Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 28, 2018

Fragmente dintr-o Nota de calcul a unei decizii de recalculare emisă de CPS a SRI

110 comments
Aşa le-am primit, aşa public fragmentele din Nota de calcul.
Pare a fi o decizie de recalculare potrivit L nr. 223/2015 modificată de OUG nr. 57/2015, dar se poate observa că Nota de calcul diferă de formularul din Ordinul M25/2016 şi de Notele de calcul emise de CPS -urile MApN şi MAI. Lipsesc rubricile cu cuantumul compus al soldei de funcţie şi cuantumul compus al soldei realizat la solda de bază.
Pe o asemenea decizie de recalculare este previzibil şi cum se va aplica actualizarea pensiei potrivit majorării soldei de funcţie, nu mai mică decât salariul de bază minim garantat, cu 15%, potrivit Legii 152/2017, completată de OUG nr. 56/2017.





110 comentarii:

Cezar spunea...

Nu a fost prea ..merituos si nici I.C.nu are!

Leon spunea...

Nu apare Majorarea cu 10% cf.Legii 293/2015..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Cum să nu apară majorarea cu 10%?
Rubrica Cuantumul total actualizat, majorat, al elementelor de la lit. a) la lit.g) ce crezi că este?
Cred că este mai important că solda de funcție de numai 977 lei+ 10% din decizia de recalculare va fi după actualizare de 1667,5 lei.

Leon spunea...

Huhu, in Titlu apare ,,actualizat,, dar toti coeficientii sunt inmultiti cu vrs de 197,33..si majorarea de 10% nu apare..!

Huhu Rezea spunea...

"leon
Aia este solda de funcţie nemajorată.
Ai uitat că majorarea de 10% di 2015 s-a aplicat la toate elementele soldei lunare, nu numai la solda de funcţie?

Leon spunea...

Huhu, asa este, totalul este majorat cu 10%..! Scuze!

Unknown spunea...

La SRI s-au echivalat functiile, si s-au atribuit corect coeficientii de ierarhizare, la MAI si MApN unde apare acest lucru in decizii ?

Iulian Mareș spunea...

Nu înțeleg de ce sunt fragmente?
A decupat-o și a fotografiat pe bucăți?
Ce se ascunde pe bucățile nefotografiate? Este un mister?

Huhu Rezea spunea...

@mares
Sa ne mulțumim și cu aceste straifuri relevante pentru modul de lucru diferit de la o casa sectorială la alta.Intelegem acum mai bine de ce nu s-au pus de acord să emită un ordin comun privind actualizarea.
Daca vom avea și o decizie de actualizare...chiar și pe bucățele...cei de la MApN si MAI vor trebui să refacă urgent deciziile emise până în prezent. Daca juriștii Caselor își permit să atașeze la dosarele de instanta comentarii de pe acest blog, de ce nu ar prezenta și contestatorii modele de actualizare?
Dar d-ta numai atâta poți să spui despre decizie?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu nu mai cred în nimeni!
Ierarhia valorilor este inversată; pe când o revalorizare?
Nu știu ce-i unește în gândire pe șefii de la MApN și MAI?....poate apartenența 100% politica a ekipei manageriale, pe când la SRI, SIE, STS și SPP este puțin diferit!

Leo spunea...

Eu am spus mai demult si am repetat (iar acum Amabilul ma confirma), ca daca se va face o "actualizare" corecta atunci SA MULTUMITI SERVICIILOR , care nu au aderat la o metoda ilegala de actualizare. Va mai spuneam , ca si din acest motiv nu apar decizii de actualizare , deoarece se tot incerca o "mediere" cu serviciile ca sa faca si ele actaulizarile dupa metodele ilegale ale MFA-ului. Asta este ROMANIA PARALELA la cheremul voinetei unuia si altuia si nu sub puterea legii. Niciodata nu a fost mai vulnerabila si vulnerabilizata Romania ca aztazi. Dovada este mutenia totala in urma agresiunilor lui Orban de la Tusnad , facute chiar la noi in casa. De ce nu se duce veorica la Boloton ( era sa zic la Pristina) sa spuna ca teritoriul pana la Tisa plange dupa Romania. Sa vedeti atunci reactii ale lui Orban.


Leon spunea...

Leonard prietene, aceasta Decizie de recalculare (model SRI), sunt convins ca deja i-ai aplicat o Actualizare cu 15%, pornind de la Solda de Functie de 1450 lei; dupa cum observi din cele 7 rubrici din deciziile tip MApN, 6 au disparut, ramanand numai Cuantumul total actualizat, majorat al elementelor de la lit.a) la lit.g),deci calculul este mult mai simplu.
La ce valoare a crescut ,,Media soldelor lunare brute la functia de baza , actualizata,,..?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, Leonard si Leon: Reiterez ca traim intr-o tara abandonata, necondusa si in care mafia ne pune jugul pe grumaz cu ilegalitati sttrigatoare la cer! De ce oare nu este unitate in calculul pensiilor militare si fiecare minister a adoptat un sistem propriu de calcul? Dar ce ma ingrijoreaza este ca MApN l-a adoptat pe cel mai schiloditor si depravat sistem de calcul, Fifor este cel mai dezinteresat si ignorant ministru in problemele rezervistilor, iar politicul pur si simplu ne uraste de moarte, permanent aruncand in spatiul public cocardeaua cu ,,pensiile speciale de la armata,'' si nu ,,pensiile militare,'' sau baliverna ca ,,la Armata sunt cele mai mari si nesimtite ,,pensii speciale ( nu militare, doar ca sa atraga ura civililor si spus cu intentie criminala) care mananca din pensiile civile,'' fara sa specifice magistratii militari si pensiile lor de rasunet, cat si alte instigari de natura sa aiba protectie si sprijin din partea civililor, cum fac haitasii la vanatoare, cat si insuflarea unei uri impotriva noastra! Repet: Daca ai un ministru tradator, fara studii temeinice la stat si foarte slab pregatit, la modul corijent-repetent in toate scolile absolvite cu cele mai proaste medii codase, un ministru incapabil si paralel, un ministru dezinteresat si ignorant, pus acolo in functie politica in misiune de dezradacinari, invrajbiri intre generatii, in crearea de conflicte inter beneficiarii pensiilor militare pe sisteme de fraudari si ilegalitati in contextul discriminarilor odioase si ale incalcarii legilor, nimic nu se poate face in afara de hotararile instantelor de judecata, caci se pare ca este si o conspiratie interministeriala, mafiot-statala, la mijloc, din considerente politice de razbunari pe anumiti generali care s-au implicat in politica activa, fie de la Armata, fie de la Politie, fie de la Servicii si au facut rau unora sau altora, razbunari pe aia, dar cu capra pe noi, din pacate!... Decizia de mai sus este o piesa grea, demonstrativa, ce ne arata haosul si debandada de la pensiile militare, care au ajuns chiar la destrabalare de tip mafiot, si poate fi proba materiala in procese!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Nu se duce Viorica înaintea lui KWI, căci se supără iarăși Ludovic Organ și face iar denunțuri tâmpe!

Leon spunea...

@Mares, lipseste pagina 1, cea cu calculul pensiei si sigur este trecuta si pensia aflata in plata, probabi mai mare, plus destule date personale..!

Huhu Rezea spunea...

@mares și leon Ce înseamnă deformațiunea profesională, domnilor! Sunteți tentați mai mult de investigații decât de modul de calculare/recalculare j

Iulian Mareș spunea...

huhurez,
recunosc că nu am activat la Fi sau HR!
Probabil foaia Nr 1 nu ai dorit să o publici, pt că suntem în wek și nu vrei sa ne întristezi!
In concluzie, văd vecinul dar nu și capra! 😂🤣🤗....mai și glumim!

Leon spunea...

Domnule Huhu, ati facut foarte bine ca ati postat paginile care de fapt ne intereseaza..!
Asteptam cu nerabdare si o Decizie cu Actualizarea de 15%, de la CPS a SRI !

Cezar spunea...

Huhu
Ăștia doi sunt securisti!
EU ti.am mai zis😂🤣😂🤣😂🤣😎😎

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Sper sa te audă pensionarii CPS a SRI.Numai că ...sunt cam secretoși și specialiști în anonimizări.
Ne-am mulțumi daca ar trimite aceleași ștraifuri și din decizia de actualizare.
@cezar
Tu și Bulă.Securiștii i-au tăiat capul lui lui Mihai Viteazul...pentru că au dat cu securea...

Dan B. spunea...


@Huhu:

Regret că ai „pus botul” la o asemenea regie! Sau ai semnat si dta un „protocol” cu SRI? Iartă-mă, dar naiv nu te cred!
Ai frunzărit evidența dosarelor de la Sectia a VIII-a a TMB și ai regasit vreunul privind contestarea recalcularii la SRI, in baza Legii 223/2015?
Nu vreau să-ntind coarda, însă se zvonește că ăștia primesc pensia lunară cu două mandate, unul ca al nostru, celălalt cu o sumă consistentă, ambele făcându-i deosebit de satisfăcuți.
Așadar, se va ajunge, probabil, și la situația in care, pentru a mă „anestezia”, va ajunge cândva in instanță si vreun dosar de contestare, ce ar reveni „aleatoriu” spre soluționare, unui judecător inclus în „câmpul tactic” al lui Zaharia.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buz
Și eu regret, dar cu acest comentariu ți-ai etalat limitele de raționalitate pentru un militar.
Asemenea prostii despre un document oficial nu le-ar scrie nici cel mai neinstruit soldat.
Nici n-ai dat căutare pe Portalul instantelor de judecata sa vezi in cate dosare aflate pe rol este chemată CPS a SRI.
Cum crezi că mi-as permite sa public documente care nu sunt autentice?
Nu ți-e jena.. că poate te citesc aici și beneficiari ai respectivei CPS...cu zeci daca nu sute de dosare in Tribunal?

Mihai spunea...

Cândva, pe vremuri, am spus pe acest blog, în contra cu cineva, că valoarea finală a cuantumului pensiei poate fi dedusă printr-un algoritm simplu care ocolește cuantumurile compuse din M25.
Nu a băgat nimeni în seama, iar unui chiar se complicau cu Xcel.
Acum aveți dovada.
Acele cuantmuri compuse din anexa 1b sunt doar niște gogorite în scopuri doar de inițiatori știute......
Punct.
Mai..... citiți și printre rânduri.... dacă vreți să înțelegeți circulația în sensul giratoriu.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Felicitări!
Mă așteptam să comentezi și d-ta in termenii diversioniști etalați mai sus de @Dan Buzescu.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Si chiar îți pare că 9 (noua) decizii de contestare a recalculării (restul de până la 25 dosare au alte obiective) reprezintă vreo consistență a nemultumirii angajaților SRI?
Chiar și dacă toate cele 25 de dosare ar fi constituit contestări, la nivelul SRI Bucuresti reprezintă o nimica toată sau chiar se înscriu în scenariul invocat de mine.
Așadar, nu te mai „înfoi în pene” că ai fi „buricul pământului”, care le știe pe toate, desi, recunosc, ești mai documentat ca mine.
Totuși, îmi pare ciudat cum ai sărit repede de cur in sus in beneficiul celor de la SRI, ceea ce iscă alte bănuieli, privind apartenența dtale lucrativă la un domeniu sau altul.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Nu te știam naiv!
Mai bine spune-ne cine ți-a sugerat să pui la îndoială documentul publicat aici, document care lasă în fundul gol gulerele albe finanțiste din MAI și MApN. Chiar nu-ți dai seamă că prin astfel de comentarii ești apăratorul celor care au jupuit rezerviștii militari?

Dan B. spunea...

@Huhu

Când postezi selectiv documente si doar parte din ele, te întreb unde-ți este obiectivitatea? Iar dacă ai impresia că i-aș favoriza pe gulerații din MAp, adică tocmai eu, cel lovit tare de ei, esti irecuperabil!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan, e conraproductiv sa avem astfel de atitudini! Eu bag capul, cu tot cu mine, nu mana in foc ca onoarabilul n-are de ce sa fie diversionist sau rau intentionat, daramite sa mai si posteze falsuri! Nu intra in hora celor care-si doresc cu ardoare blogul inchis, caci datorita initiativelor juridic legislative aplicate, foarte corecte, au inceput sa se castige procese in teritoriu! La ce-ti folosesc aceste sulite fara noima pe netemeinicii probatorii? Hai sa fim seriosi, calmi, lucizi si recunoscatori cu domnia sa, care si asa ne suporta multe capricii si iesiri neconrolate. E un sfat prietenesc-camaraderesc, nu cu rautate, sa mentinem blogul la cotele cele mai inalte de valoare juridica, etica, morala, solidaritate, sprijin reciproc, respect si corectitudine! Multumesc respectuos, cu scuze pentru interventie, daca am fost inteles!

Huhu Rezea spunea...

@Dan
d-ta citești și textul care însoțește straifurile? De unde vrei să public mai mult... dacă atât am primit?
Pe cine a deranjat publicarea acestui document, nu vrei să ne spui?

Leo spunea...

Pe guleratii MFA

Dan B. spunea...

@Huhu

Micile „detalii” nepublicate ascund adevărul spuselor mele!
Eu atât am evidențiat, că „multitudinea” dosarelor de contestare a deciziilor de pensie de la CPS/SRI se rezumă la „imensa” cifră 9, ceea ce reliefează faptul că pensionarii SRI sunt satisfăcuti de „recalcularea” in baza Legii 223/2015, fie ea actualizată sau nu.
În timp ce apx 75% dintre pensionarii de la MAp au cuantumurile cuvenite reduse, comparativ cu cele aflate in plată.
Nu uita că de abia de acum incolo se va aglomera registratura Sectiei a VIII-a la Tribunalul Bucuresti, cu cele cca 1500 de dosare ale pensionaților MAp, pentru care s-a prelungit cu 6 luni termenul de recalculare, pensii „măcelărite” prin acte administrative subsecvente legii si clasificate (abia au venit deciziile la începutul lui iulie).
Si cum pensiile recalculate ale romavioților sunt diminuate față de cele aflate in plată cu până la 90%, ...... Chiar crezi că pensia mea brută recalculată de 2.400 lei, cu mult mai mică decât cea „boc”-istă, ar putea fi necontestată in instanță?
Așadar, m-a „deranjat” publicarea fragmentată a documentului și posibila intoxicare, mai ales că încep să fiu familiarizat cu pepiniera de făcături din laboratoarele SRI.
De câte ori ti-am mai trimis spre publicare fel de fel, ai apreciat, probabil, că există o doză de incertitudine cu privire la realismul lor, insa documentul in cauză l-ai „înghițit precum gâsca”, adică „pe nemestecate”.
Aș vrea să-mi concretizezi realul motiv pentru care te-ai strofocat atât de tare cu privire la comentariul meu!

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Comentariul tău era de tipul radio-șanț.
Fără argumente, ai pus în derizoriu un document care demonstra că CPS-urile MApN, MAI și SRI folosesc softuri diferite de recalculare/ actualizare a pensiilor militare și că definesc diferit principalul element salarial al bazei de calcul, solda de funcție.

Unknown spunea...

Ai dreptate Huhu, numai faptul ca poti strange asemenea decizii ( asa incomplete ), este un lucru foarte mare, care ne ajuta sa ne facem o parere. Nu i-ti trebuie carte multa sa interpretezi o asemenea decizie

Dan B. spunea...

@Huhu:

Si altădată și acum reiterez că:
- s-au aplicat diferit prevederile instructiunilor de aplicare a legii;
- Ord M-25/2015 prezintă vid normativ ref. la entitățile, care ar fi trebuit să actualizeze elementele salariale, dar au „sucombat” intre timp;
- s-au emis ordine de ministru clasificate privind solutionarea tipologiei de actualizare mai sus-menționată, caz in care nu cunosc dacă s-a procedat sau nu abuziv;
- echivalările efectuate sunt abuzive atâta timp cât salariul si solda au referinte diferite (vrs si smbe);
- îți pare ca un salariu de 1166425 rol echivalează cu un coef. al soldei de functie 5,4?
- o recalculare prin echivalare a salariului de incadrare cu o soldă de functie, la care se adaugă doar solda de grad si gradatiile, adică fara indemnizatia de conducere si alte trei sporuri privind conditiile de prestare a muncii, îți pare a fi o informatie tip „radio-șanț”?
Nu numai că-i posibilă uzitarea de softuri diferite, dar este evident că:
- este ilegal a proceda la actualizre prin metodologii inscrise in ordine secrete ale ministrilor;
- este abuzivă eludarea informatiilor cuprinse in dosarele de la centrele militare, cele privitoare la functia de conducere deținută cândva (și totusi lipsește indemnizatia specifică) si la sporurile lucrative din fișa personală;
- este ilegală echivalarea unui salariu de incadrare dependent de smbe cu o soldă de functie raportată la VRS.
Stii că foștii angajați ai Romtehnica au beneficiat la recalculare de salariul lunar brut al celor care ocupă in prezent functiile in cauză, nefiind evidentiat niciun coeficient de ierarhizare al soldei de funcție?
Așadar, revizuiește-ți frecventa FM pe care „emiți” in pagină (nu în eter) judecăți tip radio-șanț, caci „gulerații” au dus in derizoriu prestația mea de militar, nu eu!
Apropo, nu numai softul ar putea fi diferit, dar pot exista și erori prin inexactitatea datelor introduse in sistem de operatori, voită (la ordin) sau involuntară. Derbedeul ăla, fost consilier juridic-sef la CPS a MAp, chiar m-a atenționat asupra vehementei mele privind insistența cu care am promovat, incepând cu 01.08.2017, acoperirea vidului normativ din M-25/2016 și nu m-ar mira ca el să fie autorul moral al mizeriilor înscrise in decizia de recalculare.

Dan B. spunea...


@Unknown:

Orice interpretare a unor decizii de recalculare, prezentate doar parțial, induce o posibilă opinie eronată. Ca să nu mai zic că s-ar putea să am de-a face cu o posibilă intoxicare!
Cam așa-mi spune gândirea logica!

Leon spunea...

@Dan, pensia bruta recalculata de 2400 lei pentru un Cdor de aviatie mi se pare foarte mica; banuiesc ca ati ales cele 6 luni inainte de falimentul Romavia din august 2011, cand ati avut in plata destule sporuri si puteau sa influenteze pe plus recalcularea pensiei.
Daca este asa, cred ca ati facut contestatie si ati adus la cunostinta comisiei toate elementele neconforme din decizie..!
PS. Mai are loc astazi, intalnirea delegatiei Forumului cu ministrul M.Fifor ?

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Ce credibilitate să mai aibă în delegație un om care se bazează pe zvonuri de radio-șanț?
Pe el nu-l intereseză altceva decât statutul său de romaviot.

Unknown spunea...

Dan, dupa gandirea mea logica,ca sa combati aceste comentarii, ar fi bine sa publici deciziile de pensionare ale tale, cea basista si cea psedista ; sunt curios daca ai curaj.

Leo spunea...

Daca are 2400 brut , se va lupta numai pt. un plus de 20 lei.
Dar nu 20 lei conteaza pt. adevaratii RAZBOINICI , ci LUPTA cu un sistem pervertit si ticalosit al unei Roamanii PARALELE.

Dan B. spunea...

@Leon:

In sedința de lucru a Forumului, s-a stabilit ca gl Băhnăreanu, cel agreat de ministru pentru dezbateri bilunare, să fie acompaniat de un numar restrâns de reprezentanti ai structurilor-membre, ocazie cu care s-a marșat ca liderul ANMCRR să fie insotit de 4 (patru) persoane, sefi ai principalelor asociatii. Si cum erau prezenti atunci, in adunare, exact presedintii a 10 structuri asociative, eu neavând o asemenea functie de conducere (nici nu mi-am dorit-o!), poate îți explică Huhu-Mafalda realul motiv pentru care nu m-am putut „lipi” de respectiva delegație. Și cum este posibil ca ministrul Fifor să nu fie prea încântat de formatul preopinentului la respectiva dezbatere, .....
Așadar, nu știu dacă ministrul a primit delegația, iar, dacă a primit-o, nu știu cum a reacționat la problematica expusă acolo.
Iar cum am trecut in rezervă in 1998, când beneficiam de 3 (trei) sporuri și de indemnizatia de conducere (Mafalda poate știe că nu a existat indemnizatia de merit la compania aeriană) din cele 6 luni anterioare (martie-august), am aflat ulterior ca au abuzat (referinte diferite la salariu/soldă) și mi-au echivalat functia cu cea a unui comandor (doar 5,4 in loc de 5,66), fara sporurile de radiatii, clasificare, dispozitiv si de comandă.

@Huhu-Mafalda:

Orice om prezinta credibilitate dacă afirmatiile sale sunt argumentate beton. Iar cum liderii Forumului au acceptat să reprezinte interesele romavioților, acceptând ca un vicepresedinte AORR să se „lipească” eventual la cei 5 (cinci) membri ai delegației (principiul participarii a fost „presedinte sau secretar general”). Dar cum îngâmfarea ta a atins cote paroxistice, tot ea este cea care-ti induce sincope la gândire și logică. Incearcă să te cumințești si să nu mai „bagi bățul prin gard”, caci te decredibilizezi și-ți afectezi propria imagine, destul de maculată in prezent, chiar dacă ai ceva adulatori prin audienta blogului. Apropo, de unde ai ieșit la pensie?

Dan B. spunea...

@Unknown:

Parcă subiectul blogului era reprezentat de „franjurile” (și alea incomplete) ale unei decizii de recalculare de la SRI, comentariul meu „electrocutându-l” pe atotștiutorul Huhu.
Iar dacă și dta crezi tâmpenia cu radio-șantul, promovată de Mafalda, te voi invita, dacă doresti să te convingi de realismul afirmațiilor mele, in sala Sectiei a VIII-a a TMB, probabil prin ianuarie-februarie 2019 (trebuie să aștept eventualul răspuns de la comisia de contestatii in 45 zile); abia apoi inițiez actiunea judiciară, care va fi programată pentru primul termen de sedintă după parcurgerea unor demersuri administrative (întâmpinare, răspuns la întâmpinare, proceduri prealabile).
Până atunci, incearcă să discerni si să previi eventualele manipulări ale Mafaldei!

Huhu Rezea spunea...

La recalculare, Solda de funcție, majorată cu 10% în 2015, a acestui sri-st, pentru prima lună aleasă este actualizată la 977 lei +97,7 lei =1075 lei
La actualizarea din 30 06 2017 solda scriptică ar trebui să ajungă la 1236 lei. Având în vedere prevederile din L 207/2017, conform cărora majorarea de 15% nu se adauga la cuantumul de 1075 lei ci la 1450 lei, salariul de bază minim garantat, solda de funcție a împricinatului va ajunge, după actualizarea conf L 152/2017, la 1667,5 lei, cu 593 lei mai mult decât solda de funcție actualizată la 01 01 2016.
In cazul în care și SRI va majora cu 15% numai solda de funcție, Cuantumul total actualizat al elementelor de la lit. a) la lit. g) va fi pentru prima lună aleasă de 2961 lei + 593 lei = 3554 lei.

Dan B. spunea...

@Leon:

Din pacate, la breaking news, am o veste proastă, respectiva delegatie abia a atins, cu greutate, nivelul secretarului de stat Nasta, cel însărcinat cu „calitatea vietii”, unde s-a concluzionat necesitatea unui „plan de măsuri” (moarte sigură).
Personal, cred că ministrul Fifor a urmat indicațiile sefei sale, LOV, cea care l-a adus in politica mare de la Craiova.
In opinia mea, singura speranță este Justiția, atâta timp cât judecătorul nu este situat in câmpul tactic, cît procurorul general nu promovează, ulterior, un recurs in anulare in interesul statului.

Huhu Rezea spunea...

@Dan Buzescu
Recitește-ți comentariul inițial și vezi cât de obiectiv ești...când răspândești zvonuri...doar, doar decredibilizezi blogul.

@Huhu:

Regret că ai „pus botul” la o asemenea regie! Sau ai semnat si dta un „protocol” cu SRI? Iartă-mă, dar naiv nu te cred!
Ai frunzărit evidența dosarelor de la Sectia a VIII-a a TMB și ai regasit vreunul privind contestarea recalcularii la SRI, in baza Legii 223/2015?
Nu vreau să-ntind coarda, însă se zvonește că ăștia primesc pensia lunară cu două mandate, unul ca al nostru, celălalt cu o sumă consistentă, ambele făcându-i deosebit de satisfăcuți.
Așadar, se va ajunge, probabil, și la situația in care, pentru a mă „anestezia”, va ajunge cândva in instanță si vreun dosar de contestare, ce ar reveni „aleatoriu” spre soluționare, unui judecător inclus în „câmpul tactic” al lui Zaharia.

duminică, iulie 29, 2018


Credibilitatea blogului este dată de numărul celor care il accesează pentru a se informa.
D-ta esti plin de trufie și suficiență....

Leon spunea...

@Dan, multumesc pentru aceasta informatie prompta !
Asteptam totusi un comunicat oficial de la una dintre asociatiile participante.
Eu retin ca in anul 1998 acele sporuri erau in vigoare si se acordau..!
Nici macar OuG 57 n-a eliminat Prima de clasificare !

Leo spunea...

Deci Baza de calcul va fi cu 264 lei mai mare. Sa zicem ca procentul este 85% , rezulta o majorare de 224 lei. Cu acesti 224 lei se va reuce ECARUTL dintre ce are SRI-stul in plata si noul cuantum recalculat si actualizat.
"Dai Turcine , ca te fac ministru!"
PS
@Leon
pana la urma mai esti suparat pe Gabita ?
Cand va reveni, ii pun o vorba buna numai amabilului care i-a descris meritele. Si sa-l vezi general SRI in epistolele juristilor .

Huhu Rezea spunea...

"Leonard
Nu stiu ce fel de bază de calcul ai în vedere.

Baza de calcul a actualizării creşte şi ea în aceeaşi măsură. Deci va fi cca 3 900 lei în loc de 3300 din decizia de recalclare. In totalul elementelor de la a) la g) nu era inclusă compensaţia.
Presupănând că are şi 20% pentru OMM, sri-istul va avea o pensia actualizată cu ceva peste 3900 lei.

Unknown spunea...

Dan,
Nu tin neaparat sa iau apararea lui Huhu, dar este SINGURUL care ne-a invatat cate ceva, pe noi pensionarii, cum sa luptam cu acesti infractori, care acum sa bucura ca au falsificat zeci de mii de decizii de pensie. Datorita lui si eu am ajuns in istanta unde i-mi cer drepturile, si mai mult decat atat am ajuns si la CCR, unde , culmea, cer reintroducerea in baza de calcul a unor elemente salariale care te afecteaza si pe tine.
Daca nu ar fi acest blog,asa cu bune si rele, nu am sti cui sa ne plangem.
Multumesc HUHU.

Leon spunea...

Mai adunam aprox.170 lei majorarea de 5% din 2016,si va ajunge la 4070 lei pensie bruta!
Sunt aproape sigur ca Titularul din decizie este din vechea garda, iesit la pensie prin anii '90, cu o vechime de 40 ani si grupa I a de munca si un singur spor(?) cu o pensie recalculata in 2011, de 5- 6000 lei..!
Anul trecut pensia medie la CPS a SRI a fost de 5100 lei.
Ar fi de dorit sa apara tot aceasta decizie, dar Actualizata!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Dacă acest pensionar sri sau altul va trimite și decizia de actualizare, eu o voi publica.
Ii rog să treacă peste țățismele scepticului de serviciu.

Leo spunea...

Il citez pe " @necunoscut"
"Daca nu ar fi acest blog,asa cu bune si rele, nu am sti cui sa ne plangem.
- Care sunt acele "rele" ca eu stiu numai de BUNE ?
Sa-i MULTUMIM si sa-l POMENIM pe amabilul nostru profesor .

Liviutatarush spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviutatarush spunea...

Sondaj! 🤔Ce spuneti, sa exista pensii ale cadrelor militare (subofiteri. maistri militari, ofiteri) mai mici decat cea a caporalului cu pensia inscrisa in cuponul atasat? (Cuponul este descarcat de pe site-ul LPM unde a aparut pt. scurt timp, fiind prezentat ca dovada ostentativa de niste soldati/gradati profesionisti, unui cadru militar care era si cam luat ... peste picior. Ulterior, a disparut intreaga discutie de pe site-ul LMP cu tot cu cupon, acesta fiind insa descarcat la timp. Aceiasi SGP afirmau fara a prezenta dovezi, ca exista soldati/gradati si cu pensii de 2600 lei). https://s8.postimg.cc/x92za12px/image.jpg

Dan B. spunea...

@Liviu Tatarush:

Dacă a fost un caporal destoinic, ..... Și doar 300 lei diferență fată de pensia mea, a unui comandor, recalculată in baza Legii 223/2015!
Dar cum nu sunt adeptul principiului „să moară și capra vecinului!”, .... bravo lui!
Colegul meu, participant la audienta de astăzi a secretarului de stat Nasta, după 27 ani de pilotaj supersonic si subsonic, la care a mai adăugat încă 9 ani stagiu de cotizare ca pilot civil, are o pensie recalculată exact cât cea a caporalului in cauză.
Si uite așa, guvernantii, cu complicitatea mult-înstelatilor din MAp, au dus in ridicol pensiile militarilor trecuți in rezervă inainte de 2005.

Leo spunea...

Pai la 2085 pensie , atunci inseamna ca pt. 65% procent din Baza de calcul , inseamna ca Baza de calcul este 3200 lei . Pai daca Baza de calcul este 3200 lei , ce SOLDA DE FUNCTIE a avut acest caporal ?
Daca procentul este mai mic decat 65% , atunci Baza de Calcul ajunge pe la 4000 lei .
ROMANIA RASTURNATA PE INVERS. Asta este tara guleratilor F&M

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respect si sprijin pentru Dl General Gabriel Oprea! Dau pariu pe ce vreti Dv, onorabili camarazi, ca daca se va intoarce in politica ne va ajuta mai mult decat oricand, si chiar a promis ca asta va si face, in primul rand! Am incredere in domnia sa! Respect!

Dan B. spunea...

Iată o pensie de caporal destoinic, cu doar 300 lei mai mica deât a mea, obtinută in baza aceleiași Legi 223/2015.
Dar identica celei a colegului meu, membru-participant in delegația Forumului la audiența acordată de către secretarul de stat Nasta, pentru care a asudat 27 ani ca pilot militar si 9 ani ca pilot civil, după trecerea in rezervă.

https://s8.postimg.cc/x92za12px/image.jpg

„Amabilul” îmi poate spune dacă si informatia postata de colegul Tatarush este tot din „radio-șanț”?

Unknown spunea...

Leonard,
Relele provin de la unii din cei care posteaza, numai ca sa se afle in treaba, depasind chiar 1 DANCIL ( etalon, de masurarea prostiei).

Cezar spunea...

@/domnul Dan
Ocserv...ca tipuresti cam tare si....inutil !
Păi tocmai matale domnul Dan? Vajnic luptător împotriva pensiei contributive.. recte L.119..adică fix aia pe care o ai in plata si care.i babana rau..de nici nu ai curajul sa o publici...
Stiu , te apuca amețeala si intri in vrie cand vezi diferenta rezultată dintre barosana contributiva si jigarita pensie militara/223..Care pare mai mica decat a unui caporal actual...
Dar nu pentru asta ai luptat din toti rărunchi stimabile?? Ca noi ne cunoastem bine inca de pe vremea infamiei 164!!!
Domnul Dan...astept cu interes sa dispară jmecheria cu cuantumul avantajos..si atunci mai povestim!
Deocamdată este bine să știe toti ca stai foarte bine pe cuantumul obținut pe contributiva..blamata in draci de matale si bun numai!!

Cezar spunea...

Ps..
Este posibil..sa stai pe cuantumul obținut pe hotomania L 164
Specifica matale!

Cezar spunea...

@/domnul Dan
Anticipând raspunsul pe care mi.l veti da cu aroganță ce va caracterizează desigur..imi permit sa va raspund ..anticipat:
Este evident că nu ați înțeles.. nu sunteti singurul desigur..deosebirea între pensia contributiva si pensia plătită de stat...Asa zisa militară!!
1.pentru ce ati facut ca activ..ati fost platit. Scurt! Intre ce ati facut si pensia contributiva exista o mare si fireasca legatura..contribuția
2pensia plătită de guvern..CA PENSIE MILITARĂ NECONTRIBUTIVA..NUUUU MAI ARE NICIO LEGĂTURĂ CU CE ATI FOST ..CE ATI FACUT ETC
GUVERNUL.CONFORM POSOBILITATILOR TE RECOMPENSEAZA CU CÂT...POATE FINANCIAR !!
RECUNOSTIINTA SI...BLA BLA...ETC
DECI CAPORALUL DE CARE TOT FACI VORBIRE..VINE DE PE FRONT..DIN ARMATA NATO...ETC
NU.I CAZUL LA MATALE CHIT CA TE.AI JUCAT CU MIG.UL 20 DE ANI..CATE O JUMA DE ORA LA O LUNĂ.. SAU CHIAR MAI PUȚIN...
INTRASEM IN NORMAL...DAR A TREBUIT SĂ EXISTE NISTE NEHALITI SA DUSTRUGA TOT
CALCULEAZĂ CÂT PIERZI LUNAR...PE L.119..
NORMAL NU SE COMPARA CU 5 CIFRE PE CUPON LA CARE VISATI MAI ALES VOI...CEI ATINȘI DE HIPOXIE....DE STRATURILE ÎNALTE ALE ATMOSFEREI ....

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Ce știi d-ta?
Chiar dacă este mai mică decât contributiva, pensia militară are în ea mai multă onoare și mai mult respect kaki,roșu și violet. Aceasta era deviza disponibilizaților in anii 2011-2015

Negritoiu spunea...

CEZAR,
Maine e 1 august ! Cum stai cu noua lege a pensiilor militare? ti-a mai zis ceva doctorul? Te-ai concentrate pe dl.Dan si ai uitat de promisiuni.Nu-i frumos din partea ta! Rezervistii asteapta,cu sufletul la gura,cele promise de tine!

emanuel spunea...

Huhu Rezea ...@Cezar ... nu are de unde sa stie ce este onoarea si respectul ...el dupa 1990 a fost primul care s-a inscris in BO.2 ( biroul operativ - infiintat la marele unitati) ce a fost infiintat dupa aparitia CADA ... menit a urmari cadrele miltare active ... si ...de ai da in gat pe acestea ...un fel de CI . Cezar , a fost un fel de turnator , paracios la mai marii noului regim din armata , dand in gat colegii despre ... ce faceau , cu cine se intalneau ...etc. Nu vezi ca are reflexe de a se lua de unul ...de altul ...dandu-se mai destept. In realitate este un gras, mic de inaltime , fricos si plangaret...avand o atitudine de muiere . Este viteaz pe taste ... in realitate daca te incrunti la el ...fuge de rupe pamantul. Eu am mai scris aici ...daca imi aduc aminte de toate datoriile , ii dau cateva capace sa se linisteasca ... dar, vad ca ... nu intelege. Poate iti spune cata lume il ...
,, iubeste " !

Cezar spunea...

@/Huhu
QED ! DAR atunci de ce mai tipuresc??
@/Aldea
E pe vine stai linistit !
Nici nu vei sti ce te.a pălit....

Cezar spunea...

@/emnuella..😂🤣😂🤣😂🤣
Ce nume cu rezonanță
Esti in CONFUZIE Gravă!
Dar absolut peste tot...
Ps
Dacă mai zici ca sunt mic si gras 😂🤣😂🤣😂🤣😎te dau in judecata😆😆😆😆
Crezi ca ma mai incadrau la divizia de blindate.. transport valori cu pistol in dotare??
Ce drakului...emanuella

Huhu Rezea spunea...

@emanuel
Vrei sa zici că @cezar este agent DIA! CI nu se mai existau după CADA.
De pe blogul său am văzut că și-a înlocuit omul de legătură din Buc,F5, cu preopinentul nostru @Stelian P., nu cel de la Botoșani 😐

emanuel spunea...

Huhu Rezea ... este adevarat dupa 1990 dupa CADA ... nu mai erau birouri CI , dar au fost infiintate la MU birourile BO2 ....asa aveau denumire ( birouri operative ) se ocupau cu urmarirea cadrelor active ...nu cumva sa se razvrateasca si sa formeze o noua CADA ...chipurile... Era subordonat direct comandantului MU . Cezar a fost unul dintre acesti oameni ...nu era CI - un fel de paracios ...urmarea prin colectivele cadrelor ...ce se mai discuta , ce se mai vorbeste , ce se mai doreste ...ce mai pun la cale cadrele militare. Un fel de preventie . Dupa doi ani s-a desfiintat acest BO2. Iti spun sigur fiindca am fost initiator si membru CADA ... stim cine ne urmarea.

emanuel spunea...

ha , ha , ha ....@Cezar... hai , ia incearca sa ma dai in judecata ... sa castig si eu ceva banuti de pe burta ta ! mic si gras ...putin spus ...epava barbateasca cu diametrul unui butoi ... asa iti convine ? suna mai bine ? Acum te lauzi ca esti angajat la o firma de paza ...transport valori ...ce mai vitejie ! Ma mir cum au avut curaj sa-ti dea pistol , tu care in 1989 te temeai sa iesi in curtea unitatii . Asa se intampla cand iti pui jucariile in cui si nu ai ce sa mai faci noaptea acasa la nevasta ... te duci si te angajezi paznic - transport valori ...<< SUCCESURI >> Cezarica !

Gigi spunea...

@Corneliu
Iar ai mutat tabăra?
De data asta este definitivă?

Dan B. spunea...

Pentru documentarea lui Cezar:
Ar trebui să recunoaștem cu totii că singura lege favorabilă tuturor pensionarilor militari a fost cea cu nr 164/2001, care nu a adus prejudicii financiare niciunui militar trecut in rezervă cu drept de pensie militară. Ulterior, in baza aceleiași legi, pensiile noastre au afost ajustate pe plus, iarăși pentru toti rezervistii.
Declicul nemultumirilor a fost inițiat de către Băsescu-Boc-Oprea, da, acel Oprea ajuns aproape mareșal din postura de picolo la Agat, acel Oprea atât de mult laudat de colegul C. Ifrim.
Este drept că Legea 119/2010 a avantajat, in mare, pe acei rezerviști care au ajuns pensionari pe criteriul limitei de vârstă, cei disponibilizați, ca mine, fiind „victimile” nevinovate ale trioului respectiv. Iar cum Oprea s-a jurat, incl. în fața mea, că nu va scadea nicio pensie sub 3.000 lei, .....altfel, va demisiona. Militarii activi au fost protejați de Oprea prin acordarea a N sporuri pentru a compensa sau chiar a depăși pierderea de 25% din soldă, de aici rezultând o bază de calcul lărgită pentru proaspeții pensionari militari.
Evident că adoptându-se „principiul contributivității” (contributivitatea a apărut ca termen in legislația fiscală doar după aparitia celor două legi ale pensiilor, 19/2000 și 164/2001), mai avantajați au fost cei care au beneficiat de premii și premieri raportate la personalul navigant și tehnic din AvM, la personalul îmbarcat/scafandrier, la personalul artificier, la personalul de încercare a produselor neomologate aflate in seria 0 (zero), la personalul parașutat, ........
Nemultumirea celor 26.500 pensionari militari a devenit perenă, „reparația” prin Legea 241/2013 fiind doar un paleativ, cu o mult diminuată capacitate „anestezică”.
Dacă cei satisfăcuți de prevederile Legii 119/2010 nu au avut mari așteptări de la proiectata Lege 223/2015, ba chiar s-au simțit protejați de conținutul art 111, cei peste 30.000 pensionari au avut ocazia „visării” anterioare emiterii celor două ordonante ale guvernului, OUG 57/2015 si OUG 59/2017; acestea au avut menirea de a anula orice caracter benefic militarilor, căci apx 75 % dintre recalculări au adus minusuri substanțiale in deciziile emise, incă din vara anului 2016, de la 10-15% la 90% in cazul fostilor angajați din regiile autonome ale Armatei.
Așadar, dle Cezar, am pierdut la pensie prin Legea 119/2010 și OUG 1/2011, am avut recuperari partiale prin Legea 241/2013 si pierderi masive prin Legea 223/2015.
Și acum să mă refer la așa-zisul meu răspuns arogant, prognozat de dta!
Imi aduc aminte, cu multă tristețe, că, pe vremuri, erai inamicul tuturor celor care îți argumentau prostia și lipsa deontologiei in comentariile postate de catre dta, ca raspuns la criticile colegilor de blog. Insă nu uitai să aduci veșnic elogii administratorului acestei pagini, ba chiar, pare-mi-se, și predecesorului său. Din cauza dtale, a mizeriilor din comentarii, mai-mai să devină blogul acesta o latrină, insa maturitatea colegilor, care nu te-au mai băgat în seamă, ti-a indus o oarecare temperare în uzul „vocalimbarului de Bangladesh”, specific celei mai famate zone a cartierului Ferentari din Capitală. Însă, ai rămas consecvent in adularea „amabilului”, ceea ce nu te califică a fi un comentator obiectiv și principial.
Constat că imaginea dtale publică se alterează pe zi ce trece, cei care-ti cunosc persoana si caracterul devoalând puțin câte puțin din mizeria sufletească in care te scalzi.
Cariera dtale fulminantă, caracterizată prin „toboganul” atașat ei, te duce-n ridicol, motiv pentru care-ți recomand ca, niste ani, să fii o „cârtiță” pe acest blog, adică să inveți de la altii și abia apoi să revii din „subteranul” lui.
Iată că ti-am făcut pe plac, dle Cezar, și-mi iartă lipsa arogantei, scontata de dta!

Negritoiu spunea...

cezar,
Nu inteleg:daca e pe vine cum m-a palit? Daca pe 1 august nu prezinti noua lege proorocita de tine,imi intaresc convingerea ca nu esti decat un zvonist,platit sa bage strambe si sa iste nemultumiri in rindul rezeristilor. Asta iti este specializarea ? Nu inteleg de unde atata invidie. Vad ca fostii colegi au o parere proasta despre tine. Observ ca te bucura raul altora. Cezarica,asta e o boala care se poate trata pana la o anumita varsta. Cine te plateste ?

Leo spunea...

In Timisoara ,pe timpul rascoalei din dec.'89 , 1085-ul a tras ca la Verdun. Chimistul sef al MFA-ului si Gipse din 22 , au "dat" ce aveau ei mai bun ca sa-l multumeasca pe Nicu. Iar secu , ii intarata sa se autodepaseasca iar pe de alta parte ii para la Nicu ca nu sunt "viteji" cum ar fi trebuit. CADA a murit in Nov. 1990 la fel cum au murit si visele romanilor , incet , incet , an de an . Pe Durac l-au exmatriculat de chiar ziua lui onomastica din Dec. 1990 in loc sa-l puna seful garnizoanei TM. L-a exmatriculat , chiar acela care l-a pus sub arest in UM.
Si cineva spune ca nu au fost "viteji" la rascoala " in TM si in toata tara".
PS
Se trece prea usor peste talonul acela de pensie al aporalului.
"DREPATAE PANA LA CAPAT " ( model F&M )

Cezar spunea...

@/ domnul Dan
Multumesc...ati folosit atat de multe cuvinte..pentru a ascunde REALITATEA!
O BUNĂ PARTE LE.ATI FOLOSIT PENTRU A ÎNCERCA SĂ MĂ FACETI MUCI...
NU ATI REUSIT NICI UNA NICI ALTA
REALITATEA VORBEȘTE.. PE L.119 AU CÂȘTIGAT CONSISTENT PESTE 85% DIMTRE PENSIONARII MILITARI
DUMNEAVOASTRA ATI PIERDUT PENTRU CA NU A MAI ȚINUT ȘMECHERIA CU...ULTIMA LUNA
NU MAI INTRU IN DETALII...LUMEA CUNOAȘTE!
Legat de parerea unora despre mine...AM PRECIZAT CĂ.I ÎN EROARE TOTALĂ...MA CONFUNDA! Eu sunt mult mai rau.... 😂🤣😂🤣😎
Nu sint un adulator al ....etc
Stăpânul blogului inițial Plano..apoi Huhu..au agreat si sustinut punctul meu de vedere..asta.i tot

Cezar spunea...

@/Aldea
Am precizat cumva si anul??
Nu reusesc sa.mi amintesc😂🤣😂🤣😎

Leon spunea...

Leonard, de ce te miri ? Cine spunea, cu ceva timp in urma, ca pensia caporalului din 2018 va depasi pensia recalculata a colonelului din anii 90..?
PS. Cuponul si o posibila explicatie gasesti la Mos Alecu !

Dan B. spunea...

@Cezar:

N-am intenționat a te „face mici”, căci aportul meu ar fi fost inutil, te-ai făcut singur! Dacă 26.500 reprezintă 15 % din 76.800, mai aplică, din când in când, la „artimetică”!
Iar cum „șmecheria cu .... ultima lună” se presupune a fi fost general benefică, ba chiar că o carieră ajunge la apogeu inantea trecerii in rezervă, ..... Sunt și cazuri când unora le este devoalată (mai bine mai târziu, decât niciodata) incompetența profesională, caz in care respectiva persoană este retrogradată in functie. Dacă, potrivit modului abuziv de echivalare a salariului meu de incadrare cu o soldă de functie, se ajunge la un coef. de ierarhizare 5,5 (corect ar fi fost 5,66), fără a mai pune in balanță specialitatea militară pentru noi doi, cam cum s-ar concretiza competentele noastre militare? Înclin să cred că, pentru dumneata, și un coeficient de 3,0 a reprezentat un vis nerealizat!
Intrucât, pare-se, ești destul de reticent la criticile colegilor, inchei disputa cu dta, dar nu inainte de a-ti preciza că orice administrator, care-i ahtiat după lingușelile altora, te „susțin” chiar dacă elucubrezi!

Leo spunea...

Eu spuneam.
Ma citezi pe mine insu-mi. Numai ca eu spuneam despre "soldat".
Mosul respectiv se adapa de la izvoare de suprafata , care sunt poluate de apele reziduale din cloaca.
Daca explicatia mosului este plauzibila , atunci s-o ignoram deoarece este contaminata si nu aduce nici un folos , ba din contra.
Daca explicatia aceluiasi mos nu este plauzibila , atunci de asemenea s-o ignaram , ca pe ceva inutil si aducator de sminteala.
Cauta sa te adapi din izvoarele de adancime din tinutul Burilor , nu din zona "Orodel-ului".
Rau imi mai pare ca nu sunt caporal din Romania Paralela.

emanuel spunea...

@Cezar ... pardon ... Padina Petre ... nu te confunda nimeni ...si Malaiescu ...si Ciobanu - te confunda ??? stai linistit pe poteca ta de Lt.col auto ... pana nu pun si o fotografie aici cu mutra ta bleaga . Deja sari calul dandu-te inteligenta pamantului , cand tu nu ai fost decat un rebut bun la toate , folosit de toti sefii la treburile murdare . Nu mai intinde coarda ca ...face ,, poc " ... stii destul de bine ca ... eu nu sunt dus la biserica ! Ma mir cum cei de aici ... nu si-au dat seama pana acum ca ... ai fost un nimeni , un ofiter nul ,fara remarca , de duzina ... care te dai mare pe taste , o faci pe-a inteligentul ... iti bati joc de cei ce nu te cunosc .

Emil spunea...

Dl. Leon, îmi dați vă rog o adresă de e-mail să vă contactez? (smet_1969@yahoo.com) Mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

La MApN, numărul celor care au pierdut pe recalculare/revizuire pe L 119/2010 nu a depășit 9000.
Pentru rigoare, cei 26 500, cum zicea R 26500, erau de la toate cele 3 Case Sectoriale.

Cezar spunea...

@/ emanuella
Putin mai sus ziceai ca sunt C.I.in BO de la MU
Acum .ofiter de auto
Te hotărăști odată.. ??
Ps
Bine nu am fost Napoleon...ca tine probabil, dar care.i problema?
Vrei sa.mi interzici tu sa.mi spun opinia??
Chiar crezi ca ma intereseaza daca ai mers sau nu la biserica?
Vad ca ii tragi tare cu amenintari!
Ai grija si pondereaza.te...nu impresionezi pe nimeni!!

Cezar spunea...

@/domnul Dan
4.60...doar atât!

Leon spunea...

Leonard, un comentariu care-ti apartine a fost preluat pe alte doua bloguri, nu-ti spun care..cauta-le..! ( Vezi cat de apreciat esti de colegi si pe alte bloguri )
De aceasta data ,,Mosul,, chiar spune urmatorul adevar: daca in luna martie 2018, veniturile NETE ale SGP au fost intre 1673lei(minim) si 4109 lei(maxim), este plauzibil ca acest militar(caporal), sa fi iesit la pensie in acest an, si cf.OuG.59/2017, la un venit BRUT de 3560 lei rezulta un venit NET de 2085 lei= pensie NETA, exact pensia neta din cupon !

Leon spunea...

Si intr-adevar, 26 500 din aprox.160 000 reprezinta cam 16,5%..!
Dle Emil, multumesc pentru incredere, o sa retin Emailul dvstra, dar deocamdata, nu..!
Este mai palpitant sa discutam pe acest blog ,,incognito,, dar asta nu inseamna ca nu doresc sa ma intalnesc la un moment dat cu dta sau cu prietenul meu Leonard , chiar si cu T3..!

Iulian Mareș spunea...

Incredibil!
Azi am văzut o actualizare, defavorabilă pensionarului cu 66,66 lei! Asta nu ar fi nimic, însă scria cu subiect și predicat: "Luați de la 'mneata și dați pt ajutorarea lui Bonaparte!"
...este clar, nu? Că și legea trâmbițată pentru 1 august!

PS- Corneliunsson, în lunile impare îl pupi pe G. Oprea, iar în cele pare îl înjuri!
Pt corectitudine, te rog sa scazi sărbătorile legale, Wek și fracțiunile acestora!

Huhu Rezea spunea...

@emanuel
Poluezi subiectul cu prostii!
Incetează cu atacurile. Crezi că interesează nimicurile pe care vi le reproșați?
Ai inceput să faci atacuri generale la adresa comentatorilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, i-am urmarit pe toti Generalii, care fac sau vor sa faca politica, si mi-am facut o mustrare de constiinta aducandu-mi aminte ca in 2010 am fost beneficiarul unor majorari, care au fost facute la propunerea Generalului Oprea! Frustari personale, o bucata de timp, mi-a adus antipatie fata de domnia sa pentru pensia fabuloasa, dar m-am gandit ca nu dansul si-a tras-o, cat cei care au facut smecherii sa cresca doar anumitor grade si persoane care au facut politica activa, deci asta a fost si supararea mea vremelnica pe domnia sa. Dar altceva m-a atras inapoi catre Dl. General, faptul ca anumiti Generali tradeaza interesele rezervistilor schiloditi la pensii, strecurati in sindicatele rezervistilor si in functii babane, desi se dau drept sindicalisti apropiati ai lui Fifor sa ne faca bine, in fapt rolul acestora fiind de a ne tempera elanul, dispersa si reduce la tacere, am chiar si nume, dar nu le dau ca se stie bine cine sunt, si nu vreau sa devin eu turnatorul de serviciu! Asadar, Generalul Oprea se reantoarce si am reralizat ca doar dansul mai prezinta garantie pentru noi, chiar daca altii il critica! Asa a patit, din pacate, si camaradul @Dan, si au dreptate din punctul lor de vedere ca atunci au pierdut cand eu am castigat. Insa eu am ajuns la concluzia ca Dl General Oprea ar fi cel mai nimerit sa se reantoarca in politica, si sunt foarte convins ca va face lucruri foarte bune pentru noi. S-a lovit si domnia sa de necazuri neplacute, pe care chiar si eu le credeam in naivitatea mea ca le-ar fi savarsit, datorita propagandei care ne-a infestat cu stiri eronate, dar daca o Instanta a hotarat ca este nevinovat, inseamna ca dansul are moralitatea integra si eu il voi urma indeaproape, ca cel care a fost salvat de la ananghie si acum vrea sa intoarca binele facut cu un atasament de recunostinte prin sprijin, oricare ar fi el si dupa posibilitatile mele! Cu formatiuni civile este exclus sa mai votez, doar numai cu cele ale militarilor, dar sa prezinte garantiii sub semnatura, asa cum de fapt a promis si Dl General Oprea! Si eu il cred, ca si foarte multi rezervisti militari. Civilii si-au aratat deja ,,atasamentul'' fata de noi, dupa ce i-am votat la doua maini, cu mare, foarte mare incredere si sperante, si pe urma ne-u tradat si ne-au batjocorit la pensii in modul cel mai barbar posibil! Ohooo,i-au intrecut pe basanisti si le-au luat-o in fata cu foarte mult la metode si modul de schingiuiri in batjocora! Sa mor eu daca ma asteptam la o asemenea tradare si ura fata de noi!

Negritoiu spunea...

cezar,
Raspunsul tau m-a conins.Esti cu adevarat . Sa-ti divulg sursele sigure pe care pretinzi ca le ai ?

Huhu Rezea,
Dar Cezar nu polueaza ? El nu face atacuri la adresa comentatorilor,nu jigneste si nu scrie numai prostii ? Pe el de ce nu-l atentionezi ? Lui de ce nu-I ceri sa-si stearga comentariile jignitoare asa cum pe mine in doua randuri,desi foloseam un limbaj civilizat.Singurul motiv a fost ca ma adresam(raspundeam)lui CEZAR. Ti-e frica de el sau te obliga cineva sa-l publici,indiferent ce scrie?
Spune-ne clar:Mares,Dan,Emanuel,Aldea,s.a. nu va mai public comentariile daca nu sunteti de acord cu prostiile scrise de el.

Leo spunea...

@emanuel
Daca l-ai cunoscut pe Sorinache (Malaescu) din fosta "Posada 4" , nu te lua dupa Amabil si polueaza in continuare.....Iar daca l-ai cunoscut si pe Raul spp sau pe dom' fost super director in MAIA de la fosta "agentie" de "rachete balistice" antigrindina Cau.ei zis (A8) , atunci polueaza , deoarece Amabilul isi va da seama ca poluezi ECO ...
Unde este Viss , tehno si T3 ca era mai vesela gazeta cu ei.
@Leon , pai adevarul pe care l-ai descoperit de la Mosu , amabilul l-a spus din iunie 2017....Nu numai ca ne-a informat dar ne-a si initiat.

Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Ti-am lăsat comentariul pentru a se convinge și cititorii cât de nedrept ești.
Despre Cezar pot să spun că pare superficial și tentat de caterincă, dar nu este ipocrit precum alții.... care, până prin 2015, clamau că își doresc să redobândească onoare prin revenirea la pensii militare, chiar dacă acestea ar fi mai mici decât pensia contributivă.
@emanuel
Nu te ține legat nimeni de acest site! Du-te acolo dacă ți se pare că este mai căutat. Ai bunul simț să nu decizi tu în locul meu.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Multumesc pentru bunavointa. Mesajul era pentru tine. Dar,e bine ca l-ai publicat. Poate din comentariile altora,o sa inteleg de ce si fata de cine sunt nedrept.
P.S. Daca tot l-ai publicat,trebuia sa-l lasi in forma in care l-am trimis: De ce ai sters glumet ? Ai dreptul sa nu publici,dar nu ai dreptul sa modifici continutul.
Cu speranta ca ai inteles cu adevarat ambele mesaje iti zic 'La revedere',indiferent daca ma mai publici sau nu.

Cezar spunea...

"Mares.. Dan..Emanuella..Aldea"..puneti.va CUPONUL pe masa sa vada lumea...
Atunci vom intelege toti.. cine Polueaza cu adevărat....
O voi parafraza pe vestita Floricica!
SA VA FIE RUSINE...SA VA FIE RUSINE..SA VA FIE RUSINEEEE....!!

Leo spunea...

Numai pt. atat de putin s-a suparat Petrica ?
Ca sa-l parafrazez pe H-ul, este NEDREPT sa te superi numai pt. atat. Eu stiu si nu ma insel , ca atunci când Amabilul "lucreaza pe text" , o face numai ca sa te protejeze pe tine "scriitorule" ori care ai fi.
BRAVO Flavius, sa votezi cu Gabita ca sa puna ordine in lumea guleratilor.
PS
Am ras bine de tot despre prostia pe care a mai facut-o azi "raza lunga" despre "patrioatele de raza lunga de la Deveselu. Bine ii face Romaniei si celor care i-au votat ca sa straluceasca prin incompetenta si impostura. Sa urmarim si episodul viitor , depre "intergalacticele" cu raza lunga de la Deveselu.
Abea astept sa aud despre "patrioatele" antigrindina.

Negritoiu spunea...

cezar,
De acord!Eu il pun ,cu conditia sa il pui si tu pe al tau la care sa anexezi chitanta (sti tu care).Ce-ai zice sa punem mai bine Deciziile de pensionare/recalculare/actualizare ,sa vada lumea unde si cat am lucrat.Ce zici?
P.S. Salutari Floricicai,mai ti legatura cu ea?

Leonard,daca e asa cum spui,ii multumesc lui Huhu Rezea si iti multumesc si tie pentru explicatie. Nu sunt suparat,sunt doar dezamagit pentru faptul ca din nou au inceput atacurile la persoana si mistocareala,care erau sa duca la ichiderea blogului. Sunt suparat pe mine pentru faptul ca m-am lasat prins in acest joc.
Sincer,datele culese de pe blog mi-au fost de un real folos la intocmirea Contestatiei privind Decizia de actualizare.Imi pare rau ca nu am avut cunostinta despre acest blog atunci cand am intocmit contestatia privind Decizia de recalculare(oricum nu am primit raspuns desi a trecut peste un an de zile de la depunere).
In ceeace il priveste pe CEZAR promit ca mesajul de mai sus este ultimul pe care i-l transmit . Il las in durerea lui,asa cum am fost sfatuit, cu conditia sa nu ma mai atace. Multumesc inca odata.

Iulian Mareș spunea...

Tales din Milete,
Au, tu nici nu știi străine că oamenii nu sunt egali și nici eu nu sunt Jiji Becali, dar nu tu un ștaif?
Sarafan de tine, ești compromis total de Emanuel!

Huhu Rezea spunea...

@Aldea
Cititorii constanți ai acestui blog știu că, dacă nu primesc răspuns la o contestație în termen de 45-50 de zile, pot formula acțiune în Tribunal, procedură prealabilă fiind considerată parcursă.

Negritoiu spunea...

Huhu Rezea,
Multumesc ! Poate recomanda cineva un a?vocet specializat pe pensii militare(Bucuresti)?

Leo spunea...

@BRAVO Petrica, ma bucur ca te-am ajutat sa "descoperi adevarul".
Da-i Amabilului ce este al lui iar fiecaruia dupa orizontul mintii fiecaruia.
Sa-i multumesti si sa-l pomenesti pe Amabil ca te lumineaza si ca ne lumineaza.
Cine o mai face intr-un mod atat de altruist (si de amabil)?
Indiferent ce-ti mai spune el , tu trebuie sa sti , ca el ti-a pus creionul in mana si sa nu te superi daca te mai "urecheaza" uneori. O face ca un fel de "retur de competenta" care sa te ajute in ceea ce nu ai inceput din prima.
Foloseste expertiza si competentele invatate si porneste "de indata" , la tribunal Actiune de contestare Decizie de Recalculare. Intr-un fel este mai bine ca nu ti-au raspuns 1 an , caci acum un an nu erai atat de informat ca acum. da-i bataie si nu mai pierde timpul si porneste o actiune de toata frumusetea pt. o recalculare legala si intemeiata , motivând in fapt si in drept fiecare capat de cerere din actiune."succesuri" MAXIME .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ha, ha, ha! Cuponul pe masa la vedere...poate cuponul din stofa de la croitorie! Nu se pune pe masa numele, daramite cuponul de pensie! La toti le e frica, o frica ramasa din timpuri imemoriale, si asta denota ca la noi democratia este doar o lozinca! V-a ramas frica in oase si aveti cosmaruri si atacuri de panica! In alte tari nu le e frica sa-si arate numele si valoarea in public, caci numele de fapt reprezinta si valoarea fiecarui individ! Mie nu mi-e frica decat doar sa nu fiu furat, in rest ma doare in dos de ,,ei!'' Lor, hotilor si talharilor drepturilor mele legale sa le fie frica de mine, ca le fac cele mai urate cosmaruri ale vietii lor de infractori!

Leo spunea...

@ Petrica
av. cu asemenea competente , este fostu sef al Politiei din anii '96. Abraham Pavel.
Apoi , mie imi place si de Cornelia (Lalu).
Inainte de a apela la av. , trebuie sa stii si sa ai limpede tu isuti ceea ce consideri ca te prejudiciaza prin actul recalcularii.

Leon spunea...

Leonard, pe Vali il tii numai pentru tine, egoistule..)).

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Of!Nu-i zi sa nu majoreze cate ceva la civili... De noi nici daca i-ai bate n-ar deschide gura, si cate cazuri sociale nu sunt la pensiile militare din institutiile de forta! ,,DREPTATE PANA LA CAPAT!'' Doar sa nu faca ei puscarie, aceasta dreptate?

Gigi spunea...

Dreptate pt.militari?
Nu vom vedea curând!Dreptatea,umblă cu capul spart,cel puțin pt.noi,deocamdată.
Apărarea, PATRIEI a trecut de mult pe un plan secundar.Alte priorităti au stăpânii noștrii.
"Marea mută"își merită cu vârf și îndesat soarta!De ce?D'aia!

Cezar spunea...

Imaginați.va că nu erau nehalitii.. latratorii7.. cu pensia militară
Ne creștea și noua in draci...la fel că la toata lumea..
Asa că aveti cui sa mulțumiti.....nu sa cersiti dreptate!
Care dreptate..??

Iulian Mareș spunea...

Așa este....au luat de la sărăcani și au dat tot la avuți!
Sigur că, inevitabil, creștea, dar, doar capul, ca în imaginea alăturată:

http://www.crazyradio.ro/reusit-sa-uimeasca-medicii-ce-s-intamplat-cu-fetita-cu-cap-de-extraterestru-748.html?amp_markup=1

Lui i-a crescut sigur! 🤣😂😎

SorinDaniel spunea...

Cine ma poate ajuta cu o informatie referitoare la valoarea primei de comanda si ordinul care stipuleaza aceasta valoare exact pe functii,anul treceri in rezerva 2006 .multumesc,astept raspuns pe adresa de email ionica.danielsorin@gmail.com

Unknown spunea...

Ionica,
Soldele de comanda, sau indemnizatii de comanda, au aparut in anul 1993. Ele au fost modificate prin legea 138/1999 ( art 12) si aveau aproximativ urmatoarele valori: pentru functii de maior- 30%, Lt. Col- 35%, col- 40 %. In anul 2008, incepand cu luna august( nu cunosc ordinul ministrului) au fost marite cu 5 puncte procentuale la fiecare in parte si au ajuns: maior- 35%, lt.col 40%, col- 45%. Aceste procente se pastreaza si astazi, chiar daca au aparut legi ca 330/2009, 284/2010, 153/2017.

emillian123 spunea...

1...Doamnelor si Domnilor:..nu o mai tot "ametiti"(=lumea) cu "pensia platita de stat=speciala si pensia contributiva"..!Pana in 2001-adica inainte de legea 19/2000- salariatii civili- NU CONTRIBUIAU DIRECT INTR-UN FOND DE PENSII,pensiile se plateau din fondurile constituite din impozite si alte venituri ale statului, iar pensiile se stabileau PROCENTUAL(ca la pensiile militare..!) -din retributia tarifara -intre vreo 58-85 % (din aceasta retributie:procentul era invers proportional cu retributia tarifara luata in calcul si stabilita prin alegerea a 5 ani mai favorabili din ultimii 10 ani de activitate- vedeti legea 3/1977..! 2.Domnule PITIUCU BLAJINU:soldele de comanda s-au modificat in martie 2007 -si retroactiv- pt. lunile ian- feb. 2007, dupa ce -din dec.2006-in ian.2007-retroactiv -s-a aplicat NOUA GRILA -cu functiile MARITE- astfel cum ni s-au aplicat noua acum - la recalcularea si actualizarea asta din 2017-2018.Cat priveste procentrele soldei de comanda :cele din legea 138/1999 sunt corecte,dar cele modificate in ian. 2007- cred ca sunt necesare unele precizari -de la CUNOSCATORI..! Eu -in martie 2008 -in calitate de pensionar-am fost la un contabil(dintr-o unitate militara)-acelasi care mi-a stabilit ERONAT solda lunara bruta-baza de calcul a pensiei mele,cerandu-i sa-mi faca calculul soldei lunare brute a un lt.col. medic in activitate(cu conditiile asemanatoare situatiei mele)- ceea ce a si facut; SURPRIZA: PROCENTUL SOLDEI DE COMANDA -a unui lt.col.era 45% si nu 40% ..! Cifra care se vehiculeaza de 40 % -si-care chiar si in cazul meu de pensionar- mi s-a aplicat abia in aprilie 2008-cand mi s-a ACTUALIZAT PENSIA(ca si la celelalte grade..) -a aparut mai tarziu-in cursul anilor 2009-2010 -si se aplica si acum...? In PREZENT-in cazul meu -LA RECALCULAREA SI ACTUALIZREA ASTA - pe legea 223/2015- SOLDA DE FUNCTIE -este FURATA -fiind calculata-la coef. 4,40 -sub minimul legal :de coef. 4,62: adica coef.SF.= 4,20 + 0,42 =10%//coef.SF=sporul de responsabilitatea actului medical, iar solda de comanda- de lt.col.- e calculata cu 35 %= adica la valoarea de dinainte de 2007..!Cu alte cuvinte mi s-a TAIAT RETROACTIV -DREPTURI CASTIGATE SI PLATITE din 2008-pana in dec.2015 cu solda de comanda de 40 %..!(..asa cum spunea sindicalistul politistilor-D-l COARNA-il citez aprox."ni s-au recalculat-si la unii-ni s-au marit - pensiile- PRIN TAIERE...!")