți abonați la ajutorul social.
Doamne ce m-am enervat......
Viceprimar fost drujbist ,salar 6000 lei, primarul 8000, directorul adjunct de la școala 6600 lei. Programul de lucru după poftele și nevoile fiecăruia.
Mă opresc că nu mă publică dl administrator.
Aș fi vrut sa mai spun doar că din stația de autobuz de vizavi de casa mea pleacă navetiști începând cu ora 4 dimineață în toate direcțiile și la 60 km depărtare pentru societăți private.
Se întorc după ora 17.00 Salar 1500 brut plus bonuri de masa.
Sper că ați înțeles că știu și îmi asum ce spun.

Negritoiu spunea...

Oare dl.Fifor a citit raspunul respectiv inainte de a-l semna ? Si daca l-a citit,a inteles ceva? Eu am inteles un singur lucru: Ce primim acum vom primi si in 20:22. Nu exista dorinta din partea decidentilor de a se mari,sub nicio forma,pensiile militare. Oare s-a limitat valoarea sporurilor la 30% din fondul de salarii?
Domnule Fifor,din respect pentru dvs. va fac o promisiune : promit sa va donez diferenta recalcularii ,pe minus,a pensiei mele pentru a avea posibilitatea sa va cumparati mai repede submarinele. Un satelit nu cumparati? Inchei cu un colegial(ca suntem colegi,nu-i asa ?);Sa va fie rusine!

Iulian Mareș spunea...

Aurele,
Ti-am spus eu ca tu pui la sufletel doar partinic?
Nu te enerva caci asa-i in democratie...., sau bu te enerva mai mult decat te-ai enervat cand ti s-a taiat 25% din solda si cam 38% din venituri, cand altii si-au recuperat acesti -ani si tu nu, cand "au trebuit sa moara oameni ca sa cada un guvern" cand nealesul Ciolos cu ai lui derbedeine dadeau "sa mancam radacini" si "sa muncim pe 2 lei", in timp ce ei consiliau firmele sa nu plateasca TVA, folosind ruta Cipru!
Ca o pun de-un miting de-o zi....asta e democratia, macar va fi autorizat si nu cu #!
Crezi ca-i vre-o diferenta imediata intre prosti si cei ce nu stiu si nici nu vor sti?

Iulian Mareș spunea...

Aurle,
Citeste si asta! Regret, dar nu este despre fan!

https://t.defenseromania.ro/inteligen-a-sau-putere_591817.html

Si...pt ca tot vezi doar coruptia noastra, uite cum este coruptia lor, aplixata pe drama unor desradacinati!

https://m.dcnews.ro/angela-merkel-implicata-in-scandalul-migrantilor_594725.html

Leo spunea...

@ tehnocrat
Exista posibilitatea ca la MAI sa nu fie "indexarea" pe 2016 ci sa fie aplicat Art. 14 , alin.(2) a OUG 57/2015.
Acest fapt il putem sti , doar daca efectiv un pensionar MAI aflat in plata la 01.01.2016 , a primit o majorare de 10% la cuantumul in plata si nu 5% cat a primit un pensionar MFA.
Guleratii de la DFC MFA , sunt cei care impun toate "artificiile" posibile de a reduce bugetele destinate pensiilor. Ei o fac la indemnul si sub binecuvântarea politrucilor vremelnici sefi la MFA , de la F&M

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, tradus la ce ai scris despre guleratii nostrii de la MFA, ei fiind cei mai calai dintre toti calaii si incitatorii la toate relelele, dupa ei copiind si cei din alte ministere metodele de tortura la pensii, caci fiind experti in metode de inchizitie pot candida ca cei mai experti in materie de shilodit pensii din tot blocul NATO, si poate ca din toata lumea! Malai Viscol fiindu-le tartor, desi este paralel total cu realitatile rezervistilor, ca si ale activilor, fiind interesat doar de porcoaiele de bani obtinute din comisioane pe gunoaiele si jegurile achizitionate din NATO! A semnat ca primarul comunal hartiile, la cat de paralelogram este din nastere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In zilele urmatoare sindicatele militarilor incep actiuni de atentionare a politicienilor si responsabililor cu soarta noastra. Absolut orice actiune, cat de mica ar fi ea, este binevenita pentru presiunea generala asupra lor si merita toate consideratiile si aprecierea noastra. Se pare ca in sindicate adie un suflu nou si au fost numiti oameni activi in actiuni incisive, implicandu-se si anumiti Generali cu personalitate si cu trecere in ftatza lumii politice. Au chiar si un post TV-Youtube-in direct, in care se fac dezbateri si se pun la cale activitati incisive pe linie de sindicate. Felicitari pentru bunele intentii si actiuni! Acolo am remarcat cadre militare cu personalitate si seriosi in care am incredere. Pe acestia ii mai avem, de altii nu am cunostinta ca ar mai face ceva...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rog pe oricare coleg sa-mi trimita pe mail acest articol, cu concluziile pertinente si constitutionale ale onorabilului Huhu Rezea, pe adresa ifrimcorneliu@yahoo.ro Va multumesc anticipat, pentru ca e posibil ca ,,sus,'' unde se impute prima data orice hoitar, sa nu se stie ce se petrece cu restul starvului de la subsolul mocirlos si plin de laturoaie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog sa cititi declaratia Dl. Col Dogaru pe pagina SCMD, postata astazi si extrem de interesanta!

Leo spunea...

Cu privire la :
http://sindicatulcmd.blogspot.com/
exista 2 mari inadvertente:
1. Nu exista dosarul 1281/2018 ( sau corect 1281/3/2018 ) cu aceasta speta precizata pe pagina SCMD.
2. Astazi , Sectia a II de Cont. Adm. si Fiscal , eu am vazut ca nu a avut nici o sedinta de judecata. Nici nu stiu daca exista aceasta sectie precizata in comunicat.
Deci este fie incompetenta fie manipulare fie si una si alta.
Eu nu am inteles nimic.
Dar sunt sigur ca @Amabilul ares i la asta o expicatie "pertinenta" ...

Viss spunea...

Amabilu' are gargară pesedistă, așa sunt toți ăștia ca el.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
A fost sedinta astazi pe acest dosar la Sectia a II-a, însă nu avem incă inscrisă in site soluţia.
Din cele spuse de domnul Dogaru rezultă că instanţa a concluzionat că nu are competenţă materială să judece un asemenea ghiveci juridic şi a inaintat dosarul spre o Sectie pentru conflicte de muncă.
Oricum, aşa cum nici DNA nu poate cenzura activitatea legislativă a guvernului, nici instanţele nu pot decide abrogarea vreunei legi sau a unnei ordonanţe de urgenţă, cum cere ca un amator domnul Dogaru.
Am scris un articol special la vremea când SCMD a introdus această actiune inutilă.
Si atunci si acum spun că soluţia era ca SCMD, in numele rezervistilor pe care îi reprezintă, să reclame la Curtea de Apel Bucureşti vătămarea drepturilor preyente ţi viitoare de pensie prin dispoziţiile din art. VII al OUG 59/2017 şi, în subsidiar, să ridice excepţia de neconstituţionalitate a respectivului articol.
Acum este târziu pentru că deja acest articol din OUG 59 se află in judecata CCR, graţie excelentului pensionar MAI, PASCARI EMANUEL CĂTĂLIN, care a ridicat excepţia în dosarul 7458/86/2017 al Tribunalul Suceava .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, nu-mi mai publicati ultima postare caci s-a rezolvat prin explicatiile Dv!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Dacă-i sigur ultima, lasă să o posteze! 😂🤣😎

Leo spunea...

@ Draga Viss,
ar fi frumos sa ramai la fel de simpatic , ca atuci când ai scris cel mai laconic dar cuprinzator mesaj al blogului si anume :
" Stie sa tina microfonul"...
@ Maestre ,
Pai inseamna ca scmd are niste juristi amatori daca a cerut prin contencios administrativ sa fie "anulat" art.VII al OUG. Nu poate cere asa ceva ( si nimeni nu poate cera asa ceva) , deoarece aceasta solicitare este INADMISIBILA pt. ca excede competenta materiala a unei instante.
Talica ai dat explicatii in detaliu cu privire la formularea acestei actiuni in urma cu aprox. o luna jumătate si daca cineva mai este interesat , ii dau eu relatii din "fisa" subiectului .

Iulian Mareș spunea...

Iată ce salarii erau în Armata Română la nivelul lunii ianuarie 2018:

Soldat profesionist:
– brut: 2.921 de lei
– net: 1.730
– brut cu sporuri: 3.189
– net cu sporuri: 1.857

Subofițer:
– brut: 3.658 de lei
– net: 2.139
– brut cu sporuri: 4.171
– net cu sporuri: 2.440 de lei

Locotent-colonel:
– brut: 5.971 de lei
– net: 3.493
– brut cu sporuri: 6.612
– net cu sporuri: 3.868

Militarii își primesc salariile pe data de 15 a fiecărei luni.

http://greatnews.ro/angajari-armata-campanie-uriasa-de-recrutare-ce-salarii-se-ofera/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, hai sa iau o recreatie, sa-si mai revina clocarii din shoc (KO)! Prea i-am sufocat, si eu mai am nevoie de ei sa-mi mai puna frana si a cinci-a oara! Daca nu ma mai schilodesc, pe cine sa mai critic in viitor? Viata mea de critic depinde de ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, Am rugat pe cei de la sindicate sa citeasca postarea aceasta, cu remarca subliniata a onorabilui, intrucat se pare ca demersul Dl. Col Dogaru e pe o directie juridica eronata.

tehnocrat spunea...

Am citit cu mare aplecare si emotie, atat raspunsul lui fifor, cat si comunicatul lui dogaru. Sunt la fel si de acelasi nivel.
Ase ca in conformitate cu M14/2018 (semnat de fifor) ar fi cazul ca directorul CPS MApN, sa le-o puna si sa le-o confere, lu fifor si lu dogaru, din proprie consideratie, Emblema de Onoare a Pensiilor Militare, pentru servicii deosebite aduse pensionarilor militari.
Panglica acestei distinctii ii plina de MOV, culoare ce se asorteaza cu caracterele celor doi.

Leo spunea...

BRAVO Flavius,
Si sa le mai spui ca TREBUIE sa deschida in Contencios administrativ o ACTIUNE IMPOTRIVA Art. VII al OUG 59/2017 , la Curtea de Apel Bucuresti , care sa aibă 2 capete ;
- un capoat de cererea sa defineasca prejudiciile care se aduc dreptului de pensie in care se solicita a fi reparat acest prejudiciu
- Al doilea capat de cerere este invocarea exceptiei de neconstitutionalitate a Art. VII al OUG 59/2017 fata de faţă de prevederile Art. 1 alin. (5) şi ale Art. 16 alin. (1) din Constituţia României .
Si sa consulte Kursul din link-ul de mai jos pt. lamuriri suplimentare:
http://www.huhurez.com/2017/08/oug-nr592017-produce-pagube-iminente.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Laurentiu, cu siguranta se vor repezi sa citeasca ce scrie aici, stimatii camarazi de pe acel blog sindicalist, invitatia facand-o expres, si eu cam ,,sunt urmarit,'' conform afirmatiei unui Onorabil General al Armatei romane, cu inalte responsabilitati intr-un sindicat militar, dar si un sustinator al blogului ,,Pensionarii militari uniti intr-o singura forma asociativa!'' Asa ca o sa avem si vizitatori de marca pe acest blog, stilat, frecventat si util legislativ! Dar, o sa-mi fac timp sa postez si aceste informatii foarte utile, si multumesc pentru datele puse la dispozitie, camarade!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Tu citești bloguri eșuate sau abandonate? Sau nu ai înțeles că ultimul titlu este din 2016, primăvară?
Și cine te-a informat că ești urmărit? A. Bontaș, care, a râcâit și pe acolo, dar a șters ulterior?
Daca ești urmărit, pe cale de consecință logică, concluzionez că fugi, te ascunzi, ...etc!
Dar tu nu faci asta ci opusul, ieși mereu in față, kiar cauți conflictul! Amuzant, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, am savarsit-o, invitandu-i pe camarazi sa citeasca si acel articol util!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, sunt urmarit la modul de ,,a avea talent la scris si de a spune lucrurilor pe nume,'' cel putin asa mi s-a spus! ,,Pensionarii Militari uniti intr-o singura forma asociativa'' este viu, in verva, este activ de multa vreme si am vechime acolo, reinscriindu-ma de curand din pricina faptului ca s-a facut o revizuire si o selectie a tuturor postatorilor, care, mai intai, trebuie sa fie axati cauzei si telului sindicalistilor, si nu Gica Contras, si sunt inscris inca de la inceputuri si inainte de a intra aici pe acest blog, cand activam ca jurnalist, redactor la ziarul Ora 25, si, daca nu ma insel, acolo am si postat un numar, doua, sau trei cu PDF-ul ziarului! Lamurit, onorabile?

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ceva, ceva m-am mai lamurit!
Esti urmarit precum gagicile pe Facebook! :)) > Ca Cartianu < in librarii, de catre femeile divortate sau abandonate, fara de noroc in viata!
Acuma, tu sa nu crezi tot ce ti se spune; sunt unii rai care vor sa te distruga! Literar vorbind!
Nu te speria! Toti marii scriitori ai lumii au avut multi dusmani si nu numai in randurile criticilor de literatura ci si in randurile confratilor ale scriiturii! Invidia, bat-o vina! .... si, mai ales, daca-ai postat si acele PDF-uri! Poti continua cu RAR, JPEG sau MP-4!
O zi glorioasa!

Leo spunea...

Iulian ne-a dat 3 exemple de solde lunare începând din 01.01.2018.
Sa analizam SOLDATUL PROFESIONIST
La 31.12.2017 el ar fi avut:
- Solda de functie (SF) = 1667,5 lei ( conf. L207 + OUG56)
- Solda de grad (SG) = 200 lei
deci o Solda lunara bruta fara sporuri = (SLBfs)= 1867,5 lei
La 01.01.2018 soldatul profesionist are :
- SF = 1900 lei ( sal. minim garantat)
- SG = 200 lei
- SLBfs = 2100 lei

De la iulian stim ca :
- SLBfs = 2921 lei
Întrebarea este :
De unde diferenta de la 2921 lei la 2100 lei , adica o dif de cam 800 lei?

CEZAR spunea...

@/Corneliunsson..
Transmite-i lui Gligor...ca au inceput cu stangul schiop...
Adica ..numai numarul de la pantofi si de la chiloti..nu l-au cerut..in rest tot pana si poze ...
Asa procedeaza cei care se tem de opinii critice ...
De cine se tem ..????

Leon spunea...

Cornele, poti urmari in direct pe Liga Tv la orele 17.00, intalnirea Asociatiilor de pensionari militari..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, multumesc frumos! Stiu de ceva vreme de canalul de pe Youtube si am intrat pe el. Au deschiderea chiar pe blog. Se pare ca aseara au avut o intrunire, insa n-am avut timp sa-i urmaresc, o s-o fac azi! Sunt totusi niste actiuni serioase, dar se pare ca au nevoie de juristi buni, sau de fapt au, cel putin pe unul il stiu sigur, chiar jurist cu patalama, si am fost asigurat de un interlocutor sa avem rabdare pana la 01.06. ca se vor initia niste masuri noi pentru eficacitatea luptei sindicale, caci oamenii sunt seriosi si vor sa faca ceva cu ambitie, iar eu cred ca eforturile lor sunt laudabile. Nu-s membru activ, dar pun umarul avand si eu interese, ca toti dealtfel.
@Cezarica, sunt inraiti tare acesti sindicalisti, cat si selectivi cu mare atentie, si se pare ca au o lista cu cei care nu au interese sa lupte alaturi de ei, ci sa le zadarniceasca actiunile, si daca cumva figurezi pe aceasta lista de indezirabili te supun la cazne grele sa intrii acolo, te testeaza se pare! Crezi ca a doua oara am intrat la prima bataie la usa? Ohooo, mi-au trebuit cateva luni ca sa se convinga de mine ca nu sunt tradator sau incurca lume pe acolo! Eu mi-as dori ca toti sa participe acolo la discutii constructive, dar pe baza respectului reciproc si ca fiecare are dreptul la propria-i opinie.

Leo spunea...

Sa analizam lt. colonelul .
Asa cum ne-a spus iulian , acesta are începând din 01.01.2018 :
- Solda lunara bruta fara sporuri = 5971 lei
- Solda lunara bruta cu sporuri = 6612
deci :
- Sporurile fac un total de 641 lei , ceea ce reprezinta cam 11% din solda lunara bruta.
- Mai stim ca solda de grad este 340 lei
Inseamna ca Solda de functie + gradatiile = 5631 lei
Sa zicem ca gradatiile ar fi cam 2000 lei
rezulta ca Solda de functie este cam 3631 lei .
Am calculat bine ?
daca da , atunci comparati-o cu solda de functie a unui lt. col "recalculat" cu vrs-ul de 197,33 si veti vedea ca este de 3 ori mai mica solda de functie a aceluiasi lt. col. , pt. simplul motiv ca vine din "istoria" armatei.
Concluzie:
daca nu vom dezlega metodologia de salarizare ( SECRETIZATA) , nu vom sti care este nivelul furaciunii pt. pensionari.

Leon spunea...

Leonard, cred ca si soldatii profesionisti au Gradatii( Spor vechime ) si Indemnizatia de Dispozitiv de 25%...deci se acopera usor cei 800 lei ! Mie mi se pare ca Sporurile sunt cam mici..sub 10%..!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Începi să prinzi substanța!
Ia calculează-i și pensia!
Mai ales unui sof.!....poate, poate îți iese o concluzie și pt inegalabilul C!... aplicând diminuările legale!
O zi glorioasă!

Leo spunea...

Am inteles.
Soldatul lui Iulian este cu ceva vechime si are gradatii.
PS
Mircea face valuri pe marea sperantei desarte ,
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Cezar spunea...

Bomba a...
m. Alul nu a fost înscris pe site.ul ..pens. militari....etc..pentru ca NU ARE IDENTIATE VALABILĂ....

Anonim spunea...

Haideti sa nu ne mai uitam la activi. Realitatea la pensionari este alta, acum, dupa recalculari;
- pensie medie civili= 1.000 lei
- pensie medie MAPN = 2.800 lei
- pensie medie MAI= 3.800 lei
- pensie medie SRI = 5.500 lei
- pensie medie magistrati civili= 12.000 lei
- pensie medie magistrati militari= 20.000 lei,

Intrebare : cine a stabilit astfel de pensii ?
Raspuns: cine conduce acum tara.

Leon spunea...

Leonard, pai si pentru Lt.col. ar trebui sa scazi 25% ID plus o medie de 25% IC si ajungi numai pentru SF cam la jumatate, adica 1800 lei , mai aproape de realitate si posibil dubla fata de omologul pensionat in anii 90, care nu avea in SF nici SM,ID,Spor de fidelitate,etc.
Si nu uita ca SF a fost majorata cu 25% in Ianuarie 2018..! Hai, poate refaci calculele !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CCR a decis, definitiv: varsta de pensionare va fi aceeasi intre barbati si femei! Pe de alta parte: Mai aflu, de la camarazii de pe Liga, ca se uneltise in anii '90 sa fie distrusi toti rezervistiii pana 1993, cu pensii schilodite, ,,pedepse'' la modul punitiv si fara nici un alt drept! Si acum cred ca, in secret, exista niste uneltiri secretizate de batjororire a pensiilor celor iesiti in anii mai din urma! Eu, dar si @Laurentiu, candva am pomenit de aceste lucruri ca le banuim, iar Procuratura Militara mi-a cerut dovezi la Plangerea Penala, pe care ei de fapt sunt obligati sa le caute ca procurori, dar fac parte si ei din sistemul ticalosit, stimati camarazi! Astept Legea raspundereii magistratilor si am sa insist permanent cu plagerea, ca nu ma las deloc! Am eu un plan sa-l duc la capat, pentru ca ce mi-au facut ei de patru ori in jos la deciziile de pensionare nu sunt de iertat, indiferent de consecinte sau ce o sa se intample! Capul de pe umeri nu mi-l pot taia, afara din Romania nu ma pot da! E scopul vietii mele!

Iulian Mareș spunea...

Căprar,
Există și oameni cu identități multiple! 😂🤣😎 Aceasta este și ultima! 😂😁
Tu nu poți avea nici măcar una!
Ca și cum ai fi descoperit apa caldă!
Sunt numai cine vreau și pot!
Tu?...numai ce au dorit alții cu tine!
În fapt, nici nu are importanță ... nici cu tema și nici cu locul!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Când faci plângeri sau denunțuri penale trebuie să le și probezi. Sarcina probațiuni îți revine.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar, cu prevederea răspunderii magistraților, ce are plangerea lui?
Îi trage "de răspundere" că i-au cerut probe? 😎🤣🤔😅

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, dar procurorii, care isi au denumirea acestor functii din verbul a procura (dovezi), pentru care iau salariile cele mai mari din Romania, nu cumva au obligatia legala ca sa se si autosesizeze din oficiu si sa purceada la controale de procurare de probatiuni? Judecatorii cer probatiunile procuraturii, adica dovezi procurate de procurori, pentru ca fiind institutii de stat speciale, de forta, nu le poti intra, ca reclamant lipsit de probe, noaptea prin efractie in birouri ca talharii ca sa le scotocesti sertarele, birourile, fisierele, dar nici ziua nu ti le dau ei de bunavoie, fiind secretizate, contrar Lg. 182/2002, cum le-am dcclarat, si ca atare dovezile fiind sub cifru si lacate eu nu le pot procura, decat sa le obtina institutiile abilitate, in speta Procuratura, amabile! Dar, fiind si ei beneficiarii acelor acte sub auspiciile ilegalitatii, e firesc ca pe Ifrimache Cordalis sa-l refuze, ca nu-s fraieri sa-si taie craca, si implicit drepturile pe care eu le banuiesc ca fiind obtinute pe metode neortodoxe! ,,O mana spala pe alta,'' nu-i un refren de slagar la moda, este o vorba de duh din popor, care se potriveste ca o manusa in acest caz de favorizare si acoperire a infractorului cu incalcarea Legii!

Iulian Mareș spunea...

Azi, "slujirea pură nr.1" a luat 6 ani, cu executare și cam 4,5 mil € de returnat!...pe lângă ea au fost trași și câțiva lingăi de circumstanță!
Pe când și "slujirea pură nr.2 / Nefertiti"?

Negritoiu spunea...

Domnule Iulian M.
Corect mesajul trimis lui Caprar!Din pacate mai sunt si altii care se incadreaza in categoria lui! O intrebare:stiti,cumva,cine solicita stergerea unui comentariu? Am postat un comentariu pe 4.06.2018 si astazi se solicita sa-l sterg fara a se preciza motivul. Comentariul are legatura cu tema si in el nu am jignit pe cineva.
CATRE Bizonul: de unde ati primit datele postate? Sunteti sigur ca sunt corecte?Mai verificati-le si postati-le pe cele reale. Nu dati apa la moara celor care vor sa invrajbeasca diferitele categorii de pensionari.

Bogdan Adrian spunea...

Domnilor batjocura vis a vis de pensiile.militare este evidenta ce tot o mai plimbam incoace si incolo ! Cei cu vechime de peste 25 de ani prin plafonarea pensiei au muncit degeaba , introducerea omm in plafonare este alt abuz ca si ambiguitatile legate de pensia suplimentara ! Toti vin cu tlt felul de justificari si motivatii introducand un hatis de legislatie din care numai intelegi nimic ! Ne au furat miseleste actualizarea pensiilof in functie de sal funct si gradului la activi ! Asta e adevarjl ce o mai dam dupa cires ! Erau lensiile lrea mari dar la magistrati chiar nu vede nimeni ? E acea decizie ccr care prevede nediscriminarea ptr militari si magistrati ! O vede cineva ? Ptr magistrati e valabila ptr militari nu ! Legea pensiilor publice macar prevede indexarea cu rata anuala a inflatiei dar si cu 45 % din cresterea anuala a sal mediu brut pe cand prin og nenorocite si profund jignitoare au redus actualizare lensiei militare doar la indexare ! Pai e corect fratilor ? Ni i macar ca pe civili nu ne trateaza !?! Maresc punctul de pensie la 1 iulie 2018 ? La militari ce le da ? Praful de pe toba !!!!! Nu vi se par lucrurile atat de evidente ? Zilele astea au mers cu tupeul la ckte inimaginabile ; Au adoptat Codul Ad tiv si si au stabilit pensii speciale ( indemnizatii ptr lres si vicepresed de CJ , primafi si viceprimari ! Pai ati vazut banditii cum au stabilit ? Zicdau la inceput de 500 leile mandat ptd un primar iar acum au legat pensia de indemnizatia bruta actuala pe care o incaseaza presed sau primarul respectiv mergand pana la calculul lunar nu cumva sa piarda ceva ! 0.40% din indemniz bruta actuala pe care o incaseaza cel care se afla azi in functie ! Asta pe langa pensiile lor pe contributivitate care or fi mici dar se adauga acolo ! Faceti calculul sa vedeti ca ajung primarii de comune la min 45 mil lei lunar iar presd de CJ uri la 12000 - 13000 lei ptr 3 mandate ! Deci ei in 12 ani isi fac pensie cat nu are un militar cu functie dupa 36 de ani !?!? Vi se pare corect ? Ptr ei se poate ptr militari nu ! Ptr ei sa putut lega aceasta indemnizatie de cea pe care o incaseaza cei ce sunt acum pe functie la militari nu se poate au eliminat actualizarea cf salar actual ptr functie si grad ! Ei cum e domnilor care ii tot aparati pe politicienii actuali ? Ce aveti de spus in fata acestei evidente ? Astea tb spuse clar nu tot felul de baliverne si vorbe in vant ? Aud asociatiile de rezervisti ? Ei tac si isi rezolva problemele si noi stam de discutii interminabile , puerile si fara nici o eficientă ! Poate ca ne meritam soarta ! Va doresc numai bine !

Bogdan Adrian spunea...

Domnilor batjocura vis a vis de pensiile.militare este evidenta ce tot o mai plimbam incoace si incolo ! Cei cu vechime de peste 25 de ani prin plafonarea pensiei au muncit degeaba , introducerea omm in plafonare este alt abuz ca si ambiguitatile legate de pensia suplimentara ! Toti vin cu tot felul de justificari si motivatii introducand un hatis de legislatie din care numai intelegi nimic ! Ne au furat miseleste actualizarea pensiilof in functie de sal funct si gradului la activi ! Asta e adevarul ce o mai dam dupa cires ! Erau pensiile prea mari dar la magistrati chiar nu vede nimeni ? E acea decizie ccr care prevede nediscriminarea ptr militari si magistrati ! O vede cineva ? Ptr magistrati e valabila ptr militari nu ! Legea pensiilor publice macar prevede indexarea cu rata anuala a inflatiei dar si cu 45 % din cresterea anuala a sal mediu brut pe cand prin og nenorocite si profund jignitoare au redus actualizare pensiei militare doar la indexare ! Pai e corect fratilor ? Nici macar ca pe civili nu ne trateaza !?! Maresc punctul de pensie la 1 iulie 2018 ? La militari ce le da ? Praful de pe toba !!!!! Nu vi se par lucrurile atat de evidente ? Zilele astea au mers cu tupeul la cote inimaginabile ; Au adoptat Codul Ad tiv si si au stabilit pensii speciale ( indemnizatii) ptr pres si vicepresed de CJ , primari si viceprimari ! Pai ati vazut banditii cum au stabilit ? Ziceau la inceput de 500 lei pe mandat ptr un primar iar acum au legat pensia de indemnizatia bruta actuala pe care o incaseaza presed sau primarul respectiv mergand pana la calculul lunar nu cumva sa piarda ceva ! 0.40% din indemniz bruta actuala pe care o incaseaza cel care se afla azi in functie ! Asta pe langa pensiile lor pe contributivitate care or fi mici dar se adauga acolo ! Faceti calculul sa vedeti ca ajung primarii de comune la min 45 mil lei lunar iar presd de CJ uri la 12000 - 13000 lei ptr 3 mandate ! Deci ei in 12 ani isi fac pensie cat nu are un militar cu functie dupa 36 de ani !?!? Vi se pare corect ? Ptr ei se poate ptr militari nu ! Ptr ei s a putut lega aceasta indemnizatie de cea pe care o incaseaza cei ce sunt acum pe functie la militari nu se poate au eliminat actualizarea cf salar actual ptr functie si grad ! Ei cum e domnilor care ii tot aparati pe politicienii actuali ? Ce aveti de spus in fata acestei evidente ? Astea tb spuse clar nu tot felul de baliverne si vorbe in vant ? Aud asociatiile de rezervisti ? Ei tac si isi rezolva problemele si noi stam de discutii interminabile , puerile si fara nici o eficientă ! Poate ca ne meritam soarta ! Va doresc numai bine !

Iulian Mareș spunea...

Petre A.
-nu stiu de unde are Bizonul acel date (posibil de pe un site sau are o baza de date proprie);
-despre stergerea postarilor sau a nepublicarii/mutarii lor: de aceste activitati raspunde patronul/administratorul blogului, iar unii useri isi sterg singuri ceea ce au postat, intrucat este dreptul lor.

PS-fiecare user are dreptul de a cere Adminului stergerea unor postari cu atac la persoana! Eu nu fac asa ceva, intrucat consider ca este mai bine sa las postacul sa fie vazut in toata "splendoarea" prostiei lui! Caz concret: a scris despre mine ca nu am LM (fals), scl.mil, ca nu sunt eu, in real...etc! Eu ce pot sa-i fac, in afara unei replici?
Din pacate, atitudinea lui este cea a unui cãprar ce povesteste la birt, dupa trecerea in rezerva, ca el conducea plutonul! Insa omite cu intentie sa spuna ca doar .... pe sectoare, la facut curat, zilnic! :))

CEZAR spunea...

marți, iunie 05, 2018
Petre Aldea spunea...
................................................................................
N.B.
Bna dintre multiplele IDENTITATI false ale m-Alului??
Mai mult ca sigur....
Clar
m-Alul NU ARE Liceul militar la baza si nici o Scoala de Ofiteri absolvita !
Este un fel de Daogaru 2
Daca ar avea ...nu s-ar da ca un sapun in sala de dusuri din puscarie !!..:D...:D...

Negritoiu spunea...

Domnule Cezar,
Dar sa postezi ascuns in spatele unui nume de utilizator este corect ? Pe mine,cand citesc un comentariu,ma intereseaza continutul acestuia,ideile si noutatile pe care le aduce la tema respectiva.Credeti ca are importanta daca cel care a postat este,sau nu,absolvent de L.M. sau scoala militara,este general,ofiter,subofiter sau M.m.? Eu cred ca nu. Fiecare isi prezinta,cum stie sau cum crede ca e bine,problema cu care se connfrunta si cauta un sfat pentru rezolvarea acesteia. De ce unii dintre noi simt nevoia sa raspunda cu jigniri,folosind un limbaj suburban ?
Domnule Cezar,dvs.,care va pretindeti un om educat, stiti definitia expresiei'identitate falsa'?
Legat de Dogaru : Stiti bine ca absolventii de studii superioare urmeaza un stagiu militar de scurta durata in urma caruia primesc un grad militar,in rezerva. Conform legii ei pot fi chemati in cadrul cadrelor active.Sau nu stiati? Deci Dogaru,nu poate fi acuzat de identitate falsa.Poate fi suspectat,ca multi altii,de a lucra 'sub acoperire' ceeace este cu totul alt lucru.
In ceeace priveste treaba cu sapunul......sali de dusuri nu sunt numai la puscarii!
Cu speranta ca intelegeti cum se cuvine cele scrise mai sus,

Huhu Rezea spunea...

In loc să-și folosească mintea pentru a adresa ministrului și alte intrebări pe lângă cele formulate în topic, câtorva comentatori le arde de hârjoneli copilăresti și de jigniri.
Nu insistați ca nu le public!

Leo spunea...

Ministrul MFA sa vada acuzatiile lui LOV din topicul :

http://www.huhurez.com/2018/05/cu-lia-olguta-vasilescu-din-nou-despre.html

Dupa ce le-a vazut si le-a ascultat , il rog pe ministru sa-si spuna opinia. E bine , e rau , e adevarat , e fals , etc... Care este OPINIA ministrului de la MFA.
TACEREA este cel mai deplorabil raspuns al ministrului de la MFA.
Tacerea , valideaza o data in plus veridicitatea acuzatiilor lui LOV.

Iulian Mareș spunea...

Bine că publici prostiile lui!

radu spunea...

@ Bogdan Adrian
Pentru care vina ne meritam soarta? Cu tot respectul, fiti pozitiv, veniti cu propuneri concrete, eficiente si coerente care sa miste lucrurile in directia dorita!