Un produs Blogger.

vineri, iunie 08, 2018

Noua lege a pensiilor civile ar putea reduce stagiul complet de cotizare din formula de calcul la 25 de ani

12 comments

În momentul de față, punctajul în funcție de care este calculată pensia unei persoane la ieșirea din activitate este dat de o împărțire a totalului punctajelor lunare din toată perioada cât respectiva persoană a muncit, împărțit la 35 de ani cât este în acest moment stagiul complet de cotizare pentru bărbați, în timp ce la femei împărțirea se face la 30 de ani și 10 luni.

Reduc stagiul complet de cotizare cu 10 ani!
Potrivit jurnaliștilor de la România TV, însă, în noua Lege a pensiilor, stagiul complet de cotizare va fi redus, atât pentru femei cât și pentru bărbați, la 25 de ani, ceea ce înseamnă că pensiile vor crește substanțial.
„Pensiile bărbaților cu stagiu de 35 de ani vor crește cu 40% , iar în cazul femeilor care acum au un stagiu de 30 de ani și 10 luni, creșterea va fi de 24%”, a spus, în direct la postul tv, Doina Pârcălabu, fostă șefă a Casei de Pensii.

12 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Adică la 30,83?
Dar atacurile proștilor ce numitor comun au?
Bine, că dreptul la replică este șuntat, asta este, un adevăr asumat!
Mi-am prezervat riposta doar pt cei cu 2 emisfere cerebrale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E buna referirea. Doar la civili. Aici sunt interese militare, dar avem in familie civili si vor fi avantajati. Cu cat? La sfarsitul actiunii se va trage linie. De obicei, politicienii emana chestii, care nu aduc prea mari bucurii celor din afara sferei lor satioase si pline de multumiri. Dar, decat deloc, e bine si asa... Cei in varsta, din Armata, cotizau candva cu 3%, 5%, etc. Unde sunt acei bani din ,,a doua pensie?'' Grupele dau ani, nu si bani. Unii au scos uraniu sau huila sa aiba ,,Alte conditii,'' iar azi sunt frezati la cravata care isi freaca dosurile de calorifere plimband acte prin birouri, sau ca juristi prin sali de Tribunale si iau bani ca acei mineri din subterane. Baza de calcul, unii o au 80% ca sunt cu doua randuri de cofraje, altii doar 65% ca au doar un singur galbenus, desi acum sunt rosi de boli din cauza serviciului cazon in conditiile cele mai parsive. Mereu guvernarile, care cum vin, adauga chiorali de abureala sau fura dublu cate ceva. Mai apuc ziua sa vad ca nu se mai fura si pensiile vor fi indestulatoare si stabile?

Leon spunea...

Posibil sa fie o manipulare pentru a testa reactia populatiei. La Civili reduci stagiul de cotizare de la 35 la 25 ani, iar pentru Militari s-a marit de la 25 la 30 de ani..!
Ministrul Finantelor are aceste fonduri pentru plata a 4 mil.de pensii Recalculate incepand cu anul 2019 ??

Iosif spunea...

Dle H
Ce va fi va fi cu pensiile civile dar cele militare vor rămâne inghetate.

tehnocrat spunea...

Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, la transparenta decizionala, apare titlul "Proiect de lege privind sitemul unitar de pensii publice" dar fara continut.
Io zac sa asteptam sa iese olguta din menopauza si sa afiseze un continut al proiectului respectiv. Pana atunci io nu pot comenta nimic.

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Este fake news!
LOV este ca și gravidă!
Mâine va fi prima zi de sarcină!...telepatică! La câtă carne i s-a dat!... Corneliusson, o carcasă întreagă!

Trofin spunea...

Numarul 25 reprezinta un factor de calcul ,nu stagiul de cotizare , reprezinta un factor impartitor stabilit statistic pentru obtinerea puncatajului mediu anual si se aplica in mod unitar la toti beneficiarii de pensii, la calculare si la recalculare.Stagiile de cotizare vor ramane la fel si vor constitui criteriu pentru obtinerea dreptului de pensie. La fel si varsta.Cu cat este mai mare stagiul de cotizare efectiv realizat cu atat mai mare va fi punctajul mediu anual si implicit cuantumul pensiei. Banuiesc ca acest factor are la baza discutii cu institutiile care guverneaza sistemul pensiilor de serviciu.

Trofin spunea...

@tehnocrat : pana acum nu am auzit ca vreo femeie sa iasa din menopauza , din ciclurile periodice, da. Asadar ,sa speram ca legea totusi va iesi, chit ca Olguta are un ciclu mult mai lung .

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Legea nr. 263 face deosebire intre stagiul de cotizare si stagiul complet de cotizare.
Stagiul complet de cotizare este reglementat de lege.
Prin lege poate fi micsorat la 25 de ani, astfel încât raportul dintre suma punctajelor anuale și stagiul complet de cotizare de 25 ani să fie mai mare.
Prin Legea 119/2010 s-a reglmentat stagiul complet de cotizare de 20 ani pentru țoti pensionarii militari aflați în plată la data de 31 12 2010.

Rodica spunea...

Sunt bolnavi la cap. Cine mai este tinut in munca la 60 de ani? Cand la peste 35 nici nu te primeste la interviu? Ei se aud ce vorbesc? La peste 60 de ani un om nu mai are reflexe ok, simturi....ce sa mai profeseze?

Trofin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Mare noroc cu pensia civila "paralela" la pensia militara.
Mare noroc cu statul "paralel" la statul "legitim" de 40% din 40% = 16%
Nici nu stiu pt. care sa "ma incalzesc" mai bine...
PS
Leon , daca te duci sa stropesti canepa si treci pe langa "31 MC" , te rog uita-te ce scrie pe arcada superioara de la intrarea pe aleea catre "31 MC" (ce scrie pe tabla albastra de la bariera de intrare pe alee in bantustan )...